Makarony ekologiczne. Bio makarony, zdrowa żywność: makarony gryczane, jaglane, kukurydziane. Ponadto orkiszowe, pszenne, ryżowe, żytnie, z ciecierzycy, soczewicy i inne.

Wyświetlanie 1–20 z 314 wyników

  • .MAKARON (ORKISZOWY) SPAGHETTI BIO 500 g- ALB-GOL

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY ORKISZ* typ 630. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Gotować ok. 7 min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1527 kJ/360 kcal
    Tłuszcz: 1,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 74 g
    w tym cukry: 3,1 g
    Błonnik: 3,3 g
    Białko: 11 g
    Sól: <0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać JAJA.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    12,90 
  • .Makaron jaglany typu RAMEN noodles, ekologiczny, bezglutenowy 280 g (4 x 70 g) – Diet Food

    SKŁADNIKI
    jagły*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Seria ekologicznych, bezglutenowych makaronów, które są idealne dla wegetarian, wegan. Włącz je do swojej diety i poczuj różnicę! Noodle zapewniają szybką i zdrową alternatywę dla konwencjonalnych pszennych makaronów, są podawane w azjatyckiej zupie warzywnej lub smażone z warzywami lub mięsem.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Makarony Ramen włóż do zimnej wody i podgrzej do wrzenia, następnie zmniejsz moc i gotuj przez 4-5 minut. Odcedź makaron w durszlaku, a następnie opłucz go zimną wodą.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1500 kJ/ 360 kcal
    Tłuszcz: 1,5 g
    w tym kwasy nasycone: 0 g
    Węglowodany: 79 g
    w tym cukry: 0 g
    Błonnik: <1,0 g
    Białko: 8,0 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu.

    19,80 
  • .Makaron orkiszowy kolanko małe jasny, jajeczny 400g – Orvita

    .Makaron orkiszowy kolanko małe jasny, jajeczny 400g – Orvita

    .Makaron orkiszowy kolanko małe jasny, jajeczny 400g – Orvita
    5615

    16,70 
  • .Makaron orkiszowy muszelka jasny, jajeczny 400g – Orvita

    .Makaron orkiszowy muszelka jasny, jajeczny 400g – Orvita

    .Makaron orkiszowy muszelka jasny, jajeczny 400g – Orvita
    5614

    16,70 
  • .Makaron orkiszowy nitka rosołowa jasny,jajeczny 400g – Orvita

    .Makaron orkiszowy nitka rosołowa jasny,jajeczny 400g – Orvita

    .Makaron orkiszowy nitka rosołowa jasny,jajeczny 400g – Orvita
    5610

    16,70 
  • .Makaron orkiszowy Rigatoni jasny, jajeczny 400g – Orvita

    .Makaron orkiszowy Rigatoni jasny, jajeczny 400g – Orvita

    .Makaron orkiszowy Rigatoni jasny, jajeczny 400g – Orvita
    5612

    16,70 
  • .Makaron orkiszowy świderek jasny, jajeczny 400g – Orvita

    .Makaron orkiszowy świderek jasny, jajeczny 400g – Orvita

    oRVITA
    .Makaron orkiszowy świderek jasny, jajeczny 400g – Orvita
    5613

    15,99 
  • .Makaron ryżowy 1mm 375 g – Merre

    .Makaron ryżowy 1mm 375 g – Merre
    84909000583

    12,10 
  • .Makaron ryżowy świderek bezglutenowy BIO 250g – Bartolini

    SKŁADNIKI
    ekologiczna mąka ryżowa.

    OPIS
    Makaron ryżowy wyróżnia się niezwykle delikatnym smakiem, dzięki czemu z powodzeniem można go łączyć z najróżniejszymi dodatkami.
    Z racji tego, że jest to produkt bezglutenowy, do swojej diety mogą włączyć go osoby z nietolerancją glutenu.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przed spożyciem gotować we wrzącej wodzie (średni ogień), zgodnie z czasem podanym w ikonie garnka (8-10 minut) (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).
    Ugotowany makaron odcedzić i przelać zimną wodą.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1504 kJ/354 kcal
    Tłuszcz: 0,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 76,5 g
    w tym cukry: 0,5 g
    Błonnik: 0,8 g
    Białko: 9,6 g
    Sól: 0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać soję.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu (max 25°C), z dala od źródeł ciepła i promieni słonecznych.

    12,00 
  • 6 mc MAKARON Z PŁASKURKI GWIAZDKI Z WITAMINĄ B1 BIO 500 g – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY płaskurki* , witamina B1 (chlorowodorek tiaminy), woda. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Odpowiedni dla dzieci od 6 miesiąca życia po konsultacji z pediatrą.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Czas gotowania 6-8 minut w zależności od wymaganej konsystencji

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1495 kJ/356 kcal
    Tłuszcz – 1,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
    Węglowodany – 72 g
    w tym cukry – 2,4 g
    Błonnik – 3,1 g
    Białko – 12 g
    Sól – 0 g
    Tiamina – 1,0 mg (200 %)**

    **Wartość Referencyjna dla etykietowania składników pokarmowych dla żywności przeznaczonej dla niemowląt i małych dzieci

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    20,20 
  • MAKARON (2-JAJECZNY) KRAJANKA BIO 250 g – BARTOLINI

    SKŁADNIKI
    semolina* (mąka z PSZENICY durum), JAJA* 9 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Wysokogatunkowy makaron jajeczny. Jej lekko chropowata powierzchnia to zasługa specjalnych metod wytwarzania i suszenia. To dzięki niej makaron ten dobrze chłonie zupy, lepiej trzyma się łyżki, nie skleja się oraz znacznie zwiększa swoją objetość po ugotowaniu. Nie zawiera masy jajowej, proszku jajecznego ani kurkumy.
    Jej naturalny, słoneczny kolor to zasługa prostej, domowej receptury: tylko mąka, woda, i świeże JAJA z polskich ferm wybijane przez nas każdego dnia.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1569 kJ/370 kcal
    Tłuszcz: 2,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
    Węglowodany: 73 g
    w tym cukry: 2,3 g
    Błonnik: 3,1 g
    Białko: 13 g
    Sól: 0,04 g

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Gotować 4 – 5 minut, nie hartować (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.

    7,20 
  • MAKARON (2-JAJECZNY) KRAJANKA BIO 250 g – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    semolina (mąka z PSZENICY durum)*, JAJA świeże* (9 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Makaron gotować w osolonej wodzie przez 4 – 5 minut, w proporcji 100 g makaronu na 1 litr wody.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1569 kJ/370 kcal
    Tłuszcz: 2,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
    Weglowodany: 73 g
    w tym cukry: 2,3 g
    Białko: 13 g
    Sól: 0,04 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać SOJĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    7,60 
  • MAKARON (2-JAJECZNY) KRAJANKA CIENKA BIO 250 g – BARTOLINI

    SKŁADNIKI
    semolina* (mąka z PSZENICY durum), JAJA* 9 %.(*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Wysokogatunkowy makaron jajeczny. Jej lekko chropowata powierzchnia to zasługa specjalnych metod wytwarzania i suszenia. To dzięki niej makaron ten dobrze chłonie zupy, lepiej trzyma się łyżki, nie skleja się oraz znacznie zwiększa swoją objetość po ugotowaniu. Nie zawiera masy jajowej, proszku jajecznego ani kurkumy.
    Jej naturalny, słoneczny kolor to zasługa prostej, domowej receptury: tylko mąka, woda, i świeże JAJA z polskich ferm wybijane przez nas każdego dnia.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przed spożyciem gotować ok. 4 – 5 minut, nie hartować (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1569 kJ/370 kcal
    Tłuszcz – 2,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,9 g
    Węglowodany – 73 g
    w tym cukry – 2,3 g
    Błonnik – 3,1 g
    Białko – 13 g
    Sól – 0,04 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać SOJĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.

    7,20