Makarony ekologiczne. Bio makarony, zdrowa żywność: makarony gryczane, jaglane, kukurydziane. Ponadto orkiszowe, pszenne, ryżowe, żytnie, z ciecierzycy, soczewicy i inne.

Wyświetlanie 1–70 z 347 wyników

  • .MAKARON (ORKISZOWY) SPAGHETTI BIO 500 g- ALB-GOL

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY ORKISZ* typ 630. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Gotować ok. 7 min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1527 kJ/360 kcal
    Tłuszcz: 1,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 74 g
    w tym cukry: 3,1 g
    Błonnik: 3,3 g
    Białko: 11 g
    Sól: <0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać JAJA.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    12,80 
  • .Makaron jaglany typu RAMEN noodles, ekologiczny, bezglutenowy 280 g (4 x 70 g) – Diet Food

    SKŁADNIKI
    jagły*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Seria ekologicznych, bezglutenowych makaronów, które są idealne dla wegetarian, wegan. Włącz je do swojej diety i poczuj różnicę! Noodle zapewniają szybką i zdrową alternatywę dla konwencjonalnych pszennych makaronów, są podawane w azjatyckiej zupie warzywnej lub smażone z warzywami lub mięsem.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Makarony Ramen włóż do zimnej wody i podgrzej do wrzenia, następnie zmniejsz moc i gotuj przez 4-5 minut. Odcedź makaron w durszlaku, a następnie opłucz go zimną wodą.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1500 kJ/ 360 kcal
    Tłuszcz: 1,5 g
    w tym kwasy nasycone: 0 g
    Węglowodany: 79 g
    w tym cukry: 0 g
    Błonnik: <1,0 g
    Białko: 8,0 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu.

    19,80 
  • .Makaron orkiszowy muszelka jasny, jajeczny 400g – Orvita

    .Makaron orkiszowy muszelka jasny, jajeczny 400g – Orvita

    .Makaron orkiszowy muszelka jasny, jajeczny 400g – Orvita
    5614

    16,70 
  • .Makaron orkiszowy Rigatoni jasny, jajeczny 400g – Orvita

    .Makaron orkiszowy Rigatoni jasny, jajeczny 400g – Orvita

    .Makaron orkiszowy Rigatoni jasny, jajeczny 400g – Orvita
    5612

    16,70 
  • .Makaron orkiszowy świderek jasny, jajeczny 400g – Orvita

    .Makaron orkiszowy świderek jasny, jajeczny 400g – Orvita

    oRVITA
    .Makaron orkiszowy świderek jasny, jajeczny 400g – Orvita
    5613

    16,70 
  • .Makaron orkiszowy tagietelle jasny, jajeczny 400g – Orvita

    .Makaron orkiszowy tagietelle jasny, jajeczny 400g – Orvita

    Orvita
    .Makaron orkiszowy tagietelle jasny, jajeczny 400g – Orvita
    5907572900248

    16,70 
  • .Makaron ryżowy 1mm 375 g – Merre

    .Makaron ryżowy 1mm 375 g – Merre
    84909000583

    12,10 
  • .Makaron ryżowy świderek bezglutenowy BIO 250g – Bartolini

    SKŁADNIKI
    ekologiczna mąka ryżowa.

    OPIS
    Makaron ryżowy wyróżnia się niezwykle delikatnym smakiem, dzięki czemu z powodzeniem można go łączyć z najróżniejszymi dodatkami.
    Z racji tego, że jest to produkt bezglutenowy, do swojej diety mogą włączyć go osoby z nietolerancją glutenu.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przed spożyciem gotować we wrzącej wodzie (średni ogień), zgodnie z czasem podanym w ikonie garnka (8-10 minut) (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).
    Ugotowany makaron odcedzić i przelać zimną wodą.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1504 kJ/354 kcal
    Tłuszcz: 0,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 76,5 g
    w tym cukry: 0,5 g
    Błonnik: 0,8 g
    Białko: 9,6 g
    Sól: 0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać soję.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu (max 25°C), z dala od źródeł ciepła i promieni słonecznych.

    11,90 
  • 6 mc MAKARON Z PŁASKURKI GWIAZDKI Z WITAMINĄ B1 BIO 500 g – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY płaskurki* , witamina B1 (chlorowodorek tiaminy), woda. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Odpowiedni dla dzieci od 6 miesiąca życia po konsultacji z pediatrą.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Czas gotowania 6-8 minut w zależności od wymaganej konsystencji

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1495 kJ/356 kcal
    Tłuszcz – 1,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
    Węglowodany – 72 g
    w tym cukry – 2,4 g
    Błonnik – 3,1 g
    Białko – 12 g
    Sól – 0 g
    Tiamina – 1,0 mg (200 %)**

    **Wartość Referencyjna dla etykietowania składników pokarmowych dla żywności przeznaczonej dla niemowląt i małych dzieci

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    20,00 
  • MAKARON (2-JAJECZNY) KRAJANKA BIO 250 g – BARTOLINI

    SKŁADNIKI
    semolina* (mąka z PSZENICY durum), JAJA* 9 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Wysokogatunkowy makaron jajeczny. Jej lekko chropowata powierzchnia to zasługa specjalnych metod wytwarzania i suszenia. To dzięki niej makaron ten dobrze chłonie zupy, lepiej trzyma się łyżki, nie skleja się oraz znacznie zwiększa swoją objetość po ugotowaniu. Nie zawiera masy jajowej, proszku jajecznego ani kurkumy.
    Jej naturalny, słoneczny kolor to zasługa prostej, domowej receptury: tylko mąka, woda, i świeże JAJA z polskich ferm wybijane przez nas każdego dnia.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1569 kJ/370 kcal
    Tłuszcz: 2,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
    Węglowodany: 73 g
    w tym cukry: 2,3 g
    Błonnik: 3,1 g
    Białko: 13 g
    Sól: 0,04 g

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Gotować 4 – 5 minut, nie hartować (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.

    7,20 
  • MAKARON (2-JAJECZNY) KRAJANKA BIO 250 g – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    semolina (mąka z PSZENICY durum)*, JAJA świeże* (9 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Makaron gotować w osolonej wodzie przez 4 – 8 minut, w proporcji 100 g makaronu na 1 litr wody.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1569 kJ/370 kcal
    Tłuszcz: 2,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
    Weglowodany: 73 g
    w tym cukry: 2,3 g
    Błonnik: 3,1 g
    Białko: 13 g
    Sól: 0,04 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać SOJĘ i GORCZYCĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    7,60 
  • MAKARON (2-JAJECZNY) KRAJANKA CIENKA BIO 250 g – BARTOLINI

    SKŁADNIKI
    semolina* (mąka z PSZENICY durum), JAJA* 9 %.(*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Wysokogatunkowy makaron jajeczny. Jej lekko chropowata powierzchnia to zasługa specjalnych metod wytwarzania i suszenia. To dzięki niej makaron ten dobrze chłonie zupy, lepiej trzyma się łyżki, nie skleja się oraz znacznie zwiększa swoją objetość po ugotowaniu. Nie zawiera masy jajowej, proszku jajecznego ani kurkumy.
    Jej naturalny, słoneczny kolor to zasługa prostej, domowej receptury: tylko mąka, woda, i świeże JAJA z polskich ferm wybijane przez nas każdego dnia.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przed spożyciem gotować ok. 4 – 5 minut, nie hartować (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1569 kJ/370 kcal
    Tłuszcz – 2,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,9 g
    Węglowodany – 73 g
    w tym cukry – 2,3 g
    Błonnik – 3,1 g
    Białko – 13 g
    Sól – 0,04 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać SOJĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.

    7,20 
  • MAKARON (2-JAJECZNY) WSTĄŻKA BIO 250 g – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    semolina (mąka z PSZENICY durum)*, JAJA świeże* (9 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Makaron gotować w osolonej wodzie przez 4 – 8 min, w proporcji 100 g makaronu na 1 l wody.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1569 kJ / 370 kcal
    Tłuszcz: 2,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
    Weglowodany: 73 g
    w tym cukry: 2,3 g
    Błonnik : 3,1 g
    Białko: 13 g
    Sól: 0,04 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać alergeny: SOJĘ i GORCZYCĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    7,60 
  • MAKARON (GRYCZANY TYPU NOODLE Z BATATAMI) BEZGLUTENOWY BIO 250 g – KING SOBA

    MAKARON (GRYCZANY TYPU NOODLE Z BATATAMI) BEZGLUTENOWY BIO 250 g – KING SOBA
    SKU: 619286609014
    Ilość w opakowaniu: 12
    Waga: 0.267 kg
    Cena za kg: 51.69

    13,80 
  • MAKARON (GRYCZANY TYPU NOODLE) SOBA BIO 250 g – DIET-FOOD

    SKŁADNIKI
    gryka*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Makarony gryczane to nowa seria ekologicznych, bezglutenowych makaronów, które są idealne dla wegetarian, wegan. Włącz je do swojej diety i poczuj różnicę! Noodle zapewniają szybką i zdrową alternatywę dla konwencjonalnych pszennych makaronów, są podawane w azjatyckiej zupie warzywnej lub smażone z warzywami.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Włóż makaron do zimnej wody i podgrzej do wrzenia, następnie zmniejsz moc i gotuj przez 4-5 minut. Odcedź makaron w durszlaku, a następnie opłucz go zimną wodą.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1549 kJ/ 370 kcal
    Tłuszcz: 3,0 g
    w tym kwasy nasycone: 0,5 g
    Węglowodany: 72 g
    w tym cukry: 3,0 g
    Błonnik: 3,0 g
    Białko: 13 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu.

    15,40 
  • MAKARON (GRYCZANY) DUŻE ŚWIDERKI BIO 250 g – BARTOLINI

    SKŁADNIKI
    100 % mąka gryczana* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Wysoka zawartość błonnika, źródło białka. Białko przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej oraz pomaga w utrzymaniu masy mięśniowej i zdrowych kości.
    Źródło składników mineralnych – manganu, magnezu, fosforu oraz miedzi. Miedź pomaga w prawidłowej pigmentacji włosów i skóry.
    Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
    Zalecana porcja produktu do spożycia niezbędna do uzyskania korzystnego działania produktu: 100 g.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przed spożyciem gotować 12 – 13 minut (100 g makaronu na 1 L osolonej wody).

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1480 kJ/350 kcal
    Tłuszcz: 2,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
    Węglowodany: 65 g
    w tym cukry: 5,0 g
    Błonnik: 8,7 g
    Białko: 12 g
    Sól: 0,01 g

    Zawartość składników w 100 g produktu po ugotowaniu
    Magnez: 85,2 mg (22 %)**
    Fosfor: 174 mg (25 %)**
    Mangan: 0,92 mg (46 %)**
    Miedź: 0,23 mg (23 %)**

    ** dziennej referencyjnej wartości spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej)

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać zboża zawierające GLUTEN i JAJA.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.

    12,10 
  • MAKARON (GRYCZANY) GNIAZDA WSTĄŻKI BIO 250 g – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczna mąka gryczana

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    makaron gotować w osolonej wodzie przez około 5 minut, w proporcji 100 g makaronu na 1 l wody.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1480 kJ / 350 kcal
    Tłuszcz: 2,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
    Weglowodany: 65 g
    w tym cukry: 5,0 g
    Białko: 12 g
    Sól: 0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać: zboża zawierające GLUTEN, JAJA.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    11,30 
  • MAKARON (GRYCZANY) PENNE BEZGLUTENOWY BIO 250 g – ALB-GOLD

    SKŁADNIKI
    mąka gryczana* (100 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Gotować ok. 8 min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1497 kJ/354 kcal
    Tłuszcz: 3,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
    Węglowodany: 65 g
    w tym cukry: 1,4 g
    Błonnik: 9,2 g
    Białko: 12 g
    Sól: <0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, chronić przed światłem.

    13,00 
  • MAKARON (GRYCZANY) SPAGHETTI BEZGLUTENOWY BIO 250 g – RAPUNZEL

    SKŁADNIKI
    ekologiczna pełnoziarnista mąka gryczana.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 1 L wody, dodać 100 g makaronu i sól. Gotować ok. 8 minut od czasu do czasu mieszając. 

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1497 kJ / 354 kcal
    Tłuszcz – 3,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,7 g
    Węglowodany – 65 g
    w tym cukry – 1,4 g
    Białko – 12 g
    Sól – 0,01 g
    Tiamina: 0,52 mg (47 %)**
    Magnez: 225 mg (60 %)**
    Cynk: 2,6 mg (26 %)** 
    **dzienna referencyjna wartość spożycia witamin (dla osoby dorosłej)

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    16,00 
  • MAKARON (GRYCZANY) SPAGHETTI BEZGLUTENOWY BIO 500 g – ALB GOLD (ALB NATUR)

    SKŁADNIKI
    mąka gryczana* (100 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Gotować ok. 9 minut.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1497 kJ/354 kcal
    Tłuszcz – 3,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,7 g
    Węglowodany – 65 g
    w tym cukry – 1,4 g
    Błonnik – 9,2 g
    Białko – 12 g
    Sól – <0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

    19,10 
  • MAKARON (GRYCZANY) ŚWIDERKI BEZGLUTENOWY BIO 250 g – ALB GOLD (ALB NATUR)

    SKŁADNIKI
    mąka gryczana razowa* (100 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Gotować ok. 8 min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1497 kJ / 354 kcal
    Tłuszcz: 3,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
    Węglowodany: 65 g
    w tym cukry: 1,4 g
    Białko: 12 g
    Sól: < 0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, chronić przed światłem.

    12,40 
  • MAKARON (GRYCZANY) ŚWIDERKI FUSILLI BEZGLUTENOWY BIO 250 g – APOTHEKE

    SKŁADNIKI
    mąka gryczana*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Makaron gotować w dobrze osolonej wodzie z kroplą oleju (100g makaronu na 1 litr wody) przez 4 minuty, od czasu do czasu mieszając, a następnie odstawić na 3 minuty. Po osiągnięciu wymaganej miękkości natychmiast odcedzić, przelać zimną wodą i dodać kilka kropli oleju.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1512 kJ/356 kcal
    Tłuszcz: 3,4 g
    w tym kwasy nasycone: 0,7 g
    Węglowodany: 78 g
    w tym cukry: 0,4 g
    Białko: 7,5 g
    Sól: 0,25 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze do 25 ℃ i wilgotności względnej do 70 %. Nie wystawiać na bezpośrednie działanie promieni słonecznych.

    11,30 
  • MAKARON (GRYCZANY) TAGLIATELLE BEZGLUTENOWY BIO 250 g – PASTA NATURA

    SKŁADNIKI
    ekologiczna mąka z gryki.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 1 L wody, dodać 10 g soli, łyżkę oliwy z oliwek i makaron. Gotować 8 – 10 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i doprawić według uznania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1525 kJ/360 kcal
    Tłuszcz: 3,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g
    Węglowodany: 67 g
    w tym cukry: 1,0 g
    Błonnik: 5,3 g
    Białko: 13 g
    Sól: 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    15,60 
  • MAKARON (KONJAC TYPU FETTUCCINE) BEZGLUTENOWY BIO 385 g – DIET-FOOD

    SKŁADNIKI
    woda oczyszczona, mąka konjac*, błonnik OWSIANY* (bez glutenu) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Głównym składnikiem Diet Noodles jest Glukomannan konnyak – rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konnyak. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyak Noodles.
    Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka, bez PSZENICY i glutenu, bez własnego smaku, łatwo wchłania aromat dodatków i przypraw, szybki w przyrządzeniu, smaczny i zdrowy. Atutem tego makaronu to pochodzenie składników, tylko i wyłącznie z certyfikowanych i kontrolowanych plantacji i dostawców.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Wypłukać starannie makaron pod ciepłą, bieżącą wodą. Gotować lub smażyć 2-3 minuty. Dodać bezpośrednio do potrawy.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 30 kJ/7 kcal
    Tłuszcz: <0,1 g
    w tym kwasy nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: <0,2 g
    w tym cukry: <0,1 g
    Błonnik: 2,6 g
    Białko: <0,1 g
    Sól: <0,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu trzymać w lodówce w zalewie szczelnie zamknięte, maksymalnie 3 dni.

    11,00 
  • MAKARON (KONJAC TYPU SPAGHETTI) BEZGLUTENOWY 270 g (200 g) – DIET-FOOD

    SKŁADNIKI
    woda, mąka konjac, wodorotlenek wapnia

    OPIS
    Głównym składnikiem Diet Fettuccine jest Glukomannan konnyak – rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konnyak. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyaku Noodles.
    Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka, bez PSZENICY i glutenu, bez własnego smaku, łatwo wchłania aromat dodatków i przypraw, szybki w przyrządzeniu, smaczny i zdrowy.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Wypłukać starannie makaron pod ciepłą, bieżącą wodą. Gotować lub smażyć 2-3 minuty. Dodać bezpośrednio do potrawy.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 33 kJ/8 kcal
    Tłuszcz: <0,1 g
    w tym kwasy nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 1,1 g
    w tym cukry: <0,2 g
    Błonnik: 1,8 g
    Białko: <0,3 g
    Sól: <0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu. Nie zamrażać. Po otwarciu trzymać w lodówce w zalewie szczelnie zamknięte, maksymalnie 3 dni.

    8,80 
  • MAKARON (KONJAC TYPU SPAGHETTI) BEZGLUTENOWY BIO 385 g – DIET-FOOD

    SKŁADNIKI
    woda oczyszczona 96,6 %, mąka konjac* 3,4 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Głównym składnikiem Diet Noodles jest Glukomannan konnyak – rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konnyak. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyak Noodles
    Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka, bez PSZENICY i glutenu, bez własnego smaku, łatwo wchłania aromat dodatków i przypraw, szybki w przyrządzeniu, smaczny i zdrowy. Atutem tego makaronu to pochodzenie składników, tylko i wyłącznie z certyfikowanych i kontrolowanych plantacji i dostawców.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Wypłukać starannie makaron pod ciepłą, bieżącą wodą. Gotować lub smażyć 2-3 minuty. Dodać bezpośrednio do potrawy.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 30 kJ/7 kcal
    Tłuszcz: <0,1 g
    w tym kwasy nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: <0,2 g
    w tym cukry: <0,1 g
    Błonnik: 2,6 g
    Białko: <0,1 g
    Sól: <0,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu. Nie zamrażać. Po otwarciu trzymać w lodówce w zalewie szczelnie zamknięte, maksymalnie 3 dni.

    11,00 
  • MAKARON (KONJAC TYPU UDON) BEZGLUTENOWY 270 g (200 g) – DIET-FOOD

    SKŁADNIKI
    woda oczyszczona, mąka konjac, wodorotlenek wapnia.

    OPIS
    Głównym składnikiem jest Glukomannan konjac – rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konjac. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyaku Noodles. Największymi konsumentem tej żywności na świecie są Japończycy.
    Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka, bez PSZENICY i glutenu, bez własnego smaku, łatwo wchłania aromat dodatków i przypraw, szybki w przyrządzeniu, smaczny i zdrowy.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Wypłukać starannie makaron pod ciepłą, bieżącą wodą. Gotować lub smażyć 2-3 minuty. Dodać bezpośrednio do potrawy.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 33 kJ/8 kcal
    Tłuszcz: <0,1 g
    w tym kwasy nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 1,1 g
    w tym cukry: <0,2 g
    Błonnik: 1,8 g
    Białko: <0,3 g
    Sól: <0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od 5 °C do 28 °C.
    Nie zamrażać. Po otwarciu trzymać w lodówce w zalewie szczelnie zamknięte, maksymalnie 3 dni.

    8,80 
  • MAKARON (KONJAC TYPU VERMICELLIl) BEZGLUTENOWY BIO 385 g (300 g) – DIET-FOOD

    SKŁADNIKI
    woda, ekologiczna mąka z rośliny konjac 3,4 %.

    OPIS
    Głównym składnikiem Bio Diet Vermicelli jest Glukomannan konjac – rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konjac. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyaku Noodles. Największymi konsumentem tej żywności na świecie są Japończycy.
    Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny w wodzie błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka, bez PSZENICY i glutenu, produkt 100 % pochodzenia roślinnego, może być przechowywany w temperaturze pokojowej przez około rok, certyfikowany przez JAS (Japanesse Agricultural Standard), jest przezroczysty, bez własnego smaku, łatwo wchłania aromat dodatków i przypraw, jest szybki w przyrządzeniu, smaczny i zdrowy.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Wypłukać starannie makaron pod ciepłą, bieżącą wodą. Gotować lub smażyć 2-3 minuty. Dodać bezpośrednio do potrawy.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 30 kJ/7 kcal
    Tłuszcz – <0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,1 g
    Węglowodany – <0,2 g
    w tym cukry – <0,1 g
    Błonnik – 2,6 g
    Białko – <0,1 g
    Sól – <0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od 5 °C do 28 °C. Nie zamrażać. Po otwarciu makaron przechowywać w czystej wodzie przez maksymalnie 3 dni.

    11,00 
  • MAKARON (KONJAC) ANGEL HAIR BEZGLUTENOWY BIO 385 g (300 g) – BETTER THAN FOODS

    SKŁADNIKI
    woda oczyszczona, mąka konjac* 3,4%, błonnik OWSIANY* 1 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Makaron w kształcie „anielskich włosów” z mąki konjac.

    Zdrowe życie:
    Makaron od Better Than Pasta nie zawiera PSZENICY, tłuszczu, cukru i soli. Nadaje się do wielu diet, w tym wegańskiej, bezglutenowej, keto i FODMAP.
    Jest wykonany z ekologicznej mąki konjac, która jest bogata w glukomannan, rozpuszczalny błonnik, który nie jest wchłaniany przez organizm. Dlatego zawiera
    tak mało kalorii i zero węglowodanów.

    Co to jest mąka konjac?
    Mąka konjac jest wytwarzana z korzenia rośliny uprawianej w Azji Południowo-Wschodniej. Mąkę miesza się wodą, aby uzyskać makaron, który ma neutralny smak,
    ale po dodaniu do innych składników dania, makaron wchłania ich smak, dzięki czemu możesz cieszyć się zdrowym i pysznym posiłkiem.

    Opakowanie zawiera 2-3 sugerowane porcje produktu do spożycia.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Krok 1: Odcedź wodę z opakowania i przepłucz makaron pod zimną wodą.
    Krok 2: Dodaj do swojego ulubionego sosu, sałatki.
    lub: Gotuj przez 1 minutę, odcedź i dodaj do ulubionych składników.
    lub: Smaż na suchej patelni z nieprzywierającą powłoką przez 1 minutę i dodaj do ulubionych składników

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po odsączeniu
    Wartość energetyczna 35 kJ/9 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 0 g
    w tym cukry: 0 g
    Błonnik: 4 g
    Białko: 0,2 g
    Sól: 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkowano w zakładzie przetwarzającym SOJĘ i siarczyny.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Nie zamrażać. Po otwarciu przechowywać w wodzie przez maksymalnie 2 dni.

    9,90 
  • MAKARON (KONJAC) BEZGLUTENOWY BIO 385 g (300 g) – BETTER THAN FOODS

    SKŁADNIKI
    woda oczyszczona, mąka konjac* 3,4%, błonnik OWSIANY* 1 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Makaron typu „Noodles” z mąki konjac.

    Zdrowe życie:
    Makaron od Better Than Pasta nie zawiera PSZENICY, tłuszczu, cukru i soli. Nadaje się do wielu diet, w tym wegańskiej, bezglutenowej, keto i FODMAP.
    Jest wykonany z ekologicznej mąki konjac, która jest bogata w glukomannan, rozpuszczalny błonnik, który nie jest wchłaniany przez organizm. Dlatego zawiera tak mało kalorii i zero węglowodanów.

    Co to jest mąka konjac?
    Mąka konjac jest wytwarzana z korzenia rośliny uprawianej w Azji Południowo-Wschodniej. Mąkę miesza się wodą, aby uzyskać makaron, który ma neutralny smak, ale po dodaniu do innych składników dania, makaron wchłania ich smak, dzięki czemu możesz cieszyć się zdrowym i pysznym posiłkiem.

    Opakowanie zawiera 2-3 sugerowane porcje produktu do spożycia.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Krok 1: Odcedź wodę z opakowania i przepłucz makaron pod zimną wodą.
    Krok 2: Dodaj do swojego ulubionego sosu, sałatki.
    lub: Gotuj przez 1 minutę, odcedź i dodaj do ulubionych składników.
    lub: Smaż na suchej patelni z nieprzywierającą powłoką przez 1 minutę i dodaj do ulubionych składników

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po odsączeniu
    Wartość energetyczna 35 kJ / 9 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 0 g
    w tym cukry: 0 g
    Błonnik: 4 g
    Białko: 0,2 g
    Sól: 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkowano w zakładzie przetwarzającym SOJĘ i siarczyny.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Nie zamrażać. Po otwarciu przechowywać w wodzie przez maksymalnie 2 dni.

    8,90 
  • MAKARON (KONJAC) SHIRATAKI FETTUCCINE 1 kg – DIET-FOOD

    SKŁADNIKI
    woda, mąka konjac, wodorotlenek wapnia

    OPIS
    Głównym składnikiem Diet Fettuccine jest Glukomannan konjac – rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konjac. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyaku Noodles. Największymi konsumentem tej żywności na świecie są Japończycy.
    Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny w wodzie błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka, bez PSZENICY i glutenu.
    Produkt 100 % pochodzenia roślinnego, może być przechowywany w temperaturze pokojowej przez około rok, certyfikowany przez JAS (Japanesse Agricultural Standard), jest przezroczysty, bez własnego smaku, łatwo wchłania aromat dodatków i przypraw, jest szybki w przyrządzeniu, smaczny i zdrowy.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Wypłukać starannie makaron pod ciepłą, bieżącą wodą.
    Gotować lub smażyć 2-3 minuty.
    Dodać bezpośrednio do potrawy.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 33 kJ / 8 kcal
    Tłuszcz: <0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 1,1 g
    w tym cukry: <0,2 g
    Błonnik: 1,8 g
    Białko: <0,3 g
    Sól: <0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +5 do +28˚C

    29,20 
  • MAKARON (KONJAC) SHIRATAKI NOODLES 1 kg – DIET-FOOD

    SKŁADNIKI
    woda, mąka konjac, wodorotlenek wapnia

    OPIS
    Głównym składnikiem Diet Noodles jest Glukomannan konjac – rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konjac. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyaku Noodles. Największymi konsumentem tej żywności na świecie są Japończycy.
    Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny w wodzie błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka, bez PSZENICY i glutenu.
    Produkt 100 % pochodzenia roślinnego, może być przechowywany w temperaturze pokojowej przez około rok, certyfikowany przez JAS (Japanesse Agricultural Standard), jest przezroczysty, bez własnego smaku, łatwo wchłania aromat dodatków i przypraw, jest szybki w przyrządzeniu, smaczny i zdrowy.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Wypłukać starannie makaron pod ciepłą, bieżącą wodą.
    Gotować lub smażyć 2-3 minuty.
    Dodać bezpośrednio do potrawy

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 33 kJ / 8 kcal
    Tłuszcz: <0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 1,1 g
    w tym cukry: <0,2 g
    Błonnik: 1,8 g
    Białko: <0,3 g
    Sól: <0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +5 do +28˚C

    29,20 
  • MAKARON (KONJAC) SPAGHETTI BEZGLUTENOWY BIO 385 g (300 g) – BETTER THAN FOODS

    SKŁADNIKI
    woda oczyszczona, mąka konjac* 3,4 %, błonnik OWSIANY* 1%. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Makaron w kształcie „nitek” z mąki konjac.

    Zdrowe życie:
    Makaron od Better Than Pasta nie zawiera PSZENICY, tłuszczu, cukru i soli. Nadaje się do wielu diet, w tym wegańskiej, bezglutenowej, keto i FODMAP.
    Jest wykonany z ekologicznej mąki konjac, która jest bogata w glukomannan, rozpuszczalny błonnik, który nie jest wchłaniany przez organizm. Dlatego zawiera
    tak mało kalorii i zero węglowodanów.

    Co to jest mąka konjac?
    Mąka konjac jest wytwarzana z korzenia rośliny uprawianej w Azji Południowo-Wschodniej. Mąkę miesza się wodą, aby uzyskać makaron, który ma neutralny smak,
    ale po dodaniu do innych składników dania, makaron wchłania ich smak, dzięki czemu możesz cieszyć się zdrowym i pysznym posiłkiem.

    Opakowanie zawiera 2-3 sugerowane porcje produktu do spożycia.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Krok 1: Odcedź wodę z opakowania i przepłucz makaron pod zimną wodą.
    Krok 2: Dodaj do swojego ulubionego sosu, sałatki.
    lub: Gotuj przez 1 minutę, odcedź i dodaj do ulubionych składników.
    lub: Smaż na suchej patelni z nieprzywierającą powłoką przez 1 minutę i dodaj do ulubionych składników

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po odsączeniu
    Wartość energetyczna 35 kJ/9 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 0 g
    w tym cukry: 0 g
    Błonnik: 4,0 g
    Białko: 0,2 g
    Sól: 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkowano w zakładzie przetwarzającym SOJĘ i siarczyny.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Nie zamrażać. Po otwarciu przechowywać w wodzie przez maksymalnie 2 dni.

    9,90 
  • MAKARON (KONJAC) TAGLIATELLE BEZGLUTENOWY BIO 385 g (300 g) – BETTER THAN FOODS

    SKŁADNIKI
    woda oczyszczona, mąka konjac* 3,4 %, błonnik OWSIANY* 1 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Makaron w kształcie „wstążki” z mąki konjac.

    Zdrowe życie:
    Makaron od Better Than Pasta nie zawiera PSZENICY, tłuszczu, cukru i soli. Nadaje się do wielu diet, w tym wegańskiej, bezglutenowej, keto i FODMAP.
    Jest wykonany z ekologicznej mąki konjac, która jest bogata w glukomannan, rozpuszczalny błonnik, który nie jest wchłaniany przez organizm. Dlatego zawiera
    tak mało kalorii i zero węglowodanów.

    Co to jest mąka konjac?
    Mąka konjac jest wytwarzana z korzenia rośliny uprawianej w Azji Południowo-Wschodniej. Mąkę miesza się wodą, aby uzyskać makaron, który ma neutralny smak,
    ale po dodaniu do innych składników dania, makaron wchłania ich smak, dzięki czemu możesz cieszyć się zdrowym i pysznym posiłkiem.

    Opakowanie zawiera 2-3 sugerowane porcje produktu do spożycia.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Krok 1: Odcedź wodę z opakowania i przepłucz makaron pod zimną wodą.
    Krok 2: Dodaj do swojego ulubionego sosu, sałatki.
    lub: Gotuj przez 1 minutę, odcedź i dodaj do ulubionych składników.
    lub: Smaż na suchej patelni z nieprzywierającą powłoką przez 1 minutę i dodaj do ulubionych składników

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po odsączeniu
    Wartość energetyczna 35 kJ / 9 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 0 g
    w tym cukry: 0 g
    Błonnik: 4 g
    Białko: 0,2 g
    Sól: 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkowano w zakładzie przetwarzającym SOJĘ i siarczyny.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Nie zamrażać. Po otwarciu przechowywać w wodzie przez maksymalnie 2 dni.

    9,90 
  • MAKARON (KONJAC) W KSZTAŁCIE RYŻU BEZGLUTENOWY BIO 385 g (300 g) – BETTER THAN FOODS

    SKŁADNIKI
    woda oczyszczona, mąka konjac* 3,4 %, błonnik OWSIANY* 1 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Makaron konjac w kształcie ryżu.

    Zdrowe życie:
    Makaron od Better Than Pasta nie zawiera PSZENICY, tłuszczu, cukru i soli. Nadaje się do wielu diet, w tym wegańskiej, bezglutenowej, keto i FODMAP.
    Jest wykonany z ekologicznej mąki konjac, która jest bogata w glukomannan, rozpuszczalny błonnik, który nie jest wchłaniany przez organizm. Dlatego zawiera tak mało kalorii i zero węglowodanów.

    Co to jest mąka konjac?
    Mąka konjac jest wytwarzana z korzenia rośliny uprawianej w Azji Południowo-Wschodniej. Mąkę miesza się wodą, aby uzyskać makaron, który ma neutralny smak, ale po dodaniu do innych składników dania, makaron wchłania ich smak, dzięki czemu możesz cieszyć się zdrowym i pysznym posiłkiem.

    Opakowanie zawiera 2-3 sugerowane porcje produktu do spożycia.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Krok 1: Odcedź wodę z opakowania i przepłucz makaron pod zimną wodą.
    Krok 2: Dodaj do swojego ulubionego sosu, sałatki.
    lub: Gotuj przez 1 minutę, odcedź i dodaj do ulubionych składników.
    lub: Smaż na suchej patelni z nieprzywierającą powłoką przez 1 minutę i dodaj do ulubionych składników

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po odsączeniu
    Wartość energetyczna 35 kJ / 9 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 0 g
    w tym cukry: 0 g
    Błonnik: 4 g
    Białko: 0,2 g
    Sól: 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkowano w zakładzie przetwarzającym SOJĘ i siarczyny.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Nie zamrażać. Po otwarciu przechowywać w wodzie przez maksymalnie 2 dni.

    9,90 
  • MAKARON (KUKURYDZIANO – RYŻOWY Z AMARANTUSEM, TEFF I QUINOA) CASARECCIA BEZGLUTENOWY BIO 250 g – PASTA NATURA

    SKŁADNIKI
    mąka kukurydziana*, mąka ryżowa*, mąka z amarantusa* 10 %, mąka z teff* 5 %, mąka z quinoa (komosa ryżowa)* 5 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 1 L wody, dodać 10 g soli, łyżkę oliwy z oliwek i makaron. Gotować 10 – 12 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i doprawić według uznania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1365 kJ / 323 kcal
    Tłuszcz: 2,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
    Węglowodany: 60 g
    w tym cukry: 2,0 g
    Błonnik: 12 g
    Białko: 8,3 g
    Sól: 0,003 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    9,40 
  • MAKARON (KUKURYDZIANO – RYŻOWY) TAGLIATELLE BEZGLUTENOWY BIO 250 g – PASTA NATURA

    SKŁADNIKI
    95 % mąka kukurydziana*, 5 % mąka ryżowa*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Tagliatelle są ważnym składnikiem wielu potraw kuchni włoskiej szczególnie w tradycji regionu Emilia Romania. Stanowią doskonałą podstawę do ciężkich sosów, najczęściej na bazie mięsa, RYB, śmietany. Niezastąpiony dodatek do sosu Bolognese.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przed spożyciem gotować 8 – 10 minut (100 g makaronu na 1 L osolonej wody).

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1489 kJ/351 kcal
    Tłuszcz: 2,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
    Węglowodany: 73 g
    w tym cukry: 0,7 g
    Błonnik: 3,4 g
    Białko: 8,5 g
    Sól: 0,008 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać soję

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    11,90 
  • MAKARON (KUKURYDZIANY TRÓJKOLOROWY) DLA DZIECI OCEAN BEZGLUTENOWY BIO 250 g – PASTA NATURA

    SKŁADNIKI
    makaron czerwony* (33 %): 98 % mąka z żółtej kukurydzy*, 2 % proszek pomidorowy*.
    makaron zielony* (33 %): 98 % mąka z żółtej kukurydzy*, 2% sproszkowany szpinak*.
    makaron pomarańczowy* (33 %): 98 % mąka z żółtej kukurydzy*, 2 % proszek z marchwi*.
    (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 1 L wody, dodać 10 g soli, łyżkę oliwy z oliwek i makaron. Gotować 8 – 10 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i doprawić według uznania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1459 kJ / 344 kcal
    Tłuszcz: 1,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 75 g
    w tym cukry: 1,1 g
    Błonnik: 1,5 g
    Białko: 7,9 g
    Sól: 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać soję.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    10,30 
  • MAKARON (KUKURYDZIANY) DLA DZIECI ŻABKI BEZGLUTENOWY BIO 250 g – APOTHEKE

    SKŁADNIKI
    mąka kukurydziana*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Makaron gotować w dobrze osolonej wodzie z kroplą oleju (100 g makaronu na litr wody) przez 9-10 minut od czasu do czasu mieszając. Po osiągnięciu wymaganej miękkości natychmiast odcedzić, przelać zimną wodą i dodać kilka kropli oleju.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1528 kJ/360 kcal
    Tłuszcz: 2,0 g
    w tym kwasy nasycone: 0,6 g
    Węglowodany: 71 g
    w tym cukry: 0,6 g
    Białko: 8,5 g
    Sól: 0,015 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać SOJĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze do 25 ℃ i wilgotności względnej do 70 %. Nie wystawiać na bezpośrednie działanie promieni słonecznych.

    11,30 
  • MAKARON (KUKURYDZIANY) FALA BEZGLUTENOWY BIO 250 g – BARTOLINI

    SKŁADNIKI
    ekologiczna mąka kukurydziana.

    OPIS
    Makaron kukurydziany wyróżnia się niezwykłym smakiem, dzięki czemu z powodzeniem można go łączyć z najróżniejszymi dodatkami.
    Z racji tego, że jest to produkt bezglutenowy, do swojej diety mogą włączyć go osoby z nietolerancją glutenu.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przed spożyciem gotować we wrzącej wodzie (średni ogień), zgodnie z czasem podanym w ikonie garnka (14 minut) (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).
    Ugotowany makaron odcedzić i przelać zimną wodą

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1457 kJ/343 kcal
    Tłuszcz: 1,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
    Węglowodany: 74,5 g
    w tym cukry: 0,6 g
    Błonnik: 1,2 g
    Białko: 8,0 g
    Sól: 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać soję.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu (max 25°C), z dala od źródeł ciepła i promieni słonecznych.

    11,70 
  • MAKARON (KUKURYDZIANY) FUSILLI BEZGLUTENOWY 450 g – CIVITA

    SKŁADNIKI
    mąka kukurydziana.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 1 L wody, dodać sól, olej i makaron. Gotować 6 – 10 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i doprawić według uznania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1435 kJ / 338 kcal
    Tłuszcz: 0,85 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 75,83 g
    w tym cukry: 0,81 g
    Błonnik: 3,02 g
    Białko: 5,32 g
    Sól: 0,05 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu

    7,00 
  • MAKARON (KUKURYDZIANY) KOLANKA BEZGLUTENOWY 450 g – CIVITA

    SKŁADNIKI
    mąka kukurydziana.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 1 L wody, dodać sól, olej i makaron. Gotować 6 – 10 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i doprawić według uznania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1435 kJ / 338 kcal
    Tłuszcz: 0,85 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 75,83 g
    w tym cukry: 0,81 g
    Błonnik: 3,02 g
    Białko: 5,32 g
    Sól: 0,05 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu

    6,60 
  • MAKARON (KUKURYDZIANY) KOSTKA BEZGLUTENOWY 450 g – CIVITA

    SKŁADNIKI
    mąka kukurydziana.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 1 L wody, dodać sól, olej i makaron. Gotować 6 – 10 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i doprawić według uznania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1435 kJ / 338 kcal
    Tłuszcz: 0,85 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 75,83 g
    w tym cukry: 0,81 g
    Błonnik: 3,02 g
    Białko: 5,32 g
    Sól: 0,05 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu

    7,00 
  • MAKARON (KUKURYDZIANY) KRAJANKA BEZGLUTENOWY BIO 250 g – BARTOLINI

    SKŁADNIKI
    ekologiczna mąka kukurydziana.

    OPIS
    Makaron kukurydziany wyróżnia się niezwykłym smakiem, dzięki czemu z powodzeniem można go łączyć z najróżniejszymi dodatkami.
    Z racji tego, że jest to produkt bezglutenowy, do swojej diety mogą włączyć go osoby z nietolerancją glutenu.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przed spożyciem gotować we wrzącej wodzie (średni ogień), zgodnie z czasem podanym w ikonie garnka (4-5 minut) (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).
    Ugotowany makaron odcedzić i przelać zimną wodą

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1457 kJ/343 kcal
    Tłuszcz: 1,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
    Węglowodany: 74,5 g
    w tym cukry: 0,6 g
    Błonnik: 1,2 g
    Białko: 8,0 g
    Sól: 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać soję.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu (max 25°C), z dala od źródeł ciepła i promieni słonecznych.

    11,70