Makarony ekologiczne. Bio makarony, zdrowa żywność: makarony gryczane, jaglane, kukurydziane. Ponadto orkiszowe, pszenne, ryżowe, żytnie, z ciecierzycy, soczewicy i inne.
Wyświetlanie 1–20 z 314 wyników
-
12,90 zł
.MAKARON (ORKISZOWY) SPAGHETTI BIO 500 g- ALB-GOL
SKŁADNIKI
mąka z PSZENICY ORKISZ* typ 630. (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Gotować ok. 7 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1527 kJ/360 kcal
Tłuszcz: 1,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 74 g
w tym cukry: 3,1 g
Błonnik: 3,3 g
Białko: 11 g
Sól: <0,01 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać JAJA.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
19,80 zł
.Makaron jaglany typu RAMEN noodles, ekologiczny, bezglutenowy 280 g (4 x 70 g) – Diet Food
SKŁADNIKI
jagły*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Seria ekologicznych, bezglutenowych makaronów, które są idealne dla wegetarian, wegan. Włącz je do swojej diety i poczuj różnicę! Noodle zapewniają szybką i zdrową alternatywę dla konwencjonalnych pszennych makaronów, są podawane w azjatyckiej zupie warzywnej lub smażone z warzywami lub mięsem.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Makarony Ramen włóż do zimnej wody i podgrzej do wrzenia, następnie zmniejsz moc i gotuj przez 4-5 minut. Odcedź makaron w durszlaku, a następnie opłucz go zimną wodą.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1500 kJ/ 360 kcal
Tłuszcz: 1,5 g
w tym kwasy nasycone: 0 g
Węglowodany: 79 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: <1,0 g
Białko: 8,0 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu. -
16,70 zł
.Makaron orkiszowy kolanko małe jasny, jajeczny 400g – Orvita
.Makaron orkiszowy kolanko małe jasny, jajeczny 400g – Orvita
5615 -
16,70 zł
.Makaron orkiszowy muszelka jasny, jajeczny 400g – Orvita
.Makaron orkiszowy muszelka jasny, jajeczny 400g – Orvita
5614 -
16,70 zł
.Makaron orkiszowy nitka rosołowa jasny,jajeczny 400g – Orvita
.Makaron orkiszowy nitka rosołowa jasny,jajeczny 400g – Orvita
5610 -
16,70 zł
.Makaron orkiszowy Rigatoni jasny, jajeczny 400g – Orvita
.Makaron orkiszowy Rigatoni jasny, jajeczny 400g – Orvita
5612 -
15,99 zł
.Makaron orkiszowy świderek jasny, jajeczny 400g – Orvita
oRVITA
.Makaron orkiszowy świderek jasny, jajeczny 400g – Orvita
5613 -
12,10 zł
.Makaron ryżowy 1mm 375 g – Merre
.Makaron ryżowy 1mm 375 g – Merre
84909000583 -
12,00 zł
.Makaron ryżowy świderek bezglutenowy BIO 250g – Bartolini
SKŁADNIKI
ekologiczna mąka ryżowa.OPIS
Makaron ryżowy wyróżnia się niezwykle delikatnym smakiem, dzięki czemu z powodzeniem można go łączyć z najróżniejszymi dodatkami.
Z racji tego, że jest to produkt bezglutenowy, do swojej diety mogą włączyć go osoby z nietolerancją glutenu.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przed spożyciem gotować we wrzącej wodzie (średni ogień), zgodnie z czasem podanym w ikonie garnka (8-10 minut) (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).
Ugotowany makaron odcedzić i przelać zimną wodą.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1504 kJ/354 kcal
Tłuszcz: 0,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 76,5 g
w tym cukry: 0,5 g
Błonnik: 0,8 g
Białko: 9,6 g
Sól: 0,01 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać soję.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu (max 25°C), z dala od źródeł ciepła i promieni słonecznych. -
20,20 zł
6 mc MAKARON Z PŁASKURKI GWIAZDKI Z WITAMINĄ B1 BIO 500 g – ALCE NERO
SKŁADNIKI
mąka z PSZENICY płaskurki* , witamina B1 (chlorowodorek tiaminy), woda. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Odpowiedni dla dzieci od 6 miesiąca życia po konsultacji z pediatrą.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Czas gotowania 6-8 minut w zależności od wymaganej konsystencjiWARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1495 kJ/356 kcal
Tłuszcz – 1,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
Węglowodany – 72 g
w tym cukry – 2,4 g
Błonnik – 3,1 g
Białko – 12 g
Sól – 0 g
Tiamina – 1,0 mg (200 %)****Wartość Referencyjna dla etykietowania składników pokarmowych dla żywności przeznaczonej dla niemowląt i małych dzieci
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
7,20 zł
MAKARON (2-JAJECZNY) KRAJANKA BIO 250 g – BARTOLINI
SKŁADNIKI
semolina* (mąka z PSZENICY durum), JAJA* 9 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Wysokogatunkowy makaron jajeczny. Jej lekko chropowata powierzchnia to zasługa specjalnych metod wytwarzania i suszenia. To dzięki niej makaron ten dobrze chłonie zupy, lepiej trzyma się łyżki, nie skleja się oraz znacznie zwiększa swoją objetość po ugotowaniu. Nie zawiera masy jajowej, proszku jajecznego ani kurkumy.
Jej naturalny, słoneczny kolor to zasługa prostej, domowej receptury: tylko mąka, woda, i świeże JAJA z polskich ferm wybijane przez nas każdego dnia.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1569 kJ/370 kcal
Tłuszcz: 2,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
Węglowodany: 73 g
w tym cukry: 2,3 g
Błonnik: 3,1 g
Białko: 13 g
Sól: 0,04 gSPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Gotować 4 – 5 minut, nie hartować (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym. -
7,60 zł
MAKARON (2-JAJECZNY) KRAJANKA BIO 250 g – BIO PLANET
SKŁADNIKI
semolina (mąka z PSZENICY durum)*, JAJA świeże* (9 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Makaron gotować w osolonej wodzie przez 4 – 5 minut, w proporcji 100 g makaronu na 1 litr wody.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1569 kJ/370 kcal
Tłuszcz: 2,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
Weglowodany: 73 g
w tym cukry: 2,3 g
Białko: 13 g
Sól: 0,04 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać SOJĘ.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
7,20 zł
MAKARON (2-JAJECZNY) KRAJANKA CIENKA BIO 250 g – BARTOLINI
SKŁADNIKI
semolina* (mąka z PSZENICY durum), JAJA* 9 %.(*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Wysokogatunkowy makaron jajeczny. Jej lekko chropowata powierzchnia to zasługa specjalnych metod wytwarzania i suszenia. To dzięki niej makaron ten dobrze chłonie zupy, lepiej trzyma się łyżki, nie skleja się oraz znacznie zwiększa swoją objetość po ugotowaniu. Nie zawiera masy jajowej, proszku jajecznego ani kurkumy.
Jej naturalny, słoneczny kolor to zasługa prostej, domowej receptury: tylko mąka, woda, i świeże JAJA z polskich ferm wybijane przez nas każdego dnia.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przed spożyciem gotować ok. 4 – 5 minut, nie hartować (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1569 kJ/370 kcal
Tłuszcz – 2,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,9 g
Węglowodany – 73 g
w tym cukry – 2,3 g
Błonnik – 3,1 g
Białko – 13 g
Sól – 0,04 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać SOJĘ.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.