Wyświetlanie wszystkich wyników: 18

  • KETCHUP PIKANTNY EKOLOGICZNY, BEZGLUTENOWY 500ML – ZWERGENWIESE

    SKŁADNIKI
    koncentrat pomidorowy* (63 %), syrop glukozowy z PSZENICY (bezglutenowy)*, przecier jabłkowy*, cukier trzcinowy nierafinowany*, ocet winny brandy*, sól kamienna, papryka*, cebula*, koncentrat soku z cytryny*, czosnek*, pieprz*, cynamon*, goździki*, pieprz cayenne* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt bezglutenowy, wegański. Ekologiczny, naturalny ketchup o łagodnym smaku.
    Doskonały jako dodatek m.in. do frytek, makaronów i potraw z grilla.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 552 kJ/130 kcal
    Tłuszcz: 0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 29 g
    w tym cukry: 24 g
    Błonnik: 1,7 g
    Białko: 1,6 g
    Sól: 1,7 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w temperaturze 6 – 8° C.

    17,10 
  • KONCENTRAT POMIDOROWY 22% BEZGLUTENOWY EKOLOGICZNY 130G – ZWERGENWIESE

    SKŁADNIKI
    przecier pomidorowy* (zawartość ekstraktu 22 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Koncentrat z ekologicznych pomidorów stanowi doskonałą podstawę wszelkich sosów, zup czy pizzy.
    Produkt wegański.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 292 kJ/69 kcal
    Tłuszcz: 0,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 11 g
    w tym cukry: 11 g
    Błonnik: 3,5 g
    Białko: 3,9 g
    Sól: 0,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w temperaturze 6 – 8° C i spożyć w ciągu kilku dni.

    7,90 
  • MUSZTARDA Z CAŁYMI ZIARNAMI EKOLOGICZNA, BEZGLUTENOWA 160G – ZWERGENWIESE

    SKŁADNIKI
    woda, nasiona GORCZYCY*, ocet jabłkowy*, sól, goździki*, imbir*, kurkuma*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczna musztarda z całymi ziarnami bez dodatku cukru, z aromatycznymi przyprawami takimi jak goździki, imbir i kurkuma.
    Nadaje się jako dodatek do sosów i dipów oraz gotowych dań.
    Produkt wegański.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 607 kJ/147 kcal
    Tłuszcz: 9,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
    Węglowodany: 1,6 g
    w tym cukry: 1,6 g
    Błonnik: 8,9 g
    Białko: 8,5 g
    Sól: 3,5 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w temperaturze 6 – 8° C.

    10,80 
  • PASTA JAGODOWA BEZGLUTENOWA BIO 280 g – ZWERGENWIESE

    SKŁADNIKI
    jagody* 52 %, cukier buraczany*, sok z cytryny z koncentratu soku z cytryny*, substancja żelująca: pektyny. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Sporządzono z 52 g owoców na 100 g gotowego produktu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 865 kJ/204 kcal
    Tłuszcz – <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 49 g
    w tym cukry – 48 g
    Błonnik – 1,6 g
    Białko – 0,5 g
    Sól – 0,03 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 4 tygodni.

    12,70 
  • PASTA MALINOWA BEZGLUTENOWA BIO 280 g – ZWERGENWIESE

    SKŁADNIKI
    maliny* 55 %, cukier buraczany*, substancja żelująca: pektyny, koncentrat soku z cytryny*, substancja zagęszczająca: guma guar*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Sporządzono z 55 g owoców na 100 g gotowego produktu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 869 kJ/205 kcal
    Tłuszcz – <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 49 g
    w tym cukry – 49 g
    Błonnik – 1,9 g
    Białko – 0,6 g
    Sól – 0,03 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 4 tygodni.

    13,00 
  • PASTA MORELOWA BEZGLUTENOWA BIO 280 g – ZWERGENWIESE

    SKŁADNIKI
    morele* 55 %, cukier buraczany*, substancja żelująca: pektyny, koncentrat soku z cytryny*, substancja zagęszczająca: guma guar*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Sporządzono z 55 g owoców na 100 g gotowego produktu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 920 kJ/217 kcal
    Tłuszcz – <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 52 g
    w tym cukry – 49 g
    Błonnik – 2,0 g
    Białko – 0,5 g
    Sól – 0,03 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 4 tygodni.

    12,70 
  • PASTA TRUSKAWKOWA BEZGLUTENOWA BIO 280 g – ZWERGENWIESE

    SKŁADNIKI
    truskawki* 48 %, cukier buraczany*, czerwone porzeczki*, substancja żelująca: pektyny, koncentrat soku z cytryny*, koncentrat soku z czerwonej porzeczki*, substancja zagęszczająca: guma guar*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Sporządzono z 48 g owoców na 100 g gotowego produktu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 831 kJ/196 kcal
    Tłuszcz – <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 47 g
    w tym cukry – 47 g
    Błonnik – 1,6 g
    Białko – 0,5 g
    Sól – 0,03 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 4 tygodni.

    13,00 
  • PASTA WIŚNIOWA BEZGLUTENOWA BIO 280 g – ZWERGENWIESE

    SKŁADNIKI
    wiśnie* 55 %, cukier buraczany*, koncentrat soku z cytryny*, substancja żelująca: pektyny, substancja zagęszczająca: guma guar*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Sporządzono z 55 g owoców na 100 g gotowego produktu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 934 kJ/220 kcal
    Tłuszcz – <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 53 g
    w tym cukry – 50 g
    Błonnik – 1,4 g
    Białko – 0,6 g
    Sól – 0,03 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 4 tygodni.

    12,70 
  • SMALCZYK WEGAŃSKI Z CEBULĄ BEZGLUTENOWY BIO 150 g – ZWERGENWIESE

    SKŁADNIKI
    tłuszcz palmowy* (nieutwardzony), smażona cebula* (10 %) (cebula*, tłuszcz palmowy*, olej słonecznikowy*), olej słonecznikowy*, suszone jabłko* (4 %), sól, sos SOJOWY* (woda, SOJA*, sól), syrop jabłkowy*, koncentrat pomidorowy*, marchew*, SELER*, koncentrat soku z cytryny*, pieprz*, papryka*, kminek*, koper włoski*, pieprz cayenne*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Bazę smalczyku stanowią naturalne, ekologiczne tłuszcze roślinne.
    Produkt w 100 % pochodzenia roślinnego, idealny dla wegan i wegetarian oraz dla wszystkich, którym zależy na wzbogaceniu jadłospisu w roślinne produkty o dobrym składzie.
    Idealny do smarowania kanapek i jako dodatek do potraw.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 3299 kJ/801 kcal
    Tłuszcz: 84 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 37 g
    kwasy tłuszczowe jednonienasycone: 39 g
    kwasy tłuszczowe wielonienasycone: 8,0 g
    Węglowodany: 9,4 g
    w tym cukry: 9,4 g
    Błonnik: 1,6 g
    Białko: 1,1 g
    Sól: 1,4 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w temperaturze od +2 do +8°C.

    14,10 
  • SOS BOLOGNESE Z SOCZEWICĄ BIO 340 ml – ZWERGENWIESE

    SKŁADNIKI
    pomidory* 37 %, przecier pomidorowy*, soczewica* 7 %, woda, SELER*, marchew*, cebula*, syrop z agawy*, olej słonecznikowy*, sól kamienna, sok cytrynowy z koncentratu soku cytrynowego*, papryka*, sos SOJOWY* (woda, ziarna SOI*, sól kamienna), skrobia ziemniaczana*, pietruszka*, oregano*, bazylia*, pieprz*, czosnek*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Sos pomidorowy, gotowy do spożycia. Nadaje się m.in. do makaronu lub ryżu.
    Odpowiedni dla wegan.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Podgrzać w garnku i podawać na gorąco.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 ml
    Wartość energetyczna: 300 kJ/72 kcal
    Tłuszcz: 2,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 6,5 g
    w tym cukry: 6,4 g
    Błonnik: 4,7 g
    Białko: 3,8 g
    Sól: 1,1 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać gluten.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w temperaturze 6 – 8°C i spożyć w ciągu kilku dni.

    14,80 
  • SOS POMIDOROWY DLA DZIECI EKOLOGICZNY, BEZGLUTENOWY 350G – ZWERGRNWIESE

    SKŁADNIKI
    koncentrat pomidorowy* (83 %), olej słonecznikowy*, syrop jabłkowy* (5 %), marchew*, cebula*, sól, oregano*, pieprz* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Sos pomidorowy, gotowy do spożycia. Nadaje się m.in. do makaronu lub ryżu.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    podgrzać w garnku i podawać na gorąco

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 373 kJ/89 kcal
    Tłuszcz: 4,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
    Węglowodany: 9,2 g
    w tym cukry: 7,5 g
    Błonnik: 2,3 g
    Białko: 2,2 g
    Sól: 0,92 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w temperaturze 6 – 8°C i spożyć w ciągu kilku dni.

    15,00 
  • SOS POMIDOROWY PAPAYA – CHILI (PIKANTNY) EKOLOGICZNY, BEZGLUTENOWY 350ML – ZWERGENWIESE

    SKŁADNIKI
    koncentrat pomidorowy* (63 %), woda, papryka*, cebula*, przecier z papai* (7 %), syrop jabłkowy*, sól, ocet brandy*, skrobia ziemniaczana*, olej słonecznikowy*, chili* (0,03 %), imbir*, pieprz* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Sos pomidorowy, gotowy do spożycia. Nadaje się m.in. do makaronu lub ryżu.
    Produkt wegański.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    podgrzać w garnku i podawać na gorąco

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 254 kJ/ 60 kcal
    Tłuszcz: 1,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 9,2 g
    w tym cukry: 8,3 g
    Błonnik: 2,1 g
    Białko: 1,7 g
    Sól: 1,3 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w temperaturze 6 – 8°C i spożyć w ciągu kilku dni.

    14,80 
  • SOS POMIDOROWY Z MASCARPONE BEZGLUTENOWY BIO 340 ml – ZWERGENWIESE

    SKŁADNIKI
    przecier pomidorowy*, pomidory* 35 %, marchew*, SER mascarpone* 6 %, olej rzepakowy*, sól kamienna, skrobia ziemniaczana*, koncentrat soku cytrynowego*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Sos pomidorowy, gotowy do spożycia. Nadaje się m.in. do dań makaronowych, pizzy, chleba ciabatta lub jako baza do własnych, pomysłowych kreacji sosów.
    Odpowiedni dla wegetarian.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Podgrzać w garnku i podawać na gorąco.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 332 kJ/80 kcal
    Tłuszcz: 4,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,6 g
    Węglowodany: 6,4 g
    w tym cukry: 5,3 g
    Błonnik: 2,2 g
    Białko: 2,0 g
    Sól: 1,4 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w temperaturze 6 – 8°C i spożyć w ciągu kilku dni.

    14,80 
  • SOS POMIDOROWY Z RICOTTĄ EKOLOGICZNY, BEZGLUTENOWY 350 g – ZWERGENWIESE

    SKŁADNIKI
    koncentrat pomidorowy* (66 %), SER ricotta* (6 %)(35 % tłuszczu w suchej masie), marchew*, papryka*, cebula*, SER śmietankowy mascarpone*, syrop z agawy*, olej słonecznikowy*, sól, SER emmentaler* (45 % tłuszczu w suchej masie), bazylia*, koncentrat soku z cytryny*, tymianek*, pieprz*. (certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Sos pomidorowy, gotowy do spożycia. Nadaje się m.in. do makaronu lub ryżu.
    Odpowiedni dla wegetarian.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Podgrzać w garnku i podawać na gorąco.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 327 kJ/78 kcal
    Tłuszcz: 3,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,2 g
    Węglowodany: 8,2 g
    w tym cukry: 6,9 g
    Błonnik: 1,8 g
    Białko: 3,1 g
    Sól: 1,3 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w temperaturze 6 – 8 °C i spożyć w ciągu kilku dni.

    14,80 
  • Sos wegetariański Bolognese ekologiczny, bezglutenowy 350g – Zwergenwiese

    SKŁADNIKI
    koncentrat pomidorowy* (65 %), paski SOJOWE*(16 %) (produkt z białka SOJOWEGO*), woda, SELER*, cukier trzcinowy*, cebula*, syrop z PSZENICY* (bezglutenowy), sól kamienna, sok z cytryny z koncentratu*, olej słonecznikowy*, sos SOJOWY* (woda, SOJA*, sól kamienna), czosnek*, oregano*, bazylia*, pietruszka*, pieprz*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Sos pomidorowy, gotowy do spożycia.
    Nadaje się m.in. do makaronu lub ryżu.
    Produkt wegański.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Podgrzać w garnku i podawać na gorąco.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 291 kJ/69 kcal
    Tłuszcz: 0,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 10 g
    w tym cukry: 7,9 g
    Błonnik: 2,5 g
    Białko: 4,3 g
    Sól: 1,5 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w temperaturze 6 – 8 °C i spożyć w ciągu kilku dni.

    14,80