Wyświetlanie 1–70 z 376 wyników

  • .Olej z czarnuszki tłoczony na zimno 100ml – Manufaktura Grodziska

    .Olej z czarnuszki tłoczony na zimno 100ml – Manufaktura Grodziska

    .Olej z czarnuszki tłoczony na zimno 100ml – Manufaktura Grodziska
    5905575737137

    29,99 
  • .Olej z czarnuszki tłoczony na zimno 250ml – Manufaktura Grodziska

    .Olej z czarnuszki tłoczony na zimno 250ml – Manufaktura Grodziska

    .Olej z czarnuszki tłoczony na zimno 250ml – Manufaktura Grodziska
    5905575737144

    56,99 
  • .Olej z ostropestu z polskich ziaren, tłoczony na zimno 100ml – manufaktura Grodziska

    .Olej z ostropestu z polskich ziaren, tłoczony na zimno 100ml – manufaktura Grodziska

    .Olej z ostropestu z polskich ziaren, tłoczony na zimno 100ml – manufaktura Grodziska
    5905575737014

    16,99 
  • DRESSING DO DAŃ NA ZIMNO 2-FAZOWY BIO 250 ml – BIO PLANETE

    SKŁADNIKI
    oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia* 35 %, mieszanka oliwy z oliwek i pomarańczy* 30 % (oliwa z oliwek* 99 %, ekstrakt z pomarańczy* 1 %), biały ocet balsamiczny* 25 % (koncentrat moszczu winogronowego*, ocet winny*), mieszanka oliwy z oliwek i chili* 10 % (oliwa z oliwek* 99,6 %, ekstrakt z chili* 0,4 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny). 

    OPIS
    Mieszanka oliwy z oliwek (75 %) i białego octu balsamicznego (25 %).
    Gotowy dressing dwufazowy idealnie nadaje się do sałatek z roszponką i cykorią. Łagodna kwasowość białego octu balsamicznego wspaniale komponuje się z oliwą z oliwek, pomarańczą i odrobiną chili. Nadaje się również do marynowania warzyw takich jak buraki czy czerwona kapusta, a jako owocowy, słodko-kwaśny składnik dobrze komponuje się z mocnymi serami w sałatkach.
    Wstrząsnąć przed użyciem. Nie podgrzewać.
    Produkt jest naturalny. Rozwarstwienie jest zjawiskiem naturalnym. 

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 ml
    Wartość energetyczna: 2866 kJ / 685 kcal
    Tłuszcz: 69 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12 g
    Węglowodany: 17 g
    w tym cukry: 17 g
    Zawiera znikome ilości białka i soli.

    INFORMACJA ALERGENNA
    Wyprodukowano w zakładzie, w którym przetwarzane są ORZESZKI ZIEMNE, NASIONA SEZAMU, MIGDAŁY, ORZECHY LASKOWE i ORZECHY włoskie.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej i chronić przed światłem.

    38,80 
  • DRESSING NA BAZIE BIAŁEGO OCTU WINNEGO BIO 250 ml – LA BIO IDEA

    SKŁADNIKI
    ocet z białego wina*, koncentrat soku z białych winogron Trebbiano*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Jest to doskonały dodatek do wielu śródziemnomorskich potraw, marynat do mięs, sałat lub jako składnik samodzielnie przygotowanego sosu Vinegret.
    Kwasowość 5,5 %.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna – 803 kJ/190 kcal
    Tłuszcz – 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 49 g
    w tym cukry – 49 g
    Białko – 0 g
    Sól – 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Zawiera SIARCZYNY

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    29,30 
  • KREM NA BAZIE OCTU BALSAMICZNEGO Z MODENY EKOLOGICZNY 150ML – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    gotowany moszcz winogronowy*, ocet balsamiczny z Modeny* (min. 10 %) (gotowany moszcz winogronowy*, ocet winny*) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczny, gęsty, słodko-kwaśny krem na bazie octu balsamicznego z Modeny. Idealny do mięs, sałatek, a nawet owoców i lodów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1113 kJ/265 kcal
    Tłuszcz – 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 65 g
    w tym cukry – 63 g
    Błonnik – 0 g
    Białko – 1,0 g
    Sól – 0,04 g

    UWAGI
    Na dnie butelki podczas przechowywania w temperaturze poniżej 18°C może się pojawić osad wynikający z krystalizacji cukru.
    Osad nie stanowi wady jakościowej produktu. W przypadku pojawienia się osadu, butelkę przed użyciem należy podgrzać w kąpieli wodnej.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze 18 – 30°C.

    20,10 
  • MARGARYNA EXTRA BIO 250 g – VITAQUELL

    SKŁADNIKI
    olej słonecznikowy* (51 %), tłuszcze roślinne* 30 % (tłuszcz palmowy*, olej kokosowy*), woda, koncentrat soku z marchwi*, emulgator: lecytyny (ze słonecznika*), koncentrat soku z cytryny*, naturalny aromat cytrynowy*, naturalny aromat waniliowy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Zawartość tłuszczu 80 %.
    Doskonały zamiennik MASŁA, idealny do smarowania pieczywa, gotowania, smażenia i pieczenia.
    Wysoka zawartość witaminy E.
    Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy styl życia są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
    Zastępowanie w diecie tłuszczów nasyconych tłuszczami nienasyconymi pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi [jedno- i wielonienasycone kwasy tłuszczowe są tłuszczami nienasyconymi]. Wysoki poziom cholesterolu jest czynnikiem ryzyka rozwoju choroby niedokrwiennej serca.
    Jedna porcja (10 g) dostarcza 3 mg witaminy E, co stanowi 25 % zalecanego dziennego spożycia. Witamina E pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 2960 kJ/720 kcal
    Tłuszcz: 80 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 23 g
    kwasy tłuszczowe jednonienasycone: 25 g
    kwasy tłuszczowe wielonienasycone: 32 g
    Węglowodany: 0 g
    w tym cukry: 0 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g
    Witamina E: 30 mg (250 %**)
    ** dzienna referencyjna wartość spożycia witaminy E (dla osoby dorosłej)

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w lodówce.

    12,80 
  • MARGARYNA OMEGA-3 BIO 250 g – VITAQUELL

    SKŁADNIKI
    olej rzepakowy* (44 %), woda, tłuszcze roślinne* (olej palmowy*, olej kokosowy*), emulgator: guma arabska*, olej z ORZECHÓW WŁOSKICH* (2,5 %), koncentrat soku z marchwi*, koncentrat soku z cytryny*, sól morska (0,11 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Tłuszcze do smarowania 70 %.
    Doskonały zamiennik MASŁA, idealny do smarowania pieczywa, gotowania, smażenia i pieczenia.
    Wysoka zawartość witaminy E.
    Wysoka zawartość kwasów tłuszczowych omega-3.
    Kwas alfa-linolenowy (ALA) pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 2 g ALA dziennie.
    Produkt ma niską zawartość sodu, a ograniczenie spożycia sodu pomaga w utrzymaniu prawidłowego ciśnienia krwi.
    Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy styl życia są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 2612 kJ/635 kcal
    Tłuszcz: 70 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 20 g
    kwasy tłuszczowe jednonienasycone: 34 g
    kwasy tłuszczowe wielonienasycone: 16 g
    Węglowodany: <0,5 g
    w tym cukry: <0,5 g
    Błonnik: 2,4 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0,11 g
    Witamina E: 12 mg (100 %)**
    Kwas alfa-linolenowy (ALA) z grupy omega-3: 3,8 g
    ** dzienna referencyjna wartość spożycia witaminy E (dla osoby dorosłej)

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w lodówce.

    15,30 
  • MARGARYNA Z OLIWĄ Z OLIWEK BIO 250 g – VITAQUELL

    SKŁADNIKI
    olej słonecznikowy*, oleje roślinne* (olej palmowy*, olej kokosowy*), woda, oliwa z oliwek extra virgin* (12 %), emulgator: lecytyny (ze słonecznika*), koncentrat soku z cytryny*, sól morska (0,53 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Doskonały zamiennik MASŁA, idealny do smarowania pieczywa, gotowania, smażenia i pieczenia.
    Wysoka zawartość tłuszczów nienasyconych.
    Zastępowanie w diecie tłuszczów nasyconych tłuszczami nienasyconymi pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi [jedno- i wielonienasycone kwasy tłuszczowe są tłuszczami nienasyconymi].
    Jedna porcja 10 g dostarcza 5,7 g kwasów tłuszczowych nienasyconych.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 2960 kJ/720 kcal
    Tłuszcz: 80 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 23 g
    kwasy tłuszczowe jednonienasycone: 31 g
    kwasy tłuszczowe wielonienasycone: 26 g
    Węglowodany: 0 g
    w tym cukry: 0 g
    Błonnik: 0 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0,53 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w lodówce.

    15,70 
  • MASŁO KLAROWANE GHEE BIO 220 g – FINCK AYURVEDA

    SKŁADNIKI
    bezwodny tłuszcz MLECZNY*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Do duszenia, pieczenia, smażenia, na chleb. Jako dodatek do gotowanej żywności w celu wzmocnienia smaku.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 3763 kJ/899 kcal
    Tłuszcz: 99,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 65,8 g
    Węglowodany: 0 g
    w tym cukry: 0 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ).

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej, z dala od źródeł światła.

    38,40 
  • MASŁO KLAROWANE GHEE BIO 480 g – FINCK AYURVEDA

    SKŁADNIKI
    bezwodny tłuszcz MLECZNY* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Do duszenia, pieczenia, smażenia, na chleb. Jako dodatek do gotowanej żywności w celu wzmocnienia smaku.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 3763 kJ/899 kcal
    Tłuszcz: 99,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 65,8 g
    Węglowodany: 0 g
    w tym cukry: 0 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ).

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej, z dala od źródeł światła.

    73,50 
  • Masło klarowane Ghee ekologiczne 250g – Bio Planet

    SKŁADNIKI
    bezwodny tłuszcz MLECZNY (z MASŁA*) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    MASŁO klarowane polecamy do pieczenia, duszenia, smażenia lub jako dodatek do potraw w celu wzmocnienia smaku.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartosc energetyczna: 3751 kJ / 896 kcal
    Tłuszcz: 99,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 65 g
    Weglowodany: 0,1 g
    w tym cukry: 0,1 g
    Białko: 0,1 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w warunkach chłodniczych w temp. od + 2 °C do + 6 °C.

    38,50 
  • MASŁO KLAROWANE GHEE EKOLOGICZNE 425G – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    Bezwodny tłuszcz MLECZNY (z MASŁA*) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    MASŁO klarowane polecamy do pieczenia, duszenia, smażenia lub jako dodatek do potraw w celu wzmocnienia smaku.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 3751 kJ / 896 kcal
    Tłuszcz: 99,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 65 g
    Węglowodany: 0,1 g
    w tym cukry: 0,1 g
    Białko: 0,1 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w warunkach chłodniczych w temp. od + 2 °C do + 6 °C.

    60,60 
  • OCET BALSAMICZNY Z MODENY EKOLOGICZNY 250ML- ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    ocet winny*, moszcz winogronowy*, gotowany moszcz winogronowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ocet balsamiczny z Modeny z ekologicznych winogron Emilian, leżakowany w tradycyjnych drewnianych beczkach. Stanowi wyśmienity dodatek do potraw kuchni śródziemnomorskiej, m.in. do mięs, sałat, marynat i sosów. Kwasowość: 6 %.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    18,90 
  • OCET BALSAMICZNY Z MODENY FILTROWANY BIO 500 ml – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    ocet winny*, zagęszczony moszcz gronowy*, gotowany moszcz gronowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ocet balsamiczny z Modeny z ekologicznych winogron Emilian, leżakowany w tradycyjnych drewnianych beczkach. Stanowi wyśmienity dodatek do potraw kuchni śródziemnomorskiej, m.in. do mięs, sałat, marynat i sosów. Kwasowość: 6 %.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    21,90 
  • OCET BALSAMICZNY Z MODENY PREMIUM FILTROWANY BIO 250 ml – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    gotowany moszcz winogronowy*, ocet winny* (*składniki ekologiczne)

    OPIS
    Wspaniały smak wynika z użycia odmian winogron: Lambrusco, Sangiovese, Trebbiani, Albana, Ancellotta Fortana, Montuni. Szczególnie nadaje się do lodów, owoców i sera.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna – 1260 kJ/296 kcal
    Tłuszcz – 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 68 g
    w tym cukry – 62 g
    Błonnik – 0,7 g
    Białko – 1,2 g
    Sól – 0,09 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    68,90 
  • OCET JABŁKOWY 5 % BIO 250 ml – NATURAVENA

    SKŁADNIKI
    ekologiczny ocet jabłkowy niefiltrowany 5 % kwasowości

    OPIS
    Ocet jabłkowy jest otrzymany w wyniku naturalnej, biologicznej fermentacji octowej. Wsztrąsnąć przed spożyciem. Produkt niepasteryzowany, naturalnie mętny.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    9,40 
  • OCET JABŁKOWY 5 % BIO 750 ml – NATURAVENA

    SKŁADNIKI
    ekologiczny ocet jabłkowy 100 %

    OPIS
    Ekologiczny ocet jabłkowy 5 % kwasowości. Do bezpośredniego użycia rozcieńczyć w stosunku 1:1. Naturalnie mętny. Wstrząsnąć przed spożyciem. Produkt niepasteryzowany.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    18,50 
  • OCET JABŁKOWY 5 % FILTROWANY BIO 500 ml – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    ekologiczny ocet jabłkowy. Kwasowość 5 %.

    UWAGA
    Osad jest zjawiskiem naturalnym i nie wpływa na jakość produktu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    17,50 
  • OCET JABŁKOWY 5 % NIEFILTROWANY BIO 250 ml – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczny ocet jabłkowy 100 %.

    OPIS
    Polecamy do dressingów, marynat, sosów. Naturalnie mętny. Przed spożyciem wstrząsnąć. Zawiera siarczyny.
    Produkt niepasteryzowany.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 30 dni.

    8,00 
  • OCET JABŁKOWY 5 % NIEFILTROWANY BIO 250 ml – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    ocet jabłkowy* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczny ocet jabłkowy otrzymywany z najwyższej jakości jabłek w tradycyjnym procesie produkcji. Stosowany jako dodatek do potraw, przyprawa oraz naturalny konserwant.
    Produkt niefiltrowany, niepasteryzowany, naturalnie mętny.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 35 kJ/8 kcal
    Tłuszcz: <0,02 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,01 g
    Węglowodany: 1,9 g
    w tym cukry: 0,4 g
    Błonnik: 0,03 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0,03 g

    UWAGA
    Przed użyciem wstrząsnąć. Wytrącanie się osadu na dnie butelki jest naturalnym procesem.
    Produkt może występować zarówno w jasnych, jak i ciemnych butelkach – w zależności od numeru partii.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4°C

    13,90 
  • OCET JABŁKOWY 5 % NIEFILTROWANY BIO 5 L – HORECA (BIO FOOD)

    OCET JABŁKOWY 5 % NIEFILTROWANY BIO 5 L – HORECA (BIO FOOD)
    SKU: 5902693121831
    Ilość w opakowaniu: 1
    Waga: 5.5 kg
    Cena za kg: 12.44
    Objętość netto: 5000 ml
    Cena za l: 13.68

    68,40 
  • OCET JABŁKOWY 5 % NIEFILTROWANY BIO 5 L – HORECA

    OCET JABŁKOWY 5 % NIEFILTROWANY BIO 5 L – HORECA
    SKU: 5903900368117
    Ilość w opakowaniu: 4
    Waga: 5.09 kg
    Cena za kg: 9.82
    Objętość netto: 5000 ml
    Cena za l: 10.00

    50,00 
  • OCET JABŁKOWY 5 % NIEFILTROWANY BIO 500 ml – BIO FOOD

    SKŁADNIKI
    ocet z ekologicznego wina jabłkowego

    OPIS
    Ocet jabłkowy ekologiczny wzbogaci smak dań z drobiu i RYB, jest również niezbędny do przygotowania dressingów do sałatek oraz sosów. Marynata na bazie octu jabłkowego nada warzywom i owocom delikatnego smaku. Ocet jabłkowy ekologiczny to produkt otrzymany przez naturalną, biologiczną fermentację octową ekologicznego wina jabłkowego.
    Naturalny mętny. Występujący osad tworzą naturalne składniki jabłek. Produkt niepasteryzowany.
    Przed spożyciem wstrząsnąć.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 67 kJ/16 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 0,6 g
    w tym cukry: 0,3 g
    Białko: 0,4 g
    Sól: 0,013 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4°C

    12,80 
  • OCET JABŁKOWY 5 % NIEFILTROWANY BIO 500 ml – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczny ocet jabłkowy 100 %.

    OPIS
    Polecamy do dressingów, marynat, sosów. Naturalnie mętny. Przed spożyciem wstrząsnąć. Zawiera siarczyny.
    Produkt niepasteryzowany.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 30 dni.

    12,10 
  • OCET JABŁKOWY 5% EKOLOGICZNY 700ML – BIO FOOD

    SKŁADNIKI
    niefiltrowany ocet z jabłek ekologicznych – 5 % kwasowości.

    OPIS
    Ocet jabłkowy ekologiczny wzbogaci smak dań z drobiu i RYB, jest również niezbędny do przygotowania dressingów do sałatek oraz sosów. Marynata na bazie octu jabłkowego nada warzywom i owocom delikatnego smaku. Ocet jabłkowy ekologiczny to produkt otrzymany przez naturalną, biologiczną fermentację octową ekologicznego wina jabłkowego. Naturalny mętny. Występujący osad tworzą naturalne składniki jabłek. Produkt niepasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 96 kJ/22 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 1,0 g
    w tym cukry: 0 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0,0 g

    UWAGA
    Przed spożyciem wstrząsnąć.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4 ℃.

    13,50 
  • OCET JABŁKOWY NATURALNIE MĘTNY PREMIUM 5% EKOLOGICZNY 250ML – BIO FOOD

    SKŁADNIKI
    niefiltrowany ocet z jabłek ekologicznych.

    OPIS
    Ocet jabłkowy ekologiczny wzbogaci smak dań z drobiu i RYB, jest również niezbędny do przygotowania dressingów do sałatek oraz sosów. Marynata na bazie octu jabłkowego nada warzywom i owocom delikatnego smaku.
    Naturalnie mętny. Produkt niepasteryzowany. Przed spożyciem wstrząsnąć.
    Występujący osad tworzą naturalne składniki jabłek.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 96 kJ/22 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 1,0 g
    w tym cukry: 0 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    UWAGA
    Smak i konsystencja mogą różnić się w zależności od pory roku.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4°C

    9,70 
  • OCET JABŁKOWY NIEFILTROWANY EKOLOGICZNY 500ML – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    ekologiczny ocet jabłkowy.

    OPIS
    Ekologiczny, niefiltrowany i niepasteryzowany ocet jabłkowy o kwasowości całkowitej 5 %.

    UWAGI
    Mętny wygląd lub osad wynika z obecności „matki” octu. Dobrze wstrząśnij przed użyciem.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    16,10 
  • OCET RYŻOWY DO SUSHI NIESŁODZONY, EKOLOGICZNY 250ML – TERRASANA

    SKŁADNIKI
    woda, ryż brązowy*, sól morska, fermentowane koji (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ocet ryżowy do sushi jest wykonana z wysokiej jakości składników ekologicznych, a także poddany jest długoterminowej fermentacji.
    Użyj octu by nadać posmak sushi do ryżu, sałatek, sosów, gulaszu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 13 kJ/3 kcal
    Tłuszcz – 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 0,4 g
    w tym cukry – 0 g
    Błonnik – 0 g
    Białko – 0,4 g
    Sól – 1,0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu.

    21,30 
  • OCET SPIRYTUSOWY 10 % BEZGLUTENOWY BIO 500 ml – BIO FOOD

    SKŁADNIKI
    ekologiczny ocet spirytusowy.

    OPIS
    Kwasowość: 10 %.
    Produkt niepasteryzowany.
    Ocet spirytusowy od lat stosuje się do marynowania i konserwowania warzyw, grzybów i owoców. Dodany do zalewy do RYB morskich i słodkowodnych nadaje im kwaskowatego aromatu.
    Ocet jest również dodatkiem do tradycyjnie przygotowywanych galaret.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 5 kJ/1 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: <0,5 g
    w tym cukry: 0 g
    Białko: <0,5 g
    Sól: <0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4°C

    12,20 
  • OCET WINNY BIAŁY EKOLOGICZNY 500ML – LA BIO IDEA

    SKŁADNIKI
    wino z białych winogron*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Kwasowość 6 %.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 89 kJ /21 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy nasycone: 0 g
    Węglowodany: 0,4 g
    w tym cukry: 0,4 g
    Białko: 0,01 g
    Sól: 0,02 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    13,40 
  • OCET WINNY CZERWONY EKOLOGICZNY 500 ML – LA BIO IDEA

    SKŁADNIKI
    wino z czerwonych winogron* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Kwasowość 6 %

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 89 kJ /21 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy nasycone: 0 g
    Węglowodany: 0,4 g
    w tym cukry: 0,4 g
    Białko: 0,01 g
    Sól: 0,02 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    13,40 
  • OCET WINNY RÓŻANY BIO 250 ml – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    ekologiczny ocet winny różany 100 %.

    OPIS
    Ekologiczny ocet winny różany uzyskuje się dzięki naturalnej fermentacji z ekologicznych owoców róży aromatyzowanych pękami róży.
    Kwasowość 6 %. Produkt pasteryzowany.
    Ocet charakteryzuje się bardzo ciekawym harmonijnym smakiem i aromatem.
    Doskonale nadaje warzywom, rybom i owocom morza oraz wielu innym potrawom niepowtarzalnego akcentu, łagodnego smaku i zapachu dzikiej róży.

    UWAGA
    Wytrącanie się osadu na dnie butelki jest naturalnym procesem.
    Przed użyciem należy wstrząsnąć.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    16,60 
  • OCET ZIOŁOWY BIO 500 ml – BYODO

    SKŁADNIKI
    ocet brandy*, ekstrakty ziołowe*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Organiczny ocet ziołowy Byodo idealnie nadaje się do marynowania mięsa, RYB i warzyw, a także do konserwowania owoców i warzyw. Zbilansowany, łagodny i z dodatkiem delikatnych ziół, smakuje również wyśmienicie ze wszystkimi świeżymi sałatkami, zwłaszcza surówkami warzywnymi.
    Kwasowość: 5 %.

    UWAGA
    Osad/zmętnienie jest zjawiskiem naturalnym i nie wpływa na jakość produktu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    19,80