Wyświetlanie 1–70 z 391 wyników
-
20,50 zł
.Olej lniany 250ml – Manufaktura Zbąszyńska
.Olej lniany 250ml
5905602117901 -
11,99 zł
.Olej rzepakowy z polskich ziaren tłoczony na zimno 250ml – Manufaktura Grodziska
.Olej rzepakowy z polskich ziaren tłoczony na zimno 250ml – Manufaktura Grodziska
5905351993511 -
29,99 zł
.Olej z czarnuszki tłoczony na zimno 100ml – Manufaktura Grodziska
.Olej z czarnuszki tłoczony na zimno 100ml – Manufaktura Grodziska
5905575737137 -
58,99 zł
.Olej z czarnuszki tłoczony na zimno 250ml – Manufaktura Grodziska
.Olej z czarnuszki tłoczony na zimno 250ml – Manufaktura Grodziska
5905575737144 -
59,99 zł
2 x płatki lniane 500g + olej lniany 250ml – Manufaktura Zbąszyńska
2 x płatki lniane 500g + olej lniany 250ml – Manufaktura Zbąszyńska
4541 -
37,00 zł
DRESSING DO DAŃ NA ZIMNO 2-FAZOWY BIO 250 ml – BIO PLANETE
SKŁADNIKI
oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia* 35 %, mieszanka oliwy z oliwek i pomarańczy* 30 % (oliwa z oliwek* 99 %, ekstrakt z pomarańczy* 1 %), biały ocet balsamiczny* 25 % (koncentrat moszczu winogronowego*, ocet winny*), mieszanka oliwy z oliwek i chili* 10 % (oliwa z oliwek* 99,6 %, ekstrakt z chili* 0,4 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPIS
Mieszanka oliwy z oliwek (75 %) i białego octu balsamicznego (25 %).
Gotowy dressing dwufazowy idealnie nadaje się do sałatek z roszponką i cykorią. Łagodna kwasowość białego octu balsamicznego wspaniale komponuje się z oliwą z oliwek, pomarańczą i odrobiną chili. Nadaje się również do marynowania warzyw takich jak buraki czy czerwona kapusta, a jako owocowy, słodko-kwaśny składnik dobrze komponuje się z mocnymi serami w sałatkach.
Wstrząsnąć przed użyciem. Nie podgrzewać.
Produkt jest naturalny. Rozwarstwienie jest zjawiskiem naturalnym.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 ml
Wartość energetyczna: 2866 kJ / 685 kcal
Tłuszcz: 69 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12 g
Węglowodany: 17 g
w tym cukry: 17 g
Zawiera znikome ilości białka i soli.INFORMACJA ALERGENNA
Wyprodukowano w zakładzie, w którym przetwarzane są ORZESZKI ZIEMNE, NASIONA SEZAMU, MIGDAŁY, ORZECHY LASKOWE i ORZECHY włoskie.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej i chronić przed światłem. -
21,00 zł
KREM NA BAZIE OCTU BALSAMICZNEGO Z MODENY EKOLOGICZNY 150ML – ALCE NERO
SKŁADNIKI
gotowany moszcz winogronowy*, ocet balsamiczny z Modeny* (min. 10 %) (gotowany moszcz winogronowy*, ocet winny*) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczny, gęsty, słodko-kwaśny krem na bazie octu balsamicznego z Modeny. Idealny do mięs, sałatek, a nawet owoców i lodów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1113 kJ/265 kcal
Tłuszcz – 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 65 g
w tym cukry – 63 g
Błonnik – 0 g
Białko – 1,0 g
Sól – 0,04 gUWAGI
Na dnie butelki podczas przechowywania w temperaturze poniżej 18°C może się pojawić osad wynikający z krystalizacji cukru.
Osad nie stanowi wady jakościowej produktu. W przypadku pojawienia się osadu, butelkę przed użyciem należy podgrzać w kąpieli wodnej.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze 18 – 30°C. -
13,10 zł
MARGARYNA EXTRA BIO 250 g – VITAQUELL
SKŁADNIKI
olej słonecznikowy* (51 %), tłuszcze roślinne* 30 % (tłuszcz palmowy*, olej kokosowy*), woda, koncentrat soku z marchwi*, emulgator: lecytyny (ze słonecznika*), koncentrat soku z cytryny*, naturalny aromat cytrynowy*, naturalny aromat waniliowy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Zawartość tłuszczu 80 %.
Doskonały zamiennik MASŁA, idealny do smarowania pieczywa, gotowania, smażenia i pieczenia.
Wysoka zawartość witaminy E.
Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy styl życia są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Zastępowanie w diecie tłuszczów nasyconych tłuszczami nienasyconymi pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi [jedno- i wielonienasycone kwasy tłuszczowe są tłuszczami nienasyconymi]. Wysoki poziom cholesterolu jest czynnikiem ryzyka rozwoju choroby niedokrwiennej serca.
Jedna porcja (10 g) dostarcza 3 mg witaminy E, co stanowi 25 % zalecanego dziennego spożycia. Witamina E pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 2960 kJ/720 kcal
Tłuszcz: 80 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 23 g
kwasy tłuszczowe jednonienasycone: 25 g
kwasy tłuszczowe wielonienasycone: 32 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g
Witamina E: 30 mg (250 %**)
** dzienna referencyjna wartość spożycia witaminy E (dla osoby dorosłej)ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w lodówce. -
15,70 zł
MARGARYNA Z OLIWĄ Z OLIWEK BIO 250 g – VITAQUELL
SKŁADNIKI
olej słonecznikowy*, oleje roślinne* (olej palmowy*, olej kokosowy*), woda, oliwa z oliwek extra virgin* (12 %), emulgator: lecytyny (ze słonecznika*), koncentrat soku z cytryny*, sól morska (0,53 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Doskonały zamiennik MASŁA, idealny do smarowania pieczywa, gotowania, smażenia i pieczenia.
Wysoka zawartość tłuszczów nienasyconych.
Zastępowanie w diecie tłuszczów nasyconych tłuszczami nienasyconymi pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi [jedno- i wielonienasycone kwasy tłuszczowe są tłuszczami nienasyconymi].
Jedna porcja 10 g dostarcza 5,7 g kwasów tłuszczowych nienasyconych.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 2960 kJ/720 kcal
Tłuszcz: 80 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 23 g
kwasy tłuszczowe jednonienasycone: 31 g
kwasy tłuszczowe wielonienasycone: 26 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 0 g
Białko: 0 g
Sól: 0,53 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w lodówce. -
38,80 zł
MASŁO KLAROWANE GHEE BIO 220 g – FINCK AYURVEDA
SKŁADNIKI
bezwodny tłuszcz MLECZNY*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Do duszenia, pieczenia, smażenia, na chleb. Jako dodatek do gotowanej żywności w celu wzmocnienia smaku.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 3763 kJ/899 kcal
Tłuszcz: 99,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 65,8 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 0 g
Sól: 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ).ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej, z dala od źródeł światła. -
74,20 zł
MASŁO KLAROWANE GHEE BIO 480 g – FINCK AYURVEDA
SKŁADNIKI
bezwodny tłuszcz MLECZNY* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Do duszenia, pieczenia, smażenia, na chleb. Jako dodatek do gotowanej żywności w celu wzmocnienia smaku.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 3763 kJ/899 kcal
Tłuszcz: 99,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 65,8 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 0 g
Sól: 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ).ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej, z dala od źródeł światła. -
38,80 zł
Masło klarowane Ghee ekologiczne 250g – Bio Planet
SKŁADNIKI
bezwodny tłuszcz MLECZNY (z MASŁA*) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
MASŁO klarowane polecamy do pieczenia, duszenia, smażenia lub jako dodatek do potraw w celu wzmocnienia smaku.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartosc energetyczna: 3751 kJ / 896 kcal
Tłuszcz: 99,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 65 g
Weglowodany: 0,1 g
w tym cukry: 0,1 g
Białko: 0,1 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w warunkach chłodniczych w temp. od + 2 °C do + 6 °C. -
60,70 zł
MASŁO KLAROWANE GHEE EKOLOGICZNE 425G – BIO PLANET
SKŁADNIKI
Bezwodny tłuszcz MLECZNY (z MASŁA*) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
MASŁO klarowane polecamy do pieczenia, duszenia, smażenia lub jako dodatek do potraw w celu wzmocnienia smaku.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 3751 kJ / 896 kcal
Tłuszcz: 99,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 65 g
Węglowodany: 0,1 g
w tym cukry: 0,1 g
Białko: 0,1 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w warunkach chłodniczych w temp. od + 2 °C do + 6 °C. -
19,00 zł
OCET BALSAMICZNY Z MODENY EKOLOGICZNY 250ML- ALCE NERO
SKŁADNIKI
ocet winny*, moszcz winogronowy*, gotowany moszcz winogronowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ocet balsamiczny z Modeny z ekologicznych winogron Emilian, leżakowany w tradycyjnych drewnianych beczkach. Stanowi wyśmienity dodatek do potraw kuchni śródziemnomorskiej, m.in. do mięs, sałat, marynat i sosów. Kwasowość: 6 %.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
23,00 zł
OCET BALSAMICZNY Z MODENY FILTROWANY BIO 500 ml – ALCE NERO
SKŁADNIKI
ocet winny*, zagęszczony moszcz gronowy*, gotowany moszcz gronowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ocet balsamiczny z Modeny z ekologicznych winogron Emilian, leżakowany w tradycyjnych drewnianych beczkach. Stanowi wyśmienity dodatek do potraw kuchni śródziemnomorskiej, m.in. do mięs, sałat, marynat i sosów. Kwasowość: 6 %.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
69,00 zł
OCET BALSAMICZNY Z MODENY PREMIUM FILTROWANY BIO 250 ml – ALCE NERO
SKŁADNIKI
gotowany moszcz winogronowy*, ocet winny* (*składniki ekologiczne)OPIS
Wspaniały smak wynika z użycia odmian winogron: Lambrusco, Sangiovese, Trebbiani, Albana, Ancellotta Fortana, Montuni. Szczególnie nadaje się do lodów, owoców i sera.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna – 1260 kJ/296 kcal
Tłuszcz – 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 68 g
w tym cukry – 62 g
Błonnik – 0,7 g
Białko – 1,2 g
Sól – 0,09 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
24,70 zł
OCET JABŁKOWY 4 % BIO 500 ml – DELIKATNA (ZAKWASOWNIA)
SKŁADNIKI
ekologiczny ocet jabłkowy 100 %.OPIS
Produkt otrzymany z jabłek w procesie naturalnej fermentacji octowej. Idealny jako dodatek do przygotowania dressingów do sałatek oraz sosów. Można spożywać w postaci napoju.
Produkt niepasteryzowany, niefiltrowany, naturalnie mętny. Kwasowość: 4 %.
Najlepiej smakuje rozcieńczony w proporcjach: 1-2 łyżki stołowej na pół szklanki wody.UWAGA
Występujący osad tworzą naturalne składniki z jabłek ekologicznych.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu w temperaturze pokojowej do + 25 ℃. Po otwarciu przechowywać w lodówce. -
9,40 zł
OCET JABŁKOWY 5 % BIO 250 ml – NATURAVENA
SKŁADNIKI
ekologiczny ocet jabłkowy niefiltrowany 5 % kwasowościOPIS
Ocet jabłkowy jest otrzymany w wyniku naturalnej, biologicznej fermentacji octowej. Wsztrąsnąć przed spożyciem. Produkt niepasteryzowany, naturalnie mętny.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
19,00 zł
OCET JABŁKOWY 5 % BIO 750 ml – NATURAVENA
SKŁADNIKI
ekologiczny ocet jabłkowy 100 %OPIS
Ekologiczny ocet jabłkowy 5 % kwasowości. Do bezpośredniego użycia rozcieńczyć w stosunku 1:1. Naturalnie mętny. Wstrząsnąć przed spożyciem. Produkt niepasteryzowany.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
17,60 zł
OCET JABŁKOWY 5 % FILTROWANY BIO 500 ml – ALCE NERO
SKŁADNIKI
ekologiczny ocet jabłkowy. Kwasowość 5 %.UWAGA
Osad jest zjawiskiem naturalnym i nie wpływa na jakość produktu.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
8,00 zł
OCET JABŁKOWY 5 % NIEFILTROWANY BIO 250 ml – BIO PLANET
SKŁADNIKI
ekologiczny ocet jabłkowy 100 %.OPIS
Polecamy do dressingów, marynat, sosów. Naturalnie mętny. Przed spożyciem wstrząsnąć. Zawiera siarczyny.
Produkt niepasteryzowany.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 30 dni. -
13,90 zł
OCET JABŁKOWY 5 % NIEFILTROWANY BIO 250 ml – DARY NATURY
SKŁADNIKI
ocet jabłkowy* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczny ocet jabłkowy otrzymywany z najwyższej jakości jabłek w tradycyjnym procesie produkcji. Stosowany jako dodatek do potraw, przyprawa oraz naturalny konserwant.
Produkt niefiltrowany, niepasteryzowany, naturalnie mętny.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna: 35 kJ/8 kcal
Tłuszcz: <0,02 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,01 g
Węglowodany: 1,9 g
w tym cukry: 0,4 g
Błonnik: 0,03 g
Białko: 0 g
Sól: 0,03 gUWAGA
Przed użyciem wstrząsnąć. Wytrącanie się osadu na dnie butelki jest naturalnym procesem.
Produkt może występować zarówno w jasnych, jak i ciemnych butelkach – w zależności od numeru partii.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4°C -
68,40 zł
OCET JABŁKOWY 5 % NIEFILTROWANY BIO 5 L – HORECA (BIO FOOD)
OCET JABŁKOWY 5 % NIEFILTROWANY BIO 5 L – HORECA (BIO FOOD)
SKU: 5902693121831
Ilość w opakowaniu: 1
Waga: 5.5 kg
Cena za kg: 12.44
Objętość netto: 5000 ml
Cena za l: 13.68 -
50,00 zł
OCET JABŁKOWY 5 % NIEFILTROWANY BIO 5 L – HORECA
OCET JABŁKOWY 5 % NIEFILTROWANY BIO 5 L – HORECA
SKU: 5903900368117
Ilość w opakowaniu: 4
Waga: 5.09 kg
Cena za kg: 9.82
Objętość netto: 5000 ml
Cena za l: 10.00 -
13,10 zł
OCET JABŁKOWY 5 % NIEFILTROWANY BIO 500 ml – BIO FOOD
SKŁADNIKI
ocet z ekologicznego wina jabłkowegoOPIS
Ocet jabłkowy ekologiczny wzbogaci smak dań z drobiu i RYB, jest również niezbędny do przygotowania dressingów do sałatek oraz sosów. Marynata na bazie octu jabłkowego nada warzywom i owocom delikatnego smaku. Ocet jabłkowy ekologiczny to produkt otrzymany przez naturalną, biologiczną fermentację octową ekologicznego wina jabłkowego.
Naturalny mętny. Występujący osad tworzą naturalne składniki jabłek. Produkt niepasteryzowany.
Przed spożyciem wstrząsnąć.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 67 kJ/16 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 0,6 g
w tym cukry: 0,3 g
Białko: 0,4 g
Sól: 0,013 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4°C -
11,90 zł
OCET JABŁKOWY 5 % NIEFILTROWANY BIO 500 ml – BIO PLANET
SKŁADNIKI
ekologiczny ocet jabłkowy 100 %.OPIS
Polecamy do dressingów, marynat, sosów. Naturalnie mętny. Przed spożyciem wstrząsnąć. Zawiera siarczyny.
Produkt niepasteryzowany.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 30 dni. -
11,70 zł
OCET JABŁKOWY 5 % NIEFILTROWANY DEMETER BIO 330 ml – BEUTELSBACHER
SKŁADNIKI
ocet jabłkowy niefiltrowany*. (* z upraw biodynamicznych)OPIS
Niepasteryzowany, dlatego zachowane są cenne żywe kultury bakterii octowych. Kwasowość: 5 %.
Aromatyczne jabłka z uprawy biodynamicznej stanowią podstawę tego niefiltrowanego i niepasteryzowanego octu jabłkowego.
Ceniony produkt naturalny zapewniające różnorodne smakowe przyjemności.
Idealny do doprawiania sałatek oraz jako orzeźwiający napój z dodatkiem wody mineralnej i odrobiną miodu.
Zawiera naturalny osad.
Przed spożyciem wstrząsnąć.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna: 75 kJ/18 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy nasycone: 0 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 0 g
Sól: <0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
17,00 zł
OCET JABŁKOWY 5 % NIEFILTROWANY DEMETER BIO 750 ml – BEUTELSBACHER
SKŁADNIKI
ocet jabłkowy niefiltrowany* (* z upraw biodynamicznych)OPIS
Niepasteryzowany, dlatego zachowane są cenne żywe kultury bakterii octowych. Kwasowość: 5 %.
Aromatyczne jabłka stanowią podstawę tego niefiltrowanego i niepasteryzowanego octu jabłkowego.
Ceniony produkt naturalny zapewniające różnorodne smakowe przyjemności.
Idealny do doprawiania sałatek oraz jako orzeźwiający napój z dodatkiem wody mineralnej i odrobiną miodu.
Zawiera naturalny osad.
Przed spożyciem wstrząsnąć.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 75 kJ / 18 kcal
Tłuszcz: 0,1 g
w tym kwasy nasycone: 0,02 g
Węglowodany: 0,4 g
w tym cukry: 0,1 g
Białko: 0,1 g
Sól: 0,005 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
13,50 zł
OCET JABŁKOWY 5% EKOLOGICZNY 700ML – BIO FOOD
SKŁADNIKI
niefiltrowany ocet z jabłek ekologicznych – 5 % kwasowości.OPIS
Ocet jabłkowy ekologiczny wzbogaci smak dań z drobiu i RYB, jest również niezbędny do przygotowania dressingów do sałatek oraz sosów. Marynata na bazie octu jabłkowego nada warzywom i owocom delikatnego smaku. Ocet jabłkowy ekologiczny to produkt otrzymany przez naturalną, biologiczną fermentację octową ekologicznego wina jabłkowego. Naturalny mętny. Występujący osad tworzą naturalne składniki jabłek. Produkt niepasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 96 kJ/22 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 1,0 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 0 g
Sól: 0,0 gUWAGA
Przed spożyciem wstrząsnąć.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4 ℃. -
15,30 zł
OCET JABŁKOWY 6 % BIO 750 ml – OCTIM
SKŁADNIKI
ekologiczny ocet jabłkowy.OPIS
Ekologiczny, niefiltrowany, niepasteryzowany, ocet jabłkowy o kwasowości całkowitej 6 %.
Do bezpośredniego spożycia rozcieńczyć w stosunku 1:1.
Występujący osad tworzą naturalne składniki jabłek ekologicznych.UWAGI
Dobrze wstrząśnij przed użyciem.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w zacienionym miejscu. -
9,70 zł
OCET JABŁKOWY NATURALNIE MĘTNY PREMIUM 5% EKOLOGICZNY 250ML – BIO FOOD
SKŁADNIKI
niefiltrowany ocet z jabłek ekologicznych.OPIS
Ocet jabłkowy ekologiczny wzbogaci smak dań z drobiu i RYB, jest również niezbędny do przygotowania dressingów do sałatek oraz sosów. Marynata na bazie octu jabłkowego nada warzywom i owocom delikatnego smaku.
Naturalnie mętny. Produkt niepasteryzowany. Przed spożyciem wstrząsnąć.
Występujący osad tworzą naturalne składniki jabłek.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna: 96 kJ/22 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 1,0 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 0 g
Sól: 0 gUWAGA
Smak i konsystencja mogą różnić się w zależności od pory roku.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4°C -
17,00 zł
OCET JABŁKOWY NIEFILTROWANY EKOLOGICZNY 500ML – ALCE NERO
SKŁADNIKI
ekologiczny ocet jabłkowy.OPIS
Ekologiczny, niefiltrowany i niepasteryzowany ocet jabłkowy o kwasowości całkowitej 5 %.UWAGI
Mętny wygląd lub osad wynika z obecności „matki” octu. Dobrze wstrząśnij przed użyciem.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
29,50 zł
OCET MALINOWY BEZGLUTENOWY 250 ml – PIĘĆ PRZEMIAN
SKŁADNIKI
ocet malinowy niepasteryzowany 100 %.OPIS
Dzięki delikatnej kwasowości i intensywnemu smakowi dojrzałych owoców doskonale pasuje do:
-lemoniad i letnich napojów orzeźwiających
-marynat i sosów
-sałatek
-dań mięsnych i owoców morza
Produkt naturalnie mętny. Przed spożyciem wstrząsnąć.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 ml
Wartość energetyczna: 20 kJ / 5 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 1,2 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 0 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu. -
21,00 zł
OCET RYŻOWY DO SUSHI NIESŁODZONY, EKOLOGICZNY 250ML – TERRASANA
SKŁADNIKI
woda, ryż brązowy*, sól morska, fermentowane koji (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ocet ryżowy do sushi jest wykonana z wysokiej jakości składników ekologicznych, a także poddany jest długoterminowej fermentacji.
Użyj octu by nadać posmak sushi do ryżu, sałatek, sosów, gulaszu.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 13 kJ/3 kcal
Tłuszcz – 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 0,4 g
w tym cukry – 0 g
Błonnik – 0 g
Białko – 0,4 g
Sól – 1,0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu. -
12,40 zł
OCET SPIRYTUSOWY 10 % BEZGLUTENOWY BIO 500 ml – BIO FOOD
SKŁADNIKI
ekologiczny ocet spirytusowy.OPIS
Kwasowość: 10 %.
Produkt niepasteryzowany.
Ocet spirytusowy od lat stosuje się do marynowania i konserwowania warzyw, grzybów i owoców. Dodany do zalewy do RYB morskich i słodkowodnych nadaje im kwaskowatego aromatu.
Ocet jest również dodatkiem do tradycyjnie przygotowywanych galaret.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna: 5 kJ/1 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: <0,5 g
w tym cukry: 0 g
Białko: <0,5 g
Sól: <0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4°C -
14,90 zł
OCET WINNY BIAŁY EKOLOGICZNY 500ML – LA BIO IDEA
SKŁADNIKI
wino z białych winogron*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Kwasowość 6 %.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 89 kJ /21 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy nasycone: 0 g
Węglowodany: 0,4 g
w tym cukry: 0,4 g
Białko: 0,01 g
Sól: 0,02 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce. -
14,90 zł
OCET WINNY CZERWONY EKOLOGICZNY 500 ML – LA BIO IDEA
SKŁADNIKI
wino z czerwonych winogron* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Kwasowość 6 %WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 89 kJ /21 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy nasycone: 0 g
Węglowodany: 0,4 g
w tym cukry: 0,4 g
Białko: 0,01 g
Sól: 0,02 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.