Ekologiczne bio dżemy i konfitury – bez cukru, słodzone stewią, słodzone cukrem trzcinowym, słodzone ksylitolem czy słodzone miodem, jak również inne.

Wyświetlanie 1–70 z 243 wyników

  • .Krem owocowy z wiśni 100% 190g – Krukam

    Krukam
    .Krem owocowy z wiśni 100% 190g – Krukam
    5902270355611

    19,80 
  • AGREST 80 % BIO 260 g – SAD DANKÓW

    SKŁADNIKI
    agrest*, koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca – pektyny, regulator kwasowości – kwas askorbionowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    100 g produktu sporządzono z 80 g owoców. Produkt pasteryzowany otrzymany przez odszypułkowanie owoców agrestu z dodatkiem koncentratu jabłkowego w celu otrzymania odpowiedniego poziomu pH.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 454 kJ/107 kcal
    Tłuszcz – <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,2 g
    Węglowodany – 26 g
    w tym cukry – 22 g
    Białko – 0,7 g
    Sól – 0,04 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 stopni Celsjusza.

    18,80 
  • ARONIA 80 % BIO 260 g – SAD DANKÓW

    SKŁADNIKI
    aronia*, koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca – pektyna (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    100 g produktu sporządzono z 80 g owoców. Produkt pasteryzowany otrzymany przez odszypułkowanie owoców aronii z dodatkiem koncentratu jabłkowego w celu otrzymania odpowiedniego poziomu pH

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 563 kJ/133 kcal
    Tłuszcz – <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,1 g
    Węglowodany – 29 g
    w tym cukry – 19 g
    Białko – 1,3 g
    Sól – <0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 stopni Celsjusza.

    18,80 
  • BORÓWKA AMERYKAŃSKA 100 % BIO 240 g – BATOM

    SKŁADNIKI
    ekologiczna borówka amerykańska 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna borówka amerykańska bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry.
    Borówka amerykańska gotowana, pasteryzowana, bez dodanej wody.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 229 kJ/54 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 14 g
    w tym cukry: 10 g
    Białko: <0,5 g
    Sól: 0,07 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w temperaturze ok +4°C

    30,70 
  • BORÓWKA AMERYKAŃSKA 80 % BIO 260 g – SAD DANKÓW

    SKŁADNIKI
    borówki amerykańskie*, koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca – pektyna. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    100 g produktu sporządzono z 80 g owoców. Produkt pasteryzowany otrzymany przez odszypułkowanie owoców borówki amerykańskiej z dodatkiem koncentratu jabłkowego w celu otrzymania odpowiedniego poziomu pH.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 501 kJ/119 kcal
    Tłuszcz – <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,1 g
    Węglowodany – 26 g
    w tym cukry – 24 g
    Białko – 0,6 g
    Sól – <0,07 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 °C

    26,50 
  • BORÓWKA DO MIĘS, SERÓW I DESERÓW BIO 200 g – RUNOLAND

    SKŁADNIKI
    borówka brusznica* (Vaccinium vitis-idaea), cukier trzcinowy*, substancja zagęszczająca – pektyny, sok z cytyryn* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt pasteryzowany. Sporządzono z 80 g owoców na 100 g wyrobu gotowego. Produkt otrzymany przez wysmażanie owoców.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
    Wartość energetyczna – 415 kJ/99 kcal
    Tłuszcz – 0,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 g
    Węglowodany – 26 g
    w tym cukry – 21 g
    Białko – 2,2 g
    Sól – 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze +4 stopni Celsjusza.

    12,00 
  • BORÓWKA Z JABŁKIEM 310 g – KROKUS

    SKŁADNIKI
    borówki (53 %), jabłka (23 %), cukier, koncentrat jabłkowy.

    OPIS
    Produkt pasteryzowany. Sporządzono z 90 g owoców na 100 g wyrobu gotowego.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
    Wartość energetyczna – 765 kJ/180 kcal
    Tłuszcz – 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 45 g
    w tym cukry – 34 g
    Białko – 0 g
    Sól – 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    20,80 
  • BRZOSKWINIE BEZ DODATKU CUKRU 310 g – KROKUS

    SKŁADNIKI
    brzoskwinie. Sporządzono z 250 g owoców na 100 g produktu.

    OPIS
    Brzoskwinie przetarte i zagęszczone. Produkt pasteryzowany.
    Produkcja tego wyrobu bez dodatku cukru wymaga staranności. Całe owoce ze skórką, rozparzamy, przecieramy przez gęste sita i zagęszczamy w wyparkach (kociołkach próżniowych gdzie temperatura wrzenia wynosi 80°C). Dzięki czemu produkt jest gładki i udaje się nam zachować więcej wartości odżywczej.
    Ponieważ nie dodajemy cukru ani innych substancji słodzących, jak sok winogronowy, produkt jest lekko kwaskowaty, bardzo delikatny w smaku. Dlatego właśnie jest to świetny produkt dla małych dzieci. Tym produktem można posmarować chleb z masłem, tost, bułkę czy rogalika. Dobrze smakują z naturalnymi serkami, kaszami, ryżem gotowanym na mleku. Proponujemy dodać je do porannej owsianki czy musli lub po prostu jeść same ze słoika.

    Brzoskwinie przetarte i zagęszczone:
    – bez dodatku cukru i innych substancji słodzących
    – zawierają naturalnie występujące cukry
    – całe owoce przetarte ze skórką
    – gładka, smarowna konsystencja
    – nietypowy smak

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 359 kJ/85 kcal
    Tłuszcz: 0,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 18 g
    w tym cukry: 15 g
    Białko: 1,8 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    17,10 
  • CZARNA PORZECZKA 80 % BIO 260 g – SAD DANKÓW

    SKŁADNIKI
    czarne porzeczki*, koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca – pektyna. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    100 g produktu sporządzono z 80 g owoców. Ekologiczna czarna porzeczka, gotowana, pasteryzowana, bez dodanej wody.
    Zawiera naturalnie występujące cukry.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 491 kJ/116 kcal
    Tłuszcz – 0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,1 g
    Węglowodany – 27 g
    w tym cukry – 15 g
    Białko – 1,5 g
    Sól – 0,04 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 °C.

    20,70 
  • CZARNE PORZECZKI I JABŁKA BEZ DODATKU CUKRU 310 g – KROKUS

    SKŁADNIKI
    czarne porzeczki (50 %), jabłka (50 %). Sporządzono z 180 g owoców na 100 g produktu.

    OPIS
    Czarne porzeczki i jabłka przetarte i zagęszczone. Produkt pasteryzowany.
    Produkcja tego wyrobu bez dodatku cukru wymaga staranności. Całe owoce ze skórką, rozparzamy, przecieramy przez gęste sita i zagęszczamy w wyparkach (kociołkach próżniowych gdzie temperatura wrzenia wynosi 80°C). Dzięki czemu produkt jest gładki i udaje się nam zachować więcej wartości odżywczych.
    Ponieważ nie dodajemy cukru ani innych substancji słodzących, jak sok winogronowy, produkt jest wyraźny w smaku. Przebija się intensywny smak czarnych porzeczek, który jest niewątpliwą zaletą.
    Tym produktem można posmarować chleb z masłem, tost, bułkę czy rogalika. Dobrze smakują z naturalnymi serkami, kaszami, ryżem gotowanym na mleku. Proponujemy dodać je do porannej owsianki czy musli. Można z nich również przygotować ciekawy sos do mięsa.

    Czarne porzeczki i jabłka przetarte i zagęszczone:
    – bez dodatku cukru i innych substancji słodzących
    – zawierają naturalnie występujące cukry
    – całe owoce przetarte ze skórką
    – gładka, smarowna konsystencja

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 350 kJ/82 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 19 g
    w tym cukry: 15 g
    Białko: 1,6 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    17,50 
  • DŻEM BORÓWKOWY BIO 340 g – BIONOVA

    SKŁADNIKI
    cukier trzcinowy*, borówki* 41 %, koncentrat z cytryny*, substancja żelująca: pektyna (pektyna, dekstroza). (* certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Sporządzono z 41 g owocu na 100 g produktu. Łączna zawartość cukru 50 g na 100 g produktu. 

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 853 kJ/204 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 50 g
    w tym cukry: 50 g
    Błonnik: 3,0 g
    Białko: 0,42 g
    Sól: 0,03 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce. 

    18,30 
  • DŻEM CZARNA PORZECZKA 100% BEZ DODOATKU CUKRU, EKOLOGICZNA 260G – BATOM

    SKŁADNIKI
    czarna porzeczka* (100 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 267 kJ / 63 kcal
    Tłuszcz: 0,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 11 g
    w tym cukry: 11 g
    Błonnik: 12 g
    Białko: 2,0 g
    Sól: 0,06 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w temperaturze ok. +4 stopni Celsjusza

    25,30 
  • DŻEM EKSTRA Z BIAŁYCH FIG BIO 360 g – AGRISICILIA

    SKŁADNIKI
    figi*, cukier trzcinowy*, substancja żelująca: pektyny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Sporządzono z 70 g owocu na 100 g.
    Aby uzyskać dobry produkt, Agrisicilia wybiera surowce od wyselekcjonowanych dostawców i przetwarza je w swoim zakładzie w Belpasso (Katania).

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1110 kJ/262 kcal
    Tłuszcz: 0,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 60 g
    w tym cukry: 59 g
    Białko: 0,6 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w temperaturze +4°C i spożyć w ciągu 14 dni.

    23,70 
  • DŻEM EKSTRA Z FIG BIO 320 g – SAVEURS ET FRUITS

    DŻEM EKSTRA Z FIG BIO 320 g – SAVEURS ET FRUITS
    SKU: 3299430030498
    Ilość w opakowaniu: 6
    Waga: 0.57 kg
    Cena za kg: 28.77

    16,40 
  • DŻEM EKSTRA Z TRUSKAWEK BIO 360 g – AGRISICILIA

    SKŁADNIKI
    truskawki*, cukier trzcinowy*, substancja żelująca: pektyny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Sporządzono z 80 g owocu na 100 g.
    Aby uzyskać dobry produkt, Agrisicilia wybiera surowce od wyselekcjonowanych dostawców i przetwarza je w swoim zakładzie w Belpasso (Katania).

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1037 kJ/244 kcal
    Tłuszcz: 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 60 g
    w tym cukry: 59 g
    Białko: 0,4 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w temperaturze +4°C i spożyć w ciągu 14 dni.

    25,10 
  • DŻEM MALINOWY BIO 340 g – BIONOVA

    SKŁADNIKI
    cukier trzcinowy*, maliny* 41 %, koncentrat z cytryny*, substancja żelująca: pektyna (pektyna, dekstroza). (* certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Sporządzono z 41 g owocu na 100 g produktu. Łączna zawartość cukru 50 g na 100 g produktu. 

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 860 kJ/206 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 50 g
    w tym cukry: 50 g
    Błonnik: 4,3 g
    Białko: 0,42 g
    Sól: 0,03 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    21,70 
  • DŻEM MALINOWY O OBNIŻONEJ ZAWARTOŚCI CUKRU 235 g – KROKUS

    SKŁADNIKI
    maliny (51 %), cukier, sok z cytryny, substancja żelująca: pektyny.

    OPIS
    Produkt zawiera ponad 30 % mniej cukrów niż dżemy o łącznej zawartości cukrów 60 g na 100 g produktu.
    Sporządzono z 51 g owoców na 100 g produktu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 595 kJ / 140 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 35 g
    w tym cukry: 34 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 5 dni.

    12,10 
  • DŻEM MORELOWY O OBNIŻONEJ ZAWARTOŚCI CUKRU BEZGLUTENOWY 235 g – KROKUS

    SKŁADNIKI
    morele (54 %), cukier, sok z cytryny, pektyny – substancja żelująca.

    OPIS
    Sporządzono z 45 g owoców na 100 g produktu.
    Produkt zawiera ponad 30 % mniej cukrów niż dżemy o łącznej zawartości cukrów 60 g na 100 g produktu. Produkt pasteryzowany.
    Dżem morelowy ma intensywny, ładny kolor, co świadczy o zachowaniu sporej części prozdrowotnych właściwości świeżej moreli. Zamiast kwasku cytrynowego, powszechnie używanego w dżemach, dodaliśmy sok z cytryny.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 595 kJ/140 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 35 g
    w tym cukry: 34 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.

    12,00 
  • DŻEM RABARBAROWY Z CYNAMONEM O OBNIŻONEJ ZAWARTOŚCI CUKRU BEZGLUTENOWY 235 g – KROKUS

    SKŁADNIKI
    rabarbar (51 %), cukier, sok z cytryny, pektyny – substancja żelująca, cynamon (0,12 %).

    OPIS
    Sporządzono z 45 g owoców na 100 g produktu.
    Produkt zawiera ponad 30 % mniej cukrów niż dżemy o łącznej zawartości cukrów 60 g na 100 g produktu. Produkt pasteryzowany.
    Dżem rabarbarowy z cynamonem produkujemy z łodyg rabarbaru pociętych na niewielkie kawałki. Ma on wyważony słodko – kwaśny smak. Zamiast kwasku cytrynowego, powszechnie używanego w dżemach, dodaliśmy sok z cytryny.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 607 kJ/143 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 35 g
    w tym cukry: 34 g
    Białko: 0,7 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.

    10,10 
  • DŻEM TRUSKAWKOWY 80% BEZ DODATKU CUKRU, EKOLOGICZNY 260G – BATOM

    SKŁADNIKI
    truskawki* (80 %), koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczajaca: pektyny, regulator kwasowości: kwas askorbinowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 454 kJ / 107 kcal
    Tłuszcz: < 0,5 g
    w tym kwasy nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 24 g
    w tym cukry: 22 g
    Błonnik: 2,6 g
    Białko: 0,7 g
    Sól: 0,04 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w temp. ok. +4 stopni Celsjusza.

    27,50 
  • DŻEM TRUSKAWKOWY BIO 340 g – BIONOVA

    SKŁADNIKI
    cukier trzcinowy*, truskawki* 38 %, koncentrat z cytryny*, substancja żelująca: pektyna (pektyna, dekstroza). (* certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Sporządzono z 38 g owocu na 100 g produktu. Łączna zawartość cukru 61 g na 100 g produktu. 

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1040 kJ/248 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 61 g
    w tym cukry: 61 g
    Błonnik: 0,83 g
    Białko: 0,28 g
    Sól: 0,04 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce. 

    19,60 
  • DŻEM TRUSKAWKOWY Z WANILIĄ O OBNIŻONEJ ZAWARTOŚCI CUKRU BEZGLUTENOWY 235 g – KROKUS

    SKŁADNIKI
    truskawki (50 %), cukier, sok z cytryny, pektyny – substancja żelująca, wanilia (0,1 %).

    OPIS
    Sporządzono z 46 g owoców na 100 g produktu.
    Produkt zawiera ponad 30 % mniej cukrów niż dżemy o łącznej zawartości cukrów 60 g na 100 g produktu. Produkt pasteryzowany.
    Dżem truskawkowy z wanilią ma intensywny, ładny kolor, co świadczy o zachowaniu sporej części prozdrowotnych właściwości świeżych truskawek. Zamiast kwasku cytrynowego, powszechnie używanego w dżemach, dodaliśmy sok z cytryny.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 595 kJ/140 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 35 g
    w tym cukry: 34 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.

    11,20 
  • DŻEM WIŚNIOWY BEZ CUKRU, EKOLOGICZNY 260G- BATOM

    SKŁADNIKI
    wiśnie* (80 %), koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca: pektyny. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Bez dodatku cukrów. Zawiera wyłącznie cukry naturalnie występujące w owocach. Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 479 kJ/113 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy nasycone: < 0,1 g
    Węglowodany: 26 g
    w tym cukry: 22 g
    Błonnik: 2,8 g
    Białko: 1,0 g
    Sól: 0,05 g

    UWAGA
    Może zawierać fragmenty pestek.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w temperaturze ok. +4 stopni Celsjusza.

    25,30 
  • DŻEM WIŚNIOWY Z KARDAMONEM O OBNIŻONEJ ZAWARTOŚCI CUKRU BEZGLUTENOWY 235 g – KROKUS

    SKŁADNIKI
    wiśnie (50 %), cukier, sok z cytryny, pektyny – substancja żelująca, kardamon (0,3 %).

    OPIS
    Dżem wiśniowy z kardamonem o obniżonej zawartości cukru. Produkt zawiera ponad 30 % mniej cukrów, niż dżemy o łącznej zawartości cukrów 60 g na 100 g produktu.
    Sporządzono z 45 g owoców na 100 g produktu.
    Dżem wiśniowy z kardamonem produkujemy ze starej odmiany Łutówka. Zamiast kwasku cytrynowego, powszechnie używanego w dżemach, dodaliśmy sok z cytryny.
    Dżem wiśniowy z kardamonem to nieodłączny element kanapek, tostów, lodów czy budyniu czekoladowego. Możemy go podawać jako dodatek do twarogu, jogurtów, kasz, naleśników, placuszków, racuszków, omletów.

    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 604 kJ/142 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 35 g
    w tym cukry: 34 g
    Białko: 0,5 g
    Sól: 0 g

    UWAGA
    Pomimo, że dołożyliśmy wszelkich starań produkt może zawierać pestki lub ich fragmenty.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.

    11,20 
  • DŻEM Z CZARNEGO BZU BEZ DODATKU CUKRU, EKOLOGICZNY 260G – SAD DANKÓW

    SKŁADNIKI
    czarny bez*, koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca – pektyna. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    100 g wyprodukowano z 80 g owoców. Produkt pasteryzowany otrzymany przez odszypułkowanie owoców czarnego bzu z dodatkiem koncentratu jabłkowego w celu otrzymania odpowiedniego poziomu pH.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 593 kJ/140 kcal
    Tłuszcz – 0,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 32 g
    w tym cukry – 23 g
    Białko – 1,2 g
    Sól – 0,06 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 °C

    23,50 
  • JABŁKA BEZ DODATKU CUKRU 310 g – KROKUS

    SKŁADNIKI
    jabłka. Sporządzono z 190 g owoców na 100 g produktu.

    OPIS
    Jabłka przetarte i zagęszczone. Produkt pasteryzowany.
    Produkcja tego wyrobu bez dodatku cukru wymaga staranności. Całe owoce ze skórką, rozparzamy, przecieramy przez gęste sita i zagęszczamy w wyparkach (kociołkach próżniowych gdzie temperatura wrzenia wynosi 80°C). Dzięki czemu produkt jest gładki i udaje się nam zachować więcej wartości odżywczych.
    Ponieważ nie dodajemy cukru ani innych substancji słodzących, jak sok winogronowy, produkt jest lekko kwaskowaty, bardzo delikatny w smaku. Dlatego właśnie jest to świetny produkt dla małych dzieci.
    Tym produktem można posmarować chleb z masłem, tost, bułkę czy rogalika. W połączeniu z orzechami czy migdałami dają zbilansowany posiłek bogaty w białka, węglowodany i zdrowe tłuszcze. Dobrze smakują z naturalnymi serkami, jogurtami, kaszami, ryżem gotowanym na mleku. Proponujemy dodać je do porannej owsianki czy musli. Możemy je dodawać do ciast, jako zamiennik płynnego tłuszczu (np. oleju) czy glazurować nimi mięso na grilla.

    Jabłka przetarte i zagęszczone:
    – bez dodatku cukru i innych substancji słodzących
    – zawierają naturalnie występujące cukry
    – całe owoce przetarte ze skórką
    – gładka, smarowna konsystencja

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 349 kJ/82 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 20 g
    w tym cukry: 16 g
    Białko: 0,5 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    15,20 
  • JABŁKA PRAŻONE BEZGLUTENOWE 700 g – KROKUS

    SKŁADNIKI
    jabłka (82 %), cukier, kwas cytrynowy – regulator kwsowości, kwas askorbinowy – przeciwutleniacz

    OPIS
    Produkt pasteryzowany.
    Jabłka prażone KROKUS przygotowaliśmy z myślą o szarlotkach i jako nadzienie do rogalików, bułeczek i innych ciast. Można posmarować nimi naleśniki czy przełożyć ryż. Łączmy je z naturalnymi jogurtami, owsiankami czy musli.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 604 kJ/142 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 35 g
    w tym cukry: 29 g
    Białko: 0,5 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.

    19,50 
  • JEŻYNA 80 % EKOLOGICZNA 260 g – SAD DANKÓW

    SKŁADNIKI
    jeżyny*, koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca – pektyna. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    100 g produktu sporządzono z 80 g owoców. Produkt pasteryzowany otrzymany przez odszypułkowanie owoców jeżyny z dodatkiem koncentratu jabłkowego w celu otrzymania odpowiedniego poziomu pH

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 526 kJ/124 kcal
    Tłuszcz – <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,1 g
    Węglowodany – 27 g
    w tym cukry – 23 g
    Białko – 1,3 g
    Sól – <0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 stopni Celsjusza.

    23,50 
  • Konfitura malina z truskawką KETO bez dodatku cukru 200g – A to dobre

    Konfitura malina z truskawką KETO bez dodatku cukru 200g – A to dobre
    5903728832579

    17,60 
  • KONFITURA MALINOWA 320 g – KROKUS

    SKŁADNIKI
    maliny, cukier, syrop glukozowy (4 %) – zapobiega scukrzeniu.

    OPIS
    Sporządzono z 54 g owoców na 100 g produktu.
    Owoce malin są bardzo delikatne, dlatego w słoiku z konfiturą malinową odnajdziecie Państwo fragmenty owoców, które z syropem tworzą jednorodną całość. Duża zawartość cukru pozwala wydobyć wyrazisty, malinowy kolor i naturalny aromat owoców. Cukier nadaje konfiturze piękną szklistą barwę i zapobiega psuciu się zawartości słoika. Dzięki temu otwarta konfitura może być długo przechowywana. Odrobina syropu glukozowego chroni konfitury przed scukrzaniem. Idąc za radą z książki kucharskiej Marii Ochorowicz Monatowej z początku XX w, dodajemy do konfitur odrobinę tego syropu.
    Konfiturę możemy podawać jako dodatek do pieczywa, twarogu, jogurtów, kasz, budyniu, naleśników, placuszków, racuszków, omletów, lodów. Dobrze sprawdza się we wszelkiego rodzaju wypiekach, ponieważ nie zawiera substancji żelujących, które rozpadają się pod wpływem wysokiej temperatury i przez to uwalniają wodę. Dlatego można wykorzystać ją jako nadzienie do ciast kruchych, francuskich, drożdżowych.

    Konfitura malinowa:
    – jednolita struktura nadaje się do smarowania
    – wyrazisty słodki smak
    – intensywny malinowy kolor

    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1166 kJ/274 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 68 g
    w tym cukry: 62 g
    Białko: 0,6 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.

    17,90 
  • KONFITURA MORELOWA 320 g – KROKUS

    SKŁADNIKI
    morele, cukier, syrop glukozowy (3,5 %) – zapobiega scukrzeniu.

    OPIS
    Sporządzono z 50 g owoców na 100 g produktu.
    Owoce moreli są dosyć duże, więc kroimy je na mniejsze części, aby konfitura była bardziej smarowna. Cukier nadaje konfiturze piękną szklistą barwę i pozwala zachować słoneczny kolor owoców, a także zapobiega psuciu się zawartości słoika. Dzięki temu otwarta konfitura może być długo przechowywana.
    Odrobina syropu glukozowego chroni konfitury przed scukrzaniem. Idąc za radą z książki kucharskiej Marii Ochorowicz Monatowej z początku XX w, dodajemy do konfitur odrobinę tego syropu.
    Konfitura morelowa zmiksowana z mlekiem jest wspaniałym gęstym koktajlem. Możemy ją podawać, jako dodatek do tostów, pieczywa, twarogu, jogurtów, kasz, budyniu, naleśników, placuszków, racuszków, omletów, lodów. Dobrze sprawdza się we wszelkiego rodzaju wypiekach, ponieważ nie zawiera substancji żelujących, które rozpadają się pod wpływem wysokiej temperatury i przez to uwalniają wodę. Dlatego można wykorzystać ją jako nadzienie do ciast kruchych, francuskich, drożdżowych, do przekładanie tortów (np. tort Sachera, wiedeński tort ananasowy).

    Konfitura morelowa:
    – jednolita konsystencja wygodna w użyciu
    – wyrazisty słodki smak
    – intensywny słoneczny kolor

    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1160 kJ/277 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 68 g
    w tym cukry: 64 g
    Białko: 0,8 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.

    15,50 
  • KONFITURA POZIOMKOWA 320 g – KROKUS

    SKŁADNIKI
    poziomki, cukier, syrop glukozowy (4,5 %) – zapobiega scukrzeniu.

    OPIS
    Sporządzono z 60 g owoców na 100 g produktu.
    Konfitura poziomkowa to całe owoce poziomek i ich fragmenty zatopione w gęstym syropie. Cukier nadaje konfiturze piękną szklistą barwę i pozwala zachować kolor owoców, a także zapobiega psuciu się zawartości słoika. Dzięki temu otwarta konfitura może być długo przechowywana. Odrobina syropu glukozowego chroni konfitury przed scukrzaniem. Idąc za radą z książki kucharskiej Marii Ochorowicz Monatowej z początku XX w, dodajemy do konfitur odrobinę tego syropu.
    Jest to konfitura wykwintna, dlatego doskonale się sprawdza, jako warstwa wzbogacająca smak w torcie makowym i z orzechów włoskich. Pasuje do czekolady, naleśników z czekoladą, ciast mocno czekoladowych itp. Możemy ją także używać, na co dzień jako dodatek do pieczywa, twarogu, jogurtów, kasz, budyniu, naleśników, placuszków, racuszków, omletów, lodów, nadzienie do ciast kruchych, francuskich i drożdżowych.

    Konfitura poziomkowa:
    – Produkt ekskluzywny
    – wykwintny słodko-gorzki smak

    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1156 kJ/272 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 68 g
    w tym cukry: 62 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.

    30,40