Wyświetlanie 1–20 z 21 wyników

  • MASCARPONE BIO 250 g – ZUGER

    SKŁADNIKI
    ŚMIETANKA* (96 %), białko MLEKA* (3,8 %), sól, wsad o smaku waniliowym* (cukier trzcinowy*, naturalny aromat waniliowy). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Serek mascarpone najczęściej jest używamy jako składnik do deserów i ciast. Ciężko sobie wyobrazić słynny włoski deser tiramisu bez tego składnika o charakterystycznym, delikatnie kremowym i słodkim smaku. Można go też wykorzystać jako dodatek do naleśników, tart, czy serników. Obecnie, coraz częściej mascarpone wykorzystywane jest w kuchni także jako składnik dań wytrawnych.
    Mascarpone oparte jest na unikalnym procesie produkcyjnym, który nadaje mu charakterystyczny karmelizowany smak, piękny kolor kości słoniowej oraz gładką, kremową konsystencję. Mascarpone jest doskonałym składnikiem każdego tiramisu dzięki idealnej konsystencji!

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1374 kJ/333 kcal
    Tłuszcz: 33 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 22 g
    Węglowodany: 2,0 g
    w tym cukry: 2,0 g
    Białko: 4,8 g
    Sól: 0,2 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +3 do +8°C

    16,90 
  • MASCARPONE O OBNIŻONEJ ZAWARTOŚCI LAKTOZY BIO 250 g – ZUGER

    SKŁADNIKI
    ŚMIETANKA* (95,1 %), białko MLEKA* (3,8 %), laktaza, sól, wsad o smaku waniliowym* (cukier trzcinowy*, naturalna aromat waniliowy). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Serek mascarpone najczęściej jest używamy jako składnik do deserów i ciast. Ciężko sobie wyobrazić słynny włoski deser tiramisu bez tego składnika o charakterystycznym, delikatnie kremowym i słodkim smaku. Można go też wykorzystać jako dodatek do naleśników, tart, czy serników. Obecnie, coraz częściej mascarpone wykorzystywane jest w kuchni także jako składnik dań wytrawnych.
    Mascarpone oparte jest na unikalnym procesie produkcyjnym, który nadaje mu charakterystyczny karmelizowany smak, piękny kolor kości słoniowej oraz gładką, kremową konsystencję. Mascarpone jest doskonałym składnikiem każdego tiramisu dzięki idealnej konsystencji!
    Zawartość laktozy <0,1 % WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1374 kJ/333 kcal
    Tłuszcz: 34 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 22 g
    Węglowodany: 2,0 g
    w tym cukry: 2,0 g
    Białko: 4,8 g
    Sól: 0,2 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +3 do +8°C

    17,20 
  • MASCARVONE BEZGLUTENOWE BIO 250 g – ZUGER

    SKŁADNIKI
    woda, olej rzepakowy* (17 %), tłuszcz kokosowy* (15 %), mąka grochowa* (4 %), mąka ryżowa*, surowy cukier trzcinowy*, substancja zagęszczająca: agar, sól, emulgator: lecytyny (słonecznika*), ekstrakt waniliowy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Wegański SER mascarpone na bazie oleju rzepakowego.
    Bardzo gęsty, kremowy. Idealnie się ubija, łączy z innymi dodatkami. Może być stosowany wszędzie tam, gdzie potrzebny jest roślinny zamiennik sera. Doskonały do przygotowania kremów cukierniczych czy wegańskiego „tiramisu”.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1318 kJ/320 kcal
    Tłuszcz: 32 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 16 g
    Węglowodany: 6,5 g
    w tym cukry: 1,7 g
    Białko: 1,4 g
    Sól: 0,15 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +3 do +8°C

    20,80 
  • MOZZARELLA BIO 300 g – ZUGER

    SKŁADNIKI
    MLEKO* (99,2 %), sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy, podpuszczka mikrobiologiczna. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Mozzarella ze względu na swoją formę ma ogromny potencjał kulinarny – sprawdza się na kanapkach, w sałatkach, a także jako składnik zapiekanek czy sosów. Jeśli chcesz wprowadzić do swojej kuchni prawdziwie włoski klimat, użyj mozzarelli do przygotowania:
    – prawdziwej pizzy margherity
    – bakłażana zapiekanego z sałatką caprese
    – frittaty z pomidorami

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1023 kJ/246 kcal
    Tłuszcz: 19 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12 g
    Węglowodany: 1,0 g
    w tym cukry: 1,0 g
    Białko: 19 g
    Sól: 0,6 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +3 do +8°C

    17,90 
  • MOZZARELLA KULKA BIO 235 g (100 g) – ZUGER

    SKŁADNIKI
    MLEKO* (99,2 %), sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy, podpuszczka mikrobiologiczna. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Mozzarella ze względu na swoją formę ma ogromny potencjał kulinarny – sprawdza się na kanapkach, w sałatkach, a także jako składnik zapiekanek czy sosów. Jeśli chcesz wprowadzić do swojej kuchni prawdziwie włoski klimat, użyj mozzarelli do przygotowania:
    – prawdziwej pizzy margherity
    – bakłażana zapiekanego z sałatką caprese
    – frittaty z pomidorami

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1043 kJ/251 kcal
    Tłuszcz: 19 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12 g
    Węglowodany: 1,0 g
    w tym cukry: 1,0 g
    Białko: 19 g
    Sól: 0,6 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +3 do +8°C

    6,50 
  • MOZZARELLA KULKA O OBNIŻONEJ ZAWARTOŚCI LAKTOZY BIO 235 g (100 g) – ZUGER

    SKŁADNIKI
    MLEKO* (99,1 %), sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy, laktaza, podpuszczka mikrobiologiczna. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Mozzarella ze względu na swoją formę ma ogromny potencjał kulinarny – sprawdza się na kanapkach, w sałatkach, a także jako składnik zapiekanek czy sosów. Jeśli chcesz wprowadzić do swojej kuchni prawdziwie włoski klimat, użyj mozzarelli do przygotowania:
    – prawdziwej pizzy margherity
    – bakłażana zapiekanego z sałatką caprese
    – frittaty z pomidorami

    Zawartość laktozy <0,1 %. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1043 kJ/251 kcal
    Tłuszcz: 19 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12 g
    Węglowodany: 1,0 g
    w tym cukry: 1,0 g
    Białko: 19 g
    Sól: 0,6 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +3 do +8°C

    8,00 
  • MOZZARELLA MINI BIO 300 g (150 g) – ZUGER

    SKŁADNIKI
    MLEKO* (99,2 %), sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy, podpuszczka mikrobiologiczna. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Mozzarella ze względu na swoją formę ma ogromny potencjał kulinarny – sprawdza się na kanapkach, w sałatkach, a także jako składnik zapiekanek czy sosów. Jeśli chcesz wprowadzić do swojej kuchni prawdziwie włoski klimat, użyj mozzarelli do przygotowania:
    – prawdziwej pizzy margherity
    – bakłażana zapiekanego z sałatką caprese
    – frittaty z pomidorami

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1043 kJ/251 kcal
    Tłuszcz: 19 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12 g
    Węglowodany: 1,0 g
    w tym cukry: 1,0 g
    Białko: 19
    Sól: 0,6 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +3 do +8°C

    9,90 
  • MOZZARELLA W KSZTAŁCIE SERC BIO 260 g (130 g) – ZUGER

    SKŁADNIKI
    MLEKO* (99,2 %), sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy, podpuszczka mikrobiologiczna. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Mozzarella ze względu na swoją formę ma ogromny potencjał kulinarny – sprawdza się na kanapkach, w sałatkach, a także jako składnik zapiekanek czy sosów. Jeśli chcesz wprowadzić do swojej kuchni prawdziwie włoski klimat, użyj mozzarelli do przygotowania:
    – prawdziwej pizzy margherity
    – bakłażana zapiekanego z sałatką caprese
    – frittaty z pomidorami

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1043 kJ/251 kcal
    Tłuszcz: 19 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12 g
    Węglowodany: 1,0 g
    w tym cukry: 1,0 g
    Białko: 19 g
    Sól: 0,6 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +3 do +8°C

    9,90 
  • SER RICOTTA BIO 250 g – ZUGER

    SKŁADNIKI
    SERWATKA* (74,9 %), MLEKO* (25 %), sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ricotta jest niesamowicie kremowa i lekka, dlatego można przygotować z jej udziałem zarówno wyśmienite sosy, jak i znakomite desery. Trudno wyobrazić sobie słynne cannoli siciliani bez nadzienia z ricotty.
    Ten serek serwatkowy znajduje szerokie zastosowanie w kuchni. Doskonale odnajduje się w daniach wytrawnych, jak i tych serwowanych na słodko.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 641 kJ/154 kcal
    Tłuszcz: 9,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 8,0 g
    Węglowodany: 4,0 g
    w tym cukry: 4,0 g
    Białko: 13 g
    Sól: 0,25 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +3 do +8°C

    14,00 
  • SER TYPU FETA O OBNIŻONEJ ZAWARTOŚCI LAKTOZY BIO 150 g – ZUGER

    SKŁADNIKI
    MLEKO* (96 %), sól, kultury bakterii kwasu mlekowego, podpuszczka mikrobiologiczna. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Miękki SER solankowy, wytwarzany z krowiego MLEKA pasteryzowanego. SER o stałej, zwartej konsystencji – znakomity dodatek do sałatek. Nadaje się także do zapiekania i przyrządzania potraw na ciepło. Idealny dla miłośników świeżej kuchni śródziemnomorskiej.
    Smaczne potrawy z serem typu feta – propozycje:
    – Sałatka brokułowa z ogórkiem i serem
    – Sałatka z pomidorów i oliwek z serem
    – Tarta ze szpinakiem, serem i pomidorami

    Zawartość laktozy <0,1 %. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1146 kJ/276 kcal
    Tłuszcz: 22 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 15 g
    Węglowodany: 0 g
    w tym cukry: 0 g
    Białko: 19 g
    Sól: 3,0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +3 do +8°C

    13,80 
  • SER TYPU PANEER BIO 200 g – ZUGER

    SKŁADNIKI
    MLEKO*, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, podpuszczka mikrobiologiczna. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Rodzaj domowego twarogu wykorzystywany szeroko w kuchnii indyjskiej.
    Można go dodawać do sałatek i kanapek, a także smażyć, piec, gotować, grillować.
    Często używany w potrawach wegetariańskich typu curry.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1226 kJ/295 kcal
    Tłuszcz: 21 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 14 g
    Węglowodany: 2,4 g
    w tym cukry: 2,4 g
    Białko: 24 g
    Sól: 1,2 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +3 do +8°C

    15,00 
  • SER Z ZIOŁAMI PROWANSALSKIMI DO SMAŻENIA I GRILLOWANIA BIO (2 x 80 g) 160 g – ZUGER

    SKŁADNIKI
    SER miękki z pasteryzowanego MLEKA* 94 %, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, sól, podpuszczka mikrobiologiczna, marynata z ziołami prowansalskimi* (6,0 %) (olej słonecznikowy*, olej palmowy*, emulgator: lecytyny (ze słonecznika*), zioła* (tymianek*, bazylia*, lubczyk*, natka pietruszki*, rozmaryn*, oregano*, cząber*, wawrzyn*, lawenda*), sól, przyprawy* (pieprz*, cebula*, czosnek*, imbir*, gałka muszkatołowa*)). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    SER o zwartej konsystencji. Dzięki temu świetnie nadaje się do smażenia lub grillowania – w tej formie znakomicie sprawdzi się jako przekąska, dodatek do dań obiadowych i sałatek. Można go też wykorzystać do przygotowania szaszłyków lub jako składnik wegetariańskich burgerów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1328 kJ/320 kcal
    Tłuszcz: 24 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 16 g
    Węglowodany: 2,9 g
    w tym cukry: 2,9 g
    Białko: 23 g
    Sól: 2,0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +3 do +8°C

    16,10 
  • SEREK ŚMIETANKOWY O OBNIŻONEJ ZAWARTOŚCI LAKTOZY BIO 150 g – ZUGER

    SKŁADNIKI
    MLEKO* (89,4 %), ŚMIETANKA* (6,8 %), białko MLEKA* (3,1 %), sól, laktaza, kultury bakterii kwasu mlekowego, podpuszczka mikrobiologiczna. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Serek o kremowej konsystencji i śmietankowym smaku to wyjątkowy produkt, idealny nie tylko na kanapki. Doskonale sprawdzi się na każdą okazję: pyszne śniadanie, szybką przekąskę, smaczny podwieczorek czy kolację.
    Zawartość laktozy <0,1 % WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1075 kJ/260 kcal
    Tłuszcz: 24 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 16 g
    Węglowodany: 3,5 g
    w tym cukry: 3,5 g
    Białko: 7,5 g
    Sól: 0,8 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +3 do +8°C

    11,60 
  • SEREK ŚMIETANKOWY ZIOŁOWY O OBNIŻONEJ ZAWARTOŚCI LAKTOZY BIO 150 g – ZUGER

    SKŁADNIKI
    MLEKO* (87,8 %), ŚMIETANKA* (6,8 %), białko MLEKA* (3,1 %), sól, wsad cebulowy* (0,7 %) (cebula*, ocet*, cukier*, sól), zioła* (natka pietruszki*, szczypiorek*) (0,5 %), laktaza, czosnek w proszku* (0,04 %), kultury bakterii kwasu mlekowego, podpuszczka mikrobiologiczna. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Serek o kremowej konsystencji i śmietankowo – ziołowym smaku to wyjątkowy produkt, idealny nie tylko na kanapki. Doskonale sprawdzi się na każdą okazję: pyszne śniadanie, szybką przekąskę, smaczny podwieczorek czy kolację.
    Zawartość laktozy <0,1 % WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1058 kJ/256 kcal
    Tłuszcz: 24 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 16 g
    Węglowodany: 3,5 g
    w tym cukry: 3,5 g
    Białko: 6,5 g
    Sól: 1,2 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +3 do +8°C

    12,00 
  • SEREK TWAROGOWY O OBNIŻONEJ ZAWARTOŚCI LAKTOZY BIO 200 g – ZUGER

    SKŁADNIKI
    MLEKO odtłuszczone* (99,8 %), laktaza, podpuszczka mikrobiologiczna, kultury bakterii kwasu mlekowego. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Idealny składnik każdej kanapki. Jest szczególnie ceniony nie tylko za swoją delikatną, kremową konsystencję, ale także za wysoką jakość i łatwość rozsmarowywania.
    Zawartość laktozy <0,1 % WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 259 kJ/61 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 4,0 g
    w tym cukry: 4,0 g
    Białko: 11 g
    Sól: 0,2 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +3 do +8°C

    7,40 
  • SEREK WIEJSKI BIO 200 g – ZUGER

    SKŁADNIKI
    MLEKO odtłuszczone* (86,4 %), ŚMIETANKA* (8,4 %), białko MLEKA* (4,3 %), sól, kultury bakterii kwasu mlekowego, podpuszczka mikrobiologiczna. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Naturalny serek wiejski świetnie smakuje prosto z opakowania. Dzięki swojemu delikatnemu i neutralnemu aromatowi, można go łączyć z różnymi dodatkami i serwować na słodko lub wytrawnie. Wystarczy dodać do niego ulubione składniki: słodkie, np. muesli, owoce, dżem czy kakao albo słone, takie jak szczypiorek, rzodkiewkę, sól, pieprz i cebulę.
    Serek naturalny to znakomita propozycja na śniadanie, przekąskę czy kolację. Można również dodać go do dań obiadowych, np. wypełnić nim pierogi, naleśniki czy ziemniaki.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 447 kJ/107 kcal
    Tłuszcz: 4,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,0 g
    Węglowodany: 3,5 g
    w tym cukry: 3,5 g
    Białko: 13 g
    Sól: 0,8 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +3 do +8°C

    7,80 
  • SEREK WIEJSKI O OBNIŻONEJ ZAWARTOŚCI LAKTOZY BIO 150 g – ZUGER

    SKŁADNIKI
    MLEKO odtłuszczone* (86,2 %), ŚMIETANKA* (8,4 %), białko MLEKA* (4,3 %), sól, laktaza, kultury bakterii kwasu mlekowego, podpuszczka mikrobiologiczna. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Naturalny serek wiejski świetnie smakuje prosto z opakowania. Dzięki swojemu delikatnemu i neutralnemu aromatowi, można go łączyć z różnymi dodatkami i serwować na słodko lub wytrawnie. Wystarczy dodać do niego ulubione składniki: słodkie, np. muesli, owoce, dżem czy kakao albo słone, takie jak szczypiorek, rzodkiewkę, sól, pieprz i cebulę.
    Serek naturalny to znakomita propozycja na śniadanie, przekąskę czy kolację. Można również dodać go do dań obiadowych, np. wypełnić nim pierogi, naleśniki czy ziemniaki.
    Zawartość laktozy <0,1 %. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 447 kJ/107 kcal
    Tłuszcz: 4,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,0 g
    Węglowodany: 3,5 g
    w tym cukry: 3,5 g
    Białko: 13 g
    Sól: 0,8 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +3 do +8°C

    8,00