Wyświetlanie wszystkich wyników: 24
-
17,90 zł
MASCARPONE BIO 250 g – ZUGER
SKŁADNIKI
ŚMIETANKA* (96 %), białko MLEKA* (3,8 %), sól, wsad o smaku waniliowym* (cukier trzcinowy*, naturalny aromat waniliowy). (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Serek mascarpone najczęściej jest używamy jako składnik do deserów i ciast. Ciężko sobie wyobrazić słynny włoski deser tiramisu bez tego składnika o charakterystycznym, delikatnie kremowym i słodkim smaku. Można go też wykorzystać jako dodatek do naleśników, tart, czy serników. Obecnie, coraz częściej mascarpone wykorzystywane jest w kuchni także jako składnik dań wytrawnych.
Mascarpone oparte jest na unikalnym procesie produkcyjnym, który nadaje mu charakterystyczny karmelizowany smak, piękny kolor kości słoniowej oraz gładką, kremową konsystencję. Mascarpone jest doskonałym składnikiem każdego tiramisu dzięki idealnej konsystencji!WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1374 kJ/333 kcal
Tłuszcz: 33 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 22 g
Węglowodany: 2,0 g
w tym cukry: 2,0 g
Białko: 4,8 g
Sól: 0,2 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +3 do +8°C -
18,20 zł
MASCARPONE O OBNIŻONEJ ZAWARTOŚCI LAKTOZY BIO 250 g – ZUGER
SKŁADNIKI
ŚMIETANKA* (95,1 %), białko MLEKA* (3,8 %), laktaza, sól, wsad o smaku waniliowym* (cukier trzcinowy*, naturalna aromat waniliowy). (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Serek mascarpone najczęściej jest używamy jako składnik do deserów i ciast. Ciężko sobie wyobrazić słynny włoski deser tiramisu bez tego składnika o charakterystycznym, delikatnie kremowym i słodkim smaku. Można go też wykorzystać jako dodatek do naleśników, tart, czy serników. Obecnie, coraz częściej mascarpone wykorzystywane jest w kuchni także jako składnik dań wytrawnych.
Mascarpone oparte jest na unikalnym procesie produkcyjnym, który nadaje mu charakterystyczny karmelizowany smak, piękny kolor kości słoniowej oraz gładką, kremową konsystencję. Mascarpone jest doskonałym składnikiem każdego tiramisu dzięki idealnej konsystencji!
Zawartość laktozy <0,1 %WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1374 kJ/333 kcal
Tłuszcz: 34 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 22 g
Węglowodany: 2,0 g
w tym cukry: 2,0 g
Białko: 4,8 g
Sól: 0,2 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +3 do +8°C -
20,80 zł
MASCARVONE BEZGLUTENOWE BIO 250 g – ZUGER
SKŁADNIKI
woda, olej rzepakowy* (17 %), tłuszcz kokosowy* (15 %), mąka grochowa* (4 %), mąka ryżowa*, surowy cukier trzcinowy*, substancja zagęszczająca: agar, sól, emulgator: lecytyny (słonecznika*), ekstrakt waniliowy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Wegański SER mascarpone na bazie oleju rzepakowego.
Bardzo gęsty, kremowy. Idealnie się ubija, łączy z innymi dodatkami. Może być stosowany wszędzie tam, gdzie potrzebny jest roślinny zamiennik sera. Doskonały do przygotowania kremów cukierniczych czy wegańskiego „tiramisu”.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1318 kJ/320 kcal
Tłuszcz: 32 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 16 g
Węglowodany: 6,5 g
w tym cukry: 1,7 g
Białko: 1,4 g
Sól: 0,15 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +3 do +8°C -
6,90 zł
MOZZARELLA KULKA BIO 235 g (100 g) – ZUGER
SKŁADNIKI
MLEKO* (99,2 %), sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy, podpuszczka mikrobiologiczna. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Mozzarella ze względu na swoją formę ma ogromny potencjał kulinarny – sprawdza się na kanapkach, w sałatkach, a także jako składnik zapiekanek czy sosów. Jeśli chcesz wprowadzić do swojej kuchni prawdziwie włoski klimat, użyj mozzarelli do przygotowania:
– prawdziwej pizzy margherity
– bakłażana zapiekanego z sałatką caprese
– frittaty z pomidoramiWARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1043 kJ/251 kcal
Tłuszcz: 19 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12 g
Węglowodany: 1,0 g
w tym cukry: 1,0 g
Białko: 19 g
Sól: 0,6 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +3 do +8°C -
8,00 zł
MOZZARELLA KULKA O OBNIŻONEJ ZAWARTOŚCI LAKTOZY BIO 235 g (100 g) – ZUGER
SKŁADNIKI
MLEKO* (99,1 %), sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy, laktaza, podpuszczka mikrobiologiczna. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Mozzarella ze względu na swoją formę ma ogromny potencjał kulinarny – sprawdza się na kanapkach, w sałatkach, a także jako składnik zapiekanek czy sosów. Jeśli chcesz wprowadzić do swojej kuchni prawdziwie włoski klimat, użyj mozzarelli do przygotowania:
– prawdziwej pizzy margherity
– bakłażana zapiekanego z sałatką caprese
– frittaty z pomidoramiZawartość laktozy <0,1 %. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1043 kJ/251 kcal
Tłuszcz: 19 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12 g
Węglowodany: 1,0 g
w tym cukry: 1,0 g
Białko: 19 g
Sól: 0,6 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +3 do +8°C -
11,00 zł
MOZZARELLA MINI BIO 300 g (150 g) – ZUGER
SKŁADNIKI
MLEKO* (99,2 %), sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy, podpuszczka mikrobiologiczna. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Mozzarella ze względu na swoją formę ma ogromny potencjał kulinarny – sprawdza się na kanapkach, w sałatkach, a także jako składnik zapiekanek czy sosów. Jeśli chcesz wprowadzić do swojej kuchni prawdziwie włoski klimat, użyj mozzarelli do przygotowania:
– prawdziwej pizzy margherity
– bakłażana zapiekanego z sałatką caprese
– frittaty z pomidoramiWARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1043 kJ/251 kcal
Tłuszcz: 19 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12 g
Węglowodany: 1,0 g
w tym cukry: 1,0 g
Białko: 19
Sól: 0,6 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +3 do +8°C -
12,90 zł
MOZZARELLA TARTA DO PIZZY BIO 150 g – ZUGER
SKŁADNIKI
MLEKO* (97,5 %), sól, skrobia ziemniaczana*, kultury bakterii kwasu mlekowego, podpuszczka mikrobiologiczna. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Produkt najwyższej jakości, idealny jako podstawowy składnik pizzy lub zapiekanek. Ceniony przez profesjonalnych pizzermanów i szefów kuchni ze względu na świetne właściwości topnienia i pożądane „ciągnięcie”.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1287 kJ/309 kcal
Tłuszcz: 21 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 14 g
Węglowodany: 1,0 g
w tym cukry: 1,0 g
Białko: 29 g
Sól: 1,2 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +3 do +8°C -
10,90 zł
MOZZARELLA W KSZTAŁCIE SERC BIO 260 g (130 g) – ZUGER
SKŁADNIKI
MLEKO* (99,2 %), sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy, podpuszczka mikrobiologiczna. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Mozzarella ze względu na swoją formę ma ogromny potencjał kulinarny – sprawdza się na kanapkach, w sałatkach, a także jako składnik zapiekanek czy sosów. Jeśli chcesz wprowadzić do swojej kuchni prawdziwie włoski klimat, użyj mozzarelli do przygotowania:
– prawdziwej pizzy margherity
– bakłażana zapiekanego z sałatką caprese
– frittaty z pomidoramiWARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1043 kJ/251 kcal
Tłuszcz: 19 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12 g
Węglowodany: 1,0 g
w tym cukry: 1,0 g
Białko: 19 g
Sól: 0,6 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +3 do +8°C -
13,10 zł
MOZZAVELLA KULKA BEZGLUTENOWA BIO 200 g (125 g) – ZUGER
SKŁADNIKI
woda, mąka MIGDAŁOWA* (13 %), olej kokosowy*, olej rzepakowy*, sfermentowana mąka OWSIANA* bezglutenowa (0,5 %), sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy, substancje zagęszczające: mączka chleba świętojańskiego*, guma ksantanowa, alginian sodu. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Czy wiesz, że możesz cieszyć się smakiem serowej mozzarelli, nawet jeśli jesteś weganinem?
Ta wegańska mozzarella zachwyca nie tylko smakiem, ale także swoją konsystencją, która przypomina oryginalny ser. Wykonana jest z naturalnych składników roślinnych i idealnie nadaje się do krojenia, topienia i dodawania do Twoich ulubionych wegańskich dań.
Spróbuj naszej wegańskiej mozzarelli i odkryj nowy wymiar smaku bez używania produktów pochodzenia zwierzęcego.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 501 kJ/121 kcal
Tłuszcz: 11 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
Węglowodany: 3,2 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 2,3 g
Sól: 1,0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +3 do +8°C -
14,80 zł
SER RICOTTA BIO 250 g – ZUGER
SKŁADNIKI
SERWATKA* (74,9 %), MLEKO* (25 %), sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ricotta jest niesamowicie kremowa i lekka, dlatego można przygotować z jej udziałem zarówno wyśmienite sosy, jak i znakomite desery. Trudno wyobrazić sobie słynne cannoli siciliani bez nadzienia z ricotty.
Ten serek serwatkowy znajduje szerokie zastosowanie w kuchni. Doskonale odnajduje się w daniach wytrawnych, jak i tych serwowanych na słodko.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 641 kJ/154 kcal
Tłuszcz: 9,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 8,0 g
Węglowodany: 4,0 g
w tym cukry: 4,0 g
Białko: 13 g
Sól: 0,25 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +3 do +8°C -
16,30 zł
SER TYPU PANEER BIO 200 g – ZUGER
SKŁADNIKI
MLEKO*, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, podpuszczka mikrobiologiczna. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Rodzaj domowego twarogu wykorzystywany szeroko w kuchnii indyjskiej.
Można go dodawać do sałatek i kanapek, a także smażyć, piec, gotować, grillować.
Często używany w potrawach wegetariańskich typu curry.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1226 kJ/295 kcal
Tłuszcz: 21 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 14 g
Węglowodany: 2,4 g
w tym cukry: 2,4 g
Białko: 24 g
Sól: 1,2 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +3 do +8°C -
16,10 zł
SER Z ZIOŁAMI PROWANSALSKIMI DO SMAŻENIA I GRILLOWANIA BIO (2 x 80 g) 160 g – ZUGER
SKŁADNIKI
SER miękki z pasteryzowanego MLEKA* 94 %, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, sól, podpuszczka mikrobiologiczna, marynata z ziołami prowansalskimi* (6,0 %) (olej słonecznikowy*, olej palmowy*, emulgator: lecytyny (ze słonecznika*), zioła* (tymianek*, bazylia*, lubczyk*, natka pietruszki*, rozmaryn*, oregano*, cząber*, wawrzyn*, lawenda*), sól, przyprawy* (pieprz*, cebula*, czosnek*, imbir*, gałka muszkatołowa*)). (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
SER o zwartej konsystencji. Dzięki temu świetnie nadaje się do smażenia lub grillowania – w tej formie znakomicie sprawdzi się jako przekąska, dodatek do dań obiadowych i sałatek. Można go też wykorzystać do przygotowania szaszłyków lub jako składnik wegetariańskich burgerów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1328 kJ/320 kcal
Tłuszcz: 24 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 16 g
Węglowodany: 2,9 g
w tym cukry: 2,9 g
Białko: 23 g
Sól: 2,0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +3 do +8°C -
12,30 zł
SEREK ŚMIETANKOWY O OBNIŻONEJ ZAWARTOŚCI LAKTOZY BIO 150 g – ZUGER
SKŁADNIKI
MLEKO* (89,4 %), ŚMIETANKA* (6,8 %), białko MLEKA* (3,1 %), sól, laktaza, kultury bakterii kwasu mlekowego, podpuszczka mikrobiologiczna. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Serek o kremowej konsystencji i śmietankowym smaku to wyjątkowy produkt, idealny nie tylko na kanapki. Doskonale sprawdzi się na każdą okazję: pyszne śniadanie, szybką przekąskę, smaczny podwieczorek czy kolację.
Zawartość laktozy <0,1 %WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1075 kJ/260 kcal
Tłuszcz: 24 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 16 g
Węglowodany: 3,5 g
w tym cukry: 3,5 g
Białko: 7,5 g
Sól: 0,8 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +3 do +8°C -
7,40 zł
SEREK TWAROGOWY O OBNIŻONEJ ZAWARTOŚCI LAKTOZY BIO 200 g – ZUGER
SKŁADNIKI
MLEKO odtłuszczone* (99,8 %), laktaza, podpuszczka mikrobiologiczna, kultury bakterii kwasu mlekowego. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Idealny składnik każdej kanapki. Jest szczególnie ceniony nie tylko za swoją delikatną, kremową konsystencję, ale także za wysoką jakość i łatwość rozsmarowywania.
Zawartość laktozy <0,1 % WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 259 kJ/61 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 4,0 g
w tym cukry: 4,0 g
Białko: 11 g
Sól: 0,2 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +3 do +8°C -
8,40 zł
SEREK WIEJSKI BIO 200 g – ZUGER
SKŁADNIKI
MLEKO odtłuszczone* (86,4 %), ŚMIETANKA* (8,4 %), białko MLEKA* (4,3 %), sól, kultury bakterii kwasu mlekowego, podpuszczka mikrobiologiczna. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Naturalny serek wiejski świetnie smakuje prosto z opakowania. Dzięki swojemu delikatnemu i neutralnemu aromatowi, można go łączyć z różnymi dodatkami i serwować na słodko lub wytrawnie. Wystarczy dodać do niego ulubione składniki: słodkie, np. muesli, owoce, dżem czy kakao albo słone, takie jak szczypiorek, rzodkiewkę, sól, pieprz i cebulę.
Serek naturalny to znakomita propozycja na śniadanie, przekąskę czy kolację. Można również dodać go do dań obiadowych, np. wypełnić nim pierogi, naleśniki czy ziemniaki.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 447 kJ/107 kcal
Tłuszcz: 4,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,0 g
Węglowodany: 3,5 g
w tym cukry: 3,5 g
Białko: 13 g
Sól: 0,8 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +3 do +8°C -
8,40 zł
SEREK WIEJSKI O OBNIŻONEJ ZAWARTOŚCI LAKTOZY BIO 150 g – ZUGER
SKŁADNIKI
MLEKO odtłuszczone* (86,2 %), ŚMIETANKA* (8,4 %), białko MLEKA* (4,3 %), sól, laktaza, kultury bakterii kwasu mlekowego, podpuszczka mikrobiologiczna. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Naturalny serek wiejski świetnie smakuje prosto z opakowania. Dzięki swojemu delikatnemu i neutralnemu aromatowi, można go łączyć z różnymi dodatkami i serwować na słodko lub wytrawnie. Wystarczy dodać do niego ulubione składniki: słodkie, np. muesli, owoce, dżem czy kakao albo słone, takie jak szczypiorek, rzodkiewkę, sól, pieprz i cebulę.
Serek naturalny to znakomita propozycja na śniadanie, przekąskę czy kolację. Można również dodać go do dań obiadowych, np. wypełnić nim pierogi, naleśniki czy ziemniaki.
Zawartość laktozy <0,1 %.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 447 kJ/107 kcal
Tłuszcz: 4,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,0 g
Węglowodany: 3,5 g
w tym cukry: 3,5 g
Białko: 13 g
Sól: 0,8 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +3 do +8°C -
12,90 zł
WEGAŃSKA ALTERNATYWA SERKA NATURALNEGO BIO 150 g – ZUGER
SKŁADNIKI
woda, ekstrakt SOJOWY* 32 %, tłuszcz kokosowy*, pasta MIGDAŁOWA* 12 %, sól, stabilizator: mączka chleba świętojańskiego*, kultury bakterii. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
100 % roślinna alternatywa kremowego serka, z naturalnych składników. Bez oleju palmowego i bez konserwantów.
Doskonały do kanapek, serników, jako dodatek do zup i innych dań wytrawnych.
Rewelacyjny wybór dla wegetarian, wegan, osób z nietolerancją na składniki pochodzenia zwierzęcego, czy po prostu tych, którym zależy na środowisku naturalnym.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1002 kJ / 243 kcal
Tłuszcz: 25 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 17 g
Węglowodany: 0,6 g
w tym cukry: <0,5 g
Błonnik: 0,9 g
Białko: 5,0 g
Sól: 0,8 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać mleko.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +3 do +8°C -
13,20 zł
WEGAŃSKA ALTERNATYWA SERKA Z ZIOŁAMI BIO 150 g – ZUGER
SKŁADNIKI
woda, ekstrakt SOJOWY* 32 %, tłuszcz kokosowy*, pasta MIGDAŁOWA* 12 %, mieszanka ziołowa* (natka pietruszki*, szczypiorek*, czosnek*, sól) 4 %, sól, stabilizator: mączka chleba świętojańskiego*, kultury bakterii. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
100 % roślinna alternatywa kremowego serka, z naturalnych składników. Bez oleju palmowego i bez konserwantów.
Doskonały do kanapek, serników, jako dodatek do zup i innych dań wytrawnych.
Rewelacyjny wybór dla wegetarian, wegan, osób z nietolerancją na składniki pochodzenia zwierzęcego, czy po prostu tych, którym zależy na środowisku naturalnym.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1002 kJ / 243 kcal
Tłuszcz: 25 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 17 g
Węglowodany: 0,6 g
w tym cukry: <0,5 g
Błonnik: 0,9 g
Białko: 5,0 g
Sól: 0,8 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać mleko.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +3 do +8°C