Wyświetlanie 1–20 z 27 wyników

  • ANYŻ GWIAZDKI BIO (10 szt.) – LEBENSBAUM

    SKŁADNIKI
    Anyż gwiazdki* (100 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    13,20 
  • DRESSING – SOS SAŁATKOWY MALINOWY BIO (3 x 5 g) 15 g – LEBENSBAUM

    SKŁADNIKI
    pomarańcza*, sól morska*, nierafinowany cukier trzcinowy*, malina* (10 %), papryka*, GORCZYCA*, bazylia*, burak*, hibiskus*, natka pietruszki*, pieprz*, estragon*, chili*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Wszystko inne niż zwyczajne: owocowa słodycz naszego Malinowego Dressingu doda Twoim sałatkom czegoś wyjątkowego. Mieszanka malin, buraków i pomarańczy stanowi znakomity dodatek do pełnego orzechowego smaku roszponki. Doskonale nadaje się również do wszystkich innych rodzajów zielonych sałat.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zawartość torebki wymieszać z 3 łyżkami wody, 3 łyżkami oleju i 1 łyżką octu balsamicznego.

    *** Przepis na sałatkę „letnia roszponka”
    Zawartość torebki wymieszać z 3 łyżkami wody, 3 łyżkami oleju i 1 łyżką octu balsamicznego, polać roszponkę, dodać świeże maliny, parmezan, udekorować orzechami włoskimi.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1039 kJ/246 kcal
    Tłuszcz: 2,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
    Węglowodany: 43,1 g
    w tym cukry: 41 g
    Białko: 7,2 g
    Sól: 16,9 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SELER i gorczycę.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    7,70 
  • DRESSING – SOS SAŁATKOWY W STYLU GRECKIM BIO (3 x 5 g) 15 g – LEBENSBAUM

    SKŁADNIKI
    sól morska*, czosnek*, cebula*, papryka*, pomidor*, natka pietruszki*, rozmaryn*, nierafinowany cukier trzcinowy*, tymianek*, oregano*, szałwia*, majeranek*, pieprz*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ostry i aromatyczny – taki jest nasz sos do sałatek po grecku, który umiejętnie zamieni Twoje warzywa w pyszną sałatkę grecką. Brakuje tylko oliwek i fety!

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zawartość torebki wymieszać z 3 łyżkami wody, 3 łyżkami oleju i 1 łyżką octu.

    *** Przepis na sałatkę grecką
    Zawartość torebki wymieszać z 3 łyżkami wody, 3 łyżkami oliwy z oliwek i 1 łyżką soku z cytryny, dodać pokrojone ogórki, pomidory, paprykę, oliwki, SER feta, cebulę, całość wymieszać.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1157 kJ/275 kcal
    Tłuszcz: 4,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0 g
    Węglowodany: 42,9 g
    w tym cukry: 32 g
    Białko: 10 g
    Sól: 20 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SELER i gorczycę.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    7,70 
  • HERBATA CZARNA ASSAM EKSPRESOWA EKOLOGICZNA 20x2G – LEBENSBAUM

    SKŁADNIKI
    herbata czarna Assam* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Herbata Assam o ostrym słodowym, wyjątkowo bogatym smaku.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu

    14,70 
  • HERBATA CZARNA CEYLON EKSPRESOWA EKOLOGICZNA (20X2G) – LEBENSBAUM

    SKŁADNIKI
    czarna herbata*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Herbaty ze Sri Lanki mają bardzo wyjątkowy aromat – cudownie mocny z lekką nutą cytryny. Herbata ta charakteryzuje się naparem o barwie od złota do miedzi.
    Sri Lanka zaczęła uprawiać herbatę 150 lat temu i w ten sposób przeszła do historii. Wilgotny i ciepły klimat górski wytwarza herbaty o wyjątkowej jakości.
    Ciesz się tym klasykiem!

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu

    15,70 
  • HERBATA CZARNA DARJEELING LIŚCIASTA DEMETER BIO 75 g – LEBENSBAUM

    SKŁADNIKI
    ekologiczna herbata czarna Darjeeling.

    OPIS
    Herbata o lekko cierpkim, kwiatowym smaku. Spróbuj raz a zawsze rozpoznasz ten smak! Napój ma kolor bursztynowy. Jedna z najlepszych herbat na świecie. Posiada wyśmienity smak, doskonale orzeźwia, świetnie komponując się z aurą indyjskiego popołudnia. Herbaty pochodzące z tego regionu nazywane są szampanami wśród czarnych herbat indyjskich.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1 czubatą łyżeczkę wsypać do filiżanki i zalać 200 ml wrzącej wody. Zaparzać 3 minuty.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    26,40 
  • HERBATA CZARNA EARL GREY LISCIASTA EKOLOGICZNA CLASSIC 100G – LEBENSBAUM

    SKŁADNIKI
    herbata czarna*, olejek eteryczny z bergamotki*, olejek eteryczny ze skórki cytryny* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu

    31,30 
  • HERBATA EARL GREY EKSPRESOWA EKOLOGICZNA 20 SZTUK – LEBENSBAUM

    SKŁADNIKI
    herbata czarna*, olejek eteryczny z bergamotki*, olejek eteryczny ze skórki cytryny*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Charakterystyczny zapach i smak klasycznej herbaty Earl Grey naturalnie przyprawiony wykwintnym olejkiem z bergamotki.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu

    20,20 
  • HERBATA ROOIBOS CLASSIC LIŚCIASTA EKOLOGICZNA 100G – LEBENSBAUM

    SKŁADNIKI
    herbatka Rooibos liściasta* (* certyfikowany składnik ekologiczny)

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu

    16,30 
  • HERBATA ROOIBOS EKSPRESOWA EKOLOGICZNA 30G (20X1.5G) – LEBENSBAUM

    SKŁADNIKI
    herbatka Rooibos* (*certyfikowany skadnik ekologiczny)

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu

    12,50 
  • HERBATA ZIELONA JAŚMINOWA LIŚCIASTA EKOLOGICZNA 75G – LEBENSBAUM

    SKŁADNIKI
    herbata zielona jaśminowa* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu

    26,50 
  • HERBATA ZIELONA SENCHA EKSPRESOWA EKOLOGICZNA (20X1,5G) 30G – LEBENSBAUM

    SKŁADNIKI
    herbata zielona Sencha* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu

    13,20 
  • HERBATA ZIELONA SENCHA LIŚCIASTA EKOLOGICZNA 75G – LIEBENSBAUM

    SKŁADNIKI
    herbata zielona Sencha* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Jedną łyżeczkę herbaty zalać szklanką wody o temperaturze ok. 90 stopni Celsjusza i zaparzać przez 2 minuty.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu

    19,40 
  • HERBATKA ZIOŁOWA „POWITANIE WIOSNY” BIO (20 x 2 g) 40 g – LEBENSBAUM (PRODUKT SEZONOWY)

    SKŁADNIKI
    bazylia indyjska (tulsi)*, dzika róża*, trawa cytrynowa*, jabłko*, koper włoski*, biały hibiskus*, werbena cytrynowa*, płatki róży*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Aromatyczna indyjska bazylia połączona z owocowymi nutami jabłka i cytrusów tworzy przyjemnie delikatną mieszankę na powitanie wiosny.
    Spraw sobie cudownie orzeźwiającą herbatkę lub podaruj ją komuś wyjątkowemu w prezencie.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1 saszetkę herbatki zalać 200 ml wrzącej wody i pozostawić do zaparzenia na około 8 minut.

    SPOSÓB PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    13,50