Wyświetlanie 1–70 z 331 wyników

  • AGREST 80 % BIO 260 g – SAD DANKÓW

    SKŁADNIKI
    agrest*, koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca – pektyny, regulator kwasowości – kwas askorbionowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    100 g produktu sporządzono z 80 g owoców. Produkt pasteryzowany otrzymany przez odszypułkowanie owoców agrestu z dodatkiem koncentratu jabłkowego w celu otrzymania odpowiedniego poziomu pH.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 454 kJ/107 kcal
    Tłuszcz – <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,2 g
    Węglowodany – 26 g
    w tym cukry – 22 g
    Białko – 0,7 g
    Sól – 0,04 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 stopni Celsjusza.

    18,80 
  • ANANAS KAWAŁKI W LEKKIM SYROPIE BIO 350 g (190 g) (SŁOIK) – AARTS

    SKŁADNIKI
    ananas*, woda, cukier*, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt pasteryzowany

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 303 kJ / 72 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 16 g
    w tym cukry: 16 g
    Białko: 0,8 g
    Sól:< 0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce (max. 7°C) i spożyć w ciągu kilku dni

    13,90 
  • ANANAS KAWAŁKI W SOKU WŁASNYM BIO 400 g (240 g) (PUSZKA) – AMAIZIN

    SKŁADNIKI
    ananas*, sok ananasowy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 285 kJ / 68 kcal
    Tłuszcz: 0,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 12 g
    w tym cukry: 12 g
    Białko: 1,1 g
    Sól: 0,04 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce, w szklanym lub plastikowym pojemniku przez maksymalnie 3-4 dni.

    16,40 
  • ANANAS PLASTRY W SOKU WŁASNYM BIO 400 g (220 g) (PUSZKA) – AMAIZIN

    SKŁADNIKI
    ananas*, sok ananasowy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 285 kJ / 68 kcal
    Tłuszcz – 0,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 12 g
    w tym cukry – 12 g
    Białko – 1,1 g
    Sól – 0,04 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce, w szklanym lub plastikowym opakowaniu i spożyć w ciągu 3-4 dni.

    16,40 
  • ARONIA 80 % BIO 260 g – SAD DANKÓW

    SKŁADNIKI
    aronia*, koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca – pektyna (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    100 g produktu sporządzono z 80 g owoców. Produkt pasteryzowany otrzymany przez odszypułkowanie owoców aronii z dodatkiem koncentratu jabłkowego w celu otrzymania odpowiedniego poziomu pH

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 563 kJ/133 kcal
    Tłuszcz – <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,1 g
    Węglowodany – 29 g
    w tym cukry – 19 g
    Białko – 1,3 g
    Sól – <0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 stopni Celsjusza.

    18,80 
  • BARSZCZ BIAŁY NA ZAKWASIE NIEPASTERYZOWANY 480 ml – KROKUS

    SKŁADNIKI
    woda, mąka PSZENNA, zakwas PSZENNY (woda, mąka PSZENNA, mąka ŻYTNIA razowa) – 3,88 %, mąka PSZENNA graham, czosnek, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy.

    OPIS
    Barszcz biały został przygotowany na zakwasie pszennym. Dzięki temu jest delikatnie kwaśny, co jest charakterystyczne dla tego rodzaju produktu. Barszcz biały na zakwasie to tradycyjna zupa na Wielkanoc oraz każdą inną okazję.
    Produkt niepasteryzowany w ciągłej fermentacji. Podczas otwierania może ulec wzburzeniu.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zawartość butelki dodaj do ok. 2 l wywaru jarzynowego i zagotuj. Podawaj z ziemniakami, białą kiełbasą i jajkiem.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 218 kJ/51 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 11 g
    w tym cukry: 0 g
    Białko: 1,8 g
    Sól: 0,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej w zaciemnionym miejscu. Po otwarciu zużyć w całości.

    11,00 
  • BARSZCZ CZERWONY BEZGLUTENOWY KONCENTRAT 300 ml – KROKUS

    SKŁADNIKI
    Sok z buraków ćwikłowych NFC (56 %), zagęszczony sok z buraków ćwikłowych 65 % (41%), cebula, kwas mlekowy -regulator kwasowości, czosnek, liść laurowy, ziele angielskie.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 597 kJ / 140 kcal;
    Tłuszcz: 0 g;
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g;
    Węglowodany: 33 g;
    w tym cukry: 29 g;
    Białko: 2,1 g;
    Sól: 1,4 g;

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od 0 °C do 30 °C.

    14,00 
  • BORÓWKA AMERYKAŃSKA 80 % BIO 260 g – SAD DANKÓW

    SKŁADNIKI
    borówki amerykańskie*, koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca – pektyna. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    100 g produktu sporządzono z 80 g owoców. Produkt pasteryzowany otrzymany przez odszypułkowanie owoców borówki amerykańskiej z dodatkiem koncentratu jabłkowego w celu otrzymania odpowiedniego poziomu pH.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 501 kJ/119 kcal
    Tłuszcz – <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,1 g
    Węglowodany – 26 g
    w tym cukry – 24 g
    Białko – 0,6 g
    Sól – <0,07 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 °C

    26,50 
  • BRZOSKWINIE BEZ DODATKU CUKRU 310 g – KROKUS

    SKŁADNIKI
    brzoskwinie. Sporządzono z 250 g owoców na 100 g produktu.

    OPIS
    Brzoskwinie przetarte i zagęszczone. Produkt pasteryzowany.
    Produkcja tego wyrobu bez dodatku cukru wymaga staranności. Całe owoce ze skórką, rozparzamy, przecieramy przez gęste sita i zagęszczamy w wyparkach (kociołkach próżniowych gdzie temperatura wrzenia wynosi 80°C). Dzięki czemu produkt jest gładki i udaje się nam zachować więcej wartości odżywczej.
    Ponieważ nie dodajemy cukru ani innych substancji słodzących, jak sok winogronowy, produkt jest lekko kwaskowaty, bardzo delikatny w smaku. Dlatego właśnie jest to świetny produkt dla małych dzieci. Tym produktem można posmarować chleb z masłem, tost, bułkę czy rogalika. Dobrze smakują z naturalnymi serkami, kaszami, ryżem gotowanym na mleku. Proponujemy dodać je do porannej owsianki czy musli lub po prostu jeść same ze słoika.

    Brzoskwinie przetarte i zagęszczone:
    – bez dodatku cukru i innych substancji słodzących
    – zawierają naturalnie występujące cukry
    – całe owoce przetarte ze skórką
    – gładka, smarowna konsystencja
    – nietypowy smak

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 359 kJ/85 kcal
    Tłuszcz: 0,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 18 g
    w tym cukry: 15 g
    Białko: 1,8 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    17,10 
  • BRZOSKWINIE PLASTRY W LEKKIM SYROPIE BIO 350 g (190 g) (SŁOIK) – AARTS

    SKŁADNIKI
    brzoskwinia*, woda, cukier*, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 288 kJ /68 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 16 g
    w tym cukry: 16 g
    Białko: 0,5 g
    Sól:< 0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce (max. 7°C) i spożyć w ciągu kilku dni

    15,20 
  • BURACZKI MARYNOWANE KULKI 470 g (300 g) – KROKUS

    SKŁADNIKI
    buraczki, woda, ocet spirytusowy, cukier, sól, ziele angielskie, liść laurowy.

    OPIS
    Buraczki kulki marynowane.
    Produkt pasteryzowany.

    Na wieczku opakowania znajduje się propozycja podania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 312 kJ / 75 kcal
    Tłuszcz: 0,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 17 g
    w tym cukry: 13 g
    Białko: 2,1 g
    Sól: 0,6 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    12,00 
  • BURACZKI TARTE 500 g – KROKUS

    SKŁADNIKI
    buraczki, cebula, olej roślinny rzepakowy, cukier, sól, koncentrat jabłkowy, regulator kwasowości: kwas mlekowy.

    OPIS
    Buraczki tarte. Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 252 kJ/60 kcal
    Tłuszcz: 3,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 6,5 g
    w tym cukry: 5,4 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0,7 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    14,40 
  • BURACZKI TARTE BEZGLUTENOWE DEMETER BIO 540 ml – KOWALEWSKI

    SKŁADNIKI
    ekologiczne buraki ćwikłowe demeter* 89 %, sok z ekologicznych buraków ćwikłowych demeter* 8 %, ekologiczny ocet jabłkowy, ekologiczne przyprawy. * z certyfikowanej ekologicznej produkcji biodynamicznej Demeter.

    OPIS
    Produkt pasteryzowany. Do bezpośredniego spożycia.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 191 kJ/45 kcal 
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 8,2 g
    w tym cukry: 7,7 g
    Błonnik: 2,0 g
    Białko: 1,7 g
    Sól: 0,13 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym oryginalnym opakowaniu i spożyć w ciągu 48 godzin.

    12,10 
  • BURACZKI TARTE BIO 540 ml – KOWALEWSKI

    SKŁADNIKI
    Buraki ćwikłowe* (91 %), cukier trzcinowy* (5 %), ocet jabłkowy* (4 %), sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Buraczki tarte powstały wyłącznie z ekologicznych surowców pochodzących z certyfikowanych upraw, w celu zachowania najwyższej jakości.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 249 kJ / 57 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 14 g
    w tym cukry: 11 g
    Błonnik: 2 g
    Białko: 1,6 g
    Sól: 0,31 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin

    13,70 
  • BURACZKI TARTE PYCHOTKA BEZGLUTENOWE BIO 250 g – PRIMAVIKA (PRIMAECO)

    SKŁADNIKI
    burak ćwikłowy* (88 %), cukier trzcinowy*, ocet spirytusowy*, sól morska, skrobia kukurydziana natywna*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Można podawać je na ciepło lub na zimno samodzielnie lub np. z dodatkiem chrzanu, jako dodatek do drugich dań lub wędlin i przekąsek. Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 389 kJ / 93 kcal
    Tłuszcz: 3,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
    Węglowodany: 14 g
    w tym cukry: 11 g
    Błonnik: 1,6 g
    Białko: 1,4 g
    Sól: 1,2 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ, SELER, NASIONA SEZAMU, GORCZYCĘ

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni.

    7,80 
  • BURACZKI WIÓRKI BIO 540 ml – KOWALEWSKI

    SKŁADNIKI
    buraczki ćwikłowe* (81 %), woda, cukier trzcinowy* (5 %), ocet jabłkowy* (4 %), sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Buraczki wiórki powstały wyłącznie z ekologicznych surowców pochodzących z certyfikowanych upraw, w celu zachowania najwyższej jakości.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 228 kJ / 54 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 13 g
    w tym cukry: 10 g
    Błonnik: 1,8 g
    Białko: 1,5 g
    Sól: 0,3 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin

    13,70 
  • BURAK CZERWONY TARTY DOMOWY 480 g – LUNIAK

    SKŁADNIKI
    burak przetarty 86 %, cukier, ocet spirytusowy, sól.

    OPIS
    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 236 kJ/56 kcal
    Tłuszcz: 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 14 g
    w tym cukry: 9,7 g
    Błonnik: 4,2 g
    Białko: 1,7 g
    Sól: 1,0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 72 godzin.

    9,00 
  • BURAK DOMOWY Z CHRZANEM 480 g – LUNIAK

    SKŁADNIKI
    burak przetarty 80 %, chrzan przetarty 15 %, ocet spirytusowy, cukier, woda, sól.

    OPIS
    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 264 kJ/63 kcal
    Tłuszcz: 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 16 g
    w tym cukry: 12 g
    Błonnik: 3,9 g
    Białko: 1,7 g
    Sól: 0,8 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 72 godzin.

    9,80 
  • BURAKI WIÓRKI 430 g – LUNIAK

    SKŁADNIKI
    buraczki wiórki, woda, ocet spirytusowy, cukier, sól

    OPIS
    Buraczki wiórki. Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 192 kJ / 46 kcal
    Tłuszcz: 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 10,8 g
    w tym cukry: 8,1 g
    Błonnik: 1,9 g
    Białko: 1,3 g
    Sól: 1,08 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 72 godzin.

    9,40 
  • CHRZAN TARTY EKOLOGICZNY 150G – RUNOLAND

    SKŁADNIKI
    korzeń chrzanu* (82 %), woda, sól, kwas askorbinowy – regulator kwasowości, olej rzepakowy*, sok z cytryny*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt niepasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 306 kJ/73 kcal
    Tłuszcz – 1,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 g
    Węglowodany – 15 g
    w tym cukry – 4,8 g
    Białko – 3,7 g
    Sól – 0,9 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze +4°C

    12,20 
  • CIECIERZYCA BIO 200 g (120 g) (PUSZKA) – LA BIO IDEA

    SKŁADNIKI
    ciecierzyca*, woda, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ciecierzyca polecana jest osobom na diecie wegetariańskiej lub wegańskiej, ponieważ jest źródłem błonnika. Daje szybkie uczucie sytości, co sprawia, że możemy zjeść mniej by bardziej zaspokoić głód.
    W każdej kuchni powinno znaleźć się miejsce na chociaż jedną, awaryjną puszkę ciecierzycy. Pomoże Ci w przygotowywaniu szybkiej sałatki, gdy nagle odwiedzą Cię znajomi lub rodzina.
    Pamiętaj, że taka gotowa ciecierzyca nie wymaga już dodatkowej obróbki termicznej, wiec można ją zjeść nawet prosto z puszki!
    Produkt sterylizowany. Wysoka zawartość białka.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 515 kJ/123 kcal
    Tłuszcz: 2,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
    Węglowodany: 16 g
    w tym cukry: 0,3 g
    Błonnik: 4,8 g
    Białko: 6,6 g
    Sól: 0,63 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    6,50 
  • CIECIERZYCA CZARNA W ZALEWIE BIO 200 g (120 g) – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    ciecierzyca czarna* (53 %), woda, sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Niesamowita, niepowtarzalna, bardzo rzadka, bardzo mała, nieregularnie ukształtowana i pomarszczona czarna ciecierzyca. Jest to odmiana uprawiana głównie w basenie Morza Śródziemnego, którego Włochy posiadają cenną produkcję.
    Produkt gotowy do bezpośredniego spożycia. Może stanowić dodatek do sałat, zup, dań jednogarnkowych. Po odsączeniu z zalewy oraz przemieleniu, stanowić będzie doskonałą podstawę wegańskiego pasztetu.
    Źródło białka. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po odsączeniu
    Wartość energetyczna – 470 kJ/112 kcal
    Tłuszcz – 1,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
    Węglowodany – 12 g
    w tym cukry – 0,3 g
    Błonnik – 9,4 g
    Białko – 7,0 g
    Sól – 0,91 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać soję.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni

    10,10 
  • CIECIERZYCA W ZALEWIE EKOLOGICZNA 220G -BIO EUROPA

    SKŁADNIKI
    ciecierzyca*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt sterylizowany. Produkt gotowy do spożycia.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartosc energetyczna: 588 kJ / 140 kcal
    Tłuszcz: 2,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0 g
    Weglowodany: 18 g
    w tym cukry: 0,3 g
    Błonnik: 7,2 g
    Białko: 7,9 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.

    8,00 
  • ĆWIKŁA Z CHRZANEM BIO 300 g – RUNOLAND

    SKŁADNIKI
    burak ćwikłowy* (83 %), chrzan* (15 %), ocet*, cukier trzcinowy*, sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 197 kJ/47 kcal
    Tłuszcz – 0,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 11 g
    w tym cukry – 6,3 g
    Białko – 2,2 g
    Sól – 0,9 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze +4°C

    7,70 
  • CYTRYNA Z IMBIREM W SYROPIE EKOLOGICZNA 220G – BATOM

    SKŁADNIKI
    cytryna* (41 %), cukier trzcinowy* (40 %), woda, imbir* (1 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Idealny dodatek do napojów, deserów, słodkich dań. Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 747 kJ / 176 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 43 g
    w tym cukry: 40 g
    Białko: 0,5 g
    Sól: 0,09 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w ciemnym miejscu, po otwarciu w lodówce do 5 dni

    16,00 
  • CZARNA PORZECZKA 80 % BIO 260 g – SAD DANKÓW

    SKŁADNIKI
    czarne porzeczki*, koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca – pektyna. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    100 g produktu sporządzono z 80 g owoców. Ekologiczna czarna porzeczka, gotowana, pasteryzowana, bez dodanej wody.
    Zawiera naturalnie występujące cukry.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 491 kJ/116 kcal
    Tłuszcz – 0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,1 g
    Węglowodany – 27 g
    w tym cukry – 15 g
    Białko – 1,5 g
    Sól – 0,04 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 °C.

    20,70 
  • CZARNE OLIWKI W SOLANCE BIO 280 g – VITALIANA

    SKŁADNIKI
    oliwki czarne*, woda, ocet winny*, sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    UWAGI
    Produkt może zawierać pestkę lub jej część.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 927 kJ/25 kcal
    Tłuszcz: 23 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,6 g
    Węglowodany: 1,4 g
    w tym cukry: <0,1 g
    Błonnik: 2,6 g
    Białko: 1,0 g
    Sól: 1,8 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 10 dni.

    14,00 
  • CZARNE PORZECZKI I JABŁKA BEZ DODATKU CUKRU 310 g – KROKUS

    SKŁADNIKI
    czarne porzeczki (50 %), jabłka (50 %). Sporządzono z 180 g owoców na 100 g produktu.

    OPIS
    Czarne porzeczki i jabłka przetarte i zagęszczone. Produkt pasteryzowany.
    Produkcja tego wyrobu bez dodatku cukru wymaga staranności. Całe owoce ze skórką, rozparzamy, przecieramy przez gęste sita i zagęszczamy w wyparkach (kociołkach próżniowych gdzie temperatura wrzenia wynosi 80°C). Dzięki czemu produkt jest gładki i udaje się nam zachować więcej wartości odżywczych.
    Ponieważ nie dodajemy cukru ani innych substancji słodzących, jak sok winogronowy, produkt jest wyraźny w smaku. Przebija się intensywny smak czarnych porzeczek, który jest niewątpliwą zaletą.
    Tym produktem można posmarować chleb z masłem, tost, bułkę czy rogalika. Dobrze smakują z naturalnymi serkami, kaszami, ryżem gotowanym na mleku. Proponujemy dodać je do porannej owsianki czy musli. Można z nich również przygotować ciekawy sos do mięsa.

    Czarne porzeczki i jabłka przetarte i zagęszczone:
    – bez dodatku cukru i innych substancji słodzących
    – zawierają naturalnie występujące cukry
    – całe owoce przetarte ze skórką
    – gładka, smarowna konsystencja

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 350 kJ/82 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 19 g
    w tym cukry: 15 g
    Białko: 1,6 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    17,50 
  • CZOSNEK KISZONY BIO 200 g (120 g) – SĄTYRZ

    SKŁADNIKI
    czosnek*, koper*, chrzan*, naturalna solanka źródlana. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Czosnek kiszony w naturalnej solance źródlanej. Produkt niepasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 241 kJ/57 kcal
    Tłuszcz: 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 9,6 g
    w tym cukry: 9,6 g
    Białko: 4,3 g
    Sól: 2,26 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w warunkach chłodniczych, po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni.

    21,50 
  • FASOLKA CZERWONA KIDNEY BIO 200 g (120 g) (PUSZKA) – LA BIO IDEA

    SKŁADNIKI
    czerwona fasola kidney*, woda, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Czerwona fasola polecana jest osobom na diecie wegetariańskiej lub wegańskiej, ponieważ zapewnia sporą dawkę błonnika. Daje szybkie uczucie sytości, co sprawia, że możemy zjeść mniej by bardziej zaspokoić głód.
    W każdej kuchni powinno znaleźć się miejsce na chociaż jedną, awaryjną puszkę fasoli czerwonej. Pomoże Ci w przygotowywaniu szybkiej sałatki, gdy nagle odwiedzą Cię znajomi lub rodzina.
    Pamiętaj, że taka gotowa fasola nie wymaga już dodatkowej obróbki termicznej, wiec można ją zjeść nawet prosto z puszki!
    Produkt sterylizowany. Wysoka zawartość białka.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Warość energetyczna: 425 kJ/101 kcal
    Tłuszcz: 0,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 14 g
    w tym cukry: 1,2 g
    Błonnik: 6,2 g
    Białko: 7,2 g
    Sól: 0,6 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    6,90 
  • FASOLKA W SOSIE POMIDOROWYM BIO 360 g – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    fasola biała* 60 %, sos pomidorowy 40 % (woda, przecier pomidorowy* (6,8 %) cukier trzcinowy*, sól morska, ocet winny*, skrobia kukurydziana*) (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Produkt sterylizowany. Produkt gotowy do spożycia.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 320 kJ / 76 kcal
    Tłuszcz: 0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 11 g
    w tym cukry: 4,5 g
    Błonnik: 5,2 g
    Białko: 4,2 g
    Sól: 1,0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.

    8,60 
  • FASOLKA ZIELONA W ZALEWIE W SŁOIKU EKOLOGICZNA 185G – BIO EUROPA

    SKŁADNIKI
    fasolka szparagowa zielona* 54,4 %, woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt sterylizowany. Produkt gotowy do spożycia.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartosc energetyczna: 105 kJ / 25 kcal
    Tłuszcz: 0,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Weglowodany: 2,2 g
    w tym cukry: 1,2 g
    Błonnik: 2,9 g
    Białko: 1,8 g
    Sól: 0,43 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.

    7,60 
  • GROSZEK ZIELONY W ZALEWIE BIO 300 g (200 g) (SŁOIK) – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    groszek zielony*, woda, cukier trzcinowy*, sól. (* certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Może stanowić dodatek do zimnych lub ciepłych dań. W przypadku spożycia na ciepło podgrzać całą zawartość słoiczka, nie doprowadzać do zagotowania.
    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po odsączeniu
    Wartość energetyczna: 342 kJ/81 kcal
    Tłuszcz: 0,6 g
    w tym kwasy nasycone: 0 g
    Węglowodany: 11 g
    w tym cukry: 3,9 g
    Błonnik: 5,1 g
    Białko: 5,3 g
    Sól: 0,6 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.

    12,50 
  • GROSZEK ZIELONY W ZALEWIE EKOLOGICZNY 230G – BIO EUROPA

    SKŁADNIKI
    groszek zielony*, woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt sterylizowany. Produkt gotowy do spożycia.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartosc energetyczna: 291 kJ / 69 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Weglowodany: 11 g
    w tym cukry: 1,0 g
    Błonnik: 4,5 g
    Białko: 4,0 g
    Sól: 0,39 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.

    9,00 
  • GRUSZKA W OCCIE 700 g (400 g) – KROKUS

    SKŁADNIKI
    gruszki, woda, cukier, ocet spirytusowy, ziele angielskie, liść laurowy.

    OPIS
    Gruszki w occie to obrane połówki gruszek w lekkiej zalewie octowej o wysublimowanym, słodko – kwaśnym smaku. Owoce są jędrne, jasne, nie rozpadają się. Prezentują się równie dobrze jak smakują. Swoim zachęcającym wyglądem podnoszą estetykę i atrakcyjność serwowanych potraw.
    To świetny dodatek do jasnych mięs, smakuje świetnie w sałatkach np. z rukolą i orzechami. Pasują również do dań kuchni azjatyckiej. Mogą stanowić składnik pizzy i dań z kurczakiem.

    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 399 kJ/95 kcal
    Tłuszcz: 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 25 g
    w tym cukry: 20 g
    Białko: 0,3 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce

    19,80 
  • GRUSZKA W SYROPIE 720 g (360 g) – KROKUS

    SKŁADNIKI
    gruszki, woda, cukier.

    OPIS
    Nasze gruszki w syropie produkujemy ze starej odmiany Konferencja. W słoiku znajdują się ręcznie obrane połówki gruszek w esencjonalnej zalewie. Owoce są jędrne, jasne, słodkie. Nasze gruszki w syropie zdobyły znak Jakość Tradycja przyznawany tradycyjnym produktom najwyższej jakości.
    Gruszki w syropie do dobry składnik sałatek owocowych czy lodów. Dzięki temu, że gruszki są twarde dobrze sprawdzają się, jako dodatek do ciast np. do tortu czekoladowego. Mogą stanowić składnik pizzy i dań z kurczakiem. W połączeniu z papryką chili i czekoladą tworzą niecodzienny deser.

    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 429 kJ/102 kcal
    Tłuszcz: 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 27 g
    w tym cukry: 24 g
    Białko: 0,3 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.

    19,80 
  • GRUSZKI W ZALEWIE KORZENNEJ 530 g (270 g) – KROKUS

    SKŁADNIKI
    gruszki, woda, cukier, ocet spirytusowy, cynamon, goździki.

    OPIS
    Gruszka korzenna to całe połówki gruszek w zalewie z octu, cynamonu i goździków. Produkt pasteryzowany.
    Gruszki korzenne to świetny dodatek do jasnych mięs, z rukolą tworzy zaskakującą sałatkę, mogą stanowić dodatek do schabu, w połączeniu z orzechami i śmietaną stworzą niecodzienny sos do makaronu. Mogą być podstawą ciepłych przystawek. Sprawdzają się również w słodkich połączeniach tj, z ciastem drożdżowym, w tartaletkach.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 462 kJ/111 kcal
    Tłuszcz: 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 28 g
    w tym cukry: 25 g
    Białko: 0,2 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.

    17,90 
  • IMBIR MARYNOWANY DO SUSHI BIO 190 g (118 g) – GINGER PEOPLE

    SKŁADNIKI
    imbir* (60 %), cukier trzcinowy*, ocet ryżowy*, woda, sól, regulator kwasowości – kwas cytrynowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Cienko pokrojony marynowany imbir. Stosowany jako dodatek do sushi.
    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 476 kJ/112 kcal
    Tłuszcz – 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 28 g
    w tym cukry – 24 g
    Białko – 0 g
    Sól – 0,48 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    16,60 
  • JABŁKA BEZ DODATKU CUKRU 310 g – KROKUS

    SKŁADNIKI
    jabłka. Sporządzono z 190 g owoców na 100 g produktu.

    OPIS
    Jabłka przetarte i zagęszczone. Produkt pasteryzowany.
    Produkcja tego wyrobu bez dodatku cukru wymaga staranności. Całe owoce ze skórką, rozparzamy, przecieramy przez gęste sita i zagęszczamy w wyparkach (kociołkach próżniowych gdzie temperatura wrzenia wynosi 80°C). Dzięki czemu produkt jest gładki i udaje się nam zachować więcej wartości odżywczych.
    Ponieważ nie dodajemy cukru ani innych substancji słodzących, jak sok winogronowy, produkt jest lekko kwaskowaty, bardzo delikatny w smaku. Dlatego właśnie jest to świetny produkt dla małych dzieci.
    Tym produktem można posmarować chleb z masłem, tost, bułkę czy rogalika. W połączeniu z orzechami czy migdałami dają zbilansowany posiłek bogaty w białka, węglowodany i zdrowe tłuszcze. Dobrze smakują z naturalnymi serkami, jogurtami, kaszami, ryżem gotowanym na mleku. Proponujemy dodać je do porannej owsianki czy musli. Możemy je dodawać do ciast, jako zamiennik płynnego tłuszczu (np. oleju) czy glazurować nimi mięso na grilla.

    Jabłka przetarte i zagęszczone:
    – bez dodatku cukru i innych substancji słodzących
    – zawierają naturalnie występujące cukry
    – całe owoce przetarte ze skórką
    – gładka, smarowna konsystencja

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 349 kJ/82 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 20 g
    w tym cukry: 16 g
    Białko: 0,5 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    15,20 
  • KAPARY MARYNOWANE BIO 100 g (50 g) – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    kapary*, woda, ocet winny*, sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Idealne jako dodatek do sałatek, pizzy, potraw z makaronu oraz dań mięsnych lub rybnych.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 97 kJ / 23 kcal
    Tłuszcz: 0,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 1,4 g
    w tym cukry: 1,0 g
    Błonnik: 3,3 g
    Białko: 1,9 g
    Sól: 5,9 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w warunkach chłodniczych i spożyć w ciągu 10 dni.

    8,50