Wyświetlanie 1–20 z 308 wyników

  • .IKRA Pasta z bakłażanów grillowanych w sosie pomidorowym 540g – Bul Eco

    .IKRA Pasta z bakłażanów grillowanych w sosie pomidorowym 540g – Bul Eco

    .IKRA Pasta z bakłażanów grillowanych w sosie pomidorowym 540g – Bul Eco
    5904057003951

    20,50 
  • AGREST 80 % BIO 260 g – SAD DANKÓW

    SKŁADNIKI
    agrest*, koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca – pektyny, regulator kwasowości – kwas askorbionowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    100 g produktu sporządzono z 80 g owoców. Produkt pasteryzowany otrzymany przez odszypułkowanie owoców agrestu z dodatkiem koncentratu jabłkowego w celu otrzymania odpowiedniego poziomu pH.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 454 kJ/107 kcal
    Tłuszcz – <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,2 g
    Węglowodany – 26 g
    w tym cukry – 22 g
    Białko – 0,7 g
    Sól – 0,04 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 stopni Celsjusza.

    17,90 
  • ANANAS KAWAŁKI W LEKKIM SYROPIE BIO 350 g (190 g) (SŁOIK) – AARTS

    SKŁADNIKI
    ananas*, woda, cukier*, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt pasteryzowany

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 303 kJ / 72 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 16 g
    w tym cukry: 16 g
    Białko: 0,8 g
    Sól:< 0,01 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce (max. 7°C) i spożyć w ciągu kilku dni

    13,10 
  • ARONIA 80 % BIO 260 g – SAD DANKÓW

    SKŁADNIKI
    aronia*, koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca – pektyna (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    100 g produktu sporządzono z 80 g owoców. Produkt pasteryzowany otrzymany przez odszypułkowanie owoców aronii z dodatkiem koncentratu jabłkowego w celu otrzymania odpowiedniego poziomu pH

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 563 kJ/133 kcal
    Tłuszcz – <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,1 g
    Węglowodany – 29 g
    w tym cukry – 19 g
    Białko – 1,3 g
    Sól – <0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 stopni Celsjusza.

    17,90 
  • BARSZCZ BIAŁY NA ZAKWASIE NIEPASTERYZOWANY 480 ml – KROKUS

    SKŁADNIKI
    woda, mąka PSZENNA, zakwas PSZENNY (woda, mąka PSZENNA, mąka ŻYTNIA razowa) – 3,88 %, mąka PSZENNA graham, czosnek, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy.

    OPIS
    Barszcz biały został przygotowany na zakwasie pszennym. Dzięki temu jest delikatnie kwaśny, co jest charakterystyczne dla tego rodzaju produktu. Barszcz biały na zakwasie to tradycyjna zupa na Wielkanoc oraz każdą inną okazję.
    Produkt niepasteryzowany w ciągłej fermentacji. Podczas otwierania może ulec wzburzeniu.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zawartość butelki dodaj do ok. 2 l wywaru jarzynowego i zagotuj. Podawaj z ziemniakami, białą kiełbasą i jajkiem.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 218 kJ/51 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 11 g
    w tym cukry: 0 g
    Białko: 1,8 g
    Sól: 0,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej w zaciemnionym miejscu. Po otwarciu zużyć w całości.

    10,40 
  • BARSZCZ CZERWONY BEZGLUTENOWY KONCENTRAT 300 ml – KROKUS

    SKŁADNIKI
    Sok z buraków ćwikłowych NFC (56 %), zagęszczony sok z buraków ćwikłowych 65 % (41%), cebula, kwas mlekowy -regulator kwasowości, czosnek, liść laurowy, ziele angielskie.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 597 kJ / 140 kcal;
    Tłuszcz: 0 g;
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g;
    Węglowodany: 33 g;
    w tym cukry: 29 g;
    Białko: 2,1 g;
    Sól: 1,4 g;

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od 0 °C do 30 °C.

    13,40 
  • BORÓWKA AMERYKAŃSKA 80 % BIO 260 g – SAD DANKÓW

    SKŁADNIKI
    borówki amerykańskie*, koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca – pektyna. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    100 g produktu sporządzono z 80 g owoców. Produkt pasteryzowany otrzymany przez odszypułkowanie owoców borówki amerykańskiej z dodatkiem koncentratu jabłkowego w celu otrzymania odpowiedniego poziomu pH.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 501 kJ/119 kcal
    Tłuszcz – <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,1 g
    Węglowodany – 26 g
    w tym cukry – 24 g
    Białko – 0,6 g
    Sól – <0,07 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 °C

    25,10 
  • BOTWINA NA ZUPĘ 480 g – KROKUS

    SKŁADNIKI
    liście (55 %) i korzeń (25 %) buraka ćwikłowego, woda, kwas mlekowy – regulator kwasowości, cukier, sól.

    OPIS
    Aby przygotować botwinę na zupę pozyskujemy młode liście i korzenie buraczków z najbliższych okolic. Surowiec trafia do nas bezpośrednio po zebraniu, liście są od razu cięte i blanszowane. Dodajemy uparowane buraczki. Całość zalewamy w słoju odrobiną zalewy z wody, soli, cukru, kwasu mlekowego i pasteryzujemy. Liście i buraczki są jędrne. Całość idealnie nadaje się na przygotowanie botwinki lub chłodniku.
    Aby przygotować zupę botwinkę wystarczy słoik botwiny połączyć z 1 l rosołu. Można dogotować ziemniaki lub przygotować ziemniaki dobierane, ewentualnie zabielić śmietaną, dosolić, dopieprzyć, posłodzić do smaku. Z naszej botwiny na zupę można równie szybko przygotować chłodnik – słoik połączyć z litrem kefiru, maślanki lub jogurtu naturalnego, dodać starte na grubych oczkach rzodkiewki i ogórki, ewentualnie dodać klika łyżek buraczków tartych KROKUS, posiekany koperek. Zarówno chłodnik jaki botwinkę można podawać z gotowanymi jajkami.

    Botwina na zupę:
    – Młode liście i korzenie buraczków ćwikłowych
    – Botwinka lub chłodnik w 20 min
    – Botwinka przez cały rok
    – Tylko 22 kcal w 100 g produktu

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 95 kJ/22 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 3,8 g
    w tym cukry: 1,5 g
    Białko: 1,8 g
    Sól: 0,5 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze od 0 °C do 30 °C

    10,90 
  • BRZOSKWINIE BEZ DODATKU CUKRU 310 g – KROKUS

    SKŁADNIKI
    brzoskwinie. Sporządzono z 250 g owoców na 100 g produktu.

    OPIS
    Brzoskwinie przetarte i zagęszczone. Produkt pasteryzowany.
    Produkcja tego wyrobu bez dodatku cukru wymaga staranności. Całe owoce ze skórką, rozparzamy, przecieramy przez gęste sita i zagęszczamy w wyparkach (kociołkach próżniowych gdzie temperatura wrzenia wynosi 80°C). Dzięki czemu produkt jest gładki i udaje się nam zachować więcej wartości odżywczej.
    Ponieważ nie dodajemy cukru ani innych substancji słodzących, jak sok winogronowy, produkt jest lekko kwaskowaty, bardzo delikatny w smaku. Dlatego właśnie jest to świetny produkt dla małych dzieci. Tym produktem można posmarować chleb z masłem, tost, bułkę czy rogalika. Dobrze smakują z naturalnymi serkami, kaszami, ryżem gotowanym na mleku. Proponujemy dodać je do porannej owsianki czy musli lub po prostu jeść same ze słoika.

    Brzoskwinie przetarte i zagęszczone:
    – bez dodatku cukru i innych substancji słodzących
    – zawierają naturalnie występujące cukry
    – całe owoce przetarte ze skórką
    – gładka, smarowna konsystencja
    – nietypowy smak

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 359 kJ/85 kcal
    Tłuszcz: 0,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 18 g
    w tym cukry: 15 g
    Białko: 1,8 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    16,40 
  • BRZOSKWINIE PLASTRY W LEKKIM SYROPIE BIO 350 g (190 g) (SŁOIK) – AARTS

    SKŁADNIKI
    brzoskwinia*, woda, cukier*, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 288 kJ /68 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 16 g
    w tym cukry: 16 g
    Białko: 0,5 g
    Sól:< 0,01 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce (max. 7°C) i spożyć w ciągu kilku dni

    14,40 
  • BURACZKI CZERWONE GOTOWANE NA PARZE BIO (POLSKA) 500 g

    Produkt sprzedawany na sztuki.

    Opakowanie: folia.

    Podana cena za jedną sztukę.

    Zalecane przechowywanie w temperaturze pokojowej od +15°C do +22°C

    Ceny świeżych warzyw i owoców zmieniamy w każdy piątek rano.

    6,50 
  • BURACZKI CZERWONE GOTOWANE TALARKI BIO (POLSKA) (około 0,40 kg)

    SKŁADNIKI
    Burak* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 158 kJ / 38 kcal
    Tłuszcz: 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 9,5 g
    w tym cukry: 6,5 g
    Błonnik: 2,2 g
    Białko: 1,8 g
    Sól: 0,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze do +21ᵒC.

    8,30 
  • BURACZKI DROBNO TARTE EKOLOGICZNE 480G – FOLWARK WĄSOWO

    FOLWARK WĄSOWO
    BURACZKI DROBNO TARTE EKOLOGICZNE 480G -FOLWARK WĄSOWO
    3265

    18,40 
  • BURACZKI GRUBO TARTE EKOLOGICZNE 430G – FOLWARK WĄSOWO

    FOLWARK WĄSOWO
    BURACZKI GRUBO TARTE EKOLOGICZNE 430G – FOLWARK WĄSOWO
    3124

    18,40 
  • BURACZKI KONSERWOWE KULKI BIO 300 g (180 g) – RUNOLAND

    SKŁADNIKI
    burak ćwikłowy* (60 %), woda, cukier trzcinowy*, ocet, sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Buraczki konserwowe kulki. Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 215 kJ/51 kcal
    Tłuszcz – 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 12 g
    w tym cukry – 10 g
    Białko – 1,2 g
    Sól – 0,6 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 ℃.

    8,70