Wyświetlanie 41–60 z 312 wyników
-
6,40 zł
CIECIERZYCA KONSERWOWA BIO 400 g – NATURAVENA
SKŁADNIKI
Ekologiczna ciecierzyca, wodaOPIS
Ciecierzyca bardziej znana jest pod nazwą cieciorka. Należy do roślin strączkowych. Jest łagodna, a po przygotowaniu ma kremową konsystencję. Idealna do humusu.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 303 kJ/72 kcal
Tłuszcz 1,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g
Węglowodany 8,6 g
w tym cukry 0 g
Błonnik 4,5 g
Białko 4,3 g
Sól 0,05 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, soje, SELER, seza, łubinZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, daleko od źródeł ciepła i wilgoci.
Po otwarciu przechowywać w lodówce w innym pojemniku przeznaczonym do żywności, spożyć w ciągu 3 dni. -
8,10 zł
CIECIERZYCA W ZALEWIE EKOLOGICZNA 220G -BIO EUROPA
SKŁADNIKI
ciecierzyca*, woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Może stanowić dodatek do zimnych lub ciepłych dań. W przypadku spożycia na ciepło podgrzać całą zawartość słoiczka, nie doprowadzać do zagotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartosc energetyczna: 588 kJ / 140 kcal
Tłuszcz: 2,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0 g
Weglowodany: 18 g
w tym cukry: 0,3 g
Błonnik: 7,2 g
Białko: 7,9 g
Sól: 0,40 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin. -
7,70 zł
ĆWIKŁA Z CHRZANEM BIO 300 g – RUNOLAND
SKŁADNIKI
burak ćwikłowy* (83 %), chrzan* (15 %), ocet*, cukier trzcinowy*, sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 197 kJ/47 kcal
Tłuszcz – 0,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 11 g
w tym cukry – 6,3 g
Białko – 2,2 g
Sól – 0,9 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze +4°C -
13,30 zł
CYTRYNA W SYROPIE Z MIODEM BIO 220 g – KAMIONNA
SKŁADNIKI
cytryna* 39 %, cukier trzcinowy*, woda, miód* 1 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczne plastry cytryny w syropie z cukru trzcinowego z dodatkiem miodu. Cytryny w syropie można dodać do napojów, deserów i drinków.
Produkt pasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 757 kJ/178 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 43 g
w tym cukry: 40 g
Białko: 0,5 g
Sól: 0,09 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce do 8 dni. -
16,10 zł
CYTRYNA Z IMBIREM W SYROPIE EKOLOGICZNA 220G – BATOM
SKŁADNIKI
cytryna* (41 %), cukier trzcinowy* (40 %), woda, imbir* (1 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Idealny dodatek do napojów, deserów, słodkich dań. Produkt pasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 747 kJ / 176 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 43 g
w tym cukry: 40 g
Białko: 0,5 g
Sól: 0,09 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w ciemnym miejscu, po otwarciu w lodówce do 5 dni -
14,20 zł
CZARNE OLIWKI W SOLANCE BIO 280 g – VITALIANA
SKŁADNIKI
czarne oliwki*, woda, ocet winny*, sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy
*produkt pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznychOPIS
Oliwki są ważnymi komponentami kuchni śródziemnomorskiej.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 927 kJ/25 kcal
Tłuszcz 23,41 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,64 g
Węglowodany 1,36 g
w tym cukry <0,1 g
Błonnik 2,64 g
Białko 0,97 g
Sól 1,80 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej, daleko od źródeł ciepła. Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niż 10 dni. -
17,70 zł
CZARNE PORZECZKI I JABŁKA BEZ DODATKU CUKRU 310 g – KROKUS
SKŁADNIKI
czarne porzeczki (50 %), jabłka (50 %). Sporządzono z 180 g owoców na 100 g produktu.OPIS
Czarne porzeczki i jabłka przetarte i zagęszczone. Produkt pasteryzowany.
Produkcja tego wyrobu bez dodatku cukru wymaga staranności. Całe owoce ze skórką, rozparzamy, przecieramy przez gęste sita i zagęszczamy w wyparkach (kociołkach próżniowych gdzie temperatura wrzenia wynosi 80°C). Dzięki czemu produkt jest gładki i udaje się nam zachować więcej wartości odżywczych.
Ponieważ nie dodajemy cukru ani innych substancji słodzących, jak sok winogronowy, produkt jest wyraźny w smaku. Przebija się intensywny smak czarnych porzeczek, który jest niewątpliwą zaletą.
Tym produktem można posmarować chleb z masłem, tost, bułkę czy rogalika. Dobrze smakują z naturalnymi serkami, kaszami, ryżem gotowanym na mleku. Proponujemy dodać je do porannej owsianki czy musli. Można z nich również przygotować ciekawy sos do mięsa.Czarne porzeczki i jabłka przetarte i zagęszczone:
– bez dodatku cukru i innych substancji słodzących
– zawierają naturalnie występujące cukry
– całe owoce przetarte ze skórką
– gładka, smarowna konsystencjaWARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 350 kJ/82 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 19 g
w tym cukry: 15 g
Białko: 1,6 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce. -
20,60 zł
CZOSNEK KISZONY BIO 200 g (120 g) – SĄTYRZ
SKŁADNIKI
czosnek*, koper*, chrzan*, naturalna solanka źródlana. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Czosnek kiszony w naturalnej solance źródlanej. Produkt niepasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 241 kJ/57 kcal
Tłuszcz: 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 9,6 g
w tym cukry: 9,6 g
Białko: 4,3 g
Sól: 2,26 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w warunkach chłodniczych, po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni. -
1,40 zł
FASOLA CZERWONA KIDNEY KONSERWOWA BIO 400 g – NATURAVENA
SKŁADNIKI
Ekologiczna czerwona fasola Kidney, wodaOPIS
Czerwona fasola, zwana też fasolą kidney to składnik, z którego słynie kuchnia meksykańska. Jest podstawą chili con carne, burritos, a także wielu zup i sałatek. Może być także świetnym pomysłem na obiad, a dodatkowo jest bardzo sycąca. Jest bogata w białko i błonnik pokarmowy. Jest idealnym dodatkiem do zbilansowanej diety.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 222 kJ/53 kcal
Tłuszcz 0,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 5,3 g
w tym cukry 0 g
Błonnik 5,8 g
Białko 4,4 g
Sól 0,05 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, daleko od źródeł ciepła i wilgoci.
Po otwarciu przechowywać w lodówce w innym pojemniku przeznaczonym do żywności, spożyć w ciągu 3 dni. -
7,00 zł
FASOLKA CZERWONA KIDNEY BIO 200 g (120 g) (PUSZKA) – LA BIO IDEA
SKŁADNIKI
czerwona fasola kidney*, woda, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Czerwona fasola polecana jest osobom na diecie wegetariańskiej lub wegańskiej, ponieważ zapewnia sporą dawkę błonnika. Daje szybkie uczucie sytości, co sprawia, że możemy zjeść mniej by bardziej zaspokoić głód.
W każdej kuchni powinno znaleźć się miejsce na chociaż jedną, awaryjną puszkę fasoli czerwonej. Pomoże Ci w przygotowywaniu szybkiej sałatki, gdy nagle odwiedzą Cię znajomi lub rodzina.
Pamiętaj, że taka gotowa fasola nie wymaga już dodatkowej obróbki termicznej, wiec można ją zjeść nawet prosto z puszki!
Produkt sterylizowany. Wysoka zawartość białka.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna: 425 kJ/101 kcal
Tłuszcz: 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 14 g
w tym cukry: 1,2 g
Błonnik: 6,2 g
Białko: 7,2 g
Sól: 0,6 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
8,10 zł
FASOLKA KIDNEY W ZALEWIE W SŁOIKU EKOLOGICZNA 350G – BIO AZJA
SKŁADNIKI
fasolka kidney*, woda, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Może stanowić dodatek do zimnych lub ciepłych dań. W przypadku spożycia na ciepło podgrzać całą zawartość słoiczka, nie doprowadzać do wrzenia.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 423 kJ / 100 kcal
Tłuszcz: 0,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 13 g
w tym cukry: 1,5 g
Błonnik: 7,0 g
Białko: 7,7 g
Sól: 0,5 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.