Wyświetlanie 61–80 z 311 wyników

  • FASOLKA W SOSIE POMIDOROWYM BIO 360 g – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    fasola biała* (60 %), sos pomidorowy (40 %) [woda, przecier pomidorowy* (6,8 %) cukier trzcinowy*, sól morska, ocet winny*, skrobia kukurydziana* (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Produkt gotowy do spożycia.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 320 kJ / 76 kcal
    Tłuszcz – 0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 g
    Węglowodany – 11 g
    w tym cukry – 4,5 g
    Błonnik – 5,2 g
    Białko – 4,2 g
    Sól – 1,0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.

    8,70 
  • FASOLKA ZIELONA W ZALEWIE W SŁOIKU EKOLOGICZNA 185G – BIO EUROPA

    SKŁADNIKI
    fasolka szparagowa zielona* 54,4 %, woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Może stanowić dodatek do zimnych lub ciepłych dań. W przypadku spożycia na ciepło podgrzać całą zawartość słoiczka, nie doprowadzać do zagotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartosc energetyczna: 110 kJ / 26 kcal
    Tłuszcz: 0,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Weglowodany: 2,9 g
    w tym cukry: 0,8 g
    Błonnik: 2,6 g
    Białko: 1,6 g
    Sól: 0,43 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.

    7,70 
  • GROSZEK ZIELONY KONSERWOWY BIO 400 g – NATURAVENA

    SKŁADNIKI
    Ekologiczny zielony groszek, woda

    OPIS
    Groszek zielony to jedno z najbardziej uniwersalnych warzyw świata – pasuje do niemal każdej sałatki czy zupy, jak i dań mięsnych – od słodkawych, po bardzo ostre. Jedna z obowiązkowych pozycji w każdej kuchni, lubiany przez najmłodszych, jak i dorosłych.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 303 kJ/72 kcal
    Tłuszcz 0,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
    Węglowodany 10,5 g
    w tym cukry 0 g
    Błonnik 4,1 g
    Białko 4,8 g
    Sól 0,05 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, daleko od źródeł ciepła i wilgoci.
    Po otwarciu przechowywać w lodówce w innym pojemniku przeznaczonym do żywności, spożyć w ciągu 3 dni.

    1,40 
  • GROSZEK ZIELONY W ZALEWIE BIO 300 g (200 g) (SŁOIK) – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    groszek zielony*, woda, cukier trzcinowy*, sól. (* certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Może stanowić dodatek do zimnych lub ciepłych dań. W przypadku spożycia na ciepło podgrzać całą zawartość słoiczka, nie doprowadzać do zagotowania.
    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po odsączeniu
    Wartość energetyczna: 342 kJ/81 kcal
    Tłuszcz: 0,6 g
    w tym kwasy nasycone: 0 g
    Węglowodany: 11 g
    w tym cukry: 3,9 g
    Błonnik: 5,1 g
    Białko: 5,3 g
    Sól: 0,6 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.

    12,40 
  • GROSZEK ZIELONY W ZALEWIE EKOLOGICZNY 230G – BIO EUROPA

    SKŁADNIKI
    groszek zielony*, woda, miód*, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Może stanowić dodatek do zimnych lub ciepłych dań. W przypadku spożycia na ciepło podgrzać całą zawartość słoiczka, nie doprowadzać do zagotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartosc energetyczna: 306 kJ / 73 kcal
    Tłuszcz: 0,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Weglowodany: 9,1 g
    w tym cukry: 1,4 g
    Błonnik: 4,5 g
    Białko: 5,4 g
    Sól: 0,5 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.

    9,00 
  • GRUSZKA W OCCIE 700 g (400 g) – KROKUS

    GRUSZKA W OCCIE 700 g (400 g) – KROKUS

    SKŁADNIKI
    gruszki, woda, cukier, ocet spirytusowy, ziele angielskie, liść laurowy.

    OPIS
    Gruszki w occie to obrane połówki gruszek w lekkiej zalewie octowej o wysublimowanym, słodko – kwaśnym smaku. Owoce są jędrne, jasne, nie rozpadają się. Prezentują się równie dobrze jak smakują. Swoim zachęcającym wyglądem podnoszą estetykę i atrakcyjność serwowanych potraw.
    To świetny dodatek do jasnych mięs, smakuje świetnie w sałatkach np. z rukolą i orzechami. Pasują również do dań kuchni azjatyckiej. Mogą stanowić składnik pizzy i dań z kurczakiem.

    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 399 kJ/95 kcal
    Tłuszcz: 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 25 g
    w tym cukry: 20 g
    Białko: 0,3 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce

    20,10 
  • GRUSZKA W SYROPIE 720 g (360 g) – KROKUS

    GRUSZKA W SYROPIE 720 g (360 g) – KROKUS

    SKŁADNIKI
    gruszki, woda, cukier.

    OPIS
    Nasze gruszki w syropie produkujemy ze starej odmiany Konferencja. W słoiku znajdują się ręcznie obrane połówki gruszek w esencjonalnej zalewie. Owoce są jędrne, jasne, słodkie. Nasze gruszki w syropie zdobyły znak Jakość Tradycja przyznawany tradycyjnym produktom najwyższej jakości.
    Gruszki w syropie do dobry składnik sałatek owocowych czy lodów. Dzięki temu, że gruszki są twarde dobrze sprawdzają się, jako dodatek do ciast np. do tortu czekoladowego. Mogą stanowić składnik pizzy i dań z kurczakiem. W połączeniu z papryką chili i czekoladą tworzą niecodzienny deser.

    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 429 kJ/102 kcal
    Tłuszcz: 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 27 g
    w tym cukry: 24 g
    Białko: 0,3 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.

    20,10 
  • GRUSZKI W ZALEWIE KORZENNEJ 530 g (270 g) – KROKUS

    GRUSZKI W ZALEWIE KORZENNEJ 530 g (270 g) – KROKUS

    SKŁADNIKI
    gruszki, woda, cukier, ocet spirytusowy, cynamon, goździki.

    OPIS
    Gruszka korzenna to całe połówki gruszek w zalewie z octu, cynamonu i goździków. Produkt pasteryzowany.
    Gruszki korzenne to świetny dodatek do jasnych mięs, z rukolą tworzy zaskakującą sałatkę, mogą stanowić dodatek do schabu, w połączeniu z orzechami i śmietaną stworzą niecodzienny sos do makaronu. Mogą być podstawą ciepłych przystawek. Sprawdzają się również w słodkich połączeniach tj, z ciastem drożdżowym, w tartaletkach.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 462 kJ/111 kcal
    Tłuszcz: 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 28 g
    w tym cukry: 25 g
    Białko: 0,2 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.

    18,10 
  • IMBIR MARYNOWANY DO SUSHI BIO 190 g (118 g) – GINGER PEOPLE

    SKŁADNIKI
    imbir* (60 %), cukier trzcinowy*, ocet ryżowy*, woda, sól, regulator kwasowości – kwas cytrynowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Cienko pokrojony marynowany imbir. Stosowany jako dodatek do sushi.
    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 476 kJ/112 kcal
    Tłuszcz – 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 28 g
    w tym cukry – 24 g
    Białko – 0 g
    Sól – 0,48 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    16,70 
  • JABŁKA BEZ DODATKU CUKRU 310 g – KROKUS

    SKŁADNIKI
    jabłka. Sporządzono z 190 g owoców na 100 g produktu.

    OPIS
    Jabłka przetarte i zagęszczone. Produkt pasteryzowany.
    Produkcja tego wyrobu bez dodatku cukru wymaga staranności. Całe owoce ze skórką, rozparzamy, przecieramy przez gęste sita i zagęszczamy w wyparkach (kociołkach próżniowych gdzie temperatura wrzenia wynosi 80°C). Dzięki czemu produkt jest gładki i udaje się nam zachować więcej wartości odżywczych.
    Ponieważ nie dodajemy cukru ani innych substancji słodzących, jak sok winogronowy, produkt jest lekko kwaskowaty, bardzo delikatny w smaku. Dlatego właśnie jest to świetny produkt dla małych dzieci.
    Tym produktem można posmarować chleb z masłem, tost, bułkę czy rogalika. W połączeniu z orzechami czy migdałami dają zbilansowany posiłek bogaty w białka, węglowodany i zdrowe tłuszcze. Dobrze smakują z naturalnymi serkami, jogurtami, kaszami, ryżem gotowanym na mleku. Proponujemy dodać je do porannej owsianki czy musli. Możemy je dodawać do ciast, jako zamiennik płynnego tłuszczu (np. oleju) czy glazurować nimi mięso na grilla.

    Jabłka przetarte i zagęszczone:
    – bez dodatku cukru i innych substancji słodzących
    – zawierają naturalnie występujące cukry
    – całe owoce przetarte ze skórką
    – gładka, smarowna konsystencja

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 349 kJ/82 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 20 g
    w tym cukry: 16 g
    Białko: 0,5 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    15,00 
  • KALAFIOR KISZONY EKOLOGICZNY 850G (450G) SŁOIK – SĄTYRZ

    SKŁADNIKI
    kalafior*, marchew*, koper*, chrzan*, czosnek*, naturalna solanka źródlana. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt wytwarzany tradycyjnie, niepasteryzowany z naturalnie występującymi kulturami bakterii kwasu mlekowego.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 38 kJ/9 kcal
    Tłuszcz: <0,06 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,04 g
    Węglowodany: 0,7 g
    w tym cukry: <0,15 g
    Białko: 0,6 g
    Sól: 2,6 g

    UWAGA
    Wybrzuszone wieczko nie wpływa na jakość produktu, jest naturalnym efektem kiszenia. Nie wstrząsać, otwierać powoli.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +4 do +8°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni.

    22,70 
  • KALAFIOR MARYNOWANY W ZALEWIE CURRY BIO 540 ml – ZAKWASOWNIA

    SKŁADNIKI
    zalewa curry* 54 % [woda, ocet spirytusowy*, cukier trzcinowy*, sól, przyprawa curry*, musztarda* (zawiera GORCZYCĘ*)], kalafior* 44 %, papryka chili*, liść laurowy*, ziele angielskie*. (* certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Zamknęliśmy w słoiku sezonowy kalafior w przepysznej zalewie curry. Dzięki temu zachowaliśmy jego chrupkość. Idealny jako przekąska albo dodatek do dań.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 147 kJ/36 kcal
    Tłuszcz: 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 7,9 g
    w tym cukry: 5,8 g
    Błonnik: 1,1 g
    Białko: 1,1 g
    Sól: 0,8 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać SOJĘ, SELER, ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE, nasiona sezamu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 4 dni.

    34,50 
  • KAPARY MARYNOWANE BIO 100 g (50 g) – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    kapary*, woda, ocet winny*, sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Idealne jako dodatek do sałatek, pizzy, potraw z makaronu oraz dań mięsnych lub rybnych.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 97 kJ / 23 kcal
    Tłuszcz – 0,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 1,4 g
    w tym cukry -1,0 g
    Błonnik – 3,3 g
    Białko – 1,9 g
    Sól – 5,9 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w warunkach chłodniczych i spożyć w ciągu 10 dni.

    8,60 
  • KAPARY OWOCE EKOLOGICZNE 370G – CAMPOMAR NATURE

    SKŁADNIKI
    owoce kaparów*, woda, sól, ocet winny* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Idealne do sałatek oraz jako dodatek do sosów do mięs i ryb.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 138 kJ/33 kcal
    Tłuszcz: 0,2 g
    W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 6,3 g
    w tym cukry: 0,3 g
    Błonnik: 1,4 g
    Białko: 1,6 g
    Sól: 6,3 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    19,00 
  • KAPARY W OCCIE BIO 140 g – VITALIANA

    SKŁADNIKI
    kapary*, woda, ocet winny*, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy
    *produkt pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych

    OPIS
    Kapary w zalewie octowej to bardzo popularny składnik potraw włoskich (mają ostry smak, który dodaje daniom pikantności).

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 97 kJ/23 kcal
    Tłuszcz 0,42 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
    Węglowodany 1,36 g
    w tym cukry 1 g
    Błonnik 3,27 g
    Białko 1,90 g
    Sól 5,85 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej, daleko od źródeł ciepła.
    Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niż 10 dni.

    11,80 
  • KAPUSTA CZERWONA KISZONA BIO 450 g – SĄTYRZ

    SKŁADNIKI
    kapusta czerwona*, sól kamienna niejodowana. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt niepasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 154 kJ/37 kcal
    Tłuszcz: 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 6,2 g
    w tym cukry: <0,2 g
    Białko: 2,7 g
    Sól: 1,9 g

    UWAGA
    Wybrzuszone wieczko nie wpływa na jakość produktu, jest naturalnym efektem kiszenia. Nie wstrząsać, otwierać powoli.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +4 do +8°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 7 dni.

    15,20 
  • KAPUSTA CZERWONA MODRA 500 g – KROKUS

    KAPUSTA CZERWONA MODRA 500 g – KROKUS

    SKŁADNIKI
    kapusta czerwona, cebula, cukier, olej rzepakowy, koncentrat jabłkowy, kwas mlekowy – regulator kwasowości, sól, rodzynki.

    OPIS
    Nasza kapusta czerwona „modra” ma intensywny różowawy kolor. Nie zawiera powszechnie dodawanego octu. Rodzynki nadają jej delikatny słodki smak. Po otwarciu słoika unosi się przyjemny aromat. Paski kapusty, dość ciasno upakowane w słoju, są jędrne.
    Kapusta, rolada i kluski śląskie to oczywisty wybór. Równie dobrze smakuje z pieczoną kaczką czy gęsią. Sprawdza się również, jako porcja warzyw do pierogów ruskich z mięsem, kotletów mielonych, klopsów i rolad.

    Kapusta czerwona:
    – Bez octu i zagęstników
    – Gotowe po otwarciu słoika
    – Spore jędrne paski

    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 534 kJ/127 kcal
    Tłuszcz: 4,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 19 g
    w tym cukry: 13 g
    Białko: 2,1 g
    Sól: 0,9 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.

    14,10