Wyświetlanie wszystkich wyników: 25
-
18,80 zł
CZEKOLADA GORZKA Z TRUSKAWKAMI W KSZTAŁCE SERCA BEZ DODATKU CUKRU BEZGLUTENOWA 80 g – SANTINI
SKŁADNIKI
miazga kakaowa, substancja słodząca: ksylitol, truskawki liofilizowane 6 %, tłuszcz kakaowy.
Masa kakaowa minimum 72 %.OPIS
Wyraź uczucie z aromatycznymi truskawkami w delikatnej, gorzkiej czekoladzie w kształcie serca. Prezent nie tylko na Walentynki!
Zawiera substancję słodzącą. Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 2060 kJ/493 kcal
Tłuszcz: 38 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 23 g
Węglowodany: 33 g
w tym cukry: 1,1 g
poliole: 26 g
Błonnik: 13 g
Białko: 8,3 g
Sól: 0,02 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w temperaturze od +12 do +20 °C i wilgotności do 60 %. -
19,30 zł
CZEKOLADA MLECZNA Z MALINĄ, TRUSKAWKĄ I PORZECZKĄ BEZ DODATKU CUKRU BEGLUTENOWA 80 g – SANTINI
SKŁADNIKI
czekolada mleczna 91 %, maltitol (substancja słodząca), tłuszcz kakaowy, MLEKO pełne w proszku, miazga kakaowa, emulgator: lecytyny (z SOI), naturalny aromat waniliowy, owoce liofilizowane 9 %: truskawki 3 %, czarna porzeczka 3 %, maliny 3 %.
Masa kakaowa minimum 33,9 %.OPIS
Czekolada mleczna bez dodatku cukru, słodzona maltitolem. Udekorowana liofilizowanymi owocami – maliną, truskawką i czarną porzeczką. Zawiera naturalnie występujące cukry.
Zawiera substancję słodzącą. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 2475 kJ/512 kcal
Tłuszcz – 43 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 26 g
Węglowodany – 58 g
w tym cukry – 9,1 g
poliole – 38 g
Błonnik – 4,5 g
Białko – 8,2 g
Sól – 0,22 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZECHY.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w temperaturze od +12 do +20 °C i wilgotności do 60 %. -
16,90 zł
KSYLITOL (CUKIER BRZOZOWY) FIŃSKI ORYGINALNY 250G – SANTINI
SKŁADNIKI
100 % ksylitol (substancja słodząca)OPIS
Ksylitol, nazywany „cukrem brzozowym” to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie z brzozy. Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza, że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240 kcal na 100 g, czyli 12 kcal na łyżeczkę (5 g). Wytwarzanie ksylitolu odbywa się bez udziału drożdży. Ksylitol nie fermentuje i nie ulega karmelizacji.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna: 1000 kJ/240 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 99,8 g
w tym cukry: 0,2 g
w tym alkohole wielowodorotlenowe: 98,5 g
Białko: 0 g
Sól: 0,01 gSPOSÓB UŻYCIA
– jako słodzik stołowy, gdzie jedna łyżeczka ksylitolu odpowiada około 1 łyżeczce cukru białego.
– do słodzenia potraw, deserów, napojów
– do wypieków z uwzględnieniem, że ksylitol nie jest pożywką dla drożdży oraz, że jest mocno higroskopijny i nie ulega karmelizacji.UWAGA
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Nie podawać dzieciom do 3 roku życiaZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25 stopni Celsjusza. -
31,60 zł
KSYLITOL (CUKIER BRZOZOWY) FIŃSKI, ORYGINALNY 500G – SANTINI
SKŁADNIKI
100 % ksylitol (substancja słodząca)OPIS
Ksylitol, nazywany „cukrem brzozowym” to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie z brzozy. Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza, że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240 kcal na 100 g, czyli 12 kcal na łyżeczkę (5 g). Wytwarzanie ksylitolu odbywa się bez udziału drożdży. Ksylitol nie fermentuje i nie ulega karmelizacji.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna: 1000 kJ/240 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 99,8 g
w tym cukry: 0,2 g
w tym alkohole wielowodorotlenowe: 98,5 g
Białko: 0 g
Sól: 0,01 gSPOSÓB UŻYCIA
– jako słodzik stołowy, gdzie jedna łyżeczka ksylitolu odpowiada około 1 łyżeczce cukru białego.
– do słodzenia potraw, deserów, napojów
– do wypieków z uwzględnieniem, że ksylitol nie jest pożywką dla drożdży oraz, że jest mocno higroskopijny i nie ulega karmelizacji.UWAGA
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Nie podawać dzieciom do 3 roku życiaZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25 stopni Celsjusza. -
52,40 zł
KSYLITOL 1KG – SANTINI
SKŁADNIKI
100 % ksylitol (substancja słodząca)OPIS
Ksylitol, nazywany „cukrem brzozowym” to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie z brzozy. Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza, że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240 kcal na 100 g, czyli 12 kcal na łyżeczkę (5 g). Wytwarzanie ksylitolu odbywa się bez udziału drożdży. Ksylitol nie fermentuje i nie ulega karmelizacji.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna: 1000 kJ/240 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 99,8 g
w tym cukry: 0,2 g
w tym alkohole wielowodorotlenowe: 98,5 g
Białko: 0 g
Sól: 0,01 gSPOSÓB UŻYCIA
– jako słodzik stołowy, gdzie jedna łyżeczka ksylitolu odpowiada około 1 łyżeczce cukru białego.
– do słodzenia potraw, deserów, napojów
– do wypieków z uwzględnieniem, że ksylitol nie jest pożywką dla drożdży oraz, że jest mocno higroskopijny i nie ulega karmelizacji.UWAGA
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Nie podawać dzieciom do 3 roku życiaZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25 stopni Celsjusza. -
32,20 zł
KSYLITOL C KRYSTALICZNY 500G – SANTINI
SKŁADNIKI
100 % ksylitol (substancja słodząca)OPIS
Ksylitol, nazywany „cukrem brzozowym” to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie z brzozy.
Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza, że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240 kcal na 100 g, czyli 12 kcal na łyżeczkę (5 g).
Wytwarzanie ksylitolu odbywa się bez udziału drożdży. Ksylitol nie fermentuje i nie ulega karmelizacji.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna: 1000 kJ/240 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 99,8 g
w tym cukry: 0,2 g
w tym alkohole wielowodorotlenowe: 98,5 g
Białko: 0 g
Sól: 0,01 gSPOSÓB UŻYCIA
– jako słodzik stołowy, gdzie jedna łyżeczka ksylitolu odpowiada około 1 łyżeczce cukru białego.
– do słodzenia potraw, deserów, napojów
– do wypieków z uwzględnieniem, że ksylitol nie jest pożywką dla drożdży oraz, że jest mocno higroskopijny i nie ulega karmelizacji.UWAGA
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Nie podawać dzieciom do 3 roku życia.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25 stopni Celsjusza. -
20,40 zł
KSYLITOL W SASZETKACH (40 x 5 g) 200 g – SANTINI
SKŁADNIKI
100 % ksylitol (substancja słodząca)OPIS
Ksylitol, nazywany „cukrem brzozowym” to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie z brzozy. Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza, że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240 kcal na 100 g, czyli 12 kcal na łyżeczkę (5 g). Wytwarzanie ksylitolu odbywa się bez udziału drożdży. Ksylitol nie fermentuje i nie ulega karmelizacji.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna: 1000 kJ/240 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 99,8 g
w tym cukry: 0,2 g
w tym alkohole wielowodorotlenowe: 98,5 g
Białko: 0 g
Sól: 0,01 gSPOSÓB UŻYCIA
– jako słodzik stołowy, gdzie jedna łyżeczka ksylitolu odpowiada około 1 łyżeczce cukru białego.
– do słodzenia potraw, deserów, napojów
– do wypieków z uwzględnieniem, że ksylitol nie jest pożywką dla drożdży oraz, że jest mocno higroskopijny i nie ulega karmelizacji.UWAGA
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Nie podawać dzieciom do 3 roku życiaZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25 stopni Celsjusza.