Wyświetlanie 1–20 z 26 wyników

  • BATON MALINOWY BEZGLUTENOWY, BEZ BARWNIKÓW I KOSERWANTÓW – FRUPP

    SKŁADNIKI
    maliny (32 %), zagęszczone soki i ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok jabłkowy), fruktooligosacharydy (A)* i/lub inulina (B)*, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny. (*Obecność składnika A, B – patrz przy numerze partii).

    OPIS
    Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.
    Bez dodatku tłuszczu i soli. Bogaty w błonnik.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1256 kJ/300 kcal
    Tłuszcz: 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 53 g
    w tym cukry: 39 g
    Błonnik: 36 g
    Białko: 3,2 g
    Sól: 0,02 g

    Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Spożyć bezpośrednio po otwarciu.

    4,40 
  • BATON TRUSKAWKOWY BEZGLUTENOWY, BEZ BARWNIKÓW I KONSERWANTÓW 10G – FRUPP

    SKŁADNIKI
    truskawki (26%), zagęszczone soki i ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok jabłkowy), fruktooligosacharydy (A)* i/lub inulina (B)*, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny. (*Obecność składnika A, B – patrz przy numerze partii).

    OPIS
    Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.
    Bez dodatku tłuszczu i soli. Bogaty w błonnik.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1401 kJ/334 kcal
    Tłuszcz: 1,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 63 g
    w tym cukry: 41 g
    Błonnik: 31 g
    Białko: 2,1 g
    Sól: 0,02 g

    Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Spożyć bezpośrednio po otwarciu.

    3,90 
  • BUDYŃ O SMAKU MALINOWYM BEZGLUTENOWY 40 g – CELIKO

    SKŁADNIKI
    skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, sok z buraka w proszku (maltodekstryna, sok z buraka), zagęszczony sok malinowy w proszku 0,5 % (maltodekstryna, sok malinowy), aromat.

    OPIS
    Smaczny budyń o smaku malin bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry. TERAZ W NOWEJ SZACIE GRAFICZNEJ!
    Charakteryzuje się wyjątkową, puszystą i kremową konsystencją. Produkt odpowiedni dla WEGAN – możesz przygotować również na napoju roślinnym. Świetnie nadaje się do wypieków.
    Opakowanie budyniu wystarcza na przygotowanie 4 porcji po 150 g.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Z 0,5 l zimnego MLEKA* odlać 1/2 szklanki, wsypać zawartość opakowania i dobrze rozmieszać. Do reszty MLEKA dodać 2 łyżki cukru (ok. 40 g) i zagotować. Do gotującego się MLEKA wlać rozprowadzony w MLEKU proszek, ciągle mieszając gotować jeszcze przez chwilę. Do uprzednio wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy budyń i pozostawić do stężenia.
    * Do przyrządzenia budyniu można również użyć napoju roślinnego wegańskiego (kokosowego, ryżowego).

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g budyniu w proszku
    Wartość energetyczna – 1456 kJ/348 kcal
    Tłuszcz – 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 86,6 g
    w tym cukry – 0,3 g
    Białko – 0,3 g
    Sól – 0,04 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    1,40 
  • CUKIER KORZENNY BEZGLUTENOWY 32 g – CELIKO

    SKŁADNIKI
    cukier, przyprawa korzenna (cynamon, goździki, owoc kolendry, liść laurowy, imbir, ziele angielskie) – 15 %.

    OPIS
    Idealnie nadaje się do przygotowywania domowych ciast i wypieków, a także jako składnik deserów różnego typu.

    Przepis na ciasteczka korzenne
    Składniki:
    – 100 g skrobi ziemniaczanej
    – 50 g mąki ryżowej
    – 50 g cukru
    – 2 żółtka
    – 40 g masła
    – 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    – 1-2 łyżeczki cukru korzennego

    Sposób przyrządzenia:
    1. Skrobię ziemniaczaną, mąkę ryżową, cukier i proszek do pieczenia wysyp na stolnicę
    2. Dodaj posiekane MASŁO, żółtka i cukier korzenny. Szybko zagnieć ciasto. Jeżeli ciasto będzie bardzo miękkie, to włóż je do lodówki na 30 minut
    3. Następnie ciasto rozwałkuj na grubość około 0,5 cm i wytnij różne wzory ciasteczek
    4. Ciasteczka ułóż na blaszce posmarowanej tłuszczem lub wyłożonej pergaminem i piecz w temperaturze 160 °C przez około 15 minut

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    1,80 
  • FRUPP DAY KOSTKI OWSIANE JABŁKO – CYNAMON BEZGLUTENOWE 25 g – CELIKO

    SKŁADNIKI
    płatki OWSIANE (44 %), jabłko (14,8 %), zagęszczony sok jabłkowy, ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy); olej kokosowy, cynamon (1,8 %).

    OPIS
    FRUPP Day to liofilizowane przekąski oparte na płatkach owsianych i owocach – w formie pysznych i wygodnych kostek, gotowych do schrupania. Idealnie sprawdzą się na (drugie) śniadanie, w pracy, szkole lub zawsze, gdy dopadnie Cię głód. Dzięki zastosowaniu procesu liofilizacji w przekąskach zachowane zostały składniki odżywcze i walory smakowe.
    1 opakowanie (25 g) stanowi 1 porcję. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.
    Pakowano w atmosferze ochronnej.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1936 kJ/461 kcal
    Tłuszcz: 15 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 10 g
    Węglowodany: 70 g
    w tym cukry: 37 g
    Błonnik: 8,7 g
    Białko: 7,8 g
    Sól: 0,01 g
    Wartość średnia uwzględniająca sezonową zmienność owoców.
    Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać dwutlenek siarki.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Produkt szczelnie zamknięty przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Spożyć bezpośrednio po otwarciu.

    6,80 
  • FRUPP DAY KOSTKI OWSIANE JAGODA – ARONIA BEZGLUTENOWE 25 g – CELIKO

    SKŁADNIKI
    płatki OWSIANE (40 %), ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy); jagoda (12,6 %), olej kokosowy, zagęszczony sok z aronii (6 %), naturalny aromat.

    OPIS
    FRUPP Day to liofilizowane przekąski oparte na płatkach owsianych i owocach – w formie pysznych i wygodnych kostek, gotowych do schrupania. Idealnie sprawdzą się na (drugie) śniadanie, w pracy, szkole lub zawsze, gdy dopadnie Cię głód. Dzięki zastosowaniu procesu liofilizacji w przekąskach zachowane zostały składniki odżywcze i walory smakowe.
    1 opakowanie (25 g) stanowi 1 porcję. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.
    Pakowano w atmosferze ochronnej.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1959 kJ/466 kcal
    Tłuszcz: 14 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 10 g
    Węglowodany: 73 g
    w tym cukry: 38 g
    Błonnik: 9,9 g
    Białko: 7,4 g
    Sól: 0,01 g
    Wartość średnia uwzględniająca sezonową zmienność owoców.
    Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Produkt szczelnie zamknięty przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Spożyć bezpośrednio po otwarciu.

    6,80 
  • FRUPP DAY KOSTKI OWSIANE MALINA – SŁONECZNIK BEZGLUTENOWE 25 g – CELIKO

    SKŁADNIKI
    płatki OWSIANE (37 %), ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy); słonecznik (16,3 %), malina (10,8 %), olej kokosowy, zagęszczony sok jabłkowy.

    OPIS
    FRUPP Day to liofilizowane przekąski oparte na płatkach owsianych i owocach – w formie pysznych i wygodnych kostek, gotowych do schrupania. Idealnie sprawdzą się na (drugie) śniadanie, w pracy, szkole lub zawsze, gdy dopadnie Cię głód. Dzięki zastosowaniu procesu liofilizacji w przekąskach zachowane zostały składniki odżywcze i walory smakowe.
    1 opakowanie (25 g) stanowi 1 porcję. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.
    Pakowano w atmosferze ochronnej.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 2232 kJ/533 kcal
    Tłuszcz: 20 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 10 g
    Węglowodany: 69 g
    w tym cukry: 32 g
    Błonnik: 12 g
    Białko: 12 g
    Sól: 0,01 g
    Wartość średnia uwzględniająca sezonową zmienność owoców.
    Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Produkt szczelnie zamknięty przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Spożyć bezpośrednio po otwarciu.

    6,80 
  • FRUPP DAY KOSTKI OWSIANE TRUSKAWKA – CZEKOLADA BEZGLUTENOWE 25 g – CELIKO

    SKŁADNIKI
    płatki OWSIANE (40 %), czekolada (19 %) [cukier, masa kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyny ze słonecznika, naturalny aromat waniliowy], zagęszczony sok jabłkowy, truskawka (10 %), olej kokosowy, ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy). Czekolada: masa kakaowa minimum 44 %.

    OPIS
    FRUPP Day to liofilizowane przekąski oparte na płatkach owsianych i owocach – w formie pysznych i wygodnych kostek, gotowych do schrupania. Idealnie sprawdzą się na (drugie) śniadanie, w pracy, szkole lub zawsze, gdy dopadnie Cię głód. Dzięki zastosowaniu procesu liofilizacji w przekąskach zachowane zostały składniki odżywcze i walory smakowe.
    1 opakowanie (25 g) stanowi 1 porcję.
    Pakowano w atmosferze ochronnej.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 2208 kJ/526 kcal
    Tłuszcz: 20 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 13 g
    Węglowodany: 75 g
    w tym cukry: 29 g
    Błonnik: 9,1 g
    Białko: 8,3 g
    Sól: 0,01 g
    Wartość średnia uwzględniająca sezonową zmienność owoców.
    Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Produkt szczelnie zamknięty przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Spożyć bezpośrednio po otwarciu.

    6,80