Wyświetlanie wszystkich wyników: 34

  • .KISIEL O SMAKU TRUSKAWKOWYM BEZGLUTENOWY, BEZ DODATKU CUKRU, Z SOKIEM OWOCOWYM 40G – CELIKO

    SKŁADNIKI
    skrobia ziemniaczana, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, zagęszczony sok truskawkowy w proszku 0,5 % (maltodekstryna, sok truskawkowy), barwniki: karoteny, antocyjany; aromat, sól.

    OPIS
    Łatwy i szybki w przygotowaniu deser, który jest przysmakiem zarówno młodszych, jak i starszych łasuchów. Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry.
    Opakowanie wystarcza na przygotowanie 4 porcji kisielu po ok. 150 g.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1. Z 0,5 l zimnej wody odlać 1/2 szklanki, wsypać zawartość opakowania i dobrze rozmieszać.
    2. Do reszty wody dodać 2 łyżki cukru (ok. 40 g) i zagotować. Do gotującej się wody wlać rozprowadzony w wodzie proszek, ciągle mieszając gotować jeszcze przez chwilę.
    3. Do uprzednio wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy kisiel i pozostawić do stężenia.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g kisielu w proszku
    Wartość energetyczna: 1319 kJ/315 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 78,7 g
    w tym cukry: 0,4 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0,21 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać soję, mleko i ich produkty pochodne.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    1,60 
  • BATON LIOFILIZOWANY BRZOSKWINIOWY BEZGLUTENOWY 10 g – CELIKO (FRUPP)

    SKŁADNIKI
    brzoskwinia (27 %), zagęszczone soki i ekstrakty owocowe i warzywne [ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok z marchwi, zagęszczony sok jabłkowy, zagęszczony sok z marakui], inulina, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny.

    OPIS
    Baton FRUPP brzoskwinia stworzyliśmy z myślą o najmłodszych konsumentach. Po prostu pyszna, owocowa przekąska dla dzieci! Nie ma dodatku tłuszczu i soli! Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry.
    1 baton (10 g) stanowi 1 porcję.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1443 kJ / 343 kcal
    Tłuszcz: 0,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 67 g
    w tym cukry: 49 g
    Błonnik: 28 g
    Białko: 2,8 g
    Sól: 0,16 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Produkt szczelnie zamknięty przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Spożyć bezpośrednio po otwarciu.

    4,30 
  • BATON LIOFILIZOWANY GRUSZKA – CYNAMON BEZGLUTENOWY 10 g – CELIKO (FRUPP)

    SKŁADNIKI
    gruszka (38 %), zagęszczone soki i ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok jabłkowy), inulina, maltodekstryna, cynamon w proszku (1,7 %), substancja żelująca: pektyny.

    OPIS
    Baton FRUPP gruszka stworzyliśmy z myślą o najmłodszych konsumentach. Po prostu pyszna, owocowa przekąska dla dzieci! Nie ma dodatku tłuszczu i soli! Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry.
    1 baton (10 g) stanowi 1 porcję.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1418 kJ / 337 kcal
    Tłuszcz: 0,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 68 g
    w tym cukry: 49 g
    Białko: 1,0 g
    Sól: 0,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Produkt szczelnie zamknięty przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Spożyć bezpośrednio po otwarciu.

    3,80 
  • BATON MALINOWY BEZGLUTENOWY, BEZ BARWNIKÓW I KOSERWANTÓW – FRUPP

    SKŁADNIKI
    maliny (32 %), zagęszczone soki i ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok jabłkowy), fruktooligosacharydy (A)* i/lub inulina (B)*, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny. (*Obecność składnika A, B – patrz przy numerze partii).

    OPIS
    Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.
    Bez dodatku tłuszczu i soli. Bogaty w błonnik.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1256 kJ/300 kcal
    Tłuszcz: 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 53 g
    w tym cukry: 39 g
    Błonnik: 36 g
    Białko: 3,2 g
    Sól: 0,02 g

    Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Spożyć bezpośrednio po otwarciu.

    4,50 
  • BATON TRUSKAWKOWY BEZGLUTENOWY, BEZ BARWNIKÓW I KONSERWANTÓW 10G – FRUPP

    SKŁADNIKI
    truskawki (26%), zagęszczone soki i ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok jabłkowy), fruktooligosacharydy (A)* i/lub inulina (B)*, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny. (*Obecność składnika A, B – patrz przy numerze partii).

    OPIS
    Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.
    Bez dodatku tłuszczu i soli. Bogaty w błonnik.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1401 kJ/334 kcal
    Tłuszcz: 1,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 63 g
    w tym cukry: 41 g
    Błonnik: 31 g
    Białko: 2,1 g
    Sól: 0,02 g

    Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Spożyć bezpośrednio po otwarciu.

    4,10 
  • BUDYŃ O SMAKU MALINOWYM BEZGLUTENOWY 40 g – CELIKO

    SKŁADNIKI
    skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, sok z buraka w proszku (maltodekstryna, sok z buraka), zagęszczony sok malinowy w proszku 0,5 % (maltodekstryna, sok malinowy), aromat.

    OPIS
    Smaczny budyń o smaku malin bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry. TERAZ W NOWEJ SZACIE GRAFICZNEJ!
    Charakteryzuje się wyjątkową, puszystą i kremową konsystencją. Produkt odpowiedni dla WEGAN – możesz przygotować również na napoju roślinnym. Świetnie nadaje się do wypieków.
    Opakowanie budyniu wystarcza na przygotowanie 4 porcji po 150 g.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Z 0,5 l zimnego MLEKA* odlać 1/2 szklanki, wsypać zawartość opakowania i dobrze rozmieszać. Do reszty MLEKA dodać 2 łyżki cukru (ok. 40 g) i zagotować. Do gotującego się MLEKA wlać rozprowadzony w MLEKU proszek, ciągle mieszając gotować jeszcze przez chwilę. Do uprzednio wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy budyń i pozostawić do stężenia.
    * Do przyrządzenia budyniu można również użyć napoju roślinnego wegańskiego (kokosowego, ryżowego).

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g budyniu w proszku
    Wartość energetyczna – 1456 kJ/348 kcal
    Tłuszcz – 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 86,6 g
    w tym cukry – 0,3 g
    Białko – 0,3 g
    Sól – 0,04 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    1,50 
  • FRUPP DAY KOSTKI OWSIANE MALINA – SŁONECZNIK BEZGLUTENOWE 25 g – CELIKO

    SKŁADNIKI
    płatki OWSIANE (37 %), ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy); słonecznik (16,3 %), malina (10,8 %), olej kokosowy, zagęszczony sok jabłkowy.

    OPIS
    FRUPP Day to liofilizowane przekąski oparte na płatkach owsianych i owocach – w formie pysznych i wygodnych kostek, gotowych do schrupania. Idealnie sprawdzą się na (drugie) śniadanie, w pracy, szkole lub zawsze, gdy dopadnie Cię głód. Dzięki zastosowaniu procesu liofilizacji w przekąskach zachowane zostały składniki odżywcze i walory smakowe.
    1 opakowanie (25 g) stanowi 1 porcję. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.
    Pakowano w atmosferze ochronnej.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 2232 kJ/533 kcal
    Tłuszcz: 20 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 10 g
    Węglowodany: 69 g
    w tym cukry: 32 g
    Błonnik: 12 g
    Białko: 12 g
    Sól: 0,01 g
    Wartość średnia uwzględniająca sezonową zmienność owoców.
    Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Produkt szczelnie zamknięty przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Spożyć bezpośrednio po otwarciu.

    7,10 
  • FRUPP DAY KOSTKI OWSIANE TRUSKAWKA – CZEKOLADA BEZGLUTENOWE 25 g – CELIKO

    SKŁADNIKI
    płatki OWSIANE (40 %), czekolada (19 %) [cukier, masa kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyny ze słonecznika, naturalny aromat waniliowy], zagęszczony sok jabłkowy, truskawka (10 %), olej kokosowy, ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy). Czekolada: masa kakaowa minimum 44 %.

    OPIS
    FRUPP Day to liofilizowane przekąski oparte na płatkach owsianych i owocach – w formie pysznych i wygodnych kostek, gotowych do schrupania. Idealnie sprawdzą się na (drugie) śniadanie, w pracy, szkole lub zawsze, gdy dopadnie Cię głód. Dzięki zastosowaniu procesu liofilizacji w przekąskach zachowane zostały składniki odżywcze i walory smakowe.
    1 opakowanie (25 g) stanowi 1 porcję.
    Pakowano w atmosferze ochronnej.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 2208 kJ/526 kcal
    Tłuszcz: 20 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 13 g
    Węglowodany: 75 g
    w tym cukry: 29 g
    Błonnik: 9,1 g
    Białko: 8,3 g
    Sól: 0,01 g
    Wartość średnia uwzględniająca sezonową zmienność owoców.
    Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Produkt szczelnie zamknięty przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Spożyć bezpośrednio po otwarciu.

    7,10 
  • GALARETKA WIŚNIOWA BEZGLUTENOWA 75G – CELIKO

    CELIKO
    GALARETKA WIŚNIOWA BEZGLUTENOWA 75G – CELIKO
    5900038002302

    3,99 
  • NAPÓJ KAKAOWY INSTANT GUMIŚ Z WITAMINAMI, MAGNEZEM I WAPNIEM BEZGLUTENOWY 500 g – CELIKO

    SKŁADNIKI
    cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (16,5 %), maltodekstryna, węglan wapnia, węglany magnezu, emulgator: lecytyny (z SOI), mieszanka witamin (witamina C, tiamina, ryboflawina, witamina B6, witamina B12, witamina E, biotyna, niacyna, kwas foliowy, kwas pantotenowy), sól, cynamon, aromat.

    OPIS
    Napój w proszku, wzbogacony w witaminy z grupy B, witaminę C, E oraz w wapń i magnez.
    Wapń i magnez pomagają w utrzymaniu zdrowych kości i zębów.
    Witaminy B6, B12 i C wspierają prawidłową pracę układu odpornościowego.
    Zalecana porcja dzienna to 1 kubek.
    Ważne jest prowadzenie zdrowego trybu życia i zrównoważonego sposobu żywienia.
    Opakowanie zawiera 25 sugerowanych porcji.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    4 łyżeczki (20 g) Gumisia wsypać do kubka i zalać gorącym lub zimnym mlekiem (200 ml). Zamieszać i gotowe.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1569 kJ/370 kcal
    Tłuszcz: 2,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g
    Węglowodany: 81 g
    w tym cukry: 78 g
    Białko: 3,7 g
    Sól: 0,57 g
    Witamina C: 60 mg (75 %)*
    Tiamina: 0,83 mg (75 %)*
    Ryboflawina: 1,05 mg (75 %)*
    Witamina B6: 1,05 mg (75 %)*
    Witamina B12: 1,88 µg (75 %)*
    Witamina E: 9 mg (75 %)*
    Biotyna: 37,5 µg (75 %)*
    Niacyna: 12 mg (75 %)*
    Kwas foliowy: 150 µg (75 %)*
    Kwas pantotenowy: 4,5 mg (75 %)*
    Wapń: 636 mg (80 %)*
    Magnez: 302 mg (81 %)*
    * – dzienne referencyjne wartości spożycia

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać mleko.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    15,40 
  • OWOCE LIOFILIZOWANE MANGO BEZGLUTENOWE 15 g – CELIKO (FRUPP)

    SKŁADNIKI
    liofilizowane mango.

    OPIS
    Idealna do spożycia bezpośrednio po otwarciu opakowania lub jako dodatek wzbogacający desery, ciasta, jogurty i napoje.
    Do wyprodukowania 100 g mango liofilizowanego zużyto 0,5 kg świeżego mango.
    Liofilizacja to metoda suszenia, pozwalająca utrwalić produkty bez wpływu na ich właściwości. Charakteryzuje się wysokim zachowaniem smaku, aromatu i wartości odżywczych – wyższym niż w przypadku klasycznego suszenia.
    Opakowanie 15 g stanowi 1 porcję produktu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1659 kJ/396 kcal
    Tłuszcz: 2,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
    Węglowodany: 83 g
    w tym cukry: 83 g
    Błonnik: 9,7 g
    Białko: 5,0 g
    Sól: 0,15 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Torebkę szczelnie zamkniętą przechowywać w suchym i chłodnym miejscu – produkt higroskopijny.

    9,00 
  • PROSZEK DO PIECZENIA BEZGLUTENOWY – CELIKO

    SKŁADNIKI
    regulator kwasowości: difosforany, substancja spulchniająca: węglany sodu, skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana.

    OPIS
    Idealnie nadaje się do przygotowywania domowych ciast i wypieków.
    Opakowanie na 1 kg mąki.

    Przepis na babkę piaskową
    Składniki:
    – 150 g skrobi ziemniaczanej
    – 100 g cukru
    – 125 g margaryny
    – 2 jaja
    – 1 cukier wanilinowy Celiko
    – 1 łyżeczka proszku do pieczenia Celiko

    Sposób przyrządzenia:
    1. Margarynę rozpuścić i ostudzić do temperatury pokojowej.
    2. JAJA z cukrem i cukrem wanilinowym ubić w mikserze na puszystą masę, dodać rozpuszczoną margarynę ciągle miksując.
    3. Dodać stopniowo skrobię wymieszaną z proszkiem do pieczenia, miksować do uzyskania gładkiej masy.
    4. Piec około 1 godziny w temperaturze 170 – 180 stopni Celsjusza. Smacznego!

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    2,40 
  • SODA OCZYSZCZONA BEZGLUTENOWA 80 g – CELIKO

    SKŁADNIKI
    wodorowęglan sodu (soda oczyszczona)

    OPIS
    Soda oczyszczona to uniwersalny środek wykorzystywany w wielu dziedzinach życia. W żywności jest stosowana jako substancja spulchniająca, stabilizująca oraz regulator kwasowości.

    Przepis na kruche ciasteczka bezglutenowe:
    -100 g skrobi kukurydzianej
    -100 g mąki kukurydzianej
    -50 g oleju roślinnego lub miękkiej margaryny do pieczenia
    -40 g ksylitolu lub cukru pudru
    -1 łyżeczka cukru waniliowego
    -2 jajka
    -1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
    -1/2 łyżeczki octu lub soku z cytryny
    Do ciasteczek można dodać np. kawałeczki czekolady lub łyżeczkę cukru korzennego

    Wszystkie składniki umieszczamy w misce i zagniatamy jednolite ciasto – powinno mieć konsystencję plasteliny. Jeżeli jest zbyt suche – można dodać odrobinę wody.
    Z ciasta formujemy małe kulki, rozpłaszczamy je dłonią i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
    Ciastka pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 15 – 20 minut. Studzimy na kratce.
    Przed podaniem ciastka można posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    1,90