Wyświetlanie wszystkich wyników: 34
-
1,60 zł
.KISIEL O SMAKU TRUSKAWKOWYM BEZGLUTENOWY, BEZ DODATKU CUKRU, Z SOKIEM OWOCOWYM 40G – CELIKO
SKŁADNIKI
skrobia ziemniaczana, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, zagęszczony sok truskawkowy w proszku 0,5 % (maltodekstryna, sok truskawkowy), barwniki: karoteny, antocyjany; aromat, sól.OPIS
Łatwy i szybki w przygotowaniu deser, który jest przysmakiem zarówno młodszych, jak i starszych łasuchów. Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry.
Opakowanie wystarcza na przygotowanie 4 porcji kisielu po ok. 150 g.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Z 0,5 l zimnej wody odlać 1/2 szklanki, wsypać zawartość opakowania i dobrze rozmieszać.
2. Do reszty wody dodać 2 łyżki cukru (ok. 40 g) i zagotować. Do gotującej się wody wlać rozprowadzony w wodzie proszek, ciągle mieszając gotować jeszcze przez chwilę.
3. Do uprzednio wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy kisiel i pozostawić do stężenia.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g kisielu w proszku
Wartość energetyczna: 1319 kJ/315 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 78,7 g
w tym cukry: 0,4 g
Białko: 0 g
Sól: 0,21 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać soję, mleko i ich produkty pochodne.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
4,30 zł
BATON LIOFILIZOWANY BRZOSKWINIOWY BEZGLUTENOWY 10 g – CELIKO (FRUPP)
SKŁADNIKI
brzoskwinia (27 %), zagęszczone soki i ekstrakty owocowe i warzywne [ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok z marchwi, zagęszczony sok jabłkowy, zagęszczony sok z marakui], inulina, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny.OPIS
Baton FRUPP brzoskwinia stworzyliśmy z myślą o najmłodszych konsumentach. Po prostu pyszna, owocowa przekąska dla dzieci! Nie ma dodatku tłuszczu i soli! Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry.
1 baton (10 g) stanowi 1 porcję.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1443 kJ / 343 kcal
Tłuszcz: 0,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 67 g
w tym cukry: 49 g
Błonnik: 28 g
Białko: 2,8 g
Sól: 0,16 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Produkt szczelnie zamknięty przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Spożyć bezpośrednio po otwarciu. -
3,80 zł
BATON LIOFILIZOWANY GRUSZKA – CYNAMON BEZGLUTENOWY 10 g – CELIKO (FRUPP)
SKŁADNIKI
gruszka (38 %), zagęszczone soki i ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok jabłkowy), inulina, maltodekstryna, cynamon w proszku (1,7 %), substancja żelująca: pektyny.OPIS
Baton FRUPP gruszka stworzyliśmy z myślą o najmłodszych konsumentach. Po prostu pyszna, owocowa przekąska dla dzieci! Nie ma dodatku tłuszczu i soli! Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry.
1 baton (10 g) stanowi 1 porcję.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1418 kJ / 337 kcal
Tłuszcz: 0,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 68 g
w tym cukry: 49 g
Białko: 1,0 g
Sól: 0,1 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Produkt szczelnie zamknięty przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Spożyć bezpośrednio po otwarciu. -
4,50 zł
BATON MALINOWY BEZGLUTENOWY, BEZ BARWNIKÓW I KOSERWANTÓW – FRUPP
SKŁADNIKI
maliny (32 %), zagęszczone soki i ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok jabłkowy), fruktooligosacharydy (A)* i/lub inulina (B)*, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny. (*Obecność składnika A, B – patrz przy numerze partii).OPIS
Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.
Bez dodatku tłuszczu i soli. Bogaty w błonnik.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1256 kJ/300 kcal
Tłuszcz: 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 53 g
w tym cukry: 39 g
Błonnik: 36 g
Białko: 3,2 g
Sól: 0,02 gZawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Spożyć bezpośrednio po otwarciu. -
4,10 zł
BATON TRUSKAWKOWY BEZGLUTENOWY, BEZ BARWNIKÓW I KONSERWANTÓW 10G – FRUPP
SKŁADNIKI
truskawki (26%), zagęszczone soki i ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok jabłkowy), fruktooligosacharydy (A)* i/lub inulina (B)*, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny. (*Obecność składnika A, B – patrz przy numerze partii).OPIS
Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.
Bez dodatku tłuszczu i soli. Bogaty w błonnik.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1401 kJ/334 kcal
Tłuszcz: 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 63 g
w tym cukry: 41 g
Błonnik: 31 g
Białko: 2,1 g
Sól: 0,02 gZawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Spożyć bezpośrednio po otwarciu. -
1,50 zł
BUDYŃ O SMAKU MALINOWYM BEZGLUTENOWY 40 g – CELIKO
SKŁADNIKI
skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, sok z buraka w proszku (maltodekstryna, sok z buraka), zagęszczony sok malinowy w proszku 0,5 % (maltodekstryna, sok malinowy), aromat.OPIS
Smaczny budyń o smaku malin bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry. TERAZ W NOWEJ SZACIE GRAFICZNEJ!
Charakteryzuje się wyjątkową, puszystą i kremową konsystencją. Produkt odpowiedni dla WEGAN – możesz przygotować również na napoju roślinnym. Świetnie nadaje się do wypieków.
Opakowanie budyniu wystarcza na przygotowanie 4 porcji po 150 g.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Z 0,5 l zimnego MLEKA* odlać 1/2 szklanki, wsypać zawartość opakowania i dobrze rozmieszać. Do reszty MLEKA dodać 2 łyżki cukru (ok. 40 g) i zagotować. Do gotującego się MLEKA wlać rozprowadzony w MLEKU proszek, ciągle mieszając gotować jeszcze przez chwilę. Do uprzednio wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy budyń i pozostawić do stężenia.
* Do przyrządzenia budyniu można również użyć napoju roślinnego wegańskiego (kokosowego, ryżowego).WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g budyniu w proszku
Wartość energetyczna – 1456 kJ/348 kcal
Tłuszcz – 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 86,6 g
w tym cukry – 0,3 g
Białko – 0,3 g
Sól – 0,04 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
7,10 zł
FRUPP DAY KOSTKI OWSIANE MALINA – SŁONECZNIK BEZGLUTENOWE 25 g – CELIKO
SKŁADNIKI
płatki OWSIANE (37 %), ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy); słonecznik (16,3 %), malina (10,8 %), olej kokosowy, zagęszczony sok jabłkowy.OPIS
FRUPP Day to liofilizowane przekąski oparte na płatkach owsianych i owocach – w formie pysznych i wygodnych kostek, gotowych do schrupania. Idealnie sprawdzą się na (drugie) śniadanie, w pracy, szkole lub zawsze, gdy dopadnie Cię głód. Dzięki zastosowaniu procesu liofilizacji w przekąskach zachowane zostały składniki odżywcze i walory smakowe.
1 opakowanie (25 g) stanowi 1 porcję. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.
Pakowano w atmosferze ochronnej.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 2232 kJ/533 kcal
Tłuszcz: 20 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 10 g
Węglowodany: 69 g
w tym cukry: 32 g
Błonnik: 12 g
Białko: 12 g
Sól: 0,01 g
Wartość średnia uwzględniająca sezonową zmienność owoców.
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Produkt szczelnie zamknięty przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Spożyć bezpośrednio po otwarciu. -
7,10 zł
FRUPP DAY KOSTKI OWSIANE TRUSKAWKA – CZEKOLADA BEZGLUTENOWE 25 g – CELIKO
SKŁADNIKI
płatki OWSIANE (40 %), czekolada (19 %) [cukier, masa kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyny ze słonecznika, naturalny aromat waniliowy], zagęszczony sok jabłkowy, truskawka (10 %), olej kokosowy, ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy). Czekolada: masa kakaowa minimum 44 %.OPIS
FRUPP Day to liofilizowane przekąski oparte na płatkach owsianych i owocach – w formie pysznych i wygodnych kostek, gotowych do schrupania. Idealnie sprawdzą się na (drugie) śniadanie, w pracy, szkole lub zawsze, gdy dopadnie Cię głód. Dzięki zastosowaniu procesu liofilizacji w przekąskach zachowane zostały składniki odżywcze i walory smakowe.
1 opakowanie (25 g) stanowi 1 porcję.
Pakowano w atmosferze ochronnej.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 2208 kJ/526 kcal
Tłuszcz: 20 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 13 g
Węglowodany: 75 g
w tym cukry: 29 g
Błonnik: 9,1 g
Białko: 8,3 g
Sól: 0,01 g
Wartość średnia uwzględniająca sezonową zmienność owoców.
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Produkt szczelnie zamknięty przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Spożyć bezpośrednio po otwarciu. -
3,99 zł
GALARETKA WIŚNIOWA BEZGLUTENOWA 75G – CELIKO
CELIKO
GALARETKA WIŚNIOWA BEZGLUTENOWA 75G – CELIKO
5900038002302 -
15,40 zł
NAPÓJ KAKAOWY INSTANT GUMIŚ Z WITAMINAMI, MAGNEZEM I WAPNIEM BEZGLUTENOWY 500 g – CELIKO
SKŁADNIKI
cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (16,5 %), maltodekstryna, węglan wapnia, węglany magnezu, emulgator: lecytyny (z SOI), mieszanka witamin (witamina C, tiamina, ryboflawina, witamina B6, witamina B12, witamina E, biotyna, niacyna, kwas foliowy, kwas pantotenowy), sól, cynamon, aromat.OPIS
Napój w proszku, wzbogacony w witaminy z grupy B, witaminę C, E oraz w wapń i magnez.
Wapń i magnez pomagają w utrzymaniu zdrowych kości i zębów.
Witaminy B6, B12 i C wspierają prawidłową pracę układu odpornościowego.
Zalecana porcja dzienna to 1 kubek.
Ważne jest prowadzenie zdrowego trybu życia i zrównoważonego sposobu żywienia.
Opakowanie zawiera 25 sugerowanych porcji.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
4 łyżeczki (20 g) Gumisia wsypać do kubka i zalać gorącym lub zimnym mlekiem (200 ml). Zamieszać i gotowe.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1569 kJ/370 kcal
Tłuszcz: 2,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g
Węglowodany: 81 g
w tym cukry: 78 g
Białko: 3,7 g
Sól: 0,57 g
Witamina C: 60 mg (75 %)*
Tiamina: 0,83 mg (75 %)*
Ryboflawina: 1,05 mg (75 %)*
Witamina B6: 1,05 mg (75 %)*
Witamina B12: 1,88 µg (75 %)*
Witamina E: 9 mg (75 %)*
Biotyna: 37,5 µg (75 %)*
Niacyna: 12 mg (75 %)*
Kwas foliowy: 150 µg (75 %)*
Kwas pantotenowy: 4,5 mg (75 %)*
Wapń: 636 mg (80 %)*
Magnez: 302 mg (81 %)*
* – dzienne referencyjne wartości spożyciaINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać mleko.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
9,00 zł
OWOCE LIOFILIZOWANE MANGO BEZGLUTENOWE 15 g – CELIKO (FRUPP)
SKŁADNIKI
liofilizowane mango.OPIS
Idealna do spożycia bezpośrednio po otwarciu opakowania lub jako dodatek wzbogacający desery, ciasta, jogurty i napoje.
Do wyprodukowania 100 g mango liofilizowanego zużyto 0,5 kg świeżego mango.
Liofilizacja to metoda suszenia, pozwalająca utrwalić produkty bez wpływu na ich właściwości. Charakteryzuje się wysokim zachowaniem smaku, aromatu i wartości odżywczych – wyższym niż w przypadku klasycznego suszenia.
Opakowanie 15 g stanowi 1 porcję produktu.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1659 kJ/396 kcal
Tłuszcz: 2,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Węglowodany: 83 g
w tym cukry: 83 g
Błonnik: 9,7 g
Białko: 5,0 g
Sól: 0,15 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Torebkę szczelnie zamkniętą przechowywać w suchym i chłodnym miejscu – produkt higroskopijny. -
2,40 zł
PROSZEK DO PIECZENIA BEZGLUTENOWY – CELIKO
SKŁADNIKI
regulator kwasowości: difosforany, substancja spulchniająca: węglany sodu, skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana.OPIS
Idealnie nadaje się do przygotowywania domowych ciast i wypieków.
Opakowanie na 1 kg mąki.Przepis na babkę piaskową
Składniki:
– 150 g skrobi ziemniaczanej
– 100 g cukru
– 125 g margaryny
– 2 jaja
– 1 cukier wanilinowy Celiko
– 1 łyżeczka proszku do pieczenia CelikoSposób przyrządzenia:
1. Margarynę rozpuścić i ostudzić do temperatury pokojowej.
2. JAJA z cukrem i cukrem wanilinowym ubić w mikserze na puszystą masę, dodać rozpuszczoną margarynę ciągle miksując.
3. Dodać stopniowo skrobię wymieszaną z proszkiem do pieczenia, miksować do uzyskania gładkiej masy.
4. Piec około 1 godziny w temperaturze 170 – 180 stopni Celsjusza. Smacznego!ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
1,90 zł
SODA OCZYSZCZONA BEZGLUTENOWA 80 g – CELIKO
SKŁADNIKI
wodorowęglan sodu (soda oczyszczona)OPIS
Soda oczyszczona to uniwersalny środek wykorzystywany w wielu dziedzinach życia. W żywności jest stosowana jako substancja spulchniająca, stabilizująca oraz regulator kwasowości.Przepis na kruche ciasteczka bezglutenowe:
-100 g skrobi kukurydzianej
-100 g mąki kukurydzianej
-50 g oleju roślinnego lub miękkiej margaryny do pieczenia
-40 g ksylitolu lub cukru pudru
-1 łyżeczka cukru waniliowego
-2 jajka
-1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
-1/2 łyżeczki octu lub soku z cytryny
Do ciasteczek można dodać np. kawałeczki czekolady lub łyżeczkę cukru korzennegoWszystkie składniki umieszczamy w misce i zagniatamy jednolite ciasto – powinno mieć konsystencję plasteliny. Jeżeli jest zbyt suche – można dodać odrobinę wody.
Z ciasta formujemy małe kulki, rozpłaszczamy je dłonią i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Ciastka pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 15 – 20 minut. Studzimy na kratce.
Przed podaniem ciastka można posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladowąZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.