Bakterie jogurtowe i probiotyki – napoje, żywe kultury bakterii, koncentraty, zakwaski. Produkty w tabletkach oraz saszetkach, jak również inne.

Wyświetlanie 1–20 z 24 wyników

  • INULINA BIO 250 g – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    inulina* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Inulina pozyskana jest wyłącznie z ekologicznej agawy (Blue Agave Tequilana Webber). Jest naturalnym węglowodanem, posiada właściwości prebiotyczne. Inulinę proponujemy jako dodatek do fermentowanych produktów MLECZNYCH, wypieków (poprawia strukturę ciast) oraz zagęszczania (zamiast mąki). Można ją również spożywać po uprzednim rozpuszczeniu w ciepłej wodzie. Spożycie w nadmiernych ilościach może wywołać efekt przeczyszczający.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 848 kJ / 210 kcal
    Tłuszcz – 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 8 g
    w tym cukry – 8 g
    Błonnik – 89 g
    Białko – 0 g
    Sól – 0,5 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    23,20 
  • KONCENTRAT NAPOJU PROBIOTYCZNEGO O SMAKU GŁOGU EKOLOGICZNY 500ML – JOY DAY

    SKŁADNIKI
    zestaw żywych szczepów bakterii probiotycznych (2×107 jkt/ml) (Lactobacillus rhamnosus GG, Lactobacillus rhamnosus LR 04, Lactobacillus rhamnosus LR 05, Lactobacillus acidophilus LA 1, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus LB 2, Lactobacillus casei LC 101/37, Lactobacillus plantarum LP 02, Lactobacillus plantarum LP 01, Lactobacillus fermentum LF2, Bifidobacterium breve BL 10, Bifidobacterium breve BL 8, Bifidobacterium longum BL 03, Bifidobacterium animals ssp. lactis Bi 01, Streptococcus thermophilus Z57), Streptococcus thermophilus 9Y), ekstrakt z fermentowanych roślin ziołowych i owoców* 20% (owoce głogu* 23,3%, kwiat głogu* 20%, liście melisy* 16,7%, ziele dziurawca* 16,7%, kwiat lipy* 13,3%, ziele skrzypu polnego* 10%), sok jabłkowy* 20% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Opakowanie 500 ml zawiera 50 porcji produktu. Produkt nieklarowany, niepasteryzowany. Bez dodatku cukrów i substancji słodzących. Zawiera naturalnie występujące cukry. Charakteryzuje się świeżym, ziołowo-owocowym aromatem i naturalnym orzeźwiającym smakiem.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna – 82 kJ / 19 kcal
    Tłuszcz – 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 4,0 g
    w tym cukry – < 0,5 g
    Błonnik – < 0,5 g
    Białko – 0,7 g
    Sól – 0,02 g

    ZALECANE SPOŻYCIE
    Dorośli: 10-15 ml (2-3 łyżeczki) 3 razy dziennie rozcieńczone w ok. 100 ml wody lub z innym dowolnym napojem.
    Dzieci powyżej 3-go roku życia: 5 ml (1 łyżeczka) 3 razy dziennie rozcieńczone w ok. 50 ml wody lub z innym napojem.

    UWAGA
    Kwasowość koncentratu oraz mogące powstawać: osad na dnie butelki, biały nalot na powierzchni, gazy są naturalnym efektem procesu fermentacji.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w miejscu chłodnym i przyciemnionym. Po otwarciu spożyć w ciągu 30 dni.

    54,00 
  • KONCENTRAT NAPOJU PROBIOTYCZNEGO O SMAKU MIĘTY EKOLOGICZNY 500ML – JOY DAY

    SKŁADNIKI
    zestaw żywych szczepów bakterii probiotycznych (2×107 jkt/ml) (Lactobacillus rhamnosus GG, Lactobacillus rhamnosus LR 04, Lactobacillus rhamnosus LR 05, Lactobacillus acidophilus LA 1, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus LB 2, Lactobacillus plantarum LP 02, Lactobacillus plantarum LP 01, Lactobacillus fermentum LF2, Bifidobacterium breve BL 10, Bifidobacterium breve BL 8, Bifidobacterium longum BL 03, Bifidobacterium animals ssp. lactis Bi 1 MDX, Streptococcus thermophilus Z57), Streptococcus thermophilus 9Y), Lactobacillus casei LC 101/37, ekstrakt z fermentowanych roślin ziołowych* (20%) (liście mięty* 23,3%, kwiat czarnego bzu* 20%, kwiat głogu* 16,7%, liście melisy* 16,7%, kwiat lipy* 13,3%, ziele skrzypu* 10%), sok jabłkowy* (20%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Opakowanie 500 ml zawiera 50 porcji produktu. Produkt nieklarowany, niepasteryzowany. Bez dodatku cukrów i substancji słodzących. Zawiera naturalnie występujące cukry. Charakteryzuje się świeżym, ziołowo-owocowym aromatem i naturalnym orzeźwiającym smakiem.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Dorośli: od 10 do 15 ml (2-3 łyżeczki) 3 razy dziennie rozcieńczone w ok. 100 ml wody lub z innym dowolnym napojem.
    Dzieci powyżej 3-go roku życia: 5 ml (1 łyżeczka) 3 razy dziennie rozcieńczone w ok. 50 ml wody lub z innym napojem.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna – 72 kJ/17 kcal
    Tłuszcz – 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 3,8 g
    w tym cukry – <0,5 g
    Błonnik – <0,5 g
    Białko – <0,5 g
    Sól – <0,01 g

    UWAGA
    Kwasowość koncentratu oraz mogące powstawać: osad na dnie butelki, biały nalot na powierzchni, gazy są naturalnym efektem procesu fermentacji.

    ZALECNE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w miejscu chłodnym i przyciemnionym. Po otwarciu spożyć w ciągu 30 dni.

    54,00 
  • KONCENTRAT NAPOJU PROBIOTYCZNEGO O SMAKU OWOCÓW LASU EKOLOGICZNY 500ML – JOY DAY

    SKŁADNIKI
    zestaw żywych szczepów bakterii probiotycznych (2×107 jkt/ml) (Lactobacillus rhamnosus GG, Lactobacillus rhamnosus LR 04, Lactobacillus rhamnosus LR 05, Lactobacillus acidophilus LA 1, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus LB 2, Lactobacillus casei LC 101/37, Lactobacillus plantarum LP 02, Lactobacillus plantarum LP 01, Lactobacillus fermentum LF2, Bifidobacterium breve BL 10, Bifidobacterium breve Bbr 8, Bifidobacterium longum BL 03, Bifidobacterium animals ssp. lactis Bi 1, Streptococcus thermophilus Z57, Streptococcus thermophilus 9Y), ekstrakt z fermentowanych roślin ziołowych* i owoców* (20%) (liście czarnej porzeczki* 16,7%, liści jeżyny* 16,7%, liście poziomki* 16,7%, ziele skrzypu* 16,7%, owoce czarnej porzeczki* 16,6%, owoce jeżyny* 16,6%), sok jabłkowy* (20%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Opakowanie 500 ml zawiera 50 porcji produktu. Produkt nieklarowany, niepasteryzowany. Bez dodatku cukrów i substancji słodzących. Zawiera naturalnie występujące cukry. Charakteryzuje się świeżym, ziołowo-owocowym aromatem i naturalnym orzeźwiającym smakiem.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna – 82 kJ / 19 kcal
    Tłuszcz – 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone- 0 g
    Węglowodany – 4,2 g
    w tym cukry – < 0,5 g
    Błonnik – < 0,5 g
    Białko – < 0,5 g
    Sól – < 0,01 g

    ZALECANE SPOŻYCIE
    Dorośli: od 10 do 15 ml (2-3 łyżeczki) 3 razy dziennie rozcieńczone w ok.100 ml wody lub z innym dowolnym napojem.
    Dzieci powyżej 3-go roku życia: 5 ml (1 łyżeczka) 3 razy dziennie rozcieńczone w ok. 50 ml wody lub z innym napojem.

    UWAGA
    Kwasowość koncentratu oraz mogące powstawać: osad na dnie butelki, biały nalot na powierzchni, gazy są naturalnym efektem procesu fermentacji.

    ZALECNE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w miejscu chłodnym i przyciemnionym. Po otwarciu spożyć w ciągu 30 dni.

    54,00 
  • KONCENTRAT NAPOJU PROBIOTYCZNEGO TOPINAMBUR BEZGLUTENOWY BIO 500 ml – JOY DAY

    SKŁADNIKI
    zestaw żywych szczepów bakterii probiotycznych (2×107 jkt/ml) (Lactobacillus rhamnosus GG, Lactobacillus rhamnosus LR 04, Lactobacillus rhamnosus LR 05, Lactobacillus acidophilus LA 1, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus LB 2, Lactobacillus casei LC 101/37, Lactobacillus plantarum LP 02, Lactobacillus plantarum LP 01, Lactobacillus fermentum LF2, Bifidobacterium breve BL 10, Bifidobacterium breve BL 8, Bifidobacterium longum BL 03, Bifidobacterium animals ssp. lactis Bi 1, Streptococcus thermophilus Z57, Streptococcus thermophilus 9Y), ekstrakt z fermentowanych warzyw* (20%) (bulwy topinambura* 66,7%, korzeń marchwi* 16,7%, korzeń pasternaka* 16,6%), sok jabłkowy* (20%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Opakowanie 500 ml zawiera 50 porcji produktu. Produkt nieklarowany, niepasteryzowany. Bez dodatku cukrów i substancji słodzących. Zawiera naturalnie występujące cukry. Charakteryzuje się świeżym, ziołowo-owocowym aromatem i naturalnym orzeźwiającym smakiem.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Dorośli: od 10 do 15 ml (2-3 łyżeczki) 3 razy dziennie rozcieńczone w ok. 100 ml wody lub z innym dowolnym napojem.
    Dzieci powyżej 3-go roku życia: 5 ml (1 łyżeczka) 3 razy dziennie rozcieńczone w ok. 50 ml wody lub z innym napojem.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna – 72 kJ/17 kcal
    Tłuszcz – 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 3,8 g
    w tym cukry – <0,5 g
    Błonnik – <0,5 g
    Białko – <0,5 g
    Sól – <0,01 g

    UWAGA
    Kwasowość koncentratu oraz mogące powstawać: osad na dnie butelki, biały nalot na powierzchni, gazy są naturalnym efektem procesu fermentacji.

    ZALECNE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w miejscu chłodnym i przyciemnionym. Po otwarciu spożyć w ciągu 30 dni.

    54,00 
  • KONCENTRAT NAPOJU PROBIOYCZNEGO O SMAKU CHMIELU EKOLOGICZNY 500ML – JOY DAY

    SKŁADNIKI
    zestaw żywych szczepów bakterii probiotycznych (2×107 jkt/ml) (Lactobacillus rhamnosus GG, Lactobacillus rhamnosus LR 04, Lactobacillus rhamnosus LR 05, Lactobacillus acidophilus LA 1, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus LB 2, Lactobacillus plantarum LP 02, Lactobacillus plantarum LP 01, Lactobacillus fermentum LF2, Bifidobacterium breve BL 10, Bifidobacterium breve BL 8, Bifidobacterium longum BL 03, Bifidobacterium animals ssp. lactis Bi 1 MDX, Streptococcus thermophilus Z57, Streptococcus thermophilus 9Y, Lactobacillus casei LC 101/37), ekstrakt z fermentowanych roślin ziołowych* (20%) (przykwiat chmielu* 23,3%, kwiat czarnego bzu* 20%, kwiat głogu* 16,7%, liści melisy* 16,7%, kwiat lipy* 13,3%, ziele skrzypu* 10%), sok jabłkowy* (20%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Opakowanie 500 ml zawiera 50 porcji produktu. Produkt nieklarowany, niepasteryzowany. Bez dodatku cukrów i substancji słodzących. Zawiera naturalnie występujące cukry. Charakteryzuje się świeżym, ziołowo-owocowym aromatem i naturalnym orzeźwiającym smakiem.

    ZALECANE SPOŻYCIE I INNE UWAGI
    Dorośli: od 10 do 15 ml (2-3 łyżeczki) 3 razy dziennie rozcieńczone w ok. 100 ml wody lub z innym dowolnym napojem.
    Dzieci powyżej 3-go roku życia: 5 ml (1 łyżeczka) 3 razy dziennie rozcieńczone w ok. 50 ml wody lub z innym smacznym napojem.
    Kwasowość koncentratu oraz mogące powstawać: osad na dnie butelki, biały nalot na powierzchni, gazy są naturalnym efektem procesu fermentacji.

    ZALECNE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w miejscu chłodnym i przyciemnionym. Temperatura optymalna 8-18 stopni Celsjusza.

    54,00 
  • NARIMAX 500G, 30 TABLETEK

    NARIMAX 500G, 30 TABLETEK

    NARUM
    NARIMAX 500G, 30 TABLETEK
    4850016650180

    48,00 
  • NARIMAX PLUS 150MG 30 KAPSUŁEK

    NARIMAX PLUS 150MG 30 KAPSUŁEK

    NARUM
    NARIMAX PLUS 150MG 30 KAPSUŁEK
    4850016650487

    49,99 
  • NARINE 150G, 30 TABLETEK

    NARINE 150G, 30 TABLETEK

    NARUM
    NARINE 150G, 30 TABLETEK
    4850016650166

    47,30 
  • SUPLEMENT DIETY KONCENTRAT NAPOJU PROBIOTYCZNEGO KURKUMA IMBIR PIEPRZ BEZGLUTENOWY BIO 500 ml – JOY DAY

    SKŁADNIKI
    zestaw żywych szczepów bakterii probiotycznych w postaci płynnej (4×10*7jtk/ml) (Lactobacillus rhamnosus GG, Lactobacillus rhamnosus LR 04, Lactobacillus rhamnosus LR 05, Lactobacillus acidophilus LA 1, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus LB 2, Lactobacillus casei 101/37, Lactobacillus plantarum LP 02, Lactobacillus plantarum LP 01, Lactobacillus fermentum LF2, Bifidobacterium breve BL 10, Bifidobacterium breve Bbr 8, Bifidobacterium longum BL 03, Bifidobacterium animals ssp. lactis Bi 1, Streptococcus thermophilus Z57, Streptococcus thermophilus 9Y), ekstrakt z fermentowanych składników roślinnych* 40% (w tym korzeń kurkumy* 49%, korzeń imbiru* 49%, ziarna pieprzu* 2%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Suplement diety. Charakteryzuje się świeżym aromatem i naturalnym, orzeźwiającym smakiem. Bez dodatku cukrów i substancji słodzących. Zawiera naturalnie występujące cukry. Produkt nieklarowany i niepasteryzowany. Opakowanie 500 ml zawiera 50 porcji produktu.

    ZALECANE SPOŻYCIE I INNE UWAGI
    Dorośli: od 10 do 15 ml (2-3 łyżeczki) 3 razy dziennie rozcieńczone w ok. 100 ml wody lub z innym dowolnym napojem.
    Dzieci powyżej 3-go roku życia: 5 ml (1 łyżeczka) 3 razy dziennie rozcieńczone w ok. 50 ml wody lub z innym napojem.
    Nie należy przekraczać dziennej zalecanej porcji spożycia. Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia.
    Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
    Kwasowość suplementu oraz mogące powstawać: osad na dnie butelki, biały nalot na powierzchni, gazy są naturalnym efektem procesu fermentacji.

    ZALECNE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w miejscu chłodnym i przyciemnionym, w sposób niedostępny dla dzieci. Po otwarciu spożyć w ciągu 30 dni.

    70,80 
  • SUPLEMENT DIETY PROBIOTYCZNY EKSTRAKT ZIOŁOWY PROBIOBORELIO BEZGLUTENOWY BIO (2 x 300 ml) 600 ml – JOY DAY

    SKŁADNIKI EKOLOGICZNE
    Probiotyczny ekstrakt roślinny Zioła Jędrzeja ProbioBorelio I
    ekstrakt z fermentowanych składników roślinnych 100% [w tym: korzeń kurkumy (33,1%), korzeń imbiru* (33,1%), cebula czosnku (14%), korzeń żeń-szenia syberyjskiego (8,2%), korzeń arcydzięgla (5%), ziarna pieprzu czarnego (3,3%), ziele oregano (3,3%), zestaw żywych i aktywnych szczepów bakterii probiotycznych w formie płynnej (min. 2×10*7 jtk/ml) w tym: Lactobacillus rhamnosus GG, L. rhamnosus LR 04, L. rhamnosus LR 05, L. acidophilus LA 1, L. delbrueckii ssp. bulgaricus LB 2, L. casei 101/37, L. plantarum LP 02, L. plantarum LP 01, L. fermentum LF2, Bifidobacterium breve BL 10, B. breve Bbr 8, B. longum BL 03, B. animalis ssp. lactis Bi 1, Streptococcus thermophilus Z 57, S. thermophilus 9 Y.
    Probiotyczny ekstrakt roślinny Zioła Jędrzeja ProbioBorelio II
    ekstrakt z fermentowanych składników roślinnych 100% [w tym: ziele moringi (36,7%) korzeń vilcacora (12,2%) ziele czystka (7,3%) ziele szczeci pospolitej (7,3%) ziele rdestu ptasiego (7,3%) owoce głogu (7,3%) kwiat czarnego bzu (7,3%) ziele skrzypu polnego (7,3%) korzeń hakorośli – czarci pazur (7,3%) zestaw żywych i aktywnych szczepów bakterii probiotycznych w formie płynnej (min. 2×10*7 jtk/ml) w tym: Lactobacillus rhamnosus GG, L. rhamnosus LR 04, L. rhamnosus LR 05, L. acidophilus LA 1, L. delbrueckii ssp. bulgaricus LB 2, L. casei 101/37, L. plantarum LP 02, L. plantarum LP 01, L. fermentum LF2, Bifidobacterium breve BL 10, B. breve Bbr 8, B. longum BL 03, B. animalis ssp. lactis Bi 1, Streptococcus thermophilus Z 57, S. thermophilus 9 Y.

    OPIS
    Opakowanie zawiera: Probiotyczny ekstrakt roślinny Zioła Jędrzeja ProbioBorelio I, Probiotyczny ekstrakt roślinny Zioła Jędrzeja ProbioBorelio II.
    Charakteryzuje się świeżym ziołowym aromatem i naturalnym orzeźwiającym smakiem. Bez dodatku cukrów i substancji słodzących. Zawiera naturalnie występujące cukry. Produkt nieklarowany, niepasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 ml
    Probiotyczny ekstrakt roślinny Zioła Jędrzeja ProbioBorelio I
    Wartość energetyczna – 72 kJ/17 kcal
    Tłuszcz – 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 3,8 g
    w tym cukry – <0,5 g
    Błonnik – <0,5 g
    Białko – <0,5 g
    Sól – <0,01 g

    Probiotyczny ekstrakt roślinny Zioła Jędrzeja ProbioBorelio II
    Wartość energetyczna – 247 kJ/59 kcal
    Tłuszcz – 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 12 g
    w tym cukry – <1,5 g
    Błonnik – <1,5 g
    Białko – <2,0 g
    Sól – 0,06 g

    ZALECANE SPOŻYCIE I INNE UWAGI
    7,5 ml 2 razy dziennie (rano i wieczorem) rozcieńczony w ok. 50 ml wody lub innego napoju. ProbioBorelio I należy przyjmować razem z ProbioBorelio II (każdy z produktów po 7,5 ml 2 razy dziennie).
    Przed otwarciem butelki, zawartość zdecydowanie wymieszać. Nie przekraczać dziennej zalecanej porcji do spożycia.
    Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
    Kwasowość suplementu oraz mogące powstawać: osad na dnie butelki, biały nalot na powierzchni, gazy są naturalnym efektem procesu fermentacji.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Szczelnie dokręconą butelkę przechowywać w miejscu chłodnym i przyciemnionym. Po otwarciu spożyć w ciągu 30 dni. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.

    148,10 
  • Zakwas buraczany naturalny ONIX, niepasteryzowany 250ml

    ZAKWAS BURACZANY NATURALNY, NIEPASTERYZOWANY 250ML – ONIX

    ONIX
    ZAKWAS BURACZANY NATURALNY, NIEPASTERYZOWANY 250ML
    5907516796029

    4,99 
  • ZAKWASKA DO ROBIENIA JOGURTU PROBIO – ŻYWE KULTURY BAKTERII (1 FIOLKA) 1G – VIVO

    SKŁADNIKI
    Maltodekstryna, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, Lactobacillus acidophilus (2 szczepy), Bifidobacterium lactis (2 szczepy), Lactobacillus casei, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus paracasei, Bifidobacterium infantis.

    OPIS
    Zakwaska do JOGURTU VIVO – to żywe kultury bakterii do przygotowania w domu naturalnego jogurtu probiotycznego. Domowy JOGURT charakteryzuje się najwyższą świeżością i znakomitym smakiem oraz co najważniejsze, kulturami bakterii o wysokiej aktywności. Domowy JOGURT przygotowany wg instrukcji nie zawiera żadnych zbędnych dodatków takich jak: MLEKO w proszku, cukier, zagęstniki, barwniki czywzmacniacze smaku. Przygotowując go w domu mamy gwarancję naturalności produktu. Do jego zrobienia wystarczy stalowy garnek lub słoik. Najlepszy wychodzi na MLEKU 3,2 % lub pełnotłustym.
    Fiolki ok 1,0 g.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1-3 l MLEKA pasteryzowanego (2 % tłuszczu) zagotuj i ostudź do temperatury +37 do +43 stopni Celsjusza. Do MLEKA dodaj zawartość fiolki i dokładnie wymieszaj. Naczynie z mlekiem dokładnie przykryj, okryj kocem i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 8-10 godzin. Po tym czasie naczynie wstaw do lodówki i odczekaj kilka godzin – JOGURT dodatkowo zgęstnieje. Spożyj go do 7 dni. Uzyskanym jogurtem możesz zaszczepić MLEKO jeszcze 2-3 razy używając 4 dużych łyżek jogurtu na 2 litry MLEKA.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g gotowego produktu
    Wartość energetyczna – 242 kJ/58 kcal
    Tłuszcz – 2,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,4 g
    Węglowodany – 5,9 g
    w tym cukry – 5,6 g
    Białko – 4,0 g
    Sól – 0,13 g

    ZALECANE WARUNKIPRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2 do +8°C.

    18,10 
  • Zakwaska jogurt typ grecki – bakterie jogurtowe (1fiolka) – Vivo

    SKŁADNIKI
    maltodekstryna, liofilizowane szczepy bakterii: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium lactis.
    Ilość żywych kultur bakterii w 1 g produktu – mnniej niż 1×10^9 CFU.

    OPIS
    W krajach Morza Śródziemnego JOGURT grecki jest podstawą wielu wspaniałych potraw. Stosuje się go jako sos do sałatek, zup, jest elementem dań mięsnych i wielu deserów.
    Z oferowanej Zakwaski można przygotować od 1 do 3 litrów jogurtu naturalnego, który następnie można wykorzystać do uzyskania jogurtu w stylu greckim. Przepisy przygotowania znajdują się poniżej oraz w instrukcji dołączonej do opakowania.
    Każda fiolka przeznaczona jest do ukwaszenia od 1 do 3 litrów mleka.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1. 1 – 3 litry MLEKA zagotuj i ostudź do temperatury 40 – 43 stopni Celsjusza, dodaj Zakwaskę i wymieszaj
    2. Naczynie z mlekiem zaszczepionym Zakwaską przykryj przykrywką i okryj je ze wszystkich stron grubym kocem. Następnie odstaw na 8 godzin w ciepłe miejsce bez przeciągów
    3. Uzyskany JOGURT schłódź w lodówce. Wyłóż durszlak lub sito tetrą i wlej jogurt. Odczekaj 1 – 4 godziny, aż odcedzi się serwatka. Otrzymasz JOGURT typu greckiego
    4. Przechowuj go do 5 dni. Jogurtem możesz zaszczepić MLEKO jeszcze 2 – 3 razy.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g gotowego produktu po przygotowaniu wg instrukcji (bez odcedzania serwatki), na bazie MLEKA o zawartości 2 % tłuszczu
    Wartość energetyczna – 242 kJ/58 kcal
    Tłuszcz – 2,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,4 g
    Węglowodany – 5,9 g
    w tym cukry – 5,6 g
    Białko – 4,0 g
    Sól – 0,13 g

    UWAGA
    – Polecamy MLEKO o zawartości 3,2 % tłuszczu, pasteryzowane lub mikrofiltrowane (nie wykorzystuj MLEKA z bliskim terminem przydatności do spożycia). MLEKO UHT nie jest polecane ale można je stosować. W przypadku MLEKA tzw. prosto od krowy, należy je bezwzględnie zagotować.
    – JOGURT możesz ukwasić w jogurtownicy, w stalowym garnku lub szklanym słoiku. Wszystkie przybory kuchenne, których użyjesz do przygotowania najlepiej wyparz wrzątkiem. Do zmierzenia temperatury MLEKA użyj termometru kuchennego lub bezdotykowego a do utrzymania temperatury MLEKA w trakcie ukwaszania grubego koca.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2 do +8°C przez 12 miesięcy. Możliwy okres transportu w temperaturze do 30 stopni Celsjusza do 10 dni.

    18,10 
  • ŻYWE KULTURY BAKTERII DO JOGURTU BIFIVIT „ZAKWASKA” BEZGLUTENOWE 1 g (2 FIOLKI) – VIVO

    SKŁADNIKI
    Maltodekstryna, liofilizowane szczepy bakterii: Bifidobacterium lactis (2 szczepy), Bifidobacterium infantis, Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus acidophilus (2 szczepy), Streptococcus thermophilus, Lactobacillus paracasei.

    OPIS
    Zakwaska do JOGURTU VIVO – to żywe kultury bakterii do przygotowania w domu naturalnego jogurtu probiotycznego. Domowy JOGURT charakteryzuje się najwyższą świeżością i znakomitym smakiem oraz co najważniejsze, kulturami bakterii o wysokiej aktywności. Domowy JOGURT przygotowany wg instrukcji nie zawiera żadnych zbędnych dodatków takich jak: MLEKO w proszku, cukier, zagęstniki, barwniki czy wzmacniacze smaku. Przygotowując go w domu mamy gwarancję naturalności produktu. Do jego zrobienia wystarczy stalowy garnek lub słoik. Najlepszy wychodzi na MLEKU 3,2% lub pełnotłustym.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1-3 l MLEKA pasteryzowanego zagotuj i ostudź do temperatury od +37 do +43 stopni Celsjusza. Do MLEKA dodaj zawartość fiolki i dokładnie wymieszaj. Naczynie z mlekiem dokładnie przykryj, okryj kocem i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 8-10 godzin. Po tym czasie naczynie wstaw do lodówki i odczekaj kilka godzin – JOGURT dodatkowo zgęstnieje. Spożyj go do 7 dni. Uzyskanym jogurtem możesz zaszczepić MLEKO jeszcze 2-3 razy używając 4 dużych łyżek jogurtu na 2 litry MLEKA.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1155 kJ/276 kcal
    Tłuszcz – 0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 60 g
    w tym cukry – 20 g
    Białko – 8 g
    Sól – 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2 do +8°C

    17,20