Wyświetlanie 1–20 z 192 wyników

  • .Mąka orkiszowa typ 630 jasna, ekologiczna (Oberkulmer Rotkorn) 1kg – Orvita

    .Mąka orkiszowa typ 630 jasna, ekologiczna (Oberkulmer Rotkorn) 1kg – Orvita

    .Mąka orkiszowa typ 630 jasna, ekologiczna (Oberkulmer Rotkorn) 1kg – Orvita
    5907572900330

    18,99 
  • BŁONNIK BAMBUSOWY BEZGLUTENOWY 250 g – PIĘĆ PRZEMIAN

    SKŁADNIKI
    błonnik bambusowy 100 %

    OPIS
    Produkt bezglutenowy.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 770 kJ / 192 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 0,1 g
    w tym cukry: 0 g
    Błonnik: 96 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0,2 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać orzechy.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

    12,80 
  • BUŁKA TARTA EKOLOGICZNA 250G – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    mąka PSZENNA* (98 %), sól (1,5 %), drożdże (0,5 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczna bułka tarta doskonale nadaje się do obtaczania kotletów warzywnych, strączkowych czy mięsnych. Może stanowić zagęszczający dodatek do wszelkiego rodzaju farszy lub pasztetów, a także posypkę, aby pieczony pasztet na wierzchu był smakowicie rumiany. Bułka tarta jest niezbędna również do posypywania foremek do pieczenia ciasta i chleba, aby łatwo odchodziły od blaszki.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1481 kJ / 349 kcal
    Tłuszcz – 1,0 g,
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
    Węglowodany – 73 g,
    w tym cukry – 4,0 g
    Białko – 11 g
    Sól – 1,5 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać alergeny: ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, SEZAM, SOJĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    7,60 
  • Bułka tarta kukurydziana ekologiczna, bezglutenowa 200g – Bauck Hof

    BAUCK HOF
    BUŁKA TARTA KUKURYDZIANA, BEZGLUTENOWA, EKOLOGICZNA 200G – BAUCK HOF
    4015637827353

    10,30 
  • BUŁKA TARTA RAZOWA BIO 250 g – BIO RAJ

    SKŁADNIKI
    mąka ŻYTNIA razowa* 30 %, mąka PSZENNA razowa* 20 %, mąka PSZENNA ORKISZOWA razowa* 10 %, woda, drożdże*, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Ekologiczna bułka tarta razowa doskonale nadaje się do obtaczania kotletów warzywnych, strączkowych czy mięsnych. Może stanowić również zagęszczający dodatek do wszelkiego rodzaju farszy lub pasztetów, a także posypkę, aby pieczony pasztet na wierzchu był smakowicie rumiany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1602 kJ/378 kcal
    Tłuszcz 1,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g
    Węglowodany 78 g
    w tym cukry 0,2 g
    Błonnik 6,1 g
    Białko 9,2 g
    Sól 1,3 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać alergeny: ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASIONA SEZAMU, SOJĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    7,30 
  • BUŁKA TARTA RAZOWA BIO 500 g – BIO RAJ

    SKŁADNIKI
    mąka ŻYTNIA razowa* 30 %, mąka PSZENNA razowa* 20 %, mąka PSZENNA ORKISZOWA razowa* 10 %, woda, drożdże*, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Ekologiczna bułka tarta razowa doskonale nadaje się do obtaczania kotletów warzywnych, strączkowych czy mięsnych. Może stanowić również zagęszczający dodatek do wszelkiego rodzaju farszy lub pasztetów, a także posypkę, aby pieczony pasztet na wierzchu był smakowicie rumiany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1602 kJ/378 kcal
    Tłuszcz 1,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g
    Węglowodany 78 g
    w tym cukry 0,2 g
    Błonnik 6,1 g
    Białko 9,2 g
    Sól 1,3 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać alergeny: ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASIONA SEZAMU, SOJĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    12,40 
  • KUZU BIAŁE (SKROBIA Z KORZENIA) BIO 125 g – TERRASANA

    SKŁADNIKI
    skrobia z korzenia Kuzu* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Kuzu to bezglutenowy i wegański środek wiążący do wszelkiego rodzaju potraw, który wytwarzany jest ze skrobi roślinnej.
    Nie wpływa na smak potrawy i w przeciwieństwie do skrobi kukurydzianej, kuzu sprawdza się również w daniach kwaśnych lub jako zamiennik jajka.
    Białe kuzu jest myte i filtrowane, co sprawia, że ​​smak jest neutralny, a siła wiązania nieco silniejsza niż kuzu szarego.
    W Japonii jest często używany do zup, sosów i (gorących) deserów

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Użyj 10 g kuzu na 250 ml płynu. Przed użyciem rozpuścić w 2-3 łyżkach zimnej wody.
    Do przygotowania budyniu użyj 50 g kuzu na 400 ml płynu.
    Jeśli użyjesz szarego kuzu, będziesz potrzebować 20% więcej kuzu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1428 kJ/336 kcal
    Tłuszcz – 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 84 g
    w tym cukry – 0 g
    Białko – 0 g
    Sól – 0,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    42,00 
  • KUZU SZARE (SKROBIA Z KORZENIA) EKOLOGICZNA 125G – TERRASANA

    SKŁADNIKI
    skrobia z korzenia kuzu szarego* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    Opis:
    Kuzu to bezglutenowy i wegański środek wiążący do wszelkiego rodzaju potraw, który wytwarzany jest ze skrobi roślinnej kuzu.
    Nie wpływa na smak potrawy i w przeciwieństwie do skrobi kukurydzianej, kuzu sprawdza się również w daniach kwaśnych lub jako zamiennik jajka.
    W Japonii jest często używany do zup, sosów i (gorących) deserów.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Użyj 12 g kuzu na 250 ml płynu. Przed użyciem rozpuścić w 2-3 łyżkach zimnej wody.
    Do przygotowania budyniu użyj 60 g kuzu na 400 ml płynu. Jeśli użyjesz białego kuzu, będziesz potrzebować 20% mniej kuzu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1428 kJ / 336 kcal
    Tłuszcz – 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 84 g
    w tym cukry – 0 g
    Błonnik – 0 g
    Białko – 0 g
    Sól – 0,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    32,40 
  • MĄKA BANANOWA BIO 500 g – BATOM

    SKŁADNIKI
    banany zielone* (plantany) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Mąka z bananów warzywnych (plantany, platany) jest neutralna w smaku można więc przyrządzać z niej dania zarówno słodkie jak i wytrawne. Doskonała także jako zagęszczacz do zup lub sosów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1510 kJ / 355 kcal
    Tłuszcz: 0,3 g
    w tym kwasy nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 81 g
    w tym cukry: 74 g
    Białko: 5,7 g
    Sól: 0,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    27,40 
  • MĄKA GRYCZANA BIAŁA BEZGLUTENOWA 500 g – NATURAVENA

    SKŁADNIKI
    Gryka – 100 %

    OPIS
    Otrzymana z oczyszczonego, obłuszczonego i zmielonego ziarna gryki

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1439kJ / 340 kcal
    Tłuszcz 3,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g
    Węglowodany 63 g
    w tym cukry 0,7 g
    Błonnik 4 g
    Białko 13 g
    Sól 0,013 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    15,90