Wyświetlanie 1–20 z 166 wyników

  • .Mąka uniwersalna bezglutenowa 1kg – Schar

    .Mąka uniwersalna bezglutenowa 1kg – Schar
    8008698013113

    26,50 
  • BŁONNIK BAMBUSOWY BEZGLUTENOWY 250 g – PIĘĆ PRZEMIAN

    SKŁADNIKI
    błonnik bambusowy 100 %

    OPIS
    Produkt bezglutenowy.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 770 kJ / 192 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 0,1 g
    w tym cukry: 0 g
    Błonnik: 96 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0,2 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać orzechy.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

    12,80 
  • BUŁKA TARTA EKOLOGICZNA 250G – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    mąka PSZENNA* (98 %), sól (1,5 %), drożdże (0,5 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczna bułka tarta doskonale nadaje się do obtaczania kotletów warzywnych, strączkowych czy mięsnych. Może stanowić zagęszczający dodatek do wszelkiego rodzaju farszy lub pasztetów, a także posypkę, aby pieczony pasztet na wierzchu był smakowicie rumiany. Bułka tarta jest niezbędna również do posypywania foremek do pieczenia ciasta i chleba, aby łatwo odchodziły od blaszki.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1481 kJ / 349 kcal
    Tłuszcz – 1,0 g,
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
    Węglowodany – 73 g,
    w tym cukry – 4,0 g
    Białko – 11 g
    Sól – 1,5 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać alergeny: ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, SEZAM, SOJĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    7,30 
  • Bułka tarta kukurydziana ekologiczna, bezglutenowa 200g – Bauck Hof

    BAUCK HOF
    BUŁKA TARTA KUKURYDZIANA, BEZGLUTENOWA, EKOLOGICZNA 200G – BAUCK HOF
    4015637827353

    10,30 
  • BUŁKA TARTA RAZOWA BIO 250 g – BIO RAJ

    SKŁADNIKI
    mąka PSZENNA razowa*, mąka ŻYTNIA razowa*, mąka ORKISZOWA*, woda, sól, drożdże (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Ekologiczna bułka tarta razowa doskonale nadaje się do obtaczania kotletów warzywnych, strączkowych czy mięsnych. Może stanowić również zagęszczający dodatek do wszelkiego rodzaju farszy lub pasztetów, a także posypkę, aby pieczony pasztet na wierzchu był smakowicie rumiany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1603 kJ / 378 kcal
    Tłuszcz – 1,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,4 g
    Węglowodany – 76 g
    w tym cukry – 1,5 g
    Błonnik – 4,6 g
    Białko – 12 g
    Sól – 1,8 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać alergeny: ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, SEZAM, SOJĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    7,00 
  • BUŁKA TARTA RAZOWA BIO 500 g – BIO RAJ

    SKŁADNIKI
    mąka PSZENNA razowa*, mąka ŻYTNIA razowa*, mąka ORKISZOWA*, woda, sól, drożdże (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Ekologiczna bułka tarta razowa doskonale nadaje się do obtaczania kotletów warzywnych, strączkowych czy mięsnych. Może stanowić również zagęszczający dodatek do wszelkiego rodzaju farszy lub pasztetów, a także posypkę, aby pieczony pasztet na wierzchu był smakowicie rumiany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1603 kJ / 378 kcal
    Tłuszcz – 1,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,4 g
    Węglowodany – 76 g
    w tym cukry – 1,5 g
    Błonnik – 4,6 g
    Białko – 12 g
    Sól – 1,8 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać alergeny: ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, SEZAM, SOJĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    11,80 
  • KUZU BIAŁE (SKROBIA Z KORZENIA) BIO 125 g – TERRASANA

    SKŁADNIKI
    skrobia z korzenia Kuzu* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Kuzu to bezglutenowy i wegański środek wiążący do wszelkiego rodzaju potraw, który wytwarzany jest ze skrobi roślinnej.
    Nie wpływa na smak potrawy i w przeciwieństwie do skrobi kukurydzianej, kuzu sprawdza się również w daniach kwaśnych lub jako zamiennik jajka.
    Białe kuzu jest myte i filtrowane, co sprawia, że ​​smak jest neutralny, a siła wiązania nieco silniejsza niż kuzu szarego.
    W Japonii jest często używany do zup, sosów i (gorących) deserów

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Użyj 10 g kuzu na 250 ml płynu. Przed użyciem rozpuścić w 2-3 łyżkach zimnej wody.
    Do przygotowania budyniu użyj 50 g kuzu na 400 ml płynu.
    Jeśli użyjesz szarego kuzu, będziesz potrzebować 20% więcej kuzu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1428 kJ/336 kcal
    Tłuszcz – 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 84 g
    w tym cukry – 0 g
    Białko – 0 g
    Sól – 0,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    48,50 
  • KUZU SZARE (SKROBIA Z KORZENIA) EKOLOGICZNA 125G – TERRASANA

    SKŁADNIKI
    skrobia z korzenia kuzu szarego* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    Opis:
    Kuzu to bezglutenowy i wegański środek wiążący do wszelkiego rodzaju potraw, który wytwarzany jest ze skrobi roślinnej kuzu.
    Nie wpływa na smak potrawy i w przeciwieństwie do skrobi kukurydzianej, kuzu sprawdza się również w daniach kwaśnych lub jako zamiennik jajka.
    W Japonii jest często używany do zup, sosów i (gorących) deserów.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Użyj 12 g kuzu na 250 ml płynu. Przed użyciem rozpuścić w 2-3 łyżkach zimnej wody.
    Do przygotowania budyniu użyj 60 g kuzu na 400 ml płynu. Jeśli użyjesz białego kuzu, będziesz potrzebować 20% mniej kuzu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1428 kJ / 336 kcal
    Tłuszcz – 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 84 g
    w tym cukry – 0 g
    Błonnik – 0 g
    Białko – 0 g
    Sól – 0,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    32,70 
  • MĄKA (SKROBIA) ZIEMNIACZANA EKOLOGICZNA 500G – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    skrobia ziemniaczana* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczna skrobia ziemniaczana doskonała do zagęszczania zup i sosów. Polecamy również do zrobienia domowego kisielu czy budyniu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1365 kJ / 321 kcal
    Tłuszcz – 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,02 g
    Węglowodany – 80,0 g
    w tym cukry – 0,0 g
    skrobia – 80,0 g
    Białko – 0,1 g
    Sól – 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    12,20 
  • MĄKA AMARANTUSOWA EKOLOGICZNA 400G – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczna mąka amarantusowa 100%.

    OPIS
    Ekologiczna mąka amarantusowa otrzymywana jest z ziaren amarantusa. Nadaje wypiekom lekko orzechowy smak. Bardzo dobrze miesza się z innymi mąkami. Polecamy do ciast, ciasteczek, słodkich naleśników, racuchów, makaronów oraz jako cenny dodatek do chleba.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1556 kJ / 369 kcal
    Tłuszcz – 7,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,0 g
    Węglowodany – 59 g
    w tym cukry – 2,0 g
    Błonnik – 7,0 g
    Białko – 14 g
    Sól – 0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASIONA SEZAMU, soję.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    10,40 
  • MĄKA BANANOWA BIO 200 g – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczna mąka z zielonych bananów (plantany) 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna mąka bananowa powstaje w wyniku zmielenia plantanów, czyli warzywnych bananów zielonych. Ma neutralny smak, można więc przyrządzać z niej dania zarówno słodkie jak i wytrawne. Doskonale sprawdza się jako zagęszczacz do zup, sosów i koktajl

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1414 kJ / 333 kcal
    Tłuszcz – 0,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 77 g
    w tym cukry – 39 g
    Błonnik – 1,2 g
    Białko – 4,3 g
    Sól – 0,5 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    11,90 
  • MĄKA BANANOWA BIO 250 g – BATOM

    SKŁADNIKI
    banany zielone* (plantany) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Mąka z bananów warzywnych (plantany, platany) jest neutralna w smaku można więc przyrządzać z niej dania zarówno słodkie jak i wytrawne. Doskonała także jako zagęszczacz do zup lub sosów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1510 kJ / 355 kcal
    Tłuszcz: 0,3 g
    w tym kwasy nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 81 g
    w tym cukry: 74 g
    Białko: 5,7 g
    Sól: 0,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    14,60 
  • MĄKA BANANOWA BIO 500 g – BATOM

    SKŁADNIKI
    banany zielone* (plantany) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Mąka z bananów warzywnych (plantany, platany) jest neutralna w smaku można więc przyrządzać z niej dania zarówno słodkie jak i wytrawne. Doskonała także jako zagęszczacz do zup lub sosów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1510 kJ / 355 kcal
    Tłuszcz: 0,3 g
    w tym kwasy nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 81 g
    w tym cukry: 74 g
    Białko: 5,7 g
    Sól: 0,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    26,10 
  • MĄKA DO WYPIEKU CIAST MIX C BEZGLUTENOWA 1KG – SCHAR

    SCHAR
    MĄKA DO WYPIEKU CIAST MIX C KUCHEN KEKSEN PATISSERIE BEZGLUTENOWA 1KG SCHAR
    8008698004852

    21,99 
  • MĄKA GRYCZANA BIAŁA BEZGLUTENOWA 500 g – NATURAVENA

    SKŁADNIKI
    Gryka – 100 %

    OPIS
    Otrzymana z oczyszczonego, obłuszczonego i zmielonego ziarna gryki

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1439kJ / 340 kcal
    Tłuszcz 3,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g
    Węglowodany 63 g
    w tym cukry 0,7 g
    Błonnik 4 g
    Białko 13 g
    Sól 0,013 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    14,50