Wyświetlanie 1–20 z 181 wyników

  • BŁONNIK BAMBUSOWY BEZGLUTENOWY 250 g – PIĘĆ PRZEMIAN

    SKŁADNIKI
    błonnik bambusowy 100 %

    OPIS
    Produkt bezglutenowy.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 770 kJ / 192 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 0,1 g
    w tym cukry: 0 g
    Błonnik: 96 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0,2 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać orzechy.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

    12,80 
  • BUŁKA TARTA EKOLOGICZNA 250G – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    mąka PSZENNA* (98 %), sól (1,5 %), drożdże (0,5 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczna bułka tarta doskonale nadaje się do obtaczania kotletów warzywnych, strączkowych czy mięsnych. Może stanowić zagęszczający dodatek do wszelkiego rodzaju farszy lub pasztetów, a także posypkę, aby pieczony pasztet na wierzchu był smakowicie rumiany. Bułka tarta jest niezbędna również do posypywania foremek do pieczenia ciasta i chleba, aby łatwo odchodziły od blaszki.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1481 kJ / 349 kcal
    Tłuszcz – 1,0 g,
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
    Węglowodany – 73 g,
    w tym cukry – 4,0 g
    Białko – 11 g
    Sól – 1,5 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać alergeny: ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, SEZAM, SOJĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    7,60 
  • Bułka tarta kukurydziana ekologiczna, bezglutenowa 200g – Bauck Hof

    BAUCK HOF
    BUŁKA TARTA KUKURYDZIANA, BEZGLUTENOWA, EKOLOGICZNA 200G – BAUCK HOF
    4015637827353

    10,30 
  • BUŁKA TARTA RAZOWA BIO 250 g – BIO RAJ

    SKŁADNIKI
    mąka PSZENNA razowa*, mąka ŻYTNIA razowa*, mąka ORKISZOWA*, woda, sól, drożdże (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Ekologiczna bułka tarta razowa doskonale nadaje się do obtaczania kotletów warzywnych, strączkowych czy mięsnych. Może stanowić również zagęszczający dodatek do wszelkiego rodzaju farszy lub pasztetów, a także posypkę, aby pieczony pasztet na wierzchu był smakowicie rumiany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1603 kJ / 378 kcal
    Tłuszcz – 1,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,4 g
    Węglowodany – 76 g
    w tym cukry – 1,5 g
    Błonnik – 4,6 g
    Białko – 12 g
    Sól – 1,8 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać alergeny: ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, SEZAM, SOJĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    7,30 
  • BUŁKA TARTA RAZOWA BIO 500 g – BIO RAJ

    SKŁADNIKI
    mąka PSZENNA razowa*, mąka ŻYTNIA razowa*, mąka ORKISZOWA*, woda, sól, drożdże (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Ekologiczna bułka tarta razowa doskonale nadaje się do obtaczania kotletów warzywnych, strączkowych czy mięsnych. Może stanowić również zagęszczający dodatek do wszelkiego rodzaju farszy lub pasztetów, a także posypkę, aby pieczony pasztet na wierzchu był smakowicie rumiany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1603 kJ / 378 kcal
    Tłuszcz – 1,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,4 g
    Węglowodany – 76 g
    w tym cukry – 1,5 g
    Błonnik – 4,6 g
    Białko – 12 g
    Sól – 1,8 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać alergeny: ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, SEZAM, SOJĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    12,40 
  • KUZU BIAŁE (SKROBIA Z KORZENIA) BIO 125 g – TERRASANA

    SKŁADNIKI
    skrobia z korzenia Kuzu* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Kuzu to bezglutenowy i wegański środek wiążący do wszelkiego rodzaju potraw, który wytwarzany jest ze skrobi roślinnej.
    Nie wpływa na smak potrawy i w przeciwieństwie do skrobi kukurydzianej, kuzu sprawdza się również w daniach kwaśnych lub jako zamiennik jajka.
    Białe kuzu jest myte i filtrowane, co sprawia, że ​​smak jest neutralny, a siła wiązania nieco silniejsza niż kuzu szarego.
    W Japonii jest często używany do zup, sosów i (gorących) deserów

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Użyj 10 g kuzu na 250 ml płynu. Przed użyciem rozpuścić w 2-3 łyżkach zimnej wody.
    Do przygotowania budyniu użyj 50 g kuzu na 400 ml płynu.
    Jeśli użyjesz szarego kuzu, będziesz potrzebować 20% więcej kuzu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1428 kJ/336 kcal
    Tłuszcz – 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 84 g
    w tym cukry – 0 g
    Białko – 0 g
    Sól – 0,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    48,20 
  • KUZU SZARE (SKROBIA Z KORZENIA) EKOLOGICZNA 125G – TERRASANA

    SKŁADNIKI
    skrobia z korzenia kuzu szarego* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    Opis:
    Kuzu to bezglutenowy i wegański środek wiążący do wszelkiego rodzaju potraw, który wytwarzany jest ze skrobi roślinnej kuzu.
    Nie wpływa na smak potrawy i w przeciwieństwie do skrobi kukurydzianej, kuzu sprawdza się również w daniach kwaśnych lub jako zamiennik jajka.
    W Japonii jest często używany do zup, sosów i (gorących) deserów.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Użyj 12 g kuzu na 250 ml płynu. Przed użyciem rozpuścić w 2-3 łyżkach zimnej wody.
    Do przygotowania budyniu użyj 60 g kuzu na 400 ml płynu. Jeśli użyjesz białego kuzu, będziesz potrzebować 20% mniej kuzu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1428 kJ / 336 kcal
    Tłuszcz – 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 84 g
    w tym cukry – 0 g
    Błonnik – 0 g
    Białko – 0 g
    Sól – 0,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    32,40 
  • MĄKA (SKROBIA) ZIEMNIACZANA EKOLOGICZNA 500G – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    skrobia ziemniaczana* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczna skrobia ziemniaczana doskonała do zagęszczania zup i sosów. Polecamy również do zrobienia domowego kisielu czy budyniu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1365 kJ / 321 kcal
    Tłuszcz – 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,02 g
    Węglowodany – 80,0 g
    w tym cukry – 0,0 g
    skrobia – 80,0 g
    Białko – 0,1 g
    Sól – 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    12,80 
  • MĄKA BANANOWA BIO 200 g – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczna mąka z zielonych bananów (plantany) 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna mąka bananowa powstaje w wyniku zmielenia plantanów, czyli warzywnych bananów zielonych. Ma neutralny smak, można więc przyrządzać z niej dania zarówno słodkie jak i wytrawne. Doskonale sprawdza się jako zagęszczacz do zup, sosów i koktajl

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1414 kJ / 333 kcal
    Tłuszcz – 0,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 77 g
    w tym cukry – 39 g
    Błonnik – 1,2 g
    Białko – 4,3 g
    Sól – 0,5 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    11,80 
  • MĄKA BANANOWA BIO 250 g – BATOM

    SKŁADNIKI
    banany zielone* (plantany) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Mąka z bananów warzywnych (plantany, platany) jest neutralna w smaku można więc przyrządzać z niej dania zarówno słodkie jak i wytrawne. Doskonała także jako zagęszczacz do zup lub sosów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1510 kJ / 355 kcal
    Tłuszcz: 0,3 g
    w tym kwasy nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 81 g
    w tym cukry: 74 g
    Białko: 5,7 g
    Sól: 0,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    15,30 
  • MĄKA BANANOWA BIO 500 g – BATOM

    SKŁADNIKI
    banany zielone* (plantany) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Mąka z bananów warzywnych (plantany, platany) jest neutralna w smaku można więc przyrządzać z niej dania zarówno słodkie jak i wytrawne. Doskonała także jako zagęszczacz do zup lub sosów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1510 kJ / 355 kcal
    Tłuszcz: 0,3 g
    w tym kwasy nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 81 g
    w tym cukry: 74 g
    Białko: 5,7 g
    Sól: 0,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    27,40 
  • MĄKA GRYCZANA BIAŁA BEZGLUTENOWA 500 g – NATURAVENA

    SKŁADNIKI
    Gryka – 100 %

    OPIS
    Otrzymana z oczyszczonego, obłuszczonego i zmielonego ziarna gryki

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1439kJ / 340 kcal
    Tłuszcz 3,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g
    Węglowodany 63 g
    w tym cukry 0,7 g
    Błonnik 4 g
    Białko 13 g
    Sól 0,013 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    15,90 
  • MĄKA GRYCZANA BIO 500 g – NATURAVENA

    SKŁADNIKI
    ekologiczna mąka gryczana jasna 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna mąka gryczana jasna otrzymywana jest z obłuskanego, nieprażonego ziarna gryki. Polecamy do ciasta naleśnikowego, makaronów, placków, blinów. Doskonała również do wypieku chleba w połączeniu z innymi mąkami.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1507 kJ/356 kcal
    Tłuszcz 2,42 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,49 g
    Węglowodany 69,2 g
    w tym cukry 1,06 g
    Białko 12,2 g
    Sól 0,001 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASIONA SEZAMU, soję.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    W suchym i chłodnym miejscu, chronić przed ciepłem, nie wystawiać na działanie promieni słonecznych.

    12,80 
  • MĄKA GRYCZANA EKOLOGICZNA, BEZGLUTENOWA 500G – PROBIO

    SKŁADNIKI
    ekologiczna mąka gryczana.

    OPIS
    Mąka gryczana dodana do mąki pszennej wpływa na uwydatnenie jej walorów smakowych. Jej właściwości wiążące znajdują doskonałe zastosowanie przy produkcji ciastek, knedli, pierożków, naleśników oraz omletów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1428 kJ/337 kcal
    Tłuszcz: 2,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
    Węglowodany: 67 g
    w tym cukry: 0,5 g
    Białko: 12 g
    Sól: <0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać nasiona SEZAMU

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu w temperaturzedo 25 °C

    16,90