Wyświetlanie wszystkich wyników: 19
-
12,80 zł
BŁONNIK BAMBUSOWY BEZGLUTENOWY 250 g – PIĘĆ PRZEMIAN
SKŁADNIKI
błonnik bambusowy 100 %OPIS
Produkt bezglutenowy.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 770 kJ / 192 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 0,1 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 96 g
Białko: 0 g
Sól: 0,2 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać orzechy.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. -
7,60 zł
BUŁKA TARTA EKOLOGICZNA 250G – BIO PLANET
SKŁADNIKI
mąka PSZENNA* (98 %), sól (1,5 %), drożdże (0,5 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczna bułka tarta doskonale nadaje się do obtaczania kotletów warzywnych, strączkowych czy mięsnych. Może stanowić zagęszczający dodatek do wszelkiego rodzaju farszy lub pasztetów, a także posypkę, aby pieczony pasztet na wierzchu był smakowicie rumiany. Bułka tarta jest niezbędna również do posypywania foremek do pieczenia ciasta i chleba, aby łatwo odchodziły od blaszki.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1481 kJ / 349 kcal
Tłuszcz – 1,0 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
Węglowodany – 73 g,
w tym cukry – 4,0 g
Białko – 11 g
Sól – 1,5 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, SEZAM, SOJĘ.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
10,30 zł
Bułka tarta kukurydziana ekologiczna, bezglutenowa 200g – Bauck Hof
BAUCK HOF
BUŁKA TARTA KUKURYDZIANA, BEZGLUTENOWA, EKOLOGICZNA 200G – BAUCK HOF
4015637827353 -
7,30 zł
BUŁKA TARTA RAZOWA BIO 250 g – BIO RAJ
SKŁADNIKI
mąka ŻYTNIA razowa* 30 %, mąka PSZENNA razowa* 20 %, mąka PSZENNA ORKISZOWA razowa* 10 %, woda, drożdże*, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPIS
Ekologiczna bułka tarta razowa doskonale nadaje się do obtaczania kotletów warzywnych, strączkowych czy mięsnych. Może stanowić również zagęszczający dodatek do wszelkiego rodzaju farszy lub pasztetów, a także posypkę, aby pieczony pasztet na wierzchu był smakowicie rumiany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1602 kJ/378 kcal
Tłuszcz 1,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g
Węglowodany 78 g
w tym cukry 0,2 g
Błonnik 6,1 g
Białko 9,2 g
Sól 1,3 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASIONA SEZAMU, SOJĘ.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
12,40 zł
BUŁKA TARTA RAZOWA BIO 500 g – BIO RAJ
SKŁADNIKI
mąka ŻYTNIA razowa* 30 %, mąka PSZENNA razowa* 20 %, mąka PSZENNA ORKISZOWA razowa* 10 %, woda, drożdże*, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPIS
Ekologiczna bułka tarta razowa doskonale nadaje się do obtaczania kotletów warzywnych, strączkowych czy mięsnych. Może stanowić również zagęszczający dodatek do wszelkiego rodzaju farszy lub pasztetów, a także posypkę, aby pieczony pasztet na wierzchu był smakowicie rumiany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1602 kJ/378 kcal
Tłuszcz 1,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g
Węglowodany 78 g
w tym cukry 0,2 g
Błonnik 6,1 g
Białko 9,2 g
Sól 1,3 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASIONA SEZAMU, SOJĘ.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
32,40 zł
KUZU SZARE (SKROBIA Z KORZENIA) EKOLOGICZNA 125G – TERRASANA
SKŁADNIKI
skrobia z korzenia kuzu szarego* (*certyfikowany składnik ekologiczny)Opis:
Kuzu to bezglutenowy i wegański środek wiążący do wszelkiego rodzaju potraw, który wytwarzany jest ze skrobi roślinnej kuzu.
Nie wpływa na smak potrawy i w przeciwieństwie do skrobi kukurydzianej, kuzu sprawdza się również w daniach kwaśnych lub jako zamiennik jajka.
W Japonii jest często używany do zup, sosów i (gorących) deserów.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Użyj 12 g kuzu na 250 ml płynu. Przed użyciem rozpuścić w 2-3 łyżkach zimnej wody.
Do przygotowania budyniu użyj 60 g kuzu na 400 ml płynu. Jeśli użyjesz białego kuzu, będziesz potrzebować 20% mniej kuzu.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1428 kJ / 336 kcal
Tłuszcz – 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 84 g
w tym cukry – 0 g
Błonnik – 0 g
Białko – 0 g
Sól – 0,1 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu -
7,50 zł
MAKARON DLA DIABETYKÓW ŚWIDERKI 250 g – NOVELLE
SKŁADNIKI
mąka z czarnej soczewicy 73,5 %, mąka pełnoziarnista z PSZENICY TWARDEJ (Triticum durum), mielona łuska gryki, cynk, chrom.OPIS
Makaron Novelle Diabetic jest idealny dla osób chorujących na cukrzycę.
Zalety Makaronu Novelle Diabetic:
– Jest źródłem cynku i chromu. Cynk przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu węglowodanów. Chrom pomaga w utrzymaniu właściwego poziomu glukozy we krwi
– Niski indeks glikemiczny: poniżej 55
– Wymienniki węglowodanowe: 2,5 WW dla 100 g makaronu gotowanego 5 minut
– Wymienniki białkowo-tłuszczowe: 0,55 WBT dla 100 g makaronu gotowanego 5 minut
– Zawiera wysoką zawartość naturalnie występującego błonnika pokarmowego.
– Przygotowuje się go szybko, czas gotowania to jedyne 5 minut.
– Idealnie komponuje się ze świeżymi warzywami i różnorodnymi sosamiSpożywaj 1 porcję dziennie w ramach zróżnicowanej diety i aktywnego trybu życia.
Opakowanie zawiera 5 porcji produktu po ugotowaniu. 50 g makaronu przed ugotowaniem stanowi 100 g makaronu po ugotowaniu.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Zagotować wodę w proporcji 1 litr wody na 100 g makaronu.
2. Do gotującej wody wrzucać stopniowo makaron, nie przerywając wrzenia.
3. Gotować 5 minuty na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
4. Po ugotowaniu makaron odcedzić i podawać.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g po ugotowaniu
Wartość energetyczna: 730 kJ/173 kcal
Tłuszcz: 0,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 25 g
w tym cukry: 0,2 g
Błonnik: 8,2 g
Białko: 12 g
Sól: <0,01 g
Cynk: 2,5 mg (25 %)*
Chrom: 11,6 μg (29 %)** – dzienne referencyjne wartości spożycia składników mineralnych (dla osoby dorosłej)
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać jaja.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. -
13,40 zł
MIGDAŁY MIELONE (MĄKA MIGDAŁOWA) EKOLOGICZNE 100G – BIO PLANET
SKŁADNIKI
ekologiczne mielone MIGDAŁY 100 %.OPIS
Ekologiczna mąka migdałowa powstaje w wyniku zmielenia blanszowanych, nieprażonych nasion migdałowca. Charakteryzuje się delikatnym, słodkim smakiem. Jest zaskakująco sycąca. Idealna do zagęszczania sosów i zup. Polecamy także jako alternatywę dla tradycyjnej mąki do wypieku ciast i pieczywa.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 2547 kJ/616 kcal
Tłuszcz 53 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,0 g
Węglowodany 8,8 g
w tym cukry 4,6 g
Błonnik 9,9 g
Białko 21 g
Sól 0,05 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, inne ORZECHY, NASIONA SEZAMU, SOJĘ.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
7,30 zł
SKROBIA KUKURYDZIANA BIO 250 g – NATURAVENA
SKŁADNIKI
ekologiczna skrobia kukurydziana 100 %.OPIS
Ekologiczna skrobia kukurydziana doskonała do zagęszczania zup i sosów. Polecamy również do zrobienia domowego kisielu czy budyniu.Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 1479 kJ/353 kcal
Tłuszcz 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 89 g
w tym cukry 0 g
Białko <0,5 g
Sól 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu -
8,00 zł
Skrobia kukurydziana ekologiczna 400g – Bio Planet
SKŁADNIKI
skrobia kukurydziana* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczna skrobia kukurydziana doskonała do zagęszczania zup i sosów. Polecamy również do zrobienia domowego kisielu czy budyniu.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1479 kJ / 353 kcal
Tłuszcz – 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 89 g
w tym cukry – 0 g
Białko <0,5 g
Sól – 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
61,40 zł
SKROBIA ZIEMNIACZANA BIO 4 kg – HORECA
SKROBIA ZIEMNIACZANA BIO 4 kg – HORECA
SKU: 5902650275850
Ilość w opakowaniu: 1
Waga: 4.046 kg
Cena za kg: 15.18 -
11,10 zł
Tapioka (skrobia z manioku) ekologiczna, bezglutenowa 800g – Bio Planet
SKŁADNIKI
ekologiczna tapioka (skrobia z manioku) 100 %.OPIS
Ekologiczna tapioka otrzymywana jest z bulw korzeniowych manioku. Ma neutralny smak i zapach, w związku z czym nie zmienia smaku potraw. Polecamy do przygotowania budyni, puddingów, przetworów mlecznych i owocowych. Doskonała również jako zagęszczacz do zup, sosów, musów oraz dodatek do bezglutenowych wypieków.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1519 kJ/358 kcal
Tłuszcz 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 89 g
w tym cukry 3,4 g
Błonnik 0,9 g
Białko 0,2 g
Sól 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.