Wyświetlanie 1–70 z 131 wyników

  • AGAR BEZGLUTENOWY BIO 10 g – AMYLON

    SKŁADNIKI
    agar* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Do kremów, polew, budyni, galaretek do ciast i dań z galaretą.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    10 g agaru rozpuścić w 1 litrze zimnej wody i w razie potrzeby dosłodzić. Gotować przez 3 minuty ciągle mieszając. Po ugotowaniu lekko ostudzić. Wlać do formy i pozostawić do zestalenia w lodówce. Agar można przygotować z sokiem owocowym lub z innym sokiem.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 700 kJ/167 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 0,4 g
    w tym cukry: 0,4 g
    Białko: 0 g
    Sól: 1,25 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    7,50 
  • AGAR BIO 100 g – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczny agar 100 %.

    OPIS
    Ekologiczny agar pozyskiwany jest z alg morskich. Polecamy do zagęszczania sosów, dżemów, kremów, polew, budyni i galaret.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    5 g agaru rozpuścić w 0,5 litra zimnej wody. Podgrzać do wrzenia. Ostudzić i pozostawić do zestalenia w lodówce.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.

    34,40 
  • BARWNIK SPOŻYWCZY W KOLORZE PASTELOWYM ŻÓŁTYM BIO 25 g – DEKOBACK

    SKŁADNIKI
    syrop cukru inwertowanego*, cukier buraczany*, woda, żywność barwiąca: ekstrakt roślinny (kurkuma*); sok z cytryny*, substancja zagęszczająca: agar*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Pasta w kolorze pastelowa żółć do barwienia fondantu, marcepanu, pasty gumowej, kremów, kremówki, lukru, ciasta i wielu innych słodkości.
    Pasta jest łatwa w obróbce i w dozowaniu, pozbawiona smaku. Można ją stosować zarówno na gorąco, jak i na zimno.

    SPOSÓB UŻYCIA
    Delikatnie wyciśnij odrobinę pasty z tubki i wymieszaj ją z ciastem, kremówką, kremem maślanym lub bitą śmietaną i sprawdź, czy podoba Ci się efekt kolorystyczny. Intensywność koloru można łatwo zmieniać zmieniając ilość użytej pasty.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1266 kJ/299 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 68 g
    w tym cukry: 68 g
    Białko: 1,5 g
    Sól: <0,01 g

    UWAGA
    Intensywność koloru zależy od użytej ilości. Jednak kolor pozostaje w pastelowym zakresie nawet przy dużym dawkowaniu.
    Podczas pieczenia kolor traci intensywność.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed gorącem i bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.

    2,30 
  • CUKIER CYNAMONOWY BIO 20 g – AMYLON

    SKŁADNIKI
    cukier trzcinowy*, cynamon mielony* (min.14 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Doskonale nadaje się do wypieków z owocami oraz jako dodatek do słodkich dań.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1464 kJ / 344 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 86 g
    w tym cukry: 86 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    1,70 
  • CUKIER CYTRYNOWY BIO 20 g – AMYLON

    SKŁADNIKI
    cukier trzcinowy*, mielona skórka cytrynowa* (2,5 %), aromat cytrynowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Warość energetyczna: 1673 kJ / 394 kcal
    Tłuszcz: 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 98,2 g
    w tym cukry: 96,2 g
    Białko: 0,2 g
    Sól: 0,1 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać GLUTEN, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ) oraz JAJA.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    1,70 
  • CUKIER WANILIOWY BEZGLUTENOWY BIO (4 x 8 g) 32 g – BIOVEGAN

    SKŁADNIKI
    cukier trzcinowy*, wanilia Bourbon* (6,25 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Połączenie ekologicznego cukru trzcinowego z wanilią Bourbon. Nie zawiera środków aromatyzujących. Idealny dodatek do deserów, ciast, kremów oraz drinków.

    SPOSÓB UŻYCIA
    Zawartość torebki wymieszać z innymi składnikami.
    Jedna torebka wystarczy na 500 g mąki, 500 ml deseru lub na 1 l cieczy.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1669 kJ/393 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 97 g
    w tym cukry: 97 g
    Błonnik: 1,8 g
    Białko: <0,5 g
    Sól: <0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać MIGDAŁY, GORCZYCĘ, SOJĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    8,90 
  • CUKIER WANILIOWY BIO 100 g – AMYLON

    SKŁADNIKI
    cukier trzcinowy*, wanilia Bourbon mielona* (1,5 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Połączenie ekologicznego cukru trzcinowego z wanilią Bourbon. Polecamy do ciast, ciasteczek i deserów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1692 kJ/398 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 99 g
    w tym cukry: 98 g
    Białko: <0,5 g
    Sól: 0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    16,40 
  • CUKIER WANILIOWY BIO 8 g – AMYLON

    SKŁADNIKI
    cukier trzcinowy*, wanilia mielona* (1,5 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Połączenie ekologicznego cukru trzcinowego z wanilią Bourbon. Polecamy do ciast, ciasteczek i deserów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1660 kJ/398 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 99 g
    w tym cukry: 98 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    2,00 
  • CUKIER WANILIOWY EKOLOGICZNY 20G – AMYLON

    SKŁADNIKI
    cukier trzcinowy*, wanilia Bourbon* (min. 1,5 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Połączenie ekologicznego cukru trzcinowego z wanilią Bourbon. Polecamy do ciast, ciasteczek i deserów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1660 kJ/398 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 99 g
    w tym cukry: 98 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    3,70 
  • CUKIER Z WANILIĄ BOURBON BIO 15 g – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    cukier trzcinowy*, mielona wanilia Bourbon* (1,5 %) *(certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Ekologiczny cukier z dodatkiem wanilii Bourbon polecamy do ciast, ciasteczek i deserów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1696 kJ / 399 kcal
    Tłuszcz – 0,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 99 g
    w tym cukry – 99 g
    Białko – 0,1 g
    Sól – 0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać: zboża zawierające GLUTEN, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ).

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    1,70 
  • CUKIER ŻELUJĄCY 2:1 BIO 500 g – BIOVEGAN

    SKŁADNIKI
    nierafinowany cukier trzcinowy*, substancja żelująca: pektyny*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Cukier żelujący 2:1 do przygotowania dżemów, marmolad, konfitur i galaretek.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    – Potrzebujesz 1 kg pokrojonych małych owoców (lub 700 ml soku owocowego) i 5 g kwasku cytrynowego (lub soku z jednej cytryny).
    – Mały talerz.

    Przygotowanie z owocami:
    1. Umieść mały talerz w zamrażarce do testu żelowania.
    2. Umyć owoce, odsączyć, pokroić na małe kawałki, w razie potrzeby wydrążyć gniazda nasienne i odważyć 1 kg.
    3. Zawartość torebki przełożyć do rondelka z owocami i kwaskiem cytrynowym lub sokiem.
    4. Wszystko dobrze wymieszać i gotować na wolnym ogniu przez 3 minuty, ciągle mieszając.
    5. Test żelowania: Po upływie czasu gotowania na lodowaty talerz wyłożyć łyżkę gorącej pasty owocowej i pozostawić do ostygnięcia. Jeśli masa nie jest wystarczająco twarda, gotować jeszcze trochę. Następnie powtórzyć test żelowania.
    6. Gorącą wrzącą pastą owocową napełnić czyste słoiki, szczelnie zamknąć i odstawić na 5 minut do góry dnem.

    Przygotowanie galaretki z soku:
    1. Umieść mały talerz w zamrażarce do testu żelowania.
    2. Do garnka wlać najpierw 700 ml soku i podgrzać.
    3. Następnie dodać cukier żelujący i kwasek/sok cytrynowy, ciągle mieszając.
    4. Wszystko dobrze wymieszać i gotować na wolnym ogniu przez 3 minuty, ciągle mieszając.
    5. Test żelowania: Po upływie czasu gotowania na lodowaty talerz wyłożyć łyżkę gorącej galaretki owocowej i pozostawić do ostygnięcia. Jeśli masa nie jest wystarczająco twarda, gotować jeszcze trochę. Następnie powtórzyć test żelowania.
    6. Gorącą wrzącą galaretką owocową napełnić czyste słoiki, szczelnie zamknąć i odstawić na 5 minut do góry dnem.

    UWAGA
    Po otwarciu słoiki przechowywać w lodówce i szybko zużyć.

    Przydatne porady:
    1. Wydłużenie czasu gotowania spowoduje, że pasta owocowa będzie twardsza.
    2. Przygotuj nie więcej niż 1 kg owoców z 1 opakowaniem cukru żelującego 2:1 od BIOVEGAN na jeden proces gotowania!
    3. Wybierz rozmiar słoika tak, aby owoce wypełniały słoik tylko do połowy.

    Zawartość pektyn w owocach:
    Niektóre owoce zawierają małą ilość pektyny, dlatego zaleca się, aby dodać do nich starte jabłko.
    – Owoce o niskiej zawartości pektyny (zalecany dodatek 1 startego jabłka): mango, brzoskwinia, wiśnia, truskawka, czarny bez.
    – Owoce o średniej zawartości pektyny (zalecany dodatek 1/2 startego jabłka): jeżyna, malina, jagoda, kiwi, morela, śliwka.
    – Owoce o wysokiej zawartości pektyny: pigwa, jabłko, pomarańcza, borówka brusznica, porzeczka.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1674 kJ/394 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 98 g
    w tym cukry: 98 g
    Błonnik: 1,7 g
    Białko: <0,5 g
    Sól: 0,06 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu, z dala od ciepła.

    14,30 
  • DEKORACYJNE MOTYLE WAFLOWE 3D BIO (6 szt.) 2 g – DEKOBACK

    SKŁADNIKI
    skrobia kukurydziana*, skrobia ziemniaczana*, woda, żywność barwiąca: ekstrakt roślinny (spirulina*), burak w proszku*, kurkuma w proszku*; emulgator: lecytyny*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Motyle waflowe pozwolą Ci w wyjątkowy sposób udekorować swoje wypieki. I to w rekordowym czasie. Przekonasz się, jak szybko nawet najprostsze ciasto przekształcisz w żywe, indywidualnie udekorowane ciasto.
    Jadalne motyle nakładamy na kuwerturę, lukier, polewę do babeczek, ganache, krem ​​maślany, fondant.
    Opakowanie zawiera sześć różnych motyli, składając im skrzydełka można uzyskać efekt 3D. Udekorować tuż przed podaniem.
    Wymiary motyli ok. 5 x 6 cm.
    Nie nadaje się do pieczenia.

    SPOSÓB UŻYCIA
    Wyjmij motylka. Delikatnie naciskając na środku motylka zegnij go do odpowiednich kształtów, a uzyskasz żywy efekt 3D. Dzięki temu motyle wyglądają, jakby właśnie wylądowały na Twojej słodkości. Brakuje tylko śpiewu ptaków, wtedy iluzja natury byłaby idealna.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1595 kJ/376 kcal
    Tłuszcz: 1,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 86 g
    w tym cukry: 0,5 g
    Białko: 5,2 g
    Sól: 0,03 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Chronić przed światłem słonecznym, przechowywać w suchym miejscu.

    11,20 
  • DROPSY CZEKOLADOWE BEZ DODATKU CUKRU BIO 200 g – BETT’R

    SKŁADNIKI
    masa kakaowa* 35 %, tłuszcz kakaowy* 15 %, substancja słodząca: erytrytol* 15 %, daktyle w proszku*, napój OWSIANY w proszku*, krem kokosowy*, tłuszcz Shea*, emulgator: lecytyny (ze słonecznika*).
    (*certyfikowany składnik ekologiczny)
    Masa kakaowa minimum 50 %.

    OPIS
    Bez dodatku cukrów. Zawiera substancję słodzącą. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Zawiera naturalnie występujące cukry.
    Oprócz tłuszczu kakaowego zawiera także tłuszcze roślinne. Wyborna czekolada w kroplach nadaje się zarówno do codziennego łasuchowania, jak również jako dodatek do przepisów na ciasta, desery.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 2500 kJ/602 kcal
    Tłuszcz: 44 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 27 g
    Węglowodany: 42 g
    w tym cukry: 13 g
    Błonnik: 3,5 g
    Białko: 7,1 g
    Sól: 0,05 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać NASIONA SEZAMU, ORZESZKI ZIEMNE i ORZECHY.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu

    38,40 
  • DROŻDŻE AKTYWNE SUSZONE BIO 9 g – BIOREAL

    SKŁADNIKI
    ekologiczne drożdże.

    OPIS
    Pakowane w atmosferze ochronnej.
    Drożdże wymieszaj z mąką – nie rozpuszczać w wodzie. Postępować według przepisu. 9 g na 500 g mąki.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1263 kJ / 302 kcal
    Tłuszcz: 4,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0 g
    Węglowodany: 17 g
    w tym cukry: <0,5 g
    Błonnik: 31 g
    Białko: 34 g
    Sól: 1,0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać gluten

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    5,20 
  • DROŻDŻE SUSZONE BEZGLUTENOWE BIO (3 x 7 g) 21 g – BIOVEGAN

    SKŁADNIKI
    ekologiczne suszone drożdże

    OPIS
    Pakowano w atmosferze ochronnej. Opakowanie odpowiada 1/2 kostce świeżych drożdży.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Wymieszać zawartość opakowania z 500 g mąki.
    Nie rozpuszcza się bezpośrednio w wodzie!
    Nie przechowywać powyżej 32°C

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1550 kJ/370 kcal
    Tłuszcz: 7,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g
    Węglowodany: 30 g
    w tym cukry: <0,5 g
    Błonnik: 26 g
    Białko: 34 g
    Sól: 0,31 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem.

    13,60 
  • DROŻDŻE SUSZONE BEZGLUTENOWE BIO 7 g – BIOVEGAN

    SKŁADNIKI
    ekologiczne suszone drożdże

    OPIS
    Pakowano w atmosferze ochronnej. Opakowanie odpowiada 1/2 kostce świeżych drożdży.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Wymieszać zawartość opakowania z 500 g mąki.
    Nie rozpuszcza się bezpośrednio w wodzie!
    Nie przechowywać powyżej 32°C

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1550 kJ/370 kcal
    Tłuszcz: 7,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g
    Węglowodany: 30 g
    w tym cukry: <0,5 g
    Błonnik: 26 g
    Białko: 34 g
    Sól: 0,31 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem.

    5,80 
  • EKSTAKT WANILIOWY EKOLOGICZNY 50ML – ROYAL BRAND

    SKŁADNIKI
    woda, cukier trzcinowy*, ekstrat waniliowy* (alkohol* 50 %), cukier inwertowany*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Naturalny aromat waniliowy. Idealny do napojów, deserów, wypieków. Świetnie nadaje się jako dodatek do truskawek ze śmietaną.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w zacienionym miejscu w temperaturze pokojowej

    45,50 
  • EKSTRAKT WANILIOWY BEZ CUKRU BIO 110 ml – ROYAL BRAND

    SKŁADNIKI
    ekstrakt z wanilii* (ekstrahent alkohol 50 % obj.). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Naturalny ekstrakt z wanilii jest doskonałym dodatkiem do gotowania, wypieków i deserów.
    Świetny dodatek do smoothies, kawy czy truskawek z bitą śmietaną.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu

    98,10 
  • FRUKTOZA 250 g – NATURAVENA

    SKŁADNIKI
    fruktoza 100 %.

    OPIS
    Fruktoza to cukier prosty, który w naturze można znaleźć w owocach, sokach owocowych i miodzie. Jego potoczna nazwa to cukier owocowy. Fruktozę można używać do słodzenia napojów, pieczenia, gotowania, przetworów.

    Wartość odżywcza w 100 g
    Wartość energetyczna 1663 kJ/398 kcal
    Tłuszcz 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
    Węglowodany 100 g
    w tym cukry 100 g
    Białko 0 g
    Sól 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    7,20 
  • FRUKTOZA 500 g – NATURAVENA

    SKŁADNIKI
    fruktoza 100 %.

    OPIS
    Fruktoza to cukier prosty, który w naturze można znaleźć w owocach, sokach owocowych i miodzie. Jego potoczna nazwa to cukier owocowy. Fruktozę można używać do słodzenia napojów, pieczenia, gotowania, przetworów.

    Wartość odżywcza w 100 g
    Wartość energetyczna 1663 kJ/398 kcal
    Tłuszcz 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
    Węglowodany 100 g
    w tym cukry 100 g
    Białko 0 g
    Sól 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    10,60 
  • GUMA GUAR BIO 600 g – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczna guma guar 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna guma guar to naturalny zagęstnik uzyskiwany z bielma nasion rośliny z rodziny bobowatych – Cyamopsis tetragonolobus. Guma guar może być stosowana jako neutralny w smaku i zapachu zamiennik żelatyny. Charakteryzuje się dobrą rozpuszczalnością w wodzie, a także zagęszcza produkty bez konieczności ich podgrzewania. Dzięki swoim właściwościom stanowi idealny dodatek do sosów, dresingów, zup, dżemów czy deserów.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    należy rozpuścić 1 g gumy guar (1/4 łyżeczki) w 100 g zagęszczanego produktu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 843 kJ/209 kcal
    Tłuszcz: 0,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 1,0 g
    w tym cukry: 0,9 g
    Błonnik: 88 g
    Białko: 5,7 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    27,50 
  • KETO BUŁKA TARTA BEZGLUTENOWA 200 g – BALVITEN

    SKŁADNIKI
    mączka MIGDAŁOWA, białko grochowe, błonnik ziemniaczany, inulina z cykorii, drożdże, sól, woda.

    OPIS
    Produkt stosowany w diecie ketogenicznej.
    Niska zawartość cukrów. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego i białka.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1524 kJ/365 kcal
    Tłuszcz – 13 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,4 g
    Węglowodany – 13 g
    w tym cukry – 1,6 g
    Błonnik – 22 g
    Białko – 38 g
    Sól – 0,75 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ORZECHY, nasiona sezamu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu, z dala od źródeł światła i ciepła. Po otwarciu produkt ponownie szczelnie zamknąć.
    Produkt higroskopijny.

    22,50 
  • KREM KOKOSOWY DO UBIJANIA BIO 200 g (PUSZKA) – COCOMI

    SKŁADNIKI
    ekstrakt z kokosa * (80 %), woda, cukier kokosowy*, olej kokosowy virgin*, stabilizator: guma ksantanowa (* certyfikowany składnik ekologiczny).

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Schłodzić przez całą noc lub włożyć do zamrażalnika na 3 godziny. Pożądaną ilość kremu umieścić w misce i miksować do uzyskania kremowej konsystencji.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 933 kJ/223 kcal
    Tłuszcz: 21 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 20 g
    Węglowodany: 5,9 g
    w tym cukry: 5,4 g
    Błonnik: 0 g
    Białko: 2,1 g
    Sól: 0,03 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni.

    11,10 
  • KREM KOKOSOWY DO UBIJANIA BIO 400 ml (PUSZKA) – TERRASANA

    SKŁADNIKI
    ekstrakt z miąższu kokosa* (91 %), woda, skrobia z tapioki*. (* certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Idealnie sprawdzi się jako polewa do ciast, naleśników lub deserów.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Wstaw puszkę do lodówki na co najmniej 8 godzin, przelej do miski i ubij.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1249 kJ/303 kcal
    Tłuszcz: 30 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 28 g
    Węglowodany: 4,6 g
    w tym cukry: 2,7 g
    Błonnik: 1,9 g
    Białko: 2,7 g
    Sól: 0,05 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni.

    15,40 
  • KREM KOKOSOWY DO UBIJANIA EKOLOGICZNY 400ML – AMAIZIN

    SKŁADNIKI
    kokos* (85 %), woda (* certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 1221 kJ / 292 kcal
    Tłuszcz: 30 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 25 g
    Węglowodany: 4 g
    w tym cukry: 2,2 g
    Błonnik: 0 g
    Białko: 1,4 g
    Sól: < 0,1 g

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Włożyć do lodówki (temperatura 5 stopni Celsjusza) na 12 godzin. Pożądaną ilość kremu umieścić w misce i miksować do uzyskania kremowej konsystencji.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2 dni.

    12,60 
  • KSYLITOL 250 g – NATURAVENA (FINLANDIA)

    SKŁADNIKI
    substancja słodząca: ksylitol 100 %.

    OPIS
    „Słodzik stołowy
    Produkt otrzymywany z drzew liściastych. Występuje naturalnie w niektórych owocach i warzywach. Ksylitol jest zdecydowanie słodszy od tradycyjnego cukru białego, więc należy używać go w mniejszych ilościach. Wykazuje wszechstronność zastosowania kulinarnego. Polecany jest przede wszystkim do wypieków, deserów, naleśników oraz słodzenia napojów gorących i zimnych. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.”

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    14,90 
  • KWAS CYTRYNOWY 500G – BATOM

    SKŁADNIKI
    kwas cytrynowy

    OPIS
    Kwas cytrynowy to bezwonny, krystaliczny proszek często wykorzystywany w gospodarstwach domowych i przemyśle spożywczym jako regulator kwasowości (w napojach, dżemach, galaretkach) oraz przeciwutleniacz (przy produkcji majonezów, sosów). Pomocny także jako środek czyszczący, usuwający kamień i osady (czajniki, kubki).

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, SEZAM.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    20,30 
  • KWASEK CYTRYNOWY 1 kg – BATOM

    SKŁADNIKI
    kwas cytrynowy

    OPIS
    Kwas cytrynowy to bezwonny, krystaliczny proszek często wykorzystywany w gospodarstwach domowych i przemyśle spożywczym jako regulator kwasowości (w napojach, dżemach, galaretkach) oraz przeciwutleniacz (przy produkcji majonezów, sosów). Pomocny także jako środek czyszczący, usuwający kamień i osady (czajniki, kubki).

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, SEZAM.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    32,80 
  • LASKA WANILII (1 szt.) – PIĘĆ PRZEMIAN

    SKŁADNIKI
    laska wanilii.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

    13,70 
  • LASKA WANILII BOURBON BEZGLUTENOWA BIO (2 szt.) – BIOVEGAN

    SKŁADNIKI
    ekologiczna wanilia Bourbon.

    OPIS
    Wskazówka: nie wyrzucaj strąków po zeskrobaniu ziarenek wanilii. Można nimi aromatyzować np. cukier, herbatę, napoje roślinne, olej, sól i ocet.

    UWAGA
    Białe kryształki waniliny na strąkach są oznaką wysokiej jakości i bardzo dużej zawartości naturalnej waniliny.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu, z dala od ciepła.

    18,70 
  • ŁYŻKA SMAKU SMOCZY OWOC (LIOFILIZOWANY SPROSZKOWANY SMOCZY OWOC) BIO 40 g – HELPA

    SKŁADNIKI
    liofilizowany smoczy owoc sproszkowany* (100 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    BIO Łyżka smaku smoczy owoc powstała poprzez poddanie świeżych owoców pitayi procesowi liofilizacji, a następnie została rozdrobniona aż do uzyskania owocowego pyłu. Jest naturalnym barwnikiem, owocem bogatym w błonnik, witaminę C i fitoalbuminy Stanowi świetny i wartościowy dodatek do każdego posiłku. BIO łyżka smaku jest bez dodatku cukru i soli. Wszystkie surowce użyte do produkcji są w jakości ekologicznej. 

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1159 kJ/273 kcal
    Tłuszcz – 1,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,7 g
    Węglowodany – 53 g
    w tym cukry – 32 g
    Błonnik – 9,6 g
    Białko – 6,7 g
    Sól – 0,02 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w szczelnie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed światłem. Najlepiej spożyć w ciągu 2 tygodni od pierwszego otwarcia.

    27,90 
  • MASA MAKOWA Z BAKALIAMI BIO 850 g (PUSZKA) – CROC-CRAC (BIOVERI)

    SKŁADNIKI
    woda, mak* 23 %, cukier*, bakalie* 12 % [rodzynki* 42 %, skórka z pomarańczy* 32 % (skórka z pomarańczy* 80 %, syrop kukurydziany*, sól), skórka z cytryny* 26 % (skórka z cytryny* 80 %, syrop glukozowy*)], miód*, płatki OWSIANE*, naturalny aromat MIGDAŁOWY. (* certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 962 kJ/230 kcal
    Tłuszcz: 9,3 g
    w tym kwasy nasycone: 1,3 g
    Węglowodany: 28 g
    w tym cukry: 27 g
    Błonnik: 5,6 g
    Białko: 5,5 g
    Sól: 0,03 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać SOJĘ, MLEKO, JAJA i SELER.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 48 godzin.

    30,30 
  • MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – BALVITEN

    MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – BALVITEN
    SKU: 5907653104138
    Ilość w opakowaniu: 8
    Waga: 0.52 kg
    Cena za kg: 28.08

    14,60 
  • Mieszanka do wypieku chleba KETO z orzechami włoskimi 500g – Pięć Przemian

    Mieszanka do wypieku chleba KETO z orzechami włoskimi 500g – Pięć Przemian
    5902837811123

    20,50 
  • MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA OWSIANO – KUKURYDZIANEGO BEZGLUTENOWA BIO 550 g – BIOVEGAN

    MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA OWSIANO – KUKURYDZIANEGO BEZGLUTENOWA BIO 550 g – BIOVEGAN
    SKU: 4005394287712
    Ilość w opakowaniu: 6
    Waga: 0.66 kg
    Cena za kg: 27.12

    17,90 
  • MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA Z MĄKI OWSIANEJ PEŁNOZIARNISTEJ Z DODATKIEM PŁATKÓW OWSIANYCH I NASION BEZGLUTENOWA BIO 600 g – BAUCK HOF

    MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA Z MĄKI OWSIANEJ PEŁNOZIARNISTEJ Z DODATKIEM PŁATKÓW OWSIANYCH I NASION BEZGLUTENOWA BIO 600 g – BAUCK HOF
    SKU: 4015637827339
    Ilość w opakowaniu: 6
    Waga: 0.607 kg
    Cena za kg: 33.11

    20,10