Wyświetlanie 1–70 z 131 wyników
-
7,50 zł
AGAR BEZGLUTENOWY BIO 10 g – AMYLON
SKŁADNIKI
agar* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Do kremów, polew, budyni, galaretek do ciast i dań z galaretą.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
10 g agaru rozpuścić w 1 litrze zimnej wody i w razie potrzeby dosłodzić. Gotować przez 3 minuty ciągle mieszając. Po ugotowaniu lekko ostudzić. Wlać do formy i pozostawić do zestalenia w lodówce. Agar można przygotować z sokiem owocowym lub z innym sokiem.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 700 kJ/167 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 0,4 g
w tym cukry: 0,4 g
Białko: 0 g
Sól: 1,25 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
34,40 zł
AGAR BIO 100 g – BIO PLANET
SKŁADNIKI
ekologiczny agar 100 %.OPIS
Ekologiczny agar pozyskiwany jest z alg morskich. Polecamy do zagęszczania sosów, dżemów, kremów, polew, budyni i galaret.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
5 g agaru rozpuścić w 0,5 litra zimnej wody. Podgrzać do wrzenia. Ostudzić i pozostawić do zestalenia w lodówce.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci. -
2,30 zł
BARWNIK SPOŻYWCZY W KOLORZE PASTELOWYM ŻÓŁTYM BIO 25 g – DEKOBACK
SKŁADNIKI
syrop cukru inwertowanego*, cukier buraczany*, woda, żywność barwiąca: ekstrakt roślinny (kurkuma*); sok z cytryny*, substancja zagęszczająca: agar*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Pasta w kolorze pastelowa żółć do barwienia fondantu, marcepanu, pasty gumowej, kremów, kremówki, lukru, ciasta i wielu innych słodkości.
Pasta jest łatwa w obróbce i w dozowaniu, pozbawiona smaku. Można ją stosować zarówno na gorąco, jak i na zimno.SPOSÓB UŻYCIA
Delikatnie wyciśnij odrobinę pasty z tubki i wymieszaj ją z ciastem, kremówką, kremem maślanym lub bitą śmietaną i sprawdź, czy podoba Ci się efekt kolorystyczny. Intensywność koloru można łatwo zmieniać zmieniając ilość użytej pasty.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1266 kJ/299 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 68 g
w tym cukry: 68 g
Białko: 1,5 g
Sól: <0,01 gUWAGA
Intensywność koloru zależy od użytej ilości. Jednak kolor pozostaje w pastelowym zakresie nawet przy dużym dawkowaniu.
Podczas pieczenia kolor traci intensywność.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed gorącem i bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. -
1,70 zł
CUKIER CYNAMONOWY BIO 20 g – AMYLON
SKŁADNIKI
cukier trzcinowy*, cynamon mielony* (min.14 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Doskonale nadaje się do wypieków z owocami oraz jako dodatek do słodkich dań.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1464 kJ / 344 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 86 g
w tym cukry: 86 g
Białko: 0 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
1,70 zł
CUKIER CYTRYNOWY BIO 20 g – AMYLON
SKŁADNIKI
cukier trzcinowy*, mielona skórka cytrynowa* (2,5 %), aromat cytrynowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna: 1673 kJ / 394 kcal
Tłuszcz: 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 98,2 g
w tym cukry: 96,2 g
Białko: 0,2 g
Sól: 0,1 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać GLUTEN, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ) oraz JAJA.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
8,90 zł
CUKIER WANILIOWY BEZGLUTENOWY BIO (4 x 8 g) 32 g – BIOVEGAN
SKŁADNIKI
cukier trzcinowy*, wanilia Bourbon* (6,25 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Połączenie ekologicznego cukru trzcinowego z wanilią Bourbon. Nie zawiera środków aromatyzujących. Idealny dodatek do deserów, ciast, kremów oraz drinków.SPOSÓB UŻYCIA
Zawartość torebki wymieszać z innymi składnikami.
Jedna torebka wystarczy na 500 g mąki, 500 ml deseru lub na 1 l cieczy.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1669 kJ/393 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 97 g
w tym cukry: 97 g
Błonnik: 1,8 g
Białko: <0,5 g
Sól: <0,01 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać MIGDAŁY, GORCZYCĘ, SOJĘ.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu -
16,40 zł
CUKIER WANILIOWY BIO 100 g – AMYLON
SKŁADNIKI
cukier trzcinowy*, wanilia Bourbon mielona* (1,5 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Połączenie ekologicznego cukru trzcinowego z wanilią Bourbon. Polecamy do ciast, ciasteczek i deserów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1692 kJ/398 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 99 g
w tym cukry: 98 g
Białko: <0,5 g
Sól: 0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu. -
2,00 zł
CUKIER WANILIOWY BIO 8 g – AMYLON
SKŁADNIKI
cukier trzcinowy*, wanilia mielona* (1,5 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Połączenie ekologicznego cukru trzcinowego z wanilią Bourbon. Polecamy do ciast, ciasteczek i deserów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1660 kJ/398 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 99 g
w tym cukry: 98 g
Białko: 0 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
3,70 zł
CUKIER WANILIOWY EKOLOGICZNY 20G – AMYLON
SKŁADNIKI
cukier trzcinowy*, wanilia Bourbon* (min. 1,5 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Połączenie ekologicznego cukru trzcinowego z wanilią Bourbon. Polecamy do ciast, ciasteczek i deserów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1660 kJ/398 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 99 g
w tym cukry: 98 g
Białko: 0 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
1,70 zł
CUKIER Z WANILIĄ BOURBON BIO 15 g – BIO PLANET
SKŁADNIKI
cukier trzcinowy*, mielona wanilia Bourbon* (1,5 %) *(certyfikowany składnik ekologiczny).OPIS
Ekologiczny cukier z dodatkiem wanilii Bourbon polecamy do ciast, ciasteczek i deserów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1696 kJ / 399 kcal
Tłuszcz – 0,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 99 g
w tym cukry – 99 g
Białko – 0,1 g
Sól – 0,01 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać: zboża zawierające GLUTEN, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ).ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
14,30 zł
CUKIER ŻELUJĄCY 2:1 BIO 500 g – BIOVEGAN
SKŁADNIKI
nierafinowany cukier trzcinowy*, substancja żelująca: pektyny*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Cukier żelujący 2:1 do przygotowania dżemów, marmolad, konfitur i galaretek.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
– Potrzebujesz 1 kg pokrojonych małych owoców (lub 700 ml soku owocowego) i 5 g kwasku cytrynowego (lub soku z jednej cytryny).
– Mały talerz.Przygotowanie z owocami:
1. Umieść mały talerz w zamrażarce do testu żelowania.
2. Umyć owoce, odsączyć, pokroić na małe kawałki, w razie potrzeby wydrążyć gniazda nasienne i odważyć 1 kg.
3. Zawartość torebki przełożyć do rondelka z owocami i kwaskiem cytrynowym lub sokiem.
4. Wszystko dobrze wymieszać i gotować na wolnym ogniu przez 3 minuty, ciągle mieszając.
5. Test żelowania: Po upływie czasu gotowania na lodowaty talerz wyłożyć łyżkę gorącej pasty owocowej i pozostawić do ostygnięcia. Jeśli masa nie jest wystarczająco twarda, gotować jeszcze trochę. Następnie powtórzyć test żelowania.
6. Gorącą wrzącą pastą owocową napełnić czyste słoiki, szczelnie zamknąć i odstawić na 5 minut do góry dnem.Przygotowanie galaretki z soku:
1. Umieść mały talerz w zamrażarce do testu żelowania.
2. Do garnka wlać najpierw 700 ml soku i podgrzać.
3. Następnie dodać cukier żelujący i kwasek/sok cytrynowy, ciągle mieszając.
4. Wszystko dobrze wymieszać i gotować na wolnym ogniu przez 3 minuty, ciągle mieszając.
5. Test żelowania: Po upływie czasu gotowania na lodowaty talerz wyłożyć łyżkę gorącej galaretki owocowej i pozostawić do ostygnięcia. Jeśli masa nie jest wystarczająco twarda, gotować jeszcze trochę. Następnie powtórzyć test żelowania.
6. Gorącą wrzącą galaretką owocową napełnić czyste słoiki, szczelnie zamknąć i odstawić na 5 minut do góry dnem.UWAGA
Po otwarciu słoiki przechowywać w lodówce i szybko zużyć.Przydatne porady:
1. Wydłużenie czasu gotowania spowoduje, że pasta owocowa będzie twardsza.
2. Przygotuj nie więcej niż 1 kg owoców z 1 opakowaniem cukru żelującego 2:1 od BIOVEGAN na jeden proces gotowania!
3. Wybierz rozmiar słoika tak, aby owoce wypełniały słoik tylko do połowy.Zawartość pektyn w owocach:
Niektóre owoce zawierają małą ilość pektyny, dlatego zaleca się, aby dodać do nich starte jabłko.
– Owoce o niskiej zawartości pektyny (zalecany dodatek 1 startego jabłka): mango, brzoskwinia, wiśnia, truskawka, czarny bez.
– Owoce o średniej zawartości pektyny (zalecany dodatek 1/2 startego jabłka): jeżyna, malina, jagoda, kiwi, morela, śliwka.
– Owoce o wysokiej zawartości pektyny: pigwa, jabłko, pomarańcza, borówka brusznica, porzeczka.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1674 kJ/394 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 98 g
w tym cukry: 98 g
Błonnik: 1,7 g
Białko: <0,5 g
Sól: 0,06 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od ciepła. -
11,20 zł
DEKORACYJNE MOTYLE WAFLOWE 3D BIO (6 szt.) 2 g – DEKOBACK
SKŁADNIKI
skrobia kukurydziana*, skrobia ziemniaczana*, woda, żywność barwiąca: ekstrakt roślinny (spirulina*), burak w proszku*, kurkuma w proszku*; emulgator: lecytyny*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Motyle waflowe pozwolą Ci w wyjątkowy sposób udekorować swoje wypieki. I to w rekordowym czasie. Przekonasz się, jak szybko nawet najprostsze ciasto przekształcisz w żywe, indywidualnie udekorowane ciasto.
Jadalne motyle nakładamy na kuwerturę, lukier, polewę do babeczek, ganache, krem maślany, fondant.
Opakowanie zawiera sześć różnych motyli, składając im skrzydełka można uzyskać efekt 3D. Udekorować tuż przed podaniem.
Wymiary motyli ok. 5 x 6 cm.
Nie nadaje się do pieczenia.SPOSÓB UŻYCIA
Wyjmij motylka. Delikatnie naciskając na środku motylka zegnij go do odpowiednich kształtów, a uzyskasz żywy efekt 3D. Dzięki temu motyle wyglądają, jakby właśnie wylądowały na Twojej słodkości. Brakuje tylko śpiewu ptaków, wtedy iluzja natury byłaby idealna.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1595 kJ/376 kcal
Tłuszcz: 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 86 g
w tym cukry: 0,5 g
Białko: 5,2 g
Sól: 0,03 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Chronić przed światłem słonecznym, przechowywać w suchym miejscu. -
38,40 zł
DROPSY CZEKOLADOWE BEZ DODATKU CUKRU BIO 200 g – BETT’R
SKŁADNIKI
masa kakaowa* 35 %, tłuszcz kakaowy* 15 %, substancja słodząca: erytrytol* 15 %, daktyle w proszku*, napój OWSIANY w proszku*, krem kokosowy*, tłuszcz Shea*, emulgator: lecytyny (ze słonecznika*).
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
Masa kakaowa minimum 50 %.OPIS
Bez dodatku cukrów. Zawiera substancję słodzącą. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Zawiera naturalnie występujące cukry.
Oprócz tłuszczu kakaowego zawiera także tłuszcze roślinne. Wyborna czekolada w kroplach nadaje się zarówno do codziennego łasuchowania, jak również jako dodatek do przepisów na ciasta, desery.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 2500 kJ/602 kcal
Tłuszcz: 44 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 27 g
Węglowodany: 42 g
w tym cukry: 13 g
Błonnik: 3,5 g
Białko: 7,1 g
Sól: 0,05 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać NASIONA SEZAMU, ORZESZKI ZIEMNE i ORZECHY.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu -
5,20 zł
DROŻDŻE AKTYWNE SUSZONE BIO 9 g – BIOREAL
SKŁADNIKI
ekologiczne drożdże.OPIS
Pakowane w atmosferze ochronnej.
Drożdże wymieszaj z mąką – nie rozpuszczać w wodzie. Postępować według przepisu. 9 g na 500 g mąki.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1263 kJ / 302 kcal
Tłuszcz: 4,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0 g
Węglowodany: 17 g
w tym cukry: <0,5 g
Błonnik: 31 g
Białko: 34 g
Sól: 1,0 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać glutenZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
13,60 zł
DROŻDŻE SUSZONE BEZGLUTENOWE BIO (3 x 7 g) 21 g – BIOVEGAN
SKŁADNIKI
ekologiczne suszone drożdżeOPIS
Pakowano w atmosferze ochronnej. Opakowanie odpowiada 1/2 kostce świeżych drożdży.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wymieszać zawartość opakowania z 500 g mąki.
Nie rozpuszcza się bezpośrednio w wodzie!
Nie przechowywać powyżej 32°CWARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1550 kJ/370 kcal
Tłuszcz: 7,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g
Węglowodany: 30 g
w tym cukry: <0,5 g
Błonnik: 26 g
Białko: 34 g
Sól: 0,31 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem. -
5,80 zł
DROŻDŻE SUSZONE BEZGLUTENOWE BIO 7 g – BIOVEGAN
SKŁADNIKI
ekologiczne suszone drożdżeOPIS
Pakowano w atmosferze ochronnej. Opakowanie odpowiada 1/2 kostce świeżych drożdży.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wymieszać zawartość opakowania z 500 g mąki.
Nie rozpuszcza się bezpośrednio w wodzie!
Nie przechowywać powyżej 32°CWARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1550 kJ/370 kcal
Tłuszcz: 7,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g
Węglowodany: 30 g
w tym cukry: <0,5 g
Błonnik: 26 g
Białko: 34 g
Sól: 0,31 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem. -
45,50 zł
EKSTAKT WANILIOWY EKOLOGICZNY 50ML – ROYAL BRAND
SKŁADNIKI
woda, cukier trzcinowy*, ekstrat waniliowy* (alkohol* 50 %), cukier inwertowany*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Naturalny aromat waniliowy. Idealny do napojów, deserów, wypieków. Świetnie nadaje się jako dodatek do truskawek ze śmietaną.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w zacienionym miejscu w temperaturze pokojowej -
98,10 zł
EKSTRAKT WANILIOWY BEZ CUKRU BIO 110 ml – ROYAL BRAND
SKŁADNIKI
ekstrakt z wanilii* (ekstrahent alkohol 50 % obj.). (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Naturalny ekstrakt z wanilii jest doskonałym dodatkiem do gotowania, wypieków i deserów.
Świetny dodatek do smoothies, kawy czy truskawek z bitą śmietaną.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu -
7,20 zł
FRUKTOZA 250 g – NATURAVENA
SKŁADNIKI
fruktoza 100 %.OPIS
Fruktoza to cukier prosty, który w naturze można znaleźć w owocach, sokach owocowych i miodzie. Jego potoczna nazwa to cukier owocowy. Fruktozę można używać do słodzenia napojów, pieczenia, gotowania, przetworów.Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 1663 kJ/398 kcal
Tłuszcz 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 100 g
w tym cukry 100 g
Białko 0 g
Sól 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
10,60 zł
FRUKTOZA 500 g – NATURAVENA
SKŁADNIKI
fruktoza 100 %.OPIS
Fruktoza to cukier prosty, który w naturze można znaleźć w owocach, sokach owocowych i miodzie. Jego potoczna nazwa to cukier owocowy. Fruktozę można używać do słodzenia napojów, pieczenia, gotowania, przetworów.Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 1663 kJ/398 kcal
Tłuszcz 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 100 g
w tym cukry 100 g
Białko 0 g
Sól 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
27,50 zł
GUMA GUAR BIO 600 g – BIO PLANET
SKŁADNIKI
ekologiczna guma guar 100 %.OPIS
Ekologiczna guma guar to naturalny zagęstnik uzyskiwany z bielma nasion rośliny z rodziny bobowatych – Cyamopsis tetragonolobus. Guma guar może być stosowana jako neutralny w smaku i zapachu zamiennik żelatyny. Charakteryzuje się dobrą rozpuszczalnością w wodzie, a także zagęszcza produkty bez konieczności ich podgrzewania. Dzięki swoim właściwościom stanowi idealny dodatek do sosów, dresingów, zup, dżemów czy deserów.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
należy rozpuścić 1 g gumy guar (1/4 łyżeczki) w 100 g zagęszczanego produktu.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 843 kJ/209 kcal
Tłuszcz: 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 1,0 g
w tym cukry: 0,9 g
Błonnik: 88 g
Białko: 5,7 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
22,50 zł
KETO BUŁKA TARTA BEZGLUTENOWA 200 g – BALVITEN
SKŁADNIKI
mączka MIGDAŁOWA, białko grochowe, błonnik ziemniaczany, inulina z cykorii, drożdże, sól, woda.OPIS
Produkt stosowany w diecie ketogenicznej.
Niska zawartość cukrów. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego i białka.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1524 kJ/365 kcal
Tłuszcz – 13 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,4 g
Węglowodany – 13 g
w tym cukry – 1,6 g
Błonnik – 22 g
Białko – 38 g
Sól – 0,75 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZECHY, nasiona sezamu.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu, z dala od źródeł światła i ciepła. Po otwarciu produkt ponownie szczelnie zamknąć.
Produkt higroskopijny. -
11,10 zł
KREM KOKOSOWY DO UBIJANIA BIO 200 g (PUSZKA) – COCOMI
SKŁADNIKI
ekstrakt z kokosa * (80 %), woda, cukier kokosowy*, olej kokosowy virgin*, stabilizator: guma ksantanowa (* certyfikowany składnik ekologiczny).SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Schłodzić przez całą noc lub włożyć do zamrażalnika na 3 godziny. Pożądaną ilość kremu umieścić w misce i miksować do uzyskania kremowej konsystencji.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 933 kJ/223 kcal
Tłuszcz: 21 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 20 g
Węglowodany: 5,9 g
w tym cukry: 5,4 g
Błonnik: 0 g
Białko: 2,1 g
Sól: 0,03 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni. -
15,40 zł
KREM KOKOSOWY DO UBIJANIA BIO 400 ml (PUSZKA) – TERRASANA
SKŁADNIKI
ekstrakt z miąższu kokosa* (91 %), woda, skrobia z tapioki*. (* certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Idealnie sprawdzi się jako polewa do ciast, naleśników lub deserów.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wstaw puszkę do lodówki na co najmniej 8 godzin, przelej do miski i ubij.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1249 kJ/303 kcal
Tłuszcz: 30 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 28 g
Węglowodany: 4,6 g
w tym cukry: 2,7 g
Błonnik: 1,9 g
Białko: 2,7 g
Sól: 0,05 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni. -
12,60 zł
KREM KOKOSOWY DO UBIJANIA EKOLOGICZNY 400ML – AMAIZIN
SKŁADNIKI
kokos* (85 %), woda (* certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna: 1221 kJ / 292 kcal
Tłuszcz: 30 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 25 g
Węglowodany: 4 g
w tym cukry: 2,2 g
Błonnik: 0 g
Białko: 1,4 g
Sól: < 0,1 gSPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Włożyć do lodówki (temperatura 5 stopni Celsjusza) na 12 godzin. Pożądaną ilość kremu umieścić w misce i miksować do uzyskania kremowej konsystencji.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2 dni. -
14,90 zł
KSYLITOL 250 g – NATURAVENA (FINLANDIA)
SKŁADNIKI
substancja słodząca: ksylitol 100 %.OPIS
„Słodzik stołowy
Produkt otrzymywany z drzew liściastych. Występuje naturalnie w niektórych owocach i warzywach. Ksylitol jest zdecydowanie słodszy od tradycyjnego cukru białego, więc należy używać go w mniejszych ilościach. Wykazuje wszechstronność zastosowania kulinarnego. Polecany jest przede wszystkim do wypieków, deserów, naleśników oraz słodzenia napojów gorących i zimnych. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.”ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
20,30 zł
KWAS CYTRYNOWY 500G – BATOM
SKŁADNIKI
kwas cytrynowyOPIS
Kwas cytrynowy to bezwonny, krystaliczny proszek często wykorzystywany w gospodarstwach domowych i przemyśle spożywczym jako regulator kwasowości (w napojach, dżemach, galaretkach) oraz przeciwutleniacz (przy produkcji majonezów, sosów). Pomocny także jako środek czyszczący, usuwający kamień i osady (czajniki, kubki).INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, SEZAM.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
32,80 zł
KWASEK CYTRYNOWY 1 kg – BATOM
SKŁADNIKI
kwas cytrynowyOPIS
Kwas cytrynowy to bezwonny, krystaliczny proszek często wykorzystywany w gospodarstwach domowych i przemyśle spożywczym jako regulator kwasowości (w napojach, dżemach, galaretkach) oraz przeciwutleniacz (przy produkcji majonezów, sosów). Pomocny także jako środek czyszczący, usuwający kamień i osady (czajniki, kubki).INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, SEZAM.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
13,70 zł
LASKA WANILII (1 szt.) – PIĘĆ PRZEMIAN
SKŁADNIKI
laska wanilii.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. -
18,70 zł
LASKA WANILII BOURBON BEZGLUTENOWA BIO (2 szt.) – BIOVEGAN
SKŁADNIKI
ekologiczna wanilia Bourbon.OPIS
Wskazówka: nie wyrzucaj strąków po zeskrobaniu ziarenek wanilii. Można nimi aromatyzować np. cukier, herbatę, napoje roślinne, olej, sól i ocet.UWAGA
Białe kryształki waniliny na strąkach są oznaką wysokiej jakości i bardzo dużej zawartości naturalnej waniliny.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od ciepła. -
27,90 zł
ŁYŻKA SMAKU SMOCZY OWOC (LIOFILIZOWANY SPROSZKOWANY SMOCZY OWOC) BIO 40 g – HELPA
SKŁADNIKI
liofilizowany smoczy owoc sproszkowany* (100 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
BIO Łyżka smaku smoczy owoc powstała poprzez poddanie świeżych owoców pitayi procesowi liofilizacji, a następnie została rozdrobniona aż do uzyskania owocowego pyłu. Jest naturalnym barwnikiem, owocem bogatym w błonnik, witaminę C i fitoalbuminy Stanowi świetny i wartościowy dodatek do każdego posiłku. BIO łyżka smaku jest bez dodatku cukru i soli. Wszystkie surowce użyte do produkcji są w jakości ekologicznej.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1159 kJ/273 kcal
Tłuszcz – 1,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,7 g
Węglowodany – 53 g
w tym cukry – 32 g
Błonnik – 9,6 g
Białko – 6,7 g
Sól – 0,02 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w szczelnie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed światłem. Najlepiej spożyć w ciągu 2 tygodni od pierwszego otwarcia. -
30,30 zł
MASA MAKOWA Z BAKALIAMI BIO 850 g (PUSZKA) – CROC-CRAC (BIOVERI)
SKŁADNIKI
woda, mak* 23 %, cukier*, bakalie* 12 % [rodzynki* 42 %, skórka z pomarańczy* 32 % (skórka z pomarańczy* 80 %, syrop kukurydziany*, sól), skórka z cytryny* 26 % (skórka z cytryny* 80 %, syrop glukozowy*)], miód*, płatki OWSIANE*, naturalny aromat MIGDAŁOWY. (* certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 962 kJ/230 kcal
Tłuszcz: 9,3 g
w tym kwasy nasycone: 1,3 g
Węglowodany: 28 g
w tym cukry: 27 g
Błonnik: 5,6 g
Białko: 5,5 g
Sól: 0,03 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać SOJĘ, MLEKO, JAJA i SELER.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 48 godzin. -
14,60 zł
MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – BALVITEN
MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – BALVITEN
SKU: 5907653104138
Ilość w opakowaniu: 8
Waga: 0.52 kg
Cena za kg: 28.08 -
20,50 zł
Mieszanka do wypieku chleba KETO z orzechami włoskimi 500g – Pięć Przemian
Mieszanka do wypieku chleba KETO z orzechami włoskimi 500g – Pięć Przemian
5902837811123 -
17,90 zł
MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA OWSIANO – KUKURYDZIANEGO BEZGLUTENOWA BIO 550 g – BIOVEGAN
MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA OWSIANO – KUKURYDZIANEGO BEZGLUTENOWA BIO 550 g – BIOVEGAN
SKU: 4005394287712
Ilość w opakowaniu: 6
Waga: 0.66 kg
Cena za kg: 27.12 -
20,10 zł
MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA Z MĄKI OWSIANEJ PEŁNOZIARNISTEJ Z DODATKIEM PŁATKÓW OWSIANYCH I NASION BEZGLUTENOWA BIO 600 g – BAUCK HOF
MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA Z MĄKI OWSIANEJ PEŁNOZIARNISTEJ Z DODATKIEM PŁATKÓW OWSIANYCH I NASION BEZGLUTENOWA BIO 600 g – BAUCK HOF
SKU: 4015637827339
Ilość w opakowaniu: 6
Waga: 0.607 kg
Cena za kg: 33.11