Wyświetlanie 1–70 z 142 wyników
-
7,50 zł
AGAR BEZGLUTENOWY BIO 10 g – AMYLON
SKŁADNIKI
agar* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Do kremów, polew, budyni, galaretek do ciast i dań z galaretą.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
10 g agaru rozpuścić w 1 litrze zimnej wody i w razie potrzeby dosłodzić. Gotować przez 3 minuty ciągle mieszając. Po ugotowaniu lekko ostudzić. Wlać do formy i pozostawić do zestalenia w lodówce. Agar można przygotować z sokiem owocowym lub z innym sokiem.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 700 kJ/167 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 0,4 g
w tym cukry: 0,4 g
Białko: 0 g
Sól: 1,25 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
33,00 zł
AGAR BIO 100 g – BIO PLANET
SKŁADNIKI
ekologiczny agar 100 %.OPIS
Ekologiczny agar pozyskiwany jest z alg morskich. Polecamy do zagęszczania sosów, dżemów, kremów, polew, budyni i galaret.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
5 g agaru rozpuścić w 0,5 litra zimnej wody. Podgrzać do wrzenia. Ostudzić i pozostawić do zestalenia w lodówce.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci. -
2,30 zł
BARWNIK SPOŻYWCZY W KOLORZE PASTELOWYM ŻÓŁTYM BIO 25 g – DEKOBACK
SKŁADNIKI
syrop cukru inwertowanego*, cukier buraczany*, woda, żywność barwiąca: ekstrakt roślinny (kurkuma*); sok z cytryny*, substancja zagęszczająca: agar*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Pasta w kolorze pastelowa żółć do barwienia fondantu, marcepanu, pasty gumowej, kremów, kremówki, lukru, ciasta i wielu innych słodkości.
Pasta jest łatwa w obróbce i w dozowaniu, pozbawiona smaku. Można ją stosować zarówno na gorąco, jak i na zimno.SPOSÓB UŻYCIA
Delikatnie wyciśnij odrobinę pasty z tubki i wymieszaj ją z ciastem, kremówką, kremem maślanym lub bitą śmietaną i sprawdź, czy podoba Ci się efekt kolorystyczny. Intensywność koloru można łatwo zmieniać zmieniając ilość użytej pasty.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1266 kJ/299 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 68 g
w tym cukry: 68 g
Białko: 1,5 g
Sól: <0,01 gUWAGA
Intensywność koloru zależy od użytej ilości. Jednak kolor pozostaje w pastelowym zakresie nawet przy dużym dawkowaniu.
Podczas pieczenia kolor traci intensywność.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed gorącem i bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. -
1,80 zł
CUKIER CYNAMONOWY BIO 20 g – AMYLON
SKŁADNIKI
cukier trzcinowy*, cynamon mielony* (min.14 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Doskonale nadaje się do wypieków z owocami oraz jako dodatek do słodkich dań.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1464 kJ / 344 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 86 g
w tym cukry: 86 g
Białko: 0 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
1,80 zł
CUKIER CYTRYNOWY BIO 20 g – AMYLON
SKŁADNIKI
cukier trzcinowy*, mielona skórka cytrynowa* (2,5 %), aromat cytrynowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna: 1673 kJ / 394 kcal
Tłuszcz: 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 98,2 g
w tym cukry: 96,2 g
Białko: 0,2 g
Sól: 0,1 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać GLUTEN, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ) oraz JAJA.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
1,20 zł
CUKIER WANILINOWY BEZGLUTENOWY 32 g – CELIKO
CUKIER WANILINOWY BEZGLUTENOWY 32 g – CELIKO
SKU: 5900038002401
Ilość w opakowaniu: 30
Waga: 0.04 kg
Cena za kg: 30.00 -
8,90 zł
CUKIER WANILIOWY BEZGLUTENOWY BIO (4 x 8 g) 32 g – BIOVEGAN
SKŁADNIKI
cukier trzcinowy*, wanilia Bourbon* (6,25 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Połączenie ekologicznego cukru trzcinowego z wanilią Bourbon. Nie zawiera środków aromatyzujących. Idealny dodatek do deserów, ciast, kremów oraz drinków.SPOSÓB UŻYCIA
Zawartość torebki wymieszać z innymi składnikami.
Jedna torebka wystarczy na 500 g mąki, 500 ml deseru lub na 1 l cieczy.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1669 kJ/393 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 97 g
w tym cukry: 97 g
Błonnik: 1,8 g
Białko: <0,5 g
Sól: <0,01 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać MIGDAŁY, GORCZYCĘ, SOJĘ.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu -
17,00 zł
CUKIER WANILIOWY BIO 100 g – AMYLON
SKŁADNIKI
cukier trzcinowy*, wanilia Bourbon mielona* (1,5 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Połączenie ekologicznego cukru trzcinowego z wanilią Bourbon. Polecamy do ciast, ciasteczek i deserów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1692 kJ/398 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 99 g
w tym cukry: 98 g
Białko: <0,5 g
Sól: 0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu. -
2,00 zł
CUKIER WANILIOWY BIO 8 g – AMYLON
SKŁADNIKI
cukier trzcinowy*, wanilia mielona* (1,5 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Połączenie ekologicznego cukru trzcinowego z wanilią Bourbon. Polecamy do ciast, ciasteczek i deserów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1660 kJ/398 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 99 g
w tym cukry: 98 g
Białko: 0 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
3,80 zł
CUKIER WANILIOWY EKOLOGICZNY 20G – AMYLON
SKŁADNIKI
cukier trzcinowy*, wanilia Bourbon* (min. 1,5 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Połączenie ekologicznego cukru trzcinowego z wanilią Bourbon. Polecamy do ciast, ciasteczek i deserów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1660 kJ/398 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 99 g
w tym cukry: 98 g
Białko: 0 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
1,80 zł
CUKIER Z WANILIĄ BOURBON BIO 15 g – BIO PLANET
SKŁADNIKI
cukier trzcinowy*, mielona wanilia Bourbon* (1,5 %) *(certyfikowany składnik ekologiczny).OPIS
Ekologiczny cukier z dodatkiem wanilii Bourbon polecamy do ciast, ciasteczek i deserów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1696 kJ / 399 kcal
Tłuszcz – 0,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 99 g
w tym cukry – 99 g
Białko – 0,1 g
Sól – 0,01 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ).ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
14,90 zł
CUKIER ŻELUJĄCY 2:1 BIO 500 g – BIOVEGAN
SKŁADNIKI
nierafinowany cukier trzcinowy*, substancja żelująca: pektyny*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Cukier żelujący 2:1 do przygotowania dżemów, marmolad, konfitur i galaretek.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
– Potrzebujesz 1 kg pokrojonych małych owoców (lub 700 ml soku owocowego) i 5 g kwasku cytrynowego (lub soku z jednej cytryny).
– Mały talerz.Przygotowanie z owocami:
1. Umieść mały talerz w zamrażarce do testu żelowania.
2. Umyć owoce, odsączyć, pokroić na małe kawałki, w razie potrzeby wydrążyć gniazda nasienne i odważyć 1 kg.
3. Zawartość torebki przełożyć do rondelka z owocami i kwaskiem cytrynowym lub sokiem.
4. Wszystko dobrze wymieszać i gotować na wolnym ogniu przez 3 minuty, ciągle mieszając.
5. Test żelowania: Po upływie czasu gotowania na lodowaty talerz wyłożyć łyżkę gorącej pasty owocowej i pozostawić do ostygnięcia. Jeśli masa nie jest wystarczająco twarda, gotować jeszcze trochę. Następnie powtórzyć test żelowania.
6. Gorącą wrzącą pastą owocową napełnić czyste słoiki, szczelnie zamknąć i odstawić na 5 minut do góry dnem.Przygotowanie galaretki z soku:
1. Umieść mały talerz w zamrażarce do testu żelowania.
2. Do garnka wlać najpierw 700 ml soku i podgrzać.
3. Następnie dodać cukier żelujący i kwasek/sok cytrynowy, ciągle mieszając.
4. Wszystko dobrze wymieszać i gotować na wolnym ogniu przez 3 minuty, ciągle mieszając.
5. Test żelowania: Po upływie czasu gotowania na lodowaty talerz wyłożyć łyżkę gorącej galaretki owocowej i pozostawić do ostygnięcia. Jeśli masa nie jest wystarczająco twarda, gotować jeszcze trochę. Następnie powtórzyć test żelowania.
6. Gorącą wrzącą galaretką owocową napełnić czyste słoiki, szczelnie zamknąć i odstawić na 5 minut do góry dnem.UWAGA
Po otwarciu słoiki przechowywać w lodówce i szybko zużyć.Przydatne porady:
1. Wydłużenie czasu gotowania spowoduje, że pasta owocowa będzie twardsza.
2. Przygotuj nie więcej niż 1 kg owoców z 1 opakowaniem cukru żelującego 2:1 od BIOVEGAN na jeden proces gotowania!
3. Wybierz rozmiar słoika tak, aby owoce wypełniały słoik tylko do połowy.Zawartość pektyn w owocach:
Niektóre owoce zawierają małą ilość pektyny, dlatego zaleca się, aby dodać do nich starte jabłko.
– Owoce o niskiej zawartości pektyny (zalecany dodatek 1 startego jabłka): mango, brzoskwinia, wiśnia, truskawka, czarny bez.
– Owoce o średniej zawartości pektyny (zalecany dodatek 1/2 startego jabłka): jeżyna, malina, jagoda, kiwi, morela, śliwka.
– Owoce o wysokiej zawartości pektyny: pigwa, jabłko, pomarańcza, borówka brusznica, porzeczka.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1674 kJ/394 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 98 g
w tym cukry: 98 g
Błonnik: 1,7 g
Białko: <0,5 g
Sól: 0,06 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od ciepła. -
23,00 zł
CUKIER ŻELUJĄCY 3:1 BIO 500 g – BIOVEGAN
SKŁADNIKI
nierafinowany cukier trzcinowy*, substancja żelująca: pektyny*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Cukier żelujący 3:1 do przygotowania dżemów, marmolad, konfitur i galaretek.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
– Potrzebujesz 1,5 kg pokrojonych małych owoców (lub 1,2 litra soku owocowego) i 5 g kwasku cytrynowego (lub soku z jednej cytryny).
– Mały talerzPrzygotowanie z owocami:
1. Umieść mały talerz w zamrażarce do testu żelowania.
2. Umyć owoce, odsączyć, pokroić na małe kawałki, w razie potrzeby wydrążyć gniazda nasienne i odważyć 1,5 kg.
3. Zawartość torebki przełożyć do rondelka z owocami i kwaskiem cytrynowym lub sokiem.
4. Wszystko dobrze wymieszać i gotować na wolnym ogniu przez 4 minuty, ciągle mieszając.
5. Test żelowania: Po upływie czasu gotowania na lodowaty talerz wyłożyć łyżkę gorącej pasty owocowej i pozostawić do ostygnięcia. Jeśli masa nie jest wystarczająco twarda, gotować jeszcze trochę. Następnie powtórzyć test żelowania.
6. Gorącą wrzącą pastą owocową napełnić czyste słoiki, szczelnie zamknąć i odstawić na 5 minut do góry dnem.Przygotowanie galaretki z soku:
1. Umieść mały talerz w zamrażarce do testu żelowania.
2. Do garnka wlać najpierw 1,2 l soku i podgrzać.
3. Następnie dodać cukier żelujący i kwasek/sok cytrynowy, ciągle mieszając.
4. Wszystko dobrze wymieszać i gotować na wolnym ogniu przez 4 minuty, ciągle mie5szając.
5. Test żelowania: Po upływie czasu gotowania na lodowaty talerz wyłożyć łyżkę gorącej galaretki owocowej i pozostawić do ostygnięcia. Jeśli masa nie jest wystarczająco twarda, gotować jeszcze trochę. Następnie powtórzyć test żelowania.
6. Gorącą wrzącą galaretką owocową napełnić czyste słoiki, szczelnie zamknąć i odstawić na 5 minut do góry dnem.UWAGA
– Ze względu na niższą zawartość cukru w przetworach owocowych 3:1, konserwacja jest mniejsza. W celu uzyskania dłuższego okresu przydatności do spożycia zalecamy stosowanie substancji konserwującej.
– Jeśli chcesz uniknąć dodania konserwantu, musisz pracować bardzo ostrożnie podczas przygotowywania przetworów. Oznacza to, że konieczna jest sterylizacja przedmiotów roboczych (gotowanie słoików i pokrywek).
– Owoce, które mają być użyte, muszą być dokładnie oczyszczone i powinny być w idealnym stanie.
– Po otwarciu słoiki przechowywać w lodówce i szybko zużyć.Przydatne porady:
1. Wydłużenie czasu gotowania skutkuje, że pasta owocowa będzie twardsza.
2. Przygotuj nie więcej niż 1,5 kg owoców z 1 opakowaniem cukru żelującego 3:1 od BIOVEGAN na jeden proces gotowania!
3. Wybierz rozmiar słoika tak, aby owoce wypełniały słoik tylko do połowy.Zawartość pektyn w owocach:
Niektóre owoce zawierają małą ilość pektyny, dlatego zaleca się, aby dodać do nich starte jabłko.
– Owoce o niskiej zawartości pektyny (zalecany dodatek 1 startego jabłka): mango, brzoskwinia, wiśnia, truskawka, czarny bez.
– Owoce o średniej zawartości pektyny (zalecany dodatek 1/2 startego jabłka): jeżyna, malina, jagoda, kiwi, morela, śliwka.
– Owoce o wysokiej zawartości pektyny: pigwa, jabłko, pomarańcza, borówka brusznica, porzeczka.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1660 kJ/391 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 96 g
w tym cukry: 96 g
Błonnik: 2,6 g
Białko: <0,5 g
Sól: 0,09 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od ciepła. -
38,80 zł
DROPSY CZEKOLADOWE BEZ DODATKU CUKRU BIO 200 g – BETT’R
SKŁADNIKI
masa kakaowa* 35 %, tłuszcz kakaowy* 15 %, substancja słodząca: erytrytol* 15 %, daktyle w proszku*, napój OWSIANY w proszku*, krem kokosowy*, tłuszcz Shea*, emulgator: lecytyny (ze słonecznika*).
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
Masa kakaowa minimum 50 %.OPIS
Bez dodatku cukrów. Zawiera substancję słodzącą. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Zawiera naturalnie występujące cukry.
Oprócz tłuszczu kakaowego zawiera także tłuszcze roślinne. Wyborna czekolada w kroplach nadaje się zarówno do codziennego łasuchowania, jak również jako dodatek do przepisów na ciasta, desery.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 2500 kJ/602 kcal
Tłuszcz: 44 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 27 g
Węglowodany: 42 g
w tym cukry: 13 g
Błonnik: 3,5 g
Białko: 7,1 g
Sól: 0,05 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać NASIONA SEZAMU, ORZESZKI ZIEMNE i ORZECHY.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu -
5,20 zł
DROŻDŻE AKTYWNE SUSZONE BIO 9 g – BIOREAL
SKŁADNIKI
ekologiczne drożdże.OPIS
Pakowane w atmosferze ochronnej.
Drożdże wymieszaj z mąką – nie rozpuszczać w wodzie. Postępować według przepisu. 9 g na 500 g mąki.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1263 kJ / 302 kcal
Tłuszcz: 4,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0 g
Węglowodany: 17 g
w tym cukry: <0,5 g
Błonnik: 31 g
Białko: 34 g
Sól: 1,0 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać glutenZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
13,70 zł
DROŻDŻE SUSZONE BEZGLUTENOWE BIO (3 x 7 g) 21 g – BIOVEGAN
SKŁADNIKI
ekologiczne suszone drożdżeOPIS
Pakowano w atmosferze ochronnej. Opakowanie odpowiada 1/2 kostce świeżych drożdży.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wymieszać zawartość opakowania z 500 g mąki.
Nie rozpuszcza się bezpośrednio w wodzie!
Nie przechowywać powyżej 32°CWARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1550 kJ/370 kcal
Tłuszcz: 7,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g
Węglowodany: 30 g
w tym cukry: <0,5 g
Błonnik: 26 g
Białko: 34 g
Sól: 0,31 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem. -
5,80 zł
DROŻDŻE SUSZONE BEZGLUTENOWE BIO 7 g – BIOVEGAN
SKŁADNIKI
ekologiczne suszone drożdżeOPIS
Pakowano w atmosferze ochronnej. Opakowanie odpowiada 1/2 kostce świeżych drożdży.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wymieszać zawartość opakowania z 500 g mąki.
Nie rozpuszcza się bezpośrednio w wodzie!
Nie przechowywać powyżej 32°CWARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1550 kJ/370 kcal
Tłuszcz: 7,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g
Węglowodany: 30 g
w tym cukry: <0,5 g
Błonnik: 26 g
Białko: 34 g
Sól: 0,31 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem. -
44,50 zł
EKSTAKT WANILIOWY EKOLOGICZNY 50ML – ROYAL BRAND
SKŁADNIKI
woda, cukier trzcinowy*, ekstrat waniliowy* (alkohol* 50 %), cukier inwertowany*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Naturalny aromat waniliowy. Idealny do napojów, deserów, wypieków. Świetnie nadaje się jako dodatek do truskawek ze śmietaną.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w zacienionym miejscu w temperaturze pokojowej -
98,10 zł
EKSTRAKT WANILIOWY BEZ CUKRU BIO 110 ml – ROYAL BRAND
SKŁADNIKI
ekstrakt z wanilii* (ekstrahent alkohol 50 % obj.). (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Naturalny ekstrakt z wanilii jest doskonałym dodatkiem do gotowania, wypieków i deserów.
Świetny dodatek do smoothies, kawy czy truskawek z bitą śmietaną.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu -
7,00 zł
FRUKTOZA 250 g – NATURAVENA
SKŁADNIKI
fruktoza 100 %.OPIS
Fruktoza to cukier prosty, który w naturze można znaleźć w owocach, sokach owocowych i miodzie. Jego potoczna nazwa to cukier owocowy. Fruktozę można używać do słodzenia napojów, pieczenia, gotowania, przetworów.Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 1663 kJ/398 kcal
Tłuszcz 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 100 g
w tym cukry 100 g
Białko 0 g
Sól 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
10,40 zł
FRUKTOZA 500 g – NATURAVENA
SKŁADNIKI
fruktoza 100 %.OPIS
Fruktoza to cukier prosty, który w naturze można znaleźć w owocach, sokach owocowych i miodzie. Jego potoczna nazwa to cukier owocowy. Fruktozę można używać do słodzenia napojów, pieczenia, gotowania, przetworów.Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 1663 kJ/398 kcal
Tłuszcz 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 100 g
w tym cukry 100 g
Białko 0 g
Sól 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
27,50 zł
GUMA GUAR BIO 600 g – BIO PLANET
SKŁADNIKI
ekologiczna guma guar 100 %.OPIS
Ekologiczna guma guar to naturalny zagęstnik uzyskiwany z bielma nasion rośliny z rodziny bobowatych – Cyamopsis tetragonolobus. Guma guar może być stosowana jako neutralny w smaku i zapachu zamiennik żelatyny. Charakteryzuje się dobrą rozpuszczalnością w wodzie, a także zagęszcza produkty bez konieczności ich podgrzewania. Dzięki swoim właściwościom stanowi idealny dodatek do sosów, dresingów, zup, dżemów czy deserów.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
należy rozpuścić 1 g gumy guar (1/4 łyżeczki) w 100 g zagęszczanego produktu.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 843 kJ/209 kcal
Tłuszcz: 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 1,0 g
w tym cukry: 0,9 g
Błonnik: 88 g
Białko: 5,7 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
23,00 zł
KETO BUŁKA TARTA BEZGLUTENOWA 200 g – BALVITEN
SKŁADNIKI
mączka MIGDAŁOWA, białko grochowe, błonnik ziemniaczany, inulina z cykorii, drożdże, sól, woda.OPIS
Produkt stosowany w diecie ketogenicznej.
Niska zawartość cukrów. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego i białka.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1524 kJ/365 kcal
Tłuszcz – 13 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,4 g
Węglowodany – 13 g
w tym cukry – 1,6 g
Błonnik – 22 g
Białko – 38 g
Sól – 0,75 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZECHY, nasiona sezamu.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu, z dala od źródeł światła i ciepła. Po otwarciu produkt ponownie szczelnie zamknąć.
Produkt higroskopijny. -
11,10 zł
KREM KOKOSOWY DO UBIJANIA BIO 200 g (PUSZKA) – COCOMI
SKŁADNIKI
ekstrakt z kokosa * (80 %), woda, cukier kokosowy*, olej kokosowy virgin*, stabilizator: guma ksantanowa (* certyfikowany składnik ekologiczny).SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Schłodzić przez całą noc lub włożyć do zamrażalnika na 3 godziny. Pożądaną ilość kremu umieścić w misce i miksować do uzyskania kremowej konsystencji.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 933 kJ/223 kcal
Tłuszcz: 21 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 20 g
Węglowodany: 5,9 g
w tym cukry: 5,4 g
Błonnik: 0 g
Białko: 2,1 g
Sól: 0,03 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni. -
15,50 zł
KREM KOKOSOWY DO UBIJANIA BIO 400 ml (PUSZKA) – TERRASANA
SKŁADNIKI
ekstrakt z miąższu kokosa* (91 %), woda, skrobia z tapioki*. (* certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Idealnie sprawdzi się jako polewa do ciast, naleśników lub deserów.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wstaw puszkę do lodówki na co najmniej 8 godzin, przelej do miski i ubij.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1249 kJ/303 kcal
Tłuszcz: 30 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 28 g
Węglowodany: 4,6 g
w tym cukry: 2,7 g
Błonnik: 1,9 g
Białko: 2,7 g
Sól: 0,05 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni. -
13,30 zł
KREM KOKOSOWY DO UBIJANIA EKOLOGICZNY 400ML – AMAIZIN
SKŁADNIKI
kokos* (85 %), woda (* certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna: 1221 kJ / 292 kcal
Tłuszcz: 30 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 25 g
Węglowodany: 4 g
w tym cukry: 2,2 g
Błonnik: 0 g
Białko: 1,4 g
Sól: < 0,1 gSPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Włożyć do lodówki (temperatura 5 stopni Celsjusza) na 12 godzin. Pożądaną ilość kremu umieścić w misce i miksować do uzyskania kremowej konsystencji.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2 dni. -
13,30 zł
KSYLITOL 250 g – NATURAVENA (FINLANDIA)
SKŁADNIKI
substancja słodząca: ksylitol 100 %.OPIS
„Słodzik stołowy
Produkt otrzymywany z drzew liściastych. Występuje naturalnie w niektórych owocach i warzywach. Ksylitol jest zdecydowanie słodszy od tradycyjnego cukru białego, więc należy używać go w mniejszych ilościach. Wykazuje wszechstronność zastosowania kulinarnego. Polecany jest przede wszystkim do wypieków, deserów, naleśników oraz słodzenia napojów gorących i zimnych. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.”ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
22,30 zł
KWAASEK CYTRYNOWY SPOŻYWCZY 1KG – BIG NATURE
KWAASEK CYTRYNOWY SPOŻYWCZY 1KG – BIG NATURE
5903351623537 -
21,00 zł
KWAS CYTRYNOWY 500G – BATOM
SKŁADNIKI
kwas cytrynowyOPIS
Kwas cytrynowy to bezwonny, krystaliczny proszek często wykorzystywany w gospodarstwach domowych i przemyśle spożywczym jako regulator kwasowości (w napojach, dżemach, galaretkach) oraz przeciwutleniacz (przy produkcji majonezów, sosów). Pomocny także jako środek czyszczący, usuwający kamień i osady (czajniki, kubki).INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, SEZAM.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
32,90 zł
KWASEK CYTRYNOWY 1 kg – BATOM
SKŁADNIKI
kwas cytrynowyOPIS
Kwas cytrynowy to bezwonny, krystaliczny proszek często wykorzystywany w gospodarstwach domowych i przemyśle spożywczym jako regulator kwasowości (w napojach, dżemach, galaretkach) oraz przeciwutleniacz (przy produkcji majonezów, sosów). Pomocny także jako środek czyszczący, usuwający kamień i osady (czajniki, kubki).INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, SEZAM.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
13,70 zł
LASKA WANILII (1 szt.) – PIĘĆ PRZEMIAN
SKŁADNIKI
laska wanilii.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. -
19,00 zł
LASKA WANILII BOURBON BEZGLUTENOWA BIO (2 szt.) – BIOVEGAN
SKŁADNIKI
ekologiczna wanilia Bourbon.OPIS
Wskazówka: nie wyrzucaj strąków po zeskrobaniu ziarenek wanilii. Można nimi aromatyzować np. cukier, herbatę, napoje roślinne, olej, sól i ocet.UWAGA
Białe kryształki waniliny na strąkach są oznaką wysokiej jakości i bardzo dużej zawartości naturalnej waniliny.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od ciepła. -
28,90 zł
ŁYŻKA SMAKU SMOCZY OWOC (LIOFILIZOWANY SPROSZKOWANY SMOCZY OWOC) BIO 40 g – HELPA
SKŁADNIKI
liofilizowany smoczy owoc sproszkowany* (100 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
BIO Łyżka smaku smoczy owoc powstała poprzez poddanie świeżych owoców pitayi procesowi liofilizacji, a następnie została rozdrobniona aż do uzyskania owocowego pyłu. Jest naturalnym barwnikiem, owocem bogatym w błonnik, witaminę C i fitoalbuminy Stanowi świetny i wartościowy dodatek do każdego posiłku. BIO łyżka smaku jest bez dodatku cukru i soli. Wszystkie surowce użyte do produkcji są w jakości ekologicznej.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1159 kJ/273 kcal
Tłuszcz – 1,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,7 g
Węglowodany – 53 g
w tym cukry – 32 g
Błonnik – 9,6 g
Białko – 6,7 g
Sól – 0,02 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w szczelnie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed światłem. Najlepiej spożyć w ciągu 2 tygodni od pierwszego otwarcia. -
30,90 zł
MASA MAKOWA Z BAKALIAMI BIO 850 g (PUSZKA) – CROC-CRAC (BIOVERI)
SKŁADNIKI
woda, mak* 23 %, cukier*, bakalie* 12 % [rodzynki* 42 %, skórka z pomarańczy* 32 % (skórka z pomarańczy* 80 %, syrop kukurydziany*, sól), skórka z cytryny* 26 % (skórka z cytryny* 80 %, syrop glukozowy*)], miód*, płatki OWSIANE*, naturalny aromat MIGDAŁOWY. (* certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 962 kJ/230 kcal
Tłuszcz: 9,3 g
w tym kwasy nasycone: 1,3 g
Węglowodany: 28 g
w tym cukry: 27 g
Błonnik: 5,6 g
Białko: 5,5 g
Sól: 0,03 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać SOJĘ, MLEKO, JAJA i SELER.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 48 godzin. -
14,60 zł
MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – BALVITEN
MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – BALVITEN
SKU: 5907653104138
Ilość w opakowaniu: 8
Waga: 0.52 kg
Cena za kg: 28.08 -
20,50 zł
Mieszanka do wypieku chleba KETO z orzechami włoskimi 500g – Pięć Przemian
Mieszanka do wypieku chleba KETO z orzechami włoskimi 500g – Pięć Przemian
5902837811123