Wyświetlanie 1–20 z 129 wyników
-
7,50 zł
AGAR BEZGLUTENOWY BIO 10 g – AMYLON
SKŁADNIKI
agar* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Do kremów, polew, budyni, galaretek do ciast i dań z galaretą.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
10 g agaru rozpuścić w 1 litrze zimnej wody i w razie potrzeby dosłodzić. Gotować przez 3 minuty ciągle mieszając. Po ugotowaniu lekko ostudzić. Wlać do formy i pozostawić do zestalenia w lodówce. Agar można przygotować z sokiem owocowym lub z innym sokiem.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 700 kJ/167 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 0,4 g
w tym cukry: 0,4 g
Białko: 0 g
Sól: 1,25 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
34,40 zł
AGAR BIO 100 g – BIO PLANET
SKŁADNIKI
ekologiczny agar 100 %.OPIS
Ekologiczny agar pozyskiwany jest z alg morskich. Polecamy do zagęszczania sosów, dżemów, kremów, polew, budyni i galaret.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
5 g agaru rozpuścić w 0,5 litra zimnej wody. Podgrzać do wrzenia. Ostudzić i pozostawić do zestalenia w lodówce.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci. -
23,80 zł
AGAR BIO 60 g – BATOM
SKŁADNIKI
agar* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Agar wytwarzany jest z suszonych na słońcu wodorostów. Można go użyć do zagęszczania sosów, dżemów, do przygotowania kremów, galaret, dań kuchni azjatyckiej. Doskonała alternatywa dla żelatyny pochodzenia zwierzęcego. Bezsmakowy, rozpuszcza się w temperaturze 85-95 stopni Celsjusza, a tężeje w 32-39 stopniach Celsjusza. 1 łyżeczka (3,5 g) wystarcza na 350 ml płynu.INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, SEZAM. -
2,30 zł
BARWNIK SPOŻYWCZY W KOLORZE PASTELOWYM ŻÓŁTYM BIO 25 g – DEKOBACK
SKŁADNIKI
syrop cukru inwertowanego*, cukier buraczany*, woda, żywność barwiąca: ekstrakt roślinny (kurkuma*); sok z cytryny*, substancja zagęszczająca: agar*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Pasta w kolorze pastelowa żółć do barwienia fondantu, marcepanu, pasty gumowej, kremów, kremówki, lukru, ciasta i wielu innych słodkości.
Pasta jest łatwa w obróbce i w dozowaniu, pozbawiona smaku. Można ją stosować zarówno na gorąco, jak i na zimno.SPOSÓB UŻYCIA
Delikatnie wyciśnij odrobinę pasty z tubki i wymieszaj ją z ciastem, kremówką, kremem maślanym lub bitą śmietaną i sprawdź, czy podoba Ci się efekt kolorystyczny. Intensywność koloru można łatwo zmieniać zmieniając ilość użytej pasty.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1266 kJ/299 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 68 g
w tym cukry: 68 g
Białko: 1,5 g
Sól: <0,01 gUWAGA
Intensywność koloru zależy od użytej ilości. Jednak kolor pozostaje w pastelowym zakresie nawet przy dużym dawkowaniu.
Podczas pieczenia kolor traci intensywność.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed gorącem i bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. -
1,70 zł
CUKIER CYNAMONOWY BIO 20 g – AMYLON
SKŁADNIKI
cukier trzcinowy*, cynamon mielony* (min.14 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Doskonale nadaje się do wypieków z owocami oraz jako dodatek do słodkich dań.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1464 kJ / 344 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 86 g
w tym cukry: 86 g
Białko: 0 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
1,70 zł
CUKIER CYTRYNOWY BIO 20 g – AMYLON
SKŁADNIKI
cukier trzcinowy*, mielona skórka cytrynowa* (2,5 %), aromat cytrynowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna: 1673 kJ / 394 kcal
Tłuszcz: 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 98,2 g
w tym cukry: 96,2 g
Białko: 0,2 g
Sól: 0,1 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać GLUTEN, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ) oraz JAJA.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
1,80 zł
CUKIER KORZENNY BEZGLUTENOWY 32 g – CELIKO
SKŁADNIKI
cukier, przyprawa korzenna (cynamon, goździki, owoc kolendry, liść laurowy, imbir, ziele angielskie) – 15 %.OPIS
Idealnie nadaje się do przygotowywania domowych ciast i wypieków, a także jako składnik deserów różnego typu.Przepis na ciasteczka korzenne
Składniki:
– 100 g skrobi ziemniaczanej
– 50 g mąki ryżowej
– 50 g cukru
– 2 żółtka
– 40 g masła
– 1 łyżeczka proszku do pieczenia
– 1-2 łyżeczki cukru korzennegoSposób przyrządzenia:
1. Skrobię ziemniaczaną, mąkę ryżową, cukier i proszek do pieczenia wysyp na stolnicę
2. Dodaj posiekane MASŁO, żółtka i cukier korzenny. Szybko zagnieć ciasto. Jeżeli ciasto będzie bardzo miękkie, to włóż je do lodówki na 30 minut
3. Następnie ciasto rozwałkuj na grubość około 0,5 cm i wytnij różne wzory ciasteczek
4. Ciasteczka ułóż na blaszce posmarowanej tłuszczem lub wyłożonej pergaminem i piecz w temperaturze 160 °C przez około 15 minutZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
16,40 zł
CUKIER WANILIOWY BEZGLUTENOWY BIO (4 x 8 g) 32 g – BIOVEGAN
SKŁADNIKI
cukier trzcinowy*, wanilia Bourbon* (6,25 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Połączenie ekologicznego cukru trzcinowego z wanilią Bourbon. Nie zawiera środków aromatyzujących. Idealny dodatek do deserów, ciast, kremów oraz drinków.SPOSÓB UŻYCIA
Zawartość torebki wymieszać z innymi składnikami.
Jedna torebka wystarczy na 500 g mąki, 500 ml deseru lub na 1 l cieczy.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1669 kJ/393 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 97 g
w tym cukry: 97 g
Błonnik: 1,8 g
Białko: <0,5 g
Sól: <0,01 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać MIGDAŁY, GORCZYCĘ, SOJĘ.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu -
11,90 zł
CUKIER WANILIOWY BIO 70 g – ROYAL BRAND
SKŁADNIKI
cukier*, wanilia Bourbon mielona* 0,6 %, ekstrakt waniliowy* 0,4 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Połączenie ekologicznego cukru z aromatyczną wanilią Bourbon. Świetny dodatek do ciast i deserów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1686 kJ/396 kcal
Tłuszcz – 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 99 g
w tym cukry – 99 g
Białko – 0 g
Sól – 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.