Produkty do wypieków i przetworów – aromaty, barwniki, środki żelujące i fixy. Naturalne, bezglutenowe, zagęstniki, skórki owocowe, jak również wiele innych produktów
Wyświetlanie 1–20 z 24 wyników
-
7,50 zł
AGAR BEZGLUTENOWY BIO 10 g – AMYLON
SKŁADNIKI
agar* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Do kremów, polew, budyni, galaretek do ciast i dań z galaretą.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
10 g agaru rozpuścić w 1 litrze zimnej wody i w razie potrzeby dosłodzić. Gotować przez 3 minuty ciągle mieszając. Po ugotowaniu lekko ostudzić. Wlać do formy i pozostawić do zestalenia w lodówce. Agar można przygotować z sokiem owocowym lub z innym sokiem.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 700 kJ/167 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 0,4 g
w tym cukry: 0,4 g
Białko: 0 g
Sól: 1,25 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
34,40 zł
AGAR BIO 100 g – BIO PLANET
SKŁADNIKI
ekologiczny agar 100 %.OPIS
Ekologiczny agar pozyskiwany jest z alg morskich. Polecamy do zagęszczania sosów, dżemów, kremów, polew, budyni i galaret.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
5 g agaru rozpuścić w 0,5 litra zimnej wody. Podgrzać do wrzenia. Ostudzić i pozostawić do zestalenia w lodówce.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci. -
14,50 zł
CUKIER ŻELUJĄCY 2:1 BIO 500 g – BIOVEGAN
SKŁADNIKI
nierafinowany cukier trzcinowy*, substancja żelująca: pektyny*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Cukier żelujący 2:1 do przygotowania dżemów, marmolad, konfitur i galaretek.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
– Potrzebujesz 1 kg pokrojonych małych owoców (lub 700 ml soku owocowego) i 5 g kwasku cytrynowego (lub soku z jednej cytryny).
– Mały talerz.Przygotowanie z owocami:
1. Umieść mały talerz w zamrażarce do testu żelowania.
2. Umyć owoce, odsączyć, pokroić na małe kawałki, w razie potrzeby wydrążyć gniazda nasienne i odważyć 1 kg.
3. Zawartość torebki przełożyć do rondelka z owocami i kwaskiem cytrynowym lub sokiem.
4. Wszystko dobrze wymieszać i gotować na wolnym ogniu przez 3 minuty, ciągle mieszając.
5. Test żelowania: Po upływie czasu gotowania na lodowaty talerz wyłożyć łyżkę gorącej pasty owocowej i pozostawić do ostygnięcia. Jeśli masa nie jest wystarczająco twarda, gotować jeszcze trochę. Następnie powtórzyć test żelowania.
6. Gorącą wrzącą pastą owocową napełnić czyste słoiki, szczelnie zamknąć i odstawić na 5 minut do góry dnem.Przygotowanie galaretki z soku:
1. Umieść mały talerz w zamrażarce do testu żelowania.
2. Do garnka wlać najpierw 700 ml soku i podgrzać.
3. Następnie dodać cukier żelujący i kwasek/sok cytrynowy, ciągle mieszając.
4. Wszystko dobrze wymieszać i gotować na wolnym ogniu przez 3 minuty, ciągle mieszając.
5. Test żelowania: Po upływie czasu gotowania na lodowaty talerz wyłożyć łyżkę gorącej galaretki owocowej i pozostawić do ostygnięcia. Jeśli masa nie jest wystarczająco twarda, gotować jeszcze trochę. Następnie powtórzyć test żelowania.
6. Gorącą wrzącą galaretką owocową napełnić czyste słoiki, szczelnie zamknąć i odstawić na 5 minut do góry dnem.UWAGA
Po otwarciu słoiki przechowywać w lodówce i szybko zużyć.Przydatne porady:
1. Wydłużenie czasu gotowania spowoduje, że pasta owocowa będzie twardsza.
2. Przygotuj nie więcej niż 1 kg owoców z 1 opakowaniem cukru żelującego 2:1 od BIOVEGAN na jeden proces gotowania!
3. Wybierz rozmiar słoika tak, aby owoce wypełniały słoik tylko do połowy.Zawartość pektyn w owocach:
Niektóre owoce zawierają małą ilość pektyny, dlatego zaleca się, aby dodać do nich starte jabłko.
– Owoce o niskiej zawartości pektyny (zalecany dodatek 1 startego jabłka): mango, brzoskwinia, wiśnia, truskawka, czarny bez.
– Owoce o średniej zawartości pektyny (zalecany dodatek 1/2 startego jabłka): jeżyna, malina, jagoda, kiwi, morela, śliwka.
– Owoce o wysokiej zawartości pektyny: pigwa, jabłko, pomarańcza, borówka brusznica, porzeczka.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1674 kJ/394 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 98 g
w tym cukry: 98 g
Błonnik: 1,7 g
Białko: <0,5 g
Sól: 0,06 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od ciepła. -
43,90 zł
EKSTAKT WANILIOWY EKOLOGICZNY 50ML – ROYAL BRAND
SKŁADNIKI
woda, cukier trzcinowy*, ekstrat waniliowy* (alkohol* 50 %), cukier inwertowany*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Naturalny aromat waniliowy. Idealny do napojów, deserów, wypieków. Świetnie nadaje się jako dodatek do truskawek ze śmietaną.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w zacienionym miejscu w temperaturze pokojowej -
98,10 zł
EKSTRAKT WANILIOWY BEZ CUKRU BIO 110 ml – ROYAL BRAND
SKŁADNIKI
ekstrakt z wanilii* (ekstrahent alkohol 50 % obj.). (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Naturalny ekstrakt z wanilii jest doskonałym dodatkiem do gotowania, wypieków i deserów.
Świetny dodatek do smoothies, kawy czy truskawek z bitą śmietaną.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu -
22,50 zł
EKSTRAKT Z WANILII BOURBON BEZGLUTENOWY BIO 20 ml – BIOVEGAN
SKŁADNIKI
syrop cukru inwertowanego*, koncentrat wanilii Bourbon* 2,9 %, nasiona wanilii Bourbon* 1,0 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Wanilia Bourbon, królowa przypraw, swoim niepowtarzalnym aromatem nadaje wielu potrawom wyjątkowy smak. Ekstrakt z wanilii Bourbon otrzymywany jest ze strąków i idealnie nadaje się do aromatyzowania deserów, napojów i wypieków. Można go dozować w razie potrzeby i szczelnie przechowywać dzięki praktycznej, zamykanej nakrętce.
Przed otwarciem wstrząsnąć.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1224 kJ / 288 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 71 g
w tym cukry: 71 g
Błonnik: 0,6 g
Białko: <0,5 g
Sól: <0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem i ciepłem. Po otwarciu przechowywać szczelnie zamknięte. -
13,90 zł
LASKA WANILII (1 szt.) – PIĘĆ PRZEMIAN
SKŁADNIKI
laska wanilii.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. -
23,30 zł
LASKA WANILII BOURBON EKOLOGICZNA, BEZGLUTENOWA 1 SZTUKA – BIO VEGAN
SKŁADNIKI
wanilia Bourbon* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Białe kryształy świadczą o wysokiej jakości produktu i wysokiej zawartości wanilii.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1359 kJ/324 kcal
Tłuszcz: 3,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
Węglowodany: 57 g
w tym cukry: 57 g
Błonnik: 26 g
Białko: 4,0 g
Sól: <0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu -
40,00 zł
Pasta waniliowa ekologiczna 50 g – Royal Brand
SKŁADNIKI
cukier inwertowany*, ekstrakt waniliowy* 18 %, woda, wanilia mielona* 2 %, błonnik roślinny: inulina*, substancje zagęszczające: guma guar*, guma ksantanowa (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Pasta waniliowa idealna do wypieków, deserów, sosów i lodów. Ma kremowy, słodki oraz aksamitny smak. Kiedy otworzysz słoiczek poczujesz intensywny aromat, którego nie zapomnisz.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1037 kJ / 248 kcal
Tłuszcz: < 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: < 0,5 g
Węglowodany: 51 g
w tym cukry: 51 g
Białko: < 0,5 g
Sól: < 0,02 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce. -
40,60 zł
PEKTYNA JABŁKOWA DO DŻEMÓW 150G – BATOM
SKŁADNIKI
pektyna jabłkowa amidowana 100 %.OPIS
Pektyna otrzymywana z pulpy jabłkowej. W kwaśnym środowisku, pektyna wykazuje właściwości żelujące, przyczyniając się do zagęszczania cieczy. Pektyna to wspaniały środek żelujący do domowych dżemów owocowych, marmolad, galaretek, konfitur, soków owocowych, a także nadzień stosowanych w słodkich deserach. Może być również stosowana do napojów MLECZNYCH, napojów owocowych oraz ketchupów.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Porcja 30 g pektyny na 2 kg owoców i 1 kg cukru.
Do gotujących się owoców dodać 1 szklankę cukru wymieszanego z 30 g pektyny. Gotować 3-5 minut. Dosypać resztę cukru i gotować do rozpuszczenia. Dodać 1 łyżeczkę kwasku cytrynowego rozpuszczonego w małej ilości gorącej wody, dokładnie wymieszać. Gorący dżem rozlać do słoików i pasteryzować przez 20 minut.INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, NASIONA SEZAMU.UWAGA
Produkt sezonowy – dostępny od czerwca do września (włącznie).ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
11,20 zł
PEKTYNA JABŁKOWO – CYTRUSOWA DO DŻEMÓW 30G – BATOM
SKŁADNIKI
pektyna jabłkowo-cytrusowa amidowana 100 %.OPIS
Pektyna otrzymywana z pulpy jabłkowej oraz skórek owoców cytrusowych. W kwaśnym środowisku, pektyna wykazuje właściwości żelujące, przyczyniając się do zagęszczania cieczy. Pektyna to wspaniały środek żelujący do domowych dżemów owocowych, marmolad, galaretek, konfitur, soków owocowych, a także nadzień stosowanych w słodkich deserach. Może być również stosowana do napojów MLECZNYCH, napojów owocowych oraz ketchupów.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Porcja 30 g pektyny na 2 kg owoców i 1 kg cukru.
Do gotujących się owoców dodać 1 szklankę cukru wymieszanego z 30 g pektyny. Gotować 3-5 minut. Dosypać resztę cukru i gotować do rozpuszczenia. Dodać 1 łyżeczkę kwasku cytrynowego rozpuszczonego w małej ilości gorącej wody, dokładnie wymieszać. Gorący dżem rozlać do słoików i pasteryzować przez 20 minut.INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, NASIONA SEZAMU.UWAGA
Produkt sezonowy – dostępny od czerwca do września (włącznie).ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
10,50 zł
SKÓRKA CYTRYNY KANDYZOWANA BIO 100 g – LA BIO IDEA
SKÓRKA CYTRYNY KANDYZOWANA BIO 100 g – LA BIO IDEA
SKU: 8717496900043
Ilość w opakowaniu: 8
Waga: 0.105 kg
Cena za kg: 100.00 -
6,00 zł
SKÓRKA POMARAŃCZOWA OTARTA EKOLOGICZNA, BEZGLUTENOWA 9G – BIO VEGAN
SKŁADNIKI
58 % liofilizowana skórka z pomarańczy*, 39 % suszona skórka z pomarańczy*, olejek pomarańczowy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Mieszanka liofilizowanych oraz suszonych skórek z pomarańczy. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego. Doskonały dodatek do ciasta, deserów, sosów i napojów.
Pakowano w atmosferze ochronnejWARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna: 1334 kJ/317 kcal
Tłuszcz: 3,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g
Węglowodany: 57 g
w tym cukry: 40 g
Błonnik: 19 g
Białko: 4,5 g
Sól: 0,04 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać GORCZYCĘZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu z dala od źródeł ciepła.