Produkty do wypieków i przetworów – aromaty, barwniki, środki żelujące i fixy. Naturalne, bezglutenowe, zagęstniki, skórki owocowe, jak również wiele innych produktów

Wyświetlanie 1–20 z 24 wyników

  • AGAR BEZGLUTENOWY BIO 10 g – AMYLON

    SKŁADNIKI
    agar* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Do kremów, polew, budyni, galaretek do ciast i dań z galaretą.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    10 g agaru rozpuścić w 1 litrze zimnej wody i w razie potrzeby dosłodzić. Gotować przez 3 minuty ciągle mieszając. Po ugotowaniu lekko ostudzić. Wlać do formy i pozostawić do zestalenia w lodówce. Agar można przygotować z sokiem owocowym lub z innym sokiem.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 700 kJ/167 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 0,4 g
    w tym cukry: 0,4 g
    Białko: 0 g
    Sól: 1,25 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    7,50 
  • AGAR BIO 100 g – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczny agar 100 %.

    OPIS
    Ekologiczny agar pozyskiwany jest z alg morskich. Polecamy do zagęszczania sosów, dżemów, kremów, polew, budyni i galaret.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    5 g agaru rozpuścić w 0,5 litra zimnej wody. Podgrzać do wrzenia. Ostudzić i pozostawić do zestalenia w lodówce.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.

    34,40 
  • CUKIER ŻELUJĄCY 2:1 BIO 500 g – BIOVEGAN

    SKŁADNIKI
    nierafinowany cukier trzcinowy*, substancja żelująca: pektyny*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Cukier żelujący 2:1 do przygotowania dżemów, marmolad, konfitur i galaretek.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    – Potrzebujesz 1 kg pokrojonych małych owoców (lub 700 ml soku owocowego) i 5 g kwasku cytrynowego (lub soku z jednej cytryny).
    – Mały talerz.

    Przygotowanie z owocami:
    1. Umieść mały talerz w zamrażarce do testu żelowania.
    2. Umyć owoce, odsączyć, pokroić na małe kawałki, w razie potrzeby wydrążyć gniazda nasienne i odważyć 1 kg.
    3. Zawartość torebki przełożyć do rondelka z owocami i kwaskiem cytrynowym lub sokiem.
    4. Wszystko dobrze wymieszać i gotować na wolnym ogniu przez 3 minuty, ciągle mieszając.
    5. Test żelowania: Po upływie czasu gotowania na lodowaty talerz wyłożyć łyżkę gorącej pasty owocowej i pozostawić do ostygnięcia. Jeśli masa nie jest wystarczająco twarda, gotować jeszcze trochę. Następnie powtórzyć test żelowania.
    6. Gorącą wrzącą pastą owocową napełnić czyste słoiki, szczelnie zamknąć i odstawić na 5 minut do góry dnem.

    Przygotowanie galaretki z soku:
    1. Umieść mały talerz w zamrażarce do testu żelowania.
    2. Do garnka wlać najpierw 700 ml soku i podgrzać.
    3. Następnie dodać cukier żelujący i kwasek/sok cytrynowy, ciągle mieszając.
    4. Wszystko dobrze wymieszać i gotować na wolnym ogniu przez 3 minuty, ciągle mieszając.
    5. Test żelowania: Po upływie czasu gotowania na lodowaty talerz wyłożyć łyżkę gorącej galaretki owocowej i pozostawić do ostygnięcia. Jeśli masa nie jest wystarczająco twarda, gotować jeszcze trochę. Następnie powtórzyć test żelowania.
    6. Gorącą wrzącą galaretką owocową napełnić czyste słoiki, szczelnie zamknąć i odstawić na 5 minut do góry dnem.

    UWAGA
    Po otwarciu słoiki przechowywać w lodówce i szybko zużyć.

    Przydatne porady:
    1. Wydłużenie czasu gotowania spowoduje, że pasta owocowa będzie twardsza.
    2. Przygotuj nie więcej niż 1 kg owoców z 1 opakowaniem cukru żelującego 2:1 od BIOVEGAN na jeden proces gotowania!
    3. Wybierz rozmiar słoika tak, aby owoce wypełniały słoik tylko do połowy.

    Zawartość pektyn w owocach:
    Niektóre owoce zawierają małą ilość pektyny, dlatego zaleca się, aby dodać do nich starte jabłko.
    – Owoce o niskiej zawartości pektyny (zalecany dodatek 1 startego jabłka): mango, brzoskwinia, wiśnia, truskawka, czarny bez.
    – Owoce o średniej zawartości pektyny (zalecany dodatek 1/2 startego jabłka): jeżyna, malina, jagoda, kiwi, morela, śliwka.
    – Owoce o wysokiej zawartości pektyny: pigwa, jabłko, pomarańcza, borówka brusznica, porzeczka.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1674 kJ/394 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 98 g
    w tym cukry: 98 g
    Błonnik: 1,7 g
    Białko: <0,5 g
    Sól: 0,06 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu, z dala od ciepła.

    14,50 
  • EKSTAKT WANILIOWY EKOLOGICZNY 50ML – ROYAL BRAND

    SKŁADNIKI
    woda, cukier trzcinowy*, ekstrat waniliowy* (alkohol* 50 %), cukier inwertowany*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Naturalny aromat waniliowy. Idealny do napojów, deserów, wypieków. Świetnie nadaje się jako dodatek do truskawek ze śmietaną.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w zacienionym miejscu w temperaturze pokojowej

    43,90 
  • EKSTRAKT WANILIOWY BEZ CUKRU BIO 110 ml – ROYAL BRAND

    SKŁADNIKI
    ekstrakt z wanilii* (ekstrahent alkohol 50 % obj.). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Naturalny ekstrakt z wanilii jest doskonałym dodatkiem do gotowania, wypieków i deserów.
    Świetny dodatek do smoothies, kawy czy truskawek z bitą śmietaną.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu

    98,10 
  • EKSTRAKT Z WANILII BOURBON BEZGLUTENOWY BIO 20 ml – BIOVEGAN

    SKŁADNIKI
    syrop cukru inwertowanego*, koncentrat wanilii Bourbon* 2,9 %, nasiona wanilii Bourbon* 1,0 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Wanilia Bourbon, królowa przypraw, swoim niepowtarzalnym aromatem nadaje wielu potrawom wyjątkowy smak. Ekstrakt z wanilii Bourbon otrzymywany jest ze strąków i idealnie nadaje się do aromatyzowania deserów, napojów i wypieków. Można go dozować w razie potrzeby i szczelnie przechowywać dzięki praktycznej, zamykanej nakrętce.
    Przed otwarciem wstrząsnąć.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1224 kJ / 288 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 71 g
    w tym cukry: 71 g
    Błonnik: 0,6 g
    Białko: <0,5 g
    Sól: <0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem i ciepłem. Po otwarciu przechowywać szczelnie zamknięte.

    22,50 
  • LASKA WANILII (1 szt.) – PIĘĆ PRZEMIAN

    SKŁADNIKI
    laska wanilii.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

    13,90 
  • LASKA WANILII BOURBON EKOLOGICZNA, BEZGLUTENOWA 1 SZTUKA – BIO VEGAN

    SKŁADNIKI
    wanilia Bourbon* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Białe kryształy świadczą o wysokiej jakości produktu i wysokiej zawartości wanilii.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1359 kJ/324 kcal
    Tłuszcz: 3,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
    Węglowodany: 57 g
    w tym cukry: 57 g
    Błonnik: 26 g
    Białko: 4,0 g
    Sól: <0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    23,30 
  • Pasta waniliowa ekologiczna 50 g – Royal Brand

    SKŁADNIKI
    cukier inwertowany*, ekstrakt waniliowy* 18 %, woda, wanilia mielona* 2 %, błonnik roślinny: inulina*, substancje zagęszczające: guma guar*, guma ksantanowa (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Pasta waniliowa idealna do wypieków, deserów, sosów i lodów. Ma kremowy, słodki oraz aksamitny smak. Kiedy otworzysz słoiczek poczujesz intensywny aromat, którego nie zapomnisz.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1037 kJ / 248 kcal
    Tłuszcz: < 0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: < 0,5 g
    Węglowodany: 51 g
    w tym cukry: 51 g
    Białko: < 0,5 g
    Sól: < 0,02 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    40,00 
  • PEKTYNA JABŁKOWA DO DŻEMÓW 150G – BATOM

    SKŁADNIKI
    pektyna jabłkowa amidowana 100 %.

    OPIS
    Pektyna otrzymywana z pulpy jabłkowej. W kwaśnym środowisku, pektyna wykazuje właściwości żelujące, przyczyniając się do zagęszczania cieczy. Pektyna to wspaniały środek żelujący do domowych dżemów owocowych, marmolad, galaretek, konfitur, soków owocowych, a także nadzień stosowanych w słodkich deserach. Może być również stosowana do napojów MLECZNYCH, napojów owocowych oraz ketchupów.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Porcja 30 g pektyny na 2 kg owoców i 1 kg cukru.
    Do gotujących się owoców dodać 1 szklankę cukru wymieszanego z 30 g pektyny. Gotować 3-5 minut. Dosypać resztę cukru i gotować do rozpuszczenia. Dodać 1 łyżeczkę kwasku cytrynowego rozpuszczonego w małej ilości gorącej wody, dokładnie wymieszać. Gorący dżem rozlać do słoików i pasteryzować przez 20 minut.

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, NASIONA SEZAMU.

    UWAGA
    Produkt sezonowy – dostępny od czerwca do września (włącznie).

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    40,60 
  • PEKTYNA JABŁKOWO – CYTRUSOWA DO DŻEMÓW 30G – BATOM

    SKŁADNIKI
    pektyna jabłkowo-cytrusowa amidowana 100 %.

    OPIS
    Pektyna otrzymywana z pulpy jabłkowej oraz skórek owoców cytrusowych. W kwaśnym środowisku, pektyna wykazuje właściwości żelujące, przyczyniając się do zagęszczania cieczy. Pektyna to wspaniały środek żelujący do domowych dżemów owocowych, marmolad, galaretek, konfitur, soków owocowych, a także nadzień stosowanych w słodkich deserach. Może być również stosowana do napojów MLECZNYCH, napojów owocowych oraz ketchupów.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Porcja 30 g pektyny na 2 kg owoców i 1 kg cukru.
    Do gotujących się owoców dodać 1 szklankę cukru wymieszanego z 30 g pektyny. Gotować 3-5 minut. Dosypać resztę cukru i gotować do rozpuszczenia. Dodać 1 łyżeczkę kwasku cytrynowego rozpuszczonego w małej ilości gorącej wody, dokładnie wymieszać. Gorący dżem rozlać do słoików i pasteryzować przez 20 minut.

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, NASIONA SEZAMU.

    UWAGA
    Produkt sezonowy – dostępny od czerwca do września (włącznie).

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    11,20 
  • SKÓRKA CYTRYNY KANDYZOWANA BIO 100 g – LA BIO IDEA

    SKÓRKA CYTRYNY KANDYZOWANA BIO 100 g – LA BIO IDEA
    SKU: 8717496900043
    Ilość w opakowaniu: 8
    Waga: 0.105 kg
    Cena za kg: 100.00

    10,50 
  • SKÓRKA POMARAŃCZOWA OTARTA EKOLOGICZNA, BEZGLUTENOWA 9G – BIO VEGAN

    SKŁADNIKI
    58 % liofilizowana skórka z pomarańczy*, 39 % suszona skórka z pomarańczy*, olejek pomarańczowy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Mieszanka liofilizowanych oraz suszonych skórek z pomarańczy. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego. Doskonały dodatek do ciasta, deserów, sosów i napojów.
    Pakowano w atmosferze ochronnej

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Warość energetyczna: 1334 kJ/317 kcal
    Tłuszcz: 3,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g
    Węglowodany: 57 g
    w tym cukry: 40 g
    Błonnik: 19 g
    Białko: 4,5 g
    Sól: 0,04 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać GORCZYCĘ

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu z dala od źródeł ciepła.

    6,00