Wyświetlanie 121–127 z 127 wyników
-
23,40 zł
WODA RÓŻANA BIO 100 ml – ROYAL BRAND
SKŁADNIKI
ekologiczny hydrolat z kwiatów róży.OPIS
Woda różana to doskonały dodatek do aromatyzowania ciast, ponczu, deserów i oczywiście dań kuchni orientalnej.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce. -
6,80 zł
ZAKWAS CHLEBOWY ORKISZOWY W PROSZKU EKOLOGICZNY 30G – BIO VEGAN
BIO VEGAN
ZAKWAS CHLEBOWY ORKISZOWY W PROSZKU EKOLOGICZNY 30G (DINKEL SAUERTEIG EXTRAKT UNWIDERSTEHLICH NUSSIG MILD) – BIO VEGAN
4005394123003 -
7,20 zł
ZAKWAS CHLEBOWY ŻYTNI EKOLOGICZNY 30G – BIO VEGAN
BIOVEGAN
ZAKWAS CHLEBOWY ŻYTNI EKOLOGICZNY 30G – BIOVEGAN
4005394121023 -
12,10 zł
ZAKWAS CHLEBOWY ŻYTNI W PŁYNIE EKOLOGICZNY 150G – BIO VEGAN
BIO VEGAN
ZAKWAS CHLEBOWY ŻYTNI W PŁYNIE EKOLOGICZNY 150G – BIO VEGAN
4005394144510 -
4,90 zł
ZAMIENNIK BIAŁKA JAJ W PROSZKU WEGAŃSKI BEZGLUTENOWY BIO (2 x 10 g) 20 g – BIOVEGAN
SKŁADNIKI
białko z grochu*, skrobia kukurydziana*, skrobia ziemniaczana*, inulina*, substancja zagęszczająca: guma guar*; białko z bobu*, sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Wegański zamiennik białka JAJA jest odporny na pieczenie.
Idealnie nadaje się do makaroników, nussecken, biszkoptów, bez i innych wypieków. Również do deserów takich jak: B.Mousse au Chocolat lub nawet majonezu.
1 torebka (10 g) zastępuje 2 białka jaja.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Do 1 torebki zamiennika białka JAJA dodać 75 ml wody i ubijać przez 5 minut, aż masa będzie sztywna.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 182 kJ/43 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 4,3 g
w tym cukry: <0,5 g
Błonnik: 1,5 g
Białko: 4,8 g
Sól: 0,15 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od ciepła. -
6,10 zł
ŻELATYNA W LISTKACH (12 LISTKÓW) BIO 20 g – EWALD
SKŁADNIKI
żelatyna wieprzowa* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Opakowanie zawiera 12 listków. 20 g żelatyny w listkach starcza na 1 l masy.SPOSÓB UŻYCIA
1. Potrzebną ilość żelatyny w listkach namoczyć w zimnej wodzie przez 5 min, następnie wyjąć i lekko odcisnąć.
2. Dla gorących dań: odciśniętą żelatynę wymieszać bezpośrednio z gorącą masą. Żelatyna natychmiast się rozpuszcza. Nie gotuj, ponieważ żelatyna straci swoją zdolność żelowania.
3. Dla zimnej masy (np. śmietany): odciśniętą żelatynę podgrzać w małym rondlu z niewielką ilością wody i rozpuścić, następnie dodać niewielką ilość masy – nigdy odwrotnie. Następnie wymieszać ją z pozostałą masą.
4. Schłodzić w lodówce przez 4 godziny.ZALACENE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od obcych zapachów. -
6,60 zł
ŻELATYNA W PROSZKU BIO 20 g – AMYLON
SKŁADNIKI
żelatyna spożywcza wieprzowa w proszku* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Żelatyna ma szerokie zastosowanie w kuchni, zarówno do potraw słodkich, jak i słonych. Może być stosowana do kremów, polew, budyni, do galaretek tortowych lub na ciasto oraz do przygotowania galaretek wieprzowych i z mięsem.
Żelatynę można też używać jako środka żelującego lub zagęszczającego.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zawartość opakowania wystarcza na przygotowanie 500 ml płynu.
Żelatynę rozpuścić w 250 ml zimnego płynu i odstawić na 10 minut, do momentu aż napęcznieje.
Pozostały płyn (250 ml) zagotować i wymieszać z napęczniałą żelatyną. Nie gotować!WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu sypkiego
Wartość energetyczna: 1435 kJ/ 342 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 84 g
Sól: 0,08 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.