Wyświetlanie 121–127 z 127 wyników

  • WODA RÓŻANA BIO 100 ml – ROYAL BRAND

    SKŁADNIKI
    ekologiczny hydrolat z kwiatów róży.

    OPIS
    Woda różana to doskonały dodatek do aromatyzowania ciast, ponczu, deserów i oczywiście dań kuchni orientalnej.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    23,40 
  • ZAKWAS CHLEBOWY ORKISZOWY W PROSZKU EKOLOGICZNY 30G – BIO VEGAN

    BIO VEGAN
    ZAKWAS CHLEBOWY ORKISZOWY W PROSZKU EKOLOGICZNY 30G (DINKEL SAUERTEIG EXTRAKT UNWIDERSTEHLICH NUSSIG MILD) – BIO VEGAN
    4005394123003

    6,80 
  • ZAKWAS CHLEBOWY ŻYTNI EKOLOGICZNY 30G – BIO VEGAN

    BIOVEGAN
    ZAKWAS CHLEBOWY ŻYTNI EKOLOGICZNY 30G – BIOVEGAN
    4005394121023

    7,20 
  • ZAKWAS CHLEBOWY ŻYTNI W PŁYNIE EKOLOGICZNY 150G – BIO VEGAN

    BIO VEGAN
    ZAKWAS CHLEBOWY ŻYTNI W PŁYNIE EKOLOGICZNY 150G – BIO VEGAN
    4005394144510

    12,10 
  • ZAMIENNIK BIAŁKA JAJ W PROSZKU WEGAŃSKI BEZGLUTENOWY BIO (2 x 10 g) 20 g – BIOVEGAN

    SKŁADNIKI
    białko z grochu*, skrobia kukurydziana*, skrobia ziemniaczana*, inulina*, substancja zagęszczająca: guma guar*; białko z bobu*, sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Wegański zamiennik białka JAJA jest odporny na pieczenie.
    Idealnie nadaje się do makaroników, nussecken, biszkoptów, bez i innych wypieków. Również do deserów takich jak: B.Mousse au Chocolat lub nawet majonezu.
    1 torebka (10 g) zastępuje 2 białka jaja.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Do 1 torebki zamiennika białka JAJA dodać 75 ml wody i ubijać przez 5 minut, aż masa będzie sztywna.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 182 kJ/43 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 4,3 g
    w tym cukry: <0,5 g
    Błonnik: 1,5 g
    Białko: 4,8 g
    Sól: 0,15 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu, z dala od ciepła.

    4,90 
  • ŻELATYNA W LISTKACH (12 LISTKÓW) BIO 20 g – EWALD

    SKŁADNIKI
    żelatyna wieprzowa* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Opakowanie zawiera 12 listków. 20 g żelatyny w listkach starcza na 1 l masy.

    SPOSÓB UŻYCIA
    1. Potrzebną ilość żelatyny w listkach namoczyć w zimnej wodzie przez 5 min, następnie wyjąć i lekko odcisnąć.
    2. Dla gorących dań: odciśniętą żelatynę wymieszać bezpośrednio z gorącą masą. Żelatyna natychmiast się rozpuszcza. Nie gotuj, ponieważ żelatyna straci swoją zdolność żelowania.
    3. Dla zimnej masy (np. śmietany): odciśniętą żelatynę podgrzać w małym rondlu z niewielką ilością wody i rozpuścić, następnie dodać niewielką ilość masy – nigdy odwrotnie. Następnie wymieszać ją z pozostałą masą.
    4. Schłodzić w lodówce przez 4 godziny.

    ZALACENE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu, z dala od obcych zapachów.

    6,10 
  • ŻELATYNA W PROSZKU BIO 20 g – AMYLON

    SKŁADNIKI
    żelatyna spożywcza wieprzowa w proszku* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Żelatyna ma szerokie zastosowanie w kuchni, zarówno do potraw słodkich, jak i słonych. Może być stosowana do kremów, polew, budyni, do galaretek tortowych lub na ciasto oraz do przygotowania galaretek wieprzowych i z mięsem.
    Żelatynę można też używać jako środka żelującego lub zagęszczającego.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zawartość opakowania wystarcza na przygotowanie 500 ml płynu.
    Żelatynę rozpuścić w 250 ml zimnego płynu i odstawić na 10 minut, do momentu aż napęcznieje.
    Pozostały płyn (250 ml) zagotować i wymieszać z napęczniałą żelatyną. Nie gotować!

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu sypkiego
    Wartość energetyczna: 1435 kJ/ 342 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 0 g
    w tym cukry: 0 g
    Białko: 84 g
    Sól: 0,08 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    6,60