Wyświetlanie 101–120 z 127 wyników

  • PROSZEK DO PIECZENIA EKOLOGICZNY, BEZGLUTENOWY 200G – AMYLON

    SKŁADNIKI
    skrobia kukurydziana*, substancje spulchniające (winiany potasu, węglany sodu) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 705 kJ/166 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 41 g
    w tym cukry: 0 g
    Białko: 0,1 g
    Sól: 15,4 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    21,60 
  • SKÓRKA CYTRYNY KANDYZOWANA BIO 100 g – LA BIO IDEA

    SKÓRKA CYTRYNY KANDYZOWANA BIO 100 g – LA BIO IDEA
    SKU: 8717496900043
    Ilość w opakowaniu: 8
    Waga: 0.105 kg
    Cena za kg: 100.00

    10,50 
  • SKÓRKA CYTRYNY KANDYZOWANA BIO 100 g – RAPUNZEL

    SKŁADNIKI
    skórka cytryny* (57 %), syrop glukozowo-fruktozowy*, sok z cytryny*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Kandyzowana skórka z cytryny smakuje bardzo aromatycznie i ma mocno owocowy smak.
    Można ją wykorzystać do wypieków lub uszlachetnienia deserów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1332 kJ/314 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 76 g
    w tym cukry: 70 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0,40 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    11,90 
  • SKÓRKA POMARAŃCZOWA OTARTA EKOLOGICZNA, BEZGLUTENOWA 9G – BIO VEGAN

    SKŁADNIKI
    58 % liofilizowana skórka z pomarańczy*, 39 % suszona skórka z pomarańczy*, olejek pomarańczowy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Mieszanka liofilizowanych oraz suszonych skórek z pomarańczy. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego. Doskonały dodatek do ciasta, deserów, sosów i napojów.
    Pakowano w atmosferze ochronnej

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Warość energetyczna: 1334 kJ/317 kcal
    Tłuszcz: 3,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g
    Węglowodany: 57 g
    w tym cukry: 40 g
    Błonnik: 19 g
    Białko: 4,5 g
    Sól: 0,04 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać GORCZYCĘ

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu z dala od źródeł ciepła.

    6,10 
  • SKÓRKA POMARAŃCZY KANDYZOWANA BIO 100 g – RAPUNZEL

    SKŁADNIKI
    skórka pomarańczy* 57 %, syrop glukozowo-fruktozowy*, sok z cytryny*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Kandyzowana skórka pomarańczowa ma bardzo aromatyczny zapach i mocny owocowy smak.
    Można ją wykorzystać do wypieków lub do uszlachetnienia deserów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1332 kJ/314 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 76 g
    w tym cukry: 70 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0,4 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    11,90 
  • ŚMIETAN-FIX W PROSZKU WEGAŃSKI BEZGLUTENOWY BIO (3 x 6 g) 18 g – BIOVEGAN

    SKŁADNIKI
    skrobia kukurydziana*, skrobia ziemniaczana*, cukier puder*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Utrzymuje właściwą konsystencję kremów do tortów i innych kremów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1649 kJ/388 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 96 g
    w tym cukry: 33 g
    Błonnik: <0,5 g
    Białko: <0,5 g
    Sól: 0,07 g

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Do przygotowania potrzebujesz 200-250 ml zimnego kremu roślinnego do ubijania lub innej wegańskiej śmietanki.
    Zimny ​​płyn krótko ubić, wsypać zawartość saszetki i ubijać dalej, aż do uzyskania pożądanej konsystencji. Następnie wstawić do lodówki, aż będzie gotowy do podania.

    Porady:
    1. Nałóż gotowy śmietan-fix na spód do tortu, aby nie rozmókł.
    2. Możesz zamrozić i rozmrozić wegańskie kremy przygotowane ze śmietan-fixem bez utraty konsystencji i smaku.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu, z dala od ciepła.

    5,40 
  • ŚMIETANA SOJOWA DO UBIJANIA EKOLOGICZNA, BEZGLUTENOWA 200ML – NATUMI

    SKŁADNIKI
    woda, olej słonecznikowy* (15 %), SOJA* (6,2 %), syrop glukozowy*, substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego*, sól morska. (*certyfikowany składni ekologiczny)

    OPIS
    Naturalnie bez glutenu i laktozy. Doskonale nadaje się do gotowania, pieczenia oraz ubijania. Wysoka zawartość kwasów tłuszczowych nienasyconych. Wstrząsnąć przed spożyciem. Produkt UHT.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    W celu ubicia produkt należy schłodzić. Po wyjęciu z lodówki zmiksować na najwyższych obrotach. W trakcie ubijania dodać usztywniacz do ubitej śmietany i kontynuować miksowanie, aż osiągniemy pożądaną konsystencję.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna – 704 kJ/171 kcal
    Tłuszcz – 17 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 2,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone – 3,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone – 10,5 g
    Węglowodany – 2,2 g
    w tym cukry – 2,0 g
    Błonnik – 0,8 g
    Białko – 2,7 g
    Sól – 0,10 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Napój produkowany w zakładzie, w którym przetwarzane są również orzechy.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 4 dni.

    5,70 
  • SODA OCZYSZCZONA (SPOŻYWCZA) 1KG – BATOM

    SKŁADNIKI
    wodorowęglan sodu (99,7 %), węglan sodu

    OPIS
    Soda oczyszczona jest doskonałym zamiennikiem większości chemicznych środków czystości. Można jej używać do sprzątania praktycznie wszystkich powierzchni w domu. W kuchni zastępuje proszek do pieczenia, drożdże, zmiękcza mięso.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    14,20 
  • SODA OCZYSZCZONA 20 g – VITAVEGAN

    SODA OCZYSZCZONA 20 g – VITAVEGAN

    SKŁADNIKI
    wodorowęglan sodu (soda oczyszczona).

    OPIS
    Idealna do pieczenia i gotowania.

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SEZAM, GORCZYCĘ, SOJĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    5,70 
  • Soda oczyszczona 300g – Batom

    SKŁADNIKI
    wodorowęglan sodu 99,7 %, węglan sodu

    OPIS
    Soda oczyszczona jest doskonałym zamiennikiem większości chemicznych środków czystości. Można jej używać do sprzątania praktycznie wszystkich powierzchni w domu. W kuchni zastępuje proszek do pieczenia, drożdże, zmiękcza mięso

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    8,40 
  • SOS WANILIOWY BEZGLUTENOWY BIO (2 x 16 g) 32 g – BIOVEGAN

    SKŁADNIKI
    skrobia kukurydziana*, wanilia Bourbon* (2,7%), sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Sos waniliowy doskonale komponuje się ze strudlem jabłkowym, lodami i świeżymi owocami.
    Do przygotowania sosu uprzednio przygotuj: 400 ml napoju roślinnego lub MLEKA oraz 2 łyżki cukru trzcinowego.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Wymieszaj 5 łyżek napoju roślinnego/mleka z 1 torebką proszku na gładką masę. Pozostały płyn zagotuj z 2 łyżkami cukru trzcinowego. Dodaj wymieszany proszek i gotuj na wolnym ogniu, cały czas mieszając. Przed podaniem ubij trzepaczką (zapobiegnie to tworzeniu się kożucha).
    Porada: Aby uzyskać bardziej sztywną konsystencję, użyj mniej płynu. Konsystencja może się znacznie różnić w przypadku stosowania niektórych napojów roślinnych (np. napojów ryżowych)
    Sos waniliowy można jeść na zimno lub na ciepło.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g proszku
    Wartość energetyczna: 1483 kJ/354 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 86 g
    w tym cukry: <0,5 g
    Błonnik: 0,7 g
    Białko: 0,5 g
    Sól: 1,3 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ORZECHY, SELER, GORCZYCĘ, SOJĘ, łubin

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem.

    35,80 
  • SPIRULINA NIEBIESKA BIO 15 g – BATOM

    SKŁADNIKI
    ekologiczna spirulina niebieska

    OPIS
    Spirulina w kolorze niebieskim jest to odwodniony proszek składający się wyłącznie z ekstraktu z niebiesko-zielonych mikroalg (Arthrospira platensis).
    Skończ z szarymi, deszczowymi dniami: wprowadzamy kolor do gry, a wszystko to bez dodatków do żywności. Magiczny błękit, błękit nieba, błękit królewski – nasze oryginalne algi potrafią wszystko!
    Spirulina niebieska sprawdzi się przede wszystkim jako naturalny barwnik. Jest idealnym dodatkiem do shake, smoothie, koktajli, makaronów czy wypieków. Sprawdzi się także jako urozmaicenie podawanych dzieciom potraw, dzięki temu na pewno chętniej będą sięgać po więcej zdrowych posiłków.
    Niebieska spirulina jest również świetnym dodatkiem do MLEKA, napój nabierze błękitnego koloru i nie zmieni swojego smaku na rybi. Pół łyżeczki suszonych alg w proszku warto dodać do ciasta naleśnikowego, zmienią one kolor i na pewno zachwycą każdego. Kolejnym efektownym zastosowaniem jest wymieszanie szczypty spiruliny z owsianką lub dodanie jej do puddingu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1475 kJ/352 kcal
    Tłuszcz – <0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,1 g
    Węglowodany – 3,1 g
    w tym cukry – 3,1 g
    Błonnik – 4,5 g
    Białko – 84 g
    Sól – 2,9 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać alergeny: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, nasiona sezamu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym, ciemnym i chłodnym miejscu.

    61,70 
  • SUBSTYTUT BITEJ ŚMIETANY W PROSZKU WEGAŃSKI BEZGLUTENOWY BIO 54 g – BIOVEGAN

    SKŁADNIKI
    cukier puder*, skrobia ziemniaczana*, substancja zagęszczająca: guma arabska*, cukier klonowy*, płatki ziemniaczane*, substancja zagęszczająca: guma guar*; inulina*, białko ryżowe*, sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Idealny do deserów warstwowych, ciast, kawy lub ze świeżymi owocami. Szczególnie smaczny z posypką krokant, marcepanem, musem migdałowym i orzechami.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Na jedną porcję gotowej wegańskiej bitej śmietany potrzebne jest: 125 ml zimnego napoju sojowego + 27 g (3 czubate łyżki) proszku.
    Dla uzyskania najlepszej konsystencji – Za pomocą miksera ręcznego ubij pół zawartości opakowania ze 125 ml zimnego napoju sojowego przez 5 minut na najwyższych obrotach.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1555 kJ/367 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 86 g
    w tym cukry: 78 g
    Błonnik: 9,6 g
    Białko: 0,9 g
    Sól: 0,46 g

    UWAGA
    Ubijanie jest możliwe tylko z naturalnym napojem SOJOWYM bez żadnych dodatków. Inne napoje roślinne, ŚMIETANKA nie mogą być ubijane.
    Jeśli przygotowana wegańska bita ŚMIETANA była w lodówce dłużej niż 1 godzinę, to należy ją ubić ponownie mikserem ręcznym przez 1 minutę przed podaniem.
    Kolorową wegańską bitą śmietanę można uzyskać za pomocą produktu (BARWNIKI SPOŻYWCZE BEZGLUTENOWE BIO (6 x 8 g) 48 g – BIO VEGAN). Po prostu dodaj przygotowany według przepisu barwnik do ubitej wegańskiej bitej śmietany i krótko wymieszaj mikserem ręcznym.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu, z dala od ciepła.

    10,70 
  • SUBSTYTUT JAJ W PROSZKU WEGAŃSKI BEZGLUTENOWY BIO 20 g – BIOVEGAN

    SKŁADNIKI
    substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego*, mąka kukurydziana*, białko lnu*, białko słonecznika*. (* certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Opakowanie odpowiada 4 jajom.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    łyżeczka proszku (5 g) i 50 ml wody gazowanej zastępuje jedno całe jajko.
    Nie nadaje się do przygotowania jajecznicy lub jajka sadzonego.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1349 kJ/324 kcal
    Tłuszcz: 8,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,2 g
    Węglowodany: 14 g
    w tym cukry: 6,6 g
    Błonnik: 37 g
    Białko: 30 g
    Sól: 0,04 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem.

    7,20 
  • WANILIA W ATOMIZERZE BIO 100 ml – ROYAL BRAND

    SKŁADNIKI
    woda, ekologiczny ekstrakt waniliowy 0,8 %.

    OPIS
    BIO przyprawy w płynnej formie w poręcznych atomizerach – to innowacja, która pozwala na całkowicie nowe zastosowania w kuchni. Atomizerami można spryskać każdy rodzaj żywności, aby nabrało smaku przyprawy. Można dodać smaku takim potrawom jak ryż, kasza, makaron, warzywa na grillu, każde mięso albo ryba. Świetnie nadają się też do smażenia, a można nimi spryskać patelnie przed obróbką cieplną, aby danie nabrało smaku przyprawy.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu. W niskiej temperaturze może zmętnieć bez zmian dla jakości.

    17,30