Wyświetlanie 81–100 z 127 wyników
-
17,30 zł
PŁATKI DROŻDŻOWE NIEAKTYWNE BEZGLUTENOWE 150 g – PIĘĆ PRZEMIAN
SKŁADNIKI
nieaktywne płatki drożdżowe 100 %.OPIS
Płatki drożdżowe to nieaktywna forma drożdży. Poddanie ich odpowiednim procesom sprawia, że mają one całkowicie inne właściwości niż drożdże piekarskie i suszone. W ten sposób powstaje produkt przypominający nieco bułkę tartą, o delikatnym, serowo-orzechowym smaku. Zadaniem płatków drożdżowych jest odtworzenie smaku charakterystycznego dla nabiału. Ich uniwersalność czyni je zamiennikiem parmezanu w kuchni włoskiej, elementem burgerów i past kanapkowych, czy też namiastką JAJEK w roślinnym majonezie.
Wysoka zawartość błonika pokarmowego. Doskonałe źródło białka, dlatego też odrywają istotną rolę w diecie wegańskiej.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1443 kJ/343 kcal
Tłuszcz: 4,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 21 g
w tym cukry: 0,2 g
Błonnik: 22 g
Białko: 45 g
Sól: 0,1 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać orzechy.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej. -
2,40 zł
PROSZEK DO PIECZENIA BEZGLUTENOWY – CELIKO
SKŁADNIKI
regulator kwasowości: difosforany, substancja spulchniająca: węglany sodu, skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana.OPIS
Idealnie nadaje się do przygotowywania domowych ciast i wypieków.
Opakowanie na 1 kg mąki.Przepis na babkę piaskową
Składniki:
– 150 g skrobi ziemniaczanej
– 100 g cukru
– 125 g margaryny
– 2 jaja
– 1 cukier wanilinowy Celiko
– 1 łyżeczka proszku do pieczenia CelikoSposób przyrządzenia:
1. Margarynę rozpuścić i ostudzić do temperatury pokojowej.
2. JAJA z cukrem i cukrem wanilinowym ubić w mikserze na puszystą masę, dodać rozpuszczoną margarynę ciągle miksując.
3. Dodać stopniowo skrobię wymieszaną z proszkiem do pieczenia, miksować do uzyskania gładkiej masy.
4. Piec około 1 godziny w temperaturze 170 – 180 stopni Celsjusza. Smacznego!ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
1,60 zł
PROSZEK DO PIECZENIA BEZGLUTENOWY BIO 12 g – AMYLON
SKŁADNIKI
skrobia kukurydziana*, substancje spulchniające (winiany potasu, węglany sodu). (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 705 kJ/166 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Weglowodany: 41 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 0 g
Sól: 15,4 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
5,70 zł
PROSZEK DO PIECZENIA BEZGLUTENOWY EKOLOGICZNY (3x17g) 51G – BIO VEGAN
SKŁADNIKI
skrobia z tapioki*, substancja spulchniająca: węglan sodu; regulator kwasowości: winiany potasu (22,8 %), sproszkowany sok z cytryny*, substancja zagęszczająca: guma guar*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Wykonane z opakowania biodegradowalnego, które rozkłada się w ciagu 6-9 miesięcy do dwutlenku węgla, wody i biomasy.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna: 966 kJ/226 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 43 g
w tym cukry: <0,5 g
Błonnik: 0,5 g
Białko: <0,5 g
Sól: 18,6 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem. -
2,20 zł
PROSZEK DO PIECZENIA BIO 15 g – DARY NATURY
SKŁADNIKI
skrobia kukurydziana*, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, regulator kwasowości: winian monopotasowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.