Wyświetlanie 41–60 z 127 wyników
-
28,40 zł
GUMA GUAR BIO 600 g – BIO PLANET
SKŁADNIKI
ekologiczna guma guar 100 %.OPIS
Ekologiczna guma guar to naturalny zagęstnik uzyskiwany z bielma nasion rośliny z rodziny bobowatych – Cyamopsis tetragonolobus. Guma guar może być stosowana jako neutralny w smaku i zapachu zamiennik żelatyny. Charakteryzuje się dobrą rozpuszczalnością w wodzie, a także zagęszcza produkty bez konieczności ich podgrzewania. Dzięki swoim właściwościom stanowi idealny dodatek do sosów, dresingów, zup, dżemów czy deserów.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
należy rozpuścić 1 g gumy guar (1/4 łyżeczki) w 100 g zagęszczanego produktu.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 843 kJ/209 kcal
Tłuszcz – 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
Węglowodany – 1,0 g
w tym cukry – 0,9 g
Błonnik – 88 g
Białko – 5,7 g
Sól – 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
26,60 zł
KAMIEŃ WINNY BEZGLUTENOWY 150 g – PIĘĆ PRZEMIAN
SKŁADNIKI
dwuwinian potasu E-336(i) 100 %.SPOSÓB UŻYCIA
– jako domowy proszek do pieczenia: wymieszaj 2 łyżeczki kamienia winnego z 1 łyżeczką sody oczyszczonej – otrzymasz 3 łyżeczki proszku do pieczenia
– do stabilizacji i zwiększenia objętości białek jaj: dodaj 1/4 łyżeczki kamienia winnego przygotowując bezy z 4 białek
– do wyrobu cukierków: hamuje krystalizację cukru
– do wypieku sufletówINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać orzechy.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. -
22,70 zł
KETO BUŁKA TARTA BEZGLUTENOWA 200 g – BALVITEN
SKŁADNIKI
mączka MIGDAŁOWA, białko grochowe, błonnik ziemniaczany, inulina z cykorii, drożdże, sól, woda.OPIS
Produkt stosowany w diecie ketogenicznej.
Niska zawartość cukrów. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego i białka.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1524 kJ/365 kcal
Tłuszcz – 13 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,4 g
Węglowodany – 13 g
w tym cukry – 1,6 g
Błonnik – 22 g
Białko – 38 g
Sól – 0,75 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZECHY, nasiona sezamu.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu, z dala od źródeł światła i ciepła. Po otwarciu produkt ponownie szczelnie zamknąć.
Produkt higroskopijny. -
13,60 zł
KREM KOKOSOWY DO UBIJANIA BIO 200 g (PUSZKA) – COCOMI
SKŁADNIKI
ekstrakt z kokosa * (80 %), woda, cukier kokosowy*, olej kokosowy virgin*, stabilizator: guma ksantanowa (* certyfikowany składnik ekologiczny).SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Schłodzić przez całą noc lub włożyć do zamrażalnika na 3 godziny. Pożądaną ilość kremu umieścić w misce i miksować do uzyskania kremowej konsystencji.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 933 kJ/223 kcal
Tłuszcz: 21 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 20 g
Węglowodany: 5,9 g
w tym cukry: 5,4 g
Błonnik: 0 g
Białko: 2,1 g
Sól: 0,03 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni. -
16,50 zł
KREM KOKOSOWY DO UBIJANIA BIO 400 ml (PUSZKA) – TERRASANA
SKŁADNIKI
ekstrakt z miąższu kokosa* (91 %), woda, skrobia z tapioki*. (* certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Idealnie sprawdzi się jako polewa do ciast, naleśników lub deserów.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wstaw puszkę do lodówki na co najmniej 8 godzin, przelej do miski i ubij.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1249 kJ/303 kcal
Tłuszcz: 30 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 28 g
Węglowodany: 4,6 g
w tym cukry: 2,7 g
Błonnik: 1,9 g
Białko: 2,7 g
Sól: 0,05 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni. -
16,50 zł
KREM KOKOSOWY DO UBIJANIA EKOLOGICZNY 400ML – AMAIZIN
SKŁADNIKI
kokos* (85 %), woda (* certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna: 1221 kJ / 292 kcal
Tłuszcz: 30 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 25 g
Węglowodany: 4 g
w tym cukry: 2,2 g
Błonnik: 0 g
Białko: 1,4 g
Sól: < 0,1 gSPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Włożyć do lodówki (temperatura 5 stopni Celsjusza) na 12 godzin. Pożądaną ilość kremu umieścić w misce i miksować do uzyskania kremowej konsystencji.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2 dni. -
15,10 zł
KSYLITOL 250 g – NATURAVENA (FINLANDIA)
SKŁADNIKI
ksylitol 100 %OPIS
Ksylitol pozyskuje się z kory brzozy. Występuję naturalnie w niektórych owocach i warzywach. Wytwarzany jest, również w naszym organizmie w niewielkich ilościach, około 15 g na dobę. Ksylitol jest zdecydowanie słodszy od tradacyjnego cukru białego, więc należy używać go w mniejszych ilościach. Wykazuje wszechstronność zastosowania kulinarnego. Polecany jest przede wszystkim do wypieków, deserów, naleśników oraz napojów gorących i zimnych.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1000 kj / 240 kcal
Tłuszcz 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 99,8 g
w tym cukry 0,2 g
Błonnik 0 g
Białko 0 g
Sól 0 gINFORMACJA ALERGENNA
gluten, ORZECHY (brazylijskie, NERKOWCA, włoskie, laskowe, migdały), ORZESZKI ZIEMNE, SOJĘ, SEZAM, selerZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed działaniem promieni słonecznych -
8,70 zł
KSYLITOL WANILIOWY BURBON 16G – SANTINI
SKŁADNIKI
ksylitol (substancja słodząca) 92 %, mielona wanilia Bourbon 8 %OPIS
Ksylitol, nazywany „cukrem brzozowym” to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie z brzozy. Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza, że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240 kcal na 100 g, czyli 12 kcal na łyżeczkę (5 g). Wytwarzanie ksylitolu odbywa się bez udziału drożdży. Ksylitol nie fermentuje i nie ulega karmelizacji.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1030 kJ/246 kcal
Tłuszcz: 0,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,07 g
Węglowodany: 96,3 g
w tym cukry: 4,6 g
w tym alkohole wielowodorotlenowe: 90,6 g
Białko: 0,31 g
Sól: 5,2 gUWAGA
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Nie podawać dzieciom do 3 roku życiaZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu. -
20,40 zł
KWAS CYTRYNOWY 500G – BATOM
SKŁADNIKI
kwas cytrynowyOPIS
Kwas cytrynowy to bezwonny, krystaliczny proszek często wykorzystywany w gospodarstwach domowych i przemyśle spożywczym jako regulator kwasowości (w napojach, dżemach, galaretkach) oraz przeciwutleniacz (przy produkcji majonezów, sosów). Pomocny także jako środek czyszczący, usuwający kamień i osady (czajniki, kubki).INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, SEZAM.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
32,70 zł
KWASEK CYTRYNOWY 1 kg – BATOM
SKŁADNIKI
kwas cytrynowyOPIS
Kwas cytrynowy to bezwonny, krystaliczny proszek często wykorzystywany w gospodarstwach domowych i przemyśle spożywczym jako regulator kwasowości (w napojach, dżemach, galaretkach) oraz przeciwutleniacz (przy produkcji majonezów, sosów). Pomocny także jako środek czyszczący, usuwający kamień i osady (czajniki, kubki).INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, SEZAM.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
23,30 zł
LASKA WANILII BOURBON EKOLOGICZNA, BEZGLUTENOWA 1 SZTUKA – BIO VEGAN
SKŁADNIKI
wanilia Bourbon* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Białe kryształy świadczą o wysokiej jakości produktu i wysokiej zawartości wanilii.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1359 kJ/324 kcal
Tłuszcz: 3,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
Węglowodany: 57 g
w tym cukry: 57 g
Błonnik: 26 g
Białko: 4,0 g
Sól: <0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu -
28,90 zł
ŁYŻKA SMAKU JAGODA (LIOFILIZOWANA SPROSZKOWANA JAGODA) BIO 40 g – HELPA
SKŁADNIKI
liofilizowana jagoda sproszkowana* (100 %)(*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
BIO Łyżka smaku jagoda powstała poprzez poddanie świeżych owoców jagody procesowi liofilizacji, a następnie została rozdrobniona aż do uzyskania owocowego pyłu. Jest naturalnym barwnikiem i stanowi świetny i wartościowy dodatek do każdego posiłku. BIO łyżka smaku jest bez dodatku cukru i soli. Wszystkie surowce użyte do produkcji są w jakości ekologicznej.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1558 kJ/369 kcal
Tłuszcz – 2,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
Węglowodany – 76 g
w tym cukry- 62 g
Białko – 4,6 g
Sól – 0,02 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w szczelnie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed światłem. -
27,90 zł
ŁYŻKA SMAKU SMOCZY OWOC (LIOFILIZOWANY SPROSZKOWANY SMOCZY OWOC) BIO 40 g – HELPA
SKŁADNIKI
liofilizowany smoczy owoc sproszkowany* (100 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
BIO Łyżka smaku smoczy owoc powstała poprzez poddanie świeżych owoców pitayi procesowi liofilizacji, a następnie została rozdrobniona aż do uzyskania owocowego pyłu. Jest naturalnym barwnikiem, owocem bogatym w błonnik, witaminę C i fitoalbuminy Stanowi świetny i wartościowy dodatek do każdego posiłku. BIO łyżka smaku jest bez dodatku cukru i soli. Wszystkie surowce użyte do produkcji są w jakości ekologicznej.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1159 kJ/273 kcal
Tłuszcz – 1,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,7 g
Węglowodany – 53 g
w tym cukry – 32 g
Błonnik – 9,6 g
Białko – 6,7 g
Sól – 0,02 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w szczelnie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed światłem. Najlepiej spożyć w ciągu 2 tygodni od pierwszego otwarcia. -
29,30 zł
MASA MAKOWA Z BAKALIAMI BIO 850 g (PUSZKA) – CROC-CRAC (BIOVERI)
SKŁADNIKI
woda, mak* 23 %, cukier*, bakalie* 12 % [rodzynki* 42 %, skórka z pomarańczy* 32 % (skórka z pomarańczy* 80 %, syrop kukurydziany*, sól), skórka z cytryny* 26 % (skórka z cytryny* 80 %, syrop glukozowy*)], miód*, płatki OWSIANE*, naturalny aromat MIGDAŁOWY. (* certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 962 kJ/230 kcal
Tłuszcz: 9,3 g
w tym kwasy nasycone: 1,3 g
Węglowodany: 28 g
w tym cukry: 27 g
Błonnik: 5,6 g
Białko: 5,5 g
Sól: 0,03 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać SOJĘ, MLEKO, JAJA i SELER.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 48 godzin.