Wyświetlanie 1–70 z 138 wyników
-
1,70 zł
CUKIER CYNAMONOWY BIO 20 g – AMYLON
SKŁADNIKI
cukier trzcinowy*, cynamon mielony* (min.14 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Doskonale nadaje się do wypieków z owocami oraz jako dodatek do słodkich dań.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1464 kJ / 344 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 86 g
w tym cukry: 86 g
Białko: 0 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
1,70 zł
CUKIER CYTRYNOWY BIO 20 g – AMYLON
SKŁADNIKI
cukier trzcinowy*, mielona skórka cytrynowa* (2,5 %), aromat cytrynowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna: 1673 kJ / 394 kcal
Tłuszcz: 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 98,2 g
w tym cukry: 96,2 g
Białko: 0,2 g
Sól: 0,1 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać GLUTEN, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ) oraz JAJA.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
40,60 zł
CUKIER KOKOSOWY (PALMOWY) BIO 1 kg – THE PLANET
SKŁADNIKI
ekologiczny cukier kokosowy (palmowy) 100 %.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1643 kJ/387 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 95 g
w tym cukry: 89 g
Białko: 1,1 g
Sól: 0,20 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
19,20 zł
CUKIER KOKOSOWY (PALMOWY) BIO 500 g – BIO PLANET
SKŁADNIKI
ekologiczny cukier kokosowy 100 %.OPIS
Ekologiczny cukier kokosowy, nierafinowany, uzyskiwany z pąków kwiatowych palmy kokosowej. Pozbawiony aromatu kokosa, charakteryzuje się lekką nutą karmelu. Może być stosowany do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1643 kJ/387 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 95 g
w tym cukry: 89 g
Białko: 1,1 g
Sól: 0,20 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
13,00 zł
CUKIER KOKOSOWY (PALMOWY) EKOLOGICZNY 300G – BIO PLANET
SKŁADNIKI
ekologiczny cukier kokosowy 100 %.OPIS
Ekologiczny cukier kokosowy, nierafinowany, uzyskiwany z pąków kwiatowych palmy kokosowej. Pozbawiony aromatu kokosa, charakteryzuje się lekką nutą karmelu. Może być stosowany do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1643 kJ/387 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 95 g
w tym cukry: 89 g
Białko: 1,1 g
Sól: 0,20 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
11,50 zł
CUKIER KOKOSOWY BIO 200 g – NATURAVENA
SKŁADNIKI
ekologiczny cukier kokosowy 100 %OPIS
Ekologiczny cukier kokosowy, nierafinowany, uzyskiwany z pąków kwiatowych palmy kokosowej. Pozbawiony aromatu kokosa, charakteryzuje się lekką nutą karmelu. Może być stosowany do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1591 kJ/380 kcal
Tłuszcz 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 93 g
w tym cukry 93 g –
Białko 1,9 g
Sól 0,1 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASIONA SEZAMU, soję.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
35,70 zł
CUKIER KOKOSOWY EKOLOGICZNY 1 KG – BIO PLANET
SKŁADNIKI
ekologiczny cukier kokosowy 100 %.OPIS
Ekologiczny cukier kokosowy, nierafinowany, uzyskiwany z pąków kwiatowych palmy kokosowej. Pozbawiony aromatu kokosa, charakteryzuje się lekką nutą karmelu. Może być stosowany do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1643 kJ/ 387 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 95 g
w tym cukry: 89 g
Białko: 1,1 g
Sól: 0,20 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
9,40 zł
CUKIER PUDER TRZCINOWY EKOLOGICZNY 300 g – BIO PLANET
SKŁADNIKI
cukier trzcinowy* 98 %, tapioka (skrobia z manioku)* 2 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPIS
Cukier puder trzcinowy polecamy do wypieków, polew, kremów i deserów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1700 kJ / 400 kcal
Tłuszcz – 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 100 g
w tym cukry – 97 g
Białko – 0 g
Sól – 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
17,00 zł
CUKIER RÓŻANY BIO 150 g – DARY NATURY
SKŁADNIKI
cukier trzcinowy* 85%, płatki róży* 15% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Cukier różany jest przysmakiem sezonowym, który warto mieć w domu. Świetnie nadaje się do deserów i wypieków. Ma też wspaniały zapach.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1615 kJ / 280 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 95 g
w tym cukry: 95 g
Białko: 0 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych -
11,30 zł
CUKIER TRZCINOWY BIO 500 g – NATURAVENA
SKŁADNIKI
ekologiczny cukier trzcinowy nierafinowany Demerara 100 %.OPIS
Doskonały do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów. Dopuszczalne lekkie zbrylenia, dające się rozkruszyć po lekkim naciśnięciu.Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 1700 kJ/400 kcal
Tłuszcz 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 100 g
w tym cukry 97 g
Białko 0 g
Sól 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu i chłodnym miejscu. -
18,30 zł
CUKIER TRZCINOWY BRĄZOWY DEMERARA BIO 1 kg – THE PLANET
SKŁADNIKI
cukier trzcinowy brązowy Demerara* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczny cukier trzcinowy, nierafinowany. Doskonały do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1700 kJ / 400 kcal
Tłuszcz – 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 100 g
w tym cukry – 97 g
Białko – 0 g
Sól – 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
63,00 zł
CUKIER TRZCINOWY BRĄZOWY DEMERARA BIO 5 kg – HORECA
CUKIER TRZCINOWY BRĄZOWY DEMERARA BIO 5 kg – HORECA
SKU: 5907738154041
Ilość w opakowaniu: 1
Waga: 5.04 kg
Cena za kg: 12.50 -
16,50 zł
CUKIER TRZCINOWY BRĄZOWY EKOLOGICZNY 1KG – BIO PLANET
SKŁADNIKI
cukier trzcinowy brązowy Demerara* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczny cukier trzcinowy, nierafinowany. Doskonały do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1700 kJ / 400 kcal
Tłuszcz – 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 100 g
w tym cukry – 97 g
Białko – 0 g
Sól – 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
9,90 zł
CUKIER TRZCINOWY BRĄZOWY EKOLOGICZNY 500G – BIO PLANET
SKŁADNIKI
cukier trzcinowy brązowy Demerara* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczny cukier trzcinowy, nierafinowany. Doskonały do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1700 kJ / 400 kcal
Tłuszcz – 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 100 g
w tym cukry – 97 g
Białko – 0 g
Sól – 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
56,10 zł
CUKIER TRZCINOWY JASNY BIO 5 kg – HORECA
CUKIER TRZCINOWY JASNY BIO 5 kg – HORECA
SKU: 5907738159725
Ilość w opakowaniu: 1
Waga: 5.04 kg
Cena za kg: 11.13 -
8,00 zł
CUKIER TRZCINOWY JASNY EKOLOGICZNY 500G – BIO PLANET
SKŁADNIKI
ekologiczny cukier trzcinowy jasny 100 %.OPIS
Dopuszczalne lekkie zbrylenia cukru, dające się rozkruszyć po lekkim naciśnięciu.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
wartość energetyczna: 1700 kJ / 400 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 100 g
w tym cukry: 100 g
Białko: 0 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
20,20 zł
CUKIER TRZCINOWY MASCOBADO BEZGLUTENOWY BIO 500 g – ALTERNATIVA
SKŁADNIKI
ekologiczny cukier trzcinowy Mascobado.OPIS
Cukier Muscovado i cukier Mascobado to praktycznie to samo. Różnica w nazwie wynika głównie z transliteracji lub regionalnych różnic w zapisie, ale oba terminy odnoszą się do tego samego rodzaju cukru.
Cukier Muscovado powstaje poprzez krystalizację i suszenie soku trzcinowego, z minimalnym przetwarzaniem. Część melasy pozostaje w kryształkach cukru, nadając mu charakterystyczny smak.
Cukier ma lepką, wilgotną konsystencję. Kryształki są drobne i ciemnobrązowe. Wyraźny, intensywny smak melasy, z nutami lukrecji i toffi.
Stosowany w wypiekach, marynatach, chutneyach i daniach o bogatym smaku. Popularny w kuchniach azjatyckich i brytyjskich.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1573 kJ/376 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy nasycone: 0 g
Węglowodany: 93,6 g
w tym cukry: 90,7 g
Błonnik: 0,7 g
Białko: 0,6 g
Sól: 0,02 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
51,00 zł
CUKIER TRZCINOWY MASCOBADO FILIPINY FAIR TRADE BIO 1 kg – OXFAM
SKŁADNIKI
ekologiczny cukier trzcinowy Mascobado.OPIS
Cukier Muscovado i cukier Mascobado to praktycznie to samo. Różnica w nazwie wynika głównie z transliteracji lub regionalnych różnic w zapisie, ale oba terminy odnoszą się do tego samego rodzaju cukru.
Cukier Muscovado powstaje poprzez krystalizację i suszenie soku trzcinowego, z minimalnym przetwarzaniem. Część melasy pozostaje w kryształkach cukru, nadając mu charakterystyczny smak.
Cukier ma lepką, wilgotną konsystencję. Kryształki są drobne i ciemnobrązowe. Wyraźny, intensywny smak melasy, z nutami lukrecji i toffi.
Stosowany w wypiekach, marynatach, chutneyach i daniach o bogatym smaku. Popularny w kuchniach azjatyckich i brytyjskich.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1758 kJ / 414 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy nasycone: 0 g
Węglowodany: 99 g
w tym cukry: 99 g
Białko: 0,4 g
Sól: 0,015 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
27,60 zł
CUKIER TRZCINOWY PANELA BEZGLUTENOWY BIO 1 kg – ALTERNATIVA
SKŁADNIKI
ekologiczny cukier trzcinowy Panela.OPIS
Cukier Panela powstaje poprzez odparowanie soku trzcinowego bez jego oczyszczania ani przetwarzania. Cały proces odbywa się w sposób tradycyjny, co pozwala zachować naturalne składniki odżywcze.
Cukier ma intensywnie karmelowy smak, z nutami miodu i melasy.
Idealny do napojów (np. kawy, herbaty) oraz deserów. Popularny w kuchniach Ameryki Łacińskiej.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1680 kJ / 401 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy nasycone: 0 g
Węglowodany: 96 g
w tym cukry: 96 g
Białko: 0 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
20,30 zł
CUKIER TRZCINOWY PANELA BIO 1 kg – BIO PLANET
SKŁADNIKI
ekologiczny cukier trzcinowy nierafinowany Panela 100 %.OPIS
Produkowany z zagęszczonego soku z trzciny cukrowej, który jest następnie suszony i rozdrabniany. Panela zawdzięcza swoje właściwości obecności melasy, która zwiększa wartość cukru i nadaje mu niepowtarzalny, karmelowy smak i złotą barwę. Doskonały do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1634 kJ/390 kcal
Tłuszcz 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 97 g
w tym cukry 96 g
Błonnik 0 g
Białko 0 g
Sól 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
11,40 zł
CUKIER TRZCINOWY PANELA BIO 500 g – BIO PLANET
SKŁADNIKI
ekologiczny cukier trzcinowy nierafinowany Panela 100 %.OPIS
Produkowany z zagęszczonego soku z trzciny cukrowej, który jest następnie suszony i rozdrabniany. Panela zawdzięcza swoje właściwości obecności melasy, która zwiększa wartość cukru i nadaje mu niepowtarzalny, karmelowy smak i złotą barwę. Doskonały do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1634 kJ/390 kcal
Tłuszcz 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 97 g
w tym cukry 96 g
Błonnik 0 g
Białko 0 g
Sól 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
8,90 zł
CUKIER WANILIOWY BEZGLUTENOWY BIO (4 x 8 g) 32 g – BIOVEGAN
SKŁADNIKI
cukier trzcinowy*, wanilia Bourbon* (6,25 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Połączenie ekologicznego cukru trzcinowego z wanilią Bourbon. Nie zawiera środków aromatyzujących. Idealny dodatek do deserów, ciast, kremów oraz drinków.SPOSÓB UŻYCIA
Zawartość torebki wymieszać z innymi składnikami.
Jedna torebka wystarczy na 500 g mąki, 500 ml deseru lub na 1 l cieczy.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1669 kJ/393 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 97 g
w tym cukry: 97 g
Błonnik: 1,8 g
Białko: <0,5 g
Sól: <0,01 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać MIGDAŁY, GORCZYCĘ, SOJĘ.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu -
16,40 zł
CUKIER WANILIOWY BIO 100 g – AMYLON
SKŁADNIKI
cukier trzcinowy*, wanilia Bourbon mielona* (1,5 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Połączenie ekologicznego cukru trzcinowego z wanilią Bourbon. Polecamy do ciast, ciasteczek i deserów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1692 kJ/398 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 99 g
w tym cukry: 98 g
Białko: <0,5 g
Sól: 0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu. -
2,00 zł
CUKIER WANILIOWY BIO 8 g – AMYLON
SKŁADNIKI
cukier trzcinowy*, wanilia mielona* (1,5 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Połączenie ekologicznego cukru trzcinowego z wanilią Bourbon. Polecamy do ciast, ciasteczek i deserów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1660 kJ/398 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 99 g
w tym cukry: 98 g
Białko: 0 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
21,40 zł
DAKTYLE SPROSZKOWANE BIO 200 g – HELPA
SKŁADNIKI
ekologiczne daktyle sproszkowane 100 %OPIS
Bio Daktyle sproszkowane to ekologiczne daktyle w formie wygodnego do użycia proszku w praktycznym opakowaniu ze struną.
Co wyróżnia Bio Daktyle sproszkowane?
– To naturalna alternatywa dla cukru
– To nie tylko słodki dodatek do posiłków, ale również źródło błonnika pokarmowego i składników mineralnych. suszonych daktyl i nic więcej
– Możesz dodać je wszędzie tam, gdzie potrzebna jest odrobina słodkości – do owsianek, ciasteczek, ciast i innych deserów. Dodaj odrobinę słodyczy swoim wypiekom i deserom, dzięki Bio Daktylom HELPA. Poznaj alternatywę dla tradycyjnego cukru. Sprawdź, jakie słodkie i pyszne są daktyle!WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1493 kJ / 353 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy nasycone: 0 g
Węglowodany: 80 g
w tym cukry: 74 g
Błonnik: 11 g
Białko: 2,7 g
Sól: 0,02 gINFORMACJA ALERGENNA
Na terenie zakładu przetwarzane są surowce zawierające glutenZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. -
35,50 zł
DAKTYLE SPROSZKOWANE BIO 800 g – BIO PLANET
SKŁADNIKI
ekologiczne daktyle sproszkowane 100 %.OPIS
Ekologiczne daktyle w formie sproszkowanej charakteryzują się lekko słodkim smakiem z nutką toffi. Stanowią idealny dodatek do wypieków, deserów, jogurtów, musli, a także dań orientalnych. Nie rozpuszczają się w zimnych i ciepłych napojach.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1512 kJ/357 kcal
Tłuszcz 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 80 g
w tym cukry 74 g
Błonnik 11 g
Białko 2,7 g
Sól 0,02 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
15,80 zł
DAKTYLE SPROSZKOWANE EKOLOGICZNE 300G – BIO PLANET
SKŁADNIKI
ekologiczne daktyle sproszkowane 100 %.OPIS
Ekologiczne daktyle w formie sproszkowanej charakteryzują się lekko słodkim smakiem z nutką toffi. Stanowią idealny dodatek do wypieków, deserów, jogurtów, musli, a także dań orientalnych. Nie rozpuszczają się w zimnych i ciepłych napojach.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1512 kJ/357 kcal
Tłuszcz 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 80 g
w tym cukry 74 g
Błonnik 11 g
Białko 2,7 g
Sól 0,02 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
36,40 zł
ERYTRYTOL 1 kg – BATOM
SKŁADANIKI
substancja słodząca: erytrytol.OPIS
Erytrol może być stosowany do gotowania, pieczenia lub słodzenia. Redukując w ten sposób kaloryczność przygotowanych potraw. Erytrol jest mniej słodki niż tradycyjny cukier osiągając około 75 % jego słodyczy.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 0 kJ/0 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 99,5 g
w tym cukry: 0 g
alkohole wielowodorotlenowe: 99,5 g
Białko: 0 g
Sól: 0 gUWAGA
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczającyINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, NASIONA SEZAMU.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu -
36,80 zł
ERYTRYTOL 1 kg – NATURAVENA
SKŁADNIKI
substancja słodząca: erytrytol 100 %.OPIS
Idealny do słodzenia wypieków, deserów, potraw, ciepłych i zimnych napojów. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
33,50 zł
ERYTRYTOL 1KG – PIĘĆ PRZEMIAN
SKŁADNIKI
Erytrytol (substancja słodząca) 100%OPIS
Naturalna substancja słodząca składająca się z polioli, czyli alkoholi wielowodorotlenowych.
Erytrytol ma zerowy indeks glikemiczny i nie zawiera kalorii.
Można stosować go do słodzenia, gotowania i pieczenia. Jest trochę mniej słodki niż cukier. Jego słodkość w porównaniu do białego cukru to ok. 75 %.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 0 kJ/0 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 99,78 g
w tym cukry: 0 g
w tym alkohole wielowodorotlenowe: 99,78 g
Białko: 0 g
Sól: 0 gUWAGA
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
12,10 zł
ERYTRYTOL 250 g – NATURAVENA
SKŁADNIKI
substancja słodząca: erytrytol 100 %.OPIS
Idealny do słodzenia wypieków, deserów, potraw, ciepłych i zimnych napojów. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
19,10 zł
Erytrytol 500g – Pięć Przemian
SKŁADNIKI
Erytrytol (substancja słodząca) 100 %OPIS
Naturalna substancja słodząca. Można stosować go do słodzenia, gotowania i pieczenia. Jego słodkość w porównaniu do białego cukru to ok. 75%.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 0 kJ / 0 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 99,78 g
w tym cukry: 0 g
w tym alkohole wielowodorotlenowe: 99,78 g
Białko: 0 g
Sól: 0 gUWAGA
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać orzechy.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. -
46,50 zł
ERYTRYTOL BIO 1 kg – BATOM
SKŁADANIKI
substancja słodząca: erytrytol* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Erytrol może być stosowany do gotowania, pieczenia lub słodzenia. Redukując w ten sposób kaloryczność przygotowanych potraw. Erytrol jest mniej słodki niż tradycyjny cukier osiągając około 75 % jego słodyczy.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 0 kJ / 0 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 99,5 g
w tym cukry: 0 g
alkohole wielowodorotlenowe: 99,5 g
Białko: 0 g
Sól: 0 gUWAGA
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczającyINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, SEZAM.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
34,70 zł
ERYTRYTOL FRANCUSKI BEZGLUTENOWY 500 g (TOREBKA) – SANTINI
SKŁADNIKI
100 % erytrytol (substancja słodząca)OPIS
Erytrytol to naturalna substancja słodząca, stosowana jako alternatywa dla tradycyjnego cukru. Należy do alkoholi cukrowych – polioli. Erytrytol ma zerową wartość kaloryczną. Charakteryzyje się wysoką słodkością (60 – 80 % sacharozy). Erytrytol ma zerowy indeks glikemiczny oraz bardzo niski indeks insulinowy II = 2.
Erytrytol wygląda i smakuje jak cukier, nie pozostawiając w ustach nieprzyjemnego posmaku. Może być stosowany jako zamiennik cukru do słodzenia, pieczenia, gotowania oraz przyrządzania deserów. Ze względu na poziom słodkości należy użyć nieco więcej erytrytolu niż sacharozy.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna: 0 kJ/0 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0 g
Węglowodany: 99,8 g
w tym cukry: 0 g
w tym alkohole wielowodorotlenowe: 99,8 g
Białko: 0 g
Sól: 0 gUWAGA
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Nie podawać dzieciom do 3 roku życiaZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w temperaturze poniżej 25 stopni Celsjusza. -
25,30 zł
ERYTRYTOL PUDER BEZGLUTENOWY 350 g – SANTINI
SKŁADNIKI
erytrytol mielony (substancja słodząca)OPIS
Erytrytol puder to zmielony oryginalny erytrytol pozyskiwany z bezglutenowych roślin zbożowych.
Ma zerową wartość kaloryczną. Charakteryzuje się wysoką słodkością (60-80 %) sacharozy. Ma zerowy Indeks Glikemiczny oraz bardzo niski Indeks Insulinowy II= 2.
Ze względu na poziom słodkości należy użyć nieco więcej erytrytolu niż zwykłego cukru.
Wypróbuj erytrytol puder w zdrowych deserach, koktajlach i wypiekach. Posyp nim naleśniki, gofry i ciesz się zdrowszą wersją swoich ulubionych dań.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 0 kJ/0 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Weglowodany: 99,8 g
w tym cukry: 0 g
w tym alkohole wielowodorotlenowe: 99,8 g
Błonnik: 0 g
Białko: 0 g
Sól: 0 gUWAGA
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Nie podawać dzieciom do 3 roku życiaZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w temperaturze poniżej 25 stopni Celsjusza -
22,10 zł
ERYTRYTOL SŁODZIK 500G – BATOM
SKŁADANIKI
substancja słodząca: erytrytol.OPIS
Erytrol może być stosowany do gotowania, pieczenia lub słodzenia. Redukując w ten sposób kaloryczność przygotowanych potraw. Erytrol jest mniej słodki niż tradycyjny cukier osiągając około 75 % jego słodyczy.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 0 kJ/0 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 99,5 g
w tym cukry: 0 g
alkohole wielowodorotlenowe: 99,5 g
Białko: 0 g
Sól: 0 gUWAGA
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczającyINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, NASIONA SEZAMU.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
18,40 zł
ERYTRYTOL W SASZETKACH BEZGLUTENOWY (40 x 5 g) 200 g – SANTINI
SKŁADNIKI
100 % erytrytol (substancja słodząca)OPIS
Erytrytol to naturalna substancja słodząca, stosowana jako alternatywa dla tradycyjnego cukru. Należy do alkoholi cukrowych – polioli. Erytrytol ma zerową wartość kaloryczną. Charakteryzyje się wysoką słodkością (60 – 80 % sacharozy). Erytrytol ma zerowy indeks glikemiczny oraz bardzo niski indeks insulinowy II = 2.
Erytrytol wygląda i smakuje jak cukier, nie pozostawiając w ustach nieprzyjemnego posmaku. Może być stosowany jako zamiennik cukru do słodzenia, pieczenia, gotowania oraz przyrządzania deserów. Ze względu na poziom słodkości należy użyć nieco więcej erytrytolu niż sacharozy.
Forma pakowania w jednostkowe saszetki pozwala zabrać erytrytol niemal wszędzie do pracy, biura, w podróż albo zaserwować Gościom!WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna: 0 kJ/0 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0 g
Węglowodany: 99,8 g
w tym cukry: 0 g
w tym alkohole wielowodorotlenowe: 99,8 g
Białko: 0 g
Sól: 0 gUWAGA
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Nie podawać dzieciom do 3 roku życiaZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w temperaturze poniżej 25 stopni Celsjusza. -
7,20 zł
FRUKTOZA 250 g – NATURAVENA
SKŁADNIKI
fruktoza 100 %.OPIS
Fruktoza to cukier prosty, który w naturze można znaleźć w owocach, sokach owocowych i miodzie. Jego potoczna nazwa to cukier owocowy. Fruktozę można używać do słodzenia napojów, pieczenia, gotowania, przetworów.Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 1663 kJ/398 kcal
Tłuszcz 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 100 g
w tym cukry 100 g
Białko 0 g
Sól 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
10,60 zł
FRUKTOZA 500 g – NATURAVENA
SKŁADNIKI
fruktoza 100 %.OPIS
Fruktoza to cukier prosty, który w naturze można znaleźć w owocach, sokach owocowych i miodzie. Jego potoczna nazwa to cukier owocowy. Fruktozę można używać do słodzenia napojów, pieczenia, gotowania, przetworów.Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 1663 kJ/398 kcal
Tłuszcz 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 100 g
w tym cukry 100 g
Białko 0 g
Sól 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
21,40 zł
GRYS LIOFILIZOWANY (DROBINKI MALINKI) BIO 20 g – HELPA
SKŁADNIKI
ekologiczna liofilizowana malina grys 100 %.OPIS
Odkryj Bio Grys Liofilizowany – to naturalna posypka z liofilizowanych owoców. Dodaj go do jogurtu, owsianki i kaszki, by wzbogacić smak i kolor swojego posiłku. Ciesz się ulubionymi owocami również poza sezonem. Co wyróżnia Bio Grys Liofilizowany Drobinki Malinki?
• Skład – 100 % ekologicznych malin i nic więcej, bez dodatku cukru i zbędnych dodatków.
• Kolor, smak i aromat świeżych malin.
• Cenne wartości odżywcze: produkt poddany procesowi liofilizacji zachowuje większość składników odżywczych.
• Wygodna forma: bardzo lekkie liofilizowane owoce w formie małych, chrupiących kawałków w opakowaniu z wygodną, zamykaną struną.
Aby wyprodukować 20 g grysu użyliśmy 160 g świeżych ekologicznych malin.
Spróbuj naturalnej, owocowej posypki!WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1704 kJ / 401 kcal
Tłuszcz: 5,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 47 g
w tym cukry: 40 g
Błonnik: 30 g
Białko: 6,9 g
Sól: <0,1 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu. -
18,20 zł
GRYS LIOFILIZOWANY (KAWAŁECZKI PORZECZKI) BIO 20 g – HELPA
SKŁADNIKI
ekologiczna liofilizowana czarna porzeczka grys 100 %.OPIS
Odkryj Bio Grys Liofilizowany – to naturalna posypka z liofilizowanych owoców. Dodaj go do jogurtu, owsianki i kaszki, by wzbogacić smak i kolor swojego posiłku. Ciesz się ulubionymi owocami również poza sezonem. Co wyróżnia Bio Grys Liofilizowany Kawałeczki Porzeczki?
• Skład – 100 % ekologicznych czarnych porzeczek i nic więcej, bez dodatku cukru i zbędnych dodatków.
• Kolor, smak i aromat świeżych czarnych porzeczek.
• Cenne wartości odżywcze: produkt poddany procesowi liofilizacji zachowuje większość składników odżywczych
• Wygodna forma: bardzo lekkie liofilizowane owoce w formie małych, chrupiących kawałków w opakowaniu z wygodną, zamykaną struną.
Aby wyprodukować 20 g grysu użyliśmy 140 g świeżych ekologicznych porzeczek!
Spróbuj naturalnej, owocowej posypki!WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1339 kJ / 315 kcal
Tłuszcz: 4,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 40 g
w tym cukry: 40 g
Błonnik: 38 g
Białko: 6,1 g
Sól: <0,1 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu. -
21,40 zł
GRYS LIOFILIZOWANY (KOSTECZKI TRUSKAWECZKI) BIO 20 g – HELPA
SKŁADNIKI
ekologiczna liofilizowana truskawka grys 100 %.OPIS
Odkryj Bio Grys Liofilizowany – to naturalna posypka z liofilizowanych owoców. Dodaj go do jogurtu, owsianki i kaszki, by wzbogacić smak i kolor swojego posiłku. Ciesz się ulubionymi owocami również poza sezonem. Co wyróżnia Bio Grys Co wyróżnia Bio Grys Liofilizowany Kosteczki Truskaweczki?
• Skład – 100 % ekologicznych truskawek i nic więcej, bez dodatku cukru i zbędnych dodatków.
• Kolor, smak i aromat świeżych truskawek.
• Cenne wartości odżywcze: produkt poddany procesowi liofilizacji zachowuje większość składników odżywczych.
• Wygodna forma: bardzo lekkie liofilizowane owoce w formie małych, chrupiących kawałków w opakowaniu z wygodną, zamykaną struną.
Aby wyprodukować 20 g grysu użyliśmy 240 g świeżych ekologicznych truskawek.
Spróbuj naturalnej, owocowej posypki!WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1615 kJ / 380 kcal
Tłuszcz: 2,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g
Węglowodany: 56 g
w tym cukry: 55 g
Błonnik: 24 g
Białko: 8,2 g
Sól: <0,1 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu. -
19,50 zł
INULINA BIO 250 g – BIO PLANET
SKŁADNIKI
inulina* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Suplement diety. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego. Ekologiczna inulina to naturalny prebiotyk pozyskiwany z agawy (Blue Agave Tequilana Webber). Spożywać po uprzednim rozpuszczeniu w ciepłej wodzie lub jako dodatek do jogurtów, soków, napojów.ZALECANE SPOŻYCIE
10 g dziennie, tj. 1 miarka dołączona do produktu. Zawartość błonnika w zalecanej do spożycia dziennej porcji produktu wynosi 9 g. Podczas spożywania zalecane jest picie dużej ilości płynów.Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 822 kJ / 204 kcal
Tłuszcz – 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 6,0 g
w tym cukry – 6,0 g
Błonnik – 90 g
Białko – 0 g
Sól – 0,33 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
16,70 zł
KSYLITOL (CUKIER BRZOZOWY) FIŃSKI ORYGINALNY 250G – SANTINI
SKŁADNIKI
100 % ksylitol (substancja słodząca)OPIS
Ksylitol, nazywany „cukrem brzozowym” to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie z brzozy. Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza, że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240 kcal na 100 g, czyli 12 kcal na łyżeczkę (5 g). Wytwarzanie ksylitolu odbywa się bez udziału drożdży. Ksylitol nie fermentuje i nie ulega karmelizacji.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna: 1000 kJ/240 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 99,8 g
w tym cukry: 0,2 g
w tym alkohole wielowodorotlenowe: 98,5 g
Białko: 0 g
Sól: 0,01 gSPOSÓB UŻYCIA
– jako słodzik stołowy, gdzie jedna łyżeczka ksylitolu odpowiada około 1 łyżeczce cukru białego.
– do słodzenia potraw, deserów, napojów
– do wypieków z uwzględnieniem, że ksylitol nie jest pożywką dla drożdży oraz, że jest mocno higroskopijny i nie ulega karmelizacji.UWAGA
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Nie podawać dzieciom do 3 roku życiaZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25 stopni Celsjusza. -
31,60 zł
KSYLITOL (CUKIER BRZOZOWY) FIŃSKI, ORYGINALNY 500G – SANTINI
SKŁADNIKI
100 % ksylitol (substancja słodząca)OPIS
Ksylitol, nazywany „cukrem brzozowym” to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie z brzozy. Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza, że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240 kcal na 100 g, czyli 12 kcal na łyżeczkę (5 g). Wytwarzanie ksylitolu odbywa się bez udziału drożdży. Ksylitol nie fermentuje i nie ulega karmelizacji.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna: 1000 kJ/240 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 99,8 g
w tym cukry: 0,2 g
w tym alkohole wielowodorotlenowe: 98,5 g
Białko: 0 g
Sól: 0,01 gSPOSÓB UŻYCIA
– jako słodzik stołowy, gdzie jedna łyżeczka ksylitolu odpowiada około 1 łyżeczce cukru białego.
– do słodzenia potraw, deserów, napojów
– do wypieków z uwzględnieniem, że ksylitol nie jest pożywką dla drożdży oraz, że jest mocno higroskopijny i nie ulega karmelizacji.UWAGA
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Nie podawać dzieciom do 3 roku życiaZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25 stopni Celsjusza. -
46,20 zł
KSYLITOL 1 kg – NATURAVENA (FINLANDIA)
SKŁADNIKI
substancja słodząca: ksylitol 100 %.OPIS
„Słodzik stołowy
Produkt otrzymywany z drzew liściastych. Występuje naturalnie w niektórych owocach i warzywach. Ksylitol jest zdecydowanie słodszy od tradycyjnego cukru białego, więc należy używać go w mniejszych ilościach. Wykazuje wszechstronność zastosowania kulinarnego. Polecany jest przede wszystkim do wypieków, deserów, naleśników oraz słodzenia napojów gorących i zimnych. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.”ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
57,60 zł
KSYLITOL 1 kg – SANTINI (FINLANDIA)
SKŁADNIKI
100 % ksylitol (substancja słodząca)OPIS
Ksylitol, nazywany „cukrem brzozowym” to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie z brzozy.
Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza, że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240 kcal na 100 g, czyli 12 kcal na łyżeczkę (5 g).
Wytwarzanie ksylitolu odbywa się bez udziału drożdży. Ksylitol nie fermentuje i nie ulega karmelizacji.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna: 1000 kJ/240 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 99,8 g
w tym cukry: 0,2 g
w tym alkohole wielowodorotlenowe: 98,5 g
Białko: 0 g
Sól: 0,01 gSPOSÓB UŻYCIA
– jako słodzik stołowy, gdzie jedna łyżeczka ksylitolu odpowiada około 1 łyżeczce cukru białego.
– do słodzenia potraw, deserów, napojów
– do wypieków z uwzględnieniem, że ksylitol nie jest pożywką dla drożdży oraz, że jest mocno higroskopijny i nie ulega karmelizacji.UWAGA
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Nie podawać dzieciom do 3 roku życiaZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25 stopni Celsjusza. -
46,60 zł
KSYLITOL 1 kg (TOREBKA PAPIEROWA) – PIĘĆ PRZEMIAN
SKŁADNIKI
Ksylitol (substancja słodząca) 100 %WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1000 kJ/240 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 99,8 g
w tym cukry: 0,2 g
w tym alkohole wielowodorotlenowe: 98,5 g
Białko: 0 g
Sól: 0,01 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZECHY.UWAGA
Nadmierne spożycie może spowodować efekt przeczyszczający.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej, szczelnie zamknięte. -
52,40 zł
KSYLITOL 1KG – SANTINI
SKŁADNIKI
100 % ksylitol (substancja słodząca)OPIS
Ksylitol, nazywany „cukrem brzozowym” to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie z brzozy. Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza, że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240 kcal na 100 g, czyli 12 kcal na łyżeczkę (5 g). Wytwarzanie ksylitolu odbywa się bez udziału drożdży. Ksylitol nie fermentuje i nie ulega karmelizacji.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna: 1000 kJ/240 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 99,8 g
w tym cukry: 0,2 g
w tym alkohole wielowodorotlenowe: 98,5 g
Białko: 0 g
Sól: 0,01 gSPOSÓB UŻYCIA
– jako słodzik stołowy, gdzie jedna łyżeczka ksylitolu odpowiada około 1 łyżeczce cukru białego.
– do słodzenia potraw, deserów, napojów
– do wypieków z uwzględnieniem, że ksylitol nie jest pożywką dla drożdży oraz, że jest mocno higroskopijny i nie ulega karmelizacji.UWAGA
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Nie podawać dzieciom do 3 roku życiaZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25 stopni Celsjusza. -
14,90 zł
KSYLITOL 250 g – NATURAVENA (FINLANDIA)
SKŁADNIKI
substancja słodząca: ksylitol 100 %.OPIS
„Słodzik stołowy
Produkt otrzymywany z drzew liściastych. Występuje naturalnie w niektórych owocach i warzywach. Ksylitol jest zdecydowanie słodszy od tradycyjnego cukru białego, więc należy używać go w mniejszych ilościach. Wykazuje wszechstronność zastosowania kulinarnego. Polecany jest przede wszystkim do wypieków, deserów, naleśników oraz słodzenia napojów gorących i zimnych. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.”ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
17,50 zł
KSYLITOL 250 g – SANTINI (FINLANDIA)
SKŁADNIKI
100 % ksylitol (substancja słodząca)OPIS
Ksylitol, nazywany „cukrem brzozowym” to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie z brzozy.
Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru.
Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza, że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240 kcal na 100 g, czyli 12 kcal na łyżeczkę (5 g).
Wytwarzanie ksylitolu odbywa się bez udziału drożdży. Ksylitol nie fermentuje i nie ulega karmelizacji.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna: 1000 kJ/240 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 99,8 g
w tym cukry: 0,2 g
w tym alkohole wielowodorotlenowe: 98,5 g
Białko: 0 g
Sól: 0,01 gSPOSÓB UŻYCIA
– jako słodzik stołowy, gdzie jedna łyżeczka ksylitolu odpowiada około 1 łyżeczce cukru białego.
– do słodzenia potraw, deserów, napojów
– do wypieków z uwzględnieniem, że ksylitol nie jest pożywką dla drożdży oraz, że jest mocno higroskopijny i nie ulega karmelizacji.UWAGA
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Nie podawać dzieciom do 3 roku życiaZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25 stopni Celsjusza.