Wyświetlanie 1–70 z 138 wyników

  • CUKIER CYNAMONOWY BIO 20 g – AMYLON

    SKŁADNIKI
    cukier trzcinowy*, cynamon mielony* (min.14 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Doskonale nadaje się do wypieków z owocami oraz jako dodatek do słodkich dań.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1464 kJ / 344 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 86 g
    w tym cukry: 86 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    1,70 
  • CUKIER CYTRYNOWY BIO 20 g – AMYLON

    SKŁADNIKI
    cukier trzcinowy*, mielona skórka cytrynowa* (2,5 %), aromat cytrynowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Warość energetyczna: 1673 kJ / 394 kcal
    Tłuszcz: 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 98,2 g
    w tym cukry: 96,2 g
    Białko: 0,2 g
    Sól: 0,1 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać GLUTEN, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ) oraz JAJA.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    1,70 
  • CUKIER KOKOSOWY (PALMOWY) BIO 1 kg – THE PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczny cukier kokosowy (palmowy) 100 %.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1643 kJ/387 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 95 g
    w tym cukry: 89 g
    Białko: 1,1 g
    Sól: 0,20 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    40,60 
  • CUKIER KOKOSOWY (PALMOWY) BIO 500 g – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczny cukier kokosowy 100 %.

    OPIS
    Ekologiczny cukier kokosowy, nierafinowany, uzyskiwany z pąków kwiatowych palmy kokosowej. Pozbawiony aromatu kokosa, charakteryzuje się lekką nutą karmelu. Może być stosowany do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1643 kJ/387 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 95 g
    w tym cukry: 89 g
    Białko: 1,1 g
    Sól: 0,20 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    19,20 
  • CUKIER KOKOSOWY (PALMOWY) EKOLOGICZNY 300G – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczny cukier kokosowy 100 %.

    OPIS
    Ekologiczny cukier kokosowy, nierafinowany, uzyskiwany z pąków kwiatowych palmy kokosowej. Pozbawiony aromatu kokosa, charakteryzuje się lekką nutą karmelu. Może być stosowany do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1643 kJ/387 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 95 g
    w tym cukry: 89 g
    Białko: 1,1 g
    Sól: 0,20 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    13,00 
  • CUKIER KOKOSOWY BIO 200 g – NATURAVENA

    SKŁADNIKI
    ekologiczny cukier kokosowy 100 %

    OPIS
    Ekologiczny cukier kokosowy, nierafinowany, uzyskiwany z pąków kwiatowych palmy kokosowej. Pozbawiony aromatu kokosa, charakteryzuje się lekką nutą karmelu. Może być stosowany do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1591 kJ/380 kcal
    Tłuszcz 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
    Węglowodany 93 g
    w tym cukry 93 g –
    Białko 1,9 g
    Sól 0,1 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASIONA SEZAMU, soję.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    11,50 
  • CUKIER KOKOSOWY EKOLOGICZNY 1 KG – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczny cukier kokosowy 100 %.

    OPIS
    Ekologiczny cukier kokosowy, nierafinowany, uzyskiwany z pąków kwiatowych palmy kokosowej. Pozbawiony aromatu kokosa, charakteryzuje się lekką nutą karmelu. Może być stosowany do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1643 kJ/ 387 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 95 g
    w tym cukry: 89 g
    Białko: 1,1 g
    Sól: 0,20 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    35,70 
  • CUKIER PUDER TRZCINOWY EKOLOGICZNY 300 g – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    cukier trzcinowy* 98 %, tapioka (skrobia z manioku)* 2 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Cukier puder trzcinowy polecamy do wypieków, polew, kremów i deserów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1700 kJ / 400 kcal
    Tłuszcz – 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 100 g
    w tym cukry – 97 g
    Białko – 0 g
    Sól – 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    9,40 
  • CUKIER RÓŻANY BIO 150 g – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    cukier trzcinowy* 85%, płatki róży* 15% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Cukier różany jest przysmakiem sezonowym, który warto mieć w domu. Świetnie nadaje się do deserów i wypieków. Ma też wspaniały zapach.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1615 kJ / 280 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 95 g
    w tym cukry: 95 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych

    17,00 
  • CUKIER TRZCINOWY BIO 500 g – NATURAVENA

    SKŁADNIKI
    ekologiczny cukier trzcinowy nierafinowany Demerara 100 %.

    OPIS
    Doskonały do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów. Dopuszczalne lekkie zbrylenia, dające się rozkruszyć po lekkim naciśnięciu.

    Wartość odżywcza w 100 g
    Wartość energetyczna 1700 kJ/400 kcal
    Tłuszcz 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
    Węglowodany 100 g
    w tym cukry 97 g
    Białko 0 g
    Sól 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu i chłodnym miejscu.

    11,30 
  • CUKIER TRZCINOWY BRĄZOWY DEMERARA BIO 1 kg – THE PLANET

    SKŁADNIKI
    cukier trzcinowy brązowy Demerara* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczny cukier trzcinowy, nierafinowany. Doskonały do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1700 kJ / 400 kcal
    Tłuszcz – 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 100 g
    w tym cukry – 97 g
    Białko – 0 g
    Sól – 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    18,30 
  • CUKIER TRZCINOWY BRĄZOWY DEMERARA BIO 5 kg – HORECA

    CUKIER TRZCINOWY BRĄZOWY DEMERARA BIO 5 kg – HORECA
    SKU: 5907738154041
    Ilość w opakowaniu: 1
    Waga: 5.04 kg
    Cena za kg: 12.50

    63,00 
  • CUKIER TRZCINOWY BRĄZOWY EKOLOGICZNY 1KG – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    cukier trzcinowy brązowy Demerara* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczny cukier trzcinowy, nierafinowany. Doskonały do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1700 kJ / 400 kcal
    Tłuszcz – 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 100 g
    w tym cukry – 97 g
    Białko – 0 g
    Sól – 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    16,50 
  • CUKIER TRZCINOWY BRĄZOWY EKOLOGICZNY 500G – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    cukier trzcinowy brązowy Demerara* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczny cukier trzcinowy, nierafinowany. Doskonały do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1700 kJ / 400 kcal
    Tłuszcz – 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 100 g
    w tym cukry – 97 g
    Białko – 0 g
    Sól – 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    9,90 
  • CUKIER TRZCINOWY JASNY BIO 5 kg – HORECA

    CUKIER TRZCINOWY JASNY BIO 5 kg – HORECA
    SKU: 5907738159725
    Ilość w opakowaniu: 1
    Waga: 5.04 kg
    Cena za kg: 11.13

    56,10 
  • CUKIER TRZCINOWY JASNY EKOLOGICZNY 500G – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczny cukier trzcinowy jasny 100 %.

    OPIS
    Dopuszczalne lekkie zbrylenia cukru, dające się rozkruszyć po lekkim naciśnięciu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    wartość energetyczna: 1700 kJ / 400 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 100 g
    w tym cukry: 100 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    8,00 
  • CUKIER TRZCINOWY MASCOBADO BEZGLUTENOWY BIO 500 g – ALTERNATIVA

    SKŁADNIKI
    ekologiczny cukier trzcinowy Mascobado.

    OPIS
    Cukier Muscovado i cukier Mascobado to praktycznie to samo. Różnica w nazwie wynika głównie z transliteracji lub regionalnych różnic w zapisie, ale oba terminy odnoszą się do tego samego rodzaju cukru.
    Cukier Muscovado powstaje poprzez krystalizację i suszenie soku trzcinowego, z minimalnym przetwarzaniem. Część melasy pozostaje w kryształkach cukru, nadając mu charakterystyczny smak.
    Cukier ma lepką, wilgotną konsystencję. Kryształki są drobne i ciemnobrązowe. Wyraźny, intensywny smak melasy, z nutami lukrecji i toffi.
    Stosowany w wypiekach, marynatach, chutneyach i daniach o bogatym smaku. Popularny w kuchniach azjatyckich i brytyjskich.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1573 kJ/376 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy nasycone: 0 g
    Węglowodany: 93,6 g
    w tym cukry: 90,7 g
    Błonnik: 0,7 g
    Białko: 0,6 g
    Sól: 0,02 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    20,20 
  • CUKIER TRZCINOWY MASCOBADO FILIPINY FAIR TRADE BIO 1 kg – OXFAM

    SKŁADNIKI
    ekologiczny cukier trzcinowy Mascobado.

    OPIS
    Cukier Muscovado i cukier Mascobado to praktycznie to samo. Różnica w nazwie wynika głównie z transliteracji lub regionalnych różnic w zapisie, ale oba terminy odnoszą się do tego samego rodzaju cukru. 
    Cukier Muscovado powstaje poprzez krystalizację i suszenie soku trzcinowego, z minimalnym przetwarzaniem. Część melasy pozostaje w kryształkach cukru, nadając mu charakterystyczny smak.
    Cukier ma lepką, wilgotną konsystencję. Kryształki są drobne i ciemnobrązowe. Wyraźny, intensywny smak melasy, z nutami lukrecji i toffi.
    Stosowany w wypiekach, marynatach, chutneyach i daniach o bogatym smaku. Popularny w kuchniach azjatyckich i brytyjskich.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1758 kJ / 414 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy nasycone: 0 g
    Węglowodany: 99 g
    w tym cukry: 99 g
    Białko: 0,4 g
    Sól: 0,015 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    51,00 
  • CUKIER TRZCINOWY PANELA BEZGLUTENOWY BIO 1 kg – ALTERNATIVA

    SKŁADNIKI
    ekologiczny cukier trzcinowy Panela.

    OPIS
    Cukier Panela  powstaje poprzez odparowanie soku trzcinowego bez jego oczyszczania ani przetwarzania. Cały proces odbywa się w sposób tradycyjny, co pozwala zachować naturalne składniki odżywcze.
    Cukier ma intensywnie karmelowy smak, z nutami miodu i melasy.
    Idealny do napojów (np. kawy, herbaty) oraz deserów. Popularny w kuchniach Ameryki Łacińskiej.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1680 kJ / 401 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy nasycone: 0 g
    Węglowodany: 96 g
    w tym cukry: 96 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    27,60 
  • CUKIER TRZCINOWY PANELA BIO 1 kg – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczny cukier trzcinowy nierafinowany Panela 100 %.

    OPIS
    Produkowany z zagęszczonego soku z trzciny cukrowej, który jest następnie suszony i rozdrabniany. Panela zawdzięcza swoje właściwości obecności melasy, która zwiększa wartość cukru i nadaje mu niepowtarzalny, karmelowy smak i złotą barwę. Doskonały do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1634 kJ/390 kcal
    Tłuszcz 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
    Węglowodany 97 g
    w tym cukry 96 g
    Błonnik 0 g
    Białko 0 g
    Sól 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    20,30 
  • CUKIER TRZCINOWY PANELA BIO 500 g – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczny cukier trzcinowy nierafinowany Panela 100 %.

    OPIS
    Produkowany z zagęszczonego soku z trzciny cukrowej, który jest następnie suszony i rozdrabniany. Panela zawdzięcza swoje właściwości obecności melasy, która zwiększa wartość cukru i nadaje mu niepowtarzalny, karmelowy smak i złotą barwę. Doskonały do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1634 kJ/390 kcal
    Tłuszcz 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
    Węglowodany 97 g
    w tym cukry 96 g
    Błonnik 0 g
    Białko 0 g
    Sól 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    11,40 
  • CUKIER WANILIOWY BEZGLUTENOWY BIO (4 x 8 g) 32 g – BIOVEGAN

    SKŁADNIKI
    cukier trzcinowy*, wanilia Bourbon* (6,25 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Połączenie ekologicznego cukru trzcinowego z wanilią Bourbon. Nie zawiera środków aromatyzujących. Idealny dodatek do deserów, ciast, kremów oraz drinków.

    SPOSÓB UŻYCIA
    Zawartość torebki wymieszać z innymi składnikami.
    Jedna torebka wystarczy na 500 g mąki, 500 ml deseru lub na 1 l cieczy.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1669 kJ/393 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 97 g
    w tym cukry: 97 g
    Błonnik: 1,8 g
    Białko: <0,5 g
    Sól: <0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać MIGDAŁY, GORCZYCĘ, SOJĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    8,90 
  • CUKIER WANILIOWY BIO 100 g – AMYLON

    SKŁADNIKI
    cukier trzcinowy*, wanilia Bourbon mielona* (1,5 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Połączenie ekologicznego cukru trzcinowego z wanilią Bourbon. Polecamy do ciast, ciasteczek i deserów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1692 kJ/398 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 99 g
    w tym cukry: 98 g
    Białko: <0,5 g
    Sól: 0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    16,40 
  • CUKIER WANILIOWY BIO 8 g – AMYLON

    SKŁADNIKI
    cukier trzcinowy*, wanilia mielona* (1,5 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Połączenie ekologicznego cukru trzcinowego z wanilią Bourbon. Polecamy do ciast, ciasteczek i deserów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1660 kJ/398 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 99 g
    w tym cukry: 98 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    2,00 
  • DAKTYLE SPROSZKOWANE BIO 200 g – HELPA

    SKŁADNIKI
    ekologiczne daktyle sproszkowane 100 %

    OPIS
    Bio Daktyle sproszkowane to ekologiczne daktyle w formie wygodnego do użycia proszku w praktycznym opakowaniu ze struną.
    Co wyróżnia Bio Daktyle sproszkowane?
    – To naturalna alternatywa dla cukru
    – To nie tylko słodki dodatek do posiłków, ale również źródło błonnika pokarmowego i składników mineralnych. suszonych daktyl i nic więcej
    – Możesz dodać je wszędzie tam, gdzie potrzebna jest odrobina słodkości – do owsianek, ciasteczek, ciast i innych deserów. Dodaj odrobinę słodyczy swoim wypiekom i deserom, dzięki Bio Daktylom HELPA. Poznaj alternatywę dla tradycyjnego cukru. Sprawdź, jakie słodkie i pyszne są daktyle!

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1493 kJ / 353 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy nasycone: 0 g
    Węglowodany: 80 g
    w tym cukry: 74 g
    Błonnik: 11 g
    Białko: 2,7 g
    Sól: 0,02 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Na terenie zakładu przetwarzane są surowce zawierające gluten

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

    21,40 
  • DAKTYLE SPROSZKOWANE BIO 800 g – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczne daktyle sproszkowane 100 %.

    OPIS
    Ekologiczne daktyle w formie sproszkowanej charakteryzują się lekko słodkim smakiem z nutką toffi. Stanowią idealny dodatek do wypieków, deserów, jogurtów, musli, a także dań orientalnych. Nie rozpuszczają się w zimnych i ciepłych napojach.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1512 kJ/357 kcal
    Tłuszcz 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
    Węglowodany 80 g
    w tym cukry 74 g
    Błonnik 11 g
    Białko 2,7 g
    Sól 0,02 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    35,50 
  • DAKTYLE SPROSZKOWANE EKOLOGICZNE 300G – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczne daktyle sproszkowane 100 %.

    OPIS
    Ekologiczne daktyle w formie sproszkowanej charakteryzują się lekko słodkim smakiem z nutką toffi. Stanowią idealny dodatek do wypieków, deserów, jogurtów, musli, a także dań orientalnych. Nie rozpuszczają się w zimnych i ciepłych napojach.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1512 kJ/357 kcal
    Tłuszcz 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
    Węglowodany 80 g
    w tym cukry 74 g
    Błonnik 11 g
    Białko 2,7 g
    Sól 0,02 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    15,80 
  • ERYTRYTOL 1 kg – BATOM

    SKŁADANIKI
    substancja słodząca: erytrytol.

    OPIS
    Erytrol może być stosowany do gotowania, pieczenia lub słodzenia. Redukując w ten sposób kaloryczność przygotowanych potraw. Erytrol jest mniej słodki niż tradycyjny cukier osiągając około 75 % jego słodyczy.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 0 kJ/0 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 99,5 g
    w tym cukry: 0 g
    alkohole wielowodorotlenowe: 99,5 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    UWAGA
    Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, NASIONA SEZAMU.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    36,40 
  • ERYTRYTOL 1 kg – NATURAVENA

    SKŁADNIKI
    substancja słodząca: erytrytol 100 %.

    OPIS
    Idealny do słodzenia wypieków, deserów, potraw, ciepłych i zimnych napojów. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    36,80 
  • ERYTRYTOL 1KG – PIĘĆ PRZEMIAN

    SKŁADNIKI
    Erytrytol (substancja słodząca) 100%

    OPIS
    Naturalna substancja słodząca składająca się z polioli, czyli alkoholi wielowodorotlenowych.
    Erytrytol ma zerowy indeks glikemiczny i nie zawiera kalorii.
    Można stosować go do słodzenia, gotowania i pieczenia. Jest trochę mniej słodki niż cukier. Jego słodkość w porównaniu do białego cukru to ok. 75 %.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 0 kJ/0 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 99,78 g
    w tym cukry: 0 g
    w tym alkohole wielowodorotlenowe: 99,78 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    UWAGA
    Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    33,50 
  • ERYTRYTOL 250 g – NATURAVENA

    SKŁADNIKI
    substancja słodząca: erytrytol 100 %.

    OPIS
    Idealny do słodzenia wypieków, deserów, potraw, ciepłych i zimnych napojów. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    12,10 
  • Erytrytol 500g – Pięć Przemian

    SKŁADNIKI
    Erytrytol (substancja słodząca) 100 %

    OPIS
    Naturalna substancja słodząca. Można stosować go do słodzenia, gotowania i pieczenia. Jego słodkość w porównaniu do białego cukru to ok. 75%.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 0 kJ / 0 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 99,78 g
    w tym cukry: 0 g
    w tym alkohole wielowodorotlenowe: 99,78 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    UWAGA
    Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać orzechy.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

    19,10 
  • ERYTRYTOL BIO 1 kg – BATOM

    SKŁADANIKI
    substancja słodząca: erytrytol* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Erytrol może być stosowany do gotowania, pieczenia lub słodzenia. Redukując w ten sposób kaloryczność przygotowanych potraw. Erytrol jest mniej słodki niż tradycyjny cukier osiągając około 75 % jego słodyczy.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 0 kJ / 0 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 99,5 g
    w tym cukry: 0 g
    alkohole wielowodorotlenowe: 99,5 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    UWAGA
    Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, SEZAM.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    46,50 
  • ERYTRYTOL FRANCUSKI BEZGLUTENOWY 500 g (TOREBKA) – SANTINI

    SKŁADNIKI
    100 % erytrytol (substancja słodząca)

    OPIS
    Erytrytol to naturalna substancja słodząca, stosowana jako alternatywa dla tradycyjnego cukru. Należy do alkoholi cukrowych – polioli. Erytrytol ma zerową wartość kaloryczną. Charakteryzyje się wysoką słodkością (60 – 80 % sacharozy). Erytrytol ma zerowy indeks glikemiczny oraz bardzo niski indeks insulinowy II = 2.
    Erytrytol wygląda i smakuje jak cukier, nie pozostawiając w ustach nieprzyjemnego posmaku. Może być stosowany jako zamiennik cukru do słodzenia, pieczenia, gotowania oraz przyrządzania deserów. Ze względu na poziom słodkości należy użyć nieco więcej erytrytolu niż sacharozy.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Warość energetyczna: 0 kJ/0 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0 g
    Węglowodany: 99,8 g
    w tym cukry: 0 g
    w tym alkohole wielowodorotlenowe: 99,8 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    UWAGA
    Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Nie podawać dzieciom do 3 roku życia

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w temperaturze poniżej 25 stopni Celsjusza.

    34,70 
  • ERYTRYTOL PUDER BEZGLUTENOWY 350 g – SANTINI

    SKŁADNIKI
    erytrytol mielony (substancja słodząca)

    OPIS
    Erytrytol puder to zmielony oryginalny erytrytol pozyskiwany z bezglutenowych roślin zbożowych.
    Ma zerową wartość kaloryczną. Charakteryzuje się wysoką słodkością (60-80 %) sacharozy. Ma zerowy Indeks Glikemiczny oraz bardzo niski Indeks Insulinowy II= 2.
    Ze względu na poziom słodkości należy użyć nieco więcej erytrytolu niż zwykłego cukru.
    Wypróbuj erytrytol puder w zdrowych deserach, koktajlach i wypiekach. Posyp nim naleśniki, gofry i ciesz się zdrowszą wersją swoich ulubionych dań.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 0 kJ/0 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Weglowodany: 99,8 g
    w tym cukry: 0 g
    w tym alkohole wielowodorotlenowe: 99,8 g
    Błonnik: 0 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    UWAGA
    Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Nie podawać dzieciom do 3 roku życia

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w temperaturze poniżej 25 stopni Celsjusza

    25,30 
  • ERYTRYTOL SŁODZIK 500G – BATOM

    SKŁADANIKI
    substancja słodząca: erytrytol.

    OPIS
    Erytrol może być stosowany do gotowania, pieczenia lub słodzenia. Redukując w ten sposób kaloryczność przygotowanych potraw. Erytrol jest mniej słodki niż tradycyjny cukier osiągając około 75 % jego słodyczy.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 0 kJ/0 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 99,5 g
    w tym cukry: 0 g
    alkohole wielowodorotlenowe: 99,5 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    UWAGA
    Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, NASIONA SEZAMU.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    22,10 
  • ERYTRYTOL W SASZETKACH BEZGLUTENOWY (40 x 5 g) 200 g – SANTINI

    SKŁADNIKI
    100 % erytrytol (substancja słodząca)

    OPIS
    Erytrytol to naturalna substancja słodząca, stosowana jako alternatywa dla tradycyjnego cukru. Należy do alkoholi cukrowych – polioli. Erytrytol ma zerową wartość kaloryczną. Charakteryzyje się wysoką słodkością (60 – 80 % sacharozy). Erytrytol ma zerowy indeks glikemiczny oraz bardzo niski indeks insulinowy II = 2.
    Erytrytol wygląda i smakuje jak cukier, nie pozostawiając w ustach nieprzyjemnego posmaku. Może być stosowany jako zamiennik cukru do słodzenia, pieczenia, gotowania oraz przyrządzania deserów. Ze względu na poziom słodkości należy użyć nieco więcej erytrytolu niż sacharozy.
    Forma pakowania w jednostkowe saszetki pozwala zabrać erytrytol niemal wszędzie do pracy, biura, w podróż albo zaserwować Gościom!

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Warość energetyczna: 0 kJ/0 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0 g
    Węglowodany: 99,8 g
    w tym cukry: 0 g
    w tym alkohole wielowodorotlenowe: 99,8 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    UWAGA
    Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Nie podawać dzieciom do 3 roku życia

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w temperaturze poniżej 25 stopni Celsjusza.

    18,40 
  • FRUKTOZA 250 g – NATURAVENA

    SKŁADNIKI
    fruktoza 100 %.

    OPIS
    Fruktoza to cukier prosty, który w naturze można znaleźć w owocach, sokach owocowych i miodzie. Jego potoczna nazwa to cukier owocowy. Fruktozę można używać do słodzenia napojów, pieczenia, gotowania, przetworów.

    Wartość odżywcza w 100 g
    Wartość energetyczna 1663 kJ/398 kcal
    Tłuszcz 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
    Węglowodany 100 g
    w tym cukry 100 g
    Białko 0 g
    Sól 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    7,20 
  • FRUKTOZA 500 g – NATURAVENA

    SKŁADNIKI
    fruktoza 100 %.

    OPIS
    Fruktoza to cukier prosty, który w naturze można znaleźć w owocach, sokach owocowych i miodzie. Jego potoczna nazwa to cukier owocowy. Fruktozę można używać do słodzenia napojów, pieczenia, gotowania, przetworów.

    Wartość odżywcza w 100 g
    Wartość energetyczna 1663 kJ/398 kcal
    Tłuszcz 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
    Węglowodany 100 g
    w tym cukry 100 g
    Białko 0 g
    Sól 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    10,60 
  • GRYS LIOFILIZOWANY (DROBINKI MALINKI) BIO 20 g – HELPA

    SKŁADNIKI
    ekologiczna liofilizowana malina grys 100 %.

    OPIS
    Odkryj Bio Grys Liofilizowany – to naturalna posypka z liofilizowanych owoców. Dodaj go do jogurtu, owsianki i kaszki, by wzbogacić smak i kolor swojego posiłku. Ciesz się ulubionymi owocami również poza sezonem. Co wyróżnia Bio Grys Liofilizowany Drobinki Malinki?
    • Skład – 100 % ekologicznych malin i nic więcej, bez dodatku cukru i zbędnych dodatków.
    • Kolor, smak i aromat świeżych malin.
    • Cenne wartości odżywcze: produkt poddany procesowi liofilizacji zachowuje większość składników odżywczych.
    • Wygodna forma: bardzo lekkie liofilizowane owoce w formie małych, chrupiących kawałków w opakowaniu z wygodną, zamykaną struną.
    Aby wyprodukować 20 g grysu użyliśmy 160 g świeżych ekologicznych malin.
    Spróbuj naturalnej, owocowej posypki!

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1704 kJ / 401 kcal
    Tłuszcz: 5,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 47 g
    w tym cukry: 40 g
    Błonnik: 30 g
    Białko: 6,9 g
    Sól: <0,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

    21,40 
  • GRYS LIOFILIZOWANY (KAWAŁECZKI PORZECZKI) BIO 20 g – HELPA

    SKŁADNIKI
    ekologiczna liofilizowana czarna porzeczka grys 100 %.

    OPIS
    Odkryj Bio Grys Liofilizowany – to naturalna posypka z liofilizowanych owoców. Dodaj go do jogurtu, owsianki i kaszki, by wzbogacić smak i kolor swojego posiłku. Ciesz się ulubionymi owocami również poza sezonem. Co wyróżnia Bio Grys Liofilizowany Kawałeczki Porzeczki?
    • Skład – 100 % ekologicznych czarnych porzeczek i nic więcej, bez dodatku cukru i zbędnych dodatków.
    • Kolor, smak i aromat świeżych czarnych porzeczek.
    • Cenne wartości odżywcze: produkt poddany procesowi liofilizacji zachowuje większość składników odżywczych
    • Wygodna forma: bardzo lekkie liofilizowane owoce w formie małych, chrupiących kawałków w opakowaniu z wygodną, zamykaną struną.
    Aby wyprodukować 20 g grysu użyliśmy 140 g świeżych ekologicznych porzeczek!
    Spróbuj naturalnej, owocowej posypki!

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1339 kJ / 315 kcal
    Tłuszcz: 4,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
    Węglowodany: 40 g
    w tym cukry: 40 g
    Błonnik: 38 g
    Białko: 6,1 g
    Sól: <0,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

    18,20 
  • GRYS LIOFILIZOWANY (KOSTECZKI TRUSKAWECZKI) BIO 20 g – HELPA

    SKŁADNIKI
    ekologiczna liofilizowana truskawka grys 100 %.

    OPIS
    Odkryj Bio Grys Liofilizowany – to naturalna posypka z liofilizowanych owoców. Dodaj go do jogurtu, owsianki i kaszki, by wzbogacić smak i kolor swojego posiłku. Ciesz się ulubionymi owocami również poza sezonem. Co wyróżnia Bio Grys Co wyróżnia Bio Grys Liofilizowany Kosteczki Truskaweczki?
    • Skład – 100 % ekologicznych truskawek i nic więcej, bez dodatku cukru i zbędnych dodatków.
    • Kolor, smak i aromat świeżych truskawek.
    • Cenne wartości odżywcze: produkt poddany procesowi liofilizacji zachowuje większość składników odżywczych.
    • Wygodna forma: bardzo lekkie liofilizowane owoce w formie małych, chrupiących kawałków w opakowaniu z wygodną, zamykaną struną.
    Aby wyprodukować 20 g grysu użyliśmy 240 g świeżych ekologicznych truskawek.
    Spróbuj naturalnej, owocowej posypki!

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1615 kJ / 380 kcal
    Tłuszcz: 2,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g
    Węglowodany: 56 g
    w tym cukry: 55 g
    Błonnik: 24 g
    Białko: 8,2 g
    Sól: <0,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

    21,40 
  • INULINA BIO 250 g – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    inulina* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Suplement diety. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego. Ekologiczna inulina to naturalny prebiotyk pozyskiwany z agawy (Blue Agave Tequilana Webber). Spożywać po uprzednim rozpuszczeniu w ciepłej wodzie lub jako dodatek do jogurtów, soków, napojów.

    ZALECANE SPOŻYCIE
    10 g dziennie, tj. 1 miarka dołączona do produktu. Zawartość błonnika w zalecanej do spożycia dziennej porcji produktu wynosi 9 g. Podczas spożywania zalecane jest picie dużej ilości płynów.

    Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 822 kJ / 204 kcal
    Tłuszcz – 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 6,0 g
    w tym cukry – 6,0 g
    Błonnik – 90 g
    Białko – 0 g
    Sól – 0,33 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    19,50 
  • KSYLITOL (CUKIER BRZOZOWY) FIŃSKI ORYGINALNY 250G – SANTINI

    SKŁADNIKI
    100 % ksylitol (substancja słodząca)

    OPIS
    Ksylitol, nazywany „cukrem brzozowym” to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie z brzozy. Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza, że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240 kcal na 100 g, czyli 12 kcal na łyżeczkę (5 g). Wytwarzanie ksylitolu odbywa się bez udziału drożdży. Ksylitol nie fermentuje i nie ulega karmelizacji.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Warość energetyczna: 1000 kJ/240 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 99,8 g
    w tym cukry: 0,2 g
    w tym alkohole wielowodorotlenowe: 98,5 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0,01 g

    SPOSÓB UŻYCIA
    – jako słodzik stołowy, gdzie jedna łyżeczka ksylitolu odpowiada około 1 łyżeczce cukru białego.
    – do słodzenia potraw, deserów, napojów
    – do wypieków z uwzględnieniem, że ksylitol nie jest pożywką dla drożdży oraz, że jest mocno higroskopijny i nie ulega karmelizacji.

    UWAGA
    Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Nie podawać dzieciom do 3 roku życia

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25 stopni Celsjusza.

    16,70 
  • KSYLITOL (CUKIER BRZOZOWY) FIŃSKI, ORYGINALNY 500G – SANTINI

    SKŁADNIKI
    100 % ksylitol (substancja słodząca)

    OPIS
    Ksylitol, nazywany „cukrem brzozowym” to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie z brzozy. Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza, że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240 kcal na 100 g, czyli 12 kcal na łyżeczkę (5 g). Wytwarzanie ksylitolu odbywa się bez udziału drożdży. Ksylitol nie fermentuje i nie ulega karmelizacji.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Warość energetyczna: 1000 kJ/240 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 99,8 g
    w tym cukry: 0,2 g
    w tym alkohole wielowodorotlenowe: 98,5 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0,01 g

    SPOSÓB UŻYCIA
    – jako słodzik stołowy, gdzie jedna łyżeczka ksylitolu odpowiada około 1 łyżeczce cukru białego.
    – do słodzenia potraw, deserów, napojów
    – do wypieków z uwzględnieniem, że ksylitol nie jest pożywką dla drożdży oraz, że jest mocno higroskopijny i nie ulega karmelizacji.

    UWAGA
    Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Nie podawać dzieciom do 3 roku życia

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25 stopni Celsjusza.

    31,60 
  • KSYLITOL 1 kg – NATURAVENA (FINLANDIA)

    SKŁADNIKI
    substancja słodząca: ksylitol 100 %.

    OPIS
    „Słodzik stołowy
    Produkt otrzymywany z drzew liściastych. Występuje naturalnie w niektórych owocach i warzywach. Ksylitol jest zdecydowanie słodszy od tradycyjnego cukru białego, więc należy używać go w mniejszych ilościach. Wykazuje wszechstronność zastosowania kulinarnego. Polecany jest przede wszystkim do wypieków, deserów, naleśników oraz słodzenia napojów gorących i zimnych. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.”

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    46,20 
  • KSYLITOL 1 kg – SANTINI (FINLANDIA)

    SKŁADNIKI
    100 % ksylitol (substancja słodząca)

    OPIS
    Ksylitol, nazywany „cukrem brzozowym” to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie z brzozy.
    Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza, że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240 kcal na 100 g, czyli 12 kcal na łyżeczkę (5 g).
    Wytwarzanie ksylitolu odbywa się bez udziału drożdży. Ksylitol nie fermentuje i nie ulega karmelizacji.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Warość energetyczna: 1000 kJ/240 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 99,8 g
    w tym cukry: 0,2 g
    w tym alkohole wielowodorotlenowe: 98,5 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0,01 g

    SPOSÓB UŻYCIA
    – jako słodzik stołowy, gdzie jedna łyżeczka ksylitolu odpowiada około 1 łyżeczce cukru białego.
    – do słodzenia potraw, deserów, napojów
    – do wypieków z uwzględnieniem, że ksylitol nie jest pożywką dla drożdży oraz, że jest mocno higroskopijny i nie ulega karmelizacji.

    UWAGA
    Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Nie podawać dzieciom do 3 roku życia

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25 stopni Celsjusza.

    57,60 
  • KSYLITOL 1 kg (TOREBKA PAPIEROWA) – PIĘĆ PRZEMIAN

    SKŁADNIKI
    Ksylitol (substancja słodząca) 100 %

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1000 kJ/240 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 99,8 g
    w tym cukry: 0,2 g
    w tym alkohole wielowodorotlenowe: 98,5 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ORZECHY.

    UWAGA
    Nadmierne spożycie może spowodować efekt przeczyszczający.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej, szczelnie zamknięte.

    46,60 
  • KSYLITOL 1KG – SANTINI

    SKŁADNIKI
    100 % ksylitol (substancja słodząca)

    OPIS
    Ksylitol, nazywany „cukrem brzozowym” to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie z brzozy. Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza, że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240 kcal na 100 g, czyli 12 kcal na łyżeczkę (5 g). Wytwarzanie ksylitolu odbywa się bez udziału drożdży. Ksylitol nie fermentuje i nie ulega karmelizacji.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Warość energetyczna: 1000 kJ/240 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 99,8 g
    w tym cukry: 0,2 g
    w tym alkohole wielowodorotlenowe: 98,5 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0,01 g

    SPOSÓB UŻYCIA
    – jako słodzik stołowy, gdzie jedna łyżeczka ksylitolu odpowiada około 1 łyżeczce cukru białego.
    – do słodzenia potraw, deserów, napojów
    – do wypieków z uwzględnieniem, że ksylitol nie jest pożywką dla drożdży oraz, że jest mocno higroskopijny i nie ulega karmelizacji.

    UWAGA
    Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Nie podawać dzieciom do 3 roku życia

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25 stopni Celsjusza.

    52,40 
  • KSYLITOL 250 g – NATURAVENA (FINLANDIA)

    SKŁADNIKI
    substancja słodząca: ksylitol 100 %.

    OPIS
    „Słodzik stołowy
    Produkt otrzymywany z drzew liściastych. Występuje naturalnie w niektórych owocach i warzywach. Ksylitol jest zdecydowanie słodszy od tradycyjnego cukru białego, więc należy używać go w mniejszych ilościach. Wykazuje wszechstronność zastosowania kulinarnego. Polecany jest przede wszystkim do wypieków, deserów, naleśników oraz słodzenia napojów gorących i zimnych. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.”

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    14,90 
  • KSYLITOL 250 g – SANTINI (FINLANDIA)

    SKŁADNIKI
    100 % ksylitol (substancja słodząca)

    OPIS
    Ksylitol, nazywany „cukrem brzozowym” to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie z brzozy.
    Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru.
    Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza, że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240 kcal na 100 g, czyli 12 kcal na łyżeczkę (5 g).
    Wytwarzanie ksylitolu odbywa się bez udziału drożdży. Ksylitol nie fermentuje i nie ulega karmelizacji.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Warość energetyczna: 1000 kJ/240 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 99,8 g
    w tym cukry: 0,2 g
    w tym alkohole wielowodorotlenowe: 98,5 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0,01 g

    SPOSÓB UŻYCIA
    – jako słodzik stołowy, gdzie jedna łyżeczka ksylitolu odpowiada około 1 łyżeczce cukru białego.
    – do słodzenia potraw, deserów, napojów
    – do wypieków z uwzględnieniem, że ksylitol nie jest pożywką dla drożdży oraz, że jest mocno higroskopijny i nie ulega karmelizacji.

    UWAGA
    Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Nie podawać dzieciom do 3 roku życia

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25 stopni Celsjusza.

    17,50