Wyświetlanie wszystkich wyników: 29
-
1,80 zł
CUKIER CYNAMONOWY BIO 20 g – AMYLON
SKŁADNIKI
cukier trzcinowy*, cynamon mielony* (min.14 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Doskonale nadaje się do wypieków z owocami oraz jako dodatek do słodkich dań.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1464 kJ / 344 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 86 g
w tym cukry: 86 g
Białko: 0 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
1,80 zł
CUKIER CYTRYNOWY BIO 20 g – AMYLON
SKŁADNIKI
cukier trzcinowy*, mielona skórka cytrynowa* (2,5 %), aromat cytrynowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna: 1673 kJ / 394 kcal
Tłuszcz: 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 98,2 g
w tym cukry: 96,2 g
Białko: 0,2 g
Sól: 0,1 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać GLUTEN, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ) oraz JAJA.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
9,40 zł
CUKIER PUDER TRZCINOWY EKOLOGICZNY 300 g – BIO PLANET
SKŁADNIKI
cukier trzcinowy* 98 %, tapioka (skrobia z manioku)* 2 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPIS
Cukier puder trzcinowy polecamy do wypieków, polew, kremów i deserów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1700 kJ / 400 kcal
Tłuszcz – 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 100 g
w tym cukry – 97 g
Białko – 0 g
Sól – 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
17,00 zł
CUKIER RÓŻANY BIO 150 g – DARY NATURY
SKŁADNIKI
cukier trzcinowy* 85%, płatki róży* 15% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Cukier różany jest przysmakiem sezonowym, który warto mieć w domu. Świetnie nadaje się do deserów i wypieków. Ma też wspaniały zapach.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1615 kJ / 280 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 95 g
w tym cukry: 95 g
Białko: 0 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych -
11,30 zł
CUKIER TRZCINOWY BIO 500 g – NATURAVENA
SKŁADNIKI
ekologiczny cukier trzcinowy nierafinowany Demerara 100 %.OPIS
Doskonały do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów. Dopuszczalne lekkie zbrylenia, dające się rozkruszyć po lekkim naciśnięciu.Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 1700 kJ/400 kcal
Tłuszcz 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 100 g
w tym cukry 97 g
Białko 0 g
Sól 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu i chłodnym miejscu. -
63,00 zł
CUKIER TRZCINOWY BRĄZOWY DEMERARA BIO 5 kg – HORECA
CUKIER TRZCINOWY BRĄZOWY DEMERARA BIO 5 kg – HORECA
SKU: 5907738154041
Ilość w opakowaniu: 1
Waga: 5.04 kg
Cena za kg: 12.50 -
56,10 zł
CUKIER TRZCINOWY JASNY BIO 5 kg – HORECA
CUKIER TRZCINOWY JASNY BIO 5 kg – HORECA
SKU: 5907738159725
Ilość w opakowaniu: 1
Waga: 5.04 kg
Cena za kg: 11.13 -
8,10 zł
CUKIER TRZCINOWY JASNY EKOLOGICZNY 500G – BIO PLANET
SKŁADNIKI
ekologiczny cukier trzcinowy jasny 100 %.OPIS
Dopuszczalne lekkie zbrylenia cukru, dające się rozkruszyć po lekkim naciśnięciu.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
wartość energetyczna: 1700 kJ / 400 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 100 g
w tym cukry: 100 g
Białko: 0 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
21,00 zł
CUKIER TRZCINOWY MASCOBADO BEZGLUTENOWY BIO 500 g – ALTERNATIVA
SKŁADNIKI
ekologiczny cukier trzcinowy Mascobado.OPIS
Cukier Muscovado i cukier Mascobado to praktycznie to samo. Różnica w nazwie wynika głównie z transliteracji lub regionalnych różnic w zapisie, ale oba terminy odnoszą się do tego samego rodzaju cukru.
Cukier Muscovado powstaje poprzez krystalizację i suszenie soku trzcinowego, z minimalnym przetwarzaniem. Część melasy pozostaje w kryształkach cukru, nadając mu charakterystyczny smak.
Cukier ma lepką, wilgotną konsystencję. Kryształki są drobne i ciemnobrązowe. Wyraźny, intensywny smak melasy, z nutami lukrecji i toffi.
Stosowany w wypiekach, marynatach, chutneyach i daniach o bogatym smaku. Popularny w kuchniach azjatyckich i brytyjskich.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1573 kJ/376 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy nasycone: 0 g
Węglowodany: 93,6 g
w tym cukry: 90,7 g
Błonnik: 0,7 g
Białko: 0,6 g
Sól: 0,02 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
51,00 zł
CUKIER TRZCINOWY MASCOBADO FILIPINY FAIR TRADE BIO 1 kg – OXFAM
SKŁADNIKI
ekologiczny cukier trzcinowy Mascobado.OPIS
Cukier Muscovado i cukier Mascobado to praktycznie to samo. Różnica w nazwie wynika głównie z transliteracji lub regionalnych różnic w zapisie, ale oba terminy odnoszą się do tego samego rodzaju cukru.
Cukier Muscovado powstaje poprzez krystalizację i suszenie soku trzcinowego, z minimalnym przetwarzaniem. Część melasy pozostaje w kryształkach cukru, nadając mu charakterystyczny smak.
Cukier ma lepką, wilgotną konsystencję. Kryształki są drobne i ciemnobrązowe. Wyraźny, intensywny smak melasy, z nutami lukrecji i toffi.
Stosowany w wypiekach, marynatach, chutneyach i daniach o bogatym smaku. Popularny w kuchniach azjatyckich i brytyjskich.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1758 kJ / 414 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy nasycone: 0 g
Węglowodany: 99 g
w tym cukry: 99 g
Białko: 0,4 g
Sól: 0,015 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
27,70 zł
CUKIER TRZCINOWY PANELA BEZGLUTENOWY BIO 1 kg – ALTERNATIVA
SKŁADNIKI
ekologiczny cukier trzcinowy Panela.OPIS
Cukier Panela powstaje poprzez odparowanie soku trzcinowego bez jego oczyszczania ani przetwarzania. Cały proces odbywa się w sposób tradycyjny, co pozwala zachować naturalne składniki odżywcze.
Cukier ma intensywnie karmelowy smak, z nutami miodu i melasy.
Idealny do napojów (np. kawy, herbaty) oraz deserów. Popularny w kuchniach Ameryki Łacińskiej.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1680 kJ / 401 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy nasycone: 0 g
Węglowodany: 96 g
w tym cukry: 96 g
Białko: 0 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
21,00 zł
CUKIER TRZCINOWY PANELA BIO 1 kg – BIO PLANET
SKŁADNIKI
ekologiczny cukier trzcinowy nierafinowany Panela 100 %.OPIS
Produkowany z zagęszczonego soku z trzciny cukrowej, który jest następnie suszony i rozdrabniany. Panela zawdzięcza swoje właściwości obecności melasy, która zwiększa wartość cukru i nadaje mu niepowtarzalny, karmelowy smak i złotą barwę. Doskonały do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1634 kJ/390 kcal
Tłuszcz 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 97 g
w tym cukry 96 g
Błonnik 0 g
Białko 0 g
Sól 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
11,50 zł
CUKIER TRZCINOWY PANELA BIO 500 g – BIO PLANET
SKŁADNIKI
ekologiczny cukier trzcinowy nierafinowany Panela 100 %.OPIS
Produkowany z zagęszczonego soku z trzciny cukrowej, który jest następnie suszony i rozdrabniany. Panela zawdzięcza swoje właściwości obecności melasy, która zwiększa wartość cukru i nadaje mu niepowtarzalny, karmelowy smak i złotą barwę. Doskonały do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1634 kJ/390 kcal
Tłuszcz 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 97 g
w tym cukry 96 g
Błonnik 0 g
Białko 0 g
Sól 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
19,99 zł
fit cukier fiołkowy 100g – Flower Power
SKŁADNIKI
nośnik – erytrytol, naturalny aromat fiołkowy (zawiera absolut z fiołka Viola odorata); substancje słodzące (naturalne) – taumatyna (wyciąg z afrykańskich jagód Thaumatococcus daniellii), glikozydy stewiolowe ze stewii.OPIS
Fit słodycz fiołkowa to naturalne, niezwykle aromatyczne słodzidło, skomponowane na bazie czterech składników: aromatu fiołkowego (absolutu), bezkalorycznego erytrytolu, glikozydów stewiolowych ze stewii oraz wyciągu z afrykańskich jagód Thaumatococcus daniellii, które są źródłem taumatyny. Taumatyna jest substancją słodzącą o wysokiej intensywności – okazuje się około 1600 – 2000 razy słodsza od cukru białego. Z tego powodu jej wartość kaloryczna na jednostkę słodyczy wynosi nie więcej niż 0,002 kcal.
W składzie fit słodyczy fiołkowej można znaleźć także erytrytol – słodzik o zerowym indeksie glikemicznym. Erytrytol nie wpływa ma poziom insuliny i glukozy we krwi. Pomaga także ograniczyć rozwój próchnicy, ponieważ hamuje proces fermentacji niektórych cukrów.
Fit słodycz fiołkowa jest w 100 % rozpuszczalna, ponieważ nie zawiera płatków kwiatów. Można słodzić nią napoje na ciepło i na zimno. Ze względu na swój aromat doskonale sprawdzi się zwłaszcza w herbacie czy w lemoniadzie. Fit słodycz fiołkowa może zastąpić zwykły cukier w niemal wszystkich wypiekach – poza drożdżowymi (drożdże do wyrośnięcia potrzebują zwykłego cukru). Produkt nadaje się zatem do przygotowywania wielu deserów z obniżonym ładunkiem glikemicznym i o obniżonej kaloryczności. Pięknie też prezentuje się jako dekoracja.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 0 kJ/0 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 95,2 g
w tym cukry: 0 g
alkohole wielowodorotlenowe: 95,2 g
Błonnik: 0 g
Białko: 0 g
Sól: 0 gUWAGA
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczającyZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w miejscu suchym i nienasłonecznionym.