Dania gotowe – ekologiczne bio dania gotowe do spożycia. Zupy, kremy, wegańskie bigosy, pierogi, flaczki z boczniaków, pierogi bezglutenowe, jak również inne dania gotowe.

Wyświetlanie 1–70 z 396 wyników

  • .Żurek Firmowy 470g – Wiejski Stół

    .Żurek Firmowy 470g – Wiejski Stół

    Wiejski Stół
    .Żurek Firmowy 470g – Wiejski Stół
    5906197342310

    19,99 
  • BARSZCZ BIAŁY JAGLANY BEZGLUTENOWY KONCENTRAT BIO 320 ml – KOWALEWSKI

    SKŁADNIKI
    woda, mąka jaglana* 10 %, naturalna sól kamienna kłodawska (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Barszcz biały jaglany bezglutenowy BIO koncentrat. Produkt rolnictwa ekologicznego, odpowiedni dla wegan, bezglutenowy. Przed użyciem mocno wstrząsnąć butelką. Ekologiczny koncentrat barszczu dodać do 0,6 litra wrzącej wody lub bulionu i zagotować. Przyprawić do smaku.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 117 kJ / 28 kcal
    Tłuszcz: < 0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 6,1 g
    w tym cukry: 0,7 g
    Białko: 1,0 g
    Sól: 1,4 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.

    8,50 
  • BARSZCZ BIAŁY NA ZAKWASIE NIEPASTERYZOWANY 480 ml – KROKUS

    SKŁADNIKI
    woda, mąka PSZENNA, zakwas PSZENNY (woda, mąka PSZENNA, mąka ŻYTNIA razowa) – 3,88 %, mąka PSZENNA graham, czosnek, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy.

    OPIS
    Barszcz biały został przygotowany na zakwasie pszennym. Dzięki temu jest delikatnie kwaśny, co jest charakterystyczne dla tego rodzaju produktu. Barszcz biały na zakwasie to tradycyjna zupa na Wielkanoc oraz każdą inną okazję.
    Produkt niepasteryzowany w ciągłej fermentacji. Podczas otwierania może ulec wzburzeniu.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zawartość butelki dodaj do ok. 2 l wywaru jarzynowego i zagotuj. Podawaj z ziemniakami, białą kiełbasą i jajkiem.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 218 kJ/51 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 11 g
    w tym cukry: 0 g
    Białko: 1,8 g
    Sól: 0,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej w zaciemnionym miejscu. Po otwarciu zużyć w całości.

    11,00 
  • BARSZCZ BIAŁY Z KOLOROWYM PIEPRZEM BIO 900 ml – DELIKATNA (ZAKWASOWNIA)

    BARSZCZ BIAŁY Z KOLOROWYM PIEPRZEM BIO 900 ml – DELIKATNA (ZAKWASOWNIA)
    SKU: 5903726407496
    Ilość w opakowaniu: 6
    Waga: 1.25 kg
    Cena za kg: 10.72
    Objętość netto: 900 ml
    Cena za l: 14.89

    14,90 
  • BARSZCZ BIAŁY ŻYTNI KONCENTRAT BIO 320 ml – KOWALEWSKI

    SKŁADNIKI
    woda, mąka ŻYTNIA* 10 %, naturalna sól kamienna kłodawska (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Barszcz biały żytni BIO koncentrat. Produkt rolnictwa ekologicznego, odpowiedni dla wegan.
    Produkt pasteryzowany.
    Przed użyciem mocno wstrząsnąć butelką.
    Ekologiczny koncentrat barszczu dodać do 1,2 litra wrzącej wody lub bulionu i zagotować. Przyprawić do smaku.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 115 kJ / 27 kcal
    Tłuszcz: < 0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 6,4 g
    w tym cukry: < 0,5 g
    Błonnik: 0,8 g
    Białko: 0,7 g
    Sól: 1,3 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.

    8,00 
  • BARSZCZ CZERWONY BEZGLUTENOWY KONCENTRAT 300 ml – KROKUS

    SKŁADNIKI
    Sok z buraków ćwikłowych NFC (56 %), zagęszczony sok z buraków ćwikłowych 65 % (41%), cebula, kwas mlekowy -regulator kwasowości, czosnek, liść laurowy, ziele angielskie.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 597 kJ / 140 kcal;
    Tłuszcz: 0 g;
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g;
    Węglowodany: 33 g;
    w tym cukry: 29 g;
    Białko: 2,1 g;
    Sól: 1,4 g;

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od 0 °C do 30 °C.

    14,00 
  • BARSZCZ CZERWONY BEZGLUTENOWY KONCENTRAT BIO 320 ml – KOWALEWSKI

    SKŁADNIKI
    Sok z buraków ćwikłowych* (83 %) cukier trzcinowy* (10 %), ocet jabłkowy* (4 %), sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Koncentrat składa się wyłącznie z certyfikowanych ekologicznych surowców.
    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 290 kJ/68 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 16 g
    w tym cukry: 12 g
    Białko: 0,5 g
    Sól: 3 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin

    12,00 
  • BARSZCZ CZERWONY BEZGLUTENOWY KONCENTRAT DEMETER BIO 320 ml – KOWALEWSKI

    SKŁADNIKI
    ekologiczny sok z buraków ćwikłowych demeter* 94 %, ekologiczny ocet jabłkowy, naturalna sól kamienna kłodawska, ekologiczne przyprawy*. (* z certyfikowanej ekologicznej produkcji biodynamicznej Demeter)

    OPIS
    Koncentrat składa się wyłącznie z certyfikowanych ekologicznych surowców.
    Produkt pasteryzowany.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Ekologiczny koncentrat barszczu czerwonego Kowalewski dodać do 0,8 l wrzącej wody lub bulionu. Przyprawić do smaku.
    Osad jest naturalną cechą produktu, przed użyciem wstrząsnąć butelką.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 306 kJ/72 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 17 g
    w tym cukry: 13 g
    Białko: <0,5 g
    Sól: 3,0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 48 godzin.

    9,30 
  • BARSZCZ CZERWONY KISZONY BEZGLUTENOWY KONCENTRAT BIO 320 ml – KOWALEWSKI

    SKŁADNIKI
    sok z kiszonych buraków ćwikłowych* (86,5 %), cukier trzcinowy* (10 %), sól, czosnek* (0,5 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Koncentrat składa się wyłącznie z certyfikowanych ekologicznych surowców, które są poddawane naturalnemu kiszeniu. Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 306 kJ / 72 kcal
    Tłuszcz: < 0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 17 g
    w tym cukry: 13 g
    Białko: 0,5 g
    Sól: 3 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin

    12,00 
  • BARSZCZ CZERWONY KONCENTRAT 200 ml – LUNIAK

    SKŁADNIKI
    koncentrat buraczany 60 %, woda, cukier, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, pieprz czarny, czosnek, majeranek, koper, marchew, pietruszka.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 867 kJ/204 kcal
    Tłuszcz: 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 49 g
    w tym cukry: 48 g
    Błonnik: 0,1 g
    Białko: 1,8 g
    Sól: 4,9 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 72 godzin.

    9,20 
  • BARSZCZ CZERWONY NA ZAKWASIE Z KISZONYCH BURAKÓW BEZGLUTENOWY BIO 720 ml (SŁOIK) – FARMA ŚWIĘTOKRZYSKA

    SKŁADNIKI
    woda, burak*, zakwas z kiszonych buraków* 14,3 % (zakwas z kiszonych buraków* 98,8 %, przyprawy*), marchew*, jabłko*, koncentrat jabłkowy*, pietruszka*, por*, cebula*, sól himalajska, przyprawy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    To doskonały wybór na wigilijny stół, rozgrzewający napój na zimowe dni lub zdrową bazę do codziennych zup. Bezkompromisowy w smaku i pełen wartości odżywczych, idealny dla osób ceniących zdrową, ekologiczną kuchnię.
    Produkt pasteryzowany. Bezglutenowy. Odpowiedni dla wegan. Do spożycia po obróbce cieplnej. Osad na dnie nie stanowi wady jakościowej produktu.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Spożyć po obróbce cieplnej osiągając 80℃, przez 3 minuty ciągle mieszając.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 322 kJ/ 77 kcal
    Tłuszcz: 0,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,03 g
    Węglowodany: 12 g
    w tym cukry: 7,7 g
    Błonnik: 0,8 g
    Białko: 1,7 g
    Sól: 1,0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać GORCZYCĘ, ORZECHY, SOJĘ, SELER i NASIONA SEZAMU.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze do +25℃. Po otwarciu przechowywać w warunkach chłodniczych i spożyć w ciągu 72 godzin.

    14,20 
  • BARSZCZ Z BURAKÓW KISZONYCH EKOLOGICZNY, BEZGLUTENOWY 500ML – BIO FOOD

    SKŁADNIKI
    sok z buraków kiszonych* (70 %), sok z SELERÓW kiszonych* (25 %), cukier trzcinowy* (3 %), przyprawy (1 %): liść laurowy*, ziele angielskie*, majeranek*, czosnek*, papryka*, sól kłodawska (1 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczny i wegetariański barszcz czerwony. Doskonałe gotowe danie, które wystarczy jedynie podgrzać. Pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 96 kJ/23 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 5,1 g
    w tym cukry: 3,0 g
    Białko: 0,5 g
    Sól: 1,3 g

    UWAGI
    Przed spożyciem wstrząsnąć. Występujący osad tworzą naturalne składniki buraków i SELERÓW ekologicznych. Smak i konsystencja mogą nieznacznie różnić się w zależności od pory roku.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4 ℃ nie dłużej niż 48 godzin.

    9,90 
  • BIGOS WEGETARIAŃSKI Z GRZYBAMI BIO 500 g – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    kapusta kiszona*, olej rzepakowy*, woda, grzyby* (6,3 %), marchew*, papryka ostra*, cukier trzcinowy*, sól, przyprawy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt pasteryzowany. Przed spożyciem podgrzać.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 563 kJ / 134 kcal
    Tłuszcz: 7,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,5 g
    Węglowodany: 12,3 g
    w tym cukry: 0,2 g
    Białko: 5,2 g
    Sól: 0,2 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu a po otwarciu w lodówce i spożyć w ciągu 48 h.

    21,80 
  • BRZOSKWINIE BEZ DODATKU CUKRU 310 g – KROKUS

    SKŁADNIKI
    brzoskwinie. Sporządzono z 250 g owoców na 100 g produktu.

    OPIS
    Brzoskwinie przetarte i zagęszczone. Produkt pasteryzowany.
    Produkcja tego wyrobu bez dodatku cukru wymaga staranności. Całe owoce ze skórką, rozparzamy, przecieramy przez gęste sita i zagęszczamy w wyparkach (kociołkach próżniowych gdzie temperatura wrzenia wynosi 80°C). Dzięki czemu produkt jest gładki i udaje się nam zachować więcej wartości odżywczej.
    Ponieważ nie dodajemy cukru ani innych substancji słodzących, jak sok winogronowy, produkt jest lekko kwaskowaty, bardzo delikatny w smaku. Dlatego właśnie jest to świetny produkt dla małych dzieci. Tym produktem można posmarować chleb z masłem, tost, bułkę czy rogalika. Dobrze smakują z naturalnymi serkami, kaszami, ryżem gotowanym na mleku. Proponujemy dodać je do porannej owsianki czy musli lub po prostu jeść same ze słoika.

    Brzoskwinie przetarte i zagęszczone:
    – bez dodatku cukru i innych substancji słodzących
    – zawierają naturalnie występujące cukry
    – całe owoce przetarte ze skórką
    – gładka, smarowna konsystencja
    – nietypowy smak

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 359 kJ/85 kcal
    Tłuszcz: 0,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 18 g
    w tym cukry: 15 g
    Białko: 1,8 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    17,10 
  • BULION CEBULOWY W PŁYNIE BEZGLUTENOWY BIO 1 L – ANETO NATURAL

    SKŁADNIKI
    woda, cebula* (21 %), por*, SELER*, czosnek*, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia*, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Gotowy do użycia bulion cebulowy, który zawiera najlepsze warzywa z upraw ekologicznych. Warzywa te są dokładnie myte i zanurzane w zimnej wodzie, następnie dodawane są oliwa z oliwek i szczypta soli i gotowane na wolnym ogniu przez ponad 3 godziny.
    Zaleca się używać go do przygotowania różnych przepisów, takich jak: ryże, zupy, gulasze itp.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 84 kJ/20 kcal
    Tłuszcz: 1,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 1,3 g
    w tym cukry: 0,2 g
    Błonnik: 0,5 g
    Białko: 0,4 g
    Sól: 0,94 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce (+4°C) do 4 dni; w zamrażarce (-18°C) do 1 miesiąca

    24,90 
  • BULION RYBNY BEZGLUTENOWY 350 ml – FOOD STUDIO

    SKŁADNIKI
    woda, ości RYBY 21,7 %, cebula, marchew, koper włoski, sos RYBNY (ekstrakt z SARDELI, sól, cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), sól morska, natka pietruszki, pieprz czarny, liść laurowy.

    OPIS
    Nie każdy może tolerować zapach bulionu rybnego gotowanego na wolnym ogniu przez 12 godzin. My możemy!
    Prawidłowy bulion musi gotować się przez 12 godzin. Bulion to poważna sprawa. Z tego powodu na opakowaniu nie znajdziesz ani jednego podejrzanego składnika. Bez konserwantów, wzmacniaczy zapachu i aromatów. Nie są one potrzebne, ponieważ autentyczne składniki tworzą najlepszy smak.
    Co więc zrobić z tym bulionem? Dodaj warzywa i rybę, a otrzymasz najlepszą na świecie zupę rybną. Wszystko jest możliwe. Nasz bulion jest tak kompletny, że nie trzeba nawet dodawać wody.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 ml
    Wartość energetyczna: 78 kJ/19 kcal
    Tłuszcz: 0,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 0,9 g
    w tym cukry: 0,9 g
    Białko: 2,1 g
    Sól: 0,7 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2 do +6°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce, zużyć w ciągu 3 dni.

    11,30 
  • BULION WARZYWNY W PŁYNIE BEZGLUTENOWY BIO 1 L – ANETO NATURAL

    SKŁADNIKI
    woda, warzywa* 10 % (cebula*, marchewka*, por*, SELER*), oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia*, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Gotowy do użycia bulion, który zawiera najlepsze warzywa z upraw ekologicznych. Warzywa te są dokładnie myte i zanurzane w zimnej wodzie, następnie dodawane są oliwa z oliwek i szczypta soli i gotowane na wolnym ogniu przez ponad 3 godziny.
    Zaleca się używać go do przygotowania różnych przepisów, takich jak: ryże, zupy, gulasze itp.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 19 kJ/5 kcal
    Tłuszcz: 0,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 0,3 g
    w tym cukry: 0 g
    Błonnik: 0,2 g
    Białko: 0,2 g
    Sól: 0,76 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce (+4°C) do 4 dni; w zamrażarce (-18°C) do 1 miesiąca

    25,00 
  • BULION WARZYWNY W PŁYNIE BEZGLUTENOWY BIO 350 ml – FOOD STUDIO

    SKŁADNIKI
    woda, marchew*, cebula*, kapusta*, por*, brukiew*, pasternak*, SELER*, pieczarki*, sól morska, pietruszka*, borowiki*, tymianek*, liść laurowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Nasi kucharze z Food Studio poświęcili swój czas i ugotowali dla Ciebie najlepszy ekologiczny bulion warzywny!
    Przygotowanie trwa co najmniej 12 godzin – tylko dzięki długiemu gotowaniu, warzywa i zioła rozwijają swój pełny smak. W procesie produkcji wykorzystujemy jak najwięcej regionalnych składników.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zawartość opakowania wlać do garnka i zagotować.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 50 kJ/12 kcal
    Tłuszcz: 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 1,9 g
    w tym cukry: 1,3 g
    Białko: 0,5 g
    Sól: 0,4 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze do +2 do +6°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni.

    12,40 
  • BULION Z KOŚCI DROBIOWYCH BEZGLUTENOWY BIO 350 ml – FOOD STUDIO

    SKŁADNIKI
    woda, kości z kurczaka* 36,36 %, ocet jabłkowy* 0,52 %, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zawartość opakowania wlać do garnka i zagotować.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 48 kJ/11 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 0 g
    w tym cukry: 0 g
    Białko: 3,0 g
    Sól: 0,7 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 3 dni.

    16,90 
  • BULION Z KURCZAKA W PŁYNIE BEZGLUTENOWY BIO 1 L – ANETO NATURAL

    SKŁADNIKI
    woda, kurczak* (22 %), cebula*, marchewka*, kapusta*, por*, SELER*, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Gotowy do użycia bulion z kurczaka, który zawiera najlepsze warzywa z upraw ekologicznych. Warzywa te są dokładnie myte i zanurzane w zimnej wodzie, następnie dodawane są oliwa z oliwek i szczypta soli i gotowane na wolnym ogniu przez ponad 3 godziny.
    Zaleca się używać go do przygotowania różnych przepisów, takich jak: ryże, zupy, gulasze itp.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 38 kJ/9 kcal
    Tłuszcz: 0,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 0,2 g
    w tym cukry: 0,1 g
    Błonnik: 0,1 g
    Białko: 0,8 g
    Sól: 0,77 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce (+4°C) do 4 dni; w zamrażarce (-18°C) do 1 miesiąca.

    25,00 
  • BURACZKI TARTE BEZGLUTENOWE DEMETER BIO 540 ml – KOWALEWSKI

    SKŁADNIKI
    ekologiczne buraki ćwikłowe demeter* 89 %, sok z ekologicznych buraków ćwikłowych demeter* 8 %, ekologiczny ocet jabłkowy, ekologiczne przyprawy. * z certyfikowanej ekologicznej produkcji biodynamicznej Demeter.

    OPIS
    Produkt pasteryzowany. Do bezpośredniego spożycia.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 191 kJ/45 kcal 
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 8,2 g
    w tym cukry: 7,7 g
    Błonnik: 2,0 g
    Białko: 1,7 g
    Sól: 0,13 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym oryginalnym opakowaniu i spożyć w ciągu 48 godzin.

    12,10 
  • BURAK CZERWONY TARTY DOMOWY 480 g – LUNIAK

    SKŁADNIKI
    burak przetarty 86 %, cukier, ocet spirytusowy, sól.

    OPIS
    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 236 kJ/56 kcal
    Tłuszcz: 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 14 g
    w tym cukry: 9,7 g
    Błonnik: 4,2 g
    Białko: 1,7 g
    Sól: 1,0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 72 godzin.

    9,00 
  • BURAK DOMOWY Z CHRZANEM 480 g – LUNIAK

    SKŁADNIKI
    burak przetarty 80 %, chrzan przetarty 15 %, ocet spirytusowy, cukier, woda, sól.

    OPIS
    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 264 kJ/63 kcal
    Tłuszcz: 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 16 g
    w tym cukry: 12 g
    Błonnik: 3,9 g
    Białko: 1,7 g
    Sól: 0,8 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 72 godzin.

    9,80 
  • BURAKI WIÓRKI 430 g – LUNIAK

    SKŁADNIKI
    buraczki wiórki, woda, ocet spirytusowy, cukier, sól

    OPIS
    Buraczki wiórki. Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 192 kJ / 46 kcal
    Tłuszcz: 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 10,8 g
    w tym cukry: 8,1 g
    Błonnik: 1,9 g
    Białko: 1,3 g
    Sól: 1,08 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 72 godzin.

    9,40 
  • CHILI WEGAŃSKIE BEZGLUTENOWE 280 g – REAL VEGY (EMPERATRIZ)

    SKŁADNIKI
    woda, zmiażdżone i pokrojone pomidory (pomidory, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), fasola czerwona, cebula, teksturowane białko grochu 5 %, oliwa z oliwek, ekstrakt drożdżowy, czosnek, sól, cukier trzcinowy brązowy, przyprawy, naturalny aromat, zioła, żywność barwiąca – czerwony burak, substancja zagęszczająca: guma guar.

    OPIS
    Danie gotowe do spożycia po podgrzaniu.
    Nie wymaga przechowywania w lodówce.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Należy podgrzać przed podaniem.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 473 kJ/113 kcal
    Tłuszcz: 4,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
    Węglowodany: 8,3 g
    w tym cukry: 0,2 g
    Błonnik: 3,7 g
    Białko: 7,1 g
    Sól: 0,8 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 4 dni.

    10,50 
  • CIECIERZYCA W ZALEWIE BIO 300 g (220 g) – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    gotowana ciecierzyca*, woda, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ciecierzyca Alce Nero jest produktem gotowym do spożycia. Może stanowić dodatek do sałat, zup, dań jednogarnkowych. Po odsączeniu z zalewy oraz przemieleniu, stanowić będzie doskonałą podstawę wegetariańskiego pasztetu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 374 kJ / 89 kcal
    Tłuszcz – 1,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
    Węglowodany – 10 g
    w tym cukry – 0 g
    Błonnik – 4,1 g
    Białko – 6,5 g
    Sól – 0,5 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.

    10,70