Wyświetlanie 41–60 z 358 wyników
-
17,20 zł
BRZOSKWINIE BEZ DODATKU CUKRU 310 g – KROKUS
SKŁADNIKI
brzoskwinie. Sporządzono z 250 g owoców na 100 g produktu.OPIS
Brzoskwinie przetarte i zagęszczone. Produkt pasteryzowany.
Produkcja tego wyrobu bez dodatku cukru wymaga staranności. Całe owoce ze skórką, rozparzamy, przecieramy przez gęste sita i zagęszczamy w wyparkach (kociołkach próżniowych gdzie temperatura wrzenia wynosi 80°C). Dzięki czemu produkt jest gładki i udaje się nam zachować więcej wartości odżywczej.
Ponieważ nie dodajemy cukru ani innych substancji słodzących, jak sok winogronowy, produkt jest lekko kwaskowaty, bardzo delikatny w smaku. Dlatego właśnie jest to świetny produkt dla małych dzieci. Tym produktem można posmarować chleb z masłem, tost, bułkę czy rogalika. Dobrze smakują z naturalnymi serkami, kaszami, ryżem gotowanym na mleku. Proponujemy dodać je do porannej owsianki czy musli lub po prostu jeść same ze słoika.Brzoskwinie przetarte i zagęszczone:
– bez dodatku cukru i innych substancji słodzących
– zawierają naturalnie występujące cukry
– całe owoce przetarte ze skórką
– gładka, smarowna konsystencja
– nietypowy smakWARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 359 kJ/85 kcal
Tłuszcz: 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 18 g
w tym cukry: 15 g
Białko: 1,8 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce. -
12,50 zł
BULION DROBIOWY W PŁYNIE BEZGLUTENOWY BIO 350 ml – FOOD STUDIO
SKŁADNIKI
woda, kości drobiowe*, marchew*, cebula*, korzeń pietruszki*, pieczarki*, sól morska, pieprz czarny*, natka pietruszki*, tymianek*, liść laurowy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Nasi szefowie kuchni w Food Studio poświęcili swój czas i ugotowali dla Ciebie najlepszy ekologiczny bulion z kości kurczaka!
Przygotowanie naszego najwyższej jakości bulionu trwa co najmniej 12 godzin – tylko dzięki długiemu procesowi gotowania, kości i szpik kostny mogą rozwinąć swój pełny smak i uwolnić swoje cenne składniki odżywcze do bulionu.
Wszystkie składniki pochodzą w 100 % z upraw ekologicznych. W naszej produkcji wykorzystujemy jak najwięcej regionalnych składników. Kości pochodzą z ekologicznego kurczaka z wolnego wybiegu.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zawartość opakowania wlać do garnka i zagotować.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna 45 kJ/11 kcal
Tłuszcz: 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 0,7 g
w tym cukry: 0,5 g
Białko: 1,9 g
Sól: 0,7 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze do +2 do +6°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni. -
11,30 zł
BULION RYBNY BEZGLUTENOWY 350 ml – FOOD STUDIO
SKŁADNIKI
woda, ości RYBY 21,7 %, cebula, marchew, koper włoski, sos RYBNY (ekstrakt z SARDELI, sól, cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), sól morska, natka pietruszki, pieprz czarny, liść laurowy.OPIS
Nie każdy może tolerować zapach bulionu rybnego gotowanego na wolnym ogniu przez 12 godzin. My możemy!
Prawidłowy bulion musi gotować się przez 12 godzin. Bulion to poważna sprawa. Z tego powodu na opakowaniu nie znajdziesz ani jednego podejrzanego składnika. Bez konserwantów, wzmacniaczy zapachu i aromatów. Nie są one potrzebne, ponieważ autentyczne składniki tworzą najlepszy smak.
Co więc zrobić z tym bulionem? Dodaj warzywa i rybę, a otrzymasz najlepszą na świecie zupę rybną. Wszystko jest możliwe. Nasz bulion jest tak kompletny, że nie trzeba nawet dodawać wody.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 ml
Wartość energetyczna: 78 kJ/19 kcal
Tłuszcz: 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 0,9 g
w tym cukry: 0,9 g
Białko: 2,1 g
Sól: 0,7 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +6°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce, zużyć w ciągu 3 dni. -
12,50 zł
BULION WARZYWNY W PŁYNIE BEZGLUTENOWY BIO 350 ml – FOOD STUDIO
SKŁADNIKI
woda, marchew*, cebula*, kapusta*, por*, brukiew*, pasternak*, SELER*, pieczarki*, sól morska, pietruszka*, borowiki*, tymianek*, liść laurowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Nasi kucharze z Food Studio poświęcili swój czas i ugotowali dla Ciebie najlepszy ekologiczny bulion warzywny!
Przygotowanie trwa co najmniej 12 godzin – tylko dzięki długiemu gotowaniu, warzywa i zioła rozwijają swój pełny smak. W procesie produkcji wykorzystujemy jak najwięcej regionalnych składników.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zawartość opakowania wlać do garnka i zagotować.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna: 50 kJ/12 kcal
Tłuszcz: 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 1,9 g
w tym cukry: 1,3 g
Białko: 0,5 g
Sól: 0,4 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze do +2 do +6°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni. -
12,50 zł
BULION WOŁOWY W PŁYNIE BEZGLUTENOWY BIO 350 ml – FOOD STUDIO
SKŁADNIKI
woda, kości wołowe*, marchew*, cebula*, korzeń pietruszki*, pieczarki*, sól morska, czosnek*, pieprz czarny*, natka pietruszki*, tymianek*, liść laurowy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Nasi szefowie kuchni w Food Studio poświęcili swój czas i ugotowali dla Ciebie najlepszy ekologiczny bulion z kości wołowych!
Przygotowanie naszego najwyższej jakości bulionu trwa co najmniej 12 godzin – tylko dzięki długiemu procesowi gotowania, kości i szpik kostny mogą rozwinąć swój pełny smak i uwolnić swoje cenne składniki odżywcze do bulionu.
Wszystkie składniki pochodzą w 100 % z upraw ekologicznych, a w naszej produkcji wykorzystujemy jak najwięcej regionalnych składników. Kości pochodzą z ekologicznego bydła z wolnego wybiegu.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zawartość opakowania wlać do garnka i zagotować.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna 70 kJ/17 kcal
Tłuszcz: 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 1,2 g
w tym cukry: 0,8 g
Białko: 1,9 g
Sól: 0,8 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze do +2 do +6°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni. -
17,10 zł
BULION Z KOŚCI DROBIOWYCH BEZGLUTENOWY BIO 350 ml – FOOD STUDIO
SKŁADNIKI
woda, kości z kurczaka* 36,36 %, ocet jabłkowy* 0,52 %, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zawartość opakowania wlać do garnka i zagotować.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna: 48 kJ/11 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 3,0 g
Sól: 0,7 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 3 dni. -
17,10 zł
BULION Z KOŚCI WOŁOWYCH BEZGLUTENOWY BIO 350 ml – FOOD STUDIO
SKŁADNIKI
woda, kości wołowe* 36,36 %, ocet jabłkowy* 0,61 %, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zawartość opakowania wlać do garnka i zagotować.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna: 66 kJ/16 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 4,0 g
Sól: 0,8 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 3 dni. -
7,20 zł
BURACZKI TARTE BEZGLUTENOWE BIO 280 g – BIO FOOD
SKŁADNIKI
buraki ćwikłowe* (91 %), ocet spirytusowy* (5 %), cukier trzcinowy* (3,8 %), sól kłodawska (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Produkt pasteryzowany. Wyśmienity dodatek do wszelkich potraw. Smak i konsystencja mogą nieznacznie różnić się w zależności od pory roku.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 244 kJ/58 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 14,2 g
w tym cukry: 10,7 g
Białko: 1,2 g
Sól: 0,18 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4°C nie dłużej niż 48 godzin. -
11,60 zł
BURACZKI TARTE BEZGLUTENOWE DEMETER BIO 540 ml – KOWALEWSKI
SKŁADNIKI
ekologiczne buraki ćwikłowe demeter* 89 %, sok z ekologicznych buraków ćwikłowych demeter* 8 %, ekologiczny ocet jabłkowy, ekologiczne przyprawy. * z certyfikowanej ekologicznej produkcji biodynamicznej Demeter.OPIS
Produkt pasteryzowany. Do bezpośredniego spożycia.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna: 191 kJ/45 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 8,2 g
w tym cukry: 7,7 g
Błonnik: 2,0 g
Białko: 1,7 g
Sól: 0,13 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym oryginalnym opakowaniu i spożyć w ciągu 48 godzin. -
8,60 zł
BURAK CZERWONY TARTY DOMOWY 480 g – LUNIAK
SKŁADNIKI
burak przetarty 86 %, cukier, ocet spirytusowy, sól.OPIS
Produkt pasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 236 kJ/56 kcal
Tłuszcz: 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 14 g
w tym cukry: 9,7 g
Błonnik: 4,2 g
Białko: 1,7 g
Sól: 1,0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 72 godzin. -
9,10 zł
BURAKI WIÓRKI 430 g – LUNIAK
SKŁADNIKI
buraczki wiórki, woda, ocet spirytusowy, cukier, sólOPIS
Buraczki wiórki. Produkt pasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 192 kJ / 46 kcal
Tłuszcz: 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 10,8 g
w tym cukry: 8,1 g
Błonnik: 1,9 g
Białko: 1,3 g
Sól: 1,08 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 72 godzin. -
15,80 zł
CAPPELLETTI ORKISZOWE Z SOCZEWICĄ PIKANTNE BIO 250 g – D`ANGELO
SKŁADNIKI
ciasto makaronowe 74 %: semolina z PSZENICY ORKISZ*, 76 % woda; nadzienie (26 %): bułka tarta* 31 % (mąka z PSZENICY ORKISZ* 97,5 %, sól, drożdże*), woda, olej słonecznikowy*, mielona soczewica czerwona* 11,5 %, suszone pomidory*, suszona papryka*, płatki ziemniaczane*, sól morska, emulgator: lecytyny (z SOI*), mieszanka przypraw* (w zmiennych proporcjach: chilli* <1 %, kumin*, nasiona kolendry*, papryka*, mięta*, kminek*, czosnek*), bazylia*, oregano*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Pierożki z makaronowego ciasta z pikantnym nadzieniem z soczewicą. Pakowano w atmosferze ochronnej. Opakowanie zawiera porcję na 2-3 osoby.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Zagotować 2,5 litra wody z dodatkiem soli (1 łyżka na 1 litr wody)
2. Do gotującej się wody wrzucać stopniowo cappelletti, nie przerywając wrzenia
3. Gotować 12 – 15 minut na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając
4. Po ugotowaniu cappelletti odcedzić i podawaćWARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g przed ugotowaniem
Wartość energetyczna: 1353 kJ/320 kcal
Tłuszcz: 5,1 g
w tym kwasy nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 57 g
w tym cukry: 2,1 g
Błonnik: 3,0 g
Białko: 10 g
Sól: 1,0 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SELER, mleko.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem. Po otwarciu przechowywać w lodówce. -
15,80 zł
CAPPELLETTI Z DYNIĄ I JABŁKIEM BIO 250 g – D`ANGELO
SKŁADNIKI
ciasto makaronowe: semolina z PSZENICY durum*, woda; nadzienie* (26 %): dynia* (68 %), jabłko* (12 %), bułka tarta* (mąka PSZENNA*, drożdże*), cebula*, olej słonecznikowy*, płatki ziemniaczane*, sól morska, przyprawy* (w zmiennych proporcjach: skórka z pomarańczy*, czosnek*, imbir*, skórka z cytryny*, anyż*, pieprz*, cynamon*, lawenda*, szałwia*, kurkuma*, chili*), emulgator: lecytyny (z SOI*). (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Pierożki z makaronowego ciasta z nadzieniem dyniowo – jabłkowym. Pakowano w atmosferze ochronnej. Opakowanie zawiera porcję na 2-3 osoby.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Zagotować 2,5 litra wody z dodatkiem soli (1 łyżka na 1 litr wody)
2. Do gotującej się wody wrzucać stopniowo cappelletti, nie przerywając wrzenia
3. Gotować 12 – 15 minut na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając
4. Po ugotowaniu cappelletti odcedzić i podawaćWARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g przed ugotowaniem
Wartość energetyczna: 1193 kJ/282 kcal
Tłuszcz: 3,6 g
w tym kwasy nasycone: 0,8 g
Węglowodany: 52 g
w tym cukry: 3,7 g
Błonnik: 4,7 g
Białko: 8,3 g
Sól: 1,2 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SELER, mleko.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem. Po otwarciu przechowywać w lodówce. -
15,80 zł
CAPPELLETTI Z WĘDZONYM TOFU BIO 250 g – D`ANGELO
SKŁADNIKI
ciasto makaronowe: semolina z PSZENICY durum*, woda; nadzienie* (26 %): wędzone tofu* 32 % (woda, SOJA*, dym), płatki ziemniaczane*, bułka tarta* (mąka PSZENNA*, drożdże), olej słonecznikowy*, woda, 3 % suszona cebula*, sól morska, sos SOJOWY* (woda, SOJA*, PSZENICA*, sól morska, Aspergrillus oryzae), emulgator: lecytyny (z SOI*), suszony por*, oregano*, pieprz*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Pierożki z makaronowego ciasta z nadzieniem z wędzonego tofu. Pakowano w atmosferze ochronnej. Opakowanie zawiera porcję na 2-3 osoby.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Zagotować 2,5 litra wody z dodatkiem soli (1 łyżka na 1 litr wody)
2. Do gotującej się wody wrzucać stopniowo cappelletti, nie przerywając wrzenia
3. Gotować 12 – 15 minut na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając
4. Po ugotowaniu cappelletti odcedzić i podawaćWARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g przed ugotowaniem
Wartość energetyczna: 1275 kJ/302 kcal
Tłuszcz: 4,3 g
w tym kwasy nasycone: 1,8 g
Węglowodany: 54 g
w tym cukry: 1,8 g
Błonnik: 2,4 g
Białko: 10 g
Sól: 0,63 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SELER, mleko.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem. Po otwarciu przechowywać w lodówce.