Wyświetlanie 41–60 z 358 wyników

  • BRZOSKWINIE BEZ DODATKU CUKRU 310 g – KROKUS

    SKŁADNIKI
    brzoskwinie. Sporządzono z 250 g owoców na 100 g produktu.

    OPIS
    Brzoskwinie przetarte i zagęszczone. Produkt pasteryzowany.
    Produkcja tego wyrobu bez dodatku cukru wymaga staranności. Całe owoce ze skórką, rozparzamy, przecieramy przez gęste sita i zagęszczamy w wyparkach (kociołkach próżniowych gdzie temperatura wrzenia wynosi 80°C). Dzięki czemu produkt jest gładki i udaje się nam zachować więcej wartości odżywczej.
    Ponieważ nie dodajemy cukru ani innych substancji słodzących, jak sok winogronowy, produkt jest lekko kwaskowaty, bardzo delikatny w smaku. Dlatego właśnie jest to świetny produkt dla małych dzieci. Tym produktem można posmarować chleb z masłem, tost, bułkę czy rogalika. Dobrze smakują z naturalnymi serkami, kaszami, ryżem gotowanym na mleku. Proponujemy dodać je do porannej owsianki czy musli lub po prostu jeść same ze słoika.

    Brzoskwinie przetarte i zagęszczone:
    – bez dodatku cukru i innych substancji słodzących
    – zawierają naturalnie występujące cukry
    – całe owoce przetarte ze skórką
    – gładka, smarowna konsystencja
    – nietypowy smak

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 359 kJ/85 kcal
    Tłuszcz: 0,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 18 g
    w tym cukry: 15 g
    Białko: 1,8 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    17,20 
  • BULION DROBIOWY W PŁYNIE BEZGLUTENOWY BIO 350 ml – FOOD STUDIO

    SKŁADNIKI
    woda, kości drobiowe*, marchew*, cebula*, korzeń pietruszki*, pieczarki*, sól morska, pieprz czarny*, natka pietruszki*, tymianek*, liść laurowy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Nasi szefowie kuchni w Food Studio poświęcili swój czas i ugotowali dla Ciebie najlepszy ekologiczny bulion z kości kurczaka!
    Przygotowanie naszego najwyższej jakości bulionu trwa co najmniej 12 godzin – tylko dzięki długiemu procesowi gotowania, kości i szpik kostny mogą rozwinąć swój pełny smak i uwolnić swoje cenne składniki odżywcze do bulionu.
    Wszystkie składniki pochodzą w 100 % z upraw ekologicznych. W naszej produkcji wykorzystujemy jak najwięcej regionalnych składników. Kości pochodzą z ekologicznego kurczaka z wolnego wybiegu.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zawartość opakowania wlać do garnka i zagotować.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna 45 kJ/11 kcal
    Tłuszcz: 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 0,7 g
    w tym cukry: 0,5 g
    Białko: 1,9 g
    Sól: 0,7 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze do +2 do +6°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni.

    12,50 
  • BULION RYBNY BEZGLUTENOWY 350 ml – FOOD STUDIO

    SKŁADNIKI
    woda, ości RYBY 21,7 %, cebula, marchew, koper włoski, sos RYBNY (ekstrakt z SARDELI, sól, cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), sól morska, natka pietruszki, pieprz czarny, liść laurowy.

    OPIS
    Nie każdy może tolerować zapach bulionu rybnego gotowanego na wolnym ogniu przez 12 godzin. My możemy!
    Prawidłowy bulion musi gotować się przez 12 godzin. Bulion to poważna sprawa. Z tego powodu na opakowaniu nie znajdziesz ani jednego podejrzanego składnika. Bez konserwantów, wzmacniaczy zapachu i aromatów. Nie są one potrzebne, ponieważ autentyczne składniki tworzą najlepszy smak.
    Co więc zrobić z tym bulionem? Dodaj warzywa i rybę, a otrzymasz najlepszą na świecie zupę rybną. Wszystko jest możliwe. Nasz bulion jest tak kompletny, że nie trzeba nawet dodawać wody.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 ml
    Wartość energetyczna: 78 kJ/19 kcal
    Tłuszcz: 0,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 0,9 g
    w tym cukry: 0,9 g
    Białko: 2,1 g
    Sól: 0,7 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2 do +6°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce, zużyć w ciągu 3 dni.

    11,30 
  • BULION WARZYWNY W PŁYNIE BEZGLUTENOWY BIO 350 ml – FOOD STUDIO

    SKŁADNIKI
    woda, marchew*, cebula*, kapusta*, por*, brukiew*, pasternak*, SELER*, pieczarki*, sól morska, pietruszka*, borowiki*, tymianek*, liść laurowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Nasi kucharze z Food Studio poświęcili swój czas i ugotowali dla Ciebie najlepszy ekologiczny bulion warzywny!
    Przygotowanie trwa co najmniej 12 godzin – tylko dzięki długiemu gotowaniu, warzywa i zioła rozwijają swój pełny smak. W procesie produkcji wykorzystujemy jak najwięcej regionalnych składników.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zawartość opakowania wlać do garnka i zagotować.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 50 kJ/12 kcal
    Tłuszcz: 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 1,9 g
    w tym cukry: 1,3 g
    Białko: 0,5 g
    Sól: 0,4 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze do +2 do +6°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni.

    12,50 
  • BULION WOŁOWY W PŁYNIE BEZGLUTENOWY BIO 350 ml – FOOD STUDIO

    SKŁADNIKI
    woda, kości wołowe*, marchew*, cebula*, korzeń pietruszki*, pieczarki*, sól morska, czosnek*, pieprz czarny*, natka pietruszki*, tymianek*, liść laurowy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Nasi szefowie kuchni w Food Studio poświęcili swój czas i ugotowali dla Ciebie najlepszy ekologiczny bulion z kości wołowych!
    Przygotowanie naszego najwyższej jakości bulionu trwa co najmniej 12 godzin – tylko dzięki długiemu procesowi gotowania, kości i szpik kostny mogą rozwinąć swój pełny smak i uwolnić swoje cenne składniki odżywcze do bulionu.
    Wszystkie składniki pochodzą w 100 % z upraw ekologicznych, a w naszej produkcji wykorzystujemy jak najwięcej regionalnych składników. Kości pochodzą z ekologicznego bydła z wolnego wybiegu.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zawartość opakowania wlać do garnka i zagotować.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna 70 kJ/17 kcal
    Tłuszcz: 0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 1,2 g
    w tym cukry: 0,8 g
    Białko: 1,9 g
    Sól: 0,8 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze do +2 do +6°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni.

    12,50 
  • BULION Z KOŚCI DROBIOWYCH BEZGLUTENOWY BIO 350 ml – FOOD STUDIO

    SKŁADNIKI
    woda, kości z kurczaka* 36,36 %, ocet jabłkowy* 0,52 %, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zawartość opakowania wlać do garnka i zagotować.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 48 kJ/11 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 0 g
    w tym cukry: 0 g
    Białko: 3,0 g
    Sól: 0,7 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 3 dni.

    17,10 
  • BULION Z KOŚCI WOŁOWYCH BEZGLUTENOWY BIO 350 ml – FOOD STUDIO

    SKŁADNIKI
    woda, kości wołowe* 36,36 %, ocet jabłkowy* 0,61 %, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zawartość opakowania wlać do garnka i zagotować.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 66 kJ/16 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 0 g
    w tym cukry: 0 g
    Białko: 4,0 g
    Sól: 0,8 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 3 dni.

    17,10 
  • BURACZKI TARTE BEZGLUTENOWE BIO 280 g – BIO FOOD

    SKŁADNIKI
    buraki ćwikłowe* (91 %), ocet spirytusowy* (5 %), cukier trzcinowy* (3,8 %), sól kłodawska (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt pasteryzowany. Wyśmienity dodatek do wszelkich potraw. Smak i konsystencja mogą nieznacznie różnić się w zależności od pory roku.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 244 kJ/58 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 14,2 g
    w tym cukry: 10,7 g
    Białko: 1,2 g
    Sól: 0,18 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4°C nie dłużej niż 48 godzin.

    7,20 
  • BURACZKI TARTE BEZGLUTENOWE DEMETER BIO 540 ml – KOWALEWSKI

    SKŁADNIKI
    ekologiczne buraki ćwikłowe demeter* 89 %, sok z ekologicznych buraków ćwikłowych demeter* 8 %, ekologiczny ocet jabłkowy, ekologiczne przyprawy. * z certyfikowanej ekologicznej produkcji biodynamicznej Demeter.

    OPIS
    Produkt pasteryzowany. Do bezpośredniego spożycia.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 191 kJ/45 kcal 
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 8,2 g
    w tym cukry: 7,7 g
    Błonnik: 2,0 g
    Białko: 1,7 g
    Sól: 0,13 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym oryginalnym opakowaniu i spożyć w ciągu 48 godzin.

    11,60 
  • BURAK CZERWONY TARTY DOMOWY 480 g – LUNIAK

    SKŁADNIKI
    burak przetarty 86 %, cukier, ocet spirytusowy, sól.

    OPIS
    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 236 kJ/56 kcal
    Tłuszcz: 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 14 g
    w tym cukry: 9,7 g
    Błonnik: 4,2 g
    Białko: 1,7 g
    Sól: 1,0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 72 godzin.

    8,60 
  • BURAKI WIÓRKI 430 g – LUNIAK

    SKŁADNIKI
    buraczki wiórki, woda, ocet spirytusowy, cukier, sól

    OPIS
    Buraczki wiórki. Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 192 kJ / 46 kcal
    Tłuszcz: 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 10,8 g
    w tym cukry: 8,1 g
    Błonnik: 1,9 g
    Białko: 1,3 g
    Sól: 1,08 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 72 godzin.

    9,10 
  • CAPPELLETTI ORKISZOWE Z SOCZEWICĄ PIKANTNE BIO 250 g – D`ANGELO

    SKŁADNIKI
    ciasto makaronowe 74 %: semolina z PSZENICY ORKISZ*, 76 % woda; nadzienie (26 %): bułka tarta* 31 % (mąka z PSZENICY ORKISZ* 97,5 %, sól, drożdże*), woda, olej słonecznikowy*, mielona soczewica czerwona* 11,5 %, suszone pomidory*, suszona papryka*, płatki ziemniaczane*, sól morska, emulgator: lecytyny (z SOI*), mieszanka przypraw* (w zmiennych proporcjach: chilli* <1 %, kumin*, nasiona kolendry*, papryka*, mięta*, kminek*, czosnek*), bazylia*, oregano*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Pierożki z makaronowego ciasta z pikantnym nadzieniem z soczewicą. Pakowano w atmosferze ochronnej. Opakowanie zawiera porcję na 2-3 osoby.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1. Zagotować 2,5 litra wody z dodatkiem soli (1 łyżka na 1 litr wody)
    2. Do gotującej się wody wrzucać stopniowo cappelletti, nie przerywając wrzenia
    3. Gotować 12 – 15 minut na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając
    4. Po ugotowaniu cappelletti odcedzić i podawać

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g przed ugotowaniem
    Wartość energetyczna: 1353 kJ/320 kcal
    Tłuszcz: 5,1 g
    w tym kwasy nasycone: 0,7 g
    Węglowodany: 57 g
    w tym cukry: 2,1 g
    Błonnik: 3,0 g
    Białko: 10 g
    Sól: 1,0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SELER, mleko.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    15,80 
  • CAPPELLETTI Z DYNIĄ I JABŁKIEM BIO 250 g – D`ANGELO

    SKŁADNIKI
    ciasto makaronowe: semolina z PSZENICY durum*, woda; nadzienie* (26 %): dynia* (68 %), jabłko* (12 %), bułka tarta* (mąka PSZENNA*, drożdże*), cebula*, olej słonecznikowy*, płatki ziemniaczane*, sól morska, przyprawy* (w zmiennych proporcjach: skórka z pomarańczy*, czosnek*, imbir*, skórka z cytryny*, anyż*, pieprz*, cynamon*, lawenda*, szałwia*, kurkuma*, chili*), emulgator: lecytyny (z SOI*). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Pierożki z makaronowego ciasta z nadzieniem dyniowo – jabłkowym. Pakowano w atmosferze ochronnej. Opakowanie zawiera porcję na 2-3 osoby.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1. Zagotować 2,5 litra wody z dodatkiem soli (1 łyżka na 1 litr wody)
    2. Do gotującej się wody wrzucać stopniowo cappelletti, nie przerywając wrzenia
    3. Gotować 12 – 15 minut na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając
    4. Po ugotowaniu cappelletti odcedzić i podawać

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g przed ugotowaniem
    Wartość energetyczna: 1193 kJ/282 kcal
    Tłuszcz: 3,6 g
    w tym kwasy nasycone: 0,8 g
    Węglowodany: 52 g
    w tym cukry: 3,7 g
    Błonnik: 4,7 g
    Białko: 8,3 g
    Sól: 1,2 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SELER, mleko.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    15,80 
  • CAPPELLETTI Z WĘDZONYM TOFU BIO 250 g – D`ANGELO

    SKŁADNIKI
    ciasto makaronowe: semolina z PSZENICY durum*, woda; nadzienie* (26 %): wędzone tofu* 32 % (woda, SOJA*, dym), płatki ziemniaczane*, bułka tarta* (mąka PSZENNA*, drożdże), olej słonecznikowy*, woda, 3 % suszona cebula*, sól morska, sos SOJOWY* (woda, SOJA*, PSZENICA*, sól morska, Aspergrillus oryzae), emulgator: lecytyny (z SOI*), suszony por*, oregano*, pieprz*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Pierożki z makaronowego ciasta z nadzieniem z wędzonego tofu. Pakowano w atmosferze ochronnej. Opakowanie zawiera porcję na 2-3 osoby.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1. Zagotować 2,5 litra wody z dodatkiem soli (1 łyżka na 1 litr wody)
    2. Do gotującej się wody wrzucać stopniowo cappelletti, nie przerywając wrzenia
    3. Gotować 12 – 15 minut na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając
    4. Po ugotowaniu cappelletti odcedzić i podawać

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g przed ugotowaniem
    Wartość energetyczna: 1275 kJ/302 kcal
    Tłuszcz: 4,3 g
    w tym kwasy nasycone: 1,8 g
    Węglowodany: 54 g
    w tym cukry: 1,8 g
    Błonnik: 2,4 g
    Białko: 10 g
    Sól: 0,63 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SELER, mleko.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    15,80