Wyświetlanie 1–70 z 982 wyników

  • .Malwa czarna kwiat 50g – Natura Wita

    Natura Wita
    .Malwa czarna kwiat 50g – Natura Wita
    5902194540889

    12,99 
  • ARCYDZIĘGIEL KORZEŃ HERBATKA EKOLOGICZNA 100G – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    korzeń arcydzięgla* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Arcydzięgiel nazywany jest często polskim żeń-szeniem, ponieważ jego właściwości są w pewnej mierze podobne do żeń-szenia.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    jedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    14,90 
  • BABKA LANCETOWATA LIŚĆ HERBATA EKOLOGICZNA 25G – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    liść babki lancetowatej* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Babka lancetowata była stosowana przez wiele stuleci zarówno w medycynie ludowej jak i konwencjonalnej.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Łyżeczkę liścia babki zalać wrzątkiem, odstawić na 15-20 minut. Przecedzić, pić wedle zapotrzebowania.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    5,50 
  • BOMBA WITAMINOWA HERBATKA EKOLOGICZNA 200G – DARY NATURY

    DARY NATURY
    BOMBA WITAMINOWA HERBATKA EKOLOGICZNA 200G – DARY NATURY
    5902741007834

    37,40 
  • BOMBILLA – NAPÓJ ODŚWIEŻAJĄCY, WZMACNIAJĄCY, DODAJĄCY RZEŚKOŚCI 330ML – BOMBILLA

    DRINK2ME
    BOMBILLA 0.33L NAPÓJ ODŚWIEŻAJĄCY, WZMACNIAJĄCY, DODAJĄCY RZEŚKOŚCI
    5902596118013

    9,10 
  • BOMBILLA BLACK – NAPÓJ ODŚWIEŻAJĄCY,WZMACNIAJĄCY, DODAJĄCY RZEŚKOŚCI 330ML – BOMBILLA

    DRINK2ME
    BOMBILLA BLACK 0.33L NAPÓJ ODŚWIEŻAJĄCY,WZMACNIAJĄCY, DODAJĄCY RZEŚKOŚCI
    5902596118051

    9,10 
  • BOMBILLA RED – NAPÓJ ODŚWIEŻAJĄCY, WZMACNIAJĄCY, DODAJĄCY RZEŚKOŚCI 330ML – BOMBILLA

    DRIN2ME
    BOMBILLA RED 0.33L NAPÓJ ODŚWIEŻAJĄCY, WZMACNIAJĄCY, DODAJĄCY RZEŚKOŚCI
    5902596118037

    9,10 
  • BOMBILLA YELLOW – NAPÓJ ODŚWIEŻAJĄCY, WZMACNIAJĄCY, DODAJĄCY RZEŚKOŚCI 330 ML – BOMBILLA

    DRINK2ME
    BOMBILLA YELLOW 0.33L NAPÓJ ODŚWIEŻAJĄCY, WZMACNIAJĄCY, DODAJĄCY RZEŚKOŚCI
    5902596118075

    9,10 
  • BOMBILLA ZE STALI NIERDZEWNEJ ŁYŻECZKOWA LIZA 19 cm – ORGANIC MATE GREEN

    OPIS
    Lekko profilowana bombilla o długości 19 cm. Wykonana ze stali nierdzewnej.

    22,50 
  • BORÓWKA CZERNICA OWOC EKOLOGICZNA 100G – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    owoc borówki czernicy* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Jedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    42,70 
  • CHASEN – MIOTEŁKA BAMBUSOWA DO MATCHY 15 g – MOYA MATCHA

    SKŁADNIKI
    jasny bambus sezonowany

    OPIS
    Tradycyjna miotełka używana podczas japońskiej ceremonii herbacianej, do spieniania herbaty matcha.
    Miotełka zwana także pędzelkiem jest wykonana ręcznie z jednego kawałka jasnej odmiany bambusa. Precyzyjne nacięcia tworzą elastyczne wąsy, które w dolnej części są delikatnie wygięte a u góry zebrane razem i zakończone specjalną drewnianą rączką.
    Chasen najlepiej sprawdzi się z czarką do przygotowywania i picia matchy. Pionowe ścianki czarki i szerokie dno pozwalają łatwo i wygodnie „utrzepać” matchę w wodzie i szybko uzyskać warstwę pianki powierzchni. Należy pamiętać, że temperatura wody, w której przygotowywane jest matcha nie powinna przekraczać 80°C.
    Liczba wąsów: 100

    Wskazówki do ubijania matchy: Ubijanie matchy najlepiej zacząć powoli, delikatnie szorując wąsami chasenu po dnie czarki, pozwala to dobrze zmieszać całą matchę z wodą. Potem przenosimy chasen wyżej, bliżej powierzchni i zaczynamy bardziej energiczne ruchy przypominające literę W lub M przez ok. 10-20 sek.
    Warto pamiętać żeby w trakcie mieszania pracować samym nadgarstkiem a nie całą ręką, która szybciej się męczy. Na powierzchni powinien szybko pojawić się cienki kożuszek piany. Idealne spienienie herbaty jest właśnie możliwe dzięki dużej liczbie elastycznych bambusowych wąsów. Czym więcej wąsów w chasenie tym łatwiej uzyskamy tzw. „jaspisowy mus” czyli idealną warstwę pianki.
    Dla uzyskania najlepszego efektu miotełkę powinno się zmoczyć w gorącej wodzie przed użyciem i opłukać po wykorzystaniu. Chasen kurczy się przy wysychaniu, staje się wtedy kruchy i podatny na uszkodzenia dlatego warto przechowywać go na specjalnej podstawce naoshi.

    UWAGA
    Nie należy myć w zmywarce.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywanie chasenu na specjalnej podstawce pomaga zapewnić mu dłuższe życie i zachować odpowiedni kształt. Nie należy natomiast zamykać chasenu w plastikowym opakowaniu ani w żadnym innym szczelnym pojemniku, może to spowodować niezamierzone pojawienie się pleśni na bambusowym trzonku.

    57,50 
  • CHASEN – MIOTEŁKA BAMBUSOWA DO MATCHY 48 g – MATCHA MAGIC

    SKŁADNIKI
    bambus

    OPIS
    Tradycyjna miotełka używana podczas japońskiej ceremonii herbacianej, do spieniania herbaty matcha.
    Miotełka zwana także pędzelkiem jest wykonana ręcznie z jednego kawałka odmiany bambusa. Precyzyjne nacięcia tworzą elastyczne wąsy, które w dolnej części są delikatnie wygięte a u góry zebrane razem i zakończone specjalną drewnianą rączką.
    Chasen najlepiej sprawdzi się z czarką do przygotowywania i picia matchy. Pionowe ścianki czarki i szerokie dno pozwalają łatwo i wygodnie „utrzepać” matchę w wodzie i szybko uzyskać warstwę pianki powierzchni. Należy pamiętać, że temperatura wody, w której przygotowywane jest matcha nie powinna przekraczać 80°C.

    Wskazówki do ubijania matchy: Ubijanie matchy najlepiej zacząć powoli, delikatnie szorując wąsami chasenu po dnie czarki, pozwala to dobrze zmieszać całą matchę z wodą. Potem przenosimy chasen wyżej, bliżej powierzchni i zaczynamy bardziej energiczne ruchy przypominające literę W lub M przez ok. 10-20 sek.
    Warto pamiętać żeby w trakcie mieszania pracować samym nadgarstkiem a nie całą ręką, która szybciej się męczy. Na powierzchni powinien szybko pojawić się cienki kożuszek piany. Idealne spienienie herbaty jest właśnie możliwe dzięki dużej liczbie elastycznych bambusowych wąsów. Czym więcej wąsów w chasenie tym łatwiej uzyskamy tzw. „jaspisowy mus” czyli idealną warstwę pianki.
    Dla uzyskania najlepszego efektu miotełkę powinno się zmoczyć w gorącej wodzie przed użyciem i opłukać po wykorzystaniu. Chasen kurczy się przy wysychaniu, staje się wtedy kruchy i podatny na uszkodzenia dlatego warto przechowywać go na specjalnej podstawce naoshi.

    UWAGA
    Nie należy myć w zmywarce!

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywanie chasenu na specjalnej podstawce pomaga zapewnić mu dłuższe życie i zachować odpowiedni kształt. Nie należy natomiast zamykać chasenu w plastikowym opakowaniu ani w żadnym innym szczelnym pojemniku, może to spowodować niezamierzone pojawienie się pleśni na bambusowym trzonku.

    47,40 
  • CHMIEL SZYSZKI HERBATKA EKOLOGICZNA 20G – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    chmiel* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczna herbatka z szyszek chmielu. Możną nią zastąpić inne codzienne napoje.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Jedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    8,30 
  • CYKORIA DO ZAPARZANIA BIO 500 g – LIMA

    SKŁADNIKI
    cykoria* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Cykoria, znana i ceniona w całej Europie, przed wprowadzeniem kawy, powstaje ze starannie prażonych i zmielonych korzeni cykorii.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Wsypać jedną łyżeczkę cykorii do kubka i zalać wrzącą wodą.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1390 kJ/330 kcal
    Tłuszcz – 1,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
    Węglowodany – 65 g
    w tym cukry – 10 g
    Błonnik- 20 g
    Białko – 4,5 g
    Sól – 0,25 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    29,10 
  • CYKORIA DO ZAPARZANIA EKOLOGICZNA 250G – LIMA

    SKŁADNIKI
    cykoria*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Wsypać jedną łyżeczkę cykorii do kubka i zalać wrzącą wodą lub wsypać pół łyżeczki cykorii i pół łyżeczki kawy i zalać wrzącą wodą. Producent zaleca przygotowanie cykorii przy pomocy filtra do parzenia kawy.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1390 kJ/330 kcal
    Tłuszcz – 1,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
    Węglowodany – 65 g
    w tym cukry – 10 g
    Błonnik- 20 g
    Białko – 4,5 g
    Sól – 0,25 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywć w suchym miejscu.

    17,50 
  • CZARNA PORZECZKA HERBATA EKOLOGICZNA 100G – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    owoc czarnej porzeczki* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczna herbatka z czarnej porzeczki. Możną nią zastąpić inne codzienne napoje.
    Suszone owoce porzeczki są smacznym dodatkiem do herbatek ziołowo-owocowych, śniadaniowych mieszanek musli i zdrowszych alternatyw dla słodyczy.
    Posiadają intensywny, przyjemny aromat i rześki smak.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Jedną łyżeczkę owocowej mieszanki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w suchym i zacienionym miejscu.

    13,10 
  • CZYSTEK (HERBATKA ZIOŁOWA) EKOLOGICZNY, SUPLEMENT DIETY 125G – BIO PLANET

    SUPLEMENT DIETY

    SKŁADNIKI
    ekologiczny czystek (Cistus Incanus) 100%

    OPIS
    Ekologiczny czystek należy do najstarszych roślin zielarskich. Napar z czystka może stanowić urozmaicenie codziennej diety.

    ZALECANE SPOŻYCIE
    1,5 g czystka, tj. jedną miarkę dołączoną do produktu, zalać 200 ml przegotowanej wody o temp. 90 °C. Parzyć pod przykryciem ok. 10 min.
    Pić 2 razy dziennie.

    UWAGI
    Zawartość czystka w przeliczeniu na zalecaną do spożycia dzienną porcję produktu wynosi 3 g, co odpowiada 0,25 g polifenoli.
    Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
    Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.

    10,90 
  • CZYSTEK EKOLOGICZNY HERBATKA ZIOŁOWA, SUPLEMENT DIETY 150G – BATOM

    SKŁADNIKI
    czystek* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Suplement diety. Herbatka z czystka ma ziołowy smak, można do niej dodać miodu, soku malinowego, cytryny.

    ZALECANE SPOŻYCIE I INNE UWAGI
    1-2 łyżeczki czystka wsypać do filiżanki, zalać wrzątkiem. Parzyć około 10 minut.
    Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, inne ORZECHY, SEZAM oraz SOJĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.

    14,50 
  • CZYSTEK EKOLOGICZNY HERBATKA ZIOŁOWA, SUPLEMENT DIETY 250G – BATOM

    SKŁADNIKI
    czystek* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Suplement diety. Herbatka z czystka ma ziołowy smak, można do niej dodać miodu, soku malinowego, cytryny.

    ZALECANE SPOŻYCIE I INNE UWAGI
    1-2 łyżeczki czystka wsypać do filiżanki, zalać wrzątkiem. Parzyć około 10 minut.
    Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, inne ORZECHY, SEZAM oraz SOJĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.

    20,70 
  • DZIKA RÓŻA OWOC HERBATKA EKOLOGICZNA 50G – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    owoc dzikiej róży* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Owoce dzikiej róży stanowią naturalne źródło witaminy C.
    Polecane są do stosowania szczególnie podczas infekcji dróg oddechowych oraz w czasie obniżonej odporności organizmu. Wykazują korzystny wpływ na układ pokarmowy, a także na ruchmość i giętkość stawów.
    Zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia są podstawą zapewnienia prawidłowego funkcjonowania organizmu.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Jedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić do zaparzenia na około 10-15 minut.Pić 1-2 razy dziennie.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    10,40 
  • DZIKA RÓŻA, OWOCOWA HERBATKA EKOLOGICZNA 100G – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    owoc dzikiej róży* (95 %), kwiat hibiskusa* (5 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczna herbatka z owoców dzikiej róży i kwiatu hibiskusa.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1 łyżkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 2 razy dziennie.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    17,30 
  • DZIURAWIEC ZIELE HERBATKA EKOLOGICZNA SASZETKI (25x2g) 50G – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    ziele dziurawca* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczna herbatka z ziela dziurawca. Możną nią zastąpić inne codzienne napoje.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1 saszetkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10- 15 minut. Pić 2 razy dziennie.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    9,50 
  • GŁÓG KWIAT HERBATKA EKOLOGICZNA 50G – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    kwiat głogu* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Jedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    7,50 
  • GŁÓG OWOC HERBATA EKOLOGICZNA SASZETKI (25x2G) 50G – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    owoc głogu* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Jedną saszetkę (2 g) herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10 – 15 minut. Pić 2 razy dziennie.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    9,10 
  • GŁÓG OWOC HERBATKA EKOLOGICZNA 100G – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    owoc głogu* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Owoce głogu są powszechnie stosowanym składnikiem ziołowo-owocowych herbatek. Wykazują pozytywny wpływ na serce, funkcje układów krążenia i nerwowego.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Jedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    8,40 
  • GOJNIK (HERBATKA GÓRSKA) BIO 100 g – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczny gojnik suszony cięty (Sideritis scardica) 100 %.

    OPIS
    Ekologiczny gojnik, znany również pod nazwą herbatka górska lub szałwia libańska.

    ZALECANE SPOŻYCIE
    3 g suszu tj. dwie miarki dołączone do produktu zalać 200 ml wrzącej wody. Zaparzać 5 minut pod przykryciem. Pić 2 razy dziennie. Zawartość polifenoli w 6 g suszu wynosi 0,11 g.

    UWAGI
    Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Nie zaleca się spożywania przez dzieci, młodzież do 18. roku życia oraz kobiety ciężarne i karmiące.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.

    20,00 
  • GOJNIK (HERBATKA GÓRSKA) BIO 50 g – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczny gojnik suszony cięty (Sideritis scardica) 100 %.

    OPIS
    Ekologiczny gojnik, znany również pod nazwą herbatka górska lub szałwia libańska.

    ZALECANE SPOŻYCIE
    3 g suszu tj. dwie miarki dołączone do produktu zalać 200 ml wrzącej wody. Zaparzać 5 minut pod przykryciem. Pić 2 razy dziennie. Zawartość polifenoli w 6 g suszu wynosi 0,11 g.

    UWAGI
    Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Nie zaleca się spożywania przez dzieci, młodzież do 18. roku życia oraz kobiety ciężarne i karmiące.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.

    12,50 
  • GOJNIK HERBATKA GÓRSKA EKOLOGICZNA 35G – BATOM

    SKŁADNIKI
    gojnik* (Sideritis scardica) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Suplement diety. Napar z Gojnika jest znany jako tradycyjny ziołowy napój bałkański. Roślina często nazywana jest również Szałwią Libańską lub Herbatą Górską.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1 gałązka (2 g) wystarcza do przygotowania 500 ml naparu. Po przepłukaniu gałązki zimną wodą, zalać wrzątkiem i parzyć pod przykryciem 5-7 minut.

    ZALECANE SPOŻYCIE I INNE UWAGI
    1000 ml naparu (4 g suszu). Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
    Suplement diety zawiera polifenole – substancje wykazujące intensywne działanie antyoksydacyjne. Zalecana dzienna porcja zawiera 100 mg polifenoli.
    Suplement diety nie może być stosowany jako zamiennik zróżnicowanej diety. Kobiety karmiące i ciężarne przed użyciem powinny skonsultować się z lekarzem.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.

    19,30 
  • GUZ BRZOZY HERBATKA EKOLOGICZNA 50G – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    Piptoporus betulnus* 50 %, inonotus obligus* 50 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1 łyżeczkę guza brzozy zalać szklanką gorącej wody lub MLEKA i pozosawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    12,10 
  • HERBATA BIAŁA CEJLOŃSKA BIO (25 x 1,5 g) 37,5 g – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    herbata biała cejlońska* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Biała herbata jest idealnym napojem dla osób poszukujących delikatnego smaku. Pozyskiwana jest z pąków liści zbieranych na szczytach pędów. Herbata ta nie podlega fermentacji. Kolor jej liści wynika z tego, iż bardzo delikatne części rośliny, z których powstaje biała herbata, podczas suszenia częściowo ciemnieją.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Jedną saszetkę herbaty zalać szklanką wody o temperaturze ok. 80 stopni (odczekać 3-5 min od momentu wrzenia) i zaparzać przez kilka minut pod przykryciem.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać suchym i chłodnym miejscu.

    17,80 
  • HERBATA BIAŁA DLA ZMYSŁÓW NATURALNA ENERGIA Z ZIOŁAMI, OLEJKIEM Z CYTRYNY I Z BERGAMOTKI (FOR THE SENSES NATURAL ENERGY) BIO (17 x 2 g) 34 g – YOGI TEA

    SKŁADNIKI
    herbata biała* (29 %), trawa cytrynowa*, lukrecja*, herbata zielona* (9 %), imbir*, hibiskus biały*, mięta pieprzowa*, olejek z cytryny* (3 %), moringa liście*, suszony owoc limonki*, guarana*, skórka z cytryny*, kardamon*, pieprz czarny*, olejek z bergamotki* (1,4 %), skórka z pomarańczy*, koper włoski*, olejek z trawy cytrynowej*, goździki* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Herbata biała z ziołami i olejkami z cytryny i bergamotki.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Torebkę zalać 250 ml wrzącej wody, pozostawić na 5 minut do zaparzenia.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    15,40 
  • HERBATA BIAŁA LIŚCIASTA PAI MU TAN BIO 100 g – ECOBLIK

    SKŁADNIKI
    Herbata biała Pai Mu Tan* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Pai Mu Tan to jedna z najbardziej klasycznych oraz najlepszych białych herbat. Pochodzi z Fujianu, południowo-wschodniej prowincji Chin. Pai Mu Tan stanowi mieszankę młodych listków oraz pączków krzewu da bai, a także shui xian bai. Zbiorów dokonuje się na początku wiosny – w marcu i kwietniu, a zadanie to wymaga dużej ostrożności – należy uważać, aby nie uszkodzić delikatnych gałązek herbaty. Nazwa Pai Mu Tan, czyli Biała Piwonia, wzięła się od podobieństwa pąków i listków mieszanki do tego popularnego kwiatu
    Pai Mu Tan cechuje kwiatowy zapach, czysty i zielonkawy, wręcz lekko złocisty kolor naparu oraz orzeźwiający i przyjemny smak. Pai Mu Tan bywa określana również mianem eliksiru młodości – ze względu na wysoką zawartość antyoksydantów. To także bogate źródło witamin – w tym witaminy C oraz polifenoli.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Pai Mu Tan jest dobrą propozycją dla osób, które dopiero poznają świat herbat – jest łatwa w przygotowaniu i nie wymaga tak restrykcyjnych wytycznych, jak pozostałe rodzaje herbaty. Biała Piwonia pozwala wręcz na eksperymentowanie zarówno z temperaturą wody, jak i z czasem zaparzania. Ważne jedynie, by nie zalewać liści i pąków wrzątkiem, a wodą o temperaturze 70-90 ℃. Na filiżankę 200 ml zaleca się 1-2 łyżeczki listków Pai Mu Tan. Czas parzenia należy dostosować do indywidualnych upodobań: 1-7 minut – w zależności od tego, jak mocny napar chcemy uzyskać. Następnie należy odcedzić liście oraz pąk i cieszyć się filiżanką doskonałej herbaty.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    26,60 
  • Herbata biała pomarańczowa ekologiczna (20 x 1.7 g) 34 g – Clipper

    SKŁADNIKI
    herbata biała*, naturalny aromat pomarańczowy oraz inne naturalne aromaty (5 %), skórka pomarańczy* (1 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Saszetkę zalać 250 ml wrzącej wody i zaparzać przez 1-3 minuty.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    14,00 
  • HERBATA BIAŁA Z ALOESEM (WHITE TEA WITH ALOE VERA) BIO (17 x 1,8 g) 30,6 g – YOGI TEA

    SKŁADNIKI
    bazylia*, biała herbata*, werbena cytrynowa*, lukrecja*, stokrotka pospolita*, herbata zielona jaśminowa* (herbata zielona*, kwiat jaśminu*), cynamon*, rozmaryn*, szałwia*, korzeń kurkumy*, koper włoski*, łuski kakao*, korzeń prawoślazu*, jagody cytryńca*, miąższ z aloesu* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Odnalazłeś siebie! Ta pyszna herbata z aloesem, pustynną rośliną zwaną również „źródłem wiecznej młodości”, kurkumą i rumiankiem nawilża i rozświetla Cię i Twoją skórę od wewnątrz. Subtelna szlachetność tej lekkiej herbaty ogarnie Cię całym swoim pięknem.
     Herbata dla wszystkich poszukujących wewnętrznego blasku.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Torebkę zalać 250 ml świeżo przegotowanej wody i pozostawić do zaparzenia na około 5 minut lub dłużej w celu uzyskania mocniejszego smaku.

    UWAGI
    Zawiera lukrecję – chorzy na nadciśnienie powinni unikać nadmiernego spożycia.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    15,40