Wyświetlanie 1–20 z 33 wyników

  • CYKORIA DO ZAPARZANIA BIO 500 g – LIMA

    SKŁADNIKI
    cykoria* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Cykoria, znana i ceniona w całej Europie, przed wprowadzeniem kawy, powstaje ze starannie prażonych i zmielonych korzeni cykorii.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Wsypać jedną łyżeczkę cykorii do kubka i zalać wrzącą wodą.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1390 kJ/330 kcal
    Tłuszcz – 1,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
    Węglowodany – 65 g
    w tym cukry – 10 g
    Błonnik- 20 g
    Białko – 4,5 g
    Sól – 0,25 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    29,10 
  • CYKORIA DO ZAPARZANIA EKOLOGICZNA 250G – LIMA

    SKŁADNIKI
    cykoria*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Wsypać jedną łyżeczkę cykorii do kubka i zalać wrzącą wodą lub wsypać pół łyżeczki cykorii i pół łyżeczki kawy i zalać wrzącą wodą. Producent zaleca przygotowanie cykorii przy pomocy filtra do parzenia kawy.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1390 kJ/330 kcal
    Tłuszcz – 1,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
    Węglowodany – 65 g
    w tym cukry – 10 g
    Błonnik- 20 g
    Białko – 4,5 g
    Sól – 0,25 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywć w suchym miejscu.

    17,50 
  • Kawa bezkofeinowa Decaffeinated 500g – PoKawie

    Kawa Decaffeinated 500g – PoKawie
    5905271230598

    99,99 
  • KAWA CAPPUCCINO FAMILY EKOLOGICZNE 400G – MOUNT HAGEN

    SKŁADNIKI
    cukier trzcinowy*, MLEKO w proszku*, kawa instant (9%)*, słodka SERWATKA w proszku*, nieutwardzony tłuszcz roślinny*, odtłuszczone kakao* (5,5%), sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1-2 czubate łyżeczki kawy zalać gorącą, ale nie wrzącą wodą (80°C) i wymieszać

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1684 kJ / 399 kcal
    Tłuszcz: 6,5 g
    w tym kwasy nasycone: 5,2 g
    Węglowodany: 70 g
    w tym cukry: 65 g
    Białko: 13 g
    Sól: 0,8 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    34,10 
  • KAWA CYKORIA INSTANT EKOLOGICZNA, BEZGLUTENOWA 100G – LIMA

    SKŁADNIKI
    cykoria* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Cykoria, znana i ceniona w Europie przed wprowadzeniem kawy, powstaje ze starannie prażonych i zmielonych korzeni cykorii.
    Odpowiedni dla wegan.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zalać gorącą wodą 2 łyżeczki (3 g) cykorii instant.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1384 kJ / 329 kcal
    Tłuszcz – 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 65 g
    w tym cukry – 21 g
    Błonnik- 25 g
    Białko – 4,2 g
    Sól – 0,31 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    23,80 
  • KAWA MIELONA BEZKOFEINOWA ARABICA 100 % BIO 250 g – DESTINATION

    SKŁADNIKI
    100 % kawa mielona arabica palona bezkofeinowa*. (* certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Świetna na pobudzenie w ciągu dnia lub jako poranna kawa przy śniadaniu. Idealna do tworzenia wyjątkowych mieszanek dopełniając całość zrównoważonym subtelnym smakiem.
    Intensywność: 5/10

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Do filiżanki wsypać 7-10 g kawy i zalać wrzącą wodą.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej. Po otwarciu szczelnie zamknąć opakowanie i umieścić je w lodówce.

    36,60 
  • KAWA MIELONA BEZKOFEINOWA ARABICA PERU EKOLOGICZNA 250G – OXFAM

    SKŁADNIKI
    kawa arabica*, kawa robusta*. (*certyfikowany składnik ekologiczny). Minimum 90 % ziaren kawy arabica.

    OPIS
    Kraj pochodzenia kawy: Peru, Honduras, Uganda.
    Kawa nie zawiera kofeiny. Otrzymana w procesie dekofeinizacji ziaren kawy dwutlenkiem węgla.
    Cechy charakterystyczne kawy:
    Intensywność: 3/5
    Stopień wypalenia: 2/3

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    34,80 
  • KAWA ORKISZOWA EKOLOGICZNA W TUBE 200G – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    prażone i mielone ziarna PSZENICY ORKISZ* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Kawa ORKISZOWA może być spożywana przez dzieci, dorosłych i starszych. Nie zawiera kofeiny.
    Kawy zbożowe nie zawierają kofeiny.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Jedną czubatą łyżeczkę kawy w przeliczeniu na 1 szklankę wody wsypać do naczynia i gotować około 2-3 minuty. Odstawić na 5-10 minut, przelać do filiżanek. Można dodać MLEKO lub śmietankę lub posłodzić wg upodobań.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    19,10 
  • KAWA ROZPUSZCZALNA BEZKOFEINOWA ARABICA/ROBUSTA, EKOLOGICZNA, FAIR TRADE 100G – MOUNT HAGEN

    SKŁADNIKI
    kawa instant liofilizowana* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SZCZEGÓŁY:
    Proces odkofeinowania odbywa się bez użycia chemikaliów.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1 czubatą łyżeczkę kawy zalać gorącą, ale nie wrzącą wodą (80°C) i wymieszać.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    35,80 
  • KAWA Z KORZENIA MNISZKA LEKARSKIEGO BEZGLUTENOWA BIO 200 g – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    korzenie prażonego mniszka lekarskiego* (100 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Kawa z prażonych korzeni mniszka lekarskiego, to zdrowy napój bezkofeinowy o intensywnym aromacie i ciemnej barwie.
    Mniszek lekarski obniża poziom cukru we krwi, wpływa korzystnie na funkcjonowanie żołądka oraz wątroby. Wykazuje również działanie prebiotyczne, a także chroni przed negatywnym działaniem wolnych rodników spowodowanym stresem, alkoholem, promieniowaniem UV lub zanieczyszczonym środowiskiem.
    Polecana jest jako zamiennik tradycyjnej kawy oraz element zdrowej, zbilansowanej diety. Kawa z korzenia mniszka może być stosowana przez osoby w każdym wieku. Smakuje doskonale zarówno z mlekiem i syropem piernikowym Dary Natury jak również bez dodatków.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Jedną czubatą łyżeczkę kawy zalać wrzątkiem. Parzyć 5 – 10 minut. Można dodać do smaku MLEKO, cukier lub miód. Dla uzyskania bardziej intensywnego naparu, zaleca się gotować kawę przez około 2 – 3 minuty. Pić dwa razy dziennie.
    Zrównoważony sposób tryb życia są podstawą zapewnienia prawidłowego funkcjonowania organizmu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1451 kJ/343 kcal
    Tłuszcz: 1,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
    Węglowodany: 68 g
    w tym cukry: 10 g
    Błonnik: 12 g
    Białko: 8,7 g
    Sól: 0,2 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    30,30 
  • KAWA Z KORZENIEM CYKORII LATTE BIO 150 g – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    suszony ekstrakt z ziaren OWSA* 55 %, korzenie prażonej cykorii* 33 %, suszony ekstrakt z topinamburu*, cynamon*, kardamon*, imbir*, goździki*, kuklik korzeń*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Cykoria latte, to bezkofeinowa, lekka kawa rozpuszczalna o aksamitnej konsystencji i przyjemnym aromacie korzennych przypraw. Ekstrakt z ziarna owsa nadaje kawie mlecznej barwy i równoważy intensywny smak korzenia cykorii.
    Cykoria latte polecamy szczególnie w połączeniu z napojem roślinnym, np. kokosowym oraz syropem piernikowym Dary Natury. Produkt jest bezpiecznym dla osób w każdym wieku, także kobiet w ciąży oraz mam karmiących.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1486 kJ/352 kcal
    Tłuszcz: 0,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 86 g
    w tym cukry: 58 g
    Białko: 6,4 g
    Sól: 0,4 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    38,70 
  • KAWA Z NASION KONOPI EKOLOGICZNA 200G (TUBA) – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    prażone i mielone nasiona konopi* 98%, przyprawy*: goździki*, cynamon*, kardamon*, imbir* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczna kawa z prażonych nasion konopi siewnych charakteryzuje się delikatnym, orzechowym smakiem. Wspaniale komponuje się z mlekiem, miodem czy cukrem brzozowym. Jako kawa bezkofeinowa, stanowi zdrowy zamiennik tradycyjnej kawy.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Jedną czubatą łyżeczkę kawy w przeliczeniu na 1 szklankę wody, wsypać do naczynia i gotować około 2-3 minut. Odstawić na około 5-10 minut, przelać do filiżanek.
    Można dodać MLEKO, śmietankę lub posłodzić według upodobań

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu

    23,70 
  • KAWA Z TOPINAMBURU Z DODATKIEM KORZENIA MNISZKA W TUBIE EKOLOGICZNA (KAWA DLA CUKRZYKÓW) 200G – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    prażone bulwy topinamburu* (60 %), prażony korzeń mniszka lekarskiego* (37 %), kardamon*, cynamon*, goździki* (3 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczna kawa z topinamburu z dodatkiem mniszka lekarskiego. Polecana jako alternatywa dla klasycznej kawy.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Jedną czubatą łyżeczkę kawy w przeliczeniu na 1 szklankę wody, wsypać do naczynia i gotować około 2-3 minuty. Odstawić na 5-10 minut, przelać do filiżanek.
    Można dodać MLEKO lub śmietankę lub posłodzić wg upodobań.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    22,80