Wyświetlanie 1–20 z 97 wyników

  • HERBATA ZIELONA BANCHA JAPOŃSKA BIO 60 g – MOYA MATCHA

    SKŁADNIKI
    Zielona herbata bancha* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Organiczna zielona herbata z dojrzałych liści drugiego i trzeciego zbioru zbieranych z tych samych krzewów co liście Senchy. Bancha to w Japonii popularna herbata codziennego użytku. Liście z letnich i jesiennych zbiorów, z których powstaje naturalnie zawierają mniej kofeiny (dwa razy mniej niż Sencha lub Gyokuro), mniej substancji aromatycznych za to więcej garbników co daje Banchy jej wyrazisty smak. W Japonii często podaje się ją do posiłków. Jej stosunkowo niska zawartość kofeiny powoduje, że często pije się ją wieczorem. Mniejsza ilość kofeiny (lub teiny, jak często nazywa się ten związek występujący w herbacie) skutkuje również mniejszą goryczką naparu herbacianego w stosunku do Senchy. Nazwa Bancha pochodzi od słów „ban” i „cha.” „Cha” w języku japońskim to herbata. Słowo „ban”(番) ma natomiast podwójne znaczenie. Może być rozumiane jako odpowiednik tego co „zwykłe”, „popularne” lub „codzienne.” Natomiast „ban” zapisane jako 晩o tej samej wymowie oznacza „późno” i odnosi się do późnych zbiorów, z których pochodzą liści wchodzące w skład Banchy. Bancha zyskała na popularności w epoce Edo i jest dzisiaj drugą najczęściej pitą herbatą zieloną w Japonii. Istnieje ponad 20 rodzajów Banchy o różnych stopniach fermentacji i pochodzących z różnych regionów. Bancha jest herbatą często rekomendowaną w diecie wegańskiej ponieważ jest najbogatszych źródeł żelaza pochodzenia roślinnego (38mg / 100g Banchy). Moya Bancha pochodzi z małych rodzinnych upraw w Prefekturze Kagoshima na wyspie Kiushu.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Ilość herbaty: 3-4 g na 250 ml. Czas parzenia: 3-4 min. Ilość zaparzeń: 3. Temperatura parzenia: 70-80 stopni Celsjusza

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    35,60 
  • HERBATA ZIELONA BIO (25 x 1,5 g) 37,5 g – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    herbata zielona cejlońska* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Jedną saszetkę herbaty zalać szklanką wody o temperaturze ok. 80 stopni Celsjusza (odczekać 3-5 min od momentu wrzenia) i zaparzać przez kilka minut pod przykryciem.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    14,80 
  • HERBATA ZIELONA CHAI Z CYNAMONEM I KARDAMONEM FAIR TRADE BIO (20 x 2 g) 40 g – CLIPPER

    SKŁADNIKI
    herbata zielona*, cynamon* 25 %, skórka z pomarańczy* 15 %, kardamon* 4 %, goździki* 3 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Herbata zielona z cynamonen, kardamonem i goździkami. Składniki Fair Trade: 85%.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Saszetkę zalać 250 ml wrzącej wody i zaparzać przez 1-3 minuty.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    14,30 
  • HERBATA ZIELONA DARJEELING LIŚCIASTA DEMETER BIO 50 g – LEBENSBAUM

    SKŁADNIKI
    herbata zielona Darjeeling liściasta* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1 czubatą łyżeczkę wsypać do filiżanki i zalać gorącą, ale nie wrzącą wodą.
    Dla uzyskania delikatnego smaku zaparzać 1-2 minuty, dla mocniejszego smaku zaparzać 2-4 minuty.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu

    24,20 
  • HERBATA ZIELONA EARL GRUN EKSPRESOWA BIO (20 x 1,5 g) 30 g – LEBENSBAUM

    SKŁADNIKI
    zielona herbata*, olejek z bergamotki*, olejek cytrynowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Klasyczna zielona herbata uzupełniona o naturalny olejek z bergamotki oraz olejek z cytryny.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zalać gorącą wodą (około 80 st. C) i zaparzać ok. 3 minuty.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    19,60 
  • Herbata zielona ekologiczna z owocami granatu 20 saszetek – English Tea Shop

    SKŁADNIKI
    herbata zielona* (91 %), naturalny aromat (5 %), granat* (3 %), płatki róży* (1 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Saszetkę zalać 250 ml wody o temperaturze 80 stopni Celsjusza i zaparzać przez 2-3 minuty.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywac w suchym i chłodnym miejscu.

    17,90 
  • HERBATA ZIELONA EKSPRESOWA BIO (20 x 1,5 g) 30 g – APOTHEKE

    SKŁADNIKI
    Liść zielonej herbaty (Folium theae sinensis)* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1 saszetkę zalać 250 ml wrzącej wody, pozostawić na 3-5 minut do zaparzenia.
    Spożywać 2 – 3 szklanki dziennie.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25 stopni Celsjusza.

    9,10 
  • HERBATA ZIELONA ENERGIA (GREEN ENERGY) BIO (17 x 1,8 g) 30,6 g – YOGI TEA

    SKŁADNIKI
    zielona herbata* 68 %, trawa cytrynowa*, guarana* 7 %, mięta pieprzowa*, imbir* 3 %, naturalny aromat, czarny bez* 2 %, pieprz czarny*, napój z suszonej kombuczy*, olejek z bergamotki*, werbena cytrynowa* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    UWAGI
    Nie zaleca się stosować u dzieci i kobiet w ciąży

    ZALECANE WARUNKI PRZCHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    15,40 
  • HERBATA ZIELONA FAIR TRADE BIO (20 x 2 g) 40 g – CLIPPER

    SKŁADNIKI
    herbata zielona* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Saszetkę zalać 250 ml wody o temperaturze 90 stopni Celsjusza i zaparzać przez 1 – 3 minuty

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    13,80