Wyświetlanie 1–70 z 99 wyników

  • HERBATA ZIELONA BANCHA JAPOŃSKA BIO 60 g – MOYA MATCHA

    SKŁADNIKI
    Zielona herbata bancha* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Organiczna zielona herbata z dojrzałych liści drugiego i trzeciego zbioru zbieranych z tych samych krzewów co liście Senchy. Bancha to w Japonii popularna herbata codziennego użytku. Liście z letnich i jesiennych zbiorów, z których powstaje naturalnie zawierają mniej kofeiny (dwa razy mniej niż Sencha lub Gyokuro), mniej substancji aromatycznych za to więcej garbników co daje Banchy jej wyrazisty smak. W Japonii często podaje się ją do posiłków. Jej stosunkowo niska zawartość kofeiny powoduje, że często pije się ją wieczorem. Mniejsza ilość kofeiny (lub teiny, jak często nazywa się ten związek występujący w herbacie) skutkuje również mniejszą goryczką naparu herbacianego w stosunku do Senchy. Nazwa Bancha pochodzi od słów „ban” i „cha.” „Cha” w języku japońskim to herbata. Słowo „ban”(番) ma natomiast podwójne znaczenie. Może być rozumiane jako odpowiednik tego co „zwykłe”, „popularne” lub „codzienne.” Natomiast „ban” zapisane jako 晩o tej samej wymowie oznacza „późno” i odnosi się do późnych zbiorów, z których pochodzą liści wchodzące w skład Banchy. Bancha zyskała na popularności w epoce Edo i jest dzisiaj drugą najczęściej pitą herbatą zieloną w Japonii. Istnieje ponad 20 rodzajów Banchy o różnych stopniach fermentacji i pochodzących z różnych regionów. Bancha jest herbatą często rekomendowaną w diecie wegańskiej ponieważ jest najbogatszych źródeł żelaza pochodzenia roślinnego (38mg / 100g Banchy). Moya Bancha pochodzi z małych rodzinnych upraw w Prefekturze Kagoshima na wyspie Kiushu.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Ilość herbaty: 3-4 g na 250 ml. Czas parzenia: 3-4 min. Ilość zaparzeń: 3. Temperatura parzenia: 70-80 ℃.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    35,70 
  • HERBATA ZIELONA BIO (25 x 1,5 g) 37,5 g – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    herbata zielona cejlońska* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Jedną saszetkę herbaty zalać szklanką wody o temperaturze ok. 80 ℃ (odczekać 3-5 min od momentu wrzenia) i zaparzać przez kilka minut pod przykryciem.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    14,70 
  • HERBATA ZIELONA CHAI Z CYNAMONEM I KARDAMONEM FAIR TRADE BIO (20 x 2 g) 40 g – CLIPPER

    SKŁADNIKI
    herbata zielona*, cynamon* 25 %, skórka z pomarańczy* 15 %, kardamon* 4 %, goździki* 3 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Herbata zielona z cynamonen, kardamonem i goździkami. Składniki Fair Trade: 85%.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Saszetkę zalać 250 ml wrzącej wody i zaparzać przez 1-3 minuty.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    14,10 
  • HERBATA ZIELONA EARL GREY BIO 100 g – ECOBLIK

    SKŁADNIKI
    zielona herbata*, olejek z bergamotki*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Herbata zielona EARL GREY liściasta EKO charakteryzuje się bardzo przyjemnym i delikatnym smakiem. Wyczuwalny jest intensywny aromat bergamotki i bogaty, łatwo rozpoznawalny smak, który jest charakterystyczny dla herbaty EARL GREY. Doskonale smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno – dla orzeźwienia. Herbata po zaparzeniu przybiera jasnozieloną barwę, pięknie prezentującą się w filiżance.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Wsypać 1 łyżeczkę (2 g) Herbaty zielonej EARL GREY do filiżanki o pojemności 200 ml. Następnie zalać liście gorącą, ale nie wrzącą wodą – najlepiej o temperaturze 60-80 ℃. Napar parzyć pod przykryciem ok. 5 minut, a następnie odcedzić i cieszyć się filiżanką doskonałej herbaty!

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    34,00 
  • HERBATA ZIELONA ENERGIA (GREEN ENERGY) BIO (17 x 1,8 g) 30,6 g – YOGI TEA

    SKŁADNIKI
    zielona herbata* 68 %, trawa cytrynowa*, guarana* 7 %, mięta pieprzowa*, imbir* 3 %, naturalny aromat, czarny bez* 2 %, pieprz czarny*, napój z suszonej kombuczy*, olejek z bergamotki*, werbena cytrynowa* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Wyczerpany? Orzeźwiający smak tej herbaty na pewno Cię naładuje. Owocowa werbena cytrynowa i kwiat czarnego bzu z odrobiną imbiru, guarany i wyciągu z kombuczy nadają zielonej herbacie coś elektryzującego. W ten sposób YOGI TEA® Green Energy doda Ci energii i równocześnie wzmocni Cię w całkowicie naturalny sposób!
    Herbata dla wszystkich lubiących żyć intensywnie.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zalej torebkę 250 ml świeżo przegotowanej wody i pozostaw do zaparzenia na około 5 minut.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    15,30 
  • HERBATA ZIELONA FAIR TRADE BIO (20 x 2 g) 40 g – CLIPPER

    SKŁADNIKI
    herbata zielona* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Saszetkę zalać 250 ml wody o temperaturze 90 ℃ i zaparzać przez 1 – 3 minuty

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    13,80 
  • HERBATA ZIELONA GENMAICHA Z RYŻEM JAPOŃSKA BIO 60 g – MOYA MATCHA

    SKŁADNIKI
    Zielona herbata genmaicha* 50 %, brązowy ryż* 50 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Genmaicha to wysokiej jakości zielona herbata sencha połączona z ziarenkami prażonego ryżu („genmai”). Ryż jest specjalnie namaczany i parzony zanim zostaje wysuszony i poddany prażeniu. Połączenie naparu z liści senchy i ryżu daje genmaichy charakterystyczny orzeźwiający, delikatnie orzechowy smak, mocny aromat i rdzawo-zielony kolor. Genmaicha była przez wieki uważana w Japonii za napój dla osób najbiedniejszych, których nie było stać na picie samej senchy. Dodany ryż, zwiększał objętość herbaty i nadawał jej dodatkowego aromatu. Z czasem genmaicha stała się popularna wśród wszystkich warstw społecznych w Japonii a potem na całym świecie gdzie zyskała przydomek „popcorn tea” (prażone ziarnka ryżu przypominały bowiem z daleka prażoną kukurydzę). W Japonii genmaichę często piją mnisi w trakcie długich okresów postów. Poprzez relatywnie niską zawartość senchy (50 %) to herbata o dość niskiej zawartości kofeiny. Jest za to ceniona za wysoką zawartość minerałów (magnezu, wapnia i potasu). Ze względu na jej działanie wspomagające układ trawienny tradycyjnie podaje się ją do posiłków.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Ilość herbaty: 3 g na 250 ml. Czas parzenia: 2-3 min. Temperatura parzenia: 70-80 ℃.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    38,50 
  • HERBATA ZIELONA HOJICHA JAPOŃSKA BIO 60 g – MOYA MATCHA

    SKŁADNIKI
    Zielona herbata hojicha* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Hojicha to wyjątek wsród japońskich herbat a jej smak w niczym nie przypomina smaku innych zielonych herbat. Hojicha pochodzi z liści zbieranych jesienią i jest prażona w wysokiej temperaturze przez co jej liście nabierają ciemno- brązowego koloru. Wtedy nabiera też ona swojego wyjątkowego dymnego aromatu i słodkawego smaku z karmelowo-orzechowymi nutami. W procesie prażenia hojicha traci też swoją zawartość kofeiny dzięki czemu można ją pić przed snem i mogą ją pić dzieci kobiety w ciąży. Proces prażenia zielonej herbaty został wymyślony w latach 20-tych w Kioto i od tego czasu hojicha nieustannie zyskuje na popularności sięgającej już teraz daleko poza granice Japonii. Picie hojichy pomaga regulować ilość cholesterolu oraz cukru w organizmie a tkaże wzmacnia układ odpornościowy. Hojichę, podobnie jak genmaichę, podaje się często w Japonii do posiłków. Można ją parzyć kilkukrotnie choć z reguły 3 parzenia są optymalne. Moya Hojicha pochodzi z niewielkich rodzinnych i ekologicznych upraw na południowej wyspie Kiushu. Proces jej produkcji odbywa się w Uji w Prefekturze Kioto gdzie jest też certyfikowana i poddawana rygorystycznym testom na ewentualne zanieczyszczenia.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Ilość herbaty: 2-3 g na 250 ml. Czas parzenia: 1-3 min. Temperatura parzenia: 75-90 ℃.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    35,70 
  • HERBATA ZIELONA JAŚMINOWA (GREEN JASMINE) BIO (17 x 1,8 g) 30,6 g – YOGI TEA

    SKŁADNIKI
    herbata zielona jaśminowa* (herbata zielona*, kwiat jaśminu*) (47 %), imbir* (26 %), lukrecja*, trawa cytrynowa*, skórka z cytryny* (4 %), pieprz czarny*, werbena cytrynowa* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Czy Ty też lubisz tę magię porannych chwil? Ich czystość, piękno, bogactwo możliwości? YOGI TEA® Green Jasmine wita dzień miękkością jaśminu, świeżością imbiru i cytryny oraz ciepłem lukrecji – troskliwy kompan, który łagodnie obudzi Cię na początku dnia. Taki poranek to gwarancja udanego dnia! 
    Herbata dla wszystkich, którzy uwielbiają poranki.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Torebkę zalać świeżo przegotowaną wodą i zaparzać przez 5 minut lub dłużej w celu uzyskania mocniejszego smaku.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    15,30 
  • HERBATA ZIELONA KRÓLOWA KWIATÓW 50G (KONFEKCJONOWANA PRZEZ BIO ZAKĄTEK)

    BIO ZAKĄTEK
    HERBATA ZIELONA KRÓLOWA KWIATÓW 50G (KONFEKCJONOWANA PRZEZ BIO ZAKĄTEK)
    2146

    15,60 
  • HERBATA ZIELONA KUKICHA JAPOŃSKA BIO 60 g – MOYA MATCHA

    SKŁADNIKI
    Zielona herbata kukicha* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Kukicha to zielona herbata, której skład w całości tworzą gałązki i łodygi liści – te części herbacianych krzewów, których nie znajdziemy w innych herbatach. Stąd też jej nazwa: „kuki” w języku japońskim oznacza łodygę lub patyk. Kukicha powstaje przy okazji produkcji innych zielonych herbat kiedy blaszki liści są oddzielane od pozostałych elementów. Jej smak przez to jest zdecydowanie inny: delikatniejszy, słodszy i lekko orzechowy. Dzięki znikomej zawartości kofeiny kukicha świetnie nadaje się do picia dla dzieci, kobiet w ciąży i o późnych porach dnia. Z tego względu jest też, razem z hojichą, często rekomendowaną herbatą w diecie makrobiotycznej. Kukicha posiada też wysoką zawartość relaksującej teaniny. Teanina w liściach w procesie fotosyntezy zmienia się w taniny, które dają „gorzkawy” posmak w herbacie. Ponieważ fotosynteza nie zachodziw łodygach, mają one naturalną wysoką zawartość teaniny. Moya Kukicha to najwyższej jakości kukicha, która powstaje w procesie produkcji matchy kiedy liście i łodygi są odseparowywane od arachy (blaszki liści herbaty – półprodukt matchy). W odróżnieniu od zwykłej kukichy jest bardzo delikatnie prażona (dużo krócej niż hojicha). Dzięki temu uzyskuje silniejszy aromat i ciemniejszy żółto-brązowy kolor.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Ilość herbaty: 3 g na 250 ml. Czas parzenia: 2-3 min. Temperatura parzenia: 80-90 ℃.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    35,70 
  • HERBATA ZIELONA LIŚCIASTA SENCHA BIO 100 g – ECOBLIK

    SKŁADNIKI
    herbata Sencha* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Herbata Sencha obecnie jest najbardziej popularną zieloną herbatą na świecie. Jej nazwa w tłumaczeniu oznacza herbatę duszoną, co ma związek ze sposobem jej produkcji. Liście są najpierw poddawane bardzo krótkiemu sparzeniu, a następnie suszy się je strumieniem ciepłego powietrza. Stąd też nie są one zmielone, a jedynie zwinięte w pionowe ruloniki.
    Sencha to herbata szlachetna, o bardzo przyjemnym i delikatnym smaku oraz miłym, lekko trawiastym aromacie. Doskonale smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno – dla orzeźwienia.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zielone herbaty, zwłaszcza te japońskie, wymagają zaparzania w niższej temperaturze i przez krótszy czas. Zaleca się zalewanie liści wodą o temperaturze 65-70 ℃ oraz parzenie nie dłuższe, niż 2 minuty.
    Po tym czasie otrzymany zielono-żółty napar należy odcedzić.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    23,30 
  • HERBATA ZIELONA LIŚCIASTA Z GÓR CEJLONU EKOLOGICZNA 80G – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    herbata zielona cejlońska* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Jedną łyżeczkę herbaty zalać szklanką wody o temperaturze ok. 80 ℃ (odczekać 3-5 min od momentu wrzenia) i zaparzać przez kilka minut pod przykryciem.
    Po wypiciu herbatę można zalać gorącą wodą jeszcze raz.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    20,50 
  • HERBATA ZIELONA MATCHA BEZGLUTENOWA BIO 60 g – PIĘĆ PRZEMIAN

    SKŁADNIKI
    herbata zielona Matcha w proszku* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Ekologiczna Matcha to sproszkowana zielona herbata. Proces przygotowywania herbaty to prawdziwa ceremonia, doświadczenie dla zmysłów. Dzięki walorom smakowym, Matcha wykorzystywana jest również jako dodatek do wypieków, lodów, koktajli.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1 łyżeczkę matchy zalej niewielką ilością wody o temperaturze do 80°C i dokładnie wymieszaj. Następnie dolej kolejną porcję wody wedle uznania. 1 łyżeczka starcza zwykle na 200 – 250 ml herbaty.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    44,20 
  • HERBATA ZIELONA MATCHA BIO 40 g – DIET-FOOD

    SKŁADNIKI
    herbata zielona Matcha w proszku* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Super Matcha to w 100 % organiczna zmielona zielona herbata pozyskiwana z ekologicznych upraw w prefekturze KIOTO (Japonia). Poprzez naturalnie występujące w niej: kofeinę, aminokwasy, (L-teanina), – Matcha działa stymulująco.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Pół małej łyżeczki zalej 200 ml wody o temperaturze (70-80 ℃). Mieszaj energicznie aż do powstania pianki. Matchę możesz również dodać do ciast, wypieków, mieszać z mlekiem lub ulubionym smoothie.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu.

    65,20 
  • HERBATA ZIELONA MATCHA BIO 500 g – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczna herbata zielona Matcha w proszku 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna Matcha to sproszkowana zielona herbata. Proces przygotowywania herbaty to prawdziwa ceremonia, doświadczenie dla zmysłów. Dzięki walorom smakowym, Matcha wykorzystywana jest również jako dodatek do wypieków, lodów, koktajli.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1 małą, płaską łyżeczkę herbaty (ok. 2,5 g) zalać 250 ml gorącej, ale nie wrzącej wody (ok. 70-80 st. C), wymieszać szybkimi ruchami do rozpuszczenia proszku i pojawienia się pianki. Aby przygotować matchę w tradycyjny sposób, należy bambusową łyżeczką wsypać porcję herbaty do podgrzanej uprzednio miseczki, zalać gorącą, lecz nie wrzącą wodą, a następnie roztrzepać specjalną bambusową miotełką. Ten ostatni krok sprawia, że napój ma gładką, jedwabistą konsystencję.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    78,40 
  • HERBATA ZIELONA MATCHA TRADYCYJNA JAPOŃSKA BIO 30 g – MOYA MATCHA

    SKŁADNIKI
    ekologiczna herbata matcha.

    OPIS
    Moya Matcha Tradycyjna posiada intensywnie zieloną barwą, dobrze zbalansowany gorzko-słodki smak i delikatny herbaciany posmak. Idealnie pasuje do picia w tradycyjnej formie, jak również do przyrządzania matcha latte, smoothie i koktajli. Pozyskuje się ją z wyłącznie pierwszego i drugiego zbioru świeżych liści krzewów, które dojrzewają pod specjalnymi przeciwsłonecznymi osłonami. Dzięki temu zabiegowi liście uzyskują wyższą zawartość chlorofilu i l-teaniny oraz nabierają intensywnego zielonego koloru. Zaraz po zebraniu, liście są delikatnie parowane, suszone i ścierane na drobny proszek po oddzieleniu liści od łodyg. Cały proces produkcji matchy w Uji jest niezwykle czasochłonny a każda partia liści jest starannie sprawdzana.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    – Do przygotowywania herbaty matcha w sposób tradycyjny potrzebne są: czarka, chasen oraz łyżeczka chashaku. Wsyp dwie łyżeczki matchy (1,5 g) do czarki, zalej 100 ml gorącej wody (80 °C) i intensywnie mieszaj chasenem. Wykonuj ruchy przypominające literę M aż do powstania gęstej piany, następnie dolej więcej wody wedle uznania. Zajmuje to niecałe 30 sekund.
    – Przygotowanie matchy spieniaczem do MLEKA to jeszcze prostsza metoda. Do kubka lub szklanki wsyp 1 zwykłą łyżeczkę matchy (1,5 g), wlej niewielką ilość (100 ml) gorącej wody (80 °C) i dokładnie wymieszaj. Dolej wody według uznania. 1 łyżeczka starcza zazwyczaj na 200 – 250 ml matchy. Zamiast wody do matchy możesz również dodać też sok lub mleko.
    – Matcha nadaje się do przygotowania w shakerze na ciepło i na zimno. Wystarczy wsypać porcję herbaty matcha do środka, dokładnie zakręcić i kilka razy energicznie wstrząsnąć. Możesz to zrobić nawet w butelce z wodą mineralną!
    – Przygotowanie matcha latte: Zmieszaj łyżeczkę matchy z niewielką ilością gorącej wody. Dodaj gorące spienione MLEKO (roślinne lub krowie). Matcha latte możesz dosłodzić łyżeczką miodu, syropu klonowego bądź syropu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    53,30 
  • HERBATA ZIELONA MATCHA W PROSZKU EKOLOGICZNA (MATCHA GREEN TEA POWDER) 100G – SUPERFOODS

    SKŁADNIKI
    ekologiczna herbata zielona Matcha w proszku 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna Matcha to sproszkowana zielona herbata. Proces przygotowywania herbaty to prawdziwa ceremonia, doświadczenie dla zmysłów. Dzięki walorom smakowym, Matcha wykorzystywana jest również jako dodatek do wypieków, lodów, koktajli.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1 małą, płaską łyżeczkę herbaty (ok. 2,5 g) zalać 250 ml gorącej, ale nie wrzącej wody (ok. 70-80 st. C), wymieszać szybkimi ruchami do rozpuszczenia proszku i pojawienia się pianki. Aby przygotować matchę w tradycyjny sposób, należy bambusową łyżeczką wsypać porcję herbaty do podgrzanej uprzednio miseczki, zalać gorącą, lecz nie wrzącą wodą, a następnie roztrzepać specjalną bambusową miotełką. Ten ostatni krok sprawia, że napój ma gładką, jedwabistą konsystencję.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    21,80 
  • HERBATA ZIELONA ODKWASZAJĄCA BIO 80 g – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    herbata zielona cejlońska* 90 %, sok z pigwowca* 10 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Jedną łyżeczkę herbatki zalać szklanką wody o temperaturze – ok. 80 ℃ (odczekać 3-5 min od momentu wrzenia) i zaparzać przez kilka minut pod przykryciem.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu

    26,90 
  • HERBATA ZIELONA RÓWNOWAGA (GREEN BALANCE) BIO (17 x 1,8 g) 30,6 g – YOGI TEA

    SKŁADNIKI
    herbata zielona* 70 %, czarny bez*, trawa cytrynowa* 8 %, mięta pieprzowa* 4 %, naturalny aromat, napój z suszonej kombuczy*, werbena cytrynowa* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Aby stworzyć równowagę, potrzebujesz inspiracji. Ta herbata może Ci w tym pomóc: tutaj mądrość azjatyckich tradycji w postaci zielonej herbaty i kombuchy spotyka się z orzeźwiającą trawą cytrynową, miętą i kwiatem czarnego bzu. Aromaty są zrównoważone. Fantastyczna herbata, by wspomóc Cię przy podejmowaniu wyzwań lub by się po prostu odprężyć.
    Herbata dla wszystkich chcących wierzyć, że wszystko się ułoży.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zalej torebkę 250 ml świeżo przegotowanej wody i pozostaw do zaparzenia na około 5 minut.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    15,30 
  • HERBATA ZIELONA SENCHA EKSPRESOWA EKOLOGICZNA (20X1,5G) 30G – LEBENSBAUM

    SKŁADNIKI
    herbata zielona Sencha* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1 saszetkę włożyć do filiżanki i zalać gorącą, nie wrzącą wodą.
    Dla uzyskania delikatnego smaku zaparzać 1 – 2 minuty, dla mocniejszego smaku zaparzać 2 – 4 minuty. 

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu

    13,00 
  • HERBATA ZIELONA Z ACEROLĄ, GUARANĄ I MATCHĄ „OŻYWIENIE” FAIR TRADE BIO (20 x 2 g) 40 g – CLIPPER

    SKŁADNIKI
    herbata zielona*, sok z aceroli suszony* 10 %, skórka z pomarańczy* 10 %, nasiona guarany* 5 %, naturalny aromat pomarańczowy 5 %, matcha* 2 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Owoce aceroli są naturalnym źródłem witaminy C, która przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego.
    Zalecana porcja produktu do spożycia niezbędna do uzyskania korzystnego działania produktu: 1 filiżanka.
    Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Jedną saszetkę herbaty zalać 200 ml wrzącej wody o temperaturze 100 ℃ i zaparzać przez 2 minuty.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml naparu przyrządzonego zgodnie ze sposobem przygotowania
    Wartość energetyczna: 5 kJ/1 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: <0,5 g
    w tym cukry: 0 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g
    Witamina C: 6 mg [7,5 % dziennej referencyjnej wartości spożycia witaminy C (dla osoby dorosłej)].

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    15,90 
  • HERBATA ZIELONA Z CYTRYNĄ I MATCHĄ EKOLOGICZNA (17×14.8G) 30,6G – YOGI TEA

    SKŁADNIKI
    zielona herbata* (Tencha* 43 %, Sencha* 10 %, Matcha* 2 %), limonka* 9 %, lukrecja*, trawa cytrynowa* 9 %, mięta pieprzowa*, pieprz czarny*, sok z cytryny* 3 %, guarana*, olejek cytrynowy*, werbena cytrynowa*, imbir* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ta herbata czerpie swoją orzeźwiającą karmę z ajurwedyjskiej wiedzy zielarskiej i buddyjskiego rzemiosła wytwarzania zielonej herbaty. Szlachetne zielone herbaty idealnie wzbogaca matcha i trawa cytrynowa oraz limonka – razem dostarczają nam wspaniałych doznań smakowych. Cenny proszek matchy powstaje w pracochłonnym procesie z wykwintnych liści tenchy, które przed zbiorem dojrzewają w cieniu, dzięki czemu zachowują łagodny smak i różne pozytywne właściwości wpływające na samopoczucie.
    Herbata dla wszystkich poszukujących nowych wyzwań

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Torebkę zalać 250 ml świeżo przegotowanej wody i pozostawić do zaparzenia na ok. 5 min. lub dłużej w celu uzyskania mocniejszego smaku. Dodać MLEKO lub jego substytut i posłodzić do smaku.

    UWAGI
    Zawiera lukrecję – chorzy na nadciśnienie powinni unikać nadmiernego spożycia.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    15,30