Wyświetlanie 1–70 z 423 wyników
-
10,70 zł
.Grysik okriszowy Oberkulmer Rotkorn 500g – Orvita
.Grysik okriszowy Oberkulmer Rotkorn 500g – Orvita
5907572900064 -
16,50 zł
.Siemię lniane ziarno 1kg – Manufaktura Zbąszyńska
Manufaktura Wolsztyńska
.Siemię lniane ziarno 1kg – Manufaktura Zbąszyńska
5905602117949 -
16,00 zł
.Siemię lniane złote 1kg – manufaktura Zbąszyńska
Manufaktura Zbąszyńska
.Siemię lniane złote 1kg – manufaktura Zbąszyńska
5905602117956 -
19,10 zł
AMARANTUS BIO 1 kg – THE PLANET
SKŁADNIKI
ekologiczny amarantus 100 %.OPIS
Ekologiczny amarantus jest jedną z najstarszych i najbardziej pożywnych roślin (pseudozbóż) uprawianych na świecie. Doskonały do porannej owsianki, do pieczenia chleba, ciast, zup i dań zbożowych.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio wypłukane na gęstym sicie ziarno amarantusa gotować w proporcji 1:2 (1 porcja amarantusa na 2 porcje wody) ok. 20 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1556 kJ/369 kcal
Tłuszcz 7,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,0 g
Węglowodany 59 g
w tym cukry 2,0 g
Błonnik 7,0 g
Białko 14 g
Sól 0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
10,80 zł
AMARANTUS BIO 500 g – THE PLANET
SKŁADNIKI
ekologiczny amarantus 100 %.OPIS
Ekologiczny amarantus jest jedną z najstarszych i najbardziej pożywnych roślin (pseudozbóż) uprawianych na świecie. Doskonały do porannej owsianki, do pieczenia chleba, ciast, zup i dań zbożowych.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio wypłukane na gęstym sicie ziarno amarantusa gotować w proporcji 1:2 (1 porcja amarantusa na 2 porcje wody) ok. 20 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1556 kJ/369 kcal
Tłuszcz 7,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,0 g
Węglowodany 59 g
w tym cukry 2,0 g
Błonnik 7,0 g
Białko 14 g
Sól 0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
17,20 zł
AMARANTUS EKOLOGICZNY 1KG – BIO PLANET
SKŁADNIKI
ekologiczny amarantus 100 %.OPIS
Ekologiczny amarantus jest jedną z najstarszych i najbardziej pożywnych roślin (pseudozbóż) uprawianych na świecie. Doskonały do porannej owsianki, do pieczenia chleba, ciast, zup i dań zbożowych.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio wypłukane na gęstym sicie ziarno amarantusa gotować w proporcji 1:2 (1 porcja amarantusa na 2 porcje wody) ok. 20 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1556 kJ/369 kcal
Tłuszcz 7,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,0 g
Węglowodany 59 g
w tym cukry 2,0 g
Błonnik 7,0 g
Białko 14 g
Sól 0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
9,80 zł
AMARANTUS ZIARNO EKOLOGICZNE 500G – BIO PLANET
SKŁADNIKI
ekologiczny amarantus 100 %.OPIS
Ekologiczny amarantus jest jedną z najstarszych i najbardziej pożywnych roślin (pseudozbóż) uprawianych na świecie. Doskonały do porannej owsianki, do pieczenia chleba, ciast, zup i dań zbożowych.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio wypłukane na gęstym sicie ziarno amarantusa gotować w proporcji 1:2 (1 porcja amarantusa na 2 porcje wody) ok. 20 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1556 kJ/369 kcal
Tłuszcz 7,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,0 g
Węglowodany 59 g
w tym cukry 2,0 g
Błonnik 7,0 g
Białko 14 g
Sól 0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
69,80 zł
BULGUR (KASZA) BIO 5 kg – HORECA
BULGUR (KASZA) BIO 5 kg – HORECA
SKU: 5907738156052
Ilość w opakowaniu: 1
Waga: 5.04 kg
Cena za kg: 13.85 -
9,80 zł
BURAK NASIONA NA KIEŁKI EKOLOGICZNE 30G – DARY NATURY
SKŁADNIKI
burak nasiona* 100% *produkt rolnictwa ekologicznegoSPOSÓB PRZYGOTOWANIA
W warunkach domowych kiełki przygotowujemy w następujący sposób: Bierzemy płaski talerz, wykładamy go gazą lub innym materiałem chłonącym wodę. Na gazę sypiemy pojedynczą warstwę nasion i podlewamy wodą, najlepiej przegotowaną i letnią. Wodę należy uzupełniać tak, aby gaza była cały czas mokra. Nasiona umieszczamy w ciepłym i najlepiej ciemnym miejscu.
W zależności od gatunku kiełkowalnej rośliny, kiełki ukazują się po 2-4 dniach.
Przy nasionach grubych, np. groch, SOJA, cieciorka itp. lub nasionach z łupiną np. dynia, słonecznik, kiełki ścinamy przed spożyciem, a nasiona drobne używamy w całości.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu. -
55,70 zł
CHIA – NASIONA SZAŁWII HISZPAŃSKIEJ BIO 2 kg – BIO PLANET
SKŁADNIKI
ekologiczna chia – nasiona szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica) 100 %.OPIS
Całe lub zmielone nasiona chia można dodawać do musli, jogurtów, sałatek oraz wypieków. Można je również namoczyć w wodzie lub soku i używać jako naturalny zagęszczacz np. do zup.Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 1824 kJ/443 kcal
Tłuszcz 31 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,0 g
Węglowodany 2,0 g
w tym cukry 1,0 g
Błonnik 38 g
Białko 20 g
Sól 0,05 gKwas alfa-linolenowy (kwas tłuszczowy omega-3) 18 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
138,00 zł
CHIA – NASIONA SZAŁWII HISZPAŃSKIEJ BIO 4 kg – HORECA
CHIA – NASIONA SZAŁWII HISZPAŃSKIEJ BIO 4 kg – HORECA
SKU: 5907738156199
Ilość w opakowaniu: 1
Waga: 4.04 kg
Cena za kg: 34.16 -
16,00 zł
CHIA – NASIONA SZAŁWII HISZPAŃSKIEJ BIO 400 g – THE PLANET
SKŁADNIKI
ekologiczna chia – nasiona szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica) 100 %.OPIS
Ekologiczna Chia zwana też szałwią hiszpańską może stanowić ciekawy dodatek do diety. Można dodawać całe lub zmielone nasiona do musli, jogurtów, sałatek oraz wypieków. Można je również namoczyć w wodzie lub soku i używać jako naturalny zagęszczacz np. do zup.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1824 kJ/443 kcal
Tłuszcz – 31 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 3,0 g
Węglowodany – 2,0 g
w tym cukry – 1,0 g
Białko – 38 g
Błonnik – 20 g
Sól – 0,05 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
66,70 zł
CIECIERZYCA BEZGLUTENOWA BIO 5 kg – HORECA
CIECIERZYCA BEZGLUTENOWA BIO 5 kg – HORECA
SKU: 5902605410343
Ilość w opakowaniu: 1
Waga: 5.04 kg
Cena za kg: 13.23 -
6,50 zł
CIECIERZYCA BIO 200 g (120 g) (PUSZKA) – LA BIO IDEA
SKŁADNIKI
ciecierzyca*, woda, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ciecierzyca polecana jest osobom na diecie wegetariańskiej lub wegańskiej, ponieważ jest źródłem błonnika. Daje szybkie uczucie sytości, co sprawia, że możemy zjeść mniej by bardziej zaspokoić głód.
W każdej kuchni powinno znaleźć się miejsce na chociaż jedną, awaryjną puszkę ciecierzycy. Pomoże Ci w przygotowywaniu szybkiej sałatki, gdy nagle odwiedzą Cię znajomi lub rodzina.
Pamiętaj, że taka gotowa ciecierzyca nie wymaga już dodatkowej obróbki termicznej, wiec można ją zjeść nawet prosto z puszki!
Produkt sterylizowany. Wysoka zawartość białka.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 515 kJ/123 kcal
Tłuszcz: 2,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 16 g
w tym cukry: 0,3 g
Błonnik: 4,8 g
Białko: 6,6 g
Sól: 0,63 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
9,00 zł
CIECIERZYCA BIO 400 g – NATURAVENA
SKŁADNIKI
Ekologiczna ciecierzyca 100 %SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną cieciorkę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Posolić pod koniec gotowania.Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 1412 kJ/336 kcal
Tłuszcz 6,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
Węglowodany 43 g
w tym cukry 11 g
Błonnik 17 g
Białko 19 g
Sól 0,06 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
10,10 zł
CIECIERZYCA CZARNA W ZALEWIE BIO 200 g (120 g) – ALCE NERO
SKŁADNIKI
ciecierzyca czarna* (53 %), woda, sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Niesamowita, niepowtarzalna, bardzo rzadka, bardzo mała, nieregularnie ukształtowana i pomarszczona czarna ciecierzyca. Jest to odmiana uprawiana głównie w basenie Morza Śródziemnego, którego Włochy posiadają cenną produkcję.
Produkt gotowy do bezpośredniego spożycia. Może stanowić dodatek do sałat, zup, dań jednogarnkowych. Po odsączeniu z zalewy oraz przemieleniu, stanowić będzie doskonałą podstawę wegańskiego pasztetu.
Źródło białka. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po odsączeniu
Wartość energetyczna – 470 kJ/112 kcal
Tłuszcz – 1,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
Węglowodany – 12 g
w tym cukry – 0,3 g
Błonnik – 9,4 g
Białko – 7,0 g
Sól – 0,91 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać soję.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni -
8,40 zł
CIECIERZYCA EKOLOGICZNA, BEZGLUTENOWA 400G – BIO PLANET
SKŁADNIKI
ekologiczna ciecierzyca 100 %.OPIS
Ekologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną cieciorkę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Ciecierzycę solimy dopiero pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1412 kJ/336 kcal
Tłuszcz 6,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
Węglowodany 43 g
w tym cukry 11 g
Błonnik 17 g
Białko 19 g
Sól 0,06 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
9,50 zł
CIECIERZYCA EKOLOGICZNA, BEZGLUTENOWA 500G – BIO PLANET
SKŁADNIKI
ekologiczna ciecierzyca 100 %.OPIS
Ekologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną cieciorkę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Ciecierzycę solimy dopiero pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1412 kJ/336 kcal
Tłuszcz 6,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
Węglowodany 43 g
w tym cukry 11 g
Błonnik 17 g
Białko 19 g
Sól 0,06 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
6,30 zł
CIECIERZYCA W ZALEWIE BEZ DODATKU SOLI BIO 400 g (240 g) – NATURAVENA
SKŁADNIKI
ekologiczna ciecierzyca, wodaOPIS
Produkt gotowy do spożycia bezpośrednio lub jako dodatek do innych potraw.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 303 kJ/72 kcal
Tłuszcz: 1,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 8,6 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 4,5 g
Białko: 4,3 g
Sól: 0,05 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu z dala od źródeł ciepła i wilgoci. Po otwarciu przechowywać w lodówce w pojemniku niemetalowym przeznaczonym do żywności i spożyć w ciągu 3 dni. -
28,90 zł
CIECIERZYCA W ZALEWIE BIO 2,5 kg (1,5 kg) (PUSZKA) – HORECA
CIECIERZYCA W ZALEWIE BIO 2,5 kg (1,5 kg) (PUSZKA) – HORECA
SKU: 8717496901859
Ilość w opakowaniu: 1
Waga: 2.783 kg
Cena za kg: 10.38 -
10,90 zł
CIECIERZYCA W ZALEWIE BIO 300 g (220 g) – ALCE NERO
SKŁADNIKI
gotowana ciecierzyca*, woda, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ciecierzyca Alce Nero jest produktem gotowym do spożycia. Może stanowić dodatek do sałat, zup, dań jednogarnkowych. Po odsączeniu z zalewy oraz przemieleniu, stanowić będzie doskonałą podstawę wegetariańskiego pasztetu.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 374 kJ / 89 kcal
Tłuszcz – 1,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
Węglowodany – 10 g
w tym cukry – 0 g
Błonnik – 4,1 g
Białko – 6,5 g
Sól – 0,5 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni. -
8,30 zł
CIECIERZYCA W ZALEWIE BIO 400 g (240 g) (PUSZKA) – LA BIO IDEA
SKŁADNIKI
ciecierzyca*, woda, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 515 kJ / 123 kcal
Tłuszcz: 2,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 15,8 g
w tym cukry: 0,3 g
Błonnik: 4,8 g
Białko: 6,6 g
Sól: 0,63 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
8,00 zł
CIECIERZYCA W ZALEWIE EKOLOGICZNA 220G -BIO EUROPA
SKŁADNIKI
ciecierzyca*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Produkt sterylizowany. Produkt gotowy do spożycia.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartosc energetyczna: 588 kJ / 140 kcal
Tłuszcz: 2,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0 g
Weglowodany: 18 g
w tym cukry: 0,3 g
Błonnik: 7,2 g
Białko: 7,9 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin. -
8,30 zł
FASOLA BIAŁA DROBNA W ZALEWIE BIO 400 g (240 g) (PUSZKA) – LA BIO IDEA
SKŁADNIKI
Fasola drobna biała*, woda, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Fasolka gotowa do spożycia. Idealnie nadaje się do sałatek oraz potraw z makaronuWARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 436 kJ/104 kcal
Tłuszcz: 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 13,5 g
w tym cukry: 0,3 g
Błonnik: 6,9 g
Białko: 7,8 g
Sól: 0,73 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
15,20 zł
FASOLA BIAŁA JAŚ BIO 400 g – NATURAVENA
SKŁADNIKI
ekologiczna fasolka biała Jaś 100 %.OPIS
Sposób przygotowania: uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę posolić dopiero pod koniec gotowania.Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 1576 kJ/373 kcal
Tłuszcz 0,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 60 g
w tym cukry 2,1 g
Błonnik 15 g
Białko 23 g
Sól 0,04 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
11,80 zł
FASOLA BIAŁA JAŚ EKOLOGICZNA 400G – BIO PLANET
SKŁADNIKI
ekologiczna fasolka biała Jaś 100 %.OPIS
Ekologiczna fasolka biała Jaś jest szczególnie znana jako główny składnik popularnej na polskich stołach „fasolki po bretońsku”. Doskonale nadaje się do zup, potraw jednogarnkowych, past i pasztetów, a także do sałatek. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1576 kJ/373 kcal
Tłuszcz – 0,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
Węglowodany – 60 g
w tym cukry – 2,1 g
Błonnik – 15 g
Białko – 23 g
Sól – 0,04 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
12,50 zł
FASOLA CANNELLINI W ZALEWIE BIO 300 g (220 g) (SŁOIK) – ALCE NERO
SKŁADNIKI
fasola cannellini*, woda, sól (*certyfikowany składnik odżywczy)OPIS
Może stanowić dodatek do zimnych lub ciepłych dań. W przypadku spożycia na ciepło podgrzać całą zawartość słoiczka, nie doprowadzać do wrzenia. Produkt pasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu po odsączeniu
Wartość energetyczna: 334 kJ / 79 kcal
Tłuszcz: 0,6 g
w tym kwasy nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 11 g
w tym cukry: 0,2 g
Błonnik: 4,8 g
Białko: 5,3 g
Sól: 0,5 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni. -
8,10 zł
FASOLA CZARNA W ZALEWIE BEZGLUTENOWA BIO 400 g (240 g) (PUSZKA) – AMAIZIN
SKŁADNIKI
fasola czarna* (60 %), woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Gotowa do spożycia fasolka. Idealna do dań meksykańskich. Produkt sterylizowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 365 kJ / 87 kcal
Tłuszcz: 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 12,4 g
w tym cukry: 1,0 g
Białko: 4,9 g
Sól: 0,93 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
14,30 zł
FASOLA CZERWONA KIDNEY BIO 400 g – NATURAVENA
SKŁADNIKI
ekologiczna fasolka czerwona kidney 100 %OPIS
Ekologiczna czerwona fasola Kidney jest rośliną strączkową. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetówSPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Posolić pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1334 kJ/317 kcal
Tłuszcz 1,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 40 g
w tym cukry 1,2 g
Błonnik 23 g
Białko 24 g
Sól 0,03 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
8,90 zł
FASOLA MASŁOWA W ZALEWIE BIO 400 g (240 g) (PUSZKA) – LA BIO IDEA
SKŁADNIKI
fasola masłowa*, woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Produkt sterylizowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 399 kJ/95 kcal
Tłuszcz: 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 13 g
w tym cukry: 0,7 g
Błonnik: 6,1 g
Białko: 6,3 g
Sól: 0,6 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu -
8,30 zł
FASOLA MIX W ZALEWIE BIO 400 g (240 g) (PUSZKA) – LA BIO IDEA
SKŁADNIKI
woda, czerwona fasola kidney* (15 %), ciecierzyca* (15 %), biała fasola drobna* (15 %), fasola MASŁOWA* (15 %), sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Produkt sterylizowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po odsączeniu
Wartość energetyczna: 515 kJ/123 kcal
Tłuszcz: 2,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 15,8 g
w tym cukry: 0,3 g
Błonnik: 4,8 g
Białko: 6,6 g
Sól: 0,6 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu -
25,20 zł
FASOLKA ADZUKI BIO 1 kg – BIO PLANET
SKŁADNIKI
fasolka adzuki* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPIS
Ekologiczna fasolka adzuki charakteryzuje się słodko – orzechowym smakiem. Polecamy jako dodatek do ryżu i innych potraw zbożowych oraz do past, pasztetów, zup i potraw jednogarnkowych.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1375 kJ / 329 kcal
Tłuszcz – 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
Węglowodany – 50 g
w tym cukry – 0 g
Błonnik – 13 g
Białko – 20 g
Sól – 0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
12,30 zł
FASOLKA ADZUKI BIO 500 g – BIO PLANET
SKŁADNIKI
fasolka adzuki* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPIS
Ekologiczna fasolka adzuki charakteryzuje się słodko – orzechowym smakiem. Polecamy jako dodatek do ryżu i innych potraw zbożowych oraz do past, pasztetów, zup i potraw jednogarnkowych.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1375 kJ / 329 kcal
Tłuszcz – 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
Węglowodany – 50 g
w tym cukry – 0 g
Błonnik – 13 g
Białko – 20 g
Sól – 0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
92,90 zł
FASOLKA BIAŁA BIO 5 kg – HORECA
FASOLKA BIAŁA BIO 5 kg – HORECA
SKU: 5907738156106
Ilość w opakowaniu: 1
Waga: 5.04 kg
Cena za kg: 18.43 -
11,40 zł
FASOLKA BIAŁA BIO 500 g – BIO RAJ
SKŁADNIKI
ekologiczna fasolka biała 100 %.OPIS
Ekologiczna fasolka biała to znana i chętnie stosowana roślina strączkowa. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup, dań jednogarnkowych (doskonała z warzywami), pasztetów i past.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1236 kJ/294 kcal
Tłuszcz: 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 37 g
w tym cukry: 1,8 g
Błonnik: 25 g
Białko: 21 g
Sól: 0,03 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
10,70 zł
FASOLKA BIAŁA EKOLOGICZNA 400G – BIO PLANET
SKŁADNIKI
ekologiczna fasolka biała 100 %.OPIS
Ekologiczna fasolka biała to znana i chętnie stosowana roślina strączkowa. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup, dań jednogarnkowych (doskonała z warzywami), pasztetów i past.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1236 kJ / 294 kcal
Tłuszcz: 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 37 g
w tym cukry: 1,8 g
Błonnik: 25 g
Białko: 21 g
Sól: 0,03 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
26,50 zł
FASOLKA BIAŁA JAŚ BIO 1 kg – BIO PLANET
SKŁADNIKI
ekologiczna fasolka biała Jaś 100 %.OPIS
Ekologiczna fasolka biała Jaś jest szczególnie znana jako główny składnik popularnej na polskich stołach „fasolki po bretońsku”. Doskonale nadaje się do zup, potraw jednogarnkowych, past i pasztetów, a także do sałatek. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1576 kJ/373 kcal
Tłuszcz – 0,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
Węglowodany – 60 g
w tym cukry – 2,1 g
Błonnik – 15 g
Białko – 23 g
Sól – 0,04 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
100,20 zł
FASOLKA BIAŁA JAŚ BIO 5 kg – HORECA
FASOLKA BIAŁA JAŚ BIO 5 kg – HORECA
SKU: 5903900361842
Ilość w opakowaniu: 1
Waga: 5.04 kg
Cena za kg: 19.88 -
29,00 zł
FASOLKA CZERWONA KIDNEY BIO 1 kg – BIO PLANET
SKŁADNIKI
ekologiczna fasolka czerwona kidney 100 %OPIS
Ekologiczna czerwona fasola Kidney jest rośliną strączkową. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetówSPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Posolić pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1334 kJ/317 kcal
Tłuszcz 1,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 40 g
w tym cukry 1,2 g
Błonnik 23 g
Białko 24 g
Sól 0,03 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
6,90 zł
FASOLKA CZERWONA KIDNEY BIO 200 g (120 g) (PUSZKA) – LA BIO IDEA
SKŁADNIKI
czerwona fasola kidney*, woda, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Czerwona fasola polecana jest osobom na diecie wegetariańskiej lub wegańskiej, ponieważ zapewnia sporą dawkę błonnika. Daje szybkie uczucie sytości, co sprawia, że możemy zjeść mniej by bardziej zaspokoić głód.
W każdej kuchni powinno znaleźć się miejsce na chociaż jedną, awaryjną puszkę fasoli czerwonej. Pomoże Ci w przygotowywaniu szybkiej sałatki, gdy nagle odwiedzą Cię znajomi lub rodzina.
Pamiętaj, że taka gotowa fasola nie wymaga już dodatkowej obróbki termicznej, wiec można ją zjeść nawet prosto z puszki!
Produkt sterylizowany. Wysoka zawartość białka.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna: 425 kJ/101 kcal
Tłuszcz: 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 14 g
w tym cukry: 1,2 g
Błonnik: 6,2 g
Białko: 7,2 g
Sól: 0,6 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
12,80 zł
FASOLKA CZERWONA KIDNEY BIO 400 g – BIO PLANET
SKŁADNIKI
ekologiczna fasolka czerwona kidney 100 %OPIS
Ekologiczna czerwona fasola Kidney jest rośliną strączkową. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetówSPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Posolić pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1334 kJ/317 kcal
Tłuszcz 1,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 40 g
w tym cukry 1,2 g
Błonnik 23 g
Białko 24 g
Sól 0,03 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
15,30 zł
FASOLKA CZERWONA KIDNEY EKOLOGICZNA 500G- BIO PLANET
SKŁADNIKI
ekologiczna fasolka czerwona kidney 100 %OPIS
Ekologiczna czerwona fasola Kidney jest rośliną strączkową. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetówSPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Posolić pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1334 kJ/317 kcal
Tłuszcz 1,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 40 g
w tym cukry 1,2 g
Błonnik 23 g
Białko 24 g
Sól 0,03 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
32,10 zł
FASOLKA CZERWONA KIDNEY W ZALEWIE BIO 2,5 kg (1,5 kg) (PUSZKA) – HORECA (LA BIO IDEA)
FASOLKA CZERWONA KIDNEY W ZALEWIE BIO 2,5 kg (1,5 kg) (PUSZKA) – HORECA (LA BIO IDEA)
SKU: 8717496901835
Ilość w opakowaniu: 6
Waga: 2.73 kg
Cena za kg: 11.76 -
8,30 zł
FASOLKA CZERWONA KIDNEY W ZALEWIE BIO 400 g (240 g) (PUSZKA) – LA BIO IDEA
SKŁADNIKI
czerwona fasola kidney*, woda, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Źródło błonnika pokarmowego i białka.
Produkt sterylizowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna: 425 kJ/101 kcal
Tłuszcz: 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 13,6 g
w tym cukry: 1,2 g
Błonnik: 6,2 g
Białko: 7,2 g
Sól: 0,6 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu -
8,00 zł
FASOLKA KIDNEY W ZALEWIE W SŁOIKU EKOLOGICZNA 350G – BIO AZJA
SKŁADNIKI
fasola Kidney* 66,7 %, woda, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Produkt sterylizowany. Produkt gotowy do spozycia.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 490 kJ / 116 kcal
Tłuszcz: 0,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 15 g
w tym cukry: 1,8 g
Błonnik: 8,5 g
Białko: 8,2 g
Sól: 0,63 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.