Wyświetlanie 1–70 z 427 wyników

  • .Grysik okriszowy Oberkulmer Rotkorn 500g – Orvita

    .Grysik okriszowy Oberkulmer Rotkorn 500g – Orvita

    .Grysik okriszowy Oberkulmer Rotkorn 500g – Orvita
    5907572900064

    11,50 
  • .Siemię lniane ziarno 1kg – Manufaktura Zbąszyńska

    Manufaktura Wolsztyńska
    .Siemię lniane ziarno 1kg – Manufaktura Zbąszyńska
    5905602117949

    16,50 
  • .Siemię lniane złote 1kg – manufaktura Zbąszyńska

    Manufaktura Zbąszyńska
    .Siemię lniane złote 1kg – manufaktura Zbąszyńska
    5905602117956

    16,00 
  • AMARANTUS BIO 1 kg – THE PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczny amarantus 100 %.

    OPIS
    Ekologiczny amarantus jest jedną z najstarszych i najbardziej pożywnych roślin (pseudozbóż) uprawianych na świecie. Doskonały do porannej owsianki, do pieczenia chleba, ciast, zup i dań zbożowych.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    uprzednio wypłukane na gęstym sicie ziarno amarantusa gotować w proporcji 1:2 (1 porcja amarantusa na 2 porcje wody) ok. 20 min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1556 kJ/369 kcal
    Tłuszcz 7,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,0 g
    Węglowodany 59 g
    w tym cukry 2,0 g
    Błonnik 7,0 g
    Białko 14 g
    Sól 0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    19,20 
  • BULGUR (KASZA) BIO 5 kg – HORECA

    BULGUR (KASZA) BIO 5 kg – HORECA
    SKU: 5907738156052
    Ilość w opakowaniu: 1
    Waga: 5.04 kg
    Cena za kg: 13.85

    69,80 
  • CHIA – NASIONA SZAŁWII HISZPAŃSKIEJ BIO 2 kg – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczna chia – nasiona szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica) 100 %.

    OPIS
    Całe lub zmielone nasiona chia można dodawać do musli, jogurtów, sałatek oraz wypieków. Można je również namoczyć w wodzie lub soku i używać jako naturalny zagęszczacz np. do zup.

    Wartość odżywcza w 100 g
    Wartość energetyczna 1824 kJ/443 kcal
    Tłuszcz 31 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,0 g
    Węglowodany 2,0 g
    w tym cukry 1,0 g
    Błonnik 38 g
    Białko 20 g
    Sól 0,05 g

    Kwas alfa-linolenowy (kwas tłuszczowy omega-3) 18 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    56,60 
  • CHIA – NASIONA SZAŁWII HISZPAŃSKIEJ BIO 4 kg – HORECA

    CHIA – NASIONA SZAŁWII HISZPAŃSKIEJ BIO 4 kg – HORECA
    SKU: 5907738156199
    Ilość w opakowaniu: 1
    Waga: 4.04 kg
    Cena za kg: 34.16

    138,00 
  • CHIA – NASIONA SZAŁWII HISZPAŃSKIEJ BIO 1 kg – THE PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczna chia – nasiona szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica) 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna Chia zwana też szałwią hiszpańską może stanowić ciekawy dodatek do diety. Można dodawać całe lub zmielone nasiona do musli, jogurtów, sałatek oraz wypieków. Można je również namoczyć w wodzie lub soku i używać jako naturalny zagęszczacz np. do zup.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1824 kJ/443 kcal
    Tłuszcz – 31 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 3,0 g
    Węglowodany – 2,0 g
    w tym cukry – 1,0 g
    Białko – 38 g
    Błonnik – 20 g
    Sól – 0,05 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    34,60 
  • CIECIERZYCA BEZGLUTENOWA BIO 2 kg – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczna ciecierzyca 100 %.

    OPIS
    Ekologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek.
    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną cieciorkę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Posolić pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1412 kJ/336 kcal
    Tłuszcz 6,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
    Węglowodany 43 g
    w tym cukry 11 g
    Błonnik 17 g
    Białko 19 g
    Sól 0,06 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    41,20 
  • CIECIERZYCA BEZGLUTENOWA BIO 5 kg – HORECA

    CIECIERZYCA BEZGLUTENOWA BIO 5 kg – HORECA
    SKU: 5902605410343
    Ilość w opakowaniu: 1
    Waga: 5.04 kg
    Cena za kg: 13.23

    66,70 
  • CIECIERZYCA CZARNA W ZALEWIE BIO 200 g (120 g) – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    ciecierzyca czarna* (53 %), woda, sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Niesamowita, niepowtarzalna, bardzo rzadka, bardzo mała, nieregularnie ukształtowana i pomarszczona czarna ciecierzyca. Jest to odmiana uprawiana głównie w basenie Morza Śródziemnego, którego Włochy posiadają cenną produkcję.
    Produkt gotowy do bezpośredniego spożycia. Może stanowić dodatek do sałat, zup, dań jednogarnkowych. Po odsączeniu z zalewy oraz przemieleniu, stanowić będzie doskonałą podstawę wegańskiego pasztetu.
    Źródło białka. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po odsączeniu
    Wartość energetyczna – 470 kJ/112 kcal
    Tłuszcz – 1,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
    Węglowodany – 12 g
    w tym cukry – 0,3 g
    Błonnik – 9,4 g
    Białko – 7,0 g
    Sól – 0,91 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać soję.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni

    10,10 
  • CIECIERZYCA EKOLOGICZNA, BEZGLUTENOWA 500G – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczna ciecierzyca 100 %.

    OPIS
    Ekologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną cieciorkę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Posolić pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1412 kJ/336 kcal
    Tłuszcz 6,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
    Węglowodany 43 g
    w tym cukry 11 g
    Błonnik 17 g
    Białko 19 g
    Sól 0,06 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    11,70 
  • CIECIERZYCA W ZALEWIE BEZ DODATKU SOLI BIO 400 g (240 g) – NATURAVENA

    SKŁADNIKI
    ekologiczna ciecierzyca, woda

    OPIS
    Produkt gotowy do spożycia bezpośrednio lub jako dodatek do innych potraw.
    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 303 kJ/72 kcal
    Tłuszcz: 1,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 8,6 g
    w tym cukry: 0 g
    Błonnik: 4,5 g
    Białko: 4,3 g
    Sól: 0,05 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu z dala od źródeł ciepła i wilgoci. Po otwarciu przechowywać w lodówce w pojemniku niemetalowym przeznaczonym do żywności i spożyć w ciągu 3 dni.

    6,40 
  • CIECIERZYCA W ZALEWIE BIO 2,5 kg (1,5 kg) (PUSZKA) – HORECA

    CIECIERZYCA W ZALEWIE BIO 2,5 kg (1,5 kg) (PUSZKA) – HORECA
    SKU: 8717496901859
    Ilość w opakowaniu: 1
    Waga: 2.783 kg
    Cena za kg: 10.38

    28,90 
  • CIECIERZYCA W ZALEWIE BIO 300 g (220 g) – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    gotowana ciecierzyca*, woda, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ciecierzyca Alce Nero jest produktem gotowym do spożycia. Może stanowić dodatek do sałat, zup, dań jednogarnkowych. Po odsączeniu z zalewy oraz przemieleniu, stanowić będzie doskonałą podstawę wegetariańskiego pasztetu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 374 kJ / 89 kcal
    Tłuszcz – 1,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
    Węglowodany – 10 g
    w tym cukry – 0 g
    Błonnik – 4,1 g
    Białko – 6,5 g
    Sól – 0,5 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.

    11,10 
  • CIECIERZYCA W ZALEWIE BIO 400 g (240 g) (PUSZKA) – LA BIO IDEA

    SKŁADNIKI
    ciecierzyca*, woda, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 515 kJ / 123 kcal
    Tłuszcz: 2,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
    Węglowodany: 15,8 g
    w tym cukry: 0,3 g
    Błonnik: 4,8 g
    Białko: 6,6 g
    Sól: 0,63 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    8,30 
  • CIECIERZYCA W ZALEWIE EKOLOGICZNA 220G -BIO EUROPA

    SKŁADNIKI
    ciecierzyca*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt sterylizowany. Produkt gotowy do spożycia.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartosc energetyczna: 588 kJ / 140 kcal
    Tłuszcz: 2,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0 g
    Weglowodany: 18 g
    w tym cukry: 0,3 g
    Błonnik: 7,2 g
    Białko: 7,9 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.

    8,10 
  • FASOLA BIAŁA DROBNA W ZALEWIE BIO 400 g (240 g) (PUSZKA) – LA BIO IDEA

    SKŁADNIKI
    Fasola drobna biała*, woda, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Fasolka gotowa do spożycia. Idealnie nadaje się do sałatek oraz potraw z makaronu

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 436 kJ/104 kcal
    Tłuszcz: 0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 13,5 g
    w tym cukry: 0,3 g
    Błonnik: 6,9 g
    Białko: 7,8 g
    Sól: 0,73 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    8,30 
  • FASOLA BIAŁA JAŚ BIO 400 g – NATURAVENA

    SKŁADNIKI
    ekologiczna fasolka biała Jaś 100 %.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę posolić dopiero pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1576 kJ/373 kcal
    Tłuszcz 0,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
    Węglowodany 60 g
    w tym cukry 2,1 g
    Błonnik 15 g
    Białko 23 g
    Sól 0,04 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    15,30 
  • FASOLA BIAŁA JAŚ EKOLOGICZNA 400G – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczna fasolka biała Jaś 100 %.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę posolić dopiero pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1576 kJ/373 kcal
    Tłuszcz 0,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
    Węglowodany 60 g
    w tym cukry 2,1 g
    Błonnik 15 g
    Białko 23 g
    Sól 0,04 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    11,90 
  • FASOLA CANNELLINI W ZALEWIE BIO 300 g (220 g) (SŁOIK) – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    fasola cannellini*, woda, sól (*certyfikowany składnik odżywczy)

    OPIS
    Może stanowić dodatek do zimnych lub ciepłych dań. W przypadku spożycia na ciepło podgrzać całą zawartość słoiczka, nie doprowadzać do wrzenia. Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu po odsączeniu
    Wartość energetyczna: 334 kJ / 79 kcal
    Tłuszcz: 0,6 g
    w tym kwasy nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 11 g
    w tym cukry: 0,2 g
    Błonnik: 4,8 g
    Białko: 5,3 g
    Sól: 0,5 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.

    12,40 
  • FASOLA CZARNA W ZALEWIE BEZGLUTENOWA BIO 400 g (240 g) (PUSZKA) – AMAIZIN

    SKŁADNIKI
    fasola czarna* (60 %), woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Gotowa do spożycia fasolka. Idealna do dań meksykańskich. Produkt sterylizowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 365 kJ / 87 kcal
    Tłuszcz: 0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 12,4 g
    w tym cukry: 1,0 g
    Białko: 4,9 g
    Sól: 0,93 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    8,10 
  • FASOLA CZERWONA KIDNEY BIO 400 g – NATURAVENA

    SKŁADNIKI
    ekologiczna fasolka czerwona kidney 100 %

    OPIS
    Ekologiczna czerwona fasola Kidney jest rośliną strączkową. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetów

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Posolić pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1334 kJ/317 kcal
    Tłuszcz 1,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
    Węglowodany 40 g
    w tym cukry 1,2 g
    Błonnik 23 g
    Białko 24 g
    Sól 0,03 g

    Produkt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASIONA SEZAMU, soję.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    14,90 
  • FASOLA MASŁOWA W ZALEWIE BIO 400 g (240 g) (PUSZKA) – LA BIO IDEA

    SKŁADNIKI
    fasola masłowa*, woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt sterylizowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 399 kJ/95 kcal
    Tłuszcz: 0,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 13 g
    w tym cukry: 0,7 g
    Błonnik: 6,1 g
    Białko: 6,3 g
    Sól: 0,6 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    8,70 
  • FASOLA MIX W ZALEWIE BIO 400 g (240 g) (PUSZKA) – LA BIO IDEA

    SKŁADNIKI
    woda, czerwona fasola kidney* (15 %), ciecierzyca* (15 %), biała fasola drobna* (15 %), fasola MASŁOWA* (15 %), sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt sterylizowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po odsączeniu
    Wartość energetyczna: 402 kJ/96 kcal
    Tłuszcz: 0,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 13 g
    w tym cukry: 0,3 g
    Błonnik: 6,0 g
    Białko: 6,3 g
    Sól: 0,81 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    8,30 
  • FASOLKA ADZUKI BIO 1 kg – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczna fasolka adzuki 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna fasolka adzuki charakteryzuje się słodko – orzechowym smakiem. Polecamy jako dodatek do ryżu i innych potraw zbożowych oraz do past, pasztetów, zup i potraw jednogarnkowych.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 minut. Posolić pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1281 kJ/304 kcal
    Tłuszcz 1,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g
    Węglowodany 42 g
    w tym cukry 3,1 g
    Błonnik 17 g
    Białko 23 g
    Sól 0,02 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    23,00 
  • FASOLKA ADZUKI BIO 1 kg – THE PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczna fasolka adzuki 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna fasolka adzuki charakteryzuje się słodko – orzechowym smakiem. Polecamy jako dodatek do ryżu i innych potraw zbożowych oraz do past, pasztetów, zup i potraw jednogarnkowych.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 minut. Posolić pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1281 kJ/304 kcal
    Tłuszcz 1,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g
    Węglowodany 42 g
    w tym cukry 3,1 g
    Błonnik 17 g
    Białko 23 g
    Sól 0,02 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    24,70 
  • FASOLKA ADZUKI BIO 500 g – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczna fasolka adzuki 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna fasolka adzuki charakteryzuje się słodko – orzechowym smakiem. Polecamy jako dodatek do ryżu i innych potraw zbożowych oraz do past, pasztetów, zup i potraw jednogarnkowych.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 minut. Posolić pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1281 kJ/304 kcal
    Tłuszcz 1,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g
    Węglowodany 42 g
    w tym cukry 3,1 g
    Błonnik 17 g
    Białko 23 g
    Sól 0,02 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    12,40 
  • FASOLKA BIAŁA BIO 5 kg – HORECA

    FASOLKA BIAŁA BIO 5 kg – HORECA
    SKU: 5907738156106
    Ilość w opakowaniu: 1
    Waga: 5.04 kg
    Cena za kg: 18.43

    92,90 
  • FASOLKA BIAŁA BIO 500 g – BIO RAJ

    SKŁADNIKI
    ekologiczna fasolka biała 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna fasolka biała to znana i chętnie stosowana roślina strączkowa. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup, dań jednogarnkowych (doskonała z warzywami), pasztetów i past.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1236 kJ/294 kcal
    Tłuszcz: 1,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 37 g
    w tym cukry: 1,8 g
    Błonnik: 25 g
    Białko: 21 g
    Sól: 0,03 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    11,50 
  • FASOLKA BIAŁA EKOLOGICZNA 400G – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczna fasolka biała 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna fasolka biała to znana i chętnie stosowana roślina strączkowa. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup, dań jednogarnkowych (doskonała z warzywami), pasztetów i past.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1236 kJ / 294 kcal
    Tłuszcz: 1,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 37 g
    w tym cukry: 1,8 g
    Błonnik: 25 g
    Białko: 21 g
    Sól: 0,03 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    11,10 
  • FASOLKA BIAŁA JAŚ BIO 1 kg – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczna fasolka biała Jaś 100 %.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę posolić dopiero pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1576 kJ/373 kcal
    Tłuszcz 0,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
    Węglowodany 60 g
    w tym cukry 2,1 g
    Błonnik 15 g
    Białko 23 g
    Sól 0,04 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    26,90 
  • FASOLKA BIAŁA JAŚ BIO 5 kg – HORECA

    FASOLKA BIAŁA JAŚ BIO 5 kg – HORECA
    SKU: 5903900361842
    Ilość w opakowaniu: 1
    Waga: 5.04 kg
    Cena za kg: 19.88

    100,20 
  • FASOLKA CZARNA BIO 500 g – THE PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczna fasolka czarna 100 %.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1342 kJ/318 kcal
    Tłuszcz: 1,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
    Węglowodany: 47 g
    w tym cukry: 2,1 g
    Błonnik: 15 g
    Białko: 22 g
    Sól: 0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    13,10 
  • FASOLKA CZARNA EKOLOGICZNA 500G – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczna fasolka czarna 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna fasolka czarna jest rośliną strączkową o lekko słodkim smaku. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Doskonała w postaci pasty (zmielona po ugotowaniu) z dodatkiem ziół i przypraw, a także jako dodatek do zup, dań warzywnych lub zbożowych.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1342 kJ/318 kcal
    Tłuszcz: 1,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
    Węglowodany: 47 g
    w tym cukry: 2,1 g
    Błonnik: 15 g
    Białko: 22 g
    Sól: 0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    11,90 
  • FASOLKA CZERWONA KIDNEY BIO 1 kg – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczna fasolka czerwona kidney 100 %

    OPIS
    Ekologiczna czerwona fasola Kidney jest rośliną strączkową. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetów

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Posolić pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1334 kJ/317 kcal
    Tłuszcz 1,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
    Węglowodany 40 g
    w tym cukry 1,2 g
    Błonnik 23 g
    Białko 24 g
    Sól 0,03 g

    Produkt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASIONA SEZAMU, soję.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    29,10 
  • FASOLKA CZERWONA KIDNEY BIO 400 g – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczna fasolka czerwona kidney 100 %

    OPIS
    Ekologiczna czerwona fasola Kidney jest rośliną strączkową. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetów

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Posolić pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1334 kJ/317 kcal
    Tłuszcz 1,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
    Węglowodany 40 g
    w tym cukry 1,2 g
    Błonnik 23 g
    Białko 24 g
    Sól 0,03 g

    Produkt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASIONA SEZAMU, soję.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    13,10 
  • FASOLKA CZERWONA KIDNEY EKOLOGICZNA 500G- BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczna fasolka czerwona kidney 100 %

    OPIS
    Ekologiczna czerwona fasola Kidney jest rośliną strączkową. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetów

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Posolić pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1334 kJ/317 kcal
    Tłuszcz 1,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
    Węglowodany 40 g
    w tym cukry 1,2 g
    Błonnik 23 g
    Białko 24 g
    Sól 0,03 g

    Produkt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASIONA SEZAMU, soję.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    15,30 
  • FASOLKA CZERWONA KIDNEY W ZALEWIE BIO 2,5 kg (1,5 kg) (PUSZKA) – HORECA (LA BIO IDEA)

    FASOLKA CZERWONA KIDNEY W ZALEWIE BIO 2,5 kg (1,5 kg) (PUSZKA) – HORECA (LA BIO IDEA)
    SKU: 8717496901835
    Ilość w opakowaniu: 6
    Waga: 2.73 kg
    Cena za kg: 11.76

    32,10 
  • FASOLKA CZERWONA KIDNEY W ZALEWIE BIO 400 g (240 g) (PUSZKA) – LA BIO IDEA

    SKŁADNIKI
    czerwona fasola kidney*, woda, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Źródło błonnika pokarmowego i białka.
    Produkt sterylizowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Warość energetyczna: 425 kJ/101 kcal
    Tłuszcz: 0,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 13,6 g
    w tym cukry: 1,2 g
    Błonnik: 6,2 g
    Białko: 7,2 g
    Sól: 0,6 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    8,10