Wyświetlanie wszystkich wyników: 23

  • BURAK NASIONA NA KIEŁKI EKOLOGICZNE 30G – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    burak nasiona* 100% *produkt rolnictwa ekologicznego

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    W warunkach domowych kiełki przygotowujemy w następujący sposób: Bierzemy płaski talerz, wykładamy go gazą lub innym materiałem chłonącym wodę. Na gazę sypiemy pojedynczą warstwę nasion i podlewamy wodą, najlepiej przegotowaną i letnią. Wodę należy uzupełniać tak, aby gaza była cały czas mokra. Nasiona umieszczamy w ciepłym i najlepiej ciemnym miejscu.
    W zależności od gatunku kiełkowalnej rośliny, kiełki ukazują się po 2-4 dniach.
    Przy nasionach grubych, np. groch, SOJA, cieciorka itp. lub nasionach z łupiną np. dynia, słonecznik, kiełki ścinamy przed spożyciem, a nasiona drobne używamy w całości.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    9,80 
  • NACZYNIE DO KIEŁKÓW – PLASTIKON (BIO NATURA)

    SKŁADNIKI
    1. Pokrywka (gwarantuje stabilny, wilgotny klimat, także przy wahaniach temperatury)

    2. Szalki do kiełkowania (trzy duże szalki. Można w nich poddać kiełkowaniu jednoczesnie trzy różne gatunki nasion albo kontynuować zbiory poprzez stopniowe wysiewanie nasion)

    3. Syfony odpływowe (zapewniają równomierny odpływ wody oraz regulują wilgotność)

    4. Wentylatory (w pokrywie i w poszczególnych szalkach przeznaczonyc do procesów kiełkowania umieszczono trzy wentylatory. Służą one do odprowadzania gazów i tlenu)

    5. Zbiornik wody (po nawodnieniu nadmiar wody gromadzi się w zbiorniku).

    OPIS
    Świeże kiełki zbóż, roślin strączkowych i warzyw mają wyjątkową wartość odżywczą. Teraz dzięki naczyniu do kiełkowania Bio-Natury możesz przez cały rok cieszyć się smakiem oraz właściowściami zdrowotnymi zawsze świeżych kiełków.

    36,70 
  • NASIONA BROKUŁU RAAB BIO NA KIEŁKI 20 g – VITA LINE (198042,41136CIN0CS,VG9010)

    SKŁADNIKI
    ekologiczne nasiona brokuła Raab (Brassica Oleracea ver. Italica)

    SPOSÓB UŻYCIA
    Nasiona zalać w wyparzonym słoiku na kilka godzin letnią przegotowaną wodą. Następnie wodę należy zlać, nasiona przepłukać, nakryć sloik gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe, nienasłonecznione miejsce.
    Przepłukiwać co najmniej 2 razy dziennie. Po 3-4 dniach kiełki są gotowe do spożycia. Gotowe kiełki należy spożyć przed upływem 7 dni od wyhodowania. Przechowywać w lodówce.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    4,90 
  • NASIONA FASOLI MUNG BIO NA KIEŁKI 30 g – VITA LINE (04154CIN0AS,63780CIN0CS)

    SKŁADNIKI
    ekologiczne nasiona fasoli mung (Vigna Radiata)

    SPOSÓB UŻYCIA
    Nasiona zalać w wyparzonym słoiku na kilka godzin letnią przegotowaną wodą. Następnie wodę należy zlać, nasiona przepłukać, nakryć sloik gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe, nienasłonecznione miejsce.
    Przepłukiwać co najmniej 2 razy dziennie. Po 3-4 dniach kiełki są gotowe do spożycia. Gotowe kiełki należy spożyć przed upływem 7 dni od wyhodowania. Przechowywać w lodówce.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    4,70 
  • NASIONA KOLENDRY BIO NA KIEŁKI 20 g – VITA LINE (12647CIN0AS,21941CIN07S, 21941CIN07S, 82996CIN0DS, VG9021)

    SKŁADNIKI
    ekologiczne nasiona kolendry (Coriandrum Sativum)

    SPOSÓB UŻYCIA
    Opłukane nasiona wysypać do wyparzonego słoika i zalać na kilka godzin wodą. Następnie wodę zlać, nasiona przepłukać, nakryć słoik gazą i odstawić w ciepłe, nienasłonecznione miejsce. Kiełki przepłukiwać wodą dwa razy dziennie. Po 5 – 7 dniach są gotowe do spożycia.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    4,90 
  • NASIONA LUCERNY BIO NA KIEŁKI 20 g – VITA LINE (62905CIN0DS,41137CIN0CS, 21942CIN0BS)

    SKŁADNIKI
    ekologiczne nasiona lucerny (Medicago Sativa)

    SPOSÓB UŻYCIA
    Nasiona zalać w wyparzonym słoiku na kilka godzin letnią przegotowaną wodą. Następnie wodę należy zlać, nasiona przepłukać, nakryć słoik gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe, nienasłonecznione miejsce.
    Przepłukiwać co najmniej 2 razy dziennie. Po 3-4 dniach kiełki są gotowe do spożycia. Gotowe kiełki należy spożyć przed upływem 7 dni od wyhodowania. Przechowywać w lodówce.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    4,90 
  • NASIONA NA KIEŁKI BROKUŁ EKOLOGICZNE 30G – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    nasiona brokuła* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    W warunkach domowych kiełki przygotowujemy w następujący sposób: Bierzemy płaski talerz, wykładamy go gazą lub innym materiałem chłonącym wodę. Na gazę sypiemy pojedynczą warstwę nasion i podlewamy wodą, najlepiej przegotowaną i letnią. Wodę należy uzupełniać tak, aby gaza była cały czas mokra. Nasiona umieszczamy w ciepłym i najlepiej ciemnym miejscu.
    W zależności od gatunku kiełkowalnej rośliny, kiełki pojawiają się po 2-4 dniach.
    Przy nasionach grubych, np. groch, SOJA, cieciorka itp. lub nasionach z łupiną np. dynia, słonecznik, kiełki ścinamy przed spożyciem, a nasiona drobne używamy w całości.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    8,90 
  • NASIONA RUKOLI SIEWNEJ BIO NA KIEŁKI 15 g – VITA LINE (53232CIN0CS,20071CIN00,12550CIN07S,56605CIN0CS,62907CIN0DS)

    SKŁADNIKI
    ekologiczne nasiona rukoli siewnej (Eruca Vesicaria)

    SPOSÓB UŻYCIA
    Nasiona zalać w wyparzonym słoiku na kilka godzin letnią przegotowaną wodą. Następnie wodę należy zlać, nasiona przepłukać, nakryć słoik gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe, nienasłonecznione miejsce.
    Przepłukiwać co najmniej 2 razy dziennie. Po 3-4 dniach kiełki są gotowe do spożycia. Gotowe kiełki należy spożyć przed uływem 7 dni od wyhodowania. Przechowywać w lodówce.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    3,90 
  • NASIONA RZEŻUCHY BIO 4 g – VITA LINE (4.368.147, 61293CIN0DP) (PRODUKT SEZONOWY)

    SKŁADNIKI
    100% nasiona rzeżuchy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Rzeżucha idealnie nadaje się do dekoracji Wielkanocnego stołu. Wysiew w pomieszczeniach jest możliwy przez cały rok. W ogrodzie wysiewa się nasiona w marcu, kwietniu. Rośliny gotowe do zbioru są po kilku dniach.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    2,90 
  • NASIONA RZODKIEWKI BIO NA KIEŁKI 30 g – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    nasiona rzodkiewki* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczne nasiona na kiełki rzodkiewki mają ostry, wyrazisty smak.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    W warunkach domowych kiełki przygotowujemy w następujący sposób. Bierzemy płaski talerz, wykładamy go gazą lub innym materiałem chłonącym wodę. Na gazę sypiemy pojedynczą warstwę nasion i podlewamy ją wodą, najlepiej przegotowaną i letnią. Wodę należy uzupełniać tak , aby gaza cały czas była mokra. Nasiona umieszczamy w ciepłym i najlepiej ciemnym miejscu. W zależności od gatunku kiełkowanej rośliny, kiełki pojawiają się po 2-4 dniach. Przy nasionach grubych np. groch, SOJA, cieciorka, itp. lub nasionach z łupiną np. dynia, słonecznik, kiełki ścinamy przed spożyciem, a nasiona drobne używamy w całości.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    11,00 
  • NASIONA RZODKIEWKI CHINA ROSE BIO NA KIEŁKI 20 g – VITA LINE (41141CIN0CS,198005,VG9050)

    SKŁADNIKI
    ekologiczna rzodkiewka China Rose (Raphanus Sativus)

    SPOSÓB UŻYCIA
    Opłukane nasiona wysypać do wyparzonego słoika i zalać na kilka godzin wodą. Następnie wodę zlać, nasiona przepłukać, nakryć słoik gazą i odstawić w ciepłe, nienasłonecznione miejsce.
    Kiełki przepłukiwać wodą dwa razy dziennie. Po 5-7 dniach są gotowe do spożycia.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    4,90 
  • NASIONA SŁONECZNIKA BIO NA KIEŁKI 30 g – VITA LINE (21944CGN0AS; 41142CGN0BS, 62909CMN0CS)

    OPIS
    ekologiczne nasiona słonecznika (Helianthus Annuus)

    SPOSÓB UŻYCIA
    Nasiona zalać w wyparzonym słoiku na kilka godzin letnią przegotowaną wodą. Następnie wodę należy zlać, nasiona przepłukać, nakryć słoik gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe, nienasłonecznione miejsce.
    Przepłukiwać co najmniej 2 razy dziennie. Po 3-4 dniach kiełki są gotowe do spożycia. Gotowe kiełki należy spożyć przed upływem 7 dni od wyhodowania. Przechowywać w lodówce.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    3,90