Wyświetlanie 1–20 z 23 wyników
-
9,60 zł
BURAK NASIONA NA KIEŁKI EKOLOGICZNE 30G – DARY NATURY
SKŁADNIKI
burak nasiona* 100% *produkt rolnictwa ekologicznegoSPOSÓB PRZYGOTOWANIA
W warunkach domowych kiełki przygotowujemy w następujący sposób: Bierzemy płaski talerz, wykładamy go gazą lub innym materiałem chłonącym wodę. Na gazę sypiemy pojedynczą warstwę nasion i podlewamy wodą, najlepiej przegotowaną i letnią. Wodę należy uzupełniać tak, aby gaza była cały czas mokra. Nasiona umieszczamy w ciepłym i najlepiej ciemnym miejscu.
W zależności od gatunku kiełkowalnej rośliny, kiełki ukazują się po 2-4 dniach.
Przy nasionach grubych, np. groch, SOJA, cieciorka itp. lub nasionach z łupiną np. dynia, słonecznik, kiełki ścinamy przed spożyciem, a nasiona drobne używamy w całości.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu. -
13,60 zł
LUCERNA (ALFALFA) NASIONA NA KIEŁKI BIO 200 g – BIO PLANET
SKŁADNIKI
ekologiczne nasiona na kiełki lucerny alfalfa 100 %.OPIS
Ekologiczne nasiona alfalfa (Medicago sativa) są wykorzystywane od 1500 lat w medycynie chińskiej i indyjskiej. Obecnie coraz popularniejsze staje się spożywanie ich kiełków. Lucerna poprawia metabolizm. Idealna jako dodatek do dań głównych, kanapek oraz sałatek.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Opłukane nasiona należy rozłożyć na kiełkownicy lub naczyniu wyłożonym gazą. Zalać przegotowaną, letnią wodą. Nasiona umieszczamy w ciepłym i najlepiej ciemnym miejscu. Wodę uzupełniamy tak, aby nasiona miały cały czas wilgoć. W zależności od gatunku kiełkowanej rośliny, kiełki pojawiają się po 3-5 dniach.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temepraturze pokojowej w sposób niedostępny. -
36,60 zł
NACZYNIE DO KIEŁKÓW – PLASTIKON (BIO NATURA)
SKŁADNIKI
1. Pokrywka (gwarantuje stabilny, wilgotny klimat, także przy wahaniach temperatury)2. Szalki do kiełkowania (trzy duże szalki. Można w nich poddać kiełkowaniu jednoczesnie trzy różne gatunki nasion albo kontynuować zbiory poprzez stopniowe wysiewanie nasion)
3. Syfony odpływowe (zapewniają równomierny odpływ wody oraz regulują wilgotność)
4. Wentylatory (w pokrywie i w poszczególnych szalkach przeznaczonyc do procesów kiełkowania umieszczono trzy wentylatory. Służą one do odprowadzania gazów i tlenu)
5. Zbiornik wody (po nawodnieniu nadmiar wody gromadzi się w zbiorniku).
OPIS
Świeże kiełki zbóż, roślin strączkowych i warzyw mają wyjątkową wartość odżywczą. Teraz dzięki naczyniu do kiełkowania Bio-Natury możesz przez cały rok cieszyć się smakiem oraz właściowściami zdrowotnymi zawsze świeżych kiełków. -
4,60 zł
NASIONA BROKUŁU RAAB BIO NA KIEŁKI 20 g – VITA LINE (198042,41136CIN0CS,VG9010)
SKŁADNIKI
ekologiczne nasiona brokuła Raab (Brassica Oleracea ver. Italica)SPOSÓB UŻYCIA
Nasiona zalać w wyparzonym słoiku na kilka godzin letnią przegotowaną wodą. Następnie wodę należy zlać, nasiona przepłukać, nakryć sloik gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe, nienasłonecznione miejsce.
Przepłukiwać co najmniej 2 razy dziennie. Po 3-4 dniach kiełki są gotowe do spożycia. Gotowe kiełki należy spożyć przed upływem 7 dni od wyhodowania. Przechowywać w lodówce.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
4,20 zł
NASIONA FASOLI MUNG BIO NA KIEŁKI 30 g – VITA LINE (04154CIN0AS,63780CIN0CS)
SKŁADNIKI
ekologiczne nasiona fasoli mung (Vigna Radiata)SPOSÓB UŻYCIA
Nasiona zalać w wyparzonym słoiku na kilka godzin letnią przegotowaną wodą. Następnie wodę należy zlać, nasiona przepłukać, nakryć sloik gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe, nienasłonecznione miejsce.
Przepłukiwać co najmniej 2 razy dziennie. Po 3-4 dniach kiełki są gotowe do spożycia. Gotowe kiełki należy spożyć przed upływem 7 dni od wyhodowania. Przechowywać w lodówce.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
4,60 zł
NASIONA KOLENDRY BIO NA KIEŁKI 20 g – VITA LINE (12647CIN0AS,21941CIN07S, 21941CIN07S, 82996CIN0DS, VG9021)
SKŁADNIKI
ekologiczne nasiona kolendry (Coriandrum Sativum)SPOSÓB UŻYCIA
Nasiona zalać w wyparzonym słoiku na kilka godzin letnią przegotowaną wodą. Natępnie wodę należy zlać, nasiona przepłukać, nakryć słoik gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe miejsce.
Przepłukiwać co najmniej 2 razy dziennie. Po 3-4 dniach kiełki są gotowe do spożycia. Gotowe kiełki należy spożyć przed upływem 7 dni od wyhodowania. Przechowywać w lodówce.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
4,60 zł
NASIONA LUCERNY BIO NA KIEŁKI 20 g – VITA LINE (62905CIN0DS,41137CIN0CS, 21942CIN0BS)
SKŁADNIKI
ekologiczne nasiona lucerny (Medicago Sativa)SPOSÓB UŻYCIA
Nasiona zalać w wyparzonym słoiku na kilka godzin letnią przegotowaną wodą. Następnie wodę należy zlać, nasiona przepłukać, nakryć słoik gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe, nienasłonecznione miejsce.
Przepłukiwać co najmniej 2 razy dziennie. Po 3-4 dniach kiełki są gotowe do spożycia. Gotowe kiełki należy spożyć przed upływem 7 dni od wyhodowania. Przechowywać w lodówce.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
8,60 zł
NASIONA NA KIEŁKI BROKUŁ EKOLOGICZNE 30G – DARY NATURY
SKŁADNIKI
nasiona brokuła* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
W warunkach domowych kiełki przygotowujemy w następujący sposób: Bierzemy płaski talerz, wykładamy go gazą lub innym materiałem chłonącym wodę. Na gazę sypiemy pojedynczą warstwę nasion i podlewamy wodą, najlepiej przegotowaną i letnią. Wodę należy uzupełniać tak, aby gaza była cały czas mokra. Nasiona umieszczamy w ciepłym i najlepiej ciemnym miejscu.
W zależności od gatunku kiełkowalnej rośliny, kiełki pojawiają się po 2-4 dniach.
Przy nasionach grubych, np. groch, SOJA, cieciorka itp. lub nasionach z łupiną np. dynia, słonecznik, kiełki ścinamy przed spożyciem, a nasiona drobne używamy w całości.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
3,60 zł
NASIONA RUKOLI SIEWNEJ BIO NA KIEŁKI 15 g – VITA LINE (53232CIN0CS,20071CIN00,12550CIN07S,56605CIN0CS,62907CIN0DS)
SKŁADNIKI
ekologiczne nasiona rukoli siewnej (Eruca Vesicaria)SPOSÓB UŻYCIA
Nasiona zalać w wyparzonym słoiku na kilka godzin letnią przegotowaną wodą. Następnie wodę należy zlać, nasiona przepłukać, nakryć słoik gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe, nienasłonecznione miejsce.
Przepłukiwać co najmniej 2 razy dziennie. Po 3-4 dniach kiełki są gotowe do spożycia. Gotowe kiełki należy spożyć przed uływem 7 dni od wyhodowania. Przechowywać w lodówce.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
10,90 zł
NASIONA RZODKIEWKI BIO NA KIEŁKI 30 g – DARY NATURY
SKŁADNIKI
nasiona rzodkiewki* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczne nasiona na kiełki rzodkiewki mają ostry, wyrazisty smak.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
W warunkach domowych kiełki przygotowujemy w następujący sposób. Bierzemy płaski talerz, wykładamy go gazą lub innym materiałem chłonącym wodę. Na gazę sypiemy pojedynczą warstwę nasion i podlewamy ją wodą, najlepiej przegotowaną i letnią. Wodę należy uzupełniać tak , aby gaza cały czas była mokra. Nasiona umieszczamy w ciepłym i najlepiej ciemnym miejscu. W zależności od gatunku kiełkowanej rośliny, kiełki pojawiają się po 2-4 dniach. Przy nasionach grubych np. groch, SOJA, cieciorka, itp. lub nasionach z łupiną np. dynia, słonecznik, kiełki ścinamy przed spożyciem, a nasiona drobne używamy w całości.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu. -
4,60 zł
NASIONA RZODKIEWKI CHINA ROSE BIO NA KIEŁKI 20 g – VITA LINE (41141CIN0CS,198005,VG9050)
SKŁADNIKI
ekologiczna rzodkiewka China Rose (Raphanus Sativus)SPOSÓB UŻYCIA
Opłukane nasiona wysypać do wyparzonego słoika i zalać na kilka godzin wodą. Następnie wodę zlać, nasiona przepłukać, nakryć słoik gazą i odstawić w ciepłe, nienasłonecznione miejsce.
Kiełki przepłukiwać wodą dwa razy dziennie. Po 5-7 dniach są gotowe do spożycia.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
4,60 zł
NASIONA RZODKWI DAIKON BIO NA KIEŁKI 20 g – VITA LINE (VG9051,41140CIN07S, 82942CIN0DS)
SKŁADNIKI
ekologiczne nasiona rzodkwi Daikonm(Raphanus Sativus)SPOSÓB UŻYCIA
Nasiona zalać w wyparzonym słoiku na kilka godzin letnią przegotowaną wodą. Następnie wodę należy zlać, nasiona przepłukać, nakryć słoik gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe, nienasłonecznione miejsce.
Przepłukiwać co najmniej 2 razy dziennie. Po 3-4 dniach kiełki są gotowe do spożycia. Gotowe kiełki należy spożyć przed upływem 7 dni od wyhodowania. Przechowywać w lodówce.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.