Produkty z kategorii kakao, karob czy ekologiczne czekolady do picia dostępne w Bio Zakątek Zdrowa Żywność Wolsztyn. Polecamy także inne bio smakołyki, dostępne w naszym sklepie ze zdrową żywnością online oraz stacjonarnym sklepie z ekologiczną żywnością we Wolsztynie.

Wyświetlanie wszystkich wyników: 62

  • CZEKOLADA DO PICIA – 50 % KAKAO FAIR TRADE BIO 425 g – TERRA ETICA

    SKŁADNIKI
    kakao w proszku* (min. 50 %), cukier trzcinowy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Czekolada o podwyższonej zawartości kakao 50 %, intensywna w smaku. Mniej cukru, więcej kakao!
    Klasyczna czekolada w proszku zawiera minimum 32 % kakao, zaś ta wersja zawiera, aż 50 %.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Jak przygotować mleczną czekoladę do picia na gorąco?
    Podczas przygotowywania należy pamiętać, aby nie zagotowywać czekolady, jedynie podgrzać do ok. 60 – 70 °C i cały czas powoli mieszać, dobra czekolada nie lubi pośpiechu.

    Propozycja 1 – Filiżanka bardzo gęstej mlecznej czekolady
    Przygotuj ok. 70 ml śmietanki 18 % (lub 35 ml śmietanki 35 % i 40 ml mleka), dodaj ok. 70 g czekolady. Podgrzewaj do ok. 60 – 70 °C powoli mieszając. Po roztopieniu czekolada jest gotowa do picia.

    Propozycja 2 – Kubek mlecznej czekolady do picia
    Przygotuj 200 ml MLEKA, dodaj 2 łyżki stołowe czekolady (ok. 30 g). Podgrzewaj cały czas mieszając, aż do momentu rozpuszczenia się czekolady.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1688 kJ/403 kcal
    Tłuszcz: 11 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,3 g
    Węglowodany: 56 g
    w tym cukry: 50 g
    Błonnik: 20 g
    Białko: 11 g
    Sól: 0,15 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ORZECHY, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ), JAJA, SOJĘ, zboża zawierające GLUTEN, SELER i SIARCZYNY

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    49,10 
  • CZEKOLADA DO PICIA CYNAMONOWA FAIR TRADE BEZGLUTENOWA BIO 250 g – BECKS COCOA

    SKŁADNIKI
    kakao* 50 %, surowy cukier trzcinowy*, cynamon* (1,4 %), sól morska, kardamon*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Cynamon, znany ze swojego delikatnego i aromatycznego smaku, nadaje tej czekoladzie do picia wyjątkową głębię i subtelną pikantność. Dodatek kardamonu, z jego intensywnym, korzennym aromatem, podkreśla walory czekolady, tworząc harmonijną kompozycję smakową. Odkryj wyższy wymiar przyjemności z czekoladą która łączy tradycję z nowoczesnością.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    2 czubate łyżeczki proszku zalać 250 ml spienionego MLEKA (max 78°C), dobrze wymieszać.
    Nie podawać z wodą.
    Można podać z napojem SOJOWYM i migdałowym.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1578 kJ/376 kcal
    Tłuszcz: 11 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,4 g
    Węglowodany: 53 g
    w tym cukry: 48 g
    Białko: 9,9 g
    Sól: 0,78 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    32,90 
  • CZEKOLADA DO PICIA FAIR TRADE BEZGLUTENOWA BIO 250 g – ALTERNATIVA

    SKŁADNIKI
    cukier trzcinowy*, kakao w proszku* (35 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt został stworzony na bazie wyjątkowej kompozycji cukru trzcinowego i kakao, dzięki czemu każda filiżanka dostarcza intensywnych wrażeń smakowych.
    Idealny do przygotowania zarówno na ciepło, jak i na zimno, stanowi świetny wybór na chwilę relaksu w ciągu dnia.
    Jego łatwość przygotowania sprawia, że można go przyrządzić szybko, co czyni go wygodnym rozwiązaniem na każdą porę dnia.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    2-3 łyżeczki rozpuścić w gorącym lub zimnym mleku.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1545 kJ/369 kcal
    Tłuszcz: 3,9 g
    w tym kwasy nasycone: 2,4 g
    Węglowodany: 69 g
    w tym cukry: 59 g
    Błonnik: 11 g
    Białko: 8,8 g
    Sól: 0,02 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    23,20 
  • CZEKOLADA DO PICIA HOT WINTER FAIR TRADE BEZGLUTENOWA BIO 250 g – BECKS COCOA

    SKŁADNIKI
    kakao* 50 %, surowy cukier trzcinowy*, sól morska, cynamon*, kwiat muszkatołowy*, goździki*, ziele angielskie*, gałka muszkatołowa*, kardamon*, imbir*, pieprz cayenne*. (*składniki ekologiczne)

    OPIS
    Zimowe przyprawy zawarte w tej czekoladzie wprowadzą Cię w magiczną atmosferę świąt, rozprzestrzeniając wokół ciepło i radość. Korzenny aromat cynamonu, goździków i innych klasycznych przypraw świątecznych doskonale współgra z bogatym smakiem czekolady, tworząc harmonijną kompozycję, która otula zmysły. Każdy łyk to przypomnienie o wyjątkowych chwilach, które spędzamy w gronie najbliższych, pełnych zapachów i smaków, które kojarzą się z zimową, świąteczną magią.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    2 czubate łyżeczki proszku zalać 250 ml spienionego MLEKA (78 °C), dobrze wymieszać. Nie podawać z wodą.
    Można zamiast MLEKA użyć napoju sojowego lub migdałowego.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1585 kJ/378 kcal
    Tłuszcz: 11 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,4 g
    Węglowodany: 53 g
    w tym cukry: 48 g
    Białko: 9,9 g
    Sól: 0,77 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    34,10 
  • CZEKOLADA DO PICIA MLECZNY KARMEL FAIR TRADE BEZGLUTENOWA BIO 275 g – BECKS COCOA

    SKŁADNIKI
    cukier trzcinowy nierafinowany*, kakao*, karmel MLECZNY* 5,8 % (cukier*, odtłuszczone MLEKO w proszku*), naturalny aromat karmelowy, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Wyjątkowe kakao łączy się z aksamitnym, kremowym karmelem, tworząc harmonijną kompozycję pełną smaku. Kakao doskonale współgra ze słodyczą karmelu. To połączenie ma wyjątkową cechę, która sprawia, że każdy łyk jest niezapomnianą przyjemnością. Rozgrzewa i czaruje smakiem! Idealny pomysł na zimowe wieczory.
    Zawartość kakao minimum: 40 %.
    Składniki Fair Trade: kakao, cukier trzcinowy. Ogółem: 90 %.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    2 czubate łyżeczki proszku (20 g) zalać 250 ml spienionego MLEKA (max. 78°C), dobrze wymieszać. Nie podawać z wodą.
    Można podawać z napojem SOJOWYM lub MIGDAŁOWYM.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1604 kJ/382 kcal
    Tłuszcz: 8,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,1 g
    Węglowodany: 59 g
    w tym cukry: 53 g
    Białko: 9,0 g
    Sól: 1,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    35,50 
  • CZEKOLADA DO PICIA NA GORĄCO FAIR TRADE BEZGLUTENOWA BIO 350 g – ALTERNATIVA

    SKŁADNIKI
    cukier trzcinowy*, kakao w proszku* (35 %), skrobia kukurydziana*, karob w proszku*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
    Minimum 33 % kakao.

    OPIS
    Produkt został stworzony na bazie wyjątkowej kompozycji składników, dzięki czemu każda filiżanka dostarcza intensywnych wrażeń smakowych.
    Idealny do przygotowania zarówno na ciepło, jak i na zimno, stanowi świetny wybór na chwilę relaksu w ciągu dnia.
    Jego łatwość przygotowania sprawia, że można go przyrządzić szybko, co czyni go wygodnym rozwiązaniem na każdą porę dnia.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Rozpuścić dwie łyżki czekolady w 200 ml gorącego MLEKA lub wody. Umieścić na kuchence i gotować do uzyskania pożądanej konsystencji.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1506 kJ / 360 kcal
    Tłuszcz: 3,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,3 g
    Węglowodany: 69 g
    w tym cukry: 45 g
    Błonnik: 10,4 g
    Białko: 8,4 g
    Sól: 0,03 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    33,60 
  • CZEKOLADA DO PICIA POMARAŃCZOWO – IMBIROWA FAIR TRADE BEZGLUTENOWA BIO 250 g – BECKS COCOA

    SKŁADNIKI
    kakao* (50 %), surowy cukier trzcinowy*, sok pomarańczowy sproszkowany* (3,5 %), naturalny aromat pomarańczowy*, sól morska, imbir* (0,3 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    2 czubate łyżeczki proszku zalać 250 ml spienionego, gorącego MLEKA (max. 78°C), dobrze wymieszać. Nie podawać z wodą.
    Można podać z napojem SOJOWYM lub migdałowym.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1664 kJ/396 kcal
    Tłuszcz: 11 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,4 g
    Węglowodany: 56 g
    w tym cukry: 45 g
    Białko: 11 g
    Sól: 0,76 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    32,90 
  • CZEKOLADA DO PICIA POMARAŃCZOWO – IMBIROWA FAIR TRADE BEZGLUTENOWA BIO 250 g – BECKS COCOA

    SKŁADNIKI
    kakao* (50 %), surowy cukier trzcinowy*, sok pomarańczowy sproszkowany* (3,5 %), naturalny aromat pomarańczowy*, sól morska, imbir* (0,3 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Najlepsze, starannie wyselekcjonowane kakao, łączy się w tej wyjątkowej kompozycji z naturalnym smakiem dojrzewających w słońcu pomarańczy, których soczystość i świeżość doskonale równoważą intensywność czekolady. Delikatna nuta imbiru, z jego lekko pikantnym charakterem, nadaje napojowi subtelną głębię, wprowadzając harmonię między słodyczą pomarańczy a ciepłem kakao. To połączenie smaków tworzy niezapomnianą, zmysłową przyjemność, idealną dla miłośników wyjątkowych doznań smakowych.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    2 czubate łyżeczki proszku zalać 250 ml spienionego, gorącego MLEKA (max. 78°C), dobrze wymieszać. Nie podawać z wodą.
    Można podać z napojem SOJOWYM lub migdałowym.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1664 kJ/396 kcal
    Tłuszcz: 11 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,4 g
    Węglowodany: 56 g
    w tym cukry: 45 g
    Białko: 11 g
    Sól: 0,76 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    32,90 
  • CZEKOLADA DO PICIA WANILIOWA FAIR TRADE BEZGLUTENOWA BIO 250 g – BECKS COCOA

    SKŁADNIKI
    kakao* (50 %), surowy cukier trzcinowy*, wanilia*, sól morska. (*składniki ekologiczne)

    OPIS
    Prawdziwa wanilia madagaskarska idealnie uzupełnia smak intensywnej czekolady. Te cudowne połączenie zaspokoi najbardziej wymagające podniebienia. To harmonijna kompozycja, która w pełni oddaje wyjątkowy charakter obu składników, oferując niezrównaną przyjemność w każdym łyku.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1 czubatą łyżeczkę proszku zalać 250 ml spienionego MLEKA (max. 78°C), dobrze wymieszać. Nie podawać z wodą.
    Można podawać z napojem SOJOWYm.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1582 kJ/377 kcal
    Tłuszcz: 11 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,4 g
    Węglowodany: 53 g
    w tym cukry: 48 g
    Białko: 9,9 g
    Sól: 0,79 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    35,50 
  • CZEKOLADA NA GORĄCO O SMAKU CYNAMONOWO – WANILIOWYM 180G – ORZECHOWNIA

    CZEKOLADA NA GORĄCO O SMAKU CYNAMONOWO – WANILIOWYM 180G – ORZECHOWNIA

    CZEKOLADA NA GORĄCO O SMAKU CYNAMONOWO – WANILIOWYM 180G – ORZECHOWNIA
    5903268059917

    38,00 
  • KAKAO CEREMONIALNE BIO (4 x 50 g) 200 g – COCOA

    SKŁADNIKI
    ekologiczne nieprażone ziarno kakao 100 %.

    OPIS
    Kakao ceremonialne to specjalna forma kakao przygotowywana z ziaren kakaowca o wysokiej jakości, bez dodatku cukru lub mleka.
    Kakao ceremonialne ma bardzo intensywny smak, który może być dla niektórych ludzi zbyt gorzki.
    Warto rozpocząć, od mniejszej ilości kakao i stopniowo zwiększać jej ilość, aby dopasować smak do swoich preferencji.
    Wysoka zawartość błonnika pokarmowego.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 2416 kJ/586 kcal
    Tłuszcz: 52 g
    w tym kwasy nasycone: 30 g
    Węglowodany: 6,0 g
    w tym cukry: 1,5 g
    Błonnik: 23 g
    Białko: 12 g
    Sól: 0,2 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać orzechy.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    60,60 
  • KAKAO CEREMONIALNE TABLICZKA BIO 125 g – ISLAVERDE (SEGURA)

    SKŁADNIKI
    surowe ekologiczne ziarna kakao odmiany Criollo zmielone kriogenicznie.

    OPIS
    Kakao ceremonialne to surowe kakao nieodtłuszczone, poddawane wyłącznie delikatnej fermentacji. Dzięki temu udaje się uzyskać odpowiedni profil aromatyczny i lepszą biodostępność zawartych w nim składników aktywnych. Kakao ceremonialne – chociaż nazwa sugeruje na celebrowanie jego spożycia – to coś więcej niż tylko rytuał jego wypijania. Jego wyjątkowość zapewnia dobór odpowiednich odmian kakaowca, właściwa uprawa oraz przestrzeganie procedur dotyczących obróbki pozyskanych ziaren. Sztabka tego kakao jest najbardziej pierwotną, odżywczą formą czekolady i zarazem produktem dla koneserów. Dzięki unikalnemu procesowi kriogenicznego mielenia zachowane zostaje ponad 50 % tłuszczu kakaowego, a łuska – cenne źródło błonnika – zostaje zmielona.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 2469 kJ/590 kcal
    Tłuszcz: 48 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 32 g
    Węglowodany: 16 g
    w tym cukry: 1,2 g
    Błonnik: 20 g
    Białko: 12 g
    Sól: 0 g

    UWAGA
    Kakao ceremonialne odlewane jest ręcznie, nie stosujemy temperowania (krystalizowania się tłuszczu kakaowego). Pojawienie się nalotu, przebarwień oraz wystąpienie różnych struktur powierzchni kakao jest zjawiskiem naturalnym i nie wpływa na smak i aromat produktu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej.

    40,90 
  • KAKAO CRIOLLO W PROSZKU FAIR TRADE BEZGLUTENOWE BIO 250 g – BECKS COCOA

    SKŁADNIKI
    ekologiczne kakao, regulator kwasowości: węglany potasu

    OPIS
    Znakomitej jakości kakao – intensywnie pikantne, bez dodatku cukru. Wyjątkowy smak wprost z Ameryki Środkowej przeniesie Cię wprost do serca tego regionu, oferując czystą rozkosz dla zmysłów. Kakao idealnie rozpuszcza się w ciepłym MLEKU, tworząc aksamitną konsystencję, bez potrzeby gotowania. To napój, który zachwyca swoją głębią i autentycznym, intensywnym smakiem.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1 łyżkę proszku zalać 250 ml spienionego MLEKA (max. 78°C), dobrze wymieszać. Zamiast MLEKA można użyć napoju sojowego lub migdałowego.
    Nie mieszać z wodą.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1496 kJ/362 kcal
    Tłuszcz: 21 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12 g
    Węglowodany: 9,4 g
    w tym cukry: <0,5 g
    Białko: 20 g
    Sól: 0,04 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    34,80 
  • KAKAO DRINK INSTANT EKOLOGICZNE 400G – VIVANI

    SKŁADNIKI
    surowy cukier trzcinowy*, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu* (20 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Do ciast i ciasteczek, trufli i deserów.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Wsypać 3-4 łyżeczki do filiżanki i zalać 250 ml zimnego lub gorącego MLEKA.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1602 kJ/378 kcal
    Tłuszcz: 2,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g
    Węglowodany: 81 g
    w tym cukry: 77,6 g
    Białko: 4,7 g
    Sól: 0,08 g

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA NA PORCJĘ (7 g kakao i 100 ml MLEKA)
    Wartość energetyczna: 363 kJ/87 kcal
    Tłuszcz: 3,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,3 g
    Węglowodany: 9,7 g
    w tym cukry: 9,5 g
    Białko: 3,3 g
    Sól: 0,12 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ)

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej

    23,60 
  • KAKAO NATURALNE CIEMNE BEZGLUTENOWE 100 g – CELIKO

    SKŁADNIKI
    kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, regulator kwasowości: węglany potasu.
    Zawartość tłuszczu kakaowego 10-12 %.

    OPIS
    CACAO NATURA ekstra ciemne doskonale nadaje się do wypieku ciast oraz świetnie sprawdza się jako dodatek do napojów i deserów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1302 kJ / 313 kcal
    Tłuszcz: 11 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,8 g
    Węglowodany: 13 g
    w tym cukry: 1,0 g
    Białko: 22 g
    Sól: 0,08 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać mleko, soję i ich produkty pochodne.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    11,10 
  • KAKAO NISKOTŁUSZCZOWE W PROSZKU BIO 280 g – TERRA ETICA

    SKŁADNIKI
    ekologiczne kakao niskotłuszczowe w proszku.

    OPIS
    Doskonały dodatek do ciast, deserów, naleśników. Posiada lekko gorzkawy, charakterystyczny smak. Nadaje wypiekom czekoladowego aromatu.
    Nie zawiera cukru. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego i białka.

    Świetny pomysł na deser:
    – Kakao na gorąco z pianką
    – Kakao z pomarańczową nutą
    – Naleśniki z kakao
    – Sernik z okruszkami kakao
    – Kakao korzenne

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Jako napój: Wymieszać 1-3 łyżeczki kakao z odrobiną gorącego mleka. Następnie dodać pozostałe MLEKO i cukier. Aby uzyskać jeszcze bardziej kremową konsystencję kakao, podgrzewaj je delikatnie przez kilka minut.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1449 kJ/346 kcal
    Tłuszcz: 11 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,5 g
    Węglowodany: 14 g
    w tym cukry: 0 g
    Błonnik: 46 g
    Białko: 25 g
    Sól: 0,3 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ORZECHY, MLEKO (łącznie z laktozą), JAJA, SOJĘ, ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, SELER i SIARCZYNY.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    44,10 
  • KAKAO SPROSZKOWANE BIO 200 g – DIET-FOOD

    SKŁADNIKI
    ekologiczne kakao o obniżonej zawartości tłuszczu.
    Zawartość tłuszczu kakaowego 10-12 %.

    OPIS
    Ekologiczne sproszkowane kakao otrzymane z najwyższej jakości ziaren kakaowca.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Wymieszaj 1-2 łyżeczki z ulubionym mlekiem, jogurtem lub sokiem, dodaj do płatków, deserów i sałatek. Jedz 2-3 łyżeczki dziennie.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1449 kJ/346 kcal
    Tłuszcz: 11 g
    w tym kwasy nasycone: 6,5 g
    Węglowodany: 14 g
    w tym cukry: 0 g
    Błonnik: 46 g
    Białko: 25 g
    Sól: 0,3 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać SOJĘ, ORZECHY oraz gluten.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu.

    29,40 
  • KAKAO SPROSZKOWANE O OBNIŻONEJ ZAWARTOŚCI TŁUSZCZU, EKOLOGICZNE 200G – BIO AFRYKA

    SKŁADNIKI
    ekologiczne kakao sproszkowane o obniżonej zawartości tłuszczu 100 %.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1479 kJ/355 kcal
    Tłuszcz: 11 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,6 g
    Węglowodany: 25 g
    w tym cukry: 0,5 g
    Błonnik: 32 g
    Białko: 24 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    21,00 
  • KAKAO SPROSZKOWANE SUROWE NIEODTŁUSZCZONE BIO 400 g – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczne kakao sproszkowane surowe nieodtłuszczone 100 %.

    OPIS
    Ekologiczne sproszkowane kakao otrzymane z najwyższej jakości ziaren kakaowca. Ziarna kakao przed zmieleniem zostały głęboko zamrożone (mielenie kriogeniczne), co pozwoliło zachować maksymalną ilość składników odżywczych, a także naturalny smak i aromat produktu. Polecamy jako składnik deserów, wypieków oraz innych przekąsek.
    Żelazo przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia, pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny. Zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia są istotne. Porcja niezbędna do uzyskania korzystnego efektu: 15 g kakao.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna -2268 kJ / 542 kcal
    Tłuszcz – 46 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 29 g
    Węglowodany – 4,7 g
    w tym cukry – 1,2 g
    Błonnik – 28 g
    Białko – 13 g
    Sól – 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    72,30 
  • KAKAO W PROSZKU FAIR TRADE BEZGLUTENOWE BIO 150 g – ALTERNATIVA

    SKŁADNIKI
    ekologiczne kakao.
    Zawartość tłuszczu kakaowego 20 – 22 %.

    OPIS
    Kakao idealnie nadaje się do przygotowania słodkich wypieków – babeczek, ciast kruchych czy biszkoptowych.
    Kakao świetnie sprawdzi się do tworzenia polew i dekoracji ciast. Idealnie również komponuje się z pikantnymi daniami, pozwalając z nich wydobyć wyjątkowy, niepowtarzalny smak oraz aromat. Z jego dodatkiem możemy stworzyć pyszne i zarówno zdrowe dżemy czy konfitury. Jednak najbardziej znanym sposobem spożycia kakao jest jego upłynnienie w ciepłym, słodkim mleku.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1615 kJ/386 kcal
    Tłuszcz: 21 g
    w tym kwasy nasycone: 13,2 g
    Węglowodany: 12,4 g
    w tym cukry: 0,3 g
    Białko: 22,3 g
    Sól: 0,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    26,90 
  • KAKAO W PROSZKU FAIR TRADE BIO 75 g – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    kakao w proszku*, regulator kwasowości – węglan potasu (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1709 kJ / 407 kcal
    Tłuszcz – 21 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 13 g
    Węglowodany – 19 g
    w tym cukry – 0,5 g
    Błonnik – 27 g
    Białko – 22 g
    Sól – 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    13,40 
  • KAKAO ZIARNA KRUSZONE SUROWE BIO 250 g – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    kakao ziarna kruszone surowe* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Ekologiczne surowe kruszone ziarna kakao, otrzymane z najwyższej jakości ziaren kakaowca. Charakteryzują się wytrawnym kakaowym smakiem. Przetwarzane w niskich temperaturach w celu zachowania maksymalnej ilości składników odżywczych. Stanowią podstawowy składnik czekolady. Mogą stanowić bazę dla wielu produktów czekoladowych, posypkę do lodów lub innych deserów, jak również dodatek do wszelkiego rodzaju przekąsek, koktajli, musli, ciast, a także do kawy i gorącej czekolady.
    Żelazo przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia, pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny. Zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia są istotne. Porcja niezbędna do uzyskania korzystnego efektu: 15 g kakao.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 2606 kJ / 629 kcal
    Tłuszcz – 46 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 38 g
    Węglowodany – 33 g
    w tym cukry – 2,4 g
    Błonnik – 17 g
    Białko – 12 g
    Sól – 0,13 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    52,10 
  • KAKAO ZIARNA KRUSZONE SUROWE EKOLOGICZNE 600G – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    kakao ziarna kruszone surowe* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Ekologiczne surowe kruszone ziarna kakao, otrzymane z najwyższej jakości ziaren kakaowca. Charakteryzują się wytrawnym kakaowym smakiem. Przetwarzane w niskich temperaturach w celu zachowania maksymalnej ilości składników odżywczych. Stanowią podstawowy składnik czekolady. Mogą stanowić bazę dla wielu produktów czekoladowych, posypkę do lodów lub innych deserów, jak również dodatek do wszelkiego rodzaju przekąsek, koktajli, musli, ciast, a także do kawy i gorącej czekolady.
    Żelazo przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia, pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny. Zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia są istotne. Porcja niezbędna do uzyskania korzystnego efektu: 15 g kakao.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 2606 kJ / 629 kcal
    Tłuszcz – 46 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 38 g
    Węglowodany – 33 g
    w tym cukry – 2,4 g
    Błonnik – 17 g
    Białko – 12 g
    Sól – 0,13 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    116,50 
  • KAKAO ZIARNA SUROWE BIO 600 g – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    Ekologiczne kakao ziarna surowe 100 %.

    OPIS
    Surowe ziarna kakao charakteryzują się wytrawnym smakiem. Przetwarzane w niskich temperaturach w celu zachowania maksymalnej ilości składników odżywczych. Stanowią podstawowy składnik czekolady. Mogą stanowić bazę dla wielu produktów czekoladowych lub dodatek do wszelkiego rodzaju przekąsek, lodów, koktajli, musli, ciast i deserów.
    Wapń jest potrzebny do utrzymania zdrowych kości i zębów. Żelazo przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia, pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny. Potas pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni. Zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia są istotne. Porcja niezbędna do uzyskania korzystnego efektu: 40 g kakao.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 2606 kJ / 629 kcal
    Tłuszcz – 46 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 38 g
    Węglowodany – 33 g
    w tym cukry – 2,4 g
    Błonnik – 17 g
    Białko – 12 g
    Sól – 0,13 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    108,70 
  • KAKAO ZIARNA SUROWE EKOLOGICZNE SUPERFOODS 200G – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    Ekologiczne kakao ziarna surowe 100 %.

    OPIS
    Surowe ziarna kakao charakteryzują się wytrawnym smakiem. Przetwarzane w niskich temperaturach w celu zachowania maksymalnej ilości składników odżywczych. Stanowią podstawowy składnik czekolady. Mogą stanowić bazę dla wielu produktów czekoladowych lub dodatek do wszelkiego rodzaju przekąsek, lodów, koktajli, musli, ciast i deserów.
    Wapń jest potrzebny do utrzymania zdrowych kości i zębów. Żelazo przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia, pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny. Potas pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni. Zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia są istotne. Porcja niezbędna do uzyskania korzystnego efektu: 40 g kakao.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 2606 kJ / 629 kcal
    Tłuszcz – 46 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 38 g
    Węglowodany – 33 g
    w tym cukry – 2,4 g
    Błonnik – 17 g
    Białko – 12 g
    Sól – 0,13 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    42,20 
  • KAROB NIEPRAŻONY BIO 400 g – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    karob nieprażony* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Ekologiczny karob to pozbawione nasion i zmielone strąki drzewa karobowego, zwanego szarańczynem strąkowym. Strąki szarańczynu, zwane również chlebem świętojańskim, wysuszone i zmielone mają ciemnobrązową barwę i mogą stanowić substytut tradycyjnego kakao. Karob polecamy do wszelkiego rodzaju wypieków, deserów i polew.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1256 kJ / 300 kcal
    Tłuszcz – 0,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 g
    Węglowodany – 49 g
    w tym cukry – 41 g
    Błonnik – 40 g
    Białko – 4,6 g
    Sól – 0,09 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    12,50 
  • KAROB NIEPRAŻONY EKOLOGICZNY 200G – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    karob nieprażony* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Ekologiczny karob to pozbawione nasion i zmielone strąki drzewa karobowego, zwanego szarańczynem strąkowym. Strąki szarańczynu, zwane również chlebem świętojańskim, wysuszone i zmielone mają ciemnobrązową barwę i mogą stanowić substytut tradycyjnego kakao. Karob polecamy do wszelkiego rodzaju wypieków, deserów i polew.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1256 kJ / 300 kcal
    Tłuszcz – 0,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 g
    Węglowodany – 49 g
    w tym cukry – 41 g
    Błonnik – 40 g
    Białko – 4,6 g
    Sól – 0,09 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    8,40 
  • NAPÓJ KAKAOWY INSTANT GUMIŚ Z WITAMINAMI, MAGNEZEM I WAPNIEM BEZGLUTENOWY 500 g – CELIKO

    SKŁADNIKI
    cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (16,5 %), maltodekstryna, węglan wapnia, węglany magnezu, emulgator: lecytyny (z SOI), mieszanka witamin (witamina C, tiamina, ryboflawina, witamina B6, witamina B12, witamina E, biotyna, niacyna, kwas foliowy, kwas pantotenowy), sól, cynamon, aromat.

    OPIS
    Napój w proszku, wzbogacony w witaminy z grupy B, witaminę C, E oraz w wapń i magnez.
    Wapń i magnez pomagają w utrzymaniu zdrowych kości i zębów.
    Witaminy B6, B12 i C wspierają prawidłową pracę układu odpornościowego.
    Zalecana porcja dzienna to 1 kubek.
    Ważne jest prowadzenie zdrowego trybu życia i zrównoważonego sposobu żywienia.
    Opakowanie zawiera 25 sugerowanych porcji.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    4 łyżeczki (20 g) Gumisia wsypać do kubka i zalać gorącym lub zimnym mlekiem (200 ml). Zamieszać i gotowe.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1569 kJ/370 kcal
    Tłuszcz: 2,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g
    Węglowodany: 81 g
    w tym cukry: 78 g
    Białko: 3,7 g
    Sól: 0,57 g
    Witamina C: 60 mg (75 %)*
    Tiamina: 0,83 mg (75 %)*
    Ryboflawina: 1,05 mg (75 %)*
    Witamina B6: 1,05 mg (75 %)*
    Witamina B12: 1,88 µg (75 %)*
    Witamina E: 9 mg (75 %)*
    Biotyna: 37,5 µg (75 %)*
    Niacyna: 12 mg (75 %)*
    Kwas foliowy: 150 µg (75 %)*
    Kwas pantotenowy: 4,5 mg (75 %)*
    Wapń: 636 mg (80 %)*
    Magnez: 302 mg (81 %)*
    * – dzienne referencyjne wartości spożycia

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać mleko.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    15,40 
  • TABLICZKA BEZ DODATKU CUKRÓW 100 g – KETOLADA

    SKŁADNIKI
    miazga kakaowa, substancja słodząca: erytrytol, tłuszcz kakaowy.

    OPIS
    Czekolada świetnie zaspokaja ochotę na słodkie, sprawdzi się jako słodka, fit przekąska, jako dodatek do owsianki, a także jako polewa do zdrowych ciast i fit deserów.
    Masa kakaowa minimum 60 %. Zawiera substancję słodzącą. Zawiera naturalnie występujące cukry.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1718 kJ/417 kcal
    Tłuszcz: 41 g
    w tym kwasy nasycone: 27 g
    Węglowodany: 44 g
    w tym cukry: 0,8 g
    poliole: 40 g
    Błonnik: 6,8 g
    Białko: 4,6 g
    Sól: 0,02 g

    UWAGA
    Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE i inne ORZECHY, SOJĘ, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ)

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    13,10