Produkty z kategorii kakao, karob czy ekologiczne czekolady do picia dostępne w Bio Zakątek Zdrowa Żywność Wolsztyn. Polecamy także inne bio smakołyki, dostępne w naszym sklepie ze zdrową żywnością online oraz stacjonarnym sklepie z ekologiczną żywnością we Wolsztynie.

Wyświetlanie 1–20 z 51 wyników

  • CZEKOLADA DO PICIA – 50 % KAKAO FAIR TRADE BIO 425 g – TERRA ETICA

    SKŁADNIKI
    kakao w proszku* (min. 50 %), cukier trzcinowy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Czekolada o podwyższonej zawartości kakao 50 %, intensywna w smaku. Mniej cukru, więcej kakao!
    Klasyczna czekolada w proszku zawiera minimum 32 % kakao, zaś ta wersja zawiera, aż 50 %.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Jak przygotować mleczną czekoladę do picia na gorąco?
    Podczas przygotowywania należy pamiętać, aby nie zagotowywać czekolady, jedynie podgrzać do ok. 60 – 70 °C i cały czas powoli mieszać, dobra czekolada nie lubi pośpiechu.

    Propozycja 1 – Filiżanka bardzo gęstej mlecznej czekolady
    Przygotuj ok. 70 ml śmietanki 18 % (lub 35 ml śmietanki 35 % i 40 ml mleka), dodaj ok. 70 g czekolady. Podgrzewaj do ok. 60 – 70 °C powoli mieszając. Po roztopieniu czekolada jest gotowa do picia.

    Propozycja 2 – Kubek mlecznej czekolady do picia
    Przygotuj 200 ml MLEKA, dodaj 2 łyżki stołowe czekolady (ok. 30 g). Podgrzewaj cały czas mieszając, aż do momentu rozpuszczenia się czekolady.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1688 kJ/403 kcal
    Tłuszcz: 11 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,3 g
    Węglowodany: 56 g
    w tym cukry: 50 g
    Błonnik: 20 g
    Białko: 11 g
    Sól: 0,15 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ORZECHY, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ), JAJA, SOJĘ, zboża zawierające GLUTEN, SELER i SIARCZYNY

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    36,20 
  • CZEKOLADA DO PICIA CYNAMONOWA FAIR TRADE BEZGLUTENOWA BIO 250 g – BECKS COCOA

    SKŁADNIKI
    kakao* 50 %, surowy cukier trzcinowy*, cynamon* (1,4 %), sól morska, kardamon*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    2 czubate łyżeczki proszku zalać 250 ml spienionego MLEKA (max 78°C), dobrze wymieszać.
    Nie podawać z wodą.
    Można podać z napojem SOJOWYM i migdałowym.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1578 kJ/376 kcal
    Tłuszcz: 11 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,4 g
    Węglowodany: 53 g
    w tym cukry: 48 g
    Białko: 9,9 g
    Sól: 0,78 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    32,90 
  • CZEKOLADA DO PICIA FAIR TRADE BEZGLUTENOWA BIO 250 g – ALTERNATIVA

    SKŁADNIKI
    cukier trzcinowy*, kakao w proszku* (35 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    2-3 łyżeczki rozpuścić w gorącym lub zimnym mleku.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1545 kJ/369 kcal
    Tłuszcz: 3,9 g
    w tym kwasy nasycone: 2,4 g
    Węglowodany: 69 g
    w tym cukry: 59 g
    Błonnik: 11 g
    Białko: 8,8 g
    Sól: 0,02 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    20,10 
  • CZEKOLADA DO PICIA HOT WINTER FAIR TRADE BEZGLUTENOWA BIO 250 g – BECKS COCOA

    SKŁADNIKI
    kakao* 50 %, surowy cukier trzcinowy*, sól morska, cynamon*, kwiat muszkatołowy*, goździki*, ziele angielskie*, gałka muszkatołowa*, kardamon*, imbir*, pieprz cayenne*. (*składniki ekologiczne)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    2 czubate łyżeczki proszku zalać 250 ml spienionego MLEKA (78 °C), dobrze wymieszać. Nie podawać z wodą.
    Można zamiast MLEKA użyć napoju sojowego lub migdałowego.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1585 kJ/378 kcal
    Tłuszcz: 11 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,4 g
    Węglowodany: 53 g
    w tym cukry: 48 g
    Białko: 9,9 g
    Sól: 0,77 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    34,10 
  • CZEKOLADA DO PICIA MLECZNY KARMEL FAIR TRADE BEZGLUTENOWA BIO 275 g – BECKS COCOA

    SKŁADNIKI
    cukier trzcinowy nierafinowany*, kakao*, karmel MLECZNY* 5,8 % (cukier*, odtłuszczone MLEKO w proszku*), naturalny aromat karmelowy, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Gorąca czekolada do picia to doskonały napój, który rozgrzewa i czaruje smakiem! Idealny pomysł na zimowe wieczory.
    Zawartość kakao minimum: 40 %.
    Składniki Fair Trade: kakao, cukier trzcinowy. Ogółem: 90 %.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    2 czubate łyżeczki proszku (20 g) zalać 250 ml spienionego MLEKA (max. 78°C), dobrze wymieszać. Nie podawać z wodą.
    Można podawać z napojem SOJOWYM lub MIGDAŁOWYM.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1604 kJ/382 kcal
    Tłuszcz: 8,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,1 g
    Węglowodany: 59 g
    w tym cukry: 53 g
    Białko: 9,0 g
    Sól: 1,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    35,50 
  • CZEKOLADA DO PICIA MOKKA FAIR TRADE BEZGLUTENOWA BIO 250 g – BECKS COCOA

    SKŁADNIKI
    kakao w proszku*, cukier trzcinowy w proszku*, daktyle w proszku* (zawiera: mąkę ryżową*), sól morska, kardamon w proszku*, ekstrakt z kawy* (1,8 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Czekolada w proszku z kofeiną. Wysoka zawartość kofeiny; nie zaleca się stosowania u dzieci, kobiet w ciąży i kobiet karmiących piersią (60 mg/100 g)
    Zawartość kakao minimum: 50%.
    Składniki Fair Trade: kakao, nierafinowany cukier trzcinowy, ekstrakt z kawy.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    2 czubate łyżeczki proszku (20 g) zalać 250 ml spienionego MLEKA (max 78°C), dobrze wymieszać.
    Nie podawać z wodą.
    Można zamiast MLEKA użyć napoju sojowego lub migdałowego.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1568 kJ/374 kcal
    Tłuszcz: 11 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,4 g
    Węglowodany: 51 g
    w tym cukry: 44 g
    Białko: 10 g
    Sól: 0,74 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    34,10 
  • CZEKOLADA DO PICIA O SMAKU TRAWY CYTRYNOWEJ FAIR TRADE BEZGLUTENOWA BIO 250 g – BECKS COCOA

    SKŁADNIKI
    kakao* (55 %), cukier trzcinowy*, sproszkowane chili*, olejek z trawy cytrynowej*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Intensywny smak czekolady przykryty jest mocnym niezwykle przyjemnym aromatem trawy cytrynowej.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    2 czubate łyżeczki proszku zalać 250 ml spienionego, gorącego MLEKA (max. 78°C), dobrze wymieszać. Nie podawać z wodą.
    Można podać z napojem SOJOWYM lub migdałowym.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1687 kJ/402 kcal
    Tłuszcz: 12 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,9 g
    Węglowodany: 55 g
    w tym cukry: 45 g
    Białko: 12 g
    Sól: <0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    34,10 
  • CZEKOLADA DO PICIA POMARAŃCZOWO – IMBIROWA FAIR TRADE BEZGLUTENOWA BIO 250 g – BECKS COCOA

    SKŁADNIKI
    kakao* (50 %), surowy cukier trzcinowy*, sok pomarańczowy sproszkowany* (3,5 %), naturalny aromat pomarańczowy*, sól morska, imbir* (0,3 %). (*składniki ekologiczne)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    2 czubate łyżeczki proszku zalać 250 ml spienionego, gorącego MLEKA (max. 78°C), dobrze wymieszać. Nie podawać z wodą.
    Można podać z napojem SOJOWYm lub migdałowym.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1570 kJ/374 kcal
    Tłuszcz: 11 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,4 g
    Węglowodany: 52 g
    w tym cukry: 44 g
    Białko: 10 g
    Sól: 0,77 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    32,90 
  • CZEKOLADA DO PICIA WANILIOWA FAIR TRADE BEZGLUTENOWA BIO 250 g – BECKS COCOA

    SKŁADNIKI
    kakao* (50 %), surowy cukier trzcinowy*, wanilia*, sól morska. (*składniki ekologiczne)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1 czubatą łyżeczkę proszku zalać 250 ml spienionego MLEKA (max. 78°C), dobrze wymieszać. Nie podawać z wodą.
    Można podawać z napojem SOJOWYm.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1582 kJ/377 kcal
    Tłuszcz: 11 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,4 g
    Węglowodany: 53 g
    w tym cukry: 48 g
    Białko: 9,9 g
    Sól: 0,79 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    35,50 
  • CZEKOLADA W PROSZKU – 65 % KAKAO FAIR TRADE BEZGLUTENOWA BIO 250 g – ALTERNATIVA

    SKŁADNIKI
    kakao w proszku* 65 %, cukier trzcinowy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Gorąca czekolada instant z cukrem trzcinowym. Odpowiedni dla wegetarian i wegan.
    Natychmiast rozpuszcza się zarówno w gorącym, jak i zimnym mleku. Bez laktozy i glutenu.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Dodaj 2 lub 3 łyżki do filiżanki lub szklanki. Dolej odrobinę gorącego lub zimnego MLEKA (ilość wedle uznania) i delikatnie wymieszaj. Następnie dodaj resztę mleka.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1439 kJ/344 kcal
    Tłuszcz: 7,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,0 g
    Węglowodany: 44 g
    w tym cukry: 32 g
    Błonnik: 20 g
    Białko: 16 g
    Sól: 0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    24,50 
  • CZEKOLADA W PROSZKU DLA DZIECI FAIR TRADE BIO 300 g – BIO ZENTRALE

    SKŁADNIKI
    cukier trzcinowy*, kakao w proszku* 37 %. (* certyfikowany składnik ekologiczny)
    Minimum 35 % kakao w proszku.

    OPIS
    Składniki wprowadzone do obrotu zgodnie ze standardami Fairtrade: kakao, cukier. Ogółem: 100 %.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Wsyp do filiżanki ok. 2 czubate łyżeczki (8 g) czekolady w proszku, zalej ciepłym mlekiem (200 ml), dobrze wymieszaj. Smacznego!

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1676 kJ/401 kcal
    Tłuszcz: 7,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,7 g
    Węglowodany: 70 g
    w tym cukry: 63 g
    Białko: 8,1 g
    Sól: <0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ, MLEKO (łącznie z laktozą)

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu, z dala od ciepła.

    29,10 
  • KAKAO CEREMONIALNE BIO (4 x 50 g) 200 g – COCOA

    SKŁADNIKI
    ekologiczne nieprażone ziarno kakao 100 %.

    OPIS
    Kakao ceremonialne to specjalna forma kakao przygotowywana z ziaren kakaowca o wysokiej jakości, bez dodatku cukru lub mleka.
    Kakao ceremonialne ma bardzo intensywny smak, który może być dla niektórych ludzi zbyt gorzki.
    Warto rozpocząć, od mniejszej ilości kakao i stopniowo zwiększać jej ilość, aby dopasować smak do swoich preferencji.
    Wysoka zawartość błonnika pokarmowego.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 2416 kJ/586 kcal
    Tłuszcz: 52 g
    w tym kwasy nasycone: 30 g
    Węglowodany: 6,0 g
    w tym cukry: 1,5 g
    Błonnik: 23 g
    Białko: 12 g
    Sól: 0,2 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać orzechy.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    41,70 
  • KAKAO CEREMONIALNE BIO 125 g – SEGURA

    SKŁADNIKI
    100 % ekologicznych surowych, suszonych, łuskanych, kruszonych ziaren kakaowca (tzw. nibsów) odmian Criollo (70 %) oraz Trinitario + Forastero (30 %) zmielonych kriogenicznie.

    OPIS
    Kakao ceremonialne to surowe kakao nieodtłuszczone, poddawane wyłącznie delikatnej fermentacji. Dzięki temu udaje się uzyskać odpowiedni profil aromatyczny i lepszą biodostępność zawartych w nim składników aktywnych.
    Kakao ceremonialne – chociaż nazwa sugeruje na celebrowanie jego spożycia – to coś więcej niż tylko rytuał jego wypijania. Wyjątkowości należy upatrywać się m.in.: doboru odpowiednich odmian kakaowca, właściwej uprawy, przestrzegania procedur dotyczących obróbki pozyskanych ziaren.
    Sztabka tego kakao jest najbardziej pierwotną, odżywczą formą czekolady i zarazem produktem dla koneserów. Dzięki unikalnemu procesowi kriogenicznego mielenia potrafimy zachować ponad 50 % tłuszczu kakaowego oraz zmielić łuskę (źródło błonnika).

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 2452 kJ/586 kcal
    Tłuszcz: 52 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 30 g
    Węglowodany: 6,0 g
    w tym cukry: 1,5 g
    Błonnik: 23 g
    Białko: 13 g
    Sól: 0,2 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej.

    35,40 
  • KAKAO CHAI BIO 200 g – DIET-FOOD

    SKŁADNIKI
    kakao w proszku odtłuszczone* (60 %), cukier trzcinowy*, kardamon*, cynamon*, imbir*, sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt, który z pewnością zachwyci miłośników kakao i pasjonatów zdrowego jedzenia.
    Wysoka zawartość błonnika i białka.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    25 g produktu zalać gorącą wodą lub mlekiem

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1477 kJ/344 kcal
    Tłuszcz: 6,6 g
    w tym kwasy nasycone: 3,9 g
    Węglowodany: 42 g
    w tym cukry: 34 g
    Błonnik: 15 g
    Białko: 28 g
    Sól: 1,2 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać ORZECHY oraz gluten.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po użyciu szczelnie zamknij opakowanie.

    29,70 
  • KAKAO CRIOLLO W PROSZKU FAIR TRADE BEZGLUTENOWE BIO 20 g – BECKS COCOA

    SKŁADNIKI
    ekologiczne kakao, regulator kwasowości: węglany potasu.

    OPIS
    Składniki Fair Trade [kakao]: 95 %.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Saszetkę proszku zalać 250 ml spienionego MLEKA (max. 78°C), dobrze wymieszać. Zamiast MLEKA można użyć napój migdałowy, OWSIANY, SOJOWY, kokosowy lub orkiszowy.
    Nie mieszać z wodą.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g proszku
    Wartość energetyczna: 1496 kJ/362 kcal
    Tłuszcz: 21 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12 g
    Węglowodany: 9,4 g
    w tym cukry: <0,5 g
    Białko: 20 g
    Sól: 0,04 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    6,30 
  • KAKAO CRIOLLO W PROSZKU FAIR TRADE BEZGLUTENOWE BIO 250 g – BECKS COCOA

    SKŁADNIKI
    ekologiczne kakao, regulator kwasowości: węglany potasu

    OPIS
    Składniki Fair Trade [kakao]: 95 %.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1 łyżkę proszku zalać 250 ml spienionego MLEKA (max. 78°C), dobrze wymieszać. Zamiast MLEKA można użyć napoju sojowego lub migdałowego.
    Nie mieszać z wodą.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1496 kJ/362 kcal
    Tłuszcz: 21 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12 g
    Węglowodany: 9,4 g
    w tym cukry: <0,5 g
    Białko: 20 g
    Sól: 0,04 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    34,80 
  • KAKAO DO PICIA (MAKAO) BEZ DODATKU CUKRÓW BEZGLUTENOWE 180 g – PIĘĆ PRZEMIAN

    SKŁADNIKI
    erytrytol (substancja słodząca), kakao 36 %, lecytyny (z rzepaku), cynamon, kardamon, sól himalajska, naturalne aromaty (waniliowy, pomarańczowy).

    OPIS
    Zawiera substancję słodzącą. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    2 łyżeczki produktu zalać gorącym lub zimnym mlekiem i wymieszać.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 687 kJ/164 kcal
    Tłuszcz – 8,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 3,2 g
    Węglowodany – 79 g
    w tym cukry – 0,6 g
    alkohole wielowodorotlenowe – 57,8 g
    Błonnik – 12 g
    Białko – 7,1 g
    Sól – 0,7 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać orzechy.

    UWAGI
    Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

    18,50 
  • KAKAO DRINK INSTANT EKOLOGICZNE 400G – VIVANI

    SKŁADNIKI
    surowy cukier trzcinowy*, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu* (20 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Do ciast i ciasteczek, trufli i deserów.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Wsypać 3-4 łyżeczki do filiżanki i zalać 250 ml zimnego lub gorącego MLEKA.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1602 kJ/378 kcal
    Tłuszcz: 2,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g
    Węglowodany: 81 g
    w tym cukry: 77,6 g
    Białko: 4,7 g
    Sól: 0,08 g

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA NA PORCJĘ (7 g kakao i 100 ml MLEKA)
    Wartość energetyczna: 363 kJ/87 kcal
    Tłuszcz: 3,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,3 g
    Węglowodany: 9,7 g
    w tym cukry: 9,5 g
    Białko: 3,3 g
    Sól: 0,12 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ)

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej

    22,20