Wyświetlanie 21–40 z 51 wyników

  • KAKAO NATURALNE CIEMNE BEZGLUTENOWE 100 g – CELIKO

    SKŁADNIKI
    kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, regulator kwasowości: węglany potasu.
    Zawartość tłuszczu kakaowego 10-12 %.

    OPIS
    CACAO NATURA ekstra ciemne doskonale nadaje się do wypieku ciast oraz świetnie sprawdza się jako dodatek do napojów i deserów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1302 kJ / 313 kcal
    Tłuszcz: 11 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,8 g
    Węglowodany: 13 g
    w tym cukry: 1,0 g
    Białko: 22 g
    Sól: 0,08 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać mleko, soję i ich produkty pochodne.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    6,90 
  • KAKAO NISKOTŁUSZCZOWE W PROSZKU BIO 280 g – TERRA ETICA

    SKŁADNIKI
    ekologiczne kakao niskotłuszczowe w proszku.

    OPIS
    Doskonały dodatek do ciast, deserów, naleśników. Posiada lekko gorzkawy, charakterystyczny smak. Nadaje wypiekom czekoladowego aromatu.
    Nie zawiera cukru. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego i białka.

    Świetny pomysł na deser:
    – Kakao na gorąco z pianką
    – Kakao z pomarańczową nutą
    – Naleśniki z kakao
    – Sernik z okruszkami kakao
    – Kakao korzenne

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Jako napój: Wymieszać 1-3 łyżeczki kakao z odrobiną gorącego mleka. Następnie dodać pozostałe MLEKO i cukier. Aby uzyskać jeszcze bardziej kremową konsystencję kakao, podgrzewaj je delikatnie przez kilka minut.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1449 kJ/346 kcal
    Tłuszcz: 11 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,5 g
    Węglowodany: 14 g
    w tym cukry: 0 g
    Błonnik: 46 g
    Białko: 25 g
    Sól: 0,3 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ORZECHY, MLEKO (łącznie z laktozą), JAJA, SOJĘ, ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, SELER i SIARCZYNY.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    32,40 
  • KAKAO O SMAKU POMARAŃCZY BIO 200 g – DIET-FOOD

    SKŁADNIKI
    kakao w proszku odtłuszczone* (60 %), cukier trzcinowy*, naturalny aromat pomarańczowy* (4 %), sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt, który z pewnością zachwyci miłośników kakao i pasjonatów zdrowego jedzenia.
    Wysoka zawartość błonnika i białka.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    25 g produktu zalać gorącą wodą lub mlekiem

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1494 kJ/347 kcal
    Tłuszcz: 6,6 g
    w tym kwasy nasycone: 3,9 g
    Węglowodany: 43 g
    w tym cukry: 35 g
    Błonnik: 15 g
    Białko: 28 g
    Sól: 1,2 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać ORZECHY oraz gluten.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po użyciu szczelnie zamknij opakowanie.

    29,70 
  • KAKAO O SMAKU WANILII BIO 200 g – DIET-FOOD

    SKŁADNIKI
    kakao w proszku odtłuszczone* (60 %), cukier trzcinowy*, naturalny aromat waniliowy* (5 %), sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt, który z pewnością zachwyci miłośników kakao i pasjonatów zdrowego jedzenia.
    Wysoka zawartość błonnika i białka.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    25 g produktu zalać gorącą wodą lub mlekiem

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1477 kJ/344 kcal
    Tłuszcz: 6,6 g
    w tym kwasy nasycone: 3,9 g
    Węglowodany: 42 g
    w tym cukry: 34 g
    Błonnik: 15 g
    Białko: 28 g
    Sól: 1,2 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać ORZECHY oraz gluten.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po użyciu szczelnie zamknij opakowanie.

    29,70 
  • KAKAO SPROSZKOWANE BIO 200 g – DIET-FOOD

    SKŁADNIKI
    ekologiczne kakao o obniżonej zawartości tłuszczu.
    Zawartość tłuszczu kakaowego 10-12 %.

    OPIS
    Ekologiczne sproszkowane kakao otrzymane z najwyższej jakości ziaren kakaowca.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Wymieszaj 1-2 łyżeczki z ulubionym mlekiem, jogurtem lub sokiem, dodaj do płatków, deserów i sałatek. Jedz 2-3 łyżeczki dziennie.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1449 kJ/346 kcal
    Tłuszcz: 11 g
    w tym kwasy nasycone: 6,5 g
    Węglowodany: 14 g
    w tym cukry: 0 g
    Błonnik: 46 g
    Białko: 25 g
    Sól: 0,3 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać SOJĘ, ORZECHY oraz gluten.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu.

    26,40 
  • KAKAO SPROSZKOWANE O OBNIŻONEJ ZAWARTOŚCI TŁUSZCZU, EKOLOGICZNE 200G – BIO AFRYKA

    SKŁADNIKI
    ekologiczne kakao sproszkowane o obniżonej zawartości tłuszczu 100 %.

    OPIS
    Zawartość tłuszczu kakaowego 10-12 %.
    Ekologiczne kakao sproszkowane otrzymane z najwyższej jakości ziaren kakaowca. Charakteryzuje się wytrawnym kakaowym smakiem. Polecamy jako składnik deserów, wypieków oraz innych przekąsek.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1479 kJ/355 kcal
    Tłuszcz – 11 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 6,6 g
    Węglowodany – 25 g
    w tym cukry – 0,5 g
    Błonnik – 32 g
    Białko – 24 g
    Sól – 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    12,90 
  • KAKAO W PROSZKU FAIR TRADE BEZGLUTENOWE BIO 150 g – ALTERNATIVA

    SKŁADNIKI
    ekologiczne kakao.
    Zawartość tłuszczu kakaowego 20 – 22 %.

    OPIS
    Kakao idealnie nadaje się do przygotowania słodkich wypieków – babeczek, ciast kruchych czy biszkoptowych.
    Kakao świetnie sprawdzi się do tworzenia polew i dekoracji ciast. Idealnie również komponuje się z pikantnymi daniami, pozwalając z nich wydobyć wyjątkowy, niepowtarzalny smak oraz aromat. Z jego dodatkiem możemy stworzyć pyszne i zarówno zdrowe dżemy czy konfitury. Jednak najbardziej znanym sposobem spożycia kakao jest jego upłynnienie w ciepłym, słodkim mleku.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1615 kJ/386 kcal
    Tłuszcz: 21 g
    w tym kwasy nasycone: 13,2 g
    Węglowodany: 12,4 g
    w tym cukry: 0,3 g
    Białko: 22,3 g
    Sól: 0,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    21,50 
  • KAKAO W PROSZKU FAIR TRADE BEZGLUTENOWE BIO 500 g – ALTERNATIVA

    SKŁADNIKI
    ekologiczne kakao.
    Zawartość tłuszczu kakaowego 20 – 22 %.

    OPIS
    Kakao idealnie nadaje się do przygotowania słodkich wypieków – babeczek, ciast kruchych czy biszkoptowych.
    Kakao świetnie sprawdzi się do tworzenia polew i dekoracji ciast. Idealnie również komponuje się z pikantnymi daniami, pozwalając z nich wydobyć wyjątkowy, niepowtarzalny smak oraz aromat. Z jego dodatkiem możemy stworzyć pyszne i zarówno zdrowe dżemy czy konfitury. Jednak najbardziej znanym sposobem spożycia kakao jest jego upłynnienie w ciepłym, słodkim mleku.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1615 kJ/386 kcal
    Tłuszcz: 21 g
    w tym kwasy nasycone: 13,2 g
    Węglowodany: 12,4 g
    w tym cukry: 0,3 g
    Błonnik: 31 g
    Białko: 22,3 g
    Sól: 0,05 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    55,70 
  • KAKAO W PROSZKU FAIR TRADE BIO 75 g – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    kakao w proszku*, regulator kwasowości – węglan potasu (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1709 kJ / 407 kcal
    Tłuszcz – 21 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 13 g
    Węglowodany – 19 g
    w tym cukry – 0,5 g
    Błonnik – 27 g
    Białko – 22 g
    Sól – 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    11,20 
  • KAKAO Z CHILI BIO 200 g – DIET-FOOD

    SKŁADNIKI
    kakao w proszku odtłuszczone* (60 %), cukier trzcinowy*, papryka chili* (3 %), sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt, który z pewnością zachwyci miłośników kakao i pasjonatów zdrowego jedzenia.
    Wysoka zawartość błonnika i białka.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    25 g produktu zalać gorącą wodą lub mlekiem

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1511 kJ/352 kcal
    Tłuszcz: 6,6 g
    w tym kwasy nasycone: 3,9 g
    Węglowodany: 44 g
    w tym cukry: 36 g
    Błonnik: 15 g
    Białko: 28 g
    Sól: 1,2 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać ORZECHY oraz gluten.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po użyciu szczelnie zamknij opakowanie.

    28,10