Produkty z kategorii kakao, karob czy ekologiczne czekolady do picia dostępne w Bio Zakątek Zdrowa Żywność Wolsztyn. Polecamy także inne bio smakołyki, dostępne w naszym sklepie ze zdrową żywnością online oraz stacjonarnym sklepie z ekologiczną żywnością we Wolsztynie.

Wyświetlanie 1–20 z 52 wyników

  • CZEKOLADA DO PICIA – 50 % KAKAO FAIR TRADE BIO 425 g – TERRA ETICA

    SKŁADNIKI
    kakao w proszku* (min. 50 %), cukier trzcinowy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Czekolada o podwyższonej zawartości kakao 50 %, intensywna w smaku. Mniej cukru, więcej kakao!
    Klasyczna czekolada w proszku zawiera minimum 32 % kakao, zaś ta wersja zawiera, aż 50 %.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Jak przygotować mleczną czekoladę do picia na gorąco?
    Podczas przygotowywania należy pamiętać, aby nie zagotowywać czekolady, jedynie podgrzać do ok. 60 – 70 °C i cały czas powoli mieszać, dobra czekolada nie lubi pośpiechu.

    Propozycja 1 – Filiżanka bardzo gęstej mlecznej czekolady
    Przygotuj ok. 70 ml śmietanki 18 % (lub 35 ml śmietanki 35 % i 40 ml mleka), dodaj ok. 70 g czekolady. Podgrzewaj do ok. 60 – 70 °C powoli mieszając. Po roztopieniu czekolada jest gotowa do picia.

    Propozycja 2 – Kubek mlecznej czekolady do picia
    Przygotuj 200 ml MLEKA, dodaj 2 łyżki stołowe czekolady (ok. 30 g). Podgrzewaj cały czas mieszając, aż do momentu rozpuszczenia się czekolady.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1688 kJ/403 kcal
    Tłuszcz: 11 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,3 g
    Węglowodany: 56 g
    w tym cukry: 50 g
    Błonnik: 20 g
    Białko: 11 g
    Sól: 0,15 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ORZECHY, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ), JAJA, SOJĘ, zboża zawierające GLUTEN, SELER i SIARCZYNY

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    36,20 
  • CZEKOLADA DO PICIA CYNAMONOWA FAIR TRADE BEZGLUTENOWA BIO 250 g – BECKS COCOA

    SKŁADNIKI
    kakao* 50 %, surowy cukier trzcinowy*, cynamon* (1,4 %), sól morska, kardamon*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    2 czubate łyżeczki proszku zalać 250 ml spienionego MLEKA (max 78°C), dobrze wymieszać.
    Nie podawać z wodą.
    Można podać z napojem SOJOWYM i migdałowym.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1578 kJ/376 kcal
    Tłuszcz: 11 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,4 g
    Węglowodany: 53 g
    w tym cukry: 48 g
    Białko: 9,9 g
    Sól: 0,78 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    32,90 
  • CZEKOLADA DO PICIA FAIR TRADE BEZGLUTENOWA BIO 250 g – ALTERNATIVA

    SKŁADNIKI
    cukier trzcinowy*, kakao w proszku* (35 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    2-3 łyżeczki rozpuścić w gorącym lub zimnym mleku.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1545 kJ/369 kcal
    Tłuszcz: 3,9 g
    w tym kwasy nasycone: 2,4 g
    Węglowodany: 69 g
    w tym cukry: 59 g
    Błonnik: 11 g
    Białko: 8,8 g
    Sól: 0,02 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    20,10 
  • CZEKOLADA DO PICIA HOT WINTER FAIR TRADE BEZGLUTENOWA BIO 250 g – BECKS COCOA

    SKŁADNIKI
    kakao* 50 %, surowy cukier trzcinowy*, sól morska, cynamon*, kwiat muszkatołowy*, goździki*, ziele angielskie*, gałka muszkatołowa*, kardamon*, imbir*, pieprz cayenne*. (*składniki ekologiczne)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    2 czubate łyżeczki proszku zalać 250 ml spienionego MLEKA (78 °C), dobrze wymieszać. Nie podawać z wodą.
    Można zamiast MLEKA użyć napoju sojowego lub migdałowego.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1585 kJ/378 kcal
    Tłuszcz: 11 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,4 g
    Węglowodany: 53 g
    w tym cukry: 48 g
    Białko: 9,9 g
    Sól: 0,77 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    34,10 
  • CZEKOLADA DO PICIA MLECZNY KARMEL FAIR TRADE BEZGLUTENOWA BIO 275 g – BECKS COCOA

    SKŁADNIKI
    cukier trzcinowy nierafinowany*, kakao*, karmel MLECZNY* 5,8 % (cukier*, odtłuszczone MLEKO w proszku*), naturalny aromat karmelowy, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Gorąca czekolada do picia to doskonały napój, który rozgrzewa i czaruje smakiem! Idealny pomysł na zimowe wieczory.
    Zawartość kakao minimum: 40 %.
    Składniki Fair Trade: kakao, cukier trzcinowy. Ogółem: 90 %.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    2 czubate łyżeczki proszku (20 g) zalać 250 ml spienionego MLEKA (max. 78°C), dobrze wymieszać. Nie podawać z wodą.
    Można podawać z napojem SOJOWYM lub MIGDAŁOWYM.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1604 kJ/382 kcal
    Tłuszcz: 8,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,1 g
    Węglowodany: 59 g
    w tym cukry: 53 g
    Białko: 9,0 g
    Sól: 1,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    35,50 
  • CZEKOLADA DO PICIA MOKKA FAIR TRADE BEZGLUTENOWA BIO 250 g – BECKS COCOA

    SKŁADNIKI
    kakao w proszku*, cukier trzcinowy w proszku*, daktyle w proszku* (zawiera: mąkę ryżową*), sól morska, kardamon w proszku*, ekstrakt z kawy* (1,8 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Czekolada w proszku z kofeiną. Wysoka zawartość kofeiny; nie zaleca się stosowania u dzieci, kobiet w ciąży i kobiet karmiących piersią (60 mg/100 g)
    Zawartość kakao minimum: 50%.
    Składniki Fair Trade: kakao, nierafinowany cukier trzcinowy, ekstrakt z kawy.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    2 czubate łyżeczki proszku (20 g) zalać 250 ml spienionego MLEKA (max 78°C), dobrze wymieszać.
    Nie podawać z wodą.
    Można zamiast MLEKA użyć napoju sojowego lub migdałowego.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1568 kJ/374 kcal
    Tłuszcz: 11 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,4 g
    Węglowodany: 51 g
    w tym cukry: 44 g
    Białko: 10 g
    Sól: 0,74 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    34,10 
  • CZEKOLADA DO PICIA O SMAKU TRAWY CYTRYNOWEJ FAIR TRADE BEZGLUTENOWA BIO 250 g – BECKS COCOA

    SKŁADNIKI
    kakao* (55 %), cukier trzcinowy*, sproszkowane chili*, olejek z trawy cytrynowej*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Intensywny smak czekolady przykryty jest mocnym niezwykle przyjemnym aromatem trawy cytrynowej.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    2 czubate łyżeczki proszku zalać 250 ml spienionego, gorącego MLEKA (max. 78°C), dobrze wymieszać. Nie podawać z wodą.
    Można podać z napojem SOJOWYM lub migdałowym.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1687 kJ/402 kcal
    Tłuszcz: 12 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,9 g
    Węglowodany: 55 g
    w tym cukry: 45 g
    Białko: 12 g
    Sól: <0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    34,10 
  • CZEKOLADA DO PICIA POMARAŃCZOWO – IMBIROWA FAIR TRADE BEZGLUTENOWA BIO 250 g – BECKS COCOA

    SKŁADNIKI
    kakao* (50 %), surowy cukier trzcinowy*, sok pomarańczowy sproszkowany* (3,5 %), naturalny aromat pomarańczowy*, sól morska, imbir* (0,3 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    2 czubate łyżeczki proszku zalać 250 ml spienionego, gorącego MLEKA (max. 78°C), dobrze wymieszać. Nie podawać z wodą.
    Można podać z napojem SOJOWYM lub migdałowym.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1664 kJ/396 kcal
    Tłuszcz: 11 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,4 g
    Węglowodany: 56 g
    w tym cukry: 45 g
    Białko: 11 g
    Sól: 0,76 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    32,90 
  • CZEKOLADA DO PICIA WANILIOWA FAIR TRADE BEZGLUTENOWA BIO 250 g – BECKS COCOA

    SKŁADNIKI
    kakao* (50 %), surowy cukier trzcinowy*, wanilia*, sól morska. (*składniki ekologiczne)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1 czubatą łyżeczkę proszku zalać 250 ml spienionego MLEKA (max. 78°C), dobrze wymieszać. Nie podawać z wodą.
    Można podawać z napojem SOJOWYm.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1582 kJ/377 kcal
    Tłuszcz: 11 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,4 g
    Węglowodany: 53 g
    w tym cukry: 48 g
    Białko: 9,9 g
    Sól: 0,79 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    35,50 
  • CZEKOLADA W PROSZKU – 65 % KAKAO FAIR TRADE BEZGLUTENOWA BIO 250 g – ALTERNATIVA

    SKŁADNIKI
    kakao w proszku* 65 %, cukier trzcinowy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Gorąca czekolada instant z cukrem trzcinowym. Odpowiedni dla wegetarian i wegan.
    Natychmiast rozpuszcza się zarówno w gorącym, jak i zimnym mleku. Bez laktozy i glutenu.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Dodaj 2 lub 3 łyżki do filiżanki lub szklanki. Dolej odrobinę gorącego lub zimnego MLEKA (ilość wedle uznania) i delikatnie wymieszaj. Następnie dodaj resztę mleka.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1439 kJ/344 kcal
    Tłuszcz: 7,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,0 g
    Węglowodany: 44 g
    w tym cukry: 32 g
    Błonnik: 20 g
    Białko: 16 g
    Sól: 0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    24,50 
  • CZEKOLADA W PROSZKU DLA DZIECI FAIR TRADE BIO 300 g – BIO ZENTRALE

    SKŁADNIKI
    cukier trzcinowy*, kakao w proszku* 37 %. (* certyfikowany składnik ekologiczny)
    Minimum 35 % kakao w proszku.

    OPIS
    Składniki wprowadzone do obrotu zgodnie ze standardami Fairtrade: kakao, cukier. Ogółem: 100 %.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Wsyp do filiżanki ok. 2 czubate łyżeczki (8 g) czekolady w proszku, zalej ciepłym mlekiem (200 ml), dobrze wymieszaj. Smacznego!

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1676 kJ/401 kcal
    Tłuszcz: 7,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,7 g
    Węglowodany: 70 g
    w tym cukry: 63 g
    Białko: 8,1 g
    Sól: <0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ, MLEKO (łącznie z laktozą)

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu, z dala od ciepła.

    29,10 
  • KAKAO CEREMONIALNE BIO (4 x 50 g) 200 g – COCOA

    SKŁADNIKI
    ekologiczne nieprażone ziarno kakao 100 %.

    OPIS
    Kakao ceremonialne to specjalna forma kakao przygotowywana z ziaren kakaowca o wysokiej jakości, bez dodatku cukru lub mleka.
    Kakao ceremonialne ma bardzo intensywny smak, który może być dla niektórych ludzi zbyt gorzki.
    Warto rozpocząć, od mniejszej ilości kakao i stopniowo zwiększać jej ilość, aby dopasować smak do swoich preferencji.
    Wysoka zawartość błonnika pokarmowego.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 2416 kJ/586 kcal
    Tłuszcz: 52 g
    w tym kwasy nasycone: 30 g
    Węglowodany: 6,0 g
    w tym cukry: 1,5 g
    Błonnik: 23 g
    Białko: 12 g
    Sól: 0,2 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać orzechy.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    41,70 
  • KAKAO CEREMONIALNE TABLICZKA BIO 125 g – ISLAVERDE (SEGURA)

    SKŁADNIKI
    100 % ekologicznych ziaren kakaowca odmiany Jamaican, Amazon Amelonado, Nacional, Criollo, Rio Caribe, Trinitario, zmielonych kriogenicznie.

    OPIS
    Kakao ceremonialne to surowe kakao nieodtłuszczone, poddawane wyłącznie delikatnej fermentacji. Dzięki temu udaje się uzyskać odpowiedni profil aromatyczny i lepszą biodostępność zawartych w nim składników aktywnych. Kakao ceremonialne – chociaż nazwa sugeruje na celebrowanie jego spożycia – to coś więcej niż tylko rytuał jego wypijania. Jego wyjątkowość zapewnia dobór odpowiednich odmian kakaowca, właściwa uprawa oraz przestrzeganie procedur dotyczących obróbki pozyskanych ziaren. Sztabka tego kakao jest najbardziej pierwotną, odżywczą formą czekolady i zarazem produktem dla koneserów. Dzięki unikalnemu procesowi kriogenicznego mielenia zachowane zostaje ponad 50 % tłuszczu kakaowego, a łuska – cenne źródło błonnika – zostaje zmielona.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 2268 kJ/542 kcal
    Tłuszcz: 46 g 
     w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 29 g
    Węglowodany: 4,7 g
    w tym cukry: 1,2 g
    Błonnik: 28 g
    Białko: 13 g
    Sól: 0 g

    UWAGA
    Kakao ceremonialne odlewane jest ręcznie, nie stosujemy temperowania (krystalizowania się tłuszczu kakaowego). Pojawienie się nalotu, przebarwień oraz wystąpienie różnych struktur powierzchni kakao jest zjawiskiem naturalnym i nie wpływa na smak i aromat produktu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej.

    35,40 
  • KAKAO CHAI BIO 200 g – DIET-FOOD

    SKŁADNIKI
    kakao w proszku odtłuszczone* (60 %), cukier trzcinowy*, kardamon*, cynamon*, imbir*, sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt, który z pewnością zachwyci miłośników kakao i pasjonatów zdrowego jedzenia.
    Wysoka zawartość błonnika i białka.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    25 g produktu zalać gorącą wodą lub mlekiem

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1477 kJ/344 kcal
    Tłuszcz: 6,6 g
    w tym kwasy nasycone: 3,9 g
    Węglowodany: 42 g
    w tym cukry: 34 g
    Błonnik: 15 g
    Białko: 28 g
    Sól: 1,2 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać ORZECHY oraz gluten.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po użyciu szczelnie zamknij opakowanie.

    29,70 
  • KAKAO CRIOLLO W PROSZKU FAIR TRADE BEZGLUTENOWE BIO 20 g – BECKS COCOA

    SKŁADNIKI
    ekologiczne kakao, regulator kwasowości: węglany potasu.

    OPIS
    Składniki Fair Trade [kakao]: 95 %.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Saszetkę proszku zalać 250 ml spienionego MLEKA (max. 78°C), dobrze wymieszać. Zamiast MLEKA można użyć napój migdałowy, OWSIANY, SOJOWY, kokosowy lub orkiszowy.
    Nie mieszać z wodą.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g proszku
    Wartość energetyczna: 1496 kJ/362 kcal
    Tłuszcz: 21 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12 g
    Węglowodany: 9,4 g
    w tym cukry: <0,5 g
    Białko: 20 g
    Sól: 0,04 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    6,30 
  • KAKAO CRIOLLO W PROSZKU FAIR TRADE BEZGLUTENOWE BIO 250 g – BECKS COCOA

    SKŁADNIKI
    ekologiczne kakao, regulator kwasowości: węglany potasu

    OPIS
    Składniki Fair Trade [kakao]: 95 %.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1 łyżkę proszku zalać 250 ml spienionego MLEKA (max. 78°C), dobrze wymieszać. Zamiast MLEKA można użyć napoju sojowego lub migdałowego.
    Nie mieszać z wodą.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1496 kJ/362 kcal
    Tłuszcz: 21 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12 g
    Węglowodany: 9,4 g
    w tym cukry: <0,5 g
    Białko: 20 g
    Sól: 0,04 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    34,80 
  • KAKAO DO PICIA (MAKAO) BEZ DODATKU CUKRÓW BEZGLUTENOWE 180 g – PIĘĆ PRZEMIAN

    SKŁADNIKI
    erytrytol (substancja słodząca), kakao 36 %, lecytyny (z rzepaku), cynamon, kardamon, sól himalajska, naturalne aromaty (waniliowy, pomarańczowy).

    OPIS
    Zawiera substancję słodzącą. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    2 łyżeczki produktu zalać gorącym lub zimnym mlekiem i wymieszać.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 687 kJ/164 kcal
    Tłuszcz – 8,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 3,2 g
    Węglowodany – 79 g
    w tym cukry – 0,6 g
    alkohole wielowodorotlenowe – 57,8 g
    Błonnik – 12 g
    Białko – 7,1 g
    Sól – 0,7 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać orzechy.

    UWAGI
    Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

    18,50