Wyświetlanie 1–70 z 111 wyników
-
66,70 zł
CIECIERZYCA BEZGLUTENOWA BIO 5 kg – HORECA
CIECIERZYCA BEZGLUTENOWA BIO 5 kg – HORECA
SKU: 5902605410343
Ilość w opakowaniu: 1
Waga: 5.04 kg
Cena za kg: 13.23 -
6,50 zł
CIECIERZYCA BIO 200 g (120 g) (PUSZKA) – LA BIO IDEA
SKŁADNIKI
ciecierzyca*, woda, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ciecierzyca polecana jest osobom na diecie wegetariańskiej lub wegańskiej, ponieważ jest źródłem błonnika. Daje szybkie uczucie sytości, co sprawia, że możemy zjeść mniej by bardziej zaspokoić głód.
W każdej kuchni powinno znaleźć się miejsce na chociaż jedną, awaryjną puszkę ciecierzycy. Pomoże Ci w przygotowywaniu szybkiej sałatki, gdy nagle odwiedzą Cię znajomi lub rodzina.
Pamiętaj, że taka gotowa ciecierzyca nie wymaga już dodatkowej obróbki termicznej, wiec można ją zjeść nawet prosto z puszki!
Produkt sterylizowany. Wysoka zawartość białka.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 515 kJ/123 kcal
Tłuszcz: 2,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 16 g
w tym cukry: 0,3 g
Błonnik: 4,8 g
Białko: 6,6 g
Sól: 0,63 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
9,00 zł
CIECIERZYCA BIO 400 g – NATURAVENA
SKŁADNIKI
ekologiczna ciecierzyca 100 %.OPIS
Ekologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną cieciorkę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Posolić pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1412 kJ/336 kcal
Tłuszcz 6,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
Węglowodany 43 g
w tym cukry 11 g
Błonnik 17 g
Białko 19 g
Sól 0,06 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
10,10 zł
CIECIERZYCA CZARNA W ZALEWIE BIO 200 g (120 g) – ALCE NERO
SKŁADNIKI
ciecierzyca czarna* (53 %), woda, sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Niesamowita, niepowtarzalna, bardzo rzadka, bardzo mała, nieregularnie ukształtowana i pomarszczona czarna ciecierzyca. Jest to odmiana uprawiana głównie w basenie Morza Śródziemnego, którego Włochy posiadają cenną produkcję.
Produkt gotowy do bezpośredniego spożycia. Może stanowić dodatek do sałat, zup, dań jednogarnkowych. Po odsączeniu z zalewy oraz przemieleniu, stanowić będzie doskonałą podstawę wegańskiego pasztetu.
Źródło białka. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po odsączeniu
Wartość energetyczna – 470 kJ/112 kcal
Tłuszcz – 1,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
Węglowodany – 12 g
w tym cukry – 0,3 g
Błonnik – 9,4 g
Białko – 7,0 g
Sól – 0,91 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać soję.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni -
17,40 zł
CIECIERZYCA EKOLOGICZNA (GROCH WŁOSKI) BEZGLUTENOWA 1 KG – BIO PLANET
SKŁADNIKI
ekologiczna ciecierzyca 100 %.OPIS
Ekologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną cieciorkę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Posolić pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1412 kJ/336 kcal
Tłuszcz 6,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
Węglowodany 43 g
w tym cukry 11 g
Błonnik 17 g
Białko 19 g
Sól 0,06 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
8,40 zł
CIECIERZYCA EKOLOGICZNA, BEZGLUTENOWA 400G – BIO PLANET
SKŁADNIKI
ekologiczna ciecierzyca 100 %.OPIS
Ekologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną cieciorkę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Posolić pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1412 kJ/336 kcal
Tłuszcz 6,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
Węglowodany 43 g
w tym cukry 11 g
Błonnik 17 g
Białko 19 g
Sól 0,06 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
9,50 zł
CIECIERZYCA EKOLOGICZNA, BEZGLUTENOWA 500G – BIO PLANET
SKŁADNIKI
ekologiczna ciecierzyca 100 %.OPIS
Ekologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną cieciorkę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Posolić pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1412 kJ/336 kcal
Tłuszcz 6,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
Węglowodany 43 g
w tym cukry 11 g
Błonnik 17 g
Białko 19 g
Sól 0,06 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
6,30 zł
CIECIERZYCA W ZALEWIE BEZ DODATKU SOLI BIO 400 g (240 g) – NATURAVENA
SKŁADNIKI
ekologiczna ciecierzyca, wodaOPIS
Produkt gotowy do spożycia bezpośrednio lub jako dodatek do innych potraw.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 303 kJ/72 kcal
Tłuszcz: 1,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 8,6 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 4,5 g
Białko: 4,3 g
Sól: 0,05 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu z dala od źródeł ciepła i wilgoci. Po otwarciu przechowywać w lodówce w pojemniku niemetalowym przeznaczonym do żywności i spożyć w ciągu 3 dni. -
28,90 zł
CIECIERZYCA W ZALEWIE BIO 2,5 kg (1,5 kg) (PUSZKA) – HORECA
CIECIERZYCA W ZALEWIE BIO 2,5 kg (1,5 kg) (PUSZKA) – HORECA
SKU: 8717496901859
Ilość w opakowaniu: 1
Waga: 2.783 kg
Cena za kg: 10.38 -
10,90 zł
CIECIERZYCA W ZALEWIE BIO 300 g (220 g) – ALCE NERO
SKŁADNIKI
gotowana ciecierzyca*, woda, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ciecierzyca Alce Nero jest produktem gotowym do spożycia. Może stanowić dodatek do sałat, zup, dań jednogarnkowych. Po odsączeniu z zalewy oraz przemieleniu, stanowić będzie doskonałą podstawę wegetariańskiego pasztetu.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 374 kJ / 89 kcal
Tłuszcz – 1,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
Węglowodany – 10 g
w tym cukry – 0 g
Błonnik – 4,1 g
Białko – 6,5 g
Sól – 0,5 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni. -
8,30 zł
CIECIERZYCA W ZALEWIE BIO 400 g (240 g) (PUSZKA) – LA BIO IDEA
SKŁADNIKI
ciecierzyca*, woda, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 515 kJ / 123 kcal
Tłuszcz: 2,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 15,8 g
w tym cukry: 0,3 g
Błonnik: 4,8 g
Białko: 6,6 g
Sól: 0,63 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
8,00 zł
CIECIERZYCA W ZALEWIE EKOLOGICZNA 220G -BIO EUROPA
SKŁADNIKI
ciecierzyca*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Produkt sterylizowany. Produkt gotowy do spożycia.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartosc energetyczna: 588 kJ / 140 kcal
Tłuszcz: 2,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0 g
Weglowodany: 18 g
w tym cukry: 0,3 g
Błonnik: 7,2 g
Białko: 7,9 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin. -
8,30 zł
FASOLA BIAŁA DROBNA W ZALEWIE BIO 400 g (240 g) (PUSZKA) – LA BIO IDEA
SKŁADNIKI
Fasola drobna biała*, woda, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Fasolka gotowa do spożycia. Idealnie nadaje się do sałatek oraz potraw z makaronuWARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 436 kJ/104 kcal
Tłuszcz: 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 13,5 g
w tym cukry: 0,3 g
Błonnik: 6,9 g
Białko: 7,8 g
Sól: 0,73 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
15,20 zł
FASOLA BIAŁA JAŚ BIO 400 g – NATURAVENA
SKŁADNIKI
ekologiczna fasolka biała Jaś 100 %.OPIS
Sposób przygotowania: uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę posolić dopiero pod koniec gotowania.Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 1576 kJ/373 kcal
Tłuszcz 0,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 60 g
w tym cukry 2,1 g
Błonnik 15 g
Białko 23 g
Sól 0,04 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
11,80 zł
FASOLA BIAŁA JAŚ EKOLOGICZNA 400G – BIO PLANET
SKŁADNIKI
ekologiczna fasolka biała Jaś 100 %.OPIS
Ekologiczna fasolka biała Jaś jest szczególnie znana jako główny składnik popularnej na polskich stołach „fasolki po bretońsku”. Doskonale nadaje się do zup, potraw jednogarnkowych, past i pasztetów, a także do sałatek. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1576 kJ/373 kcal
Tłuszcz – 0,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
Węglowodany – 60 g
w tym cukry – 2,1 g
Błonnik – 15 g
Białko – 23 g
Sól – 0,04 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
12,50 zł
FASOLA CANNELLINI W ZALEWIE BIO 300 g (220 g) (SŁOIK) – ALCE NERO
SKŁADNIKI
fasola cannellini*, woda, sól (*certyfikowany składnik odżywczy)OPIS
Może stanowić dodatek do zimnych lub ciepłych dań. W przypadku spożycia na ciepło podgrzać całą zawartość słoiczka, nie doprowadzać do wrzenia. Produkt pasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu po odsączeniu
Wartość energetyczna: 334 kJ / 79 kcal
Tłuszcz: 0,6 g
w tym kwasy nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 11 g
w tym cukry: 0,2 g
Błonnik: 4,8 g
Białko: 5,3 g
Sól: 0,5 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni. -
8,10 zł
FASOLA CZARNA W ZALEWIE BEZGLUTENOWA BIO 400 g (240 g) (PUSZKA) – AMAIZIN
SKŁADNIKI
fasola czarna* (60 %), woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Gotowa do spożycia fasolka. Idealna do dań meksykańskich. Produkt sterylizowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 365 kJ / 87 kcal
Tłuszcz: 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 12,4 g
w tym cukry: 1,0 g
Białko: 4,9 g
Sól: 0,93 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
14,30 zł
FASOLA CZERWONA KIDNEY BIO 400 g – NATURAVENA
SKŁADNIKI
ekologiczna fasolka czerwona kidney 100 %OPIS
Ekologiczna czerwona fasola Kidney jest rośliną strączkową. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetówSPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Posolić pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1334 kJ/317 kcal
Tłuszcz 1,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 40 g
w tym cukry 1,2 g
Błonnik 23 g
Białko 24 g
Sól 0,03 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
8,90 zł
FASOLA MASŁOWA W ZALEWIE BIO 400 g (240 g) (PUSZKA) – LA BIO IDEA
SKŁADNIKI
fasola masłowa*, woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Produkt sterylizowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 399 kJ/95 kcal
Tłuszcz: 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 13 g
w tym cukry: 0,7 g
Błonnik: 6,1 g
Białko: 6,3 g
Sól: 0,6 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu -
8,30 zł
FASOLA MIX W ZALEWIE BIO 400 g (240 g) (PUSZKA) – LA BIO IDEA
SKŁADNIKI
woda, czerwona fasola kidney* (15 %), ciecierzyca* (15 %), biała fasola drobna* (15 %), fasola MASŁOWA* (15 %), sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Produkt sterylizowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po odsączeniu
Wartość energetyczna: 515 kJ/123 kcal
Tłuszcz: 2,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 15,8 g
w tym cukry: 0,3 g
Błonnik: 4,8 g
Białko: 6,6 g
Sól: 0,6 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu -
12,00 zł
FASOLA MUNG BIO 400 g – NATURAVENA
SKŁADNIKI
ekologiczna fasolka mung 100 %.OPIS
Sposób przygotowania: uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 1367 kJ/324 kcal
Tłuszcz 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
Węglowodany 46 g
w tym cukry 6,6 g
Błonnik 16 g
Białko 24 g
Sól 0,04 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
25,20 zł
FASOLKA ADZUKI BIO 1 kg – BIO PLANET
SKŁADNIKI
fasolka adzuki* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPIS
Ekologiczna fasolka adzuki charakteryzuje się słodko – orzechowym smakiem. Polecamy jako dodatek do ryżu i innych potraw zbożowych oraz do past, pasztetów, zup i potraw jednogarnkowych.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1375 kJ / 329 kcal
Tłuszcz – 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
Węglowodany – 50 g
w tym cukry – 0 g
Błonnik – 13 g
Białko – 20 g
Sól – 0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
12,30 zł
FASOLKA ADZUKI BIO 500 g – BIO PLANET
SKŁADNIKI
fasolka adzuki* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPIS
Ekologiczna fasolka adzuki charakteryzuje się słodko – orzechowym smakiem. Polecamy jako dodatek do ryżu i innych potraw zbożowych oraz do past, pasztetów, zup i potraw jednogarnkowych.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1375 kJ / 329 kcal
Tłuszcz – 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
Węglowodany – 50 g
w tym cukry – 0 g
Błonnik – 13 g
Białko – 20 g
Sól – 0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
92,90 zł
FASOLKA BIAŁA BIO 5 kg – HORECA
FASOLKA BIAŁA BIO 5 kg – HORECA
SKU: 5907738156106
Ilość w opakowaniu: 1
Waga: 5.04 kg
Cena za kg: 18.43 -
11,40 zł
FASOLKA BIAŁA BIO 500 g – BIO RAJ
SKŁADNIKI
ekologiczna fasolka biała 100 %.OPIS
Ekologiczna fasolka biała to znana i chętnie stosowana roślina strączkowa. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup, dań jednogarnkowych (doskonała z warzywami), pasztetów i past.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1236 kJ/294 kcal
Tłuszcz: 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 37 g
w tym cukry: 1,8 g
Błonnik: 25 g
Białko: 21 g
Sól: 0,03 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
10,70 zł
FASOLKA BIAŁA EKOLOGICZNA 400G – BIO PLANET
SKŁADNIKI
ekologiczna fasolka biała 100 %.OPIS
Ekologiczna fasolka biała to znana i chętnie stosowana roślina strączkowa. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup, dań jednogarnkowych (doskonała z warzywami), pasztetów i past.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1236 kJ / 294 kcal
Tłuszcz: 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 37 g
w tym cukry: 1,8 g
Błonnik: 25 g
Białko: 21 g
Sól: 0,03 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
26,50 zł
FASOLKA BIAŁA JAŚ BIO 1 kg – BIO PLANET
SKŁADNIKI
ekologiczna fasolka biała Jaś 100 %.OPIS
Ekologiczna fasolka biała Jaś jest szczególnie znana jako główny składnik popularnej na polskich stołach „fasolki po bretońsku”. Doskonale nadaje się do zup, potraw jednogarnkowych, past i pasztetów, a także do sałatek. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1576 kJ/373 kcal
Tłuszcz – 0,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
Węglowodany – 60 g
w tym cukry – 2,1 g
Błonnik – 15 g
Białko – 23 g
Sól – 0,04 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
100,20 zł
FASOLKA BIAŁA JAŚ BIO 5 kg – HORECA
FASOLKA BIAŁA JAŚ BIO 5 kg – HORECA
SKU: 5903900361842
Ilość w opakowaniu: 1
Waga: 5.04 kg
Cena za kg: 19.88 -
29,00 zł
FASOLKA CZERWONA KIDNEY BIO 1 kg – BIO PLANET
SKŁADNIKI
ekologiczna fasolka czerwona kidney 100 %OPIS
Ekologiczna czerwona fasola Kidney jest rośliną strączkową. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetówSPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Posolić pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1334 kJ/317 kcal
Tłuszcz 1,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 40 g
w tym cukry 1,2 g
Błonnik 23 g
Białko 24 g
Sól 0,03 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
12,80 zł
FASOLKA CZERWONA KIDNEY BIO 400 g – BIO PLANET
SKŁADNIKI
ekologiczna fasolka czerwona kidney 100 %OPIS
Ekologiczna czerwona fasola Kidney jest rośliną strączkową. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetówSPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Posolić pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1334 kJ/317 kcal
Tłuszcz 1,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 40 g
w tym cukry 1,2 g
Błonnik 23 g
Białko 24 g
Sól 0,03 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
15,30 zł
FASOLKA CZERWONA KIDNEY EKOLOGICZNA 500G- BIO PLANET
SKŁADNIKI
ekologiczna fasolka czerwona kidney 100 %OPIS
Ekologiczna czerwona fasola Kidney jest rośliną strączkową. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetówSPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Posolić pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1334 kJ/317 kcal
Tłuszcz 1,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 40 g
w tym cukry 1,2 g
Błonnik 23 g
Białko 24 g
Sól 0,03 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
32,10 zł
FASOLKA CZERWONA KIDNEY W ZALEWIE BIO 2,5 kg (1,5 kg) (PUSZKA) – HORECA (LA BIO IDEA)
FASOLKA CZERWONA KIDNEY W ZALEWIE BIO 2,5 kg (1,5 kg) (PUSZKA) – HORECA (LA BIO IDEA)
SKU: 8717496901835
Ilość w opakowaniu: 6
Waga: 2.73 kg
Cena za kg: 11.76 -
8,30 zł
FASOLKA CZERWONA KIDNEY W ZALEWIE BIO 400 g (240 g) (PUSZKA) – LA BIO IDEA
SKŁADNIKI
czerwona fasola kidney*, woda, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Źródło błonnika pokarmowego i białka.
Produkt sterylizowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna: 425 kJ/101 kcal
Tłuszcz: 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 13,6 g
w tym cukry: 1,2 g
Błonnik: 6,2 g
Białko: 7,2 g
Sól: 0,6 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu -
8,00 zł
FASOLKA KIDNEY W ZALEWIE W SŁOIKU EKOLOGICZNA 350G – BIO AZJA
SKŁADNIKI
fasola Kidney* 66,7 %, woda, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Produkt sterylizowany. Produkt gotowy do spozycia.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 490 kJ / 116 kcal
Tłuszcz: 0,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 15 g
w tym cukry: 1,8 g
Błonnik: 8,5 g
Białko: 8,2 g
Sól: 0,63 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin. -
20,60 zł
FASOLKA MUNG BIO 1 kg – BIO PLANET
SKŁADNIKI
ekologiczna fasolka mung 100 %.OPIS
Ekologiczna fasola mung jest jedną z najbardziej wartościowych gatunków fasoli. Niezwykle pożywna, wyśmienicie smakuje z warzywami i kaszami, a także jako dodatek do zup lub sałatek.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1367 kJ/324 kcal
Tłuszcz 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
Węglowodany 46 g
w tym cukry 6,6 g
Błonnik 16 g
Białko 24 g
Sól 0,04 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
22,90 zł
FASOLKA MUNG BIO 1 kg – THE PLANET
SKŁADNIKI
ekologiczna fasolka mung 100 %.OPIS
Ekologiczna fasola mung jest jedną z najbardziej wartościowych gatunków fasoli. Niezwykle pożywna, wyśmienicie smakuje z warzywami i kaszami, a także jako dodatek do zup lub sałatek.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1367 kJ/324 kcal
Tłuszcz 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
Węglowodany 46 g
w tym cukry 6,6 g
Błonnik 16 g
Białko 24 g
Sól 0,04 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
10,30 zł
FASOLKA MUNG BIO 400 g – BIO PLANET
SKŁADNIKI
ekologiczna fasolka mung 100 %.OPIS
Ekologiczna fasola mung jest jedną z najbardziej wartościowych gatunków fasoli. Niezwykle pożywna, wyśmienicie smakuje z warzywami i kaszami, a także jako dodatek do zup lub sałatek.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1367 kJ/324 kcal
Tłuszcz 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
Węglowodany 46 g
w tym cukry 6,6 g
Błonnik 16 g
Białko 24 g
Sól 0,04 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
88,70 zł
FASOLKA MUNG BIO 5 kg – HORECA
FASOLKA MUNG BIO 5 kg – HORECA
SKU: 5903900366380
Ilość w opakowaniu: 1
Waga: 5.04 kg
Cena za kg: 17.60 -
11,70 zł
FASOLKA MUNG EKOLOGICZNA 500G – BIO PLANET
SKŁADNIKI
ekologiczne figi suszone 100 %.OPIS
Ekologiczne figi mogą stanowić doskonałą przekąskę zarówno dla dzieci, jak i dla dorosłych. Świetnie nadają się do dosładzania dżemów owocowych. Polecamy jako dodatek do porannej owsianki, ciast, deserów. Na suszonych figach może występować biały nalot. Jest to zjawisko naturalne, związane z wytrącaniem się fruktozy, które nie wpływa na jakość produktu.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1269 kJ/301 kcal
Tłuszcz 2,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 61 g
w tym cukry 37 g
Błonnik 14 g
Białko 2,5 g
Sól 0,12 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
10,90 zł
FASOLKA PINTO EKOLOGICZNA 400G – BIO PLANET
SKŁADNIKI
ekologiczna fasolka pinto 100 %.OPIS
Ekologiczna fasolka pinto to dekoracyjna roślina strączkowa. Bordowe kropki sprawiają, że dania z jej dodatkiem, nabierają oryginalnego i ciekawego wyglądu. Znakomicie pasuje do dań z kukurydzą i ryżem, a także do zup, sosów, dań duszonych, sałatek.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1241 kJ/295 kcal
Tłuszcz – 1,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
Węglowodany – 36 g
w tym cukry – 2,3 g
Błonnik – 24 g
Białko – 23 g
Sól – 0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
7,60 zł
FASOLKA ZIELONA W ZALEWIE W SŁOIKU EKOLOGICZNA 185G – BIO EUROPA
SKŁADNIKI
fasolka szparagowa zielona* 54,4 %, woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Produkt sterylizowany. Produkt gotowy do spożycia.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartosc energetyczna: 105 kJ / 25 kcal
Tłuszcz: 0,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Weglowodany: 2,2 g
w tym cukry: 1,2 g
Błonnik: 2,9 g
Białko: 1,8 g
Sól: 0,43 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin. -
8,70 zł
GROCH ZIELONY CAŁY BIO 500 g – BIO PLANET
SKŁADNIKI
ekologiczny groch zielony cały 100 %.OPIS
Ekologiczny groch zielony to jedna z najpopularniejszych roślin strączkowych. Świetnie nadaje się do przyrządzenia wszelkiego rodzaju past i pasztetów oraz jako dodatek do dań obiadowych i zup.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczony kilka godzin i przepłukany groch gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Posolić pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 869 kJ/208 kcal
Tłuszcz 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g
Węglowodany 13 g
w tym cukry 8,0 g
Błonnik 26 g
Białko 24 g
Sól 0,04 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASIONA SEZAMU, SOJĘ.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
18,20 zł
GROCH ŻÓŁTY BIO 1 kg – BIO PLANET
SKŁADNIKI
ekologiczny groch żółty 100 %.OPIS
Ekologiczny groch żółty znajduje zastosowanie głównie w tradycyjnych potrawach, takich jak grochówka czy wigilijny groch z kapustą i grzybami. Polecamy także do zup, potraw jednogarnkowych, jako nadzienie do pierogów, past do chleba, pasztetów.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio namoczony kilka godzin i przepłukany groch gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 minut. Groch solimy dopiero pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1090 kJ/259 kcal
Tłuszcz 1,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 30 g
w tym cukry 0,8 g
Błonnik 15 g
Białko 24 g
Sól 0,08 gWARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
62,50 zł
GROCH ŻÓŁTY BIO 5 kg – HORECA
GROCH ŻÓŁTY BIO 5 kg – HORECA
SKU: 5903900366397
Ilość w opakowaniu: 1
Waga: 5.04 kg
Cena za kg: 11.57 -
9,70 zł
GROCH ŻÓŁTY POŁÓWKI BIO 400 g – NATURAVENA
SKŁADNIKI
ekologiczny groch żółty 100 %.OPIS
Sposób przygotowania: uprzednio namoczony kilka godzin i przepłukany groch gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 minut. Groch solimy dopiero pod koniec gotowania.Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 1090 kJ/259 kcal
Tłuszcz 1,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 30 g
w tym cukry 0,8 g
Błonnik 15 g
Białko 24 g
Sól 0,08 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu i chłodnym miejscu. -
12,50 zł
GROSZEK ZIELONY W ZALEWIE BIO 300 g (200 g) (SŁOIK) – ALCE NERO
SKŁADNIKI
groszek zielony*, woda, cukier trzcinowy*, sól. (* certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Może stanowić dodatek do zimnych lub ciepłych dań. W przypadku spożycia na ciepło podgrzać całą zawartość słoiczka, nie doprowadzać do zagotowania.
Produkt pasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po odsączeniu
Wartość energetyczna: 342 kJ/81 kcal
Tłuszcz: 0,6 g
w tym kwasy nasycone: 0 g
Węglowodany: 11 g
w tym cukry: 3,9 g
Błonnik: 5,1 g
Białko: 5,3 g
Sól: 0,6 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni. -
9,00 zł
GROSZEK ZIELONY W ZALEWIE EKOLOGICZNY 230G – BIO EUROPA
SKŁADNIKI
groszek zielony*, woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Produkt sterylizowany. Produkt gotowy do spożycia.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartosc energetyczna: 291 kJ / 69 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Weglowodany: 11 g
w tym cukry: 1,0 g
Błonnik: 4,5 g
Białko: 4,0 g
Sól: 0,39 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.