Wyświetlanie 41–60 z 106 wyników

  • FASOLKA CZERWONA KIDNEY BIO 200 g (120 g) (PUSZKA) – LA BIO IDEA

    SKŁADNIKI
    czerwona fasola kidney*, woda, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Czerwona fasola polecana jest osobom na diecie wegetariańskiej lub wegańskiej, ponieważ zapewnia sporą dawkę błonnika. Daje szybkie uczucie sytości, co sprawia, że możemy zjeść mniej by bardziej zaspokoić głód.
    W każdej kuchni powinno znaleźć się miejsce na chociaż jedną, awaryjną puszkę fasoli czerwonej. Pomoże Ci w przygotowywaniu szybkiej sałatki, gdy nagle odwiedzą Cię znajomi lub rodzina.
    Pamiętaj, że taka gotowa fasola nie wymaga już dodatkowej obróbki termicznej, wiec można ją zjeść nawet prosto z puszki!
    Produkt sterylizowany. Wysoka zawartość białka.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Warość energetyczna: 425 kJ/101 kcal
    Tłuszcz: 0,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 14 g
    w tym cukry: 1,2 g
    Błonnik: 6,2 g
    Białko: 7,2 g
    Sól: 0,6 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    6,70 
  • FASOLKA CZERWONA KIDNEY BIO 400 g – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    fasolka kidney* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Ekologiczna fasola Kidney (nerkowata) zaliczana jest do roślin strączkowych. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetów.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1170 kJ / 279 kcal
    Tłuszcz – 0,3 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 g
    Węglowodany – 29 g, w tym cukry – 2,2 g
    Błonnik – 28 g
    Białko – 26 g
    Sól – 0,06 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    10,50 
  • FASOLKA CZERWONA KIDNEY EKOLOGICZNA 500G- BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczna fasolka kidney 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna fasola Kidney (nerkowata) zaliczana jest do roślin strączkowych. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetów.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1159 kJ / 276 kcal
    Tłuszcz – 0,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 g
    Węglowodany – 29 g
    w tym cukry – 2,2 g
    Błonnik – 28 g
    Białko – 26 g
    Sól – 0,06 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    12,20 
  • FASOLKA CZERWONA KIDNEY W ZALEWIE BIO 2,5 kg (1,5 kg) (PUSZKA) – HORECA (LA BIO IDEA)

    FASOLKA CZERWONA KIDNEY W ZALEWIE BIO 2,5 kg (1,5 kg) (PUSZKA) – HORECA (LA BIO IDEA)
    SKU: 8717496901835
    Ilość w opakowaniu: 6
    Waga: 2.73 kg
    Cena za kg: 11.76

    32,10 
  • FASOLKA CZERWONA KIDNEY W ZALEWIE BIO 400 g (240 g) (PUSZKA) – LA BIO IDEA

    SKŁADNIKI
    czerwona fasola kidney*, woda, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Źródło błonnika pokarmowego i białka.
    Produkt sterylizowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Warość energetyczna: 425 kJ/101 kcal
    Tłuszcz: 0,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 13,6 g
    w tym cukry: 1,2 g
    Błonnik: 6,2 g
    Białko: 7,2 g
    Sól: 0,6 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    8,00 
  • FASOLKA DO TACO MIX BIO 400 g – AMAIZIN

    SKŁADNIKI
    mieszanka fasoli* 50 % (fasola czerwona kidney*, fasola cannellini*, fasola tondini*, fasola black eye*, fasola pinto*), woda, pasta pomidorowa*, czerwona papryka*, kukurydza*, cukier trzcinowy*, skrobia kukurydziana*, sól morska, cebula*, przyprawy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczna mieszanka 5 aromatycznych rodzajów fasoli z papryką i kukurydzą w sosie pomidorowym z przyprawami w puszce. Świetna do chili sin carne, jako nadzienie do wrapów i tacos, do gulaszu i ryżu. Mieszanka jest gotowa do spożycia po podgrzaniu.
    Po otwarciu, zaleca się przełożyć nie wykorzystaną od razu mieszankę do szklanego pojemnika aby nie została w puszce.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 386 kJ/92 kcal
    Tłuszcz: 0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 15 g
    w tym cukry: 4,1 g
    Białko: 4,9 g
    Sól: 0,78 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    9,40 
  • FASOLKA MUNG BIO 1 kg – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczna fasolka mung 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna fasola mung jest jedną z najbardziej wartościowych gatunków fasoli. Niezwykle pożywna, wyśmienicie smakuje z warzywami i kaszami, a także jako dodatek do zup lub sałatek.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1367 kJ/324 kcal
    Tłuszcz 1,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
    Węglowodany 46 g
    w tym cukry 6,6 g
    Błonnik 16 g
    Białko 24 g
    Sól 0,04 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    20,80 
  • FASOLKA MUNG BIO 400 g – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczna fasolka mung 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna fasola mung jest jedną z najbardziej wartościowych gatunków fasoli. Niezwykle pożywna, wyśmienicie smakuje z warzywami i kaszami, a także jako dodatek do zup lub sałatek.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1367 kJ/324 kcal
    Tłuszcz 1,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
    Węglowodany 46 g
    w tym cukry 6,6 g
    Błonnik 16 g
    Białko 24 g
    Sól 0,04 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    9,90 
  • FASOLKA MUNG BIO 5 kg – HORECA

    FASOLKA MUNG BIO 5 kg – HORECA
    SKU: 5903900366380
    Ilość w opakowaniu: 1
    Waga: 5.04 kg
    Cena za kg: 17.60

    88,70 
  • FASOLKA MUNG EKOLOGICZNA 500G – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczna fasolka mung 100 %.
    OPIS
    Ekologiczna fasola mung jest jedną z najbardziej wartościowych gatunków fasoli. Niezwykle pożywna, wyśmienicie smakuje z warzywami i kaszami, a także jako dodatek do zup lub sałatek.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1367 kJ / 324 kcal
    Tłuszcz 1,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
    Węglowodany 46 g
    w tym cukry 6,6 g
    Błonnik 16 g
    Białko 24 g
    Sól 0,04 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    11,30 
  • FASOLKA PINTO EKOLOGICZNA 400G – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczna fasolka pinto 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna fasolka pinto to dekoracyjna roślina strączkowa. Bordowe kropki sprawiają, że dania z jej dodatkiem, nabierają oryginalnego i ciekawego wyglądu. Znakomicie pasuje do dań z kukurydzą i ryżem, a także do zup, sosów, dań duszonych, sałatek.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1274 kJ/303 kcal
    Tłuszcz – 2,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
    Węglowodany – 42 g
    w tym cukry – 3,3 g
    Błonnik – 22 g
    Białko – 18 g
    Sól – 0,03 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    9,60 
  • FASOLKA W SOSIE POMIDOROWYM BEZGLUTENOWA BIO 400 g (PUSZKA) – AMAIZIN

    SKŁADNIKI
    fasola biała* (50 %), woda, pomidory* (27 %), cukier*, cebula*, skrobia kukurydziana*, olej słonecznikowy*, biały ocet winny*, sól, czosnek w proszku*, pieprz czarny*, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Fasolka po bretońsku w sosie pomidorowym. Produkt gotowy do spożycia.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 390 kJ / 93 kcal
    Tłuszcz: 1,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 13,5 g
    w tym cukry: 4,9 g
    Błonnik: 5,3 g
    Białko: 4,1 g
    Sól: 0,9 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    10,80 
  • FASOLKA ZIELONA W ZALEWIE W SŁOIKU EKOLOGICZNA 185G – BIO EUROPA

    SKŁADNIKI
    fasolka szparagowa zielona* 54,4 %, woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Może stanowić dodatek do zimnych lub ciepłych dań. W przypadku spożycia na ciepło podgrzać całą zawartość słoiczka, nie doprowadzać do zagotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartosc energetyczna: 110 kJ / 26 kcal
    Tłuszcz: 0,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Weglowodany: 2,9 g
    w tym cukry: 0,8 g
    Błonnik: 2,6 g
    Białko: 1,6 g
    Sól: 0,43 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.

    7,30 
  • GROCH ZIELONY CAŁY BIO 500 g – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    groch zielony cały* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
    OPIS
    Ekologiczny groch zielony to jedna z najpopularniejszych roślin strączkowych. Świetnie nadaje sie do przyrządzenia wszelkiego rodzaju past i pasztetów oraz jako dodatek do dań obiadowych i zup.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Uprzednio namoczony kilka godzin i przepłukany groch gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Groch solimy dopiero pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1276 kJ / 303 kcal
    Tłuszcz – 1,4 g,
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
    Węglowodany – 41 g,
    w tym cukry – 3,5 g
    Błonnik – 17 g
    Białko – 23 g
    Sól – 0,06 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    8,40 
  • GROCH ZIELONY POŁÓWKI BIO 500 g – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    groch zielony połówki* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
    OPIS
    Ekologiczny groch zielony to jedna z najpopularniejszych roślin strączkowych. Świetnie nadaje się do przyrządzenia wszelkiego rodzaju past i pasztetów oraz jako dodatek do dań obiadowych i zup.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Uprzednio namoczony kilka godzin i przepłukany groch gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 min. Groch solimy dopiero pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1276 kJ / 303 kcal
    Tłuszcz – 1,4 g,
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
    Węglowodany – 41 g,
    w tym cukry – 3,5 g
    Błonnik – 17 g
    Białko – 23 g
    Sól – 0,06 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    8,70 
  • GROCH ŻÓŁTY BIO 1 kg – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczny groch żółty 100 %.

    OPIS
    Ekologiczny groch żółty znajduje zastosowanie głównie w tradycyjnych potrawach, takich jak grochówka czy wigilijny groch z kapustą i grzybami. Polecamy także do zup, potraw jednogarnkowych, jako nadzienie do pierogów, past do chleba, pasztetów.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    uprzednio namoczony kilka godzin i przepłukany groch gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 minut. Groch solimy dopiero pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1090 kJ/259 kcal
    Tłuszcz 1,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
    Węglowodany 30 g
    w tym cukry 0,8 g
    Błonnik 15 g
    Białko 24 g
    Sól 0,08 g

    WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    15,30