Wyświetlanie 21–40 z 107 wyników
-
9,00 zł
FASOLA BORLOTTI W ZALEWIE BIO 400 g (240 g) (PUSZKA) – LA BIO IDEA
SKŁADNIKI
fasolka Borlotti* (60 %) woda, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczna brązowa fasola borlotti. Gotowa do podania jako posiłek na gorąco. Idealnie pasuje jako również dodatek do sałatek.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 398 kJ / 95 kcal
Tłuszcz: 0,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 12,3 g
w tym cukry: 0,5 g
Błonnik: 6,6 g
Białko: 6,5 g
Sól: 0,67 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, -
12,40 zł
FASOLA CANNELLINI W ZALEWIE BIO 300 g (220 g) (SŁOIK) – ALCE NERO
SKŁADNIKI
fasola cannellini*, woda, sól (*certyfikowany składnik odżywczy)OPIS
Może stanowić dodatek do zimnych lub ciepłych dań. W przypadku spożycia na ciepło podgrzać całą zawartość słoiczka, nie doprowadzać do wrzenia. Produkt pasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu po odsączeniu
Wartość energetyczna: 334 kJ / 79 kcal
Tłuszcz: 0,6 g
w tym kwasy nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 11 g
w tym cukry: 0,2 g
Błonnik: 4,8 g
Białko: 5,3 g
Sól: 0,5 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni. -
8,30 zł
FASOLA CZARNA W ZALEWIE BEZGLUTENOWA BIO 400 g (240 g) (PUSZKA) – AMAIZIN
SKŁADNIKI
fasola czarna* (60 %), woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Gotowa do spożycia fasolka. Idealna do dań meksykańskich. Produkt sterylizowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 365 kJ / 87 kcal
Tłuszcz: 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 12,4 g
w tym cukry: 1,0 g
Białko: 4,9 g
Sól: 0,93 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
12,40 zł
FASOLA CZERWONA KIDNEY BIO 400 g – NATURAVENA
SKŁADNIKI
ekologiczna fasolka czerwona kidney 100 %OPIS
Ekologiczna czerwona fasola Kidney jest rośliną strączkową. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetów.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1473 kJ/352 kcal
Tłuszcz 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,15 g
Węglowodany 63,4 g
w tym cukry 3,2 g
Błonnik 7,7 g
Białko 20,2 g
Sól 0,017 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
9,00 zł
FASOLA MASŁOWA W ZALEWIE BIO 400 g (240 g) (PUSZKA) – LA BIO IDEA
SKŁADNIKI
fasola masłowa*, woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Produkt sterylizowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 399 kJ/95 kcal
Tłuszcz: 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 13 g
w tym cukry: 0,7 g
Błonnik: 6,1 g
Białko: 6,3 g
Sól: 0,6 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu -
8,60 zł
FASOLA MIX W ZALEWIE BIO 400 g (240 g) (PUSZKA) – LA BIO IDEA
SKŁADNIKI
woda, czerwona fasola kidney* (15 %), ciecierzyca* (15 %), biała fasola drobna* (15 %), fasola MASŁOWA* (15 %), sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Produkt sterylizowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po odsączeniu
Wartość energetyczna: 515 kJ/123 kcal
Tłuszcz: 2,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 15,8 g
w tym cukry: 0,3 g
Błonnik: 4,8 g
Białko: 6,6 g
Sól: 0,6 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu -
12,10 zł
FASOLA MUNG BIO 400 g – NATURAVENA
SKŁADNIKI
ekologiczna fasolka mung 100 %OPIS
Ekologiczna fasolka mung jest jedną z najbardziej wartościowych gatunków fasoli. Niezwykle pożywna, wyśmienicie smakuje z warzywami i kaszami, a także jako dodatek do zup lub sałatek.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 min. Fasolkę solimy dopiero pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1146 kJ/274 kcal
Tłuszcz 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,27 g
Węglowodany 41,5 g
w tym cukry 1,4 g
Błonnik 17,3 g
Białko 23,1 g
Sól 0,023 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASIONA SEZAMU, soję.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
25,40 zł
FASOLKA ADZUKI BIO 1 kg – BIO PLANET
SKŁADNIKI
fasolka adzuki* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPIS
Ekologiczna fasolka adzuki charakteryzuje się słodko – orzechowym smakiem. Polecamy jako dodatek do ryżu i innych potraw zbożowych oraz do past, pasztetów, zup i potraw jednogarnkowych.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1534 kJ / 363 kcal
Tłuszcz – 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
Węglowodany – 63 g
w tym cukry – 0 g
Błonnik – 13 g
Białko – 20 g
Sól – 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
92,90 zł
FASOLKA BIAŁA BIO 5 kg – HORECA
FASOLKA BIAŁA BIO 5 kg – HORECA
SKU: 5907738156106
Ilość w opakowaniu: 1
Waga: 5.04 kg
Cena za kg: 18.43 -
11,50 zł
FASOLKA BIAŁA BIO 500 g – BIO RAJ
SKŁADNIKI
fasolka biała* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczna fasolka biała to znana i chętnie stosowana roślina strączkowa. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup, dań jednogarnkowych (doskonała z warzywami), pasztetów i past.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1201 kJ / 284 kcal
Tłuszcz – 1,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 g
Węglowodany – 36 g
w tym cukry – 6,8 g
Błonnik – 32 g
Białko – 17 g
Sól – 0,7 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
10,80 zł
FASOLKA BIAŁA EKOLOGICZNA 400G – BIO PLANET
SKŁADNIKI
ekologiczna fasolka biała 100 %.OPIS
Ekologiczna fasolka biała to znana i chętnie stosowana roślina strączkowa. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup, dań jednogarnkowych (doskonała z warzywami), pasztetów i past.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1236 kJ / 294 kcal
Tłuszcz – 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
Węglowodany – 37 g
w tym cukry – 1,8 g
Błonnik – 25 g
Białko – 21 g
Sól – 0,03 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
26,50 zł
FASOLKA BIAŁA JAŚ BIO 1 kg – BIO PLANET
SKŁADNIKI
ekologiczna fasolka biała Jaś 100 %.OPIS
Ekologiczna fasolka biała Jaś jest szczególnie znana jako główny składnik popularnej na polskich stołach „fasolki po bretońsku”. Doskonale nadaje się do zup, potraw jednogarnkowych, past i pasztetów, a także do sałatek. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1576 kJ/373 kcal
Tłuszcz – 0,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
Węglowodany – 60 g
w tym cukry – 2,1 g
Błonnik – 15 g
Białko – 23 g
Sól – 0,04 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
100,20 zł
FASOLKA BIAŁA JAŚ BIO 5 kg – HORECA
FASOLKA BIAŁA JAŚ BIO 5 kg – HORECA
SKU: 5903900361842
Ilość w opakowaniu: 1
Waga: 5.04 kg
Cena za kg: 19.88 -
10,90 zł
FASOLKA CZARNA EKOLOGICZNA 500G – BIO PLANET
SKŁADNIKI
ekologiczna fasolka czarna 100 %.OPIS
Ekologiczna fasolka czarna jest rośliną strączkową o lekko słodkim smaku. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Doskonała w postaci pasty (zmielona po ugotowaniu) z dodatkiem ziół i przypraw, a także jako dodatek do zup, dań warzywnych lub zbożowych.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1342 kJ / 318 kcal
Tłuszcz – 1,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,4 g
Węglowodany – 47 g
w tym cukry – 2,1 g
Błonnik – 15 g
Białko – 22 g
Sól – 0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
23,50 zł
FASOLKA CZERWONA KIDNEY BIO 1 kg – BIO PLANET
SKŁADNIKI
fasolka kidney* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPIS
Ekologiczna fasola Kidney (nerkowata) zaliczana jest do roślin strączkowych. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetów.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1170 kJ / 279 kcal
Tłuszcz – 0,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 g
Węglowodany – 29 g
w tym cukry – 2,2 g
Błonnik – 28 g
Białko – 26 g
Sól – 0,06 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.