Wyświetlanie 21–40 z 394 wyników

  • CIECIERZYCA CZARNA W ZALEWIE BIO 200 g (120 g) – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    ciecierzyca czarna* (53 %), woda, sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Niesamowita, niepowtarzalna, bardzo rzadka, bardzo mała, nieregularnie ukształtowana i pomarszczona czarna ciecierzyca. Jest to odmiana uprawiana głównie w basenie Morza Śródziemnego, którego Włochy posiadają cenną produkcję.
    Produkt gotowy do bezpośredniego spożycia. Może stanowić dodatek do sałat, zup, dań jednogarnkowych. Po odsączeniu z zalewy oraz przemieleniu, stanowić będzie doskonałą podstawę wegańskiego pasztetu.
    Źródło białka. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po odsączeniu
    Wartość energetyczna – 470 kJ/112 kcal
    Tłuszcz – 1,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
    Węglowodany – 12 g
    w tym cukry – 0,3 g
    Błonnik – 9,4 g
    Białko – 7,0 g
    Sól – 0,91 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać soję.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni

    10,10 
  • CIECIERZYCA EKOLOGICZNA (GROCH WŁOSKI) BEZGLUTENOWA 1 KG – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    ciecierzyca* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS:
    Ekologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną cieciorkę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Ciecierzycę solimy dopiero pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1445 kJ / 343 kcal
    Tłuszcz – 4,6 g,
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,6 g
    Węglowodany – 45 g,
    w tym cukry – 11 g
    Błonnik – 17 g
    Białko – 22 g
    Sól – 0,06 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    17,60 
  • CIECIERZYCA EKOLOGICZNA, BEZGLUTENOWA 400G – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    ciecierzyca* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS:
    Ekologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną cieciorkę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Ciecierzycę solimy dopiero pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1445 kJ / 343 kcal
    Tłuszcz – 4,6 g,
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,6 g
    Węglowodany – 45 g,
    w tym cukry – 11 g
    Błonnik – 17 g
    Białko – 22 g
    Sól – 0,06 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    8,50 
  • CIECIERZYCA EKOLOGICZNA, BEZGLUTENOWA 500G – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    ciecierzyca* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną cieciorkę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Ciecierzycę solimy dopiero pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1445 kJ / 343 kcal
    Tłuszcz – 4,6 g,
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,6 g
    Węglowodany – 45 g,
    w tym cukry – 11 g
    Błonnik – 17 g
    Białko – 22 g
    Sól – 0,06 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    9,60 
  • CIECIERZYCA KONSERWOWA BIO 400 g – NATURAVENA

    SKŁADNIKI
    Ekologiczna ciecierzyca, woda

    OPIS
    Ciecierzyca bardziej znana jest pod nazwą cieciorka. Należy do roślin strączkowych. Jest łagodna, a po przygotowaniu ma kremową konsystencję. Idealna do humusu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 303 kJ/72 kcal
    Tłuszcz 1,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g
    Węglowodany 8,6 g
    w tym cukry 0 g
    Błonnik 4,5 g
    Białko 4,3 g
    Sól 0,05 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, soje, SELER, seza, łubin

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, daleko od źródeł ciepła i wilgoci.
    Po otwarciu przechowywać w lodówce w innym pojemniku przeznaczonym do żywności, spożyć w ciągu 3 dni.

    6,40 
  • CIECIERZYCA W ZALEWIE BIO 2,5 kg (1,5 kg) (PUSZKA) – HORECA

    CIECIERZYCA W ZALEWIE BIO 2,5 kg (1,5 kg) (PUSZKA) – HORECA
    SKU: 8717496901859
    Ilość w opakowaniu: 1
    Waga: 2.783 kg
    Cena za kg: 10.38

    28,90 
  • CIECIERZYCA W ZALEWIE BIO 300 g (220 g) – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    gotowana ciecierzyca*, woda, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ciecierzyca Alce Nero jest produktem gotowym do spożycia. Może stanowić dodatek do sałat, zup, dań jednogarnkowych. Po odsączeniu z zalewy oraz przemieleniu, stanowić będzie doskonałą podstawę wegetariańskiego pasztetu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 374 kJ / 89 kcal
    Tłuszcz – 1,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
    Węglowodany – 10 g
    w tym cukry – 0 g
    Błonnik – 4,1 g
    Białko – 6,5 g
    Sól – 0,5 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.

    10,80 
  • CIECIERZYCA W ZALEWIE BIO 400 g (240 g) (PUSZKA) – LA BIO IDEA

    SKŁADNIKI
    ciecierzyca*, woda, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 515 kJ / 123 kcal
    Tłuszcz: 2,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
    Węglowodany: 15,8 g
    w tym cukry: 0,3 g
    Błonnik: 4,8 g
    Białko: 6,6 g
    Sól: 0,63 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    8,40 
  • CIECIERZYCA W ZALEWIE EKOLOGICZNA 220G -BIO EUROPA

    SKŁADNIKI
    ciecierzyca*, woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Może stanowić dodatek do zimnych lub ciepłych dań. W przypadku spożycia na ciepło podgrzać całą zawartość słoiczka, nie doprowadzać do zagotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartosc energetyczna: 588 kJ / 140 kcal
    Tłuszcz: 2,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0 g
    Weglowodany: 18 g
    w tym cukry: 0,3 g
    Błonnik: 7,2 g
    Białko: 7,9 g
    Sól: 0,40 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.

    8,10 
  • DESER RYŻOWY INSTANT CZEKOLADOWY BEZGLUTENOWY BIO 60 g – BIOVEGAN

    SKŁADNIKI
    35 % ryż*, cukier kokosowy*, 10 % kuwertura* (miazga kakaowa*, tłuszcz kakaowy*, cukier kokosowy*), skrobia kukurydziana*, skrobia ziemniaczana*, kakao w proszku* 7,3 %, napój kokosowy w proszku* (75 napój kokosowy*, maltodekstryna*), suszony kokos*, sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zawartość torebki wsypać do filiżanki lub małej miski, zalać 150 ml wrzącej wody i dokładnie wymieszać łyżką. Pozostawić na 7 do 10 minut i na koniec ponownie dobrze wymieszać. Po namoczeniu możesz cieszyć się słodkim ryżem w czystej postaci lub posypać go według własnego uznania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1820 kJ/433 kcal
    Tłuszcz: 15 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 11 g
    Węglowodany: 66 g
    w tym cukry: 17 g
    Błonnik: 5,3 g
    Białko: 6,1 g
    Sól: 0,51 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ, ORZECHY i łubin.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem.

    7,90 
  • FASOLA BIAŁA DROBNA W ZALEWIE BIO 400 g (240 g) (PUSZKA) – LA BIO IDEA

    SKŁADNIKI
    Fasola drobna biała*, woda, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Fasolka gotowa do spożycia. Idealnie nadaje się do sałatek oraz potraw z makaronu

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 436 kJ/104 kcal
    Tłuszcz: 0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 13,5 g
    w tym cukry: 0,3 g
    Błonnik: 6,9 g
    Białko: 7,8 g
    Sól: 0,73 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    8,60 
  • FASOLA BIAŁA JAŚ BIO 400 g – NATURAVENA

    SKŁADNIKI
    ekologiczna fasolka biała 100 %

    OPIS
    Ekologiczna fasolka biała Jaś jest szczególnie znana jako główny składnik popularnej na polskich stołach „fasolki po bretońsku”. Doskonale nadaje się do zup, potraw jednogarnkowych, past i pasztetów, a także do sałatek. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1395 kJ/333 kcal
    Tłuszcz 0,85 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,22 g
    Węglowodany 60,3 g
    w tym cukry 2,11 g
    Błonnik 15,2 g
    Białko 23,4 g
    Sól 0,04 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE, SOJĘ, nasiona sezamu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu, w zamkniętym opakowaniu.
    Chronić przed wysoką temperaturą i bezpośrednim działaniem promieni słonecznych

    15,40 
  • FASOLA BIAŁA JAŚ EKOLOGICZNA 400G – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczna fasolka biała Jaś 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna fasolka biała Jaś jest szczególnie znana jako główny składnik popularnej na polskich stołach „fasolki po bretońsku”. Doskonale nadaje się do zup, potraw jednogarnkowych, past i pasztetów, a także do sałatek. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1576 kJ/373 kcal
    Tłuszcz – 0,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
    Węglowodany – 60 g
    w tym cukry – 2,1 g
    Błonnik – 15 g
    Białko – 23 g
    Sól – 0,04 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    12,00 
  • FASOLA BORLOTTI W ZALEWIE BIO 400 g (240 g) (PUSZKA) – LA BIO IDEA

    SKŁADNIKI
    fasolka Borlotti* (60 %) woda, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczna brązowa fasola borlotti. Gotowa do podania jako posiłek na gorąco. Idealnie pasuje jako również dodatek do sałatek.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 398 kJ / 95 kcal
    Tłuszcz: 0,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 12,3 g
    w tym cukry: 0,5 g
    Błonnik: 6,6 g
    Białko: 6,5 g
    Sól: 0,67 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu,

    9,00 
  • FASOLA CANNELLINI W ZALEWIE BIO 300 g (220 g) (SŁOIK) – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    fasola cannellini*, woda, sól (*certyfikowany składnik odżywczy)

    OPIS
    Może stanowić dodatek do zimnych lub ciepłych dań. W przypadku spożycia na ciepło podgrzać całą zawartość słoiczka, nie doprowadzać do wrzenia. Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu po odsączeniu
    Wartość energetyczna: 334 kJ / 79 kcal
    Tłuszcz: 0,6 g
    w tym kwasy nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 11 g
    w tym cukry: 0,2 g
    Błonnik: 4,8 g
    Białko: 5,3 g
    Sól: 0,5 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.

    12,40 
  • FASOLA CZARNA W ZALEWIE BEZGLUTENOWA BIO 400 g (240 g) (PUSZKA) – AMAIZIN

    SKŁADNIKI
    fasola czarna* (60 %), woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Gotowa do spożycia fasolka. Idealna do dań meksykańskich. Produkt sterylizowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 365 kJ / 87 kcal
    Tłuszcz: 0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 12,4 g
    w tym cukry: 1,0 g
    Białko: 4,9 g
    Sól: 0,93 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    8,30 
  • FASOLA CZERWONA KIDNEY BIO 400 g – NATURAVENA

    SKŁADNIKI
    ekologiczna fasolka czerwona kidney 100 %

    OPIS
    Ekologiczna czerwona fasola Kidney jest rośliną strączkową. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetów.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1473 kJ/352 kcal
    Tłuszcz 0,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,15 g
    Węglowodany 63,4 g
    w tym cukry 3,2 g
    Błonnik 7,7 g
    Białko 20,2 g
    Sól 0,017 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    12,40 
  • FASOLA MASŁOWA W ZALEWIE BIO 400 g (240 g) (PUSZKA) – LA BIO IDEA

    SKŁADNIKI
    fasola masłowa*, woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt sterylizowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 399 kJ/95 kcal
    Tłuszcz: 0,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 13 g
    w tym cukry: 0,7 g
    Błonnik: 6,1 g
    Białko: 6,3 g
    Sól: 0,6 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    9,00