Wyświetlanie 41–60 z 394 wyników

  • FASOLA MIX W ZALEWIE BIO 400 g (240 g) (PUSZKA) – LA BIO IDEA

    SKŁADNIKI
    woda, czerwona fasola kidney* (15 %), ciecierzyca* (15 %), biała fasola drobna* (15 %), fasola MASŁOWA* (15 %), sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt sterylizowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po odsączeniu
    Wartość energetyczna: 515 kJ/123 kcal
    Tłuszcz: 2,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
    Węglowodany: 15,8 g
    w tym cukry: 0,3 g
    Błonnik: 4,8 g
    Białko: 6,6 g
    Sól: 0,6 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    8,60 
  • FASOLA MUNG BIO 400 g – NATURAVENA

    SKŁADNIKI
    ekologiczna fasolka mung 100 %

    OPIS
    Ekologiczna fasolka mung jest jedną z najbardziej wartościowych gatunków fasoli. Niezwykle pożywna, wyśmienicie smakuje z warzywami i kaszami, a także jako dodatek do zup lub sałatek.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 min. Fasolkę solimy dopiero pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1146 kJ/274 kcal
    Tłuszcz 1,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,27 g
    Węglowodany 41,5 g
    w tym cukry 1,4 g
    Błonnik 17,3 g
    Białko 23,1 g
    Sól 0,023 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASIONA SEZAMU, soję.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    12,10 
  • FASOLKA ADZUKI BIO 1 kg – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    fasolka adzuki* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Ekologiczna fasolka adzuki charakteryzuje się słodko – orzechowym smakiem. Polecamy jako dodatek do ryżu i innych potraw zbożowych oraz do past, pasztetów, zup i potraw jednogarnkowych.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1534 kJ / 363 kcal
    Tłuszcz – 0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
    Węglowodany – 63 g
    w tym cukry – 0 g
    Błonnik – 13 g
    Białko – 20 g
    Sól – 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    25,40 
  • FASOLKA BIAŁA BIO 5 kg – HORECA

    FASOLKA BIAŁA BIO 5 kg – HORECA
    SKU: 5907738156106
    Ilość w opakowaniu: 1
    Waga: 5.04 kg
    Cena za kg: 18.43

    92,90 
  • FASOLKA BIAŁA BIO 500 g – BIO RAJ

    SKŁADNIKI
    fasolka biała* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
    OPIS
    Ekologiczna fasolka biała to znana i chętnie stosowana roślina strączkowa. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup, dań jednogarnkowych (doskonała z warzywami), pasztetów i past.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1201 kJ / 284 kcal
    Tłuszcz – 1,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 g
    Węglowodany – 36 g
    w tym cukry – 6,8 g
    Błonnik – 32 g
    Białko – 17 g
    Sól – 0,7 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    11,50 
  • FASOLKA BIAŁA EKOLOGICZNA 400G – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczna fasolka biała 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna fasolka biała to znana i chętnie stosowana roślina strączkowa. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup, dań jednogarnkowych (doskonała z warzywami), pasztetów i past.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1236 kJ / 294 kcal
    Tłuszcz – 1,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
    Węglowodany – 37 g
    w tym cukry – 1,8 g
    Błonnik – 25 g
    Białko – 21 g
    Sól – 0,03 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    10,80 
  • FASOLKA BIAŁA JAŚ BIO 1 kg – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczna fasolka biała Jaś 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna fasolka biała Jaś jest szczególnie znana jako główny składnik popularnej na polskich stołach „fasolki po bretońsku”. Doskonale nadaje się do zup, potraw jednogarnkowych, past i pasztetów, a także do sałatek. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1576 kJ/373 kcal
    Tłuszcz – 0,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
    Węglowodany – 60 g
    w tym cukry – 2,1 g
    Błonnik – 15 g
    Białko – 23 g
    Sól – 0,04 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    26,50 
  • FASOLKA BIAŁA JAŚ BIO 5 kg – HORECA

    FASOLKA BIAŁA JAŚ BIO 5 kg – HORECA
    SKU: 5903900361842
    Ilość w opakowaniu: 1
    Waga: 5.04 kg
    Cena za kg: 19.88

    100,20 
  • FASOLKA CZARNA EKOLOGICZNA 500G – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczna fasolka czarna 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna fasolka czarna jest rośliną strączkową o lekko słodkim smaku. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Doskonała w postaci pasty (zmielona po ugotowaniu) z dodatkiem ziół i przypraw, a także jako dodatek do zup, dań warzywnych lub zbożowych.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1342 kJ / 318 kcal
    Tłuszcz – 1,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,4 g
    Węglowodany – 47 g
    w tym cukry – 2,1 g
    Błonnik – 15 g
    Białko – 22 g
    Sól – 0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    10,90 
  • FASOLKA CZERWONA KIDNEY BIO 1 kg – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    fasolka kidney* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Ekologiczna fasola Kidney (nerkowata) zaliczana jest do roślin strączkowych. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetów.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1170 kJ / 279 kcal
    Tłuszcz – 0,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 g
    Węglowodany – 29 g
    w tym cukry – 2,2 g
    Błonnik – 28 g
    Białko – 26 g
    Sól – 0,06 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    23,70 
  • FASOLKA CZERWONA KIDNEY BIO 200 g (120 g) (PUSZKA) – LA BIO IDEA

    SKŁADNIKI
    czerwona fasola kidney*, woda, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Czerwona fasola polecana jest osobom na diecie wegetariańskiej lub wegańskiej, ponieważ zapewnia sporą dawkę błonnika. Daje szybkie uczucie sytości, co sprawia, że możemy zjeść mniej by bardziej zaspokoić głód.
    W każdej kuchni powinno znaleźć się miejsce na chociaż jedną, awaryjną puszkę fasoli czerwonej. Pomoże Ci w przygotowywaniu szybkiej sałatki, gdy nagle odwiedzą Cię znajomi lub rodzina.
    Pamiętaj, że taka gotowa fasola nie wymaga już dodatkowej obróbki termicznej, wiec można ją zjeść nawet prosto z puszki!
    Produkt sterylizowany. Wysoka zawartość białka.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Warość energetyczna: 425 kJ/101 kcal
    Tłuszcz: 0,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 14 g
    w tym cukry: 1,2 g
    Błonnik: 6,2 g
    Białko: 7,2 g
    Sól: 0,6 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    7,00 
  • FASOLKA CZERWONA KIDNEY BIO 400 g – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    fasolka kidney* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Ekologiczna fasola Kidney (nerkowata) zaliczana jest do roślin strączkowych. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetów.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1170 kJ / 279 kcal
    Tłuszcz – 0,3 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 g
    Węglowodany – 29 g, w tym cukry – 2,2 g
    Błonnik – 28 g
    Białko – 26 g
    Sól – 0,06 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    11,00 
  • FASOLKA CZERWONA KIDNEY EKOLOGICZNA 500G- BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczna fasolka kidney 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna fasola Kidney (nerkowata) zaliczana jest do roślin strączkowych. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetów.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1159 kJ / 276 kcal
    Tłuszcz – 0,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 g
    Węglowodany – 29 g
    w tym cukry – 2,2 g
    Błonnik – 28 g
    Białko – 26 g
    Sól – 0,06 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    13,10 
  • FASOLKA CZERWONA KIDNEY W ZALEWIE BIO 2,5 kg (1,5 kg) (PUSZKA) – HORECA (LA BIO IDEA)

    FASOLKA CZERWONA KIDNEY W ZALEWIE BIO 2,5 kg (1,5 kg) (PUSZKA) – HORECA (LA BIO IDEA)
    SKU: 8717496901835
    Ilość w opakowaniu: 6
    Waga: 2.73 kg
    Cena za kg: 11.76

    32,10