Wyświetlanie 1–20 z 56 wyników

  • HERBATA CZARNA ASSAM BIO 100 g – QUBA CAFFE

    SKŁADNIKI
    ekologiczna herbata czarna Assam 100 %.

    OPIS
    Assam to niewątpliwie perła wśród czarnych herbat – szlachetna, o głębokim smaku, znajduje uznanie na całym świecie. Swą nazwę zawdzięcza północno-wschodniej prowincji Indii.
    Ogród Sewpur produkuje organiczne herbaty o najwyższym standardzie z pełnym body i dobrze obrobionymi liśćmi. Assam TGBOP posiada złote tipsy i mocny, słodowy smak, a także bardzo ciemny kolor naparu.
    Herbata ta jest zbierana dwa razy w roku – zbiór pierwszy odbywa się pod koniec marca, drugi natomiast na przełomie czerwca i lipca. Smak herbaty Assam jest silnie związany z regionem, z którego pochodzi – wysokie temperatury i poziom wilgotności, a także intensywne opady powodują, że napar nabiera wybitnych walorów smakowych.
    Można w nim odnaleźć nuty JĘCZMIENNE, miodowe, karmelowe i orzechowe – sprawiają one, że nie można pomylić jej z żadną inną.
    Assam to nie tylko region, który produkuje najwięcej herbaty w Indiach, ale również na całym świecie – znajduje się tu około 2000 plantacji, a dodatkowo słynie z herbat najwyższej jakości.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Porcję 3 g herbaty sypanej zalej wodą o temp. 95℃ i odczekaj 3-5 minut do zaparzenia.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu z dala od intensywnych zapachów. 

    24,70 
  • HERBATA CZARNA ASSAM EKLOGICZNA 100G – LEBENSBAUM

    SKŁADNIKI
    herbata czarna Assam* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Herbata Assam o ostrym słodowym, wyjątkowo bogatym smaku.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu

    24,20 
  • HERBATA CZARNA ASSAM EKSPRESOWA EKOLOGICZNA 20x2G – LEBENSBAUM

    SKŁADNIKI
    herbata czarna Assam* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Herbata Assam o ostrym słodowym, wyjątkowo bogatym smaku.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu

    14,40 
  • HERBATA CZARNA BEZKOFEINOWA FAIR TRADE BIO (20 x 2,5 g) 50 g – CLIPPER

    SKŁADNIKI
    herbata czarna* (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Składniki Fair Trade: 100 %.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Saszetkę zalać 250 ml wrzącej wody i zaparzać przez 2-4 minuty.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    15,90 
  • HERBATA CZARNA BIO (25 x 1,5 g) 37,5 g – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    herbata czarna cejlońska* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Jedną saszetkę herbaty zalać szklanką wody o temperaturze ok. 95 stopni Celsjusza (odczekać 1-3 min od momentu wrzenia) i zaparzać przez kilka minut pod przykryciem.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    14,80 
  • HERBATA CZARNA BLACK CHAI Z IMBIREM I CYNAMONEM EKOLOGICZNA 37,4G (17×2,2G) – YOGI TEA

    SKŁADNIKI
    czarna herbata* 32 %, imbir*, cynamon*, anyż*, herbata rooibos*, palona cykoria*, czarny pieprz*, goździki*, ekstrakt cynamonowy*, olejek imbirowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Torebkę zalać świeżo przegotowaną wodą i zaparzać przez 7 minut lub dłużej w celu uzyskania mocniejszego smaku.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    15,40 
  • HERBATA CZARNA CEJLOŃSKA LIŚCIASTA BIO 75 g – LEBENSBAUM

    SKŁADNIKI
    czarna herbata*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Herbaty ze Sri Lanki mają bardzo wyjątkowy aromat – cudownie mocny z lekką nutą cytryny. Herbata ta charakteryzuje się naparem o barwie od złota do miedzi.
    Sri Lanka zaczęła uprawiać herbatę 150 lat temu i w ten sposób przeszła do historii. Wilgotny i ciepły klimat górski wytwarza herbaty o wyjątkowej jakości.
    Ciesz się tym klasykiem!

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1 czubatą łyżeczkę na filiżankę (200 ml) zalać świeżą, wrzącą wodą i zaparzyć herbatę przez 3-5 minut.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    23,70 
  • HERBATA CZARNA CEYLON EKSPRESOWA EKOLOGICZNA (20X2G) – LEBENSBAUM

    SKŁADNIKI
    czarna herbata*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Herbaty ze Sri Lanki mają bardzo wyjątkowy aromat – cudownie mocny z lekką nutą cytryny. Herbata ta charakteryzuje się naparem o barwie od złota do miedzi.
    Sri Lanka zaczęła uprawiać herbatę 150 lat temu i w ten sposób przeszła do historii. Wilgotny i ciepły klimat górski wytwarza herbaty o wyjątkowej jakości.
    Ciesz się tym klasykiem!

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu

    15,10 
  • HERBATA CZARNA CHAI Z CYNAMONEM I GOŹDZIKAMI FAIR TRADE BIO (20 x 2,5 g) 50 g – CLIPPER

    SKŁADNIKI
    herbata czarna*, cynamon* 17 %, skórka z pomarańczy*, goździki* 8 %, nasiona kopru włoskiego* 5 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Składniki Fair Trade: 83 %.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Saszetkę zalać 250 ml wrzącej wody i zaparzać przez 2-4 minuty.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    14,30 
  • HERBATA CZARNA DARJEELING LIŚCIASTA DEMETER BIO 75 g – LEBENSBAUM

    SKŁADNIKI
    ekologiczna herbata czarna Darjeeling.

    OPIS
    Herbata o lekko cierpkim, kwiatowym smaku. Spróbuj raz a zawsze rozpoznasz ten smak! Napój ma kolor bursztynowy. Jedna z najlepszych herbat na świecie. Posiada wyśmienity smak, doskonale orzeźwia, świetnie komponując się z aurą indyjskiego popołudnia. Herbaty pochodzące z tego regionu nazywane są szampanami wśród czarnych herbat indyjskich.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1 czubatą łyżeczkę wsypać do filiżanki i zalać 200 ml wrzącej wody. Zaparzać 3 minuty.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    26,40 
  • HERBATA CZARNA EARL GREY LISCIASTA EKOLOGICZNA CLASSIC 100G – LEBENSBAUM

    SKŁADNIKI
    herbata czarna*, olejek eteryczny z bergamotki*, olejek eteryczny ze skórki cytryny* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu

    31,30