Cukry, proszki do pieczenia, soda – produkty do wypieków i przetworów. Cukier waniliowy, bezglutenowy proszek do pieczenia, soda oczyszczona, jak również wiele innych produktów.

Wyświetlanie 1–20 z 54 wyników

  • BARWNIK SPOŻYWCZY W KOLORZE PASTELOWYM ŻÓŁTYM BIO 25 g – DEKOBACK

    SKŁADNIKI
    syrop cukru inwertowanego*, cukier buraczany*, woda, żywność barwiąca: ekstrakt roślinny (kurkuma*); sok z cytryny*, substancja zagęszczająca: agar*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Pasta w kolorze pastelowa żółć do barwienia fondantu, marcepanu, pasty gumowej, kremów, kremówki, lukru, ciasta i wielu innych słodkości.
    Pasta jest łatwa w obróbce i w dozowaniu, pozbawiona smaku. Można ją stosować zarówno na gorąco, jak i na zimno.

    SPOSÓB UŻYCIA
    Delikatnie wyciśnij odrobinę pasty z tubki i wymieszaj ją z ciastem, kremówką, kremem maślanym lub bitą śmietaną i sprawdź, czy podoba Ci się efekt kolorystyczny. Intensywność koloru można łatwo zmieniać zmieniając ilość użytej pasty.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1266 kJ/299 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 68 g
    w tym cukry: 68 g
    Białko: 1,5 g
    Sól: <0,01 g

    UWAGA
    Intensywność koloru zależy od użytej ilości. Jednak kolor pozostaje w pastelowym zakresie nawet przy dużym dawkowaniu.
    Podczas pieczenia kolor traci intensywność.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed gorącem i bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.

    2,30 
  • CUKIER CYNAMONOWY BIO 20 g – AMYLON

    SKŁADNIKI
    cukier trzcinowy*, cynamon mielony* (min.14 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Doskonale nadaje się do wypieków z owocami oraz jako dodatek do słodkich dań.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1464 kJ / 344 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 86 g
    w tym cukry: 86 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    1,70 
  • CUKIER CYTRYNOWY BIO 20 g – AMYLON

    SKŁADNIKI
    cukier trzcinowy*, mielona skórka cytrynowa* (2,5 %), aromat cytrynowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Warość energetyczna: 1673 kJ / 394 kcal
    Tłuszcz: 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 98,2 g
    w tym cukry: 96,2 g
    Białko: 0,2 g
    Sól: 0,1 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać GLUTEN, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ) oraz JAJA.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    1,70 
  • CUKIER KORZENNY BEZGLUTENOWY 32 g – CELIKO

    SKŁADNIKI
    cukier, przyprawa korzenna (cynamon, goździki, owoc kolendry, liść laurowy, imbir, ziele angielskie) – 15 %.

    OPIS
    Idealnie nadaje się do przygotowywania domowych ciast i wypieków, a także jako składnik deserów różnego typu.

    Przepis na ciasteczka korzenne
    Składniki:
    – 100 g skrobi ziemniaczanej
    – 50 g mąki ryżowej
    – 50 g cukru
    – 2 żółtka
    – 40 g masła
    – 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    – 1-2 łyżeczki cukru korzennego

    Sposób przyrządzenia:
    1. Skrobię ziemniaczaną, mąkę ryżową, cukier i proszek do pieczenia wysyp na stolnicę
    2. Dodaj posiekane MASŁO, żółtka i cukier korzenny. Szybko zagnieć ciasto. Jeżeli ciasto będzie bardzo miękkie, to włóż je do lodówki na 30 minut
    3. Następnie ciasto rozwałkuj na grubość około 0,5 cm i wytnij różne wzory ciasteczek
    4. Ciasteczka ułóż na blaszce posmarowanej tłuszczem lub wyłożonej pergaminem i piecz w temperaturze 160 °C przez około 15 minut

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    1,80 
  • CUKIER WANILIOWY BEZGLUTENOWY BIO (4 x 8 g) 32 g – BIOVEGAN

    SKŁADNIKI
    cukier trzcinowy*, wanilia Bourbon* (6,25 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Połączenie ekologicznego cukru trzcinowego z wanilią Bourbon. Nie zawiera środków aromatyzujących. Idealny dodatek do deserów, ciast, kremów oraz drinków.

    SPOSÓB UŻYCIA
    Zawartość torebki wymieszać z innymi składnikami.
    Jedna torebka wystarczy na 500 g mąki, 500 ml deseru lub na 1 l cieczy.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1669 kJ/393 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 97 g
    w tym cukry: 97 g
    Błonnik: 1,8 g
    Białko: <0,5 g
    Sól: <0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać MIGDAŁY, GORCZYCĘ, SOJĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    16,40 
  • CUKIER WANILIOWY BIO 100 g – AMYLON

    SKŁADNIKI
    cukier trzcinowy*, wanilia Bourbon mielona* (1,5 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Połączenie ekologicznego cukru trzcinowego z wanilią Bourbon. Polecamy do ciast, ciasteczek i deserów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1692 kJ/398 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 99 g
    w tym cukry: 98 g
    Białko: <0,5 g
    Sól: 0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    16,50 
  • CUKIER WANILIOWY BIO 70 g – ROYAL BRAND

    SKŁADNIKI
    cukier*, wanilia Bourbon mielona* 0,6 %, ekstrakt waniliowy* 0,4 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Połączenie ekologicznego cukru z aromatyczną wanilią Bourbon. Świetny dodatek do ciast i deserów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1686 kJ/396 kcal
    Tłuszcz – 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 99 g
    w tym cukry – 99 g
    Białko – 0 g
    Sól – 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    11,90 
  • CUKIER WANILIOWY BIO 8 g – AMYLON

    SKŁADNIKI
    cukier trzcinowy*, wanilia mielona* (1,5 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Połączenie ekologicznego cukru trzcinowego z wanilią Bourbon. Polecamy do ciast, ciasteczek i deserów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1660 kJ/398 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 99 g
    w tym cukry: 98 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    1,90 
  • CUKIER WANILIOWY EKOLOGICZNY 20G – AMYLON

    SKŁADNIKI
    cukier trzcinowy*, wanilia Bourbon* (min. 1,5 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Połączenie ekologicznego cukru trzcinowego z wanilią Bourbon. Polecamy do ciast, ciasteczek i deserów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1660 kJ/398 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 99 g
    w tym cukry: 98 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    3,80 
  • CUKIER Z WANILIĄ BOURBON BIO 15 g – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    cukier trzcinowy*, mielona wanilia Bourbon* (1,5 %) *(certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Ekologiczny cukier z dodatkiem wanilii Bourbon polecamy do ciast, ciasteczek i deserów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1696 kJ / 399 kcal
    Tłuszcz – 0,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 99 g
    w tym cukry – 99 g
    Białko – 0,1 g
    Sól – 0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ).

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    1,90 
  • CUKIER ŻELUJĄCY 2:1 BIO 500 g – BIOVEGAN

    SKŁADNIKI
    nierafinowany cukier trzcinowy*, substancja żelująca: pektyny*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Cukier żelujący 2:1 do przygotowania dżemów, marmolad, konfitur i galaretek.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    – Potrzebujesz 1 kg pokrojonych małych owoców (lub 700 ml soku owocowego) i 5 g kwasku cytrynowego (lub soku z jednej cytryny).
    – Mały talerz.

    Przygotowanie z owocami:
    1. Umieść mały talerz w zamrażarce do testu żelowania.
    2. Umyć owoce, odsączyć, pokroić na małe kawałki, w razie potrzeby wydrążyć gniazda nasienne i odważyć 1 kg.
    3. Zawartość torebki przełożyć do rondelka z owocami i kwaskiem cytrynowym lub sokiem.
    4. Wszystko dobrze wymieszać i gotować na wolnym ogniu przez 3 minuty, ciągle mieszając.
    5. Test żelowania: Po upływie czasu gotowania na lodowaty talerz wyłożyć łyżkę gorącej pasty owocowej i pozostawić do ostygnięcia. Jeśli masa nie jest wystarczająco twarda, gotować jeszcze trochę. Następnie powtórzyć test żelowania.
    6. Gorącą wrzącą pastą owocową napełnić czyste słoiki, szczelnie zamknąć i odstawić na 5 minut do góry dnem.

    Przygotowanie galaretki z soku:
    1. Umieść mały talerz w zamrażarce do testu żelowania.
    2. Do garnka wlać najpierw 700 ml soku i podgrzać.
    3. Następnie dodać cukier żelujący i kwasek/sok cytrynowy, ciągle mieszając.
    4. Wszystko dobrze wymieszać i gotować na wolnym ogniu przez 3 minuty, ciągle mieszając.
    5. Test żelowania: Po upływie czasu gotowania na lodowaty talerz wyłożyć łyżkę gorącej galaretki owocowej i pozostawić do ostygnięcia. Jeśli masa nie jest wystarczająco twarda, gotować jeszcze trochę. Następnie powtórzyć test żelowania.
    6. Gorącą wrzącą galaretką owocową napełnić czyste słoiki, szczelnie zamknąć i odstawić na 5 minut do góry dnem.

    UWAGA
    Po otwarciu słoiki przechowywać w lodówce i szybko zużyć.

    Przydatne porady:
    1. Wydłużenie czasu gotowania spowoduje, że pasta owocowa będzie twardsza.
    2. Przygotuj nie więcej niż 1 kg owoców z 1 opakowaniem cukru żelującego 2:1 od BIOVEGAN na jeden proces gotowania!
    3. Wybierz rozmiar słoika tak, aby owoce wypełniały słoik tylko do połowy.

    Zawartość pektyn w owocach:
    Niektóre owoce zawierają małą ilość pektyny, dlatego zaleca się, aby dodać do nich starte jabłko.
    – Owoce o niskiej zawartości pektyny (zalecany dodatek 1 startego jabłka): mango, brzoskwinia, wiśnia, truskawka, czarny bez.
    – Owoce o średniej zawartości pektyny (zalecany dodatek 1/2 startego jabłka): jeżyna, malina, jagoda, kiwi, morela, śliwka.
    – Owoce o wysokiej zawartości pektyny: pigwa, jabłko, pomarańcza, borówka brusznica, porzeczka.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1674 kJ/394 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 98 g
    w tym cukry: 98 g
    Błonnik: 1,7 g
    Białko: <0,5 g
    Sól: 0,06 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu, z dala od ciepła.

    14,50 
  • GUMA GUAR BIO 600 g – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczna guma guar 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna guma guar to naturalny zagęstnik uzyskiwany z bielma nasion rośliny z rodziny bobowatych – Cyamopsis tetragonolobus. Guma guar może być stosowana jako neutralny w smaku i zapachu zamiennik żelatyny. Charakteryzuje się dobrą rozpuszczalnością w wodzie, a także zagęszcza produkty bez konieczności ich podgrzewania. Dzięki swoim właściwościom stanowi idealny dodatek do sosów, dresingów, zup, dżemów czy deserów.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    należy rozpuścić 1 g gumy guar (1/4 łyżeczki) w 100 g zagęszczanego produktu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 843 kJ/209 kcal
    Tłuszcz – 0,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
    Węglowodany – 1,0 g
    w tym cukry – 0,9 g
    Błonnik – 88 g
    Białko – 5,7 g
    Sól – 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    28,40 
  • KAMIEŃ WINNY BEZGLUTENOWY 150 g – PIĘĆ PRZEMIAN

    SKŁADNIKI
    dwuwinian potasu E-336(i) 100 %.

    SPOSÓB UŻYCIA
    – jako domowy proszek do pieczenia: wymieszaj 2 łyżeczki kamienia winnego z 1 łyżeczką sody oczyszczonej – otrzymasz 3 łyżeczki proszku do pieczenia
    – do stabilizacji i zwiększenia objętości białek jaj: dodaj 1/4 łyżeczki kamienia winnego przygotowując bezy z 4 białek
    – do wyrobu cukierków: hamuje krystalizację cukru
    – do wypieku sufletów

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać orzechy.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

    26,60