Cukry, proszki do pieczenia, soda – produkty do wypieków i przetworów. Cukier waniliowy, bezglutenowy proszek do pieczenia, soda oczyszczona, jak również wiele innych produktów.

Wyświetlanie wszystkich wyników: 60

  • BARWNIK SPOŻYWCZY W KOLORZE PASTELOWYM ŻÓŁTYM BIO 25 g – DEKOBACK

    SKŁADNIKI
    syrop cukru inwertowanego*, cukier buraczany*, woda, żywność barwiąca: ekstrakt roślinny (kurkuma*); sok z cytryny*, substancja zagęszczająca: agar*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Pasta w kolorze pastelowa żółć do barwienia fondantu, marcepanu, pasty gumowej, kremów, kremówki, lukru, ciasta i wielu innych słodkości.
    Pasta jest łatwa w obróbce i w dozowaniu, pozbawiona smaku. Można ją stosować zarówno na gorąco, jak i na zimno.

    SPOSÓB UŻYCIA
    Delikatnie wyciśnij odrobinę pasty z tubki i wymieszaj ją z ciastem, kremówką, kremem maślanym lub bitą śmietaną i sprawdź, czy podoba Ci się efekt kolorystyczny. Intensywność koloru można łatwo zmieniać zmieniając ilość użytej pasty.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1266 kJ/299 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 68 g
    w tym cukry: 68 g
    Białko: 1,5 g
    Sól: <0,01 g

    UWAGA
    Intensywność koloru zależy od użytej ilości. Jednak kolor pozostaje w pastelowym zakresie nawet przy dużym dawkowaniu.
    Podczas pieczenia kolor traci intensywność.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed gorącem i bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.

    2,30 
  • CUKIER CYNAMONOWY BIO 20 g – AMYLON

    SKŁADNIKI
    cukier trzcinowy*, cynamon mielony* (min.14 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Doskonale nadaje się do wypieków z owocami oraz jako dodatek do słodkich dań.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1464 kJ / 344 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 86 g
    w tym cukry: 86 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    1,70 
  • CUKIER CYTRYNOWY BIO 20 g – AMYLON

    SKŁADNIKI
    cukier trzcinowy*, mielona skórka cytrynowa* (2,5 %), aromat cytrynowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Warość energetyczna: 1673 kJ / 394 kcal
    Tłuszcz: 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 98,2 g
    w tym cukry: 96,2 g
    Białko: 0,2 g
    Sól: 0,1 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać GLUTEN, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ) oraz JAJA.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    1,70 
  • CUKIER WANILIOWY BEZGLUTENOWY BIO (4 x 8 g) 32 g – BIOVEGAN

    SKŁADNIKI
    cukier trzcinowy*, wanilia Bourbon* (6,25 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Połączenie ekologicznego cukru trzcinowego z wanilią Bourbon. Nie zawiera środków aromatyzujących. Idealny dodatek do deserów, ciast, kremów oraz drinków.

    SPOSÓB UŻYCIA
    Zawartość torebki wymieszać z innymi składnikami.
    Jedna torebka wystarczy na 500 g mąki, 500 ml deseru lub na 1 l cieczy.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1669 kJ/393 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 97 g
    w tym cukry: 97 g
    Błonnik: 1,8 g
    Białko: <0,5 g
    Sól: <0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać MIGDAŁY, GORCZYCĘ, SOJĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    8,90 
  • CUKIER WANILIOWY BIO 100 g – AMYLON

    SKŁADNIKI
    cukier trzcinowy*, wanilia Bourbon mielona* (1,5 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Połączenie ekologicznego cukru trzcinowego z wanilią Bourbon. Polecamy do ciast, ciasteczek i deserów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1692 kJ/398 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 99 g
    w tym cukry: 98 g
    Białko: <0,5 g
    Sól: 0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    16,40 
  • CUKIER WANILIOWY BIO 8 g – AMYLON

    SKŁADNIKI
    cukier trzcinowy*, wanilia mielona* (1,5 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Połączenie ekologicznego cukru trzcinowego z wanilią Bourbon. Polecamy do ciast, ciasteczek i deserów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1660 kJ/398 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 99 g
    w tym cukry: 98 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    2,00 
  • CUKIER WANILIOWY EKOLOGICZNY 20G – AMYLON

    SKŁADNIKI
    cukier trzcinowy*, wanilia Bourbon* (min. 1,5 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Połączenie ekologicznego cukru trzcinowego z wanilią Bourbon. Polecamy do ciast, ciasteczek i deserów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1660 kJ/398 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 99 g
    w tym cukry: 98 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    3,70 
  • CUKIER Z WANILIĄ BOURBON BIO 15 g – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    cukier trzcinowy*, mielona wanilia Bourbon* (1,5 %) *(certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Ekologiczny cukier z dodatkiem wanilii Bourbon polecamy do ciast, ciasteczek i deserów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1696 kJ / 399 kcal
    Tłuszcz – 0,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 99 g
    w tym cukry – 99 g
    Białko – 0,1 g
    Sól – 0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać: zboża zawierające GLUTEN, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ).

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    1,70 
  • CUKIER ŻELUJĄCY 2:1 BIO 500 g – BIOVEGAN

    SKŁADNIKI
    nierafinowany cukier trzcinowy*, substancja żelująca: pektyny*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Cukier żelujący 2:1 do przygotowania dżemów, marmolad, konfitur i galaretek.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    – Potrzebujesz 1 kg pokrojonych małych owoców (lub 700 ml soku owocowego) i 5 g kwasku cytrynowego (lub soku z jednej cytryny).
    – Mały talerz.

    Przygotowanie z owocami:
    1. Umieść mały talerz w zamrażarce do testu żelowania.
    2. Umyć owoce, odsączyć, pokroić na małe kawałki, w razie potrzeby wydrążyć gniazda nasienne i odważyć 1 kg.
    3. Zawartość torebki przełożyć do rondelka z owocami i kwaskiem cytrynowym lub sokiem.
    4. Wszystko dobrze wymieszać i gotować na wolnym ogniu przez 3 minuty, ciągle mieszając.
    5. Test żelowania: Po upływie czasu gotowania na lodowaty talerz wyłożyć łyżkę gorącej pasty owocowej i pozostawić do ostygnięcia. Jeśli masa nie jest wystarczająco twarda, gotować jeszcze trochę. Następnie powtórzyć test żelowania.
    6. Gorącą wrzącą pastą owocową napełnić czyste słoiki, szczelnie zamknąć i odstawić na 5 minut do góry dnem.

    Przygotowanie galaretki z soku:
    1. Umieść mały talerz w zamrażarce do testu żelowania.
    2. Do garnka wlać najpierw 700 ml soku i podgrzać.
    3. Następnie dodać cukier żelujący i kwasek/sok cytrynowy, ciągle mieszając.
    4. Wszystko dobrze wymieszać i gotować na wolnym ogniu przez 3 minuty, ciągle mieszając.
    5. Test żelowania: Po upływie czasu gotowania na lodowaty talerz wyłożyć łyżkę gorącej galaretki owocowej i pozostawić do ostygnięcia. Jeśli masa nie jest wystarczająco twarda, gotować jeszcze trochę. Następnie powtórzyć test żelowania.
    6. Gorącą wrzącą galaretką owocową napełnić czyste słoiki, szczelnie zamknąć i odstawić na 5 minut do góry dnem.

    UWAGA
    Po otwarciu słoiki przechowywać w lodówce i szybko zużyć.

    Przydatne porady:
    1. Wydłużenie czasu gotowania spowoduje, że pasta owocowa będzie twardsza.
    2. Przygotuj nie więcej niż 1 kg owoców z 1 opakowaniem cukru żelującego 2:1 od BIOVEGAN na jeden proces gotowania!
    3. Wybierz rozmiar słoika tak, aby owoce wypełniały słoik tylko do połowy.

    Zawartość pektyn w owocach:
    Niektóre owoce zawierają małą ilość pektyny, dlatego zaleca się, aby dodać do nich starte jabłko.
    – Owoce o niskiej zawartości pektyny (zalecany dodatek 1 startego jabłka): mango, brzoskwinia, wiśnia, truskawka, czarny bez.
    – Owoce o średniej zawartości pektyny (zalecany dodatek 1/2 startego jabłka): jeżyna, malina, jagoda, kiwi, morela, śliwka.
    – Owoce o wysokiej zawartości pektyny: pigwa, jabłko, pomarańcza, borówka brusznica, porzeczka.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1674 kJ/394 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 98 g
    w tym cukry: 98 g
    Błonnik: 1,7 g
    Białko: <0,5 g
    Sól: 0,06 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu, z dala od ciepła.

    14,30 
  • GUMA GUAR BIO 600 g – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczna guma guar 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna guma guar to naturalny zagęstnik uzyskiwany z bielma nasion rośliny z rodziny bobowatych – Cyamopsis tetragonolobus. Guma guar może być stosowana jako neutralny w smaku i zapachu zamiennik żelatyny. Charakteryzuje się dobrą rozpuszczalnością w wodzie, a także zagęszcza produkty bez konieczności ich podgrzewania. Dzięki swoim właściwościom stanowi idealny dodatek do sosów, dresingów, zup, dżemów czy deserów.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    należy rozpuścić 1 g gumy guar (1/4 łyżeczki) w 100 g zagęszczanego produktu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 843 kJ/209 kcal
    Tłuszcz: 0,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 1,0 g
    w tym cukry: 0,9 g
    Błonnik: 88 g
    Białko: 5,7 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    27,50 
  • LASKA WANILII BOURBON BEZGLUTENOWA BIO (2 szt.) – BIOVEGAN

    SKŁADNIKI
    ekologiczna wanilia Bourbon.

    OPIS
    Wskazówka: nie wyrzucaj strąków po zeskrobaniu ziarenek wanilii. Można nimi aromatyzować np. cukier, herbatę, napoje roślinne, olej, sól i ocet.

    UWAGA
    Białe kryształki waniliny na strąkach są oznaką wysokiej jakości i bardzo dużej zawartości naturalnej waniliny.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu, z dala od ciepła.

    18,70 
  • ŁYŻKA SMAKU SMOCZY OWOC (LIOFILIZOWANY SPROSZKOWANY SMOCZY OWOC) BIO 40 g – HELPA

    SKŁADNIKI
    liofilizowany smoczy owoc sproszkowany* (100 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    BIO Łyżka smaku smoczy owoc powstała poprzez poddanie świeżych owoców pitayi procesowi liofilizacji, a następnie została rozdrobniona aż do uzyskania owocowego pyłu. Jest naturalnym barwnikiem, owocem bogatym w błonnik, witaminę C i fitoalbuminy Stanowi świetny i wartościowy dodatek do każdego posiłku. BIO łyżka smaku jest bez dodatku cukru i soli. Wszystkie surowce użyte do produkcji są w jakości ekologicznej. 

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1159 kJ/273 kcal
    Tłuszcz – 1,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,7 g
    Węglowodany – 53 g
    w tym cukry – 32 g
    Błonnik – 9,6 g
    Białko – 6,7 g
    Sól – 0,02 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w szczelnie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed światłem. Najlepiej spożyć w ciągu 2 tygodni od pierwszego otwarcia.

    27,90 
  • PASTA WANILIOWA BIO 100 g – ROYAL BRAND

    SKŁADNIKI
    cukier inwertowany*, ekstrakt waniliowy* 18 %, woda, wanilia mielona* 2 %, błonnik roślinny: inulina*, substancje zagęszczające: guma guar*, guma ksantanowa (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Pasta waniliowa idealna do wypieków, deserów, sosów i lodów. Ma kremowy, słodki oraz aksamitny smak. Kiedy otworzysz słoiczek poczujesz intensywny aromat, którego nie zapomnisz.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1037 kJ/248 kcal
    Tłuszcz: < 0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: < 0,5 g
    Węglowodany: 51 g
    w tym cukry: 51 g
    Białko: < 0,5 g
    Sól: < 0,02 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    47,90 
  • PEKTYNA JABŁKOWO – CYTRUSOWA DO DŻEMÓW 150 g – BATOM (PRODUKT SEZONOWY)

    SKŁADNIKI
    pektyna jabłkowo-cytrusowa amidowana 100 %.

    OPIS
    Pektyna otrzymywana z pulpy jabłkowej oraz skórek owoców cytrusowych. W kwaśnym środowisku, pektyna wykazuje właściwości żelujące, przyczyniając się do zagęszczania cieczy. Pektyna to wspaniały środek żelujący do domowych dżemów owocowych, marmolad, galaretek, konfitur, soków owocowych, a także nadzień stosowanych w słodkich deserach. Może być również stosowana do napojów MLECZNYCH, napojów owocowych oraz ketchupów.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Porcja 30 g pektyny na 2 kg owoców i 1 kg cukru.
    Do gotujących się owoców dodać 1 szklankę cukru wymieszanego z 30 g pektyny. Gotować 3-5 minut. Dosypać resztę cukru i gotować do rozpuszczenia. Dodać 1 łyżeczkę kwasku cytrynowego rozpuszczonego w małej ilości gorącej wody, dokładnie wymieszać. Gorący dżem rozlać do słoików i pasteryzować przez 20 minut.

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, NASIONA SEZAMU.

    UWAGA
    Produkt sezonowy – dostępny od czerwca do września (włącznie).

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    40,60 
  • POSYPKA CUKROWA KOLOROWE KULECZKI MIX BIO 50 g – DEKOBACK

    SKŁADNIKI
    cukier*, mąka ryżowa*, żywność barwiąca: ekstrakty roślinne (jabłko*, krokosz barwierski*, spirulina*, rzodkiew*, czarna porzeczka*), substancja glazurująca: wosk carnauba*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Niezależnie od tego, czy jest to ciasto, muffinki czy efektowny tort, nasze pastelowe posypki sprawią, że każde Twoje wypieki będą przyciągać wzrok. Posypka gruboziarnista w kolorze niebieskim, różowym, żółtym i zielonym doskonale nadaje się do dekoracji wszelkiego rodzaju drip cake, babeczek i deserów.
    Posypuj nimi desery, lody, fondanty, czekoladę czy ganache. Aby uzyskać idealne trzymanie, możesz wcześniej posmarować suche powierzchnie klejem Decocino Bio.
    Pudełko z możliwością ponownego zamknięcia jest również praktyczne, dzięki temu możesz po prostu ponownie zamknąć pozostałe koraliki i nie musisz kupować nowych posypek na każdą okazję.
    Udekorować tuż przed podaniem. Nie stosować na bitą śmietanę.
    Nie nadaje się do pieczenia.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1654 kJ/389 kcal
    Tłuszcz – <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,1 g
    Węglowodany – 96 g
    w tym cukry – 75 g
    Białko – 1,6 g
    Sól – <0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać zboża zawierające gluten.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Chronić przed światłem słonecznym, przechowywać w suchym miejscu.

    19,80 
  • POSYPKA CUKROWA KOLOROWE KWIATUSZKI BIO 40 g – DEKOBACK

    SKŁADNIKI
    cukier*, olej słonecznikowy*, skrobia ziemniaczana*, mąka ryżowa*, żywność barwiąca: ekstrakty roślinne (rzodkiew*, jabłko*, czarna porzeczka*, spirulina*, krokosz barwierski*, marchew*, jagoda*), substancja glazurująca: wosk carnauba*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Posypka w kształcie kwiatów do ozdoby ciast i wypieków. Wprowadź lato do swojej kuchni i podaruj desery, takie jak tort, tarty lub lody, aby ochłodzić ostatni letni akcent i wywołać uśmiech na twarzach innych.
    Aby uzyskać idealne trzymanie, możesz wcześniej posmarować suche powierzchnie klejem Decocino Bio.
    Pudełko z możliwością ponownego zamknięcia jest również praktyczne, dzięki temu możesz po prostu ponownie zamknąć pozostałe koraliki i nie musisz kupować nowych posypek na każdą okazję.
    Udekorować tuż przed podaniem. Nie stosować na bitą śmietanę.
    Nie nadaje się do pieczenia.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1779 kJ/420 kcal
    Tłuszcz: 5,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
    Węglowodany: 93 g
    w tym cukry: 85 g
    Białko: <0,5 g
    Sól: 0,03 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać zboża zawierające gluten.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Chronić przed światłem słonecznym, przechowywać w suchym miejscu.

    19,80 
  • POSYPKA CUKROWA KOLOROWE PEREŁKI BIO 65 g – DEKOBACK

    SKŁADNIKI
    cukier*, glukoza*, syrop glukozowy*, skrobia PSZENNA*, żywność barwiąca: ekstrakty roślinne (rzodkiew*, marchew*, jabłko*, krokosz barwierski*, czarna porzeczka*, borówka*, spirulina*), substancja glazurująca: wosk carnauba*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Posypka w kształcie perełek do ozdoby ciast i wypieków. Wprowadź lato do swojej kuchni i podaruj desery, takie jak tort, tarty lub lody, aby ochłodzić ostatni letni akcent i wywołać uśmiech na twarzach innych.
    Aby uzyskać idealne trzymanie, możesz wcześniej posmarować suche powierzchnie klejem Decocino Bio.
    Pudełko z możliwością ponownego zamknięcia jest również praktyczne, dzięki temu możesz po prostu ponownie zamknąć pozostałe koraliki i nie musisz kupować nowych posypek na każdą okazję.
    Udekorować tuż przed podaniem. Nie stosować na bitą śmietanę.
    Nie nadaje się do pieczenia.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1667 kJ/392 kcal
    Tłuszcz – <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,1 g
    Węglowodany – 98 g
    w tym cukry – 96 g
    Białko – <0,5 g
    Sól – 0,08 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Chronić przed światłem słonecznym, przechowywać w suchym miejscu.

    15,30 
  • PROSZEK DO PIECZENIA BEZGLUTENOWY – CELIKO

    SKŁADNIKI
    regulator kwasowości: difosforany, substancja spulchniająca: węglany sodu, skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana.

    OPIS
    Idealnie nadaje się do przygotowywania domowych ciast i wypieków.
    Opakowanie na 1 kg mąki.

    Przepis na babkę piaskową
    Składniki:
    – 150 g skrobi ziemniaczanej
    – 100 g cukru
    – 125 g margaryny
    – 2 jaja
    – 1 cukier wanilinowy Celiko
    – 1 łyżeczka proszku do pieczenia Celiko

    Sposób przyrządzenia:
    1. Margarynę rozpuścić i ostudzić do temperatury pokojowej.
    2. JAJA z cukrem i cukrem wanilinowym ubić w mikserze na puszystą masę, dodać rozpuszczoną margarynę ciągle miksując.
    3. Dodać stopniowo skrobię wymieszaną z proszkiem do pieczenia, miksować do uzyskania gładkiej masy.
    4. Piec około 1 godziny w temperaturze 170 – 180 stopni Celsjusza. Smacznego!

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    2,40 
  • PROSZEK DO PIECZENIA BEZGLUTENOWY BIO 12 g – AMYLON

    SKŁADNIKI
    skrobia kukurydziana*, substancje spulchniające (winiany potasu, węglany sodu). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 705 kJ/166 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Weglowodany: 41 g
    w tym cukry: 0 g
    Białko: 0 g
    Sól: 15,4 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    1,60 
  • PROSZEK DO PIECZENIA BEZGLUTENOWY EKOLOGICZNY (3x17g) 51G – BIO VEGAN

    SKŁADNIKI
    skrobia z tapioki*, substancja spulchniająca: węglan sodu; regulator kwasowości: winiany potasu (22,8 %), sproszkowany sok z cytryny*, substancja zagęszczająca: guma guar*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Niezawodny w każdej kuchni, zapewnia perfekcyjne wyrośnięcie i pulchność wypieków. Dzięki niemu pieczenie ciast staje się jeszcze większą przyjemnością.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 966 kJ/226 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 43 g
    w tym cukry: <0,5 g
    Błonnik: 0,5 g
    Białko: <0,5 g
    Sól: 18,6 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem.

    5,60 
  • PROSZEK DO PIECZENIA BIO 15 g – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    skrobia kukurydziana*, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, regulator kwasowości: winian monopotasowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.

    2,40 
  • PROSZEK DO PIECZENIA EKOLOGICZNY, BEZGLUTENOWY 200G – AMYLON

    SKŁADNIKI
    skrobia kukurydziana*, substancje spulchniające (winiany potasu, węglany sodu) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 705 kJ/166 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 41 g
    w tym cukry: 0 g
    Białko: 0,1 g
    Sól: 15,4 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    21,60 
  • RÓŻDŻKI SMAKU MIX ANANAS – TRUSKAWKA (LIOFILIZOWANE OWOCE) BIO (10 x 2 g) 20 g – HELPA

    SKŁADNIKI
    Bio Różdżka Smaku Ananas (sproszkowany ananas liofilizowany ekologiczny 100 %) 50 %, Bio Różdżka Smaku Truskawka (sproszkowana truskawka liofilizowana ekologiczna 100 %) 50 %.

    OPIS
    Odkryj Bio Różdżki Smaku Ananas Truskawka – ekologiczne, owoce liofilizowane w postaci magicznego pyłu. Zapakowane są w poręczne 2-gramowe saszetki „na raz”, które umożliwiają szybkie i łatwe dodanie ulubionych smaków do posiłków. Ten wyjątkowy duet łączy w sobie intensywną słodycz ananasa i truskawek. Opakowanie zawiera pięć 2-gramowych saszetek każdego z owoców, co daje łącznie 10 sztuk Bio Różdżek Smaku, które pozwalają na jeszcze większą kreatywność w kuchni.
    Dlaczego Bio Różdżki Smaku są wyjątkowe?
    – Ulubione owoce: połączenie dwóch znanych i lubianych owoców – ananasa i truskawek. Świetnie smakują pojedynczo, jak i wymieszane razem!
    – Ekologiczna i wysoka jakość składników: liofilizowane produkty zachowują większość wartości odżywczych świeżych owoców.
    – Wygodne opakowanie: zestaw zawiera małe saszetki ze sproszkowanymi owocami, które są idealne “na raz”.
    – Szybkie urozmaicenie posiłków: pasują do różnych potraw i dodają im koloru, smaku i wartości odżywczych.
    – Naturalna posypka: to 100 % owoców w postaci pyłu – nie mają dodatku cukru, stanowią doskonałą alternatywę dla tradycyjnych słodkich posypek.
    Odkryj radość jedzenia z Bio Różdżkami Smaku Ananas Truskawka. Taki duet to idealne rozwiązanie dla tych, którzy mają już swoje ulubione smaki owocowych Różdżek. To wartości odżywcze, świetna zabawa i urozmaicenie w Twojej kuchni.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA TRUSKAWKA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1507 kJ/356 kcal
    Tłuszcz: 2,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g
    Węglowodany: 56 g
    w tym cukry: 55 g
    Błonnik: 24 g
    Białko: 8,2 g
    Sól: <0,01 g

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA ANANAS W 100 g
    Wartość energetyczna: 1357 kJ/323 kcal
    Tłuszcz: 0,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 79 g
    w tym cukry: 68 g
    Błonnik: 9,2 g
    Białko: 3,5 g
    Sól: 0,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

    19,40 
  • RÓŻDŻKI SMAKU MIX MALINA – MANGO (LIOFILIZOWANE OWOCE) BIO (10 x 2 g) 20 g – HELPA

    SKŁADNIKI
    Bio Różdżka Smaku Malina (sproszkowana malina liofilizowana ekologiczna 100 %) 50 %, Bio Różdżka Smaku Mango (sproszkowane mango liofilizowane ekologiczne 100 %) 50 %.

    OPIS
    Odkryj Bio Różdżki Smaku Malina Mango – ekologiczne, owoce liofilizowane w postaci magicznego pyłu. Zapakowane są w poręczne 2-gramowe saszetki „na raz”, które umożliwiają szybkie i łatwe dodanie ulubionych smaków do posiłków. Ten wyjątkowy duet łączy w sobie intensywną słodycz mango i wyrazisty smak malin. Opakowanie zawiera pięć 2-gramowych saszetek każdego z owoców, co daje łącznie 10 sztuk Bio Różdżek Smaku, które pozwalają na jeszcze większą kreatywność w kuchni.
    Dlaczego Bio Różdżki Smaku są wyjątkowe?
    – Ulubione owoce: połączenie dwóch znanych i lubianych owoców – maliny i mango. Świetnie smakują pojedynczo, jak i wymieszane razem!
    – Ekologiczna i wysoka jakość składników: liofilizowane produkty zachowują większość wartości odżywczych świeżych owoców.
    – Wygodne opakowanie: zestaw zawiera małe o saszetki ze sproszkowanymi owocami, które są idealne “na raz”.
    – Szybkie urozmaicenie posiłków: pasują do różnych potraw i dodają im koloru, smaku i wartości odżywczych.
    – Naturalna posypka: to 100 % owoców w postaci pyłu – nie mają dodatku cukru, stanowią doskonałą alternatywę dla tradycyjnych słodkich posypek.
    Odkryj radość jedzenia z Bio Różdżkami Smaku Malina Mango. Taki duet to idealne rozwiązanie dla tych, którzy mają już swoje ulubione smaki owocowych Różdżek. To wartości odżywcze, świetna zabawa i urozmaicenie w Twojej kuchni.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA MALINA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1344 kJ/ 321 kcal
    Tłuszcz: 5,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 47 g
    w tym cukry: 40 g
    Błonnik: 30 g
    Białko: 6,9 g
    Sól: <0,01 g

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA MANGO W 100 g
    Wartość energetyczna: 1560 kJ/ 369 kcal
    Tłuszcz: 2,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
    Węglowodany: 78 g
    w tym cukry: 78 g
    Błonnik: 9,1 g
    Białko: 4,7 g
    Sól: 0,2 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu

    19,40 
  • RÓŻDŻKI SMAKU MIX TRUSKAWKA – BANAN (LIOFILIZOWANE OWOCE) BIO (10 x 2 g) 20 g – HELPA

    SKŁADNIKI
    Bio Różdżka Smaku Truskawka (sproszkowana truskawka liofilizowana ekologiczna 100 %) 50 %, Bio Różdżka Smaku Banan (sproszkowany banan liofilizowany ekologiczny 100 %) 50 %.

    OPIS
    Odkryj Bio Różdżki Smaku Truskawka Banan – ekologiczne, owoce liofilizowane w postaci magicznego pyłu. Zapakowane są w poręczne 2-gramowe saszetki „na raz”, które umożliwiają szybkie i łatwe dodanie ulubionych Ten wyjątkowy duet łączy dwa pyszne owoce – słodkie truskawki i banany. Opakowanie zawiera pięć 2-gramowych saszetek każdego z owoców, co daje łącznie 10 sztuk Bio Różdżek Smaku, które pozwalają na jeszcze większą kreatywność w kuchni.
    Dlaczego Bio Różdżki Smaku są wyjątkowe?
    – Ulubione owoce: połączenie dwóch znanych i lubianych owoców – truskawki i banana. Świetnie smakują pojedynczo, jak i wymieszane razem!
    – Ekologiczna i wysoka jakość składników: liofilizowane produkty zachowują większość wartości odżywczych świeżych owoców.
    – Wygodne opakowanie: zestaw zawiera małe saszetki ze sproszkowanymi owocami, które są idealne “na raz”.
    – Szybkie urozmaicenie posiłków: pasują do różnych potraw i dodają im koloru, smaku i wartości odżywczych.
    – Naturalna posypka: to 100% owoców w postaci pyłu – nie mają dodatku cukru, stanowią doskonałą alternatywę dla tradycyjnych słodkich posypek. Odkryj radość jedzenia z Bio Różdżkami Smaku Truskawka Banan. Taki duet to idealne rozwiązanie dla tych, którzy mają już swoje ulubione smaki owocowych Różdżek. To wartości odżywcze, świetna zabawa i urozmaicenie w Twojej kuchni.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA TRUSKAWKA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1357 kJ/323 kcal
    Tłuszcz: 2,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g
    Węglowodany: 56 g
    w tym cukry: 55 g
    Błonnik: 24 g
    Białko: 8,2 g
    Sól: <0,01 g

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA BANAN W 100 g
    Wartość energetyczna: 1480 kJ/ 350 kcal
    Tłuszcz: 1,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
    Węglowodany: 76 g
    w tym cukry: 42 g
    Błonnik: 9,7 g
    Białko: 4,1 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

    19,40 
  • SODA OCZYSZCZONA (SPOŻYWCZA) 1KG – BATOM

    SKŁADNIKI
    wodorowęglan sodu (99,7 %), węglan sodu

    OPIS
    Soda oczyszczona jest doskonałym zamiennikiem większości chemicznych środków czystości. Można jej używać do sprzątania praktycznie wszystkich powierzchni w domu. W kuchni zastępuje proszek do pieczenia, drożdże, zmiękcza mięso.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    14,20 
  • Soda oczyszczona 300g – Batom

    SKŁADNIKI
    wodorowęglan sodu 99,7 %, węglan sodu

    OPIS
    Soda oczyszczona jest doskonałym zamiennikiem większości chemicznych środków czystości. Można jej używać do sprzątania praktycznie wszystkich powierzchni w domu. W kuchni zastępuje proszek do pieczenia, drożdże, zmiękcza mięso

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    8,40 
  • SODA OCZYSZCZONA BEZGLUTENOWA 80 g – CELIKO

    SKŁADNIKI
    wodorowęglan sodu (soda oczyszczona)

    OPIS
    Soda oczyszczona to uniwersalny środek wykorzystywany w wielu dziedzinach życia. W żywności jest stosowana jako substancja spulchniająca, stabilizująca oraz regulator kwasowości.

    Przepis na kruche ciasteczka bezglutenowe:
    -100 g skrobi kukurydzianej
    -100 g mąki kukurydzianej
    -50 g oleju roślinnego lub miękkiej margaryny do pieczenia
    -40 g ksylitolu lub cukru pudru
    -1 łyżeczka cukru waniliowego
    -2 jajka
    -1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
    -1/2 łyżeczki octu lub soku z cytryny
    Do ciasteczek można dodać np. kawałeczki czekolady lub łyżeczkę cukru korzennego

    Wszystkie składniki umieszczamy w misce i zagniatamy jednolite ciasto – powinno mieć konsystencję plasteliny. Jeżeli jest zbyt suche – można dodać odrobinę wody.
    Z ciasta formujemy małe kulki, rozpłaszczamy je dłonią i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
    Ciastka pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 15 – 20 minut. Studzimy na kratce.
    Przed podaniem ciastka można posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    1,90 
  • SODA OCZYSZCZONA SPOŻYWCZA 1KG – BIG NATURE

    SODA OCZYSZCZONA SPOŻYWCZA 1KG – BIG NATURE
    5903351623247

    12,30 
  • SPIRULINA NIEBIESKA BIO 15 g – BATOM

    SKŁADNIKI
    ekologiczna spirulina niebieska

    OPIS
    Spirulina w kolorze niebieskim jest to odwodniony proszek składający się wyłącznie z ekstraktu z niebiesko-zielonych mikroalg (Arthrospira platensis).
    Skończ z szarymi, deszczowymi dniami: wprowadzamy kolor do gry, a wszystko to bez dodatków do żywności. Magiczny błękit, błękit nieba, błękit królewski – nasze oryginalne algi potrafią wszystko!
    Spirulina niebieska sprawdzi się przede wszystkim jako naturalny barwnik. Jest idealnym dodatkiem do shake, smoothie, koktajli, makaronów czy wypieków. Sprawdzi się także jako urozmaicenie podawanych dzieciom potraw, dzięki temu na pewno chętniej będą sięgać po więcej zdrowych posiłków.
    Niebieska spirulina jest również świetnym dodatkiem do MLEKA, napój nabierze błękitnego koloru i nie zmieni swojego smaku na rybi. Pół łyżeczki suszonych alg w proszku warto dodać do ciasta naleśnikowego, zmienią one kolor i na pewno zachwycą każdego. Kolejnym efektownym zastosowaniem jest wymieszanie szczypty spiruliny z owsianką lub dodanie jej do puddingu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1475 kJ/352 kcal
    Tłuszcz – <0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,1 g
    Węglowodany – 3,1 g
    w tym cukry – 3,1 g
    Błonnik – 4,5 g
    Białko – 84 g
    Sól – 2,9 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać alergeny: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, nasiona sezamu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym, ciemnym i chłodnym miejscu.

    43,40 
  • ŻELATYNA W LISTKACH (12 LISTKÓW) BIO 20 g – EWALD

    SKŁADNIKI
    żelatyna wieprzowa* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Opakowanie zawiera 12 listków. 20 g żelatyny w listkach starcza na 1 l masy.

    SPOSÓB UŻYCIA
    1. Potrzebną ilość żelatyny w listkach namoczyć w zimnej wodzie przez 5 min, następnie wyjąć i lekko odcisnąć.
    2. Dla gorących dań: odciśniętą żelatynę wymieszać bezpośrednio z gorącą masą. Żelatyna natychmiast się rozpuszcza. Nie gotuj, ponieważ żelatyna straci swoją zdolność żelowania.
    3. Dla zimnej masy (np. śmietany): odciśniętą żelatynę podgrzać w małym rondlu z niewielką ilością wody i rozpuścić, następnie dodać niewielką ilość masy – nigdy odwrotnie. Następnie wymieszać ją z pozostałą masą.
    4. Schłodzić w lodówce przez 4 godziny.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1444 kJ/336 kcal
    Tłuszcz: <0,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,3 g
    Węglowodany: 0 g
    w tym cukry: 0 g
    Błonnik: 0 g
    Białko: 83 g
    Sól: <1,0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu, z dala od obcych zapachów.

    6,00