Wyświetlanie wszystkich wyników: 36

  • DEKORACYJNE MOTYLE WAFLOWE 3D BIO (6 szt.) 2 g – DEKOBACK

    SKŁADNIKI
    skrobia kukurydziana*, skrobia ziemniaczana*, woda, żywność barwiąca: ekstrakt roślinny (spirulina*), burak w proszku*, kurkuma w proszku*; emulgator: lecytyny*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Motyle waflowe pozwolą Ci w wyjątkowy sposób udekorować swoje wypieki. I to w rekordowym czasie. Przekonasz się, jak szybko nawet najprostsze ciasto przekształcisz w żywe, indywidualnie udekorowane ciasto.
    Jadalne motyle nakładamy na kuwerturę, lukier, polewę do babeczek, ganache, krem ​​maślany, fondant.
    Opakowanie zawiera sześć różnych motyli, składając im skrzydełka można uzyskać efekt 3D. Udekorować tuż przed podaniem.
    Wymiary motyli ok. 5 x 6 cm.
    Nie nadaje się do pieczenia.

    SPOSÓB UŻYCIA
    Wyjmij motylka. Delikatnie naciskając na środku motylka zegnij go do odpowiednich kształtów, a uzyskasz żywy efekt 3D. Dzięki temu motyle wyglądają, jakby właśnie wylądowały na Twojej słodkości. Brakuje tylko śpiewu ptaków, wtedy iluzja natury byłaby idealna.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1595 kJ/376 kcal
    Tłuszcz: 1,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 86 g
    w tym cukry: 0,5 g
    Białko: 5,2 g
    Sól: 0,03 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Chronić przed światłem słonecznym, przechowywać w suchym miejscu.

    11,20 
  • DROPSY CZEKOLADOWE BEZ DODATKU CUKRU BIO 200 g – BETT’R

    SKŁADNIKI
    masa kakaowa* 35 %, tłuszcz kakaowy* 15 %, substancja słodząca: erytrytol* 15 %, daktyle w proszku*, napój OWSIANY w proszku*, krem kokosowy*, tłuszcz Shea*, emulgator: lecytyny (ze słonecznika*).
    (*certyfikowany składnik ekologiczny)
    Masa kakaowa minimum 50 %.

    OPIS
    Bez dodatku cukrów. Zawiera substancję słodzącą. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Zawiera naturalnie występujące cukry.
    Oprócz tłuszczu kakaowego zawiera także tłuszcze roślinne. Wyborna czekolada w kroplach nadaje się zarówno do codziennego łasuchowania, jak również jako dodatek do przepisów na ciasta, desery.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 2500 kJ/602 kcal
    Tłuszcz: 44 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 27 g
    Węglowodany: 42 g
    w tym cukry: 13 g
    Błonnik: 3,5 g
    Białko: 7,1 g
    Sól: 0,05 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać NASIONA SEZAMU, ORZESZKI ZIEMNE i ORZECHY.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu

    38,40 
  • EKSTRAKT WANILIOWY BEZ CUKRU BIO 110 ml – ROYAL BRAND

    SKŁADNIKI
    ekstrakt z wanilii* (ekstrahent alkohol 50 % obj.). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Naturalny ekstrakt z wanilii jest doskonałym dodatkiem do gotowania, wypieków i deserów.
    Świetny dodatek do smoothies, kawy czy truskawek z bitą śmietaną.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu

    98,10 
  • FRUKTOZA 250 g – NATURAVENA

    SKŁADNIKI
    fruktoza 100 %.

    OPIS
    Fruktoza to cukier prosty, który w naturze można znaleźć w owocach, sokach owocowych i miodzie. Jego potoczna nazwa to cukier owocowy. Fruktozę można używać do słodzenia napojów, pieczenia, gotowania, przetworów.

    Wartość odżywcza w 100 g
    Wartość energetyczna 1663 kJ/398 kcal
    Tłuszcz 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
    Węglowodany 100 g
    w tym cukry 100 g
    Białko 0 g
    Sól 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    7,20 
  • FRUKTOZA 500 g – NATURAVENA

    SKŁADNIKI
    fruktoza 100 %.

    OPIS
    Fruktoza to cukier prosty, który w naturze można znaleźć w owocach, sokach owocowych i miodzie. Jego potoczna nazwa to cukier owocowy. Fruktozę można używać do słodzenia napojów, pieczenia, gotowania, przetworów.

    Wartość odżywcza w 100 g
    Wartość energetyczna 1663 kJ/398 kcal
    Tłuszcz 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
    Węglowodany 100 g
    w tym cukry 100 g
    Białko 0 g
    Sól 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    10,60 
  • GUMA GUAR BIO 600 g – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczna guma guar 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna guma guar to naturalny zagęstnik uzyskiwany z bielma nasion rośliny z rodziny bobowatych – Cyamopsis tetragonolobus. Guma guar może być stosowana jako neutralny w smaku i zapachu zamiennik żelatyny. Charakteryzuje się dobrą rozpuszczalnością w wodzie, a także zagęszcza produkty bez konieczności ich podgrzewania. Dzięki swoim właściwościom stanowi idealny dodatek do sosów, dresingów, zup, dżemów czy deserów.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    należy rozpuścić 1 g gumy guar (1/4 łyżeczki) w 100 g zagęszczanego produktu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 843 kJ/209 kcal
    Tłuszcz: 0,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 1,0 g
    w tym cukry: 0,9 g
    Błonnik: 88 g
    Białko: 5,7 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    27,50 
  • KETO BUŁKA TARTA BEZGLUTENOWA 200 g – BALVITEN

    SKŁADNIKI
    mączka MIGDAŁOWA, białko grochowe, błonnik ziemniaczany, inulina z cykorii, drożdże, sól, woda.

    OPIS
    Produkt stosowany w diecie ketogenicznej.
    Niska zawartość cukrów. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego i białka.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1524 kJ/365 kcal
    Tłuszcz – 13 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,4 g
    Węglowodany – 13 g
    w tym cukry – 1,6 g
    Błonnik – 22 g
    Białko – 38 g
    Sól – 0,75 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ORZECHY, nasiona sezamu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu, z dala od źródeł światła i ciepła. Po otwarciu produkt ponownie szczelnie zamknąć.
    Produkt higroskopijny.

    22,50 
  • KSYLITOL 250 g – NATURAVENA (FINLANDIA)

    SKŁADNIKI
    substancja słodząca: ksylitol 100 %.

    OPIS
    „Słodzik stołowy
    Produkt otrzymywany z drzew liściastych. Występuje naturalnie w niektórych owocach i warzywach. Ksylitol jest zdecydowanie słodszy od tradycyjnego cukru białego, więc należy używać go w mniejszych ilościach. Wykazuje wszechstronność zastosowania kulinarnego. Polecany jest przede wszystkim do wypieków, deserów, naleśników oraz słodzenia napojów gorących i zimnych. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.”

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    14,90 
  • KWAASEK CYTRYNOWY SPOŻYWCZY 1KG – BIG NATURE

    KWAASEK CYTRYNOWY SPOŻYWCZY 1KG – BIG NATURE
    5903351623537

    22,30 
  • KWAS CYTRYNOWY 500G – BATOM

    SKŁADNIKI
    kwas cytrynowy

    OPIS
    Kwas cytrynowy to bezwonny, krystaliczny proszek często wykorzystywany w gospodarstwach domowych i przemyśle spożywczym jako regulator kwasowości (w napojach, dżemach, galaretkach) oraz przeciwutleniacz (przy produkcji majonezów, sosów). Pomocny także jako środek czyszczący, usuwający kamień i osady (czajniki, kubki).

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, SEZAM.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    20,30 
  • KWASEK CYTRYNOWY 1 kg – BATOM

    SKŁADNIKI
    kwas cytrynowy

    OPIS
    Kwas cytrynowy to bezwonny, krystaliczny proszek często wykorzystywany w gospodarstwach domowych i przemyśle spożywczym jako regulator kwasowości (w napojach, dżemach, galaretkach) oraz przeciwutleniacz (przy produkcji majonezów, sosów). Pomocny także jako środek czyszczący, usuwający kamień i osady (czajniki, kubki).

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, SEZAM.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    32,80 
  • LASKA WANILII (1 szt.) – PIĘĆ PRZEMIAN

    SKŁADNIKI
    laska wanilii.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

    13,70 
  • MASA MAKOWA Z BAKALIAMI BIO 850 g (PUSZKA) – CROC-CRAC (BIOVERI)

    SKŁADNIKI
    woda, mak* 23 %, cukier*, bakalie* 12 % [rodzynki* 42 %, skórka z pomarańczy* 32 % (skórka z pomarańczy* 80 %, syrop kukurydziany*, sól), skórka z cytryny* 26 % (skórka z cytryny* 80 %, syrop glukozowy*)], miód*, płatki OWSIANE*, naturalny aromat MIGDAŁOWY. (* certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 962 kJ/230 kcal
    Tłuszcz: 9,3 g
    w tym kwasy nasycone: 1,3 g
    Węglowodany: 28 g
    w tym cukry: 27 g
    Błonnik: 5,6 g
    Białko: 5,5 g
    Sól: 0,03 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać SOJĘ, MLEKO, JAJA i SELER.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 48 godzin.

    30,30 
  • PAPIER DO PIECZENIA KOMPOSTOWALNY NIEBIELONY 24 ARKUSZE – IF YOU CARE

    OPIS
    Papier do pieczenia z niewybielanej pulpy celulozowej, pochodzącej z odpowiedzialnej gospodarki leśnej pokryty powłoką silkonową (z piasku i kwarcu). Kompostowalny w przydomowym kompostowniku. Niebielony (wolny od chloru).
    Przydatny w każdej kuchni, idealny do pieczenia ciast, ciasteczek, pizzy czy warzyw. Dzięki powłoce silikonowej potrawy nie przywierają do papieru.
    Maksymalna temperatura pieczenia to 220°C.
    Do nadruków użyto farby roślinnej.
    Wymiary: 24 arkusze 31,7 cm x 40,6 cm.

    podmiot odpowiedzialny w UE: PAWEŁ POLOCH

    27,20 
  • PASTA KOKOSOWA BIO 200 g – AMAIZIN

    SKŁADNIKI
    kokos* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Pasta kokosowa AMAIZIN to delikatny koncentrat powstały z odsączonego, czystego miąższu z kokosa. Może być użyta, aby wbogacić smak Twoich ulubionych dań kuchni Azjatyckiej i innych. Idealna do deserów, ciast czy jako napój kokosowy (50 g pasty wymieszać ze 100 ml ciepłej wody).

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 2866 kJ/685 kcal
    Tłuszcz – 69 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 66 g
    Węglowodany – 21 g
    w tym cukry – 5,8 g
    Białko – 6,6 g
    Sól – 0,03 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. W zależności od temperatury przechowywania może wydzielić się niewielka ilość oleju kokosowego, co nie ma wpływu na jakość produktu.

    10,80 
  • PŁATKI DROŻDŻOWE NIEAKTYWNE BEZGLUTENOWE 150 g – PIĘĆ PRZEMIAN

    SKŁADNIKI
    nieaktywne płatki drożdżowe 100 %.

    OPIS
    Płatki drożdżowe to nieaktywna forma drożdży. Poddanie ich odpowiednim procesom sprawia, że mają one całkowicie inne właściwości niż drożdże piekarskie i suszone. W ten sposób powstaje produkt przypominający nieco bułkę tartą, o delikatnym, serowo-orzechowym smaku. Zadaniem płatków drożdżowych jest odtworzenie smaku charakterystycznego dla nabiału. Ich uniwersalność czyni je zamiennikiem parmezanu w kuchni włoskiej, elementem burgerów i past kanapkowych, czy też namiastką JAJEK w roślinnym majonezie.
    Wysoka zawartość błonika pokarmowego. Doskonałe źródło białka, dlatego też odrywają istotną rolę w diecie wegańskiej.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1443 kJ/343 kcal
    Tłuszcz: 4,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
    Węglowodany: 21 g
    w tym cukry: 0,2 g
    Błonnik: 22 g
    Białko: 45 g
    Sól: 0,1 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać orzechy.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej.

    17,10 
  • SKÓRKA CYTRYNY KANDYZOWANA BIO 100 g – RAPUNZEL

    SKŁADNIKI
    skórka cytryny* (57 %), syrop glukozowo-fruktozowy*, sok z cytryny*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Kandyzowana skórka z cytryny smakuje bardzo aromatycznie i ma mocno owocowy smak.
    Można ją wykorzystać do wypieków lub uszlachetnienia deserów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1332 kJ/314 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 76 g
    w tym cukry: 70 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0,40 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    11,70 
  • SKÓRKA CYTRYNY OTARTA EKOLOGICZNA, BEZGLUTENOWA 9G – BIO VEGAN

    SKŁADNIKI
    58 % liofilizowana skórka z cytryny*, 39 % suszona skórka z cytryny*, olejek cytrynowy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Mieszanka liofilizowanych oraz suszonych skórek z cytryny. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego. Doskonały dodatek do ciasta, deserów, sosów i napojów.
    Pakowano w atmosferze ochronnej.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Warość energetyczna: 1113 kJ/266 kcal
    Tłuszcz: 1,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 41 g
    w tym cukry: 23 g
    Błonnik: 34 g
    Białko: 6,1 g
    Sól: 0,2 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu, z dala od ciepła.

    5,90 
  • SKÓRKA POMARAŃCZOWA OTARTA EKOLOGICZNA, BEZGLUTENOWA 9G – BIO VEGAN

    SKŁADNIKI
    58 % liofilizowana skórka z pomarańczy*, 39 % suszona skórka z pomarańczy*, olejek pomarańczowy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Mieszanka liofilizowanych oraz suszonych skórek z pomarańczy. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego. Doskonały dodatek do ciasta, deserów, sosów i napojów.
    Pakowano w atmosferze ochronnej

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Warość energetyczna: 1334 kJ/317 kcal
    Tłuszcz: 3,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g
    Węglowodany: 57 g
    w tym cukry: 40 g
    Błonnik: 19 g
    Białko: 4,5 g
    Sól: 0,04 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać GORCZYCĘ

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu z dala od źródeł ciepła.

    5,90 
  • SKÓRKA POMARAŃCZY KANDYZOWANA BIO 100 g – RAPUNZEL

    SKŁADNIKI
    skórka pomarańczy* 57 %, syrop glukozowo-fruktozowy*, sok z cytryny*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Kandyzowana skórka pomarańczowa ma bardzo aromatyczny zapach i mocny owocowy smak.
    Można ją wykorzystać do wypieków lub do uszlachetnienia deserów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1332 kJ/314 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 76 g
    w tym cukry: 70 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0,4 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    11,70 
  • SOS WANILIOWY BEZGLUTENOWY BIO (2 x 16 g) 32 g – BIOVEGAN

    SKŁADNIKI
    skrobia kukurydziana*, wanilia Bourbon* (2,7%), sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Sos waniliowy doskonale komponuje się ze strudlem jabłkowym, lodami i świeżymi owocami.
    Do przygotowania sosu uprzednio przygotuj: 400 ml napoju roślinnego lub MLEKA oraz 2 łyżki cukru trzcinowego.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Wymieszaj 5 łyżek napoju roślinnego/mleka z 1 torebką proszku na gładką masę. Pozostały płyn zagotuj z 2 łyżkami cukru trzcinowego. Dodaj wymieszany proszek i gotuj na wolnym ogniu, cały czas mieszając. Przed podaniem ubij trzepaczką (zapobiegnie to tworzeniu się kożucha).
    Porada: Aby uzyskać bardziej sztywną konsystencję, użyj mniej płynu. Konsystencja może się znacznie różnić w przypadku stosowania niektórych napojów roślinnych (np. napojów ryżowych)
    Sos waniliowy można jeść na zimno lub na ciepło.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g proszku
    Wartość energetyczna: 1483 kJ/354 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 86 g
    w tym cukry: <0,5 g
    Błonnik: 0,7 g
    Białko: 0,5 g
    Sól: 1,3 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ORZECHY, SELER, GORCZYCĘ, SOJĘ, łubin

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem.

    35,80 
  • WANILIA MIELONA EKOLOGICZNA, BEZGLUTENOWA 5G – BIO VEGAN

    SKŁADNIKI
    ekologiczna mielona wanilia Bourbon

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Warość energetyczna: 1359 kJ/324 kcal
    Tłuszcz: 3,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
    Węglowodany: 57 g
    w tym cukry: 8,0 g
    Błonnik: 26 g
    Białko: 4,0 g
    Sól: <0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ORZECHY, GORCZYCĘ i seler.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    12,70