Wyświetlanie wszystkich wyników: 19

  • BŁONNIK BAMBUSOWY BEZGLUTENOWY 250 g – PIĘĆ PRZEMIAN

    SKŁADNIKI
    błonnik bambusowy 100 %

    OPIS
    Produkt bezglutenowy.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 770 kJ / 192 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 0,1 g
    w tym cukry: 0 g
    Błonnik: 96 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0,2 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać orzechy.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

    12,80 
  • Bułka tarta kukurydziana ekologiczna, bezglutenowa 200g – Bauck Hof

    BAUCK HOF
    BUŁKA TARTA KUKURYDZIANA, BEZGLUTENOWA, EKOLOGICZNA 200G – BAUCK HOF
    4015637827353

    10,30 
  • KUZU SZARE (SKROBIA Z KORZENIA) EKOLOGICZNA 125G – TERRASANA

    SKŁADNIKI
    skrobia z korzenia kuzu szarego* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    Opis:
    Kuzu to bezglutenowy i wegański środek wiążący do wszelkiego rodzaju potraw, który wytwarzany jest ze skrobi roślinnej kuzu.
    Nie wpływa na smak potrawy i w przeciwieństwie do skrobi kukurydzianej, kuzu sprawdza się również w daniach kwaśnych lub jako zamiennik jajka.
    W Japonii jest często używany do zup, sosów i (gorących) deserów.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Użyj 12 g kuzu na 250 ml płynu. Przed użyciem rozpuścić w 2-3 łyżkach zimnej wody.
    Do przygotowania budyniu użyj 60 g kuzu na 400 ml płynu. Jeśli użyjesz białego kuzu, będziesz potrzebować 20% mniej kuzu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1428 kJ / 336 kcal
    Tłuszcz – 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 84 g
    w tym cukry – 0 g
    Błonnik – 0 g
    Białko – 0 g
    Sól – 0,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    32,70 
  • MAKARON DLA DIABETYKÓW ŚWIDERKI 250 g – NOVELLE

    SKŁADNIKI
    mąka z czarnej soczewicy 73,5 %, mąka pełnoziarnista z PSZENICY TWARDEJ (Triticum durum), mielona łuska gryki, cynk, chrom.

    OPIS
    Makaron Novelle Diabetic jest idealny dla osób chorujących na cukrzycę.
    Zalety Makaronu Novelle Diabetic:
    – Jest źródłem cynku i chromu. Cynk przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu węglowodanów. Chrom pomaga w utrzymaniu właściwego poziomu glukozy we krwi
    – Niski indeks glikemiczny: poniżej 55
    – Wymienniki węglowodanowe: 2,5 WW dla 100 g makaronu gotowanego 5 minut
    – Wymienniki białkowo-tłuszczowe: 0,55 WBT dla 100 g makaronu gotowanego 5 minut
    – Zawiera wysoką zawartość naturalnie występującego błonnika pokarmowego.
    – Przygotowuje się go szybko, czas gotowania to jedyne 5 minut.
    – Idealnie komponuje się ze świeżymi warzywami i różnorodnymi sosami

    Spożywaj 1 porcję dziennie w ramach zróżnicowanej diety i aktywnego trybu życia.
    Opakowanie zawiera 5 porcji produktu po ugotowaniu. 50 g makaronu przed ugotowaniem stanowi 100 g makaronu po ugotowaniu.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1. Zagotować wodę w proporcji 1 litr wody na 100 g makaronu.
    2. Do gotującej wody wrzucać stopniowo makaron, nie przerywając wrzenia.
    3. Gotować 5 minuty na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
    4. Po ugotowaniu makaron odcedzić i podawać.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g po ugotowaniu
    Wartość energetyczna: 730 kJ/173 kcal
    Tłuszcz: 0,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 25 g
    w tym cukry: 0,2 g
    Błonnik: 8,2 g
    Białko: 12 g
    Sól: <0,01 g
    Cynk: 2,5 mg (25 %)*
    Chrom: 11,6 μg (29 %)*

    * – dzienne referencyjne wartości spożycia składników mineralnych (dla osoby dorosłej)

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać jaja.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.

    7,10 
  • SKROBIA KUKURYDZIANA BIO 250 g – NATURAVENA

    SKŁADNIKI
    Skrobia kukurydziana 100 % pochodząca z kontrolowanych upraw ekoligicznych

    OPIS
    Może być stosowana jako dodatek do wielu potraw, zup, sosów do mięs, a także do nieco słodszych wyrobów jak kremy czy ciasta.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1493 kJ/351 kcal
    Tłuszcz 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
    Węglowodany 86,8 g
    w tym cukry 0g
    Błonnik 1,7 g
    Białko 0,2 g
    Sól 0,005 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE, NASIONA SEZAMU, soję

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    8,00 
  • SKROBIA KUKURYDZIANA BIO 400 g – THE PLANET

    SKROBIA KUKURYDZIANA BIO 400 g – THE PLANET
    SKU: 5908445472046
    Ilość w opakowaniu: 6
    Waga: 0.414 kg
    Cena za kg: 25.60

    10,60 
  • Skrobia kukurydziana ekologiczna 400g – Bio Planet

    SKŁADNIKI
    skrobia kukurydziana* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczna skrobia kukurydziana doskonała do zagęszczania zup i sosów. Polecamy również do zrobienia domowego kisielu czy budyniu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1483 kJ / 354 kcal
    Tłuszcz – 0,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
    Węglowodany – 87 g
    w tym cukry – 0,2 g
    Białko – 0,6 g
    Sól – 0,02 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    9,50 
  • SKROBIA ZIEMNIACZANA BIO 4 kg – HORECA

    SKROBIA ZIEMNIACZANA BIO 4 kg – HORECA
    SKU: 5902650275850
    Ilość w opakowaniu: 1
    Waga: 4.046 kg
    Cena za kg: 15.18

    61,40 
  • SKROBIA ZIEMNIACZANA BIO 500 g – THE PLANET

    SKROBIA ZIEMNIACZANA BIO 500 g – THE PLANET
    SKU: 5908445472053
    Ilość w opakowaniu: 6
    Waga: 0.517 kg
    Cena za kg: 25.15

    13,00 
  • Tapioka (skrobia z manioku) ekologiczna, bezglutenowa 800g – Bio Planet

    SKŁADNIKI
    tapioka (skrobia z manioku)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczna tapioka pozyskiwana jest z bulw korzeniowych manioku. Nie posiada charakterystycznego smaku i zapachu, w związku z czym nie zmienia smaku potraw. Polecamy do wypieku placków, chleba, ciast, ciasteczek. Można ją dodać do kisieli, budyni, puddingów, przetworów MLECZNYch i owocowych. Doskonała również jako zagęszczacz do zup, sosów, musów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1507 kJ / 355 kcal
    Tłuszcz – 0,02 g,
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 88 g,
    w tym cukry – 3,4 g
    Białko – 0,2 g
    Sól – 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    10,60