Wyświetlanie 41–60 z 181 wyników

  • MĄKA KOKOSOWA BIO 500 g – NATURAVENA

    SKŁADNIKI
    ekologiczny zmielony miąższ z orzecha kokosowego 100 %

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1514 kJ/365 kcal
    Tłuszcz 15 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 15 g
    Węglowodany 17 g
    w tym cukry 14 g
    Błonnik 38 g
    Białko 21 g
    Sól 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASIONA SEZAMU, soję.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    8,40 
  • MĄKA KOKOSOWA EKOLOGICZNA 600G – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczna mąka kokosowa 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna mąka kokosowa powstaje w wyniku zmielenia miąższu kokosa. Charakteryzuje sie wyraźnym kokosowym zapachem i delikatnym, słodkim smakiem. Polecamy do wypieków, deserów, koktajli, musli, sałatek owocowych, jogurtów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1514 kJ/365 kcal
    Tłuszcz 15 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 15 g
    Węglowodany 17 g
    w tym cukry 14 g
    Błonnik 38 g
    Białko 21 g
    Sól 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    10,30 
  • MĄKA KOKOSOWA ODTŁUSZCZONA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – PIĘĆ PRZEMIAN

    SKŁADNIKI
    mąka kokosowa odtłuszczona* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Mąka kokosowa to wysuszony i zmielony miąższ orzecha kokosowego, z którego wcześniej wytłoczono olej.
    Mąkę kokosową można używać:
    – jako składnik do wypieków ciast i ciastek, pieczywa, naleśników, biszkoptów itp
    – jako zagęszczacz do zup i sosów, jogurtów, lodów, koktajli MLECZNYch i owocowych
    – jako panierkę, posypkę do potraw i deserów oraz dodatek do musli
    – w kuchni azjatyckiej i hinduskiej

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1778 kJ/425 kcal
    Tłuszcz: 13 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12 g
    Węglowodany: 20 g
    w tym cukry: 17 g
    Błonnik: 37 g
    Białko: 20 g
    Sól: 0,16 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ORZECHY.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

    10,60 
  • MĄKA KUKURYDZIANA 400G – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczna mąka kukurydziana 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna mąka kukurydziana otrzymana ze zmielonego ziarna kukurydzy. Polecamy do wypieku ciast, babeczek, chleba, placków, wafli. Doskonale nadaje się również do panierowania, na tortille oraz jako dodatek do placków ziemniaczanych, deserów i puddingów. Służy jako zagęszczacz do zup i sosów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1476 kJ/350 kcal
    Tłuszcz 5,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g
    Węglowodany 66 g
    w tym cukry 2,9 g
    Błonnik 8,6 g
    Białko 5,9 g
    Sól 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać zboża zawierające gluten.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    5,20 
  • MĄKA KUKURYDZIANA BIO 400 g -THE PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczna mąka kukurydziana 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna mąka kukurydziana otrzymana ze zmielonego ziarna kukurydzy. Polecamy do wypieku ciast, babeczek, chleba, placków, wafli. Doskonale nadaje się również do panierowania, na tortille oraz jako dodatek do placków ziemniaczanych, deserów i puddingów. Służy jako zagęszczacz do zup i sosów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1476 kJ/350 kcal
    Tłuszcz 5,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g
    Węglowodany 66 g
    w tym cukry 2,9 g
    Błonnik 8,6 g
    Białko 5,9 g
    Sól 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać zboża zawierające gluten.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    5,80 
  • MĄKA KUKURYDZIANA EKOLOGICZNA 1KG – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczna mąka kukurydziana 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna mąka kukurydziana otrzymana ze zmielonego ziarna kukurydzy. Polecamy do wypieku ciast, babeczek, chleba, placków, wafli. Doskonale nadaje się również do panierowania, na tortille oraz jako dodatek do placków ziemniaczanych, deserów i puddingów. Służy jako zagęszczacz do zup i sosów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1476 kJ/350 kcal
    Tłuszcz 5,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g
    Węglowodany 66 g
    w tym cukry 2,9 g
    Błonnik 8,6 g
    Białko 5,9 g
    Sól 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać zboża zawierające gluten.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    10,10 
  • MĄKA KUKURYDZIANA EKOLOGICZNA, BEZGLUTENOWA 450G – PROBIO

    SKŁADNIKI
    mąka kukurydziana*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Mąka kukurydziana nadaje się do przygotowania kluseczek. Można ją dodawać do ciasta, pieczywa i jako składnik kołaczy.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1401 kJ/330 kcal
    Tłuszcz: 2,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 70 g
    w tym cukry: 1,3 g
    Błonnik: 6,3 g
    Białko: 8,6 g
    Sól: <0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać nasiona SEZAMU.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze do 25 °C

    6,30 
  • MĄKA LNIANA BRĄZOWA PEŁNOTŁUSTA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – BIO QLINAR

    SKŁADNIKI
    prażone, mielone nasiona lnu brązowego*. (*ertyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Może służyć jako dodatek do pieczenia chleba, ciastek, naleśników, panierka do drobiu, RYB i warzyw.
    Produkt o niskej zawartości węglowodanów. Idealny składnik diety keto.

    Przepis na chleb podróżnika:
    Składniki: 400 g mąki lnianej pełnotłustej bioQlinar; 50 g mąki łubinowej bioQlinar; 20 g błonnika gryczanego bioQlinar; 350 g wody, 10 g soli

    Sposób wykonania:
    1. Suche składniki odważ i umieść w sporej misce. Wymieszaj
    2. Zalej wodą i zagnieć ciasto. Ciasto musi być kleiste, ale nie rzadkie. A gdy będzie zbyt twarde dodaj jeszcze odrobinę wody
    3. Gdy już zagnieciesz ciasto w plastyczną kulę i chwilę wyrobisz, rozwałkuj je na prostokątny placek o grubości ok. 12 mm. Pokrój placek na prostokąciki (krakersy), a w każdym zrób nakłucie widelcem
    4. Rozłóż na blaszkę wyłożoną papierem i upiecz po 20 minut z każdej strony w temperaturze 200°C. Jeśli „krakersy” nadal są miękkie, zmniejsz temperaturę do 60°C i piecz kolejne 40 minut

    Gdy wybierasz się na wakacje, na wędrówkę, pod namiot, na żagle lub kamperem „krakersy” będą doskonałym dodatkiem do Twoich dań. Rozgotowane w MLEKU z dodatkiem bakalii i owoców dadzą pożywne śniadanie, pokruszone i wrzucone do zupy – zagęszczą ją.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 2269 kJ/549 kcal
    Tłuszcz: 46 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,3 g
    Węglowodany: 0,9 g
    w tym cukry: 0,5 g
    Błonnik: 25 g
    Białko: 18,6 g
    Sól: 0,14 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    17,90 
  • MĄKA LNIANA ZŁOTA PEŁNOTŁUSTA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – BIO QLINAR

    SKŁADNIKI
    prażone, mielone nasiona lnu złotego*. (*certyfikowany składniki ekologiczny)

    OPIS
    Może służyć jako dodatek do pieczenia chleba, ciastek, naleśników, panierka do drobiu, RYB i warzyw.
    Produkt o niskej zawartości węglowodanów. Idealny składnik diety keto.

    Przepis na lniane chipsy keto:
    Składniki: 100 g mąki lnianej zlotej bioQlinar; 75 ml wody; 3-4 szczypty soli (do smaku); ewentualnie ulubione przyprawy**
    ** dodaj 5-10 g przypraw (tymianek, kminek, lubczyk, papryka w proszku itp.) jednocześnie o tyle samo zmniejszając ilość mąki

    Sposób wykonania:
    1. Wszystkie składniki wsypać do miski
    2. Mieszać i ugniatać ciasto rękoma, aż przestanie przylegać do palców
    3. Uformować placek o grubości 3 mm i wyciąć szklanką kółka
    4. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć wycięte kółka
    5. Piec w 170°C przez 20 minut, odwrócić chipsy na drugą stronę i piec dalsze 10 minut
    6. Po ostudzeniu przechowywać w papierowej torbie

    Otrzymane chipsy zawierają:
    – 45 % tłuszczu
    – 25 % błonnika
    – 18 % białka
    – i tylko 1 % węglowodanów przyswajalnych!

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 2087 kJ/497 kcal
    Tłuszcz: 38,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,3 g
    Węglowodany: 0,9 g
    w tym cukry: 0,5 g
    Błonnik: 30,1 g
    Białko: 22,6 g
    Sól: 0,14 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    19,20 
  • MĄKA ŁUBINOWA BIO 500 g – BIO QLINAR

    SKŁADNIKI
    nasiona ŁUBINu brązowego ekologicznego, tostowane, mikronizowane

    OPIS
    Może służyć jako substytut do przygotowania gofrów, ciastek i deserów. W chlebie, jako zastępnik do 15 % mąk zbożowych.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1370 kJ / 328 kcal
    Tłuszcz: 5,02 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,06 g
    Węglowodany: 23,9 g
    w tym cukry: 2,81 g
    Błonnik: 34,6 g
    Białko: 29,7 g
    Sól: <0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Zawiera ŁUBIN.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    19,50 
  • MĄKA MIGDAŁOWA 250 g – NATURAVENA

    SKŁADNIKI
    MIGDAŁY mielone (mąka z migdałów) 100%

    OPIS
    Jest jedną z najzdrowszych mąk, jakie istnieją. Wykonuję się ją poprzez zmielenie na drobniutki proszek MIGDAŁÓW obranych i tych ze skórką (wówczas mąką jest ciemniejsza).

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 2489 kJ/602 kcal
    Tłuszcz 51 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,8 g
    Węglowodany 8,2 g
    w tym cukry 5,3 g
    Błonnik 12 g
    Białko 22 g
    Sól 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE, NASIONA SEZAMU, SOJĘ

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    18,60 
  • MĄKA MIGDAŁOWA EKOLOGICZNA 400 – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczne mielone MIGDAŁY 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna mąka migdałowa powstaje w wyniku zmielenia blanszowanych, nieprażonych nasion migdałowca. Charakteryzuje się delikatnym, słodkim smakiem. Jest zaskakująco sycąca. Idealna do zagęszczania sosów i zup. Polecamy także jako alternatywę dla tradycyjnej mąki do wypieku ciast i pieczywa.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 2547 kJ/616 kcal
    Tłuszcz 53 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,0 g
    Węglowodany 8,8 g
    w tym cukry 4,6 g
    Błonnik 9,9 g
    Białko 21 g
    Sól 0,05 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać alergeny: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, inne ORZECHY, NASIONA SEZAMU, SOJĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    34,40 
  • MĄKA ORKISZOWA CHLEBOWA NADBUŻAŃSKA TYP 1100 BIO 1 kg – MŁYNY WODNE (EKO OAZA)

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY ORKISZ chlebowa* typ 1100 (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1446 kJ/346 kcal
    Tłuszcz: 1,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g
    Węglowodany: 64,3 g
    w tym cukry: 1,8 g
    Błonnik: 6,8 g
    Białko: 16,5 g
    Sól: 0,03 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    19,40 
  • MĄKA ORKISZOWA CHLEBOWA TYP 750 BIO 1 kg – BIO LIFE

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY ORKISZ chlebowa, ekologiczna

    OPIS
    „Podlaskie Mąki Ekologiczne” pochodzą z Zielonych płuc Polski. Zarówno uprawa zbóż, przemiał oraz konfekcjonowanie odbywają się w okolicach Bielska Podlaskiego, 30 km od Puszczy Białowieskiej. Dzięki temu nasi Klienci mogą być pewni, że otrzymują produkt najwyższej jakości, wytwarzany zgodnie z tradycyjną recepturą przez podlaskich młynarzy. Potwierdzeniem najwyższej jakości naszych mąk jest uzyskany przez nie certyfikat ekologiczny. Podlaskie Mąki Ekologiczne idealnie nadają się do wypieku tradycyjnych chlebów jak również do wyrobu ciast, naleśników, bułek oraz pierogów. Na każdym z naszych opakowań mogą Państwo znaleźć inny przepis na tradycyjny Polski Chleb.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1416 kJ/334 kcal
    Tłuszcz: 2,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
    Węglowodany: 66 g
    w tym cukry: 0,6 g
    Białko: 14 g
    Sól: 0,1 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać sezam, soję oraz orzechy.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    18,90 
  • MĄKA ORKISZOWA EKOLOGICZNA TYP 700 1KG – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczna mąka z PSZENICY ORKISZ chlebowa typ 700

    OPIS
    Ekologiczna mąka ORKISZOWA otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren pszenicy. Mąka ORKISZOWA typ 700 może być stosowana samodzielnie lub w połączeniu z innymi mąkami do wypieku chleba, ciast, ciastek, naleśników, placuszków i klusek.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1478 kJ / 348 kcal
    Tłuszcz – 1,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
    Węglowodany – 70 g
    w tym cukry – 1,0 g
    Błonnik – 3,4 g
    Białko – 14 g
    Sól – 0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać SOJĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    13,90 
  • MĄKA ORKISZOWA JASNA BIO 500 g – BIO LIFE

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY ORKISZ jasna* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    „Podlaskie Mąki Ekologiczne” pochodzą z Zielonych płuc Polski. Zarówno uprawa zbóż, przemiał oraz konfekcjonowanie odbywają się w okolicach Bielska Podlaskiego, 30 km od Puszczy Białowieskiej. Dzięki temu nasi Klienci mogą być pewni, że otrzymują produkt najwyższej jakości, wytwarzany zgodnie z tradycyjną recepturą przez podlaskich młynarzy.
    Potwierdzeniem najwyższej jakości naszych mąk jest uzyskany przez nie certyfikat ekologiczny. Podlaskie Mąki Ekologiczne idealnie nadają się do wypieku tradycyjnych chlebów jak również do wyrobu ciast, naleśników, bułek oraz pierogów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1450 kJ/342 kcal
    Tłuszcz: 2,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
    Węglowodany: 67,2 g
    w tym cukry: 0,5 g
    Białko: 13.8 g
    Sól: 0,13 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać sezam, soję oraz orzechy.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    11,60 
  • MĄKA ORKISZOWA JASNA NADBUŻAŃSKA TYP 700 BIO 1 kg – MŁYNY WODNE (EKO OAZA)

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY ORKISZ* typ 700 (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Mielona ze 100 % polskiego, ekologicznego ORKISZU, wg pradwanej technologii Nadbużańskich Młynów Wodnych. Ma naturalny, łagodny, orkiszowy smak i zapach.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1446 kJ /346 kcal
    Tłuszcz: 1,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
    Węglowodany: 67,8 g
    w tym cukry: 1,0 g
    Błonnik: 4,6 g
    Białko: 14,8 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    19,10 
  • MĄKA ORKISZOWA JASNA TYP 550 BIO 1 kg – BIO LIFE

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY ORKISZ jasna ekologiczna.

    OPIS
    „Podlaskie Mąki Ekologiczne” pochodzą z Zielonych płuc Polski. Zarówno uprawa zbóż, przemiał oraz konfekcjonowanie odbywają się w okolicach Bielska Podlaskiego, 30 km od Puszczy Białowieskiej. Dzięki temu nasi Klienci mogą być pewni, że otrzymują produkt najwyższej jakości, wytwarzany zgodnie z tradycyjną recepturą przez podlaskich młynarzy. Potwierdzeniem najwyższej jakości naszych mąk jest uzyskany przez nie certyfikat ekologiczny. Podlaskie Mąki Ekologiczne idealnie nadają się do wypieku tradycyjnych chlebów jak również do wyrobu ciast, naleśników, bułek oraz pierogów. Na każdym z naszych opakowań mogą Państwo znaleźć inny przepis na tradycyjny Polski Chleb.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1450 kJ/342 kcal
    Tłuszcz: 2,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
    Węglowodany: 67 g
    w tym cukry: 0,5 g
    Białko: 14 g
    Sól: 0,13 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać sezam, soję oraz orzechy.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    19,10