Wyświetlanie 261–280 z 311 wyników

  • PRZECIER POMIDOROWY PASSATA BIO 500 ml (KARTON) – LA BIO IDEA

    SKŁADNIKI
    przetarte pomidory*, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczny sos z zagęszczonych pomidorów. Wyśmienicie smakuje z makaronem. Stanowi również doskonałą bazę dla innych sosów, np. z dodatkiem warzyw (bakłażan, cukinia, papryka) i aromatycznych, świeżych ziół (bazylia, rozmaryn i tymianek).

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 94 kJ/22 kcal
    Tłuszcz: 0,1 g
    w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0 g
    Węglowodany: 3,4 g
    w tym cukry: 2,9 g
    Białko: 1,1 g
    Sól: 0,48 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni.

    7,90 
  • PRZECIER POMIDOROWY PASSATA BIO 680 g – LA BIO IDEA

    SKŁADNIKI
    pomidory* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczny sos z zagęszczonych pomidorów. Wyśmienicie smakuje z makaronem. Stanowi również doskonałą bazę dla innych sosów, np. z dodatkiem warzyw (bakłażan, cukinia, papryka) i aromatycznych, świeżych ziół (bazylia, rozmaryn i tymianek).

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 129 kJ/31 kcal
    Tłuszcz: 0,5 g
    w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,3 g
    Węglowodany: 4,5 g
    w tym cukry: 3,3 g
    Białko: 1,4 g
    Sól: <0,1 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    12,10 
  • PRZECIER POMIDOROWY PASSATA RUSTICA BIO 680 g – LA BIO IDEA

    SKŁADNIKI
    pomidory*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt pasteryzowany. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.
    Przecier pomidorowy Passata Rustica to produkt będący bazą wielu dań kuchni włoskiej.
    Idealne wyselekcjonowane składniki są myte, po czym przepuszczane są przez sita. Rezultatem jest specjalny przecier, łącznie z pestkami i skórkami, który zachowuje wszystkie cechy świeżych pomidorów.
    Cenny smak i zapach świeżego pomidora powoduje, że dania przyrządzane z Passata Rustica są aromatyczne, wyjątkowe i bardzo apetyczne.
    Świetny dodatek do dań nie wymagających długiego gotowania.
    Zaproś włoskie aromaty do swojej kuchni!

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 129 kJ/31 kcal
    Tłuszcz: 0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 4,5 g
    w tym cukry: 3,3 g
    Białko: 1,4 g
    Sól: <0,1 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    12,90 
  • PRZECIER POMIDOROWY PASSATA Z BAZYLIĄ BIO 680 g – LA BIO IDEA

    SKŁADNIKI
    Przetarte pomidory*, bazylia* (0,4 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 120 kJ/29 kcal
    Tłuszcz: 0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
    Węglowodany: 4,8 g
    w tym cukry: 4,1 g
    Białko: 1,2 g
    Sól: 0,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    12,80 
  • PRZECIER Z OGÓRKÓW KISZONYCH BIO 280 g – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    przetarte ogórki kiszone* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Przetarte ogórki kiszone to idealny dodatek do zupy ogórkowej.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 49 kJ/12 kcal
    Tłuszcz: 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 1,9 g
    w tym cukry: 0 g
    Białko: 1,0 g
    Sól: 1,8 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu w lodówce.

    5,20 
  • PRZECIER Z OGÓRKÓW KISZONYCH BIO 800 g – CHARSZNICKIE POLA NATURY

    SKŁADNIKI
    ekologiczne przetarte ogórki kiszone.

    OPIS
    Od pokoleń stosujemy tradycyjną metodę kiszenia ogórków. Dzięki doborowi składników najwyższej jakości produkt jest niepasteryzowany i nie zawiera żadnych konserwantów, regulatorów kwasowości i przeciwutleniaczy.
    W celu dłuższego przechowywania po otwarciu spłaszczyć górną część opakowania, wypuszczając nadmiar powietrza i zamknąć dokładnie woreczek z przecierem z kiszonych ogórków.

    Przepis na domową charsznicką zupę ogórkową:
    Do garnka włożyć 500 g żeberek wieprzowych oraz obrać 1/2 selera, 1/2 pora, 1 pietruszkę i zalać 2,5 l wody. Gotować całość około godzinę. Wyjąć pietruszkę, por i seler.
    Jedną marchewkę i 6 ziemniaków obrać i pokroić w kostkę. Dodać do gotującego się wywaru. Gotować ok. 15 minut. Całą zawartość przecieru z ogórków kiszonych dodać do wywaru. Gotować 5 minut. Dołożyć 1 szklankę 18 % śmietany oraz posiekany koperek. Doprawić pieprzem i solą wg uznania. Zupę podawać z mięsem z ugotowanych żeberek.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 46 kJ/11 kcal
    Tłuszcz: <0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 1,4 g
    w tym cukry: <0,5 g
    Białko: <0,5 g
    Sól: 2,25 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2 do +8°C. Po otwarciu należy opróżnić woreczek z powietrza, dokładnie zamknąć strunę i przechowywać w lodówce. Tak przechowywany przecier można spożywać jeszcze kilka dni po otwarciu.

    12,90 
  • PRZECIER Z PORTULAKI BIO 270 g – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    portulaka* 84 %, olej rzepakowy*, sól kamienna, ocet*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Liście portulaki w smaku delikatnie przypominają grykę, są soczyste i aromatyczne. Idealnie nadają się jako składnik zup, pulpetów, faszerowanych mięs i potraw z ryżu.
    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 467 kJ/113 kcal
    Tłuszcz: 10,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
    Węglowodany: 2,3 g
    w tym cukry: 0,4 g
    Błonnik: 1,6 g
    Białko: 1,4 g
    Sól: 0,4 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    9,90 
  • RZODKIEWKA KISZONA Z TYMIANKIEM BIO 500 g (250 g) – SĄTYRZ

    SKŁADNIKI
    rzodkiewka*, tymianek*, czosnek* chrzan*, naturalna solanka źródlana. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt wytwarzany tradycyjnie, niepasteryzowany z naturalnie występującymi kulturami bakterii kwasu mlekowego.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 32 kJ/7 kcal
    Tłuszcz: <0,06 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,04 g
    Węglowodany: 1,4 g
    w tym cukry: <0,15 g
    Białko: 0,5 g
    Sól: 2,3 g

    UWAGA
    Wybrzuszone wieczko nie wpływa na jakość produktu, jest naturalnym efektem kiszenia. Nie wstrząsać, otwierać powoli

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +4 do +8°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni.

    17,20 
  • SAŁATKA OBIADOWA BELWEDER 860 g (460 g) – LUNIAK

    SKŁADNIKI
    ogórki świeże, woda, cebula, marchew, papryka czerwona, ocet spirytusowy, cukier, sól, przyprawy smakowe

    OPIS
    Sałatka obiadowa z ogórków, cebuli, marchwi i papryki. Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 141 kJ / 34 kcal
    Tłuszcz: 0,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,09 g
    Węglowodany: 7,4 g
    w tym cukry: 5,6 g
    Błonnik: 1,6 g
    Białko: 1,1 g
    Sól: 1,2 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 72 godzin.

    9,50 
  • SELER MARYNOWANY BIO 305 g – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    SELER* 82 %, zalewa (woda, cukier trzcinowy*, ocet*, sól). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Znakomity dodatek do sałatek, surówek, kanapek czy pizzy. Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 412 kJ/97 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 16 g
    w tym cukry: 16 g
    Białko: 5,6 g
    Sól: 0,7 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, a po otwarciu w lodówce

    6,00 
  • ŚLIWKA 80 % BIO 260 g – SAD DANKÓW

    SKŁADNIKI
    śliwki*, koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca – pektyna. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    100 g produktu sporządzono z 80 g owoców. Produkt pasteryzowany otrzymany przez wydrylowanie owoców śliwki z dodatkiem koncentratu jabłkowego w celu otrzymania odpowiedniego poziomu pH.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 462 kJ/109 kcal
    Tłuszcz – <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,1 g
    Węglowodany – 25 g
    w tym cukry – 23 g
    Białko – 0,6 g
    Sól – 0,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 stopni Celsjusza.

    19,80