Wyświetlanie 1–70 z 73 wyników
-
19,80 zł
.Krem owocowy z wiśni 100% 190g – Krukam
Krukam
.Krem owocowy z wiśni 100% 190g – Krukam
5902270355611 -
30,70 zł
BORÓWKA AMERYKAŃSKA 100 % BIO 240 g – BATOM
SKŁADNIKI
ekologiczna borówka amerykańska 100 %.OPIS
Ekologiczna borówka amerykańska bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry.
Borówka amerykańska gotowana, pasteryzowana, bez dodanej wody.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 229 kJ/54 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 14 g
w tym cukry: 10 g
Białko: <0,5 g
Sól: 0,07 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w temperaturze ok +4°C -
17,10 zł
BRZOSKWINIE BEZ DODATKU CUKRU 310 g – KROKUS
SKŁADNIKI
brzoskwinie. Sporządzono z 250 g owoców na 100 g produktu.OPIS
Brzoskwinie przetarte i zagęszczone. Produkt pasteryzowany.
Produkcja tego wyrobu bez dodatku cukru wymaga staranności. Całe owoce ze skórką, rozparzamy, przecieramy przez gęste sita i zagęszczamy w wyparkach (kociołkach próżniowych gdzie temperatura wrzenia wynosi 80°C). Dzięki czemu produkt jest gładki i udaje się nam zachować więcej wartości odżywczej.
Ponieważ nie dodajemy cukru ani innych substancji słodzących, jak sok winogronowy, produkt jest lekko kwaskowaty, bardzo delikatny w smaku. Dlatego właśnie jest to świetny produkt dla małych dzieci. Tym produktem można posmarować chleb z masłem, tost, bułkę czy rogalika. Dobrze smakują z naturalnymi serkami, kaszami, ryżem gotowanym na mleku. Proponujemy dodać je do porannej owsianki czy musli lub po prostu jeść same ze słoika.Brzoskwinie przetarte i zagęszczone:
– bez dodatku cukru i innych substancji słodzących
– zawierają naturalnie występujące cukry
– całe owoce przetarte ze skórką
– gładka, smarowna konsystencja
– nietypowy smakWARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 359 kJ/85 kcal
Tłuszcz: 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 18 g
w tym cukry: 15 g
Białko: 1,8 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce. -
17,50 zł
CZARNE PORZECZKI I JABŁKA BEZ DODATKU CUKRU 310 g – KROKUS
SKŁADNIKI
czarne porzeczki (50 %), jabłka (50 %). Sporządzono z 180 g owoców na 100 g produktu.OPIS
Czarne porzeczki i jabłka przetarte i zagęszczone. Produkt pasteryzowany.
Produkcja tego wyrobu bez dodatku cukru wymaga staranności. Całe owoce ze skórką, rozparzamy, przecieramy przez gęste sita i zagęszczamy w wyparkach (kociołkach próżniowych gdzie temperatura wrzenia wynosi 80°C). Dzięki czemu produkt jest gładki i udaje się nam zachować więcej wartości odżywczych.
Ponieważ nie dodajemy cukru ani innych substancji słodzących, jak sok winogronowy, produkt jest wyraźny w smaku. Przebija się intensywny smak czarnych porzeczek, który jest niewątpliwą zaletą.
Tym produktem można posmarować chleb z masłem, tost, bułkę czy rogalika. Dobrze smakują z naturalnymi serkami, kaszami, ryżem gotowanym na mleku. Proponujemy dodać je do porannej owsianki czy musli. Można z nich również przygotować ciekawy sos do mięsa.Czarne porzeczki i jabłka przetarte i zagęszczone:
– bez dodatku cukru i innych substancji słodzących
– zawierają naturalnie występujące cukry
– całe owoce przetarte ze skórką
– gładka, smarowna konsystencjaWARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 350 kJ/82 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 19 g
w tym cukry: 15 g
Białko: 1,6 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce. -
25,30 zł
DŻEM CZARNA PORZECZKA 100% BEZ DODOATKU CUKRU, EKOLOGICZNA 260G – BATOM
SKŁADNIKI
czarna porzeczka* (100 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 267 kJ / 63 kcal
Tłuszcz: 0,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 11 g
w tym cukry: 11 g
Błonnik: 12 g
Białko: 2,0 g
Sól: 0,06 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w temperaturze ok. +4 stopni Celsjusza -
27,50 zł
DŻEM TRUSKAWKOWY 80% BEZ DODATKU CUKRU, EKOLOGICZNY 260G – BATOM
SKŁADNIKI
truskawki* (80 %), koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczajaca: pektyny, regulator kwasowości: kwas askorbinowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. Produkt pasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 454 kJ / 107 kcal
Tłuszcz: < 0,5 g
w tym kwasy nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 24 g
w tym cukry: 22 g
Błonnik: 2,6 g
Białko: 0,7 g
Sól: 0,04 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w temp. ok. +4 stopni Celsjusza. -
25,30 zł
DŻEM WIŚNIOWY BEZ CUKRU, EKOLOGICZNY 260G- BATOM
SKŁADNIKI
wiśnie* (80 %), koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca: pektyny. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Bez dodatku cukrów. Zawiera wyłącznie cukry naturalnie występujące w owocach. Produkt pasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 479 kJ/113 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy nasycone: < 0,1 g
Węglowodany: 26 g
w tym cukry: 22 g
Błonnik: 2,8 g
Białko: 1,0 g
Sól: 0,05 gUWAGA
Może zawierać fragmenty pestek.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w temperaturze ok. +4 stopni Celsjusza. -
23,50 zł
DŻEM Z CZARNEGO BZU BEZ DODATKU CUKRU, EKOLOGICZNY 260G – SAD DANKÓW
SKŁADNIKI
czarny bez*, koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca – pektyna. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
100 g wyprodukowano z 80 g owoców. Produkt pasteryzowany otrzymany przez odszypułkowanie owoców czarnego bzu z dodatkiem koncentratu jabłkowego w celu otrzymania odpowiedniego poziomu pH.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 593 kJ/140 kcal
Tłuszcz – 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 32 g
w tym cukry – 23 g
Białko – 1,2 g
Sól – 0,06 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 °C -
15,20 zł
JABŁKA BEZ DODATKU CUKRU 310 g – KROKUS
SKŁADNIKI
jabłka. Sporządzono z 190 g owoców na 100 g produktu.OPIS
Jabłka przetarte i zagęszczone. Produkt pasteryzowany.
Produkcja tego wyrobu bez dodatku cukru wymaga staranności. Całe owoce ze skórką, rozparzamy, przecieramy przez gęste sita i zagęszczamy w wyparkach (kociołkach próżniowych gdzie temperatura wrzenia wynosi 80°C). Dzięki czemu produkt jest gładki i udaje się nam zachować więcej wartości odżywczych.
Ponieważ nie dodajemy cukru ani innych substancji słodzących, jak sok winogronowy, produkt jest lekko kwaskowaty, bardzo delikatny w smaku. Dlatego właśnie jest to świetny produkt dla małych dzieci.
Tym produktem można posmarować chleb z masłem, tost, bułkę czy rogalika. W połączeniu z orzechami czy migdałami dają zbilansowany posiłek bogaty w białka, węglowodany i zdrowe tłuszcze. Dobrze smakują z naturalnymi serkami, jogurtami, kaszami, ryżem gotowanym na mleku. Proponujemy dodać je do porannej owsianki czy musli. Możemy je dodawać do ciast, jako zamiennik płynnego tłuszczu (np. oleju) czy glazurować nimi mięso na grilla.Jabłka przetarte i zagęszczone:
– bez dodatku cukru i innych substancji słodzących
– zawierają naturalnie występujące cukry
– całe owoce przetarte ze skórką
– gładka, smarowna konsystencjaWARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 349 kJ/82 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 20 g
w tym cukry: 16 g
Białko: 0,5 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce. -
23,50 zł
JEŻYNA 80 % EKOLOGICZNA 260 g – SAD DANKÓW
SKŁADNIKI
jeżyny*, koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca – pektyna. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
100 g produktu sporządzono z 80 g owoców. Produkt pasteryzowany otrzymany przez odszypułkowanie owoców jeżyny z dodatkiem koncentratu jabłkowego w celu otrzymania odpowiedniego poziomu pHWARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 526 kJ/124 kcal
Tłuszcz – <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,1 g
Węglowodany – 27 g
w tym cukry – 23 g
Białko – 1,3 g
Sól – <0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 stopni Celsjusza. -
17,60 zł
Konfitura malina z truskawką KETO bez dodatku cukru 200g – A to dobre
Konfitura malina z truskawką KETO bez dodatku cukru 200g – A to dobre
5903728832579 -
17,99 zł
Konfitura truskawkowa KETO bez dodatku cukru 200g – A to dobre
Konfitura truskawkowa KETO bez dodatku cukru 200g – A to dobre
5903728832555 -
17,50 zł
Konfitura wiśnia z kardamonem keto, bez dodatku cukru, obniżona zawartość węglowodanów 200g
Stewiarnia
Konfitura wiśnia z kardamonem keto, bez dodatku cukru, obniżona zawartość węglowodanów 200g
5903728832616 -
18,10 zł
Konfitura z borówki amerykańskiej słoodzona erytrytolem bez cukru 160g – Vitapol
Konfitura z borówki amerykańskiej słoodzona erytrytolem bez cukru 160g – Vitapol
5901273877380 -
23,70 zł
Konfitura z czarnej jagody słoodzona erytrytolem bez cukru 160g – Vitapol
Konfitura z czarnej jagody słoodzona erytrytolem bez cukru 160g – Vitapol
5901273877403 -
16,99 zł
Konfitura z malin słodzona erytrytolem bez cukru 160g – Vitapol
Konfitura z malin słodzona erytrytolem bez cukru 160g – Vitapol
5901273877373 -
16,70 zł
Konfitura z truskawek słoodzona erytrytolem bez cukru 160g – Vitapol
Konfitura z truskawek słoodzona erytrytolem bez cukru 160g – Vitapol
5901273877366 -
19,60 zł
Konfitura z wiśni słoodzona erytrytolem bez cukru 160g – Vitapol
Konfitura z wiśni słoodzona erytrytolem bez cukru 160g – Vitapol
5901273877397 -
19,90 zł
MARMOLADA Z CYTRYN BIO 360 g – AGRISICILIA
SKŁADNIKI
cukier trzcinowy*, cytryny „Limone di Siracusa I.G.P.” ze skórką*, substancja żelująca: pektyny (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Produkt pasteryzowanyWARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1033 kJ / 243 kcal
Tłuszcz: 0,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 60 g
w tym cukry: 58 g
Białko: 0,3 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 stopni Celsjusza i spożyć w ciągu 14 dni. -
19,80 zł
MARMOLADA Z CYTRYN Z IMBIREM BIO 360 g – AGRISICILIA
SKŁADNIKI
cukier trzcinowy*, cytryny ze skórką*, imbir* (1,3 %), substancja żelująca: pektyny (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Produkt pasteryzowanyWARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1062 kJ / 250 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 60 g
w tym cukry: 59 g
Białko: 0,3 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 stopni Celsjusza i spożyć w ciągu 14 dni. -
19,90 zł
MARMOLADA Z CZERWONEJ POMARAŃCZY BIO 360 g – AGRISICILIA
SKŁADNIKI
cukier trzcinowy*, czerwone pomarańcze „Arancia Rossa di Sicilia I.G.P.” ze skórką*, substancja żelująca: pektyny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Produkt pasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1069 kJ / 252 kcal
Tłuszcz: 0,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 60 g
w tym cukry: 59 g
Białko: 0,6 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 ℃ i spożyć w ciągu 14 dni. -
19,90 zł
MARMOLADA Z MANDARYNEK SYCYLIJSKICH BIO 360 g – AGRISICILIA
SKŁADNIKI
cukier trzcinowy*, manadarynki ze skórką*, substancja żelująca: pektyny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Produkt pasteryzowanyWARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1075 kJ / 253 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 60 g
w tym cukry: 57 g
Białko: 0,6 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 stopnie Celsjusza i spożyć w ciągu 14 dni. -
19,80 zł
MARMOLADA Z POMARAŃCZY BIO 360 g – AGRISICILIA
SKŁADNIKI
cukier trzcinowy*, pomarańcze „Arancia di Ribera D.O.P.” ze skórką*, substancja żelująca: pektyny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Produkt pasteryzowany. Sporządzono z 55 g owoców na 100 g wyrobu gotowego.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1038 kJ / 244 kcal
Tłuszcz: 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 60 g
w tym cukry: 60 g
Białko: 0,3 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 stopni Celsjusza i spożyć w ciągu 14 dni. -
19,80 zł
MARMOLADA Z POMARAŃCZY Z IMBIREM BIO 360 g – AGRISICILIA
SKŁADNIKI
cukier trzcinowy*, pomarańcze ze skórką*, imbir* (1,3 %), substancja żelująca: pektyny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Produkt pasteryzowanyWARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1036 kJ / 244 kcal
Tłuszcz: 0,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 60 g
w tym cukry: 58 g
Białko: 0,3 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 stopni Celsjusza i spożyć w ciągu 14 dni. -
18,40 zł
MUS JAGODOWY (75 % OWOCÓW) BIO 250 g – ALLOS
SKŁADNIKI
jagody* (75%), syrop z agawy* (22%), substancja żelująca: pektyna jabłkowa, koncentrat soku cytrynowego*, substancja wiążąca: cytryniany wapnia (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Wyśmienity mus z czarnych jagód, słodzony sokiem z agawy.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 457 kJ/108 kcal
Tłuszcz – <0,5 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe – <0,1 g
Węglowodany – 24 g
w tym cukry – 24 g
Błonnik – 2,6 g
Białko – <0,5 g
Sól – 0,06 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilku dni. -
18,70 zł
MUS MALINOWY (75 % OWOCÓW) BIO 250 g – ALLOS
SKŁADNIKI
maliny* (75 %), syrop z agawy* (20 %), substancja żelująca: pektyna jabłkowa, koncentrat soku cytrynowego*, substancja wiążąca: cytryniany wapnia. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Wyśmienity mus z malin, słodzony syropem z agawy.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 466 kJ/111 kcal
Tłuszcz – 0,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,1 g
Węglowodany – 22 g
w tym cukry – 22 g
Błonnik – 5,2 g
Białko – 1,1 g
Sól – 0,06 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilku dni. -
13,20 zł
MUS TRUSKAWKA BIO 200 g – BIOGOL
SKŁADNIKI
truskawka* (60 %), zagęszczony sok jabłkowy* (33 %), woda, substancja zagęszczająca: pektyny (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPIS
Produkt sporządzony ze 60 g owoców na 100 g wyrobu gotowego. Pasteryzowany, otrzymany przez wysmażanie owoców truskawek z zagęszczonym sokiem jabłkowym. Odpowiedni dla wegan. Zawiera naturalnie występujące cukry.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 470 kJ / 112 kcal
Tłuszcz – 1,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 g
Węglowodany – 27 g
w tym cukry – 4,9 g
Białko – 1,2 g
Sól – 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4 °C -
18,20 zł
MUS TRUSKAWKOWY (75 % OWOCÓW) BIO 250 g – ALLOS
SKŁADNIKI
truskawki* (75%), syrop z agawy* (21%), koncentrat soku winogronowego*, substancja żelująca: pektyna jabłkowa, koncentrat soku z cytryny*, substancja wiążąca: cytryniany wapnia, koncentrat czarnego bzu* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Wyśmienity mus truskawkowy, słodzony sokiem z agawy.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 425 kJ / 100 kcal
Tłuszcz – < 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – < 0,1 g
Węglowodany – 23 g
w tym cukry – 23 g
Błonnik – 2,1 g
Białko – < 0,5 g
Sól – 0,06 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilku dni. -
17,30 zł
MUS Z MANGO (75 % OWOCÓW) BIO 250 g – ALLOS
SKŁADNIKI
przecier z mango* (75%), syrop z agawy* (21%), substancja żelująca: pektyna jabłkowa, sok cytrynowy*, substancja wiążąca: cytryniany wapnia (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Wyśmienity mus z owoców mango, słodzony syropem z agawy.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 523 kJ / 124 kcal
Tłuszcz – 0,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – < 0,5 g
Węglowodany – 27,1 g
w tym cukry – 26,5 g
Błonnik – 2,0 g
Białko – 0,7 g
Sól – 0,06 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilku dni. -
20,30 zł
MUS Z OWOCÓW LEŚNYCH BEZ DODATKU CUKRU BIO 240 g – RIGONI DI ASIAGO
SKŁADNIKI
owoce leśne* 55 % (w zmiennych proporcjach truskawki*, jeżyny*, czarne jagody*, borówka brusznica*, maliny*, agrest*, owoce róży*, czarne porzeczki*, czerwone porzeczki*), puree z jabłek* 40 %, substancja słodząca: erytrytol*, substancja żelująca: pektyny, naturalny aromat stewii. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczny produkt z owoców leśnych. Zawiera substancję słodzącą.
Źródło błonnika pokarmowego. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 407 kJ/96 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 22 g
w tym cukry: 15 g
Błonnik: 2,7 g
Białko: 0,5 g
Sól: 0,04 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce w temperaturze 4℃, spożyć w możliwie krótkim czasie. -
12,80 zł
POWIDEŁKO ŚLIWKOWE B/C 180 g – BIO FOOD
SKŁADNIKI
śliwki* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Powidła śliwkowe można wykorzystać na kanapkę, do naleśników, wypieków czy herbaty.
Produkt pasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 524 kJ/123 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 30 g
w tym cukry: 21 g
Białko: 1,4 g
Sól: 0,04 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4°C nie dłużej niż 48 godzin. -
17,80 zł
POWIDŁA ŚLIWKOWE BEZ DODATKU CUKRÓW 310 g – KROKUS
SKŁADNIKI
śliwki węgierki.OPIS
Sporządzono z 215 g owoców na 100 g produktu.
Produkcja powideł bez dodatku cukru wymaga staranności. Całe owoce ze skórką, rozparzamy, przecieramy przez gęste sita i zagęszczamy w wyparkach (kociołkach próżniowych gdzie temperatura wrzenia wynosi 80°C). Dzięki czemu powidła są gładkie. Ponieważ nie dodajemy cukru ani innych substancji słodzących, jak sok winogronowy, powidła śliwkowe są lekko kwaskowate, o wyraźnym smaku węgierek.
Powidłami śliwkowymi bez dodatku cukru można posmarować chleb z masłem, tost, bułkę czy rogalika. Piernik przełożony tymi powidłami zyskuje szlachetny winny smak. Powidła śliwkowe dobrze łączą się z naturalnymi serkami, kaszami, ryżem gotowanym na mleku. Proponujemy dodać je do porannej owsianki czy musli. Można z nich również przygotować ciekawy sos mięs lub wytrawną zupę śliwkową.Powidła śliwkowe bez dodatku cukru:
– zawiera naturalnie występuję cukry
– całe owoce przetarte ze skórką
– gładka, smarowna konsystencjaProdukt pasteryzowany.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 413 kJ/99 kcal
Tłuszcz: 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 24 g
w tym cukry: 21 g
Białko: 0,6 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce. -
27,00 zł
POWIDŁO ŚLIWKOWE BIO 340 g – BATOM
SKŁADNIKI
śliwki* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Powidło ze słodkich śliwek, doskonały dodatek do naleśników, racuchów, wypieków, białego sera, kanapek. Bez dodatku cukru, zawiera wyłącznie cukry naturalnie występujące w owocach.
Sporządzono z 200 g owoców na 100 g produktu.
Produkt pasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 565 kJ / 133 kcal
Tłuszcz: < 0,5 g
w tym kwasy nasycone: < 0,1 g
Węglowodany: 30 g
w tym cukry: 19 g
Białko: 1,0 g
Sól: < 0,01 gUWAGA
Może zawierać nieliczne fragmenty pestek.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w temp. ok. +4 stopni Celsjusza. -
27,50 zł
POWIDŁO ZE ŚLIWKI WĘGIERKI B/C BIO 270 g – BATOM
SKŁADNIKI
śliwki węgierki* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Sporządzono z 250 g owoców na 100 g produktu.
Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.UWAGI
Może zawierać nieliczne fragmenty pestek.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 613 kJ/145 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 41 g
w tym cukry: 24 g
Białko: 1,1 g
Sól: <0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w temperaturze ok. +4 stopni Celsjusza. -
20,70 zł
ŚLIWKA – JABŁKO – GRUSZKA B/C BIO 270 g – SAD DANKÓW
SKŁADNIKI
śliwki*, jabłka*, gruszki*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Otrzymany przez wysmażanie owoców. Produkt pasteryzowany. Bez dodanej wodu i cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry.
100 g produktu sporządzono z 200 g owoców: śliwki (67 %), jabłka (67 %), gruszki (66 %).WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 540 kJ/127 kcal
Tłuszcz – <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,1 g
Węglowodany – 30 g
w tym cukry – 22 g
Białko – 0,7 g
Sól – <0,01 gUWAGA
Pomimo największych starań produkt może zawierać fragmenty pestekZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 stopni Celsjusza. -
22,50 zł
ŚLIWKA WĘGIERKA B/C BIO 270 g – SAD DANKÓW
SKŁADNIKI
śliwki*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Produkt otrzymany przez wysmażanie śliwek. Produkt pasteryzowany. Bez dodatnej wody i cukru. 100 g produktu sporządzono z 250 g śliwek węgierek.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 613 kJ/145 kcal
Tłuszcz – <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,1 g
Węglowodany – 41 g
w tym cukry – 36 g
Białko – 1,1 g
Sól <0,01 gUWAGA
Pomimo największych starań produkt może zawierać fragmenty pestekZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 stopni Celsjusza. -
12,60 zł
SŁODKA PRZEKĄSKA JAGODA BIO 200 g – RUNOLAND
SKŁADNIKI
jagoda czarna* (Vaccinium myrtillus) (60 %), zagęszczony sok jabłkowy* (33 %), woda, substancja zagęszczająca: pektyny. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Produkt pasteryzowany. Sporządzono z 60 g owoców na 100 g wyrobu gotowego. Produkt otrzymany przez wysmażanie owoców. Zawiera naturalnie wystepujące cukry.WARTOŚC ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 515 kJ/123 kcal
Tłuszcz – 0,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 g
Węglowodany – 30 g
w tym cukry – 4,5 g
Białko – 1,2 g
Sól – 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 stopni Celsjusza. -
12,60 zł
SŁODKA PRZEKĄSKA TRUSKAWKA BIO 200 g – RUNOLAND
SKŁADNIKI
truskawki* (60 %), zagęszczony sok jabłkowy* (33 %), woda, substancja zagęszczająca: pektyny. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Produkt pasteryzowany. Sporządzono z 60 g owoców na 100 g wyrobu gotowego. Produkt otrzymany przez wysmażanie owoców. Zawiera naturalnie wystepujące cukry.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 470 kJ/112 kcal
Tłuszcz – 1,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 g
Węglowodany – 27 g
w tym cukry – 4,9 g
Białko – 1,2 g
Sól – 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze +4 stopni Celsjusza. -
22,50 zł
TRUSKAWKA 80 % BIO 260 g – SAD DANKÓW
SKŁADNIKI
truskawki*, koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca – pektyna, regulator kwasowości – kwas askorbinowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
100 g produktu sporządzono z 80 g owoców. Ekologiczna truskawka, gotowana, pasteryzowana, bez dodanej wody.
Zawiera naturalnie występujące cukry.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 454 kJ/107 kcal
Tłuszcz – <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,2 g
Węglowodany – 26 g
w tym cukry – 22 g
Białko – 0,7 g
Sól – <0,04 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4°C.