Wyświetlanie 1–70 z 73 wyników

  • .Krem owocowy z wiśni 100% 190g – Krukam

    Krukam
    .Krem owocowy z wiśni 100% 190g – Krukam
    5902270355611

    19,80 
  • BORÓWKA AMERYKAŃSKA 100 % BIO 240 g – BATOM

    SKŁADNIKI
    ekologiczna borówka amerykańska 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna borówka amerykańska bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry.
    Borówka amerykańska gotowana, pasteryzowana, bez dodanej wody.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 229 kJ/54 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 14 g
    w tym cukry: 10 g
    Białko: <0,5 g
    Sól: 0,07 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w temperaturze ok +4°C

    30,70 
  • BRZOSKWINIE BEZ DODATKU CUKRU 310 g – KROKUS

    SKŁADNIKI
    brzoskwinie. Sporządzono z 250 g owoców na 100 g produktu.

    OPIS
    Brzoskwinie przetarte i zagęszczone. Produkt pasteryzowany.
    Produkcja tego wyrobu bez dodatku cukru wymaga staranności. Całe owoce ze skórką, rozparzamy, przecieramy przez gęste sita i zagęszczamy w wyparkach (kociołkach próżniowych gdzie temperatura wrzenia wynosi 80°C). Dzięki czemu produkt jest gładki i udaje się nam zachować więcej wartości odżywczej.
    Ponieważ nie dodajemy cukru ani innych substancji słodzących, jak sok winogronowy, produkt jest lekko kwaskowaty, bardzo delikatny w smaku. Dlatego właśnie jest to świetny produkt dla małych dzieci. Tym produktem można posmarować chleb z masłem, tost, bułkę czy rogalika. Dobrze smakują z naturalnymi serkami, kaszami, ryżem gotowanym na mleku. Proponujemy dodać je do porannej owsianki czy musli lub po prostu jeść same ze słoika.

    Brzoskwinie przetarte i zagęszczone:
    – bez dodatku cukru i innych substancji słodzących
    – zawierają naturalnie występujące cukry
    – całe owoce przetarte ze skórką
    – gładka, smarowna konsystencja
    – nietypowy smak

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 359 kJ/85 kcal
    Tłuszcz: 0,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 18 g
    w tym cukry: 15 g
    Białko: 1,8 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    17,10 
  • CZARNE PORZECZKI I JABŁKA BEZ DODATKU CUKRU 310 g – KROKUS

    SKŁADNIKI
    czarne porzeczki (50 %), jabłka (50 %). Sporządzono z 180 g owoców na 100 g produktu.

    OPIS
    Czarne porzeczki i jabłka przetarte i zagęszczone. Produkt pasteryzowany.
    Produkcja tego wyrobu bez dodatku cukru wymaga staranności. Całe owoce ze skórką, rozparzamy, przecieramy przez gęste sita i zagęszczamy w wyparkach (kociołkach próżniowych gdzie temperatura wrzenia wynosi 80°C). Dzięki czemu produkt jest gładki i udaje się nam zachować więcej wartości odżywczych.
    Ponieważ nie dodajemy cukru ani innych substancji słodzących, jak sok winogronowy, produkt jest wyraźny w smaku. Przebija się intensywny smak czarnych porzeczek, który jest niewątpliwą zaletą.
    Tym produktem można posmarować chleb z masłem, tost, bułkę czy rogalika. Dobrze smakują z naturalnymi serkami, kaszami, ryżem gotowanym na mleku. Proponujemy dodać je do porannej owsianki czy musli. Można z nich również przygotować ciekawy sos do mięsa.

    Czarne porzeczki i jabłka przetarte i zagęszczone:
    – bez dodatku cukru i innych substancji słodzących
    – zawierają naturalnie występujące cukry
    – całe owoce przetarte ze skórką
    – gładka, smarowna konsystencja

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 350 kJ/82 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 19 g
    w tym cukry: 15 g
    Białko: 1,6 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    17,50 
  • DŻEM CZARNA PORZECZKA 100% BEZ DODOATKU CUKRU, EKOLOGICZNA 260G – BATOM

    SKŁADNIKI
    czarna porzeczka* (100 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 267 kJ / 63 kcal
    Tłuszcz: 0,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 11 g
    w tym cukry: 11 g
    Błonnik: 12 g
    Białko: 2,0 g
    Sól: 0,06 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w temperaturze ok. +4 stopni Celsjusza

    25,30 
  • DŻEM TRUSKAWKOWY 80% BEZ DODATKU CUKRU, EKOLOGICZNY 260G – BATOM

    SKŁADNIKI
    truskawki* (80 %), koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczajaca: pektyny, regulator kwasowości: kwas askorbinowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 454 kJ / 107 kcal
    Tłuszcz: < 0,5 g
    w tym kwasy nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 24 g
    w tym cukry: 22 g
    Błonnik: 2,6 g
    Białko: 0,7 g
    Sól: 0,04 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w temp. ok. +4 stopni Celsjusza.

    27,50 
  • DŻEM WIŚNIOWY BEZ CUKRU, EKOLOGICZNY 260G- BATOM

    SKŁADNIKI
    wiśnie* (80 %), koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca: pektyny. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Bez dodatku cukrów. Zawiera wyłącznie cukry naturalnie występujące w owocach. Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 479 kJ/113 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy nasycone: < 0,1 g
    Węglowodany: 26 g
    w tym cukry: 22 g
    Błonnik: 2,8 g
    Białko: 1,0 g
    Sól: 0,05 g

    UWAGA
    Może zawierać fragmenty pestek.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w temperaturze ok. +4 stopni Celsjusza.

    25,30 
  • DŻEM Z CZARNEGO BZU BEZ DODATKU CUKRU, EKOLOGICZNY 260G – SAD DANKÓW

    SKŁADNIKI
    czarny bez*, koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca – pektyna. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    100 g wyprodukowano z 80 g owoców. Produkt pasteryzowany otrzymany przez odszypułkowanie owoców czarnego bzu z dodatkiem koncentratu jabłkowego w celu otrzymania odpowiedniego poziomu pH.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 593 kJ/140 kcal
    Tłuszcz – 0,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 32 g
    w tym cukry – 23 g
    Białko – 1,2 g
    Sól – 0,06 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 °C

    23,50 
  • JABŁKA BEZ DODATKU CUKRU 310 g – KROKUS

    SKŁADNIKI
    jabłka. Sporządzono z 190 g owoców na 100 g produktu.

    OPIS
    Jabłka przetarte i zagęszczone. Produkt pasteryzowany.
    Produkcja tego wyrobu bez dodatku cukru wymaga staranności. Całe owoce ze skórką, rozparzamy, przecieramy przez gęste sita i zagęszczamy w wyparkach (kociołkach próżniowych gdzie temperatura wrzenia wynosi 80°C). Dzięki czemu produkt jest gładki i udaje się nam zachować więcej wartości odżywczych.
    Ponieważ nie dodajemy cukru ani innych substancji słodzących, jak sok winogronowy, produkt jest lekko kwaskowaty, bardzo delikatny w smaku. Dlatego właśnie jest to świetny produkt dla małych dzieci.
    Tym produktem można posmarować chleb z masłem, tost, bułkę czy rogalika. W połączeniu z orzechami czy migdałami dają zbilansowany posiłek bogaty w białka, węglowodany i zdrowe tłuszcze. Dobrze smakują z naturalnymi serkami, jogurtami, kaszami, ryżem gotowanym na mleku. Proponujemy dodać je do porannej owsianki czy musli. Możemy je dodawać do ciast, jako zamiennik płynnego tłuszczu (np. oleju) czy glazurować nimi mięso na grilla.

    Jabłka przetarte i zagęszczone:
    – bez dodatku cukru i innych substancji słodzących
    – zawierają naturalnie występujące cukry
    – całe owoce przetarte ze skórką
    – gładka, smarowna konsystencja

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 349 kJ/82 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 20 g
    w tym cukry: 16 g
    Białko: 0,5 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    15,20 
  • JEŻYNA 80 % EKOLOGICZNA 260 g – SAD DANKÓW

    SKŁADNIKI
    jeżyny*, koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca – pektyna. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    100 g produktu sporządzono z 80 g owoców. Produkt pasteryzowany otrzymany przez odszypułkowanie owoców jeżyny z dodatkiem koncentratu jabłkowego w celu otrzymania odpowiedniego poziomu pH

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 526 kJ/124 kcal
    Tłuszcz – <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,1 g
    Węglowodany – 27 g
    w tym cukry – 23 g
    Białko – 1,3 g
    Sól – <0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 stopni Celsjusza.

    23,50 
  • Konfitura malina z truskawką KETO bez dodatku cukru 200g – A to dobre

    Konfitura malina z truskawką KETO bez dodatku cukru 200g – A to dobre
    5903728832579

    17,60 
  • Konfitura truskawkowa KETO bez dodatku cukru 200g – A to dobre

    Konfitura truskawkowa KETO bez dodatku cukru 200g – A to dobre
    5903728832555

    17,99 
  • Konfitura wiśnia z kardamonem keto, bez dodatku cukru, obniżona zawartość węglowodanów 200g

    Konfitura wiśnia z kardamonem keto, bez dodatku cukru, obniżona zawartość węglowodanów 200g

    Stewiarnia
    Konfitura wiśnia z kardamonem keto, bez dodatku cukru, obniżona zawartość węglowodanów 200g
    5903728832616

    17,50 
  • Konfitura z borówki amerykańskiej słodzona erytrytolem B/C 160g

    Konfitura z borówki amerykańskiej słoodzona erytrytolem bez cukru 160g – Vitapol

    Konfitura z borówki amerykańskiej słoodzona erytrytolem bez cukru 160g – Vitapol
    5901273877380

    18,10 
  • Konfitura z czarnej jagody słodzona erytrytolem B/C 160g

    Konfitura z czarnej jagody słoodzona erytrytolem bez cukru 160g – Vitapol

    Konfitura z czarnej jagody słoodzona erytrytolem bez cukru 160g – Vitapol
    5901273877403

    23,70 
  • Konfitura z malin słodzona erytrytolem bez cukru 160g – Vitapol

    Konfitura z malin słodzona erytrytolem bez cukru 160g – Vitapol
    5901273877373

    16,99 
  • Konfitura z truskawek słodzona erytrytolem B/C 160g

    Konfitura z truskawek słoodzona erytrytolem bez cukru 160g – Vitapol

    Konfitura z truskawek słoodzona erytrytolem bez cukru 160g – Vitapol
    5901273877366

    16,70 
  • Konfitura z wiśni słodzona erytrytolem B/C 160g

    Konfitura z wiśni słoodzona erytrytolem bez cukru 160g – Vitapol

    Konfitura z wiśni słoodzona erytrytolem bez cukru 160g – Vitapol
    5901273877397

    19,60 
  • MARMOLADA Z CYTRYN BIO 360 g – AGRISICILIA

    SKŁADNIKI
    cukier trzcinowy*, cytryny „Limone di Siracusa I.G.P.” ze skórką*, substancja żelująca: pektyny (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt pasteryzowany

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1033 kJ / 243 kcal
    Tłuszcz: 0,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 60 g
    w tym cukry: 58 g
    Białko: 0,3 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 stopni Celsjusza i spożyć w ciągu 14 dni.

    19,90 
  • MARMOLADA Z CYTRYN Z IMBIREM BIO 360 g – AGRISICILIA

    SKŁADNIKI
    cukier trzcinowy*, cytryny ze skórką*, imbir* (1,3 %), substancja żelująca: pektyny (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt pasteryzowany

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1062 kJ / 250 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 60 g
    w tym cukry: 59 g
    Białko: 0,3 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 stopni Celsjusza i spożyć w ciągu 14 dni.

    19,80 
  • MARMOLADA Z CZERWONEJ POMARAŃCZY BIO 360 g – AGRISICILIA

    SKŁADNIKI
    cukier trzcinowy*, czerwone pomarańcze „Arancia Rossa di Sicilia I.G.P.” ze skórką*, substancja żelująca: pektyny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1069 kJ / 252 kcal
    Tłuszcz: 0,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 60 g
    w tym cukry: 59 g
    Białko: 0,6 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 ℃ i spożyć w ciągu 14 dni.

    19,90 
  • MARMOLADA Z MANDARYNEK SYCYLIJSKICH BIO 360 g – AGRISICILIA

    SKŁADNIKI
    cukier trzcinowy*, manadarynki ze skórką*, substancja żelująca: pektyny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt pasteryzowany

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1075 kJ / 253 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 60 g
    w tym cukry: 57 g
    Białko: 0,6 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 stopnie Celsjusza i spożyć w ciągu 14 dni.

    19,90 
  • MARMOLADA Z POMARAŃCZY BIO 360 g – AGRISICILIA

    SKŁADNIKI
    cukier trzcinowy*, pomarańcze „Arancia di Ribera D.O.P.” ze skórką*, substancja żelująca: pektyny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt pasteryzowany. Sporządzono z 55 g owoców na 100 g wyrobu gotowego.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1038 kJ / 244 kcal
    Tłuszcz: 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 60 g
    w tym cukry: 60 g
    Białko: 0,3 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 stopni Celsjusza i spożyć w ciągu 14 dni.

    19,80 
  • MARMOLADA Z POMARAŃCZY Z IMBIREM BIO 360 g – AGRISICILIA

    SKŁADNIKI
    cukier trzcinowy*, pomarańcze ze skórką*, imbir* (1,3 %), substancja żelująca: pektyny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt pasteryzowany

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1036 kJ / 244 kcal
    Tłuszcz: 0,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 60 g
    w tym cukry: 58 g
    Białko: 0,3 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 stopni Celsjusza i spożyć w ciągu 14 dni.

    19,80 
  • MUS JAGODOWY (75 % OWOCÓW) BIO 250 g – ALLOS

    SKŁADNIKI
    jagody* (75%), syrop z agawy* (22%), substancja żelująca: pektyna jabłkowa, koncentrat soku cytrynowego*, substancja wiążąca: cytryniany wapnia (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Wyśmienity mus z czarnych jagód, słodzony sokiem z agawy.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 457 kJ/108 kcal
    Tłuszcz – <0,5 g
    w tym nasycone kwasy tłuszczowe – <0,1 g
    Węglowodany – 24 g
    w tym cukry – 24 g
    Błonnik – 2,6 g
    Białko – <0,5 g
    Sól – 0,06 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilku dni.

    18,40 
  • MUS MALINOWY (75 % OWOCÓW) BIO 250 g – ALLOS

    SKŁADNIKI
    maliny* (75 %), syrop z agawy* (20 %), substancja żelująca: pektyna jabłkowa, koncentrat soku cytrynowego*, substancja wiążąca: cytryniany wapnia. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Wyśmienity mus z malin, słodzony syropem z agawy.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 466 kJ/111 kcal
    Tłuszcz – 0,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,1 g
    Węglowodany – 22 g
    w tym cukry – 22 g
    Błonnik – 5,2 g
    Białko – 1,1 g
    Sól – 0,06 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilku dni.

    18,70 
  • MUS TRUSKAWKA BIO 200 g – BIOGOL

    SKŁADNIKI
    truskawka* (60 %), zagęszczony sok jabłkowy* (33 %), woda, substancja zagęszczająca: pektyny (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Produkt sporządzony ze 60 g owoców na 100 g wyrobu gotowego. Pasteryzowany, otrzymany przez wysmażanie owoców truskawek z zagęszczonym sokiem jabłkowym. Odpowiedni dla wegan. Zawiera naturalnie występujące cukry.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 470 kJ / 112 kcal
    Tłuszcz – 1,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 g
    Węglowodany – 27 g
    w tym cukry – 4,9 g
    Białko – 1,2 g
    Sól – 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4 °C

    13,20 
  • MUS TRUSKAWKOWY (75 % OWOCÓW) BIO 250 g – ALLOS

    SKŁADNIKI
    truskawki* (75%), syrop z agawy* (21%), koncentrat soku winogronowego*, substancja żelująca: pektyna jabłkowa, koncentrat soku z cytryny*, substancja wiążąca: cytryniany wapnia, koncentrat czarnego bzu* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Wyśmienity mus truskawkowy, słodzony sokiem z agawy.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 425 kJ / 100 kcal
    Tłuszcz – < 0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – < 0,1 g
    Węglowodany – 23 g
    w tym cukry – 23 g
    Błonnik – 2,1 g
    Białko – < 0,5 g
    Sól – 0,06 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilku dni.

    18,20 
  • MUS Z MANGO (75 % OWOCÓW) BIO 250 g – ALLOS

    SKŁADNIKI
    przecier z mango* (75%), syrop z agawy* (21%), substancja żelująca: pektyna jabłkowa, sok cytrynowy*, substancja wiążąca: cytryniany wapnia (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Wyśmienity mus z owoców mango, słodzony syropem z agawy.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 523 kJ / 124 kcal
    Tłuszcz – 0,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – < 0,5 g
    Węglowodany – 27,1 g
    w tym cukry – 26,5 g
    Błonnik – 2,0 g
    Białko – 0,7 g
    Sól – 0,06 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilku dni.

    17,30 
  • MUS Z OWOCÓW LEŚNYCH BEZ DODATKU CUKRU BIO 240 g – RIGONI DI ASIAGO

    SKŁADNIKI
    owoce leśne* 55 % (w zmiennych proporcjach truskawki*, jeżyny*, czarne jagody*, borówka brusznica*, maliny*, agrest*, owoce róży*, czarne porzeczki*, czerwone porzeczki*), puree z jabłek* 40 %, substancja słodząca: erytrytol*, substancja żelująca: pektyny, naturalny aromat stewii. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczny produkt z owoców leśnych. Zawiera substancję słodzącą.
    Źródło błonnika pokarmowego. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 407 kJ/96 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 22 g
    w tym cukry: 15 g
    Błonnik: 2,7 g
    Białko: 0,5 g
    Sól: 0,04 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce w temperaturze 4℃, spożyć w możliwie krótkim czasie.

    20,30 
  • POWIDEŁKO ŚLIWKOWE B/C 180 g – BIO FOOD

    SKŁADNIKI
    śliwki* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Powidła śliwkowe można wykorzystać na kanapkę, do naleśników, wypieków czy herbaty.
    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 524 kJ/123 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 30 g
    w tym cukry: 21 g
    Białko: 1,4 g
    Sól: 0,04 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4°C nie dłużej niż 48 godzin.

    12,80 
  • POWIDŁA ŚLIWKOWE BEZ DODATKU CUKRÓW 310 g – KROKUS

    SKŁADNIKI
    śliwki węgierki.

    OPIS
    Sporządzono z 215 g owoców na 100 g produktu.
    Produkcja powideł bez dodatku cukru wymaga staranności. Całe owoce ze skórką, rozparzamy, przecieramy przez gęste sita i zagęszczamy w wyparkach (kociołkach próżniowych gdzie temperatura wrzenia wynosi 80°C). Dzięki czemu powidła są gładkie. Ponieważ nie dodajemy cukru ani innych substancji słodzących, jak sok winogronowy, powidła śliwkowe są lekko kwaskowate, o wyraźnym smaku węgierek.
    Powidłami śliwkowymi bez dodatku cukru można posmarować chleb z masłem, tost, bułkę czy rogalika. Piernik przełożony tymi powidłami zyskuje szlachetny winny smak. Powidła śliwkowe dobrze łączą się z naturalnymi serkami, kaszami, ryżem gotowanym na mleku. Proponujemy dodać je do porannej owsianki czy musli. Można z nich również przygotować ciekawy sos mięs lub wytrawną zupę śliwkową.

    Powidła śliwkowe bez dodatku cukru:
    – zawiera naturalnie występuję cukry
    – całe owoce przetarte ze skórką
    – gładka, smarowna konsystencja

    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 413 kJ/99 kcal
    Tłuszcz: 0,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 24 g
    w tym cukry: 21 g
    Białko: 0,6 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.

    17,80 
  • POWIDŁO ŚLIWKOWE BIO 340 g – BATOM

    SKŁADNIKI
    śliwki* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Powidło ze słodkich śliwek, doskonały dodatek do naleśników, racuchów, wypieków, białego sera, kanapek. Bez dodatku cukru, zawiera wyłącznie cukry naturalnie występujące w owocach.
    Sporządzono z 200 g owoców na 100 g produktu.
    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 565 kJ / 133 kcal
    Tłuszcz: < 0,5 g
    w tym kwasy nasycone: < 0,1 g
    Węglowodany: 30 g
    w tym cukry: 19 g
    Białko: 1,0 g
    Sól: < 0,01 g

    UWAGA
    Może zawierać nieliczne fragmenty pestek.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w temp. ok. +4 stopni Celsjusza.

    27,00 
  • POWIDŁO ZE ŚLIWKI WĘGIERKI B/C BIO 270 g – BATOM

    SKŁADNIKI
    śliwki węgierki* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Sporządzono z 250 g owoców na 100 g produktu.
    Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.

    UWAGI
    Może zawierać nieliczne fragmenty pestek.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 613 kJ/145 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 41 g
    w tym cukry: 24 g
    Białko: 1,1 g
    Sól: <0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w temperaturze ok. +4 stopni Celsjusza.

    27,50 
  • ŚLIWKA – JABŁKO – GRUSZKA B/C BIO 270 g – SAD DANKÓW

    SKŁADNIKI
    śliwki*, jabłka*, gruszki*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Otrzymany przez wysmażanie owoców. Produkt pasteryzowany. Bez dodanej wodu i cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry.
    100 g produktu sporządzono z 200 g owoców: śliwki (67 %), jabłka (67 %), gruszki (66 %).

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 540 kJ/127 kcal
    Tłuszcz – <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,1 g
    Węglowodany – 30 g
    w tym cukry – 22 g
    Białko – 0,7 g
    Sól – <0,01 g

    UWAGA
    Pomimo największych starań produkt może zawierać fragmenty pestek

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 stopni Celsjusza.

    20,70 
  • ŚLIWKA WĘGIERKA B/C BIO 270 g – SAD DANKÓW

    SKŁADNIKI
    śliwki*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt otrzymany przez wysmażanie śliwek. Produkt pasteryzowany. Bez dodatnej wody i cukru. 100 g produktu sporządzono z 250 g śliwek węgierek.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 613 kJ/145 kcal
    Tłuszcz – <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,1 g
    Węglowodany – 41 g
    w tym cukry – 36 g
    Białko – 1,1 g
    Sól <0,01 g

    UWAGA
    Pomimo największych starań produkt może zawierać fragmenty pestek

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 stopni Celsjusza.

    22,50 
  • SŁODKA PRZEKĄSKA JAGODA BIO 200 g – RUNOLAND

    SKŁADNIKI
    jagoda czarna* (Vaccinium myrtillus) (60 %), zagęszczony sok jabłkowy* (33 %), woda, substancja zagęszczająca: pektyny. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt pasteryzowany. Sporządzono z 60 g owoców na 100 g wyrobu gotowego. Produkt otrzymany przez wysmażanie owoców. Zawiera naturalnie wystepujące cukry.

    WARTOŚC ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 515 kJ/123 kcal
    Tłuszcz – 0,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 g
    Węglowodany – 30 g
    w tym cukry – 4,5 g
    Białko – 1,2 g
    Sól – 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 stopni Celsjusza.

    12,60 
  • SŁODKA PRZEKĄSKA TRUSKAWKA BIO 200 g – RUNOLAND

    SKŁADNIKI
    truskawki* (60 %), zagęszczony sok jabłkowy* (33 %), woda, substancja zagęszczająca: pektyny. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt pasteryzowany. Sporządzono z 60 g owoców na 100 g wyrobu gotowego. Produkt otrzymany przez wysmażanie owoców. Zawiera naturalnie wystepujące cukry.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 470 kJ/112 kcal
    Tłuszcz – 1,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 g
    Węglowodany – 27 g
    w tym cukry – 4,9 g
    Białko – 1,2 g
    Sól – 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze +4 stopni Celsjusza.

    12,60 
  • TRUSKAWKA 80 % BIO 260 g – SAD DANKÓW

    SKŁADNIKI
    truskawki*, koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca – pektyna, regulator kwasowości – kwas askorbinowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    100 g produktu sporządzono z 80 g owoców. Ekologiczna truskawka, gotowana, pasteryzowana, bez dodanej wody.
    Zawiera naturalnie występujące cukry.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 454 kJ/107 kcal
    Tłuszcz – <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,2 g
    Węglowodany – 26 g
    w tym cukry – 22 g
    Białko – 0,7 g
    Sól – <0,04 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4°C.

    22,50