Wyświetlanie 1–20 z 36 wyników

  • BORÓWKA DO MIĘS, SERÓW I DESERÓW BIO 200 g – RUNOLAND

    SKŁADNIKI
    borówka brusznica* (Vaccinium vitis-idaea), cukier trzcinowy*, substancja zagęszczająca – pektyny, sok z cytyryn* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt pasteryzowany. Sporządzono z 80 g owoców na 100 g wyrobu gotowego. Produkt otrzymany przez wysmażanie owoców.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
    Wartość energetyczna – 415 kJ/99 kcal
    Tłuszcz – 0,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 g
    Węglowodany – 26 g
    w tym cukry – 21 g
    Białko – 2,2 g
    Sól – 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze +4 stopni Celsjusza.

    11,10 
  • DŻEM Z MINI KIWI O OBNIŻONEJ ZAWARTOŚCI CUKRU BEZGLUTENOWY BIO 200 g – OWOCOWY DOM

    SKŁADNIKI
    mini kiwi*, cukier trzcinowy*, substancja zagęszczająca: pektyny. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczny dżem z kiwi, pasteryzowany o obniżonej zawartości cukru. Dżem niskosłodzony to lepsza, zdrowsza alternatywa dla dżemów w pełni słodzonych. Można nie tylko smarować nim chleb albo domowe gofry, lecz także dodawać do deserów, czy też nadziewać nim naleśniki.
    Sporządzono z 96 g owoców na 100 g produktu.
    Produkt zawiera ponad 30 % mniej cukru niż dżemy o łącznej zawartości cukru 60 g na 100 g produktu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 523 kJ/124 kcal
    Tłuszcz – <0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,1 g
    Węglowodany – 32 g
    w tym cukry – 26 g
    Błonnik – 4,2 g
    Białko – 0,6 g
    Sól – <0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4°C.

    16,10 
  • KONFITURA EKSTRA Z CZARNEJ PORZECZKI Z CAŁYMI OWOCAMI 210 g – PROSTO ZE WSI

    SKŁADNIKI
    80 % czarna porzeczka, 10 % cukier trzcinowy, woda, substancja żelująca: pektyny.

    OPIS
    Produkt pasteryzowany. Sporządzono z 80 g owoców na 100 g produktu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 381 kJ/90 kcal
    Tłuszcz: 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 21 g
    w tym cukry: 19 g
    Białko: 0,6 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 14 dni.

    12,90 
  • KONFITURA EKSTRA Z MALIN Z CAŁYMI OWOCAMI 210 g – PROSTO ZE WSI

    SKŁADNIKI
    80 % malina, 10 % cukier trzcinowy, woda, substancja żelująca: pektyny.

    OPIS
    Produkt pasteryzowany. Sporządzono z 80 g owoców na 100 g produktu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 372 kJ/89 kcal
    Tłuszcz: 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 21 g
    w tym cukry: 19 g
    Białko: 0,6 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 14 dni.

    13,50 
  • KONFITURA EKSTRA Z TRUSKAWEK Z CAŁYMI OWOCAMI 210 g – PROSTO ZE WSI

    SKŁADNIKI
    80 % truskawka, 10 % cukier trzcinowy, woda, substancja żelująca: pektyny.

    OPIS
    Produkt pasteryzowany. Sporządzono z 80 g owoców na 100 g produktu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 372 kJ/88 kcal
    Tłuszcz: 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 21 g
    w tym cukry: 19 g
    Białko: 0,6 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 14 dni.

    12,90 
  • KONFITURA EKSTRA Z WIŚNI Z CAŁYMI OWOCAMI 210 g – PROSTO ZE WSI

    SKŁADNIKI
    80 % wiśnia, 10 % cukier trzcinowy, woda, substancja żelująca: pektyny.

    OPIS
    Produkt pasteryzowany. Sporządzono z 80 g owoców na 100 g produktu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 400 kJ/95 kcal
    Tłuszcz: 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 22 g
    w tym cukry: 20 g
    Białko: 0,5 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 14 dni.

    12,10 
  • KONFITURA JAGODA Z SOKIEM Z CYTRYNY BIO 300 g – OWOCOWY DOM

    SKŁADNIKI
    jagoda* (80 %), cukier trzcinowy*, sok z cytryny*, substancja żelująca: pektyny (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczna konfitura Jagodowa z sokiem z cytryny pasteryzowana o obniżonej zawartości cukru.
    Sporządzono z 84 g owoców na 100 g produktu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 622 kJ / 147 kcal
    Tłuszcz – 1,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
    Węglowodany – 31 g
    w tym cukry – 29 g
    Błonnik – 4,9 g
    Białko – 1,1 g
    Sól – 0,02 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze ok. + 4°C.

    24,10 
  • KONFITURA MALINOWA BIO 300 g – OWOCOWY DOM

    SKŁADNIKI
    maliny* (80 %), cukier trzcinowy*, substancja żelująca: pektyny (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczna konfitura Malina pasteryzowana o obniżonej zawartości cukru.
    Sporządzono z 80 g owoców na 100 g produktu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 583 kJ/138 kcal
    Tłuszcz – 0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,1 g
    Węglowodany – 30 g
    w tym cukry – 28 g
    Błonnik – 5,4 g
    Białko – 1,0 g
    Sól – 0,02 g

    ZALECONE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze około + 4°C.

    24,50 
  • KONFITURA TRUSKAWKA Z CYNAMONEM BIO 300 g – OWOCOWY DOM

    SKŁADNIKI
    truskawki* (80 %), cukier trzcinowy*, substancja żelująca: pektyny, cynamon* (0,28 %), przeciwutleniacz: kwas askorbinowy (0,01 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologicza konfitura Truskawka z cynamonem pasteryzowana o obniżonej zawartości cukru.
    Sporządzono z 83 g truskawek na 100 g produktu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 737 kJ/174 kcal
    Tłuszcz – 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,1 g
    Węglowodany – 41 g
    w tym cukry – 40 g
    Błonnik – 2,8 g
    Białko – 0,6 g
    Sól – < 0,01 g

    ZALECONE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze około + 4°C.

    19,30 
  • KONFITURA WIŚNIA Z IMBIREM BIO 300 g – OWOCOWY DOM

    SKŁADNIKI
    wiśnia* (80 %), cukier trzcinowy*, substancja żelująca: pektyny, imbir* (0,16%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczna konfitura Wiśnia z imbirem pasteryzowana o obniżonej zawartości cukru.
    Sporządzono z 82 g owoców na 100 g produktu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 741 kJ / 174 kcal
    Tłuszcz – 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 g
    Węglowodany – 42 g
    w tym cukry – 40 g
    Błonnik – 1,0 g
    Białko – 0,5 g
    Sól – 0,01 g

    UWAGA
    Produkt może zawierać pestki wiśni.

    ZALECONE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze około + 4°C.

    16,70 
  • KONFITURA Z BORÓWKI WYSOKIEJ BIO 180G – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    Borówka wysoka* (66%), cukier trzcinowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Idealnie pasują do deserów, są też doskonałym przysmakiem samym w sobie.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 716,9 kJ / 168,9 kcal
    Tłuszcz: 0,3 g;
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,3 g;
    Węglowodany: 40,8 g;
    w tym cukry: 38,2 g;
    Białko: 0,4 g;
    Sól: <0,07 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu a po otwarciu w lodówce.

    14,90 
  • KONFITURA Z CZARNEJ JAGODY BIO 180 g – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    owoc czarnej jagody* 66,7%, cukier trzcinowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Doskonale pasuje jako dodatek do ciast i deserów.
    Świetnie wkomponuje się również jako składnik każdego śniadania czy kolacji.
    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 989 kJ / 233,2 kcal
    Tłuszcz: 0,8 g;
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g;
    Węglowodany: 54,3 g;
    w tym cukry: 47,8 g;
    Białko: 0,8 g;
    Sól: 0,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu a po otwarciu w lodówce.

    16,00 
  • KONFITURA Z OWOCÓW DZIKIEJ RÓŻY BIO 180 g – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    owoce dzikiej róży* (61 %), cukier trzcinowy*, sok z pigwowca*, płatki róży*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 989 kJ/233 kcal
    Tłuszcz: <0,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 54 g
    w tym cukry: 48 g
    Białko: 0,8 g
    Sól: <0,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu a po otwarciu w lodówce.

    16,70 
  • KONFITURA Z ŻURAWINY BIO 180 g – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    owoce żurawiny*, cukier trzcinowy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny).
    Sporządzono z 74 g owoców na 100 g produktu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 701 kJ/165 kcal
    Tłuszcz: <0,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 39 g
    w tym cukry: 34 g
    Białko: 1,4 g
    Sól: <0,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu w lodówce

    19,00 
  • MALINA 80 % Z CUKREM TRZCINOWYM BIO 270 g – SAD DANKÓW

    SKŁADNIKI
    maliny*, cukier trzcinowy*, substancja zagęszczająca – pektyna, regulator kwasowości – kwas askorbinowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    100 g produktu sporządzono z 80 g owoców. Produkt pasteryzowany otrzymany przez odszypułkowanie owoców malin z dodatkiem cukru trzcinowego. Smak słodko – kwasny chcarakterystyczny dla owoców malin, barwa zbliżona do barwy owoców.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 792 kJ/187 kcal
    Tłuszcz – 0,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,1 g
    Węglowodany – 42 g
    w tym cukry – 35 g
    Białko – 1,0 g
    Sól – <0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 stopni Celsjusza.

    25,10