Wyświetlanie 161–180 z 207 wyników

  • POWIDŁA ŚLIWKOWE 320 g – KROKUS

    POWIDŁA ŚLIWKOWE 320 g – KROKUS

    SKŁADNIKI
    śliwki, cukier.

    OPIS
    Sporządzono z 215 g owoców na 100 g produktu.
    Powidła śliwkowe produkujemy ze śliwek węgierek, ponieważ właśnie z tej odmiany wychodzą powidła najlepsze: o intensywnej barwie i wyrazistym smaku. Śliwki przecieramy wraz ze skórką przez gęste sita, dzięki czemu powidła mają gładką konsystencję a cenne wartości odżywcze ze skórki są zachowane. Następnie zagęszczamy je w wyparkach (kociołkach próżniowych gdzie temperatura wrzenia wynosi 80°C) co pozwala zachować więcej cennych wartości odżywczych niż w produktach przygotowywanych w domu.
    Powidłami śliwkowymi można posmarować chleb z masłem, tost, bułkę czy rogalika. Piernik przełożony tymi powidłami zyskuje szlachetny smak. Powidła śliwkowe dobrze łączą się z naturalnymi serkami, kaszami, ryżem gotowanym na mleku. Proponujemy dodać je do porannej owsianki czy musli. Można z nich również przygotować ciekawy sos do mięsa lub zupę śliwkową.

    Powidła śliwkowe:
    – produkowane z węgierek
    – całe owoce przetarte ze skórką
    – gładka, smarowna konsystencja

    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 983 kJ/231 kcal
    Tłuszcz: 0,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 55 g
    w tym cukry: 52 g
    Białko: 1,5 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.

    15,60 
  • POWIDŁA ŚLIWKOWE BEZ DODATKU CUKRÓW 310 g – KROKUS

    SKŁADNIKI
    śliwki węgierki.

    OPIS
    Sporządzono z 215 g owoców na 100 g produktu.
    Produkcja powideł bez dodatku cukru wymaga staranności. Całe owoce ze skórką, rozparzamy, przecieramy przez gęste sita i zagęszczamy w wyparkach (kociołkach próżniowych gdzie temperatura wrzenia wynosi 80°C). Dzięki czemu powidła są gładkie. Ponieważ nie dodajemy cukru ani innych substancji słodzących, jak sok winogronowy, powidła śliwkowe są lekko kwaskowate, o wyraźnym smaku węgierek.
    Powidłami śliwkowymi bez dodatku cukru można posmarować chleb z masłem, tost, bułkę czy rogalika. Piernik przełożony tymi powidłami zyskuje szlachetny winny smak. Powidła śliwkowe dobrze łączą się z naturalnymi serkami, kaszami, ryżem gotowanym na mleku. Proponujemy dodać je do porannej owsianki czy musli. Można z nich również przygotować ciekawy sos mięs lub wytrawną zupę śliwkową.

    Powidła śliwkowe bez dodatku cukru:
    – zawiera naturalnie występuję cukry
    – całe owoce przetarte ze skórką
    – gładka, smarowna konsystencja

    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 413 kJ/99 kcal
    Tłuszcz: 0,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 24 g
    w tym cukry: 21 g
    Białko: 0,6 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.

    17,50 
  • POWIDŁA ŚLIWKOWE BIO 230 g – RUNOLAND

    SKŁADNIKI
    śliwka*, cukier trzcinowy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Powidła ze świeżych śliwek węgierek RUNOLAND dzięki dużej zawartości owoców wyraźnie eksponują swój prawdziwie owocowy smak. Powidła śliwkowe doskonale komponują się ze świeżym polskim pieczywem, poranną herbatą lub kawą.
    Produkt otrzymany przez wysmażanie owoców.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 930 kJ/222 kcal
    Tłuszcz – 0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 g
    Węglowodany – 54 g
    w tym cukry – 39 g
    Białko – 1,1 g
    Sól – 0 g

    UWAGA
    Może zawierać minimalne ilości pestek.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze +4 stopni Celsjusza.

    12,50 
  • POWIDŁO ŚLIWKOWE BEZ DODATKU CUKRU BEZGLUTENOWE BIO 200 g – OWOCOWY DOM

    SKŁADNIKI
    ekologiczne śliwki 100 %.

    OPIS
    Sporządzono z 297 g śliwek na 100 g produktu. Łączna zawartość cukru 20 g na 100 g produktu.
    Produkt pasteryzowany. Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry.
    Doskonałe do domowych wypieków i deserów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 390 kJ/92 kcal
    Tłuszcz: <0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 23 g
    w tym cukry: 20 g
    Błonnik: 2,9 g
    Białko: 1,4 g
    Sól: <0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu w temperaturze ok. + 4°C.

    16,10 
  • POWIDŁO ŚLIWKOWE BIO 340 g – BATOM

    SKŁADNIKI
    śliwki* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Powidło ze słodkich śliwek, doskonały dodatek do naleśników, racuchów, wypieków, białego sera, kanapek. Bez dodatku cukru, zawiera wyłącznie cukry naturalnie występujące w owocach.
    Sporządzono z 200 g owoców na 100 g produktu.
    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 565 kJ / 133 kcal
    Tłuszcz: < 0,5 g
    w tym kwasy nasycone: < 0,1 g
    Węglowodany: 30 g
    w tym cukry: 19 g
    Białko: 1,0 g
    Sól: < 0,01 g

    UWAGA
    Może zawierać nieliczne fragmenty pestek.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w temp. ok. +4 stopni Celsjusza.

    22,10 
  • POWIDŁO ZE ŚLIWKI WĘGIERKI B/C BIO 270 g – BATOM

    SKŁADNIKI
    śliwki węgierki* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Sporządzono z 250 g owoców na 100 g produktu.
    Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.

    UWAGI
    Może zawierać nieliczne fragmenty pestek.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 613 kJ/145 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 41 g
    w tym cukry: 24 g
    Białko: 1,1 g
    Sól: <0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w temperaturze ok. +4 stopni Celsjusza.

    27,30 
  • PRZECIER OWOCOWY JABŁKO – BANAN BEZ DODATKU CUKRÓW BIO 100 g – NATURA NUOVA

    SKŁADNIKI
    jabłko* (75 %), banan* (25 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Przecier z jabłek uzyskany z przetwarzania zdrowych i wybranych owoców, pozbawionego części niejadalnych z dodatkiem banana. Pakowanie w Doypack, zamknięte po obróbce cieplnej.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 281 kJ/66 kcal
    Tłuszcz: 0,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,01 g
    Węglowodany: 14,5 g
    w tym cukry: 14 g
    Błonnik: 1,6 g
    Białko: 0,7 g
    Sól: 0,01g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, bez dostępu światła. Po otwarciu przechowywać w lodówce spożyć w ciągu 24 h.

    4,30 
  • PRZECIER OWOCOWY JABŁKO – BORÓWKA – OWIES BEZ DODATKU CUKRÓW OD 6 MIESIĄCA BIO 100 g – FRULLA (NATURA NUOVA)

    SKŁADNIKI
    przecier z jabłka* 87 %, przecier z borówki* 10 %, mąka OWSIANA* 3 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Przecier przeznaczony dla niemowląt i małych dzieci od 6 miesiąca życia. Produkt bez dodatku cukrów, zawiera naturalnie występujące cukry.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 282 kJ/67 kcal
    Tłuszcz: 0,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 14 g
    w tym cukry: 12 g
    Błonnik: 1,9 g
    Białko: 0,8 g
    Sól: 0,01 g

    UWAGA
    Nie pozostawiać dzieci z korkiem bez opieki

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 24h.

    4,80 
  • PRZECIER OWOCOWY JABŁKO – MANGO – BANAN BEZ DODATKU CUKRÓW BEZGLUTENOWY OD 6 MIESIĄCA BIO 100 g – FRULLA (NATURA NUOVA)

    SKŁADNIKI
    przecier z jabłka* (80 %), przecier z banana* (10 %), przecier z mango* (10 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Przecier przeznaczony dla niemowląt i małych dzieci od 6 miesiąca życia. Produkt bez dodatku cukrów, zawiera naturalnie występujące cukry.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 271 kJ/64 kcal
    Tłuszcz: 0,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 14 g
    w tym cukry: 13 g
    Błonnik: 1,7 g
    Białko: 0,7 g
    Sól: 0,01 g

    UWAGA
    Nie pozostawiać dzieci z korkiem bez opieki

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 24h.

    4,80 
  • PRZECIER Z DYNI BEZGLUTENOWY 660 g – KROKUS

    PRZECIER Z DYNI BEZGLUTENOWY 660 g – KROKUS

    SKŁADNIKI
    przecier z dyni 100 %.

    OPIS
    Przecier z dyni w postaci przetartej, półpłynnej masy. Z takiej dyni można przygotować zupę, naleśniki, racuchy, muffinki, placek dyniowy lub bułeczki drożdżowe.
    Produkt sterylizowany. Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 114 kJ/27 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 6,1 g
    w tym cukry: 2,8 g
    Białko: 0,6 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 3 dni.

    16,30 
  • PRZECIER Z OWOCÓW RÓŻY BIO 200 g – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    miękisz z owoców róży* (84 %), cukier* (16 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Można go spożywać jako dodatek do innych dań, przygotować zupę – krem lub stosować np. jako deser.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 294 kJ / 69 kcal
    Tłuszcz: 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 16,3 g
    w tym cukry: 15,9 g
    Białko: 0,8 g
    Sól: 0,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    10,70 
  • PYCHOTKA JAGODA BIO 200 g – RUNOLAND

    SKŁADNIKI
    jagoda czarna* (Vaccinium myrtillus), cukier trzcinowy*, substancja zagęszczająca – pektyny, sok z cytryny*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczna Jagoda Pychotka 80 % owoców, pasteryzowana. Owocowy produkt do smarowania sporządzony z 80 g owoców jagody czarnej na 100 g wyrobu gotowego.
    Produkt otrzymany przez wysmażanie owoców.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 523 kJ/127 kcal
    Tłuszcz – 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 31 g
    w tym cukry – 21 g
    Białko – 0,6 g
    Sól – 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze +4 stopni Celsjusza.

    13,60