Wyświetlanie 141–160 z 203 wyników

  • PASTA JAGODOWA BEZGLUTENOWA BIO 280 g – ZWERGENWIESE

    SKŁADNIKI
    jagody* 52 %, cukier buraczany*, sok z cytryny z koncentratu soku z cytryny*, substancja żelująca: pektyny. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Sporządzono z 52 g owoców na 100 g gotowego produktu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 865 kJ/204 kcal
    Tłuszcz – <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 49 g
    w tym cukry – 48 g
    Błonnik – 1,6 g
    Białko – 0,5 g
    Sól – 0,03 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 4 tygodni.

    13,30 
  • PASTA MALINOWA BEZGLUTENOWA BIO 280 g – ZWERGENWIESE

    SKŁADNIKI
    maliny* 55 %, cukier buraczany*, substancja żelująca: pektyny, koncentrat soku z cytryny*, substancja zagęszczająca: guma guar*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Sporządzono z 55 g owoców na 100 g gotowego produktu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 869 kJ/205 kcal
    Tłuszcz – <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 49 g
    w tym cukry – 49 g
    Błonnik – 1,9 g
    Białko – 0,6 g
    Sól – 0,03 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 4 tygodni.

    13,70 
  • PASTA MORELOWA BEZGLUTENOWA BIO 280 g – ZWERGENWIESE

    SKŁADNIKI
    morele* 55 %, cukier buraczany*, substancja żelująca: pektyny, koncentrat soku z cytryny*, substancja zagęszczająca: guma guar*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Sporządzono z 55 g owoców na 100 g gotowego produktu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 920 kJ/217 kcal
    Tłuszcz – <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 52 g
    w tym cukry – 49 g
    Błonnik – 2,0 g
    Białko – 0,5 g
    Sól – 0,03 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 4 tygodni.

    13,30 
  • PASTA TRUSKAWKOWA BEZGLUTENOWA BIO 280 g – ZWERGENWIESE

    SKŁADNIKI
    truskawki* 48 %, cukier buraczany*, czerwone porzeczki*, substancja żelująca: pektyny, koncentrat soku z cytryny*, koncentrat soku z czerwonej porzeczki*, substancja zagęszczająca: guma guar*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Sporządzono z 48 g owoców na 100 g gotowego produktu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 831 kJ/196 kcal
    Tłuszcz – <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 47 g
    w tym cukry – 47 g
    Błonnik – 1,6 g
    Białko – 0,5 g
    Sól – 0,03 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 4 tygodni.

    13,70 
  • PASTA WIŚNIOWA BEZGLUTENOWA BIO 280 g – ZWERGENWIESE

    SKŁADNIKI
    wiśnie* 55 %, cukier buraczany*, koncentrat soku z cytryny*, substancja żelująca: pektyny, substancja zagęszczająca: guma guar*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Sporządzono z 55 g owoców na 100 g gotowego produktu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 934 kJ/220 kcal
    Tłuszcz – <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 53 g
    w tym cukry – 50 g
    Błonnik – 1,4 g
    Białko – 0,6 g
    Sól – 0,03 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 4 tygodni.

    13,30 
  • PIGWOWIEC 80 % Z CUKREM TRZCINOWYM BIO 250 g – SAD DANKÓW

    SKŁADNIKI
    pigwowiec*, cukier trzcinowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    100 g produktu sporządzono z 80 g owoców pigwowca i 37 g cukru. Produkt pasteryzowany, otrzymany przez gotowanie owoców pigwowca z dodatkiem cukru trzcinowego, bez dodanej wody. Smak słodko-kwaśny charakterystyczny dla owoców pigwowca, barwa zbliżona do barwy owoców.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 578 kJ/136 kcal
    Tłuszcz – 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 33 g
    w tym cukry – 24 g
    Białko – 0,7 g
    Sól – 0,06 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 stopni Celsjusza

    22,70 
  • PIGWOWIEC W SYROPIE BEZGLUTENOWY 240 g (80 g) – KROKUS

    SKŁADNIKI
    pigwowiec japoński, cukier, woda.

    OPIS
    Pigwowiec w plastrach zanurzony w słodkim syropie posiada charakterystyczny aromat oraz cierpki smak. Doskonała jakość i smak zamknięta w estetycznym słoiczku, bez konserwantów, bez barwników i aromatów.
    Pigwa w syropie smakuje wyśmienicie w gorących napojach, deserach, ciastach, czy wytrawnych daniach. Polecana także do lodów, budyniu, koktajli oraz drinków.
    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 692 kJ/163 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 40 g
    w tym cukry: 37 g
    Białko: 0,7 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    12,80 
  • PŁATKI RÓŻY W CUKRZE 220 g – POLSKA RÓŻA

    PŁATKI RÓŻY W CUKRZE 220 g – POLSKA RÓŻA

    SKŁADNIKI
    cukier, płatki róży fałdzistolistnej (30 %), regulator kwasowości: kwas cytrynowy.

    OPIS
    Płatki róży w cukrze maja długą tradycję. W Galicji, świeże surowe płatki utarte z cukrem były szeroko stosowane jako nadzienie do ciastek, pączków, rogalików oraz aromatyzowanych ciast, takich jak śliwkowce czy jabłeczniki. Także dziś polecamy nasz wyrób tym wszystkim, którzy realizują swoją pasję kulinarną piekąc ciasta.
    Bez konserwantów, sztucznych barwników i aromatów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1292 kJ/304 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy nasycone: 0 g
    Węglowodany: 76 g
    w tym cukry: 73 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 30 dni.

    24,10 
  • POWIDEŁKO ŚLIWKOWE B/C 180 g – BIO FOOD

    SKŁADNIKI
    śliwki* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Powidła śliwkowe można wykorzystać na kanapkę, do naleśników, wypieków czy herbaty.
    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 524 kJ/123 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 30 g
    w tym cukry: 21 g
    Białko: 1,4 g
    Sól: 0,04 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4°C nie dłużej niż 48 godzin.

    12,70 
  • POWIDŁA ŚLIWKOWE 320 g – KROKUS

    POWIDŁA ŚLIWKOWE 320 g – KROKUS

    SKŁADNIKI
    śliwki, cukier.

    OPIS
    Sporządzono z 215 g owoców na 100 g produktu.
    Powidła śliwkowe produkujemy ze śliwek węgierek, ponieważ właśnie z tej odmiany wychodzą powidła najlepsze: o intensywnej barwie i wyrazistym smaku. Śliwki przecieramy wraz ze skórką przez gęste sita, dzięki czemu powidła mają gładką konsystencję a cenne wartości odżywcze ze skórki są zachowane. Następnie zagęszczamy je w wyparkach (kociołkach próżniowych gdzie temperatura wrzenia wynosi 80°C) co pozwala zachować więcej cennych wartości odżywczych niż w produktach przygotowywanych w domu.
    Powidłami śliwkowymi można posmarować chleb z masłem, tost, bułkę czy rogalika. Piernik przełożony tymi powidłami zyskuje szlachetny smak. Powidła śliwkowe dobrze łączą się z naturalnymi serkami, kaszami, ryżem gotowanym na mleku. Proponujemy dodać je do porannej owsianki czy musli. Można z nich również przygotować ciekawy sos do mięsa lub zupę śliwkową.

    Powidła śliwkowe:
    – produkowane z węgierek
    – całe owoce przetarte ze skórką
    – gładka, smarowna konsystencja

    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 983 kJ/231 kcal
    Tłuszcz: 0,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 55 g
    w tym cukry: 52 g
    Białko: 1,5 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.

    15,60 
  • POWIDŁA ŚLIWKOWE BEZ DODATKU CUKRÓW 310 g – KROKUS

    SKŁADNIKI
    śliwki węgierki.

    OPIS
    Sporządzono z 215 g owoców na 100 g produktu.
    Produkcja powideł bez dodatku cukru wymaga staranności. Całe owoce ze skórką, rozparzamy, przecieramy przez gęste sita i zagęszczamy w wyparkach (kociołkach próżniowych gdzie temperatura wrzenia wynosi 80°C). Dzięki czemu powidła są gładkie. Ponieważ nie dodajemy cukru ani innych substancji słodzących, jak sok winogronowy, powidła śliwkowe są lekko kwaskowate, o wyraźnym smaku węgierek.
    Powidłami śliwkowymi bez dodatku cukru można posmarować chleb z masłem, tost, bułkę czy rogalika. Piernik przełożony tymi powidłami zyskuje szlachetny winny smak. Powidła śliwkowe dobrze łączą się z naturalnymi serkami, kaszami, ryżem gotowanym na mleku. Proponujemy dodać je do porannej owsianki czy musli. Można z nich również przygotować ciekawy sos mięs lub wytrawną zupę śliwkową.

    Powidła śliwkowe bez dodatku cukru:
    – zawiera naturalnie występuję cukry
    – całe owoce przetarte ze skórką
    – gładka, smarowna konsystencja

    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 413 kJ/99 kcal
    Tłuszcz: 0,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 24 g
    w tym cukry: 21 g
    Białko: 0,6 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.

    17,50 
  • POWIDŁA ŚLIWKOWE BIO 230 g – RUNOLAND

    SKŁADNIKI
    śliwka*, cukier trzcinowy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Powidła ze świeżych śliwek węgierek RUNOLAND dzięki dużej zawartości owoców wyraźnie eksponują swój prawdziwie owocowy smak. Powidła śliwkowe doskonale komponują się ze świeżym polskim pieczywem, poranną herbatą lub kawą.
    Produkt otrzymany przez wysmażanie owoców.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 930 kJ/222 kcal
    Tłuszcz – 0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 g
    Węglowodany – 54 g
    w tym cukry – 39 g
    Białko – 1,1 g
    Sól – 0 g

    UWAGA
    Może zawierać minimalne ilości pestek.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze +4 stopni Celsjusza.

    12,50