Wyświetlanie 41–60 z 203 wyników
-
15,00 zł
JABŁKA BEZ DODATKU CUKRU 310 g – KROKUS
SKŁADNIKI
jabłka. Sporządzono z 190 g owoców na 100 g produktu.OPIS
Jabłka przetarte i zagęszczone. Produkt pasteryzowany.
Produkcja tego wyrobu bez dodatku cukru wymaga staranności. Całe owoce ze skórką, rozparzamy, przecieramy przez gęste sita i zagęszczamy w wyparkach (kociołkach próżniowych gdzie temperatura wrzenia wynosi 80°C). Dzięki czemu produkt jest gładki i udaje się nam zachować więcej wartości odżywczych.
Ponieważ nie dodajemy cukru ani innych substancji słodzących, jak sok winogronowy, produkt jest lekko kwaskowaty, bardzo delikatny w smaku. Dlatego właśnie jest to świetny produkt dla małych dzieci.
Tym produktem można posmarować chleb z masłem, tost, bułkę czy rogalika. W połączeniu z orzechami czy migdałami dają zbilansowany posiłek bogaty w białka, węglowodany i zdrowe tłuszcze. Dobrze smakują z naturalnymi serkami, jogurtami, kaszami, ryżem gotowanym na mleku. Proponujemy dodać je do porannej owsianki czy musli. Możemy je dodawać do ciast, jako zamiennik płynnego tłuszczu (np. oleju) czy glazurować nimi mięso na grilla.Jabłka przetarte i zagęszczone:
– bez dodatku cukru i innych substancji słodzących
– zawierają naturalnie występujące cukry
– całe owoce przetarte ze skórką
– gładka, smarowna konsystencjaWARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 349 kJ/82 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 20 g
w tym cukry: 16 g
Białko: 0,5 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce. -
19,60 zł
JABŁKA PRAŻONE BEZGLUTENOWE 700 g – KROKUS
SKŁADNIKI
jabłka (82 %), cukier, kwas cytrynowy – regulator kwsowości, kwas askorbinowy – przeciwutleniaczOPIS
Produkt pasteryzowany.
Jabłka prażone KROKUS przygotowaliśmy z myślą o szarlotkach i jako nadzienie do rogalików, bułeczek i innych ciast. Można posmarować nimi naleśniki czy przełożyć ryż. Łączmy je z naturalnymi jogurtami, owsiankami czy musli.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 604 kJ/142 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 35 g
w tym cukry: 29 g
Białko: 0,5 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce. -
26,40 zł
JAGODA 80 % BIO 260 g – SAD DANKÓW
SKŁADNIKI
jagody*, koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca – pektyna. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
100 g produktu sporządzono z 80 g owoców. Produkt pasteryzowany otrzymany przez odszypułkowanie owoców jagód z dodatkiem koncentratu jabłkowego w celu otrzymania odpowiedniego poziomu pHWARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 584 kJ/138 kcal
Tłuszcz – 0,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
Węglowodany – 32 g
w tym cukry – 24 g
Białko – 0 g
Sól – 0,06 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 stopni Celsjusza. -
23,60 zł
JEŻYNA 80 % EKOLOGICZNA 260 g – SAD DANKÓW
SKŁADNIKI
jeżyny*, koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca – pektyna. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
100 g produktu sporządzono z 80 g owoców. Produkt pasteryzowany otrzymany przez odszypułkowanie owoców jeżyny z dodatkiem koncentratu jabłkowego w celu otrzymania odpowiedniego poziomu pHWARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 526 kJ/124 kcal
Tłuszcz – <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,1 g
Węglowodany – 27 g
w tym cukry – 23 g
Białko – 1,3 g
Sól – <0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 stopni Celsjusza. -
14,20 zł
KONFITURA EKSTRA Z MALIN Z CAŁYMI OWOCAMI 210 g – PROSTO ZE WSI
SKŁADNIKI
80 % malina, 10 % cukier trzcinowy, woda, substancja żelująca: pektyny.OPIS
Produkt pasteryzowany. Sporządzono z 80 g owoców na 100 g produktu.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 372 kJ/89 kcal
Tłuszcz: 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 21 g
w tym cukry: 19 g
Białko: 0,6 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 14 dni. -
13,50 zł
KONFITURA EKSTRA Z TRUSKAWEK Z CAŁYMI OWOCAMI 210 g – PROSTO ZE WSI
SKŁADNIKI
80 % truskawka, 10 % cukier trzcinowy, woda, substancja żelująca: pektyny.OPIS
Produkt pasteryzowany. Sporządzono z 80 g owoców na 100 g produktu.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 372 kJ/88 kcal
Tłuszcz: 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 21 g
w tym cukry: 19 g
Białko: 0,6 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 14 dni. -
12,70 zł
KONFITURA EKSTRA Z WIŚNI Z CAŁYMI OWOCAMI 210 g – PROSTO ZE WSI
SKŁADNIKI
80 % wiśnia, 10 % cukier trzcinowy, woda, substancja żelująca: pektyny.OPIS
Produkt pasteryzowany. Sporządzono z 80 g owoców na 100 g produktu.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 400 kJ/95 kcal
Tłuszcz: 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 22 g
w tym cukry: 20 g
Białko: 0,5 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 14 dni. -
25,20 zł
KONFITURA JAGODA Z SOKIEM Z CYTRYNY BIO 300 g – OWOCOWY DOM
SKŁADNIKI
jagoda* (80 %), cukier trzcinowy*, sok z cytryny*, substancja żelująca: pektyny (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczna konfitura Jagodowa z sokiem z cytryny pasteryzowana o obniżonej zawartości cukru.
Sporządzono z 84 g owoców na 100 g produktu.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 622 kJ / 147 kcal
Tłuszcz – 1,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
Węglowodany – 31 g
w tym cukry – 29 g
Błonnik – 4,9 g
Białko – 1,1 g
Sól – 0,02 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze ok. + 4°C. -
18,10 zł
KONFITURA MALINOWA 320 g – KROKUS
SKŁADNIKI
maliny, cukier, syrop glukozowy (4 %) – zapobiega scukrzeniu.OPIS
Sporządzono z 54 g owoców na 100 g produktu.
Owoce malin są bardzo delikatne, dlatego w słoiku z konfiturą malinową odnajdziecie Państwo fragmenty owoców, które z syropem tworzą jednorodną całość. Duża zawartość cukru pozwala wydobyć wyrazisty, malinowy kolor i naturalny aromat owoców. Cukier nadaje konfiturze piękną szklistą barwę i zapobiega psuciu się zawartości słoika. Dzięki temu otwarta konfitura może być długo przechowywana. Odrobina syropu glukozowego chroni konfitury przed scukrzaniem. Idąc za radą z książki kucharskiej Marii Ochorowicz Monatowej z początku XX w, dodajemy do konfitur odrobinę tego syropu.
Konfiturę możemy podawać jako dodatek do pieczywa, twarogu, jogurtów, kasz, budyniu, naleśników, placuszków, racuszków, omletów, lodów. Dobrze sprawdza się we wszelkiego rodzaju wypiekach, ponieważ nie zawiera substancji żelujących, które rozpadają się pod wpływem wysokiej temperatury i przez to uwalniają wodę. Dlatego można wykorzystać ją jako nadzienie do ciast kruchych, francuskich, drożdżowych.Konfitura malinowa:
– jednolita struktura nadaje się do smarowania
– wyrazisty słodki smak
– intensywny malinowy kolorProdukt pasteryzowany.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1166 kJ/274 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 68 g
w tym cukry: 62 g
Białko: 0,6 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce. -
25,70 zł
KONFITURA MALINOWA BIO 300 g – OWOCOWY DOM
SKŁADNIKI
maliny* (80 %), cukier trzcinowy*, substancja żelująca: pektyny (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczna konfitura Malina pasteryzowana o obniżonej zawartości cukru.
Sporządzono z 80 g owoców na 100 g produktu.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 583 kJ/138 kcal
Tłuszcz – 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,1 g
Węglowodany – 30 g
w tym cukry – 28 g
Błonnik – 5,4 g
Białko – 1,0 g
Sól – 0,02 gZALECONE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze około + 4°C. -
15,50 zł
KONFITURA MORELOWA 320 g – KROKUS
SKŁADNIKI
morele, cukier, syrop glukozowy (3,5 %) – zapobiega scukrzeniu.OPIS
Sporządzono z 50 g owoców na 100 g produktu.
Owoce moreli są dosyć duże, więc kroimy je na mniejsze części, aby konfitura była bardziej smarowna. Cukier nadaje konfiturze piękną szklistą barwę i pozwala zachować słoneczny kolor owoców, a także zapobiega psuciu się zawartości słoika. Dzięki temu otwarta konfitura może być długo przechowywana.
Odrobina syropu glukozowego chroni konfitury przed scukrzaniem. Idąc za radą z książki kucharskiej Marii Ochorowicz Monatowej z początku XX w, dodajemy do konfitur odrobinę tego syropu.
Konfitura morelowa zmiksowana z mlekiem jest wspaniałym gęstym koktajlem. Możemy ją podawać, jako dodatek do tostów, pieczywa, twarogu, jogurtów, kasz, budyniu, naleśników, placuszków, racuszków, omletów, lodów. Dobrze sprawdza się we wszelkiego rodzaju wypiekach, ponieważ nie zawiera substancji żelujących, które rozpadają się pod wpływem wysokiej temperatury i przez to uwalniają wodę. Dlatego można wykorzystać ją jako nadzienie do ciast kruchych, francuskich, drożdżowych, do przekładanie tortów (np. tort Sachera, wiedeński tort ananasowy).Konfitura morelowa:
– jednolita konsystencja wygodna w użyciu
– wyrazisty słodki smak
– intensywny słoneczny kolorProdukt pasteryzowany.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1160 kJ/277 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 68 g
w tym cukry: 64 g
Białko: 0,8 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce. -
30,30 zł
KONFITURA POZIOMKOWA 320 g – KROKUS
SKŁADNIKI
poziomki, cukier, syrop glukozowy (4,5 %) – zapobiega scukrzeniu.OPIS
Sporządzono z 60 g owoców na 100 g produktu.
Konfitura poziomkowa to całe owoce poziomek i ich fragmenty zatopione w gęstym syropie. Cukier nadaje konfiturze piękną szklistą barwę i pozwala zachować kolor owoców, a także zapobiega psuciu się zawartości słoika. Dzięki temu otwarta konfitura może być długo przechowywana. Odrobina syropu glukozowego chroni konfitury przed scukrzaniem. Idąc za radą z książki kucharskiej Marii Ochorowicz Monatowej z początku XX w, dodajemy do konfitur odrobinę tego syropu.
Jest to konfitura wykwintna, dlatego doskonale się sprawdza, jako warstwa wzbogacająca smak w torcie makowym i z orzechów włoskich. Pasuje do czekolady, naleśników z czekoladą, ciast mocno czekoladowych itp. Możemy ją także używać, na co dzień jako dodatek do pieczywa, twarogu, jogurtów, kasz, budyniu, naleśników, placuszków, racuszków, omletów, lodów, nadzienie do ciast kruchych, francuskich i drożdżowych.Konfitura poziomkowa:
– Produkt ekskluzywny
– wykwintny słodko-gorzki smakProdukt pasteryzowany.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1156 kJ/272 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 68 g
w tym cukry: 62 g
Białko: 0 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce. -
20,30 zł
KONFITURA TRUSKAWKA Z CYNAMONEM BIO 300 g – OWOCOWY DOM
SKŁADNIKI
truskawki* (80 %), cukier trzcinowy*, substancja żelująca: pektyny, cynamon* (0,28 %), przeciwutleniacz: kwas askorbinowy (0,01 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologicza konfitura Truskawka z cynamonem pasteryzowana o obniżonej zawartości cukru.
Sporządzono z 83 g truskawek na 100 g produktu.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 737 kJ/174 kcal
Tłuszcz – 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,1 g
Węglowodany – 41 g
w tym cukry – 40 g
Błonnik – 2,8 g
Białko – 0,6 g
Sól – < 0,01 gZALECONE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze około + 4°C. -
15,70 zł
KONFITURA TRUSKAWKOWA 320 g – KROKUS
SKŁADNIKI
truskawki, cukier, syrop glukozowy (4 %) – zapobiega scukrzeniu.OPIS
Sporządzono z 65 g owoców na 100 g produktu.
Konfitura truskawkowa to całe owoce i ich fragmenty zatopione w gęstym syropie. Cukier nadaje konfiturze piękną szklistą barwę i pozwala zachować kolor owoców, a także zapobiega psuciu się zawartości słoika. Dzięki temu otwarta konfitura może być długo przechowywana.
Odrobina syropu glukozowego chroni konfitury przed scukrzaniem. Idąc za radą z książki kucharskiej Marii Ochorowicz Monatowej z początku XX w, dodajemy do konfitur odrobinę tego syropu.
Konfiturę możemy podawać, jako dodatek do tostów, pieczywa, twarogu, jogurtów, kasz, budyniu, naleśników, placuszków, racuszków, omletów, lodów. Dobrze sprawdza się we wszelkiego rodzaju wypiekach, ponieważ nie zawiera substancji żelujących, które rozpadają się pod wpływem wysokiej temperatury i przez to uwalniają wodę. Dlatego można wykorzystać ją jako nadzienie do ciast kruchych, francuskich, drożdżowych.Konfitura truskawkowa:
– bardzo dekoracyjne, całe owoce w gęstym syropie
– wyrazisty słodki smak
– intensywny kolorProdukt pasteryzowany.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1156 kJ/272 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 68 g
w tym cukry: 64 g
Białko: 0 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.