Wyświetlanie 201–207 z 207 wyników
-
20,80 zł
WIŚNIA 80 % Z CUKREM TRZCINOWYM BIO 270 g – SAD DANKÓW
SKŁADNIKI
wiśnie*, cukier*, substancja zagęszczająca – pektyny. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
100 g produktu sporządzono z 80 g owoców. Produkt pasteryzowany otrzymany przez wydrylowanie owoców wiśni z dodatkiem cukru. Smak słodko-kwasny charakterystyczny dla owoców wiśni, barwa zbliżona do barwy owoców.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 677 kJ/159 kcal
Tłuszcz – <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,1 g
Węglowodany – 38 g
w tym cukry – 35 g
Białko – 0,8 g
Sól – <0,1 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 stopni Celsjusza. -
17,70 zł
WIŚNIE I JABŁKA BEZ DODATKU CUKRU 310 g – KROKUS
SKŁADNIKI
wiśnie (66,5 %), jabłka (33,5 %). Sporządzono z 195 g owoców na 100 g produktu.OPIS
Wiśnie i jabłka przetarte i zagęszczone. Produkt pasteryzowany.
Produkcja tego wyrobu bez dodatku cukru wymaga staranności. Całe owoce ze skórką, rozparzamy, przecieramy przez gęste sita i zagęszczamy w wyparkach (kociołkach próżniowych gdzie temperatura wrzenia wynosi 80°C). Dzięki czemu produkt jest gładki i udaje się nam zachować więcej wartości odżywczych.
Ponieważ nie dodajemy cukru ani innych substancji słodzących, jak sok winogronowy, produkt jest wyraźny w smaku. Przebija się intensywny smak wiśni, co jest niewątpliwą zaletą.
Tym produktem można posmarować chleb z masłem, tost, bułkę czy rogalika. Są bardzo wyraziste w smaku, więc można nimi ożywić potrawy mdłe. Dobrze smakują z naturalnymi serkami, oscypkami i innymi serami o intensywnym smaku, kaszami, ryżem. Proponujemy dodać je do porannej owsianki, musli czy porcji smoothie.Wiśnie i jabłka przetarte i zagęszczone:
– bez dodatku cukru i innych substancji słodzących
– zawierają naturalnie występujące cukry
– całe owoce przetarte ze skórką
– gładka, smarowna konsystencjaWARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 364 kJ/86 kcal
Tłuszcz: 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 19 g
w tym cukry: 14 g
Białko: 1,3 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce. -
9,90 zł
ŻURAWINA BŁOTNA Z CUKREM 200 g – SKWIERAWSKI STEFAN
SKŁADNIKI
żurawina błotna 70 %, cukier 30 %.OPIS
Produkt pasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 707 kJ/167 kcal
Tłuszcz: 0,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 42 g
w tym cukry: 38 g
Białko: 0,4 g
Sól: <0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce do 14 dni. -
21,90 zł
ŻURAWINA CAŁE OWOCE W SOKU ŻURAWINOWYM SŁODZONE FRUKTOZĄ 360 g – SKWIERAWSKI STEFAN
SKŁADNIKI
sok z żurawiny 50 %, owoce żurawiny 40 %, fruktoza 10 %.OPIS
Produkt pasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 330 kJ/79 kcal
Tłuszcz: 0,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 20 g
w tym cukry: 18 g
Białko: 0,4 g
Sól: <0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Zamknięty słoik chronić przed światłem. Po otwarciu przechowywać w lodówce do 7 dni. -
11,60 zł
ŻURAWINA DO MIĘS, SERÓW I DESERÓW BIO 200 g – RUNOLAND
SKŁADNIKI
żurawina* (Oxycoccus quadripetalus) 80 %, cukier trzcinowy*, substancja zagęszczająca: pektyna, sok z cytryny*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Sporządzono z 80 g owoców na 100 g produktu. Produkt otrzymany przez wysmażanie owoców. Pasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 524 kJ/125 kcal
Tłuszcz – 0,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
Węglowodany – 29 g
w tym cukry – 21 g
Białko – 0 g
Sól – 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze +4 stopni Celsjusza. -
20,30 zł
ŻURAWINA LEŚNA 53 % 310 g – KROKUS
SKŁADNIKI
żurawina leśna (53 %), cukier, pektyny – substancja żelująca, kwas cytrynowy – regulator kwasowości.OPIS
Sporządzono z 53 g owoców na 100 g produktu.
Owoce żurawiny mają intensywny, cierpki smak i piękny rubinowy kolor. Żurawina, którą produkujemy zachowuje te cechy świeżych owoców. W słoiku odnajdziecie Państwo owoce zatopione w niezbyt gęstym sosie. Żurawina wzbogaca dania, do których jest podawana swoim charakterystycznym smakiem i pięknym, intensywnym kolorem. Żurawina idealnie nadaje się do wszelkiego rodzaju potraw z drobiu, dziczyzny, do grillowanych serów, racuchów, placków. Stanowi dobrą kompozycję z gruszkami w syropie czy w occie, jako dodatek do mięs. Dodaje wykwintności słodkim tortom bezowym. Świetnie smakuje ze szpinakowym ciastem „mech”.Produkt pasteryzowany.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 834 kJ/199 kcal
Tłuszcz: 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 52 g
w tym cukry: 45 g
Białko: 0,2 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce. -
26,40 zł
ŻURAWINA Z CUKREM TRZCINOWYM BIO 260 g – SAD DANKÓW
SKŁADNIKI
żurawina*, cukier trzcinowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczna żurawina, gotowana, pasteryzowana bez dodanej wody z dodatkiem cukru trzcinowego. 100 g produktu sporzadzono z 100 g owoców żurawiny i 18 g cukru trzcinowego.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 567 kJ / 134 kcal
Tłuszcz: 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 30 g
w tym cukry: 22 g
Białko: 0,5 g
Sól: <0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w temperaturze +4°C