Wyświetlanie 201–207 z 207 wyników

  • WIŚNIA 80 % Z CUKREM TRZCINOWYM BIO 270 g – SAD DANKÓW

    SKŁADNIKI
    wiśnie*, cukier*, substancja zagęszczająca – pektyny. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    100 g produktu sporządzono z 80 g owoców. Produkt pasteryzowany otrzymany przez wydrylowanie owoców wiśni z dodatkiem cukru. Smak słodko-kwasny charakterystyczny dla owoców wiśni, barwa zbliżona do barwy owoców.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 677 kJ/159 kcal
    Tłuszcz – <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,1 g
    Węglowodany – 38 g
    w tym cukry – 35 g
    Białko – 0,8 g
    Sól – <0,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 stopni Celsjusza.

    20,80 
  • WIŚNIE I JABŁKA BEZ DODATKU CUKRU 310 g – KROKUS

    SKŁADNIKI
    wiśnie (66,5 %), jabłka (33,5 %). Sporządzono z 195 g owoców na 100 g produktu.

    OPIS
    Wiśnie i jabłka przetarte i zagęszczone. Produkt pasteryzowany.
    Produkcja tego wyrobu bez dodatku cukru wymaga staranności. Całe owoce ze skórką, rozparzamy, przecieramy przez gęste sita i zagęszczamy w wyparkach (kociołkach próżniowych gdzie temperatura wrzenia wynosi 80°C). Dzięki czemu produkt jest gładki i udaje się nam zachować więcej wartości odżywczych.
    Ponieważ nie dodajemy cukru ani innych substancji słodzących, jak sok winogronowy, produkt jest wyraźny w smaku. Przebija się intensywny smak wiśni, co jest niewątpliwą zaletą.
    Tym produktem można posmarować chleb z masłem, tost, bułkę czy rogalika. Są bardzo wyraziste w smaku, więc można nimi ożywić potrawy mdłe. Dobrze smakują z naturalnymi serkami, oscypkami i innymi serami o intensywnym smaku, kaszami, ryżem. Proponujemy dodać je do porannej owsianki, musli czy porcji smoothie.

    Wiśnie i jabłka przetarte i zagęszczone:
    – bez dodatku cukru i innych substancji słodzących
    – zawierają naturalnie występujące cukry
    – całe owoce przetarte ze skórką
    – gładka, smarowna konsystencja

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 364 kJ/86 kcal
    Tłuszcz: 0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 19 g
    w tym cukry: 14 g
    Białko: 1,3 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    17,70 
  • ŻURAWINA BŁOTNA Z CUKREM 200 g – SKWIERAWSKI STEFAN

    SKŁADNIKI
    żurawina błotna 70 %, cukier 30 %.

    OPIS
    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 707 kJ/167 kcal
    Tłuszcz: 0,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 42 g
    w tym cukry: 38 g
    Białko: 0,4 g
    Sól: <0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce do 14 dni.

    9,90 
  • ŻURAWINA CAŁE OWOCE W SOKU ŻURAWINOWYM SŁODZONE FRUKTOZĄ 360 g – SKWIERAWSKI STEFAN

    SKŁADNIKI
    sok z żurawiny 50 %, owoce żurawiny 40 %, fruktoza 10 %.

    OPIS
    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 330 kJ/79 kcal
    Tłuszcz: 0,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 20 g
    w tym cukry: 18 g
    Białko: 0,4 g
    Sól: <0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Zamknięty słoik chronić przed światłem. Po otwarciu przechowywać w lodówce do 7 dni.

    21,90 
  • ŻURAWINA DO MIĘS, SERÓW I DESERÓW BIO 200 g – RUNOLAND

    SKŁADNIKI
    żurawina* (Oxycoccus quadripetalus) 80 %, cukier trzcinowy*, substancja zagęszczająca: pektyna, sok z cytryny*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Sporządzono z 80 g owoców na 100 g produktu. Produkt otrzymany przez wysmażanie owoców. Pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 524 kJ/125 kcal
    Tłuszcz – 0,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
    Węglowodany – 29 g
    w tym cukry – 21 g
    Białko – 0 g
    Sól – 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze +4 stopni Celsjusza.

    11,60 
  • ŻURAWINA LEŚNA 53 % 310 g – KROKUS

    ŻURAWINA LEŚNA 53 % 310 g – KROKUS

    SKŁADNIKI
    żurawina leśna (53 %), cukier, pektyny – substancja żelująca, kwas cytrynowy – regulator kwasowości.

    OPIS
    Sporządzono z 53 g owoców na 100 g produktu.
    Owoce żurawiny mają intensywny, cierpki smak i piękny rubinowy kolor. Żurawina, którą produkujemy zachowuje te cechy świeżych owoców. W słoiku odnajdziecie Państwo owoce zatopione w niezbyt gęstym sosie. Żurawina wzbogaca dania, do których jest podawana swoim charakterystycznym smakiem i pięknym, intensywnym kolorem. Żurawina idealnie nadaje się do wszelkiego rodzaju potraw z drobiu, dziczyzny, do grillowanych serów, racuchów, placków. Stanowi dobrą kompozycję z gruszkami w syropie czy w occie, jako dodatek do mięs. Dodaje wykwintności słodkim tortom bezowym. Świetnie smakuje ze szpinakowym ciastem „mech”.

    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 834 kJ/199 kcal
    Tłuszcz: 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 52 g
    w tym cukry: 45 g
    Białko: 0,2 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.

    20,30 
  • ŻURAWINA Z CUKREM TRZCINOWYM BIO 260 g – SAD DANKÓW

    SKŁADNIKI
    żurawina*, cukier trzcinowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczna żurawina, gotowana, pasteryzowana bez dodanej wody z dodatkiem cukru trzcinowego. 100 g produktu sporzadzono z 100 g owoców żurawiny i 18 g cukru trzcinowego.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 567 kJ / 134 kcal
    Tłuszcz: 0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 30 g
    w tym cukry: 22 g
    Białko: 0,5 g
    Sól: <0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w temperaturze +4°C

    26,40